Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 13:27

Καβάσιλα: Φεστιβάλ Πηνειού - Ανοικτό θέατρο «Χρήστος Μάλλιαρης» - Ταξίδι στο θέατρο και στη μουσική

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μαρίνος: Επενδύουμε στον Πολιτισμό, την Κοινωνία και τον τόπο μας

Το 11o Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού από το Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων ξεκινά στις 16 Ιουλίου την πολυήμερη φαντασμαγορική διαδρομή του ταξιδεύοντας μικρούς και μεγάλους μέχρι τα τέλη του Αυγούστου με υπέροχες θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες. Αυτό το απολαυστικό ψυχαγωγικό ταξίδι δεν πρέπει να το χάσει κανείς!

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος με αφορμή την έναρξη του 11ου Φεστιβάλ δήλωσε: «Σας καλωσορίζουμε στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης» στο 11ο Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού στην καθιερωμένη καλοκαιρινή συνάντηση που αναδεικνύει Πολιτιστικά και ενισχύει τουριστικά το Δήμο Πηνειού. Σας προσκαλώ σε αυτό το φαντασμαγορικό ψυχαγωγικό ταξίδι για να απολαύσετε ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος. Επενδύουμε στον Πολιτισμό , στην Ιστορία, στην κοινωνία, στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε: «Για 11η συνεχή χρονιά συνεχίζουμε αισίως το Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού σε αυτόν τον μαγευτικό χώρο στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων που από φέτος με πρόταση του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου έλαβε την ονομασία «Χρήστος Μάλλιαρης», το όνομα του δημιουργού και οραματιστή αυτού του θεάτρου. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε εκπληκτικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κωμωδίες για τους μεγάλους και μουσικές συναυλίες. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο η συμβολή του οποίου είναι καθοριστική και σε αυτή την πολιτιστική δράση καθώς επίσης και τους πολύ καλούς φίλους τον Σωκράτη Βάγγη πρόεδρο της Κοινότητας Καβασίλων που χρόνια στηρίζει αυτή την προσπάθεια και τον Χρήστο Συλλαϊδή που φροντίζει αυτόν τον χώρο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Καβασίλων κ. Σωκράτης Βάγγης δήλωσε: «Σας περιμένουμε στα φιλόξενα Καβάσιλα και το υπέροχο Ανοικτό Θέατρο όπου ξεκινά το 11ο Φεστιβάλ. Ο Δήμος Πηνειού και ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και συμβάλλουν στην επιτυχία του Φεστιβάλ που ξεκινά στις 16 Ιουλίου »

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ» 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ Μαζί ξανά ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

dimos pin festival kavasila 2

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

«ΑΝΔΡΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ-Οξύμωρο?»

του Robert Dubac

Mε τον Νίκο Πολυδερόπουλο

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη

dimos pin festival kavasila 4

Οι θεατρικές επιχειρήσεις Ερωφίλη παρουσιάζουν σε περιοδεία για το καλοκαίρι του 2023 την βαθιά ανθρώπινη ξεκαρδιστική κωμωδία «ΑΝΔΡΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ-Οξύμωρο?» του Robert Dubac, με το Νίκο Πολυδερόπουλο, σε διασκευή – σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

Αλήθεια, ξέρει κανείς τι θέλουν οι γυναίκες;

Πόσο εύκολο είναι τελικά να τις καταλάβουν οι άντρες;

O Νίκος Πολυδερόπουλος αυτό το καλοκαίρι θα ψάξει από άκρη έως άκρη την Ελλάδα προσπαθώντας να βρει τις απαντήσεις… μέσα από την διαδραστική κωμωδία «Ανδρική Νοημοσύνη – Οξύμωρο?».

Ο Μάνος, ο ήρωας που θα υποδυθεί, θα κληθεί για να καταλάβει τις γυναίκες, να ανακαλύψει πρώτα τον εαυτό του. Σε αυτή του την προσπάθεια, αρωγός του το κοινό, αλλά και 5 ακόμα πρόσωπα έκπληξη που θα υποδυθεί … ο ίδιος!

Θα μπορέσει τελικά να λύσει τον γρίφο που εδώ και αιώνες είναι άλυτος, ώστε να κερδίσει πίσω τη μία και μοναδική γυναίκα της ζωής του;

Η συνέχεια επί σκηνής με το Νίκο Πολυδερόπουλο σε έναν απρόβλεπτο μονόλογο, που σκοπό έχει μέσα από τις οικείες ξεκαρδιστικές καταστάσεις, να ανακαλύψει αν η ανδρική νοημοσύνη είναι πραγματικά σχήμα οξύμωρο….

Και φυσικά αυτό δε μπορεί να γίνει χωρίς τη βοήθεια μιας γυναίκας… έτσι η Αναστασία Παπαστάθη υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη διασκευή του έργου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Πρωταγωνιστεί : Νίκος Πολυδερόπουλος

Κείμενο : Robert Dubac

Διασκευή - Σκηνοθεσία : Αναστασία Παπαστάθη

Σκηνικά : Αρετή Μουστάκα

Κοστούμια : Αντώνης Νικολαίδης

Φωτογραφίες : Γιώργος Διαμαντής

Παραγωγή : Erofili Productions

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 12€

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ

dimos pin festival kavasila 3

Ο θησαυρός της Βαγίας

της Ζωρζ Σαρή

Το έργο

Μια παρέα παιδιών βρίσκονται στο νησί της Αίγινας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκεί συναντούν μια οικογενειακή φίλη από το Παρίσι, όπου εργάζεται ως βοηθός ψυχιάτρου και έχει υπό τη φροντίδα της έναν Γερμανό ασθενή, τον Χανς, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Από τότε, ο ασθενής επαναλαμβάνει σκόρπιες λέξεις από τις οποίες τα παιδιά προσπαθούν να βγάλουν νόημα. Η αναζήτησή τους τα οδηγεί στη Βαγία και στο σπίτι της οικογένειας Χαλδαίου, όπου έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Όταν μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες, ξεκινούν την αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που τα οδηγεί σε συναρπαστικές περιπέτειες!

Μέχρι και σήμερα, το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, ενώ διδάσκεται και στα σχολεία (στο μάθημα της Φιλαναγνωσίας). Σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε μορφή graphic novel, και πάλι από τις Εκδόσεις Πατάκη, σε εικονογράφηση του Kanellos Cob. Παρότι αγαπήθηκε πολύ από τους μικρούς αναγνώστες και στο παρελθόν έγινε τηλεοπτική σειρά (ΕΡΤ, 1984), είναι η πρώτη φορά που το έργο ανεβαίνει στο θέατρο, σε διασκευή της συγγραφέως Μαρίας Σούμπερτ!

Η παράσταση

Το Kids Theater, η θεατρική ομάδα που με επικεφαλής τη σκηνοθέτη Αθανασία Καλογιάννη ξεπερνά τα δέκα χρόνια παρουσίας στο χώρο του παιδικού θεάτρου, ξεχώρισε για τις θεατρικές μεταφορές αριστουργημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Μικρές Κυρίες, Η καλύβα του μπάρμπα-Θωμά, Με οικογένεια κ.α.). Μετά την επιβεβλημένη παύση της πανδημίας, επιστρέφει, αυτή τη φορά με ελληνικό έργο. Η αγαπημένη μουσικός Ζωή Τηγανούρια γράφει για πρώτη φορά μουσική για το παιδικό θέατρο.

«Η θεατρική διασκευή του έργου βασίστηκε αφενός στο παιχνίδι «κυνήγι του θησαυρού», αλλά και στην αποδοχή του παρελθόντος σαν κάτι που

δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε να επαναληφθεί με την ίδια ακριβώς μορφή: το παρελθόν είναι αυτό που ορίζει την ιστορικότητά μας και η μνήμη είναι αυτή που μας επιτρέπει να έχουμε παρελθόν. Το βασικό ερώτημα που μέσα από την παιγνιώδη διάθεση, το χιούμορ, τα τραγούδια και την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα αναδύεται, είναι εν τέλει αυτό: πώς μπορούμε να χωρέσουμε το παρελθόν μας για να έχουμε ένα μέλλον;», αναφέρει η σκηνοθέτης.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή

Σκηνοθέτης : Αθανασία Καλογιάννη

Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ

Πρωτότυπη Μουσική-Συνθέτης-Σολίστ Ακορντεόν: Ζωή Τηγανούρια

Ενορχηστρώσεις, Ηχητικά εφέ: Στέλιος Γενεράλης

Β΄Σκηνοθέτης: Γιάννης Παναγόπουλος

Σκηνογράφος/Βίντεο-3D Mapping: Σάντυ Σιέμπου

Ενδυματολόγος: Ευγενία Βησσαρίου

Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παίζουν (αλφαβητικά):

Παίζουν (αλφαβητικά): Ευγενία Βησσαρίου, Μέλανι Μαρχάινε, Νεφέλη Παπαδερού, Κωνσταντίνος Ρόδης, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου.

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12 € ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10€

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

Stand up Comedy Show

Αντώνης Κρόμπας και Λευτέρης Ελευθερίου

”ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ“

dimos pin festival kavasila 5

Ο Αντώνης Κρόμπας κι ο Λευτέρης Ελευθερίου, ένα από τα αχτύπητα κωμικά δίδυμα της νέας ελληνικής κωμικής σκηνής, υπογράφουν «Σύμφωνο Επιβίωσης» και σχολιάζουν, σατιρίζουν, υποκρίνονται, εκνευρίζουν και ερεθίζουν το κοινό μέσα σε ένα καταιγιστικό δίωρο!

Απορίες, καταγγελίες, ποιήματα κι όλης της γης τα κρίματα, αμέσως συγχωρούνται κι ευθύς ξαναγεννιούνται! Φίλε μου σκέψου φρόνιμα και έλα να τους δεις γιατί αργά ή γρήγορα μπροστά σου....θα τους βρεις

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 15€

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ

dimos pin festival kavasila 6

Η μαγευτική παράσταση που ξεσηκώνει όλη την Ελλάδα συνεχίζει για 16 η σεζόν, ανανεωμένη με καινούργια παραμύθια και συντελεστές, με ακόμη περισσότερα ταξίδια και γέλια!!!

Mια φορά και έναν καιρό… και το ταξίδι ξεκινά! Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμμ; Τους συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους; «Κοκκινοσκουφίτσα», «ΩραίαΚοιμωμένη», «Χιονάτη», «Χάνσελ και Γκρέτελ» και πολλά πολλά άλλα. Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο, ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση προσκαλεί τα παιδιά μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμμ και τους ήρωες τους, να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών τους και να μπουν σ’ αυτόν. Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια παράσταση μέσα σε αληθινές λίμνες με νερό, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μουσικές.

Η αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της γενναιοδωρίας, της πίστης στον εαυτό μας, της εξυπνάδας έναντι της δύναμης αλλά και η σημασία του καλού είναι μερικά από τα διδακτικά μηνύματα των παλιών αυτών λαϊκών παραμυθιών της «γιαγιάς». Ένας ολόκληρος κόσμος που βγαίνει από τα παραμύθια-λογοτεχνήματα των δύο παραμυθάδων, δεν έχει πάψει εδώ και δύο αιώνες να φωλιάζει στην καρδιά παιδιών και ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και ενθαρρύνοντάς τους να πιστέψουν στις αξίες της ζωής χτίζοντας τη δική τους προσωπικότητα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ηθοποιός ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ο οποίος πρωταγωνιστεί μαζι με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών. Την μετάφραση και διασκευή υπογράφει ο λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΤΕΣΙΣ, ενώ τη μουσική υπογράφει η γνωστή συνθέτης ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ.

Μια καταπληκτική κωμωδία που έχει μαγέψει το κοινό και θα σας μείνει αξέχαστη. Μια θεατρική παράσταση, για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε.

Συντελεστές

Διασκευή - Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις

Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου

Σχεδιασμός Σκηνικών - Κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης

Ειδικές Κατασκευές: Νάγια Ζαχαράτου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Απόστολος Τσιτσώνης

Χορογραφίες: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

Παίζουν: Φώτης Σπύρος,Γιώργος Παππας,Ευα Μπούρα,Σοφια Χαραμή,Αλεξανδρος Παππάς

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 9€

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 IOYΛΙΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Η Κοκκινοσκουφίτσα»

dimos pin festival kavasila 7

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, μετά την επιτυχημένη παράσταση «Ο Σκρούτζ και τα πνεύματα των εορτών», συνεχίζει τη συνεργασία της με την Κέλλυ Σταμουλάκη και με μεγάλη χαρά μας ανακοινώνει την επόμενη θεατρική παραγωγή για παιδιά με τίτλο:

«Η Κοκκινοσκουφίτσα»

Η αγαπημένη ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, ανανεώνεται με σύγχρονα μηνύματα και έρχεται με φρέσκια ματιά και απροσδόκητες ανατροπές για να ψυχαγωγήσει, αλλά και να προβληματίσει το κοινό όλων των ηλικιών.

Τα όμορφα κοστούμια, τα εκπληκτικά σκηνικά, οι πρωτότυπες μουσικές, οι παιχνιδιάρικες χορογραφίες και οι δυναμικές ερμηνείες των ηθοποιών, συνθέτουν μία συναρπαστική παράσταση.

Σ’ αυτό το διαχρονικό παραμύθι, η Κοκκινοσκουφίτσα, ένα μικρό κορίτσι, ξεκινά το ταξίδι της μέσα στο πανέμορφο δάσος για να επισκεφτεί τη γιαγιά της. Στην πορεία της, γοητεύεται από τα όμορφα ζώα και το μαγευτικό τοπίο, ξεχνώντας τις συμβουλές της μητέρας της για τους κινδύνους που παραμονεύουν. Στο δάσος δεν είναι όλα όπως φαίνονται, ο κίνδυνος έχει πολλά πρόσωπα και εμφανίζεται εκεί που δεν τον περιμένεις. Έτσι σύντομα γίνεται στόχος ενός πανούργου λύκου που την παρακολουθεί.

Θα μπορέσει να ξεπεράσει τα εμπόδια και να φτάσει με ασφάλεια στο πλευρό της γιαγιάς της;

Θα το μάθουμε, αν ακολουθήσουμε τα βήματα της Κοκκινοσκουφίτσας σ’ αυτήν την περιπετειώδη, αλλά και διασκεδαστική ιστορία, που σίγουρα θα ενθουσιάσει το κοινό όλων των ηλικιών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


ΔΙΑΣΚΕΥΗ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κέλλυ Σταμουλάκη
ΣΚΗΝΙΚΑ: Σάββας Πασχαλίδης

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Έλενα Αθανασιάδου
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σύλια Δεμίρη
ΜΟΥΣΙΚΗ: Απόλλων Αλεξάνδρου – Ελένη Καρβέλη
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Άννα Μάγκου
ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ - ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος Βαζαίος
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Σπύρος Παζιώτης
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Sotir Serjanis
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Αιμιλία Βαζαίου

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 € ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 9€

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

«Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», στο «Επίκεντρο» ο θεατρικός μονόλογος της Χριστίνας Αλεξανιάν για την Γενοκτονία των Αρμενίων

dimos pin festival kavasila 8

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση με τίτλο «Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», ένα θεατρικό μονόλογο της Χριστίνας Αλεξανιάν για την Γενοκτονία των Αρμενίων, παρουσιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το τμήμα Πολιτισμού της ΠΔΕ στην Αχαΐα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του προγράμματος των πολιτιστικών της εκδηλώσεων για το 2023. Η παράσταση θα δοθεί την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 και ώρα 21.15 στο θέατρο «Επίκεντρο» (Νόρμαν 16 & Αγίου Διονυσίου) στην Πάτρα. Η παράσταση θα δοθεί και την Τετάρτη, στο Μεσολόγγι.

Η θεατρική παράσταση με θεματικό κέντρο την Γενοκτονία των Αρμενίων αφηγείται την ιστορία της Ανζέλ Κουρτιάν που χρόνια μετά από το σκοτεινό 1915 ζει στην Ελλάδα και αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της· η μάνα-μοδίστρα, οι δυο της αδελφές, τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια, το βίωμα των συνεπειών της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων, η αυτόπτης μαρτυρία της Μικρασιατικής Καταστροφής, ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά, ο πόλεμος και η προσφυγιά που καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ, με τον φόβο και τον θάνατο, με τα γέλια και τις χαρές, με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της ηρωίδας, αποτελούν τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν. Μια αληθινή ιστορία. Μια συγκλονιστική μαρτυρία. Η Ανζέλ Κουρτιάν θυμάται τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της. Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, όπως τα έζησε η ίδια, όπως τα βίωσε ένα μικρό παιδί, όπως τα έγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της.

Η θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου, η σκηνοθεσία, η ερμηνεία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Χριστίνας Αλεξανιάν. Βοηθός Σκηνοθέτη, καθώς και στην οργάνωση της παραγωγής είναι ο Κώστας Καρασαββίδης. Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχουν η Μαρία Σπυριδωνίδου, (φωνή), ο Κώστας Γεδίκης ( πολίτικο λαούτο και μπαγλαμάς). Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκαν η Μυρτώ Καραπιπέρη και η ΠέννυΤσομπανάκη. Στις φωτογραφίες βρίσκεται ο Δημήτρης Καλογερής, ενώ η επιμέλεια του trailer είναι του Κώστα Κουφιόπουλου. Γραφίστας, ο Γεράσιμος Αμπάτης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ

dimos pin festival kavasila 9

«Μαύρη Σαμπούκα»

«Πώς θα χαρακτήριζα την Μαύρη Σαμπούκα; Απολαυστική έκρηξη!!! Τρελός ρυθμός, απίστευτες ατάκες - δεν τις προλαβαίνεις- και μοναδική χημεία των πρωταγωνιστών! Βγαίνοντας από το θέατρο θα σου συμβούν 2 πράγματα: θα ανυπομονείς να την ξαναδείς και θα σιγοτραγουδάς: Με έχεις στη μπούκα, με έχεις στη μπούκα, πίνω για ‘σένανε μαύρη σαμπούκα!», Μάκης Πουνέντης, ραδιοφωνικός παραγωγός

Μετά από πέντε επιτυχημένες σεζόν, η «Μαύρη Σαμπούκα» ξαναχτυπά στην “Golden Label” εκδοχή της. Ο Τόλης Παπαδημητρίου «εμβολιάζει» το ήδη σαρωτικό του κείμενο και μαζί με τον Αντώνη Στάμο υπόσχονται να σας δώσουν κίνητρο να βγείτε από το σπίτι τα Δευτερότριτα, κερνώντας αυτό που τόσο έχουμε ανάγκη: 100 λυτρωτικά λεπτά με γέλιο μέχρι δακρύων!

Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ!

Πλοκή

Όλα ξεκινούν από μια… λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος (αλλά αυτό δεν θα το αποκαλύψουμε, spoiler δεν κάνουμε).

Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί- και τα δύο ή τίποτα από αυτά- που συνωμότησαν για να φέρουν αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά; Το μόνο σίγουρο είναι πως, υπό άλλες συνθήκες, ο Βλάσης και το είδωλό του, ο δημιουργός του λαϊκού σουξέ «Μαύρη Σαμπούκα» δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και δεν θα ανέπτυσσαν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν με την ιστορία το hashtag #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Tweety και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η «Μαύρη Σαμπούκα» είναι μια κωμωδία-ωδή στη φιλία που καλεί τους δύο βασικούς της χαρακτήρες να ζήσουν-και κυρίως να μοιραστούν- την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους!

Ταυτότητα παράστασης

Μαύρη Σαμπούκα

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Τόλης Παπαδημητρίου

Πρωταγωνιστούν: Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος

Μαζί τους: Ανάργυρος Βαζαίος, Γραμματική Γκόρου

Βοηθός σκηνοθέτη / Φωτισμοί: Κλαίρη Ζουμπεράκη

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Λογότυπο: Inkaholic Tattoo

Φωτογραφίες: Θοδωρής Χανιώτης

Graphic Design: Μαριλένα Σιμάτου

Μουσική Επιμέλεια: Τόλης Παπαδημητρίου

Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Παραγωγή: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Διάρκεια: 100’ χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Βιογραφικό Τόλη Παπαδημητρίου

Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου. Έχει καταγωγή από την Άρτα και την Καρδίτσα και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου και την Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Με αφορμή τη θεατρική του δραστηριότητα ξεκινά να εργάζεται ως σεναριογράφος- διαλογογράφος σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Κάτι χωρισμένα παλικάρια», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Παράλληλα πρωταγωνιστεί στον β’ κύκλο της σειράς «Μην ψαρώνεις», ενώ παράλληλα αναλαμβάνει ως βασικός κειμενογράφος στην ψυχαγωγική εκπομπή «Καλό μεσημεράκι». Ταυτόχρονα με την τηλεοπτική του επιτυχία κάνει το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα στον κινηματογράφο με την ταινία «Αιγαίο SOS» το 2018.

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 20€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 15€ κανονικό

&

15€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων

ΤΡΙΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

dimos pin festival kavasila 10

Ο Καραγκιόζης και οι θρυλικοί πειρατές των Εννέα Θαλασσών θα διασχίσουν τον φωτεινό μπερντέ ψάχνοντας το χαμένο θησαυρό.

Τρέξετε μικροί και μεγάλοι για μια σπαρταριστή περιπέτεια με γέλια!! Μην τη χάσετε!

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 6€

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

Stand up Comedy Show

”BEST OF Αλέξανδρος Τσουβέλας

dimos pin festival kavasila 11

Μετά την απόλυτη επιτυχία των τελευταίων 5 χρόνων σε Ελλάδα και Κύπρο και Ευρώπη, ο Αλέξανδρος Τσουβέλας επιλέγει να μας παρουσιάσει τα καλύτερα του κείμενα και όχι μόνο από αυτά τα χρόνια, αλλά και ιστορίες που του έχουν συμβεί.... Ο Αθηναίος κωμικός αποτελεί φαινόμενο για τα εγχώρια δεδομένα αφού η επιτυχία του είναι σχεδόν ανεπανάληπτη.

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 15€

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ

ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL

dimos pin festival kavasila 12

Ο πιο αγαπημένος παιδικός λογοτεχνικός ήρωας

γιορτάζει τα 25 του χρόνια

και επιστρέφει με μια μαγική θεαματική παράσταση

σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

Το Θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Productions

μετά τη μεγάλη επιτυχία “ΑΛΑΝΤΙΝ THE SHOW”

με περηφάνια παρουσιάζουν τη νέα περιπέτεια

του πιο αγαπημένου παιδικού λογοτεχνικού μας ήρωα,

του ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗ!

Κείμενο: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ

«ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL» μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μαγικές χορογραφίες, εναέρια ακροβατικά, bubble show και πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα σας συναρπάσουν.

Ο Τριγωνοψαρούλης, το διαφορετικό κίτρινο ψάρι που έχει καθιερωθεί ως ο πιο αγαπημένος έλληνας λογοτεχνικός ήρωας κλείνει τα 25 και γίνεται Musical!

Χορός, κέφι και όλα τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη ζωντανά στη σκηνή σε μια θεατρική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, από την πένα του δημιουργού του, Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Μια ιστορία για τη φιλία, τη δύναμη της αγάπης και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, ενάντια στο bullying, το ρατσισμό, την ξενοφοβία!

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γράφει την ιστορία του Τριγωνοψαρούλη από την αρχή και μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο του βυθού.

Στον ύφαλο της Αουρέλια έχει ξεσπάσει πανθαλάσσιος πόλεμος. Θα καταφέρει ο αγαπημένος μας Τριγωνοψαρούλης παρέα με τους φίλους του, την κυρία Σουπιά τον Αστερία και τη Γλώσσα να νικήσουν για ακόμη μια φορά τον Αχινό σε έναν μεγάλο τελικό ψαρόσφαιρου? Τι στάση θα κρατήσει ο Μεγάλος Καρχαρίας?

Ελάτε να κολυμπήσουμε μαζί με τον Τριγωνοψαρούλη, να δούμε από κοντά το μαγικό μαργαριτάρι και να γνωρίσουμε σπάνια θαλάσσια πλάσματα, όπως το Νάρβαλ και τον Τελευταίο Ιππόκαμπο!

«ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL» Μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση, ένα διαδραστικό θέαμα με μουσική, τραγούδι, χορό, ακροβατικά, μας ταξιδεύει στον απίθανο κόσμο του βυθού.

Το διαφορετικό κίτρινο ψάρι μας δείχνει τον τρόπο για την αποδοχή της διαφορετικότητας και αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας σε μια παράσταση που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Συντελεστές

Κείμενο - Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Χορογραφίες: Σμαρώ Κεπαπτσόγλου

Εναέρια ακροβατικά: Γιώργος Χιώτης

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Κυρατζής

Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης

Ενορχήστρωση: Χάρης Γκατζόφλιας

Βοηθός Σκηνοθέτη - χορογράφου: Σοφία Μπαγιοπούλου

Artwork: Σάκης Παπαγιάννης

Επικοινωνία: Μαρία Λουτζιούδη

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά - Kolossaion Productions

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ιωάννα Διαμαντούλη, Ελβίρα Πολυτίμη Θέμελη, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Σέβη Σπύρτου, Χρήστος Ντόβας, Μιχάλης Πίνος, Νίκος Χρηστίδης.

Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά στο: https://www.viva.gr/tickets/theater/trigonopsaroulis-the-musical/

και στα εκάστοτε φυσικά σημεία προπώλησης των φεστιβάλ.

Πληροφορίες: Nίκος Χρηστίδης 6909178984

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

12€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10€

ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

dimos pin festival kavasila 13

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

του Λιούις Κάρολ

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS παρουσιάζουν το έργο του Λιούις Κάρολ που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Περικλής Λιανός και η Κερασία Σαμαρά ενώ τις φωνές τους χαρίζουν σε ρόλους έκπληξη η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά και «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βέρν επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Λιούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» σε μια ευφάνταστη διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας.

Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection και 3D sound η οποίες σχεδιάστηκαν, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

Το έργο

Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων είναι ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για κλασικό έργο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Βρετανού συγγραφέα Λιούις Κάρολ, που κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1865. Περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο. Η ιστορία χαρακτηρίζεται από έντονα στοιχεία αλληγορίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν: Κερασία Σαμαρά, Περικλής Λιανός, Μαρία Στάβαρη, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου.

Χαρίζουν τις φωνές τους σε ρόλους έκπληξη η Ναταλια Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου

Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη

Πρωτότυπη Μουσική-Στίχοι: ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ

Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ

Δημιουργία projection mapping- εικονογράφηση αφίσας : Αντώνης Θεοδωράκης

Κοστούμια: Πάνος Θάνος

Βοηθοί ενδυματολόγου:Το τμήμα του θεατρικου κοστουμιού της σχολής μόδας Αvioti Fashion ED

Ραφαηλία Γύφτου, Ειρήνη Μπλάνα, Μαρία Νανούρη, Αλεξάνδρα Σταμάτη

Σχεδιασμός ήχου: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος

Technical mapping equipment: VISUALART

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ

Γιώργος Αντωνόπουλος (ακουστική - ηλεκτρική κιθάρα)

Θωμάς Θάνος (πιάνο-κιθάρα)

Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο)

Θάνος Ζαρκαλής (σαξόφωνο)

Μανώλης Βιουγιουκαλάκης (βιολί)

Δρόσος Σκυλλάς (ντραμς-κρουστά-ατμοσφαιρικά κρουστά)

Γυναικεία χορωδία: Ελένη Αντωνίου, Αθανασία Κιουμουρτζή, Γαβριέλα Αντωνοπούλου.

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10 €

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΩΡΑ: 10.00μ.μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

dimos pin festival kavasila 14

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

dimos pin festival kavasila 15

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια Αθήνα, μετά την πανδημία και μέσα στην ενεργειακή κρίση, έξι άντρες εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με μόνο κοινό το ότι μένουν στην ίδια γειτονιά, έχουν μείνει άνεργοι...Στην απελπισία τους και μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί ένα σόου με στριπτήζ, για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα και να σώσουν ό, τι προλαβαίνουν από τις ζωές τις δικές τους και των οικογενειών τους... Μόνο που κανείς απ' αυτούς δεν ξέρει να χορεύει και κυρίως να γδύνεται!! Άντρες με τα...όλα τους...Μια παράσταση γεμάτη γέλιο, ανατροπές, ανθρώπινες ιστορίες, αγάπη, χορό, μουσική και στριπτήζ!!!

Πρωταγωνιστούν

Οι Άντρες: Μάρκος: Αντώνης Λουδάρος, Βασίλης: Σωτήρης Καλυβάτσης, Αριστείδης: Γιώργος Γαλίτης, Βρασίδας: Ησαΐας Ματιάμπα,, Μίλτος: Θανάσης Πατριαρχέας, Έντι: Ντάνιελ Νούρκα.

Οι Γυναίκες: Αλίκη: Ελένη Καρακάση, Σοφία: Παρθένα Χοροζίδου, Μαρίνα: Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Άννα: Άννα Μαρία Κόρνια και η Βίκυ Κάβουρα

Συντελεστές

Θέμις Μαρσέλλου: Σκηνοθεσία και απόδοση - διασκευή κειμένου

Μαίρη Τσαγκάρη: Σκηνικά

Παναγιώτα Κοκκορού: Κοστούμια

Νικόλας Γουάστωρ: Ενορχήστρωση, μουσική διδασκαλία, μουσική επιμέλεια

Άννα Αθανασιάδη: Χορογραφία

Μελίνα Μάσχα: Φωτισμοί

Σοφία Δριστέλα: Συνεργάτης Ενδυματολόγου

Νίκος Ζήκος: Φωτογραφίες

Στέφανος Παπαδόπουλος: Τρέιλερ

Μαρία Βασιλάτου: Βοηθός σκηνοθέτη

Κάρολος Πορφύρης: Σχεδιασμός προγράμματος-αφίσες

Ντόρα Βαλσαμάκη: Οργάνωση παραγωγής

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 20€

& 17€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 17€

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

«Το πάρτι της Πέππα»

dimos pin festival kavasila 16

Διάρκεια Παράστασης: 1 ώρα και 15 λεπτά με το διάλειμμα

Κατάλληλο για ηλικίες από 1,5 μέχρι 8 ετών

Η παρέα της Πέππα επιστρέφει στη νέα επίσημη θεατρική παράσταση με ολοκαίνουρια ανασχεδιασμένα κοστούμια και σκηνικά σε μία νέα ιστορία με 12 χαρακτήρες μασκότ από την πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά της Entertainment One.

Η παράσταση είναι μία διασκεδαστική διαδραστική περιπέτεια χωρισμένη σε 4 εκπαιδευτικές ενότητες:

  • Σχολείο Μαντάμ Γαζέλλα, παίζω και μαθαίνω αριθμούς
  • Πάρκο των Δεινόσαυρων, μαθαίνω χρώματα και δεινόσαυρους
  • Σπίτι Γιαγιάς και Παππού Γουρουνάκη, μαθαίνω φρούτα και λαχανικά με σπαζοκεφαλιές
  • Πάρτυ έκπληξη στο σπίτι της οικογένειας Γουρουνάκη, μουσικοκινητικό παιχνίδι

Συμμετέχουν οι χαρακτήρες: Πέππα Γουρουνάκι, Τζωρτζ, Μαμά Γουρουνίτσα, Μπαμπάς Γουρουνάκης, Γιαγιά Γουρουνίτσα, Παππούς Γουρουνάκης, Μαντάμ Γαζέλλα, Σούζυ Προβατίνα, Πέντρο Πόνυ, Ρεβέκκα Κουνέλη, Ρίτσαρντ Κουνέλης κι ο Έντμοντ Ελέφαντας!

Η ιστορία

Σήμερα είναι μία μέρα γιορτή! Είναι τα γενέθλια της Πέππα!

Η μέρα ξεκινάει στο σχολείο όπου η Μαντάμ Γαζέλα με την κιθάρα της εύχεται χρόνια πολλά στην Πέππα με ένα τραγούδι. Οι φίλοι της Πέππα της εύχονται χρόνια πολλά και όλοι μαζί παίζουν κουτσό μαθαίνοντας τους αριθμούς. Η Πέππα περιμένει πως και πως να σβήσει τα κεράκια στην τούρτα της και θυμάται την ημέρα των γενεθλίων του Τζωρτζ που είχε περάσει τέλεια με τον Μπαμπά, τη Μαμά και τους φίλους του αδελφού της, τον Ρίτσαρντ Κουνέλη και τον Έντμοντ Ελέφαντα στο Πάρκο των Δεινόσαυρων.

Η Πέππα θα χαρεί ακόμα πιο πολύ γιατί θα συνεχίσει τη μέρα της στο σπίτι του Παππού και της Γιαγιάς Γουρουνίτσας. Εκεί , η Πέππα κι ο Τζωρτζ θα ταΐσουν τις κοτούλες της Γιαγιάς, θα παίξουν σπαζοκεφαλιές με τον Παππού και θα τραγουδήσουν πολλά τραγούδια. Η Πέππα δεν έχει σβήσει ακόμα τα κεράκια στην τούρτα της, κι αρχίζει να ανησυχεί. Στο σπίτι της Γιαγιάς και του Παππού, εμφανίζεται η Μαμά Γουρουνίτσα για να πάρει τον Τζωρτζ και την Πέππα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους, όπου ο Μπαμπάς Γουρουνάκης έχει οργανώσει ένα πάρτι για την Πέππα!

Ένα πάρτι έκπληξη! Όλα τα παιδιά στο θέατρο με τους φίλους και την οικογένεια της Πέππα θα φωνάξουν δυνατά «Πάρτι, Πέππα»!

Συντελεστές

Κείμενα: Παύλος Μητσόπουλος

Στίχοι: Παύλος Μητσόπουλος – Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Σχεδιασμός Κατασκευή Κοστουμιών: Παύλος Μητσόπουλος

Σχεδιασμός Σκηνικών: Μαγδαληνή Σίγα

Κατασκευή – Επίβλεψη Σκηνικών/Props: Παύλος Μητσόπουλος – Λουκάς Μάινας

Τεχνική υποστήριξη: Μιχάλης Βιδάλης

Σύνθεση Ενορχήστρωση Μουσικής: Μάριος Αποστολακούλης

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης

Γραφικά, Video Φωτογραφίες Σχεδιασμός: Παναγιώτης Πέτρου

Παίζουν: Ιωάννα Αθανασιάδου, Στέλλα Αθανασιάδου, Ειρήνη Καζαντζόγλου, Ελένη Καϊση, Σοφία Λαλίκου, Αυγερινή Λιόλιου, Απόστολος Τριανταφύλλου, Θανάσης Χασιώτης

Τιμή Εισιτηρίων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 13€

Εισιτήρια πληρώνουν οι ενήλικες και τα παιδιά από 1,5 έτους.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 12:03

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα
    Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα

    Με την κατάθεση των στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαθητές των σχολείων της Ζαχάρως, της Φιγαλείας, του Κακοβάτου και του Γιαννιτσοχωρίου, ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο του Ηρωικού «όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Ζαχάρως.

    Το πρωί της Παρασκευής 25ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο στολισμένο Μνημείο των Ηρώων.

    Το πρόγραμμα του εορτασμού της «28ης Οκτωβρίου 1940» περιλάμβανε επετειακές εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης, ενώ αργότερα έγινε η κατάθεση των στεφάνων και η προσφερόμενη τιμή στους Ήρωες του Έπους του 40, από τους μαθητές των σχολικών μονάδων της περιοχής. Η εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

    Το παρόν έδωσαν, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Τερζής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεώργιος Τριγάζης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ιωάννης Μπάμης, η Δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Σκαλτσά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζαχάρως Παναγιώτης Γκόγκας, οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και φορέων. Οι επετειακές εκδηλώσεις, σε όλο το Δήμο, θα κορυφωθούν την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, με τις μαθητικές Παρελάσεις.

    dimos zax 28i mathites 2

    dimos zax 28i mathites 3

    dimos zax 28i mathites 4

    dimos zax 28i mathites 5

    dimos zax 28i mathites 6

    dimos zax 28i mathites 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τιμή στους ήρωες του «ΟΧΙ»
    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τιμή στους ήρωες του «ΟΧΙ»

    Κατάθεση στεφάνων έγινε την Παρασκευή 25/10 στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων

    Με την τιμή που αρμόζει στους ήρωες του «ΟΧΙ», ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

    Τις πρωινές ώρες έγιναν τιμητικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ενώ ακολούθησε προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή, Σχολικές Μονάδες και Φορείς της πόλης στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων.

    Κατάθεση στεφάνων έγινε από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο, καθώς επίσης και άλλους εκπροσώπους της Τ.Α., των εργαζομένων, των σωμάτων ασφαλείας, της Ν.Μ. Κρεστένων, των τοπικών κοινοτήτων και των σχολείων της περιοχής, όπου οι μαθητές κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση με την απαγγελία επίκαιρων ποιημάτων, αλλά και όλη την ελπιδοφόρα παρουσία τους!

    Ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής

    Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» εξάλλου ολοκληρώνονται την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, με το πρόγραμμα στην έδρα του Δήμου να περιλαμβάνει τα εξής:

    -Ώρα 10.15: Θα τελεστεί η δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Κρεστένων. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων κα Τέρψη Πολυχρονίδου .

    -Ώρα 11.00: Θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από τμήματα Μαθητών των Σχολικών Μονάδων προ των Αρχών και του Λαού της πόλης επί της οδού «Ξενοφώντος» Κρεστένων.

    Τελετάρχης στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Διονύσιος Παπαφωτόπουλος.

    Παρόμοιες εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, θα γίνουν ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής και στις υπόλοιπες Δ.Ε. και τοπικές κοινότητες, όπου τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι κατάλληλες προετοιμασίες από μαθητές, εκπαιδευτικούς καθώς και εργαζόμενους του Δήμου.

    dimos andr 28i 24 2

    dimos andr 28i 24 3

    dimos andr 28i 24 4

    dimos andr 28i 24 5

    dimos andr 28i 24 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940
    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Με, σχολικές γιορτές, απαγγελίες ποιημάτων και κατάθεση στεφάνων από μαθητές στο Μνημείο Ηρώων, ξεκίνησαν στην πόλη της Αμαλιάδας την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, οι επετειακές εκδηλώσεις για το Έπος του 40’.

    Ο Δήμος Ήλιδας διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο την κεντρική εκδήλωση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες να παρατάσσονται στο Μνημείο Ηρώων, όπου τη μικρή γιορτή επιμελήθηκαν από κοινού το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.

    Εκτός από τα ποιήματα με θέμα την 28η Οκτωβρίου 1940 και το Έπος των Ελλήνων στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής και συγκεκριμένα από το αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιάννη Αθανασόπουλο, τους εκπροσώπους των δύο σχολείων εκ μέρους της Α’/βάθμιας και της Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας και της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Καραπιπέρης.

    ilida 28i sxol sftef 2

    ilida 28i sxol sftef 3

    ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

    Νωρίτερα, ο εκπαιδευτικός κόσμος του Δήμου Ήλιδας τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο κάθε σχολείο ξεχωριστά.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Άκη Χουζούρη βρέθηκαν στην γιορτή που προετοίμασαν με πολύ μεράκι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας.

    Την εκδήλωση του σχολείου τίμησε με την παρουσία του και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ενώ η διευθύντρια του 2ου Λυκείου κα Άννα Γεωργακοπούλου παρέδωσε και τους επαίνους στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους κατά τη σχολική χρονιά 2023 – 2024.

    ilida 28i sxol sftef 4

    ilida 28i sxol sftef 5

    ilida 28i sxol sftef 6

    ilida 28i sxol sftef 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ''Γυνή πλέουσα'' ταξιδεύει στον Πύργο Ηλείας 
    Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ''Γυνή πλέουσα'' ταξιδεύει στον Πύργο Ηλείας 

    "Γυνή πλέουσα''

    Του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

    Σκηνοθεσία Αρκαδία Ψάλτη

    στον Πύργο Ηλείας

    Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ''Γυνή πλέουσα'', σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη, ταξιδεύει στον Πύργο Ηλείας.

    Η παράσταση της θεατρικής εταιρείας «Αγγελοπετριά», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, στην Αθήνα, στο διατηρητέο οίκημα της Εταιρείας φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου στην Πλάκα, τελώντας υπό την αιγίδα της, και περιόδευσε στην Ελλάδα και στην Ρουμανία θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 9:00 μμ, στο θέατρο Απόλλων.

    Ένα διήγημα, 2 ηθοποιοί, 6 ρόλοι.

    ''Εἰς τὸν μικρὸν λιμένα τῆς ὡραίας νήσου του, ὅλες τὶς χρονιές, συνήθως τὸν Ὀκτώβριον, κατέπλεεν ἐπιστρέφων ἀπὸ τὰ ταξίδια μὲ τὴν σκούναν του, ὁ καπετὰν Γιάννης ὁ Καραντής, ὁ ἐπιλεγόμενος καὶ Καραβοκύρης.''

    Στο μικρό νησί, αρχές του 1900, οι γυναίκες των ναυτικών ψάχνουν τρόπους να αναπληρώσουν ό,τι δεν τους επιτρέπεται να νιώσουν, να σκεφθούν, να εκφράσουν, να ονειρευτούν. Ιδιοσυγκρασίες έντονες, ψυχισμοί πολύπλοκοι, ζουν μυστικές ζωές, ενδύονται ρόλους κοινωνικούς, στριμώχνονται και ασφυκτιούν μέσα σε αυτούς.

    Η παράσταση ''Γυνή πλέουσα'' διερευνά μέσα από την Καραβοκυρού, την ηρωίδα του διηγήματος,την ανάγκη υπεραναπλήρωσης της μοναξιάς.

    Ο Παπαδιαμάντης, με χιούμορ, διεισδυτική ματιά και ευαισθησία φανερώνει τα αφανέρωτα. Με τρόπο που να μην φανερωθούν ποτέ. Μα να έχουν κιόλας ειπωθεί. Και όλο αυτό να είναι γεμάτο από αγνή αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.

    papad guni Klaiousa 2

    Συντελεστές

    Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη

    Ενδυματολόγος: Αφροδίτη Αναστοπούλου

    Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

    Φωτογραφίες: Μάρω Κουρή, Νατάσσα Χιωτάκη

    Παραγωγή: ΑΜΚΕ ''Αγγελοπετριά''

    Ερμηνεύουν: Αρκαδία Ψάλτη, Ελευθερία Λουπασάκη

    Θέατρο Απόλλων, Συλαιδοπούλου 2 , Πύργος Ηλείας

    Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα

    Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο ΚΟΡΚΟΛΗΣ,

    Ερμού 3, τηλέφωνο 26210 22674

    Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 ευρώ, μειωμένο( φοιτητικό, συνταξιούχων, ανέργων) 12 ευρώ

    Λίγα λόγια για την «Αγγελοπετριά»:

    Η «Αγγελοπετριά» διερευνά και επανασυνδέει οργανικά τη θεατρική πράξη με τον χώρο και το κοινό της. Μέσα από το έργο μας αναδεικνύουμε ότι κάθε χώρος (ανοικτός, κλειστός, σύγχρονος, παραδοσιακός, ακμάζον, παραμελημένος) μπορεί εν δυνάμει να λειτουργήσει ως θεατρική σκηνή. Για να γίνει αυτό, η θεατρική πράξη λειτουργεί ως καταλύτης για την επανανοηματοδότηση της υλικότητας του χώρου με τις βιωματικές εμπειρίες των ανθρώπων του. Στις παραγωγές μας παρουσιάζουμε έργα Ελλήνων, ως επί των πλείστον συγγραφέων τα οποία μας βοηθούν να αναστοχαστούμε για προγενέστερες αλλά και σύγχρονες σχέσεις, ανάγκες και αγωνίες ανθρώπων σε χώρους και χρόνους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Η προσέγγισή μας βασίζεται στην ιδέα της «επιστροφής» του έργου στην πραγματική ζωή και υλοποιείται μέσα από την επιλογή των χώρων της παράστασης σε αστικές η μη περιοχές, της δραματουργικής και σκηνικής παρουσίασης και της οργανικής εμπλοκής του κοινού τόσο στο επίπεδο της ενσυναίσθησης οικείων βιωμάτων όσο και της συμμετοχής στο στήσιμο της παράστασης. Στόχος της «Αγγελοπετριάς» είναι η σύνδεση του πειραματισμού στη θεατρική πράξη με τις κοινωνικές ανάγκες και πρακτικές, ώστε οι θεατρικές παραγωγές μας να αναδεικνύουν όχι μόνο «τι

    σήμαιναν» κάποιοι χώροι ως γεγονότα αλλά και «τι μπορεί να γίνουν» μέσα από τη θεατρική εμπειρία των δημιουργών μαζί με το κοινό.

    Ενδεικτικές για την εργασία μας είναι οι εξής παραστάσεις μας. Η ''Πρώτη φλέβα'' του Γ. Μακριδάκη (2018-2019), που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ''Ανοιχτή πόλη''. Η παράσταση παρουσιάστηκε σε Cabaret στην Τρούμπα, σε λαϊκά καφενεία στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα και το Αιγάλεω, στην γειτονιά με τους οίκους ανοχής της Χίου (Bar Νυχτοπούλι) και σε Bar σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, της Κεφαλλονιάς της Κρήτης κ.α. Το ''Πιτσιμπούργκο'' της Σώτης Τριανταφύλλου (2014-2017), που παιζόταν και σε αυλές σπιτιών στην Αθήνα και σε λιμανάκια, παραλίες, χωράφια, αύλειους χώρους εκκλησιών σε πολλά μέρη της Ελλάδας (Χίο, Αίγινα, Κρήτη).

    Η παράσταση ''Γυνή πλέουσα'' πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 στην Χίο, στο αρχοντικό του Χωρέμη και στο φεστιβάλ θεάτρου της Αίγινας το 2020. Από τον Ιούνιο του 2023 παρουσιάζεται στην Πλάκα, Πολυγνώτου 3, στο διατηρητέο της Εταιρείας Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, όπου τελεί υπό την Αιγίδα του, περιόδευσε σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στην Ρουμανία, στο Buzau International Arts Festival.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νέα Αριστερά: 150 εκδηλώσεις στο δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο του Νοεμβρίου
    Νέα Αριστερά: 150 εκδηλώσεις στο δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο του Νοεμβρίου

    Σε σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων και συνεδριάσεων οργανώσεων με επίκεντρο το Κείμενο των Θέσεών της προχωρά η Νέα Αριστερά, η οποία θα πραγματοποιήσει το ιδρυτικό της συνέδριο το διάστημα 7 με 10 Νοεμβρίου.

    Προσυνεδριακές εκδηλώσεις με συμμετέχοντες από την ευρύτερη Αριστερά

    Με το συνέδριο η Νέα Αριστερά θα συγκροτηθεί πλέον ως κόμμα, με ανανεωμένα όργανα και δομές, ευελπιστώντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της πιο συγκροτημένα και πέρα από τον ήδη υπάρχοντα κοινοβουλευτικό σχηματισμό. Ήδη προγραμματίζονται πάνω από 150 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, ενώ σε αυτές τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις συμμετέχουν και πρόσωπα εκτός του κόμματος, γεγονός που «αποδεικνύει τον ανοιχτό χαρακτήρα της διαδικασίας». Μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα καθώς και μια «συνάντηση» του Πέτρου Παπακωνσταντίνου και του Κώστα Παπαδάκη με τον Κωστή Καρπόζηλο στην Κυψέλη.

    Κριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτοκριτική για την Αριστερά στο Κείμενο Θέσεων

    Μέσα από το Κείμενο των Θέσεων η Νέα Αριστερά στοχεύει να προχωρήσει σε μια κριτική και αυτοκριτική αποτίμηση της πορείας της Αριστεράς τόσο για την περίοδο 2014-2024, όσο και πιο συγκεκριμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κρίση που πέρασε το 2023. Τότε, όπως λένε κομματικές πηγές, «αποχώρησαν βουλευτές, στελέχη και μέλη που αντιτάχθηκαν στα συμπτώματα εκφυλισμού και πολιτικής παρακμής του κόμματος», ενώ «ο απεγκλωβισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε αναγκαίος, ηθικά επιβεβλημένος και στρατηγικά ορθός για την προοπτική της Αριστεράς».

    Στο Κείμενο επισημαίνεται μάλιστα πως «η συμμαχία που συγκροτήθηκε γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη επικράτησε υπέρ μιας διεύρυνσης προς ένα ασαφές “κέντρο” και αποκόπηκε από τα ριζοσπαστικά τμήματα της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα η τοξικότητα και οι συκοφαντίες προς όσους επέκριναν την ηγεσία εντάθηκαν».

    Τέλος, το κείμενο επιρρίπτει ευθύνες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν έθεσε τους απαραίτητους ελέγχους και αντίβαρα πριν από την αποδοχή της υποψηφιότητας Κασσελάκη. «Η εκλογή του θεωρείται το ακραίο σύμπτωμα μιας υποβόσκουσας κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το λάθος της προτεραιότητας στην εκλογή προέδρου πριν από το συνέδριο υπογραμμίζεται ως κρίσιμο σημείο αποτυχίας του κόμματος» αναφέρουν πηγές της Νέας Αριστεράς.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας για τα θύματα των Τεμπών στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης - Με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού
    Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας για τα θύματα των Τεμπών στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης - Με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού

    «Χρωστάμε ενός λεπτού κραυγή, για κάθε στιγμή που σιωπήσαμε»*

    Το πάνδημο αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για τα πενήντα επτά θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών διατρανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συναυλίας -αφιερώματος στο Καλλιμάρμαρο. Χιλιάδες θεατές «πλημμύρισαν» το Παναθηναϊκό Στάδιο αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συγγενείς τους.

    Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος «Τέμπη 2023» και συμμετείχαν το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί», οι τραγουδοποιοί Φοίβος Δεληβοριάς και Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας και η Τάνια Τσανακλίδου. Σημειώνεται ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα για ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας, εξέλιξη που άνοιξε τον δρόμο για τη δημόσια προβολή της σε πλατείες και πολυχώρους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας στην καρδιά της Γαστούνης όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας. Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα οι θεατές σιγοτραγούδησαν αισθαντικά για τα θύματα της τραγωδίας απαιτώντας απονομή δικαιοσύνης και διασφάλιση ότι δεν θα σημειωθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

    Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός έχει κατά το παρελθόν επισημάνει ότι η εθνική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου έχει αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη και πρόκειται να μας συντροφεύει για πάντα. «Πενήντα επτά ψυχές απαιτούν δικαίωση. Προς αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται να αναδειχθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες. Αποτελεί ύψιστο χρέος απέναντι σε αυτούς που “έφυγαν”. Η σκέψη μας παραμένει πάντα στους τραυματίες, στους συγγενείς και τους οικείους αυτών που χάθηκαν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    * Λιλή Ζωγράφου (1922-1998)

    dimos pin tempi anam 2

    Το πάνδημο αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών διατρανώθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας -αφιερώματος στο Καλλιμάρμαρο.

    dimos pin tempi anam 4

    «Άιντε ρίχνουν χώμα με λουλούδια ραίνουν/άιντε και θαρρούν, θαρρούν πως ξεμπερδεύουν» τραγούδησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και το Καλλιμάρμαρο σείστηκε.

    dimos pin tempi anam 3

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας.

    Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα οι θεατές σιγοτραγούδησαν αισθαντικά για τα θύματα της τραγωδίας απαιτώντας απονομή δικαιοσύνης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Και στην Αμαλιάδα με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας, μεταδόθηκε δημόσια η συγκλονιστική συναυλία για τα 57 θύματα των Τεμπών
    Και στην Αμαλιάδα με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας, μεταδόθηκε δημόσια η συγκλονιστική συναυλία για τα 57 θύματα των Τεμπών

    Η συγκλονιστική συναυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, την οποία παρακολούθησαν παραπάνω από 45.000 θεατές στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, μετέδωσε ζωντανά σε δημόσια προβολή στην πλατεία Αγίου Αθανασίου της Αμαλιάδας ο Δήμος Ήλιδας.

    Στη συναυλία που διοργανώθηκε από της οικογένειες των θυμάτων του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Φοίβος Δεληβοριάς, το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί», ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Μάρθα Φριτζήλα και η Τάνια Τσανακλίδου.

    Στην πλατεία Αγίου Αθανασίου από νωρίς το απόγευμα ο κόσμος αγκάλιασε τη συναυλία, ενώ στο σημείο της προβολής βρέθηκαν και τα μέλη της δημοτικής αρχής.

    Μάλιστα, ο κάθε παριστάμενος είχε την ευκαιρία παρακολουθώντας τη συναυλία, να ανάψει και ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, δηλώντας με αυτόν τον τρόπο το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

    Πρόκειται για μια συναυλία με συγκλονιστικές στιγμές, όπου τόσο οι συγγενείς των θυμάτων όσο και οι καλλιτέχνες, με αποκορύφωμα το σπαρακτικό τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, προσέφεραν σε όλους τραγούδια, εικόνες και συναισθήματα για έναν ιερό σκοπό, ένα πάνδημο αίτημα να αποδοθεί 19 μήνες μετά δικαιοσύνη.

    ilida met sun tempi 2

    ilida met sun tempi 6

    ilida met sun tempi 3

    ilida met sun tempi 4

    ilida met sun tempi 5

    ilida met sun tempi 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πύργου τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη
    Ο Δήμος Πύργου τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη

    Την μνήμη των νεκρών στα Τέμπη θα τιμήσει ο Δήμος Πύργου, παρουσιάζοντας μέσω live streaming τη συναυλία που θα δοθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

    Έμπροσθεν του Δημαρχείου στην κεντρική πλατεία, σήμερα το βράδυ (Παρασκευή 11/10/24) στις 19:00 θα τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη μέσω της οποίας θα μπορούν οι δημότες να παρακολουθήσουν τη συναυλία των Δεληβοριά, Τσανακλίδου, Κοινών Θνητών, Σωκράτη Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση τιμής της μνήμης των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο