Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 13:47

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Στο αστερισμό της λαϊκής μουσικής

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Μουσική βραδιά με τον Γιώργο Νικολόπουλο στην τ.κ. Ανεμοχωρίου - Δευτέρα 14/8 και ώρα 21.30 - Ελεύθερη είσοδος

Η 10η κατά σειρά εκδήλωση του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς, του Δήμου Πύργου είναι αφιερωμένη στο καλό λαϊκό ελληνικό τραγούδι. Την Δευτέρα 14 Αυγούστου και ώρα 21.30 στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Ανεμοχωρίου, ο Γιώργος Νικολόπουλος παίρνει τη σκυτάλη για να “ενώσει” πολλές δεκαετίες του λαϊκού πενταγράμμου με ένα πλούσιο πρόγραμμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο αγαπητός ερμηνευτής, θα παρουσιάσει μια πλούσια γκάμα ελληνικών τραγουδιών περασμένων δεκαετιών που αγαπήθηκαν και μας συντροφεύουν μουσικά και σήμερα ,μέχρι και πιο σύγχρονων λαϊκών κομματιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανεμοχωρίου "ο Άγιος Γεώργιος".

nikolopoulos anemox2

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 21:03

Σχετικά Άρθρα

  • 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη
    2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

    Την Παρασκευή (18/8) στην πλατεία Ανδριάρα

    Ακόμη μια ποιοτική εκδήλωση έρχεται να προστεθεί στο οργανόγραμμα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς.

    Την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ανδριάρα στον Πύργο, αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους: Γιώργο Γκριζιώτη, Σπύρο Δελέγκο, Ανδριάνα Τσαγκάρη και Σενίχ Ούνδεγερ

    Στην μουσική εκδήλωση θα ερμηνευτούν τραγούδια του κορυφαίου δημιουργού που άφησαν ανεξίτηλο το μουσικό τους στίγμα στο ελληνικό μουσικό κοινό και εξακολουθούν να διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχησή τους.

  • 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Ένα ξεχωριστό ρεμπέτικο σεργιάνι στο Βούναργο
    2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Ένα ξεχωριστό ρεμπέτικο σεργιάνι στο Βούναργο

    Τη “χρυσή” εποχή του ρεμπέτικου τραγουδιού είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κάτοικοι και επισκέπτες του Βουνάργου, στη μουσική βραδιά με την “Ρεμπέτικη παρέα” που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς.

    Στην πλατεία της κοινότητας, οι θαμώνες χόρεψαν και σιγοτραγούδησαν μεγάλες επιτυχίες των: Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτη, Βαμβακάρη κ.α. με τους: Ανδριάννα Γουλιμή (τραγούδι), Γαβρίλη Μπιρλήση (μπουζούκι), Νίκο Χρονόπουλο (κιθάρα) και Βαγγέλη Τζουβάρα (μπαγλαμάς-τραγούδι) που απαρτίζουν την “Ρεμπέτικη παρέα”. Τα μέλη του σχήματος ερμήνευσαν με σεβασμό και αγάπη τραγούδια που έχουν γράψει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην μουσική ιστορία της χώρας μας και “σημάδεψαν” μια ολόκληρη εποχή.

    Το μουσικό σχήμα παρουσίασε ο υπεύθυνος του προγράμματος του Φεστιβάλ Γιώργος Σαραντόπουλος για να δώσει αμέσως μετά το λόγο στον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ο οποίος καλωσορίσε το κοινό και τον πρόεδρο της τ.κ. Βουνάργου Δημήτρη Αντωνέλο. Επίσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη φιλοσοφία του φετινού Φεστιβάλ, που δεν περιορίζεται μόνο στην πόλη αλλά έχει επεκταθεί σε γειτονιές και τοπικές κοινότητες, προσφέροντας ένα άρτιο και ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα.

    Rempitiko Vounargo2

    Rempitiko Vounargo3

    Rempitiko Vounargo4

    Rempitiko Vounargo5

  • 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Συναυλία με τη «Ρεμπέτικη παρέα»  στο Βούναργο
    2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Συναυλία με τη «Ρεμπέτικη παρέα»  στο Βούναργο

    Παρασκευή 11 Αυγούστου και ώρα 21.00

    Είσοδος ελεύθερη

    Μια ξεχωριστή συναυλία με το μουσικό σχήμα «Ρεμπέτικη παρέα» και «πρωταγωνιστή» το ρεμπέτικο τραγούδι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου και ώρα 21.00 στην πλατεία της τ.κ. Βουνάργου στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Το μουσικό σχήμα “Ρεμπέτικη Παρέα” αποτελείται από τους: Ανδριάννα Γουλιμή (τραγούδι), Γαβρίλη Μπιρλήση (μπουζούκι), Νίκο Χρονόπουλο (κιθάρα) και Βαγγέλη Τζουβάρα (μπαγλαμάς-τραγούδι).

    (Δελτίο Τύπου)

  • 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Ο Δήμος Πύργου τιμά την «δική» μας Μαίρη Λίντα
    2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Ο Δήμος Πύργου τιμά την «δική» μας Μαίρη Λίντα

    Συναυλία με τους: Γιώργο Μαργαρίτη, Κατερίνα Κούκα, Ελένη Δήμου, Σοφία Βόσσου, Κωνσταντίνα, Λένα Αλκαίου, Κώστα Τριανταφυλλίδη, Μαρία Σουλτάτου, Γιώργο Αδαμόπουλο, Χριστιάννα Γαλιάτσου

    Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 21.00 - Στην κεντρική πλατεία του Πύργου - με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

    Τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, μια γνήσια Πυργιώτισσα, τη Μαίρη Λίντα, θα τιμήσει ο Δήμος Πύργου με μια μεγάλη συναυλία «ορόσημο» στις 9 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Από την οποία θα παρελάσουν πασίγνωστα και πολυαγαπημένα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου που έχουν συνεργαστεί μαζί της.

    Γυναικείες παρουσίες όπως οι: Κατερίνα Κούκα, Ελένη Δήμου, Σοφία Βόσσου, Κωνσταντίνα, Λένα Αλκαίου, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάννα Γαλιάτσου, ο «δικός» μας Γιώργος Αδαμόπουλος, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και ο Γιώργος Μαργαρίτης που με τη γνήσια λαϊκή του φωνή θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη, θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές με τα τραγούδια της Μαίρης Λίντα.

    - Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Αρχαίας Φειάς», που δημιούργησε και καθιέρωσε ο Δήμος Πύργου ενώ φέρει την οργανωτική και καλλιτεχνική υπογραφή του μουσικού παραγωγού- στιχουργού και συνεργάτη της ερμηνεύτριας, Γιάννη Τζουανόπουλου.

    dimos linta afieroma 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς: Τα «Χρώματα της Ήλιδας» φώτισαν το Αυγουστιάτικο φεγγάρι
    2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς: Τα «Χρώματα της Ήλιδας» φώτισαν το Αυγουστιάτικο φεγγάρι

    Μια εξαιρετική μουσική παράσταση στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής στον Πύργο

    Μια μαγευτική βραδιά, εκεί που συναντιέται η ιστορία της πόλης με την καλλιτεχνική κληρονομιά της Ελλάδας, χάρισε η Ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας» με την μουσική παράσταση «Τραγουδώντας την ποίηση…από τον Σολωμό στον Γκάτσο», που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής στον Πύργο, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς.

    Υπό το φως του πρώτου Αυγουστιάτικου φεγγαριού, η Ορχήστρα «Τα Χρώματα της Ήλιδας» παρουσίασε, στο πολυάριθμο κοινό, μια εμπνευσμένη παράσταση, που δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών από πολύ σπουδαίους συνθέτες.

    * Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό, αναφέρθηκε στην ιστορία της Αρχαίας Φειάς που έδωσε το όνομά της στο Φεστιβάλ και τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναδείξει την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό που τόσα χρόνια είχαν σκεπαστεί από τη…. σκόνη της λήθης και κατέληξε λέγοντας πως: «Η τέχνη δημιουργεί συνειδήσεις και “στρογγυλεύει” τις κακές πτυχές του ανθρώπου».

    Νωρίτερα, είχαν πάρει το λόγο τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, Γιώργος Σαραντόπουλος και Νατάσα Ζουμή. Ο μεν πρώτος αναφέρθηκε στο ύφος της παράστασης, ενώ η δεύτερη μίλησε για την αρχιτεκτονική και την ιστορία του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής.

    Τραγουδώντας την ποίηση

    Από την «Προδομένη μου αγάπη», στη «Λευτεριά» και «Της αγάπης αίματα», μέχρι το «Η Σμύρνη μάνα καίγεται», «Να ‘τανε το ’21», «Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς» και «Μαλαματένια λόγια», η Ορχήστρα «Τα Χρώματα της Ήλιδας» ερμήνευσε συνολικά 23 μελοποιημένα έργα, τα οποία είναι χαραγμένα στη μνήμη του κόσμου και μιλούν για τους αγώνες των Ελλήνων διαχρονικά, ενθουσιάζοντας το κοινό με τη συνολική παρουσία τους και τις ερμηνείες τους.

    Οι συντελεστές της παράστασης:

    Παύλος Αυγερινόπουλος: μπουζούκι

    Γιώργος Γκιντζίρης: πιάνο-τραγούδι/ καλλιτεχνική διεύθυνση

    Παναγιώτης Καψάσκης: κρουστά

    Δημήτρης Μαλεβίτης: μπάσο

    Χαρά Σκουλαρίκου: τραγούδι – αφήγηση

    Γιάννης Μανώλης: αφήγηση

    Δημήτρης Πανδής: τύμπανα

    Θανάσης Πουλακίδας: μπουζούκι- κλαρινέτο - τραγούδι

    Νίκος Στεφανίδης: κιθάρα

    Ελένη Τσαντίλη: βιολοντσέλο

    xromata ilidas ag kuriaki sin 2

    xromata ilidas ag kuriaki sin 3

    xromata ilidas ag kuriaki sin 4

    xromata ilidas ag kuriaki sin 8

    xromata ilidas ag kuriaki sin 5

    xromata ilidas ag kuriaki sin 9

    xromata ilidas ag kuriaki sin 6

    xromata ilidas ag kuriaki sin 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • 2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Έκθεση φωτογραφίας με περιβαλλοντικό αποτύπωμα
    2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Έκθεση φωτογραφίας με περιβαλλοντικό αποτύπωμα

    Πέμπτη 3 Αυγούστου στο λόφο του Επαρχείου και ώρα 21.00

    Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη του πορεία, και στο πλαίσιο αυτού, διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας την Πέμπτη 3 Αυγούστου στο λόφο του Επαρχείου και ώρα 21:00.

    Ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με το φωτογραφικό στούντιο iris photography team διοργανώνουν μία βραδιά γεμάτη φωτογραφίες, με περιβαλλοντικό κυρίως αποτύπωμα, από το νομό Ηλείας.

    Στη βραδιά αυτή θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από το στούντιο φωτογραφίας iris photography team, από τη φωτογραφική ομάδα Ηλείας καθώς και από άλλους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.

    Επίσης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το βίντεο του ΝΕΑΡοCOSMOΥ με τίτλο "όταν η αγάπη μεταναστεύει" πού γυρίστηκε σε συνεργασία του iris photography team και του ΝΕΑΡοCOSMOΥ. Θα προβληθεί και το βίντεο του φωτογραφικού studio Οther View σε συνεργασία με τη σχολή χορού της Νατάσας Ζούμη με θέμα τον χορό στον Αλφειό ποταμό

    vradia fotografias eparxeio 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • 2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Με μεγάλη επιτυχία η μουσική εκδήλωση με τους «Χοροσταλίτες» στην πλατεία Δεξαμενής
    2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς: Με μεγάλη επιτυχία η μουσική εκδήλωση με τους «Χοροσταλίτες» στην πλατεία Δεξαμενής

    Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος: «Ζωντανεύουμε τις γειτονιές της πόλης»

    Μια μεγάλη παρέα έγιναν οι κάτοικοι της Δεξαμενής στο εξαιρετικό αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική με το συγκρότημα «Χοροσταλίτες», που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς.

    - Η πλατεία Δεξαμενής πλημμύρισε από μουσικές και τραγούδια του μουσικού συγκροτήματος από την Ικαρία που βρέθηκαν στην πόλη του Πύργου για να παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών με την ξεχωριστή τους σφραγίδα και να παρασύρουν το πολυάριθμο κοινό σε ένα όμορφο γλέντι.

    Το συγκρότημα παρουσίασε στο κοινό το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς Γιώργος Σαραντόπουλος, και το λόγο αμέσως μετά πήρε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για να τους καλωσορίσει. Απευθυνόμενος στο κοινό, μίλησε για τη φετινή εξακτίνωση του Φεστιβάλ σε τοπικές κοινότητες και γειτονιές της πόλης, κάνοντας μια σύντομη αναφορά σ’ αυτές που έχουν προηγηθεί και σε άλλες που ακολουθούν.

    * «Έχουμε την αντίληψη ότι οι εκδηλώσεις αυτές πρέπει να γίνονται ισορροπημένα σε όλα τα σημεία της πόλης. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θεσμούς και να φέρουμε «φως» στην πόλη, η οποία πολιτιστικά για πολλά χρόνια ζούσε σε ένα σκοτάδι. Στόχος μας είναι αυτό που γίνεται απόψε: να βγει ο κόσμος στις πλατείες, να μιλήσει να συμμετέχει…». Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην Ιστορία της Αρχαίας Φειάς η οποία «δένει τον Πύργο με το Ολυμπιακό γίγνεσθαι», μίλησε για τις αλλαγές που έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι “οι αλλαγές δεν σημειώνονται αυτόματα αλλά με μεθοδική και συστηματική δουλειά”.

    festival feias dexameni ekd 2

    festival feias dexameni ekd 3

    festival feias dexameni ekd 4

    festival feias dexameni ekd 5

    festival feias dexameni ekd 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς: Συναυλία κλασικής μουσικής με την Ιταλική Ορχήστρα Belcando Academy Opera
    2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς: Συναυλία κλασικής μουσικής με την Ιταλική Ορχήστρα Belcando Academy Opera

    Δευτέρα 24 Ιουλίου στο Κτήμα Μπριντζίκη στις 21.00

    Εγκαίνια Ομαδικής έκθεση ζωγραφικής

    Με μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση συνεχίζεται η επιτυχημένη πορεία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου, που φέτος είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο Ηλείο μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο.

    Την Δευτέρα 24 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η συναυλία κλασικής μουσικής με την Ιταλική Ορχήστρα Belcando Academy Opera στο Κτήμα Μπριντζίκη και ώρα 21.00. Λίγο νωρίτερα θα προηγηθούν τα εγκαίνια της πρώτης ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής «ὁρῶ, part I" του Φεστιβάλ Εικαστικής Δημιουργίας ABELON, με την καλλιτεχνική υπογραφή της Μαρίας Αργυροπούλου.

    Τα μέλη της Ορχήστρας Belcando Academy Opera θα χαρίσουν μοναδικές μελωδικές στιγμές στο κοινό ερμηνεύοντας άριες γνωστών έργων όπερας

    Η Ακαδημία Belcanto γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Θέατρο Poleeni στο Pieksàmàki στη Φινλανδία από μια ιδέα της Francesca Micarelli (σοπράνο, μουσικός, δασκάλα τραγουδιού και φωνολόγος). Το έργο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και δημιουργήθηκαν ισχυρές συνέργειες με την Ιταλία, μέχρι τη δημιουργία της όπερας Marriage of Figaro τον Απρίλιο του 2016 με δύο διεθνή καστ. Η Ακαδημία Belcanto επεκτείνει την επιτυχία της φτάνοντας στην Ακαδημία Sibelius στο Ελσίνκι για να φτάσει στην Ιταλία, στο Levico Terme, το καλοκαίρι του 2017, όπου πραγματοποιείται το πρώτο «Διεθνές Φεστιβάλ Όπερας» αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας με την υποστήριξη της Δημοτικής Διοίκησης.

    Έτσι ξεκίνησε μια στενή συνεργασία με την πόλη του Levico Terme και πραγματοποιήθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια (2018 και 2019) της Ακαδημίας με τις μόνιμες δασκάλες Francesca Micarelli και Massimo Lambertini (πιανίστας και μαέστρος) και πολυάριθμους διεθνούς φήμης καλεσμένους. Στην Ιταλία η ακαδημία παίρνει το όνομα Belcanto Academy Opera Studio της πόλης Levico Terme, ενώ στη Φινλανδία, όπου εξακολουθεί να δραστηριοποιείται, παραμένει με το όνομα Belcanto Academy.

    fest feias Belcanto academy opera 2

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο