Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 10:07

Ο «Οιδίπους τύραννος» επιστρέφει στο θέατρο «Ολύμπια» στο Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου και ώρα 21.30

Μετά από απαίτηση του θεατρόφιλου κοινού, που δεν κατάφερε να παρακολουθήσει την παράσταση λόγω της πρόσκαιρης κακοκαιρίας, και τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε η πρεμιέρα, η κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους τύραννος» επιστρέφει για ακόμη μια βραδιά στο θέατρο «Ολύμπια» στο Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας, την Δευτέρα 21 Αυγούστου και ώρα 21.30.

Πρόκειται για μια μεγαλειώδη παραγωγή του Δήμου Πύργου, με τη συμμετοχή της Ομάδας θεάτρου «Προσκήνιο», σε ευρηματική σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, πρωτότυπη μουσική του κορυφαίου Ηλία Ανδριόπουλου με τον Νίκο Λαϊνόπουλο να «κλέβει» τις εντυπώσεις στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών και Πολιτισμού Αρχαίας Ολυμπίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:


Απόδοση - Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν - Η απόδοση βασίστηκε στη μετάφραση του Φώτου Πολίτη.

Μουσική: Ηλίας Ανδριόπουλος


Σκηνικά - Κοστούμια: Αλέγια Παπαγεωργίου


Φωτισμοί: Ανδρέας Ζέζας


Βοηθός σκηνοθέτη: Φανή Ζάγκλη


Φωτογραφία - Σχεδιασμός εντύπων: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Sound editing and mastering: DIMITRIOS DOULIAS


Μακιγιάζ: Ερατώ Αργυρίου 
Κομμώσεις: Βίκυ Παπαδημητρίου 
Προβολή και επικοινωνία: Δημήτρης Παπαϊωάννου

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφανίσεως):


Οιδίπους: Νίκος Λαϊνόπουλος

Ιερέας: Άγγελος Γκοτσίνας, Κώστας Ντεβενέζος

Κορυφαίες Χορού: Δώρα Λοΐζου, Γεωργία Καράμπελα, Μαρίσια Νεοφωτίστου,

Κρέων: Ευάγγελος Κωνσταντίνου


Τειρεσίας: Μαρία Μαντά


Ιοκάστη: Παναγιώτα Τόκα 


Άγγελος: Φανή Ζάγκλη

Θεράπων Λάιου: Σοφιανός Δημόπουλος

Εξάγγελος: Κώστας Μπιλάλης 


Αντιγόνη: Ραφαέλα Βουργουτζή


Ισμήνη: Ανδριάνα Γιατρά

Χορός: ο θίασος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 23:45

Σχετικά Άρθρα

  • Ομάδα Θεάτρου Προσκήνιο: Η φιλόδοξη παραγωγή «Το σώσε» του κορυφαίου Βρετανού συγγραφέα Μάικλ Φρέυν, στο Θέατρο Απόλλων 
    Ομάδα Θεάτρου Προσκήνιο: Η φιλόδοξη παραγωγή «Το σώσε» του κορυφαίου Βρετανού συγγραφέα Μάικλ Φρέυν, στο Θέατρο Απόλλων 

    Όταν οι ηθοποιοί δεν μπορούν να μάθουν τα λόγια τους, όταν τα σαρδάμ έρχονται το ένα μετά το άλλο, όταν τα κοστούμια σκίζονται επί σκηνής, όταν τα σκηνικά καταρρέουν, όταν ηθοποιοί και σκηνοθέτης τσακώνονται συνεχώς, όταν στην παράσταση τίποτε δεν πάει καλά… τότε γίνεται… «Το σώσε»

    Με επιμονή στην ποιοτική κωμωδία συνεχίζει και φέτος η Ομάδα Θεάτρου Προσκήνιο (έχοντας στις αποσκευές της το φετινό Βραβείο Δεύτερης Καλύτερης Παράστασης στο Φεστιβάλ Καρδίτσας για τον Οιδίποδα Τύραννο). Συγκεκριμένα μετά τις γιορτές θα παρουσιάσει στο Θέατρο Απόλλων τη φιλόδοξη παραγωγή «Το σώσε» του κορυφαίου Βρετανού συγγραφέα Μάικλ Φρέυν, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, ενώ το απαιτητικό σκηνικό της παράστασης θα επιμεληθεί ο Άρης Χρυσανθόπουλος.

    Ένας τρισάθλιος θίασος ανεβάζει στο θέατρο ένα τρισάθλιο έργο χωρίς ουσιαστικά να είναι έτοιμο για παράσταση. Αποτέλεσμα; Επί σκηνής όλα πάνε λάθος, και στο παρασκήνιο οι καβγάδες και οι ανταγωνισμοί κορυφώνονται.

    Το έργο τρυπώνει στον κόσμο των παρασκηνίων μιας θεατρικής παράστασης, και αποκαθηλώνει κάθε μύθο. Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε το έργο παρακολουθώντας από τα παρασκήνια μια παράσταση φάρσας που είχε γράψει. «Πιο αστείο είναι να παρακολουθείς μια παράσταση από την κουίντα παρά από την πλατεία του θεάτρου. Αυτή τη συνθήκη έπρεπε οπωσδήποτε να την κάνω θεατρικό έργο», δήλωσε.

    Ένα σχόλιο, μια διακωμώδηση και συγχρόνως μια αποθέωση της θεατρικής πράξης – με μέσον την ξεκαρδιστική κωμωδία.

    proskinio ro sose 2

    Η παράσταση της Ομάδας Θεάτρου Προσκήνιο

    Στην ομάδα συμμετέχουν παλαιά αλλά και νέα μέλη που έχουν προστεθεί στο δυναμικό της ομάδας και συγκεκριμένα οι: Παίζουν: Νίκος Λαϊνόπουλος, Μαρία Μαντά, Άννα Τριπύλα, Φανή Ζάγκλη, Γιώτα Τόκα, Νικόλ Σπηλιοτοπούλου, Κώστας Μπιλάλης, Ήρα Μιχαήλ, Διονύσης Γάσπαρης, Γιώτα Νικητοπούλου, Ανδριάννα Γιατρά, Ραφαέλα Βουργουτζή.

    Φωτό - επιμέλεια μακέτας: Δημήρτης Παπαϊωάννου

    Τα υπόλοιπα τον Ιανουάριο επί σκηνής του Θεάτρου Απόλλων…

  • Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Νίκου Λαϊνόπουλου
    Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Νίκου Λαϊνόπουλου

    Στους ανθρώπους του Πύργου που τους στηρίζει επί 24 χρόνια, την πόλη που τους «ανέθρεψε» και όλους όσοι συνέβαλλαν στη μεγάλη επιτυχία, αφιέρωσε ο Νίκος Λαϊνόπουλος το βραβείο Β Καλύτερης Παράστασης που απέσπασε η Ομάδα Θεάτρου «Προσκήνιο» στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Καρδίτσα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και μουσική Ηλία Ανδριόπουλου.

    Με μια, από καρδιάς, ανακοίνωσή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Ξεκινήσαμε για την Καρδίτσα και το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με μεγάλη αισιοδοξία και, ας μου επιτραπεί να πω, και με κάποια σιγουριά για ένα από τα μεγάλα βραβεία. Είχαμε δουλέψει σκληρά και είχαμε πιστέψει από την αρχή στην παράσταση αυτή. Ξεκινήσαμε, γνωρίζοντας επίσης, ότι έχουμε συμπαραστάτες σε αυτή την αναμέτρηση τον κόσμο και τους φίλους που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και που πρώτοι είχαν διακρίνει τη σημαντική δουλειά που είχε γίνει. Σε αυτούς άλλωστε οφείλουμε την ύπαρξη της ομάδας μας και τη συνεχή παρουσία της εδώ και 24 ολόκληρα χρόνια και σε αυτούς αφιερώνουμε το Βραβείο μας. Και στην πόλη του Πύργου που “μας ανέθρεψε”, όπως λέει ο Οδίποδας για τη Θήβα.

    Η συγκεκριμένη παράσταση αποτέλεσε μια παραγωγή του Δήμου Πύργου κατά την προηγούμενη δημοτική αρχή και οφείλω να ευχαριστήσω τον πρώην Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο που μας εμπιστεύθηκε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Την προσπάθεια και την ίδια την παράσταση συνεχίζει να στηρίζει και ο νυν Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτόν. Η επικοινωνία μαζί του ήταν συνεχής και μας διευκόλυνε σε διάφορα πρακτικά ζητήματα.

    Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Παναγιώτη Μπράμο καθώς και την «Ιατρική Μέριμνα Δυτικής Ελλάδας» που λειτουργεί στον Πύργο υπό τη διεύθυνση του κ. Πέτρου Σπίνου, για την πολύτιμη συνδρομή τους στην κάλυψη μέρους της δαπάνης που απαιτούσε η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ.

    Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας, όχι μόνο για την προβολή της συμμετοχής μας και της βράβευσής μας στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, αλλά και για τη γενικότερη συμβολή του στην προώθηση και προβολή όλων των προηγούμενων προσπάθειών μας και τη φιλοξενία που αδιαλείπτως μας παρέχει»

    Τους ρόλους της βραβευμένης παράστασης ερμήνευσαν οι: Νίκος Λαϊνόπουλος (Οιδίπους), Γιώτα Τόκα (Ιοκάστη), Ευάγγελος Κωνσταντίνου (Κρέων), Μαρία Μαντά (Τειρεσίας), Κώστας Μπιλάλης (Εξάγγελος), Σοφιανός Δημόπουλος (Θεράπων), Φανή Ζάγκλη (Άγγελος), Δώρα Λοίζου, Γεωργία Κράμπελα, Μαρίσια Νεοφωτίστου (Κορυφαίες του Χορού), Άγγελος Γκοτσίνας – Κώστας Ντεβενάζος (Ιερέας), Ραφαέλα Βουργουτζή (Αντιγόνη), Ανδριάνα Γιατρά (Ισμήνη).

    Laino Karditsa2

  • Ομάδα Θεάτρου “Προσκήνιο”: Κατέκτησε το βραβείο Β' καλύτερης παράστασης στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στην Καρδίτσα
    Ομάδα Θεάτρου “Προσκήνιο”: Κατέκτησε το βραβείο Β' καλύτερης παράστασης στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στην Καρδίτσα

    Αφιερωμένο στο κοινό του Πύργου

    Με ένα σπουδαίο βραβείο επέστρεψαν, η Ομάδα Θεάτρου Προσκήνιο και ο Νίκος Λαινόπουλος απο την Καρδίτσα. Η παράσταση “Οιδίπους τύραννος” απέσπασε το βραβείο Β καλύτερης παράστασης στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που διεξάγεται στην θεσσαλική πόλη.

    Η ομάδα παρουσίασε την αριστουργηματική παράσταση το περασμένο Σάββατο 16 Μαρτίου στο κατάμεστο δημοτικό κινηματοθεάτρο Καρδίτσας, και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του θεατρόφιλου κοινού.

    Χθες, έγινε η απονομή των βραβείων με την Πυργιώτικη ομάδα να ξεχωρίζει σε πανελλήνιο επίπεδο και να κερδίζει ένα πολύ σημαντικό βραβείο σε μια από τις μεγάλες κατηγορίες του φεστιβάλ.

    Την ομάδα εκπροσώπησε ο πρωταγωνιστής της παράστασης Νίκος Λαϊνόπουλος που παρέλαβε το βραβείο μαζί με την Δώρα Λοΐζου, κορυφαία του χορού στον “Οιδίποδα”.

    Ο Νίκος Λαϊνόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης και αφιέρωσε το βραβείο στο κοινό της πόλης του Πύργου και του Νομού Ηλείας, που παρακολουθεί και στηρίζει την ομάδα στην εικοσιτετράχρονη πορεία της.

    proskinio vraveio1

  • Θεατρική Ομάδα Προσκήνιο: Ο “Οιδίποδας” έκλεψε την παράσταση στην Καρδίτσα
    Θεατρική Ομάδα Προσκήνιο: Ο “Οιδίποδας” έκλεψε την παράσταση στην Καρδίτσα

    Το θερμό χειροκρότημα και οι κριτικές που ακολούθησαν απο το θεατρόφιλο κοινό, μαρτυρούν ότι ο “Οιδίποδας τύραννος” έχει τις περισσότεςρες πιθανότητες να αποσπάσει ένα απο τα βραβεία του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διεξάγεται στην Καρδίτσα.
    Η ομάδα Θεάτρου “Προσκήνιο” παρουσίασε την αριστουργηματική τραγωδία του Σοφοκλή στο κατάμεστο δημοτικό κινηματοθέατρο της Καρδίτσας, το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μια από τις 8 παραστάσεις που προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή για το διαγωνιστικό μέρος.

    Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε στο τέλος από το κοινό που την παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες εκτιμήσεις για τα βραβεία που κατατάσσουν τον «Οιδίποδα» νικητή σε κάποια από τις μεγάλες κατηγορίες.

    Η απόφαση της κριτικής επιτροπής και η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι αυτά της Α’ παράστασης, Β’ παράστασης, Γ’ παράστασης , Πρωτοποριακής παράστασης, Πρωτότυπης παράστασης, Μουσικού Συνόλου, Α’ Εικαστικού συνόλου, Β’ Εικαστικού Συνόλου, Ηχητικής επένδυσης. Επίσης θα απονεμηθεί και το Βραβείο Κοινού.

    Proskinio Karditsa 2

    Proskinio Karditsa 3

  • Ο «Οιδίποδας» διεκδικεί βραβείο στην Καρδίτσα - Ν. Λαϊνόπουλος: «Ξεκινάμε με κέφι και αισιοδοξία»
    Ο «Οιδίποδας» διεκδικεί βραβείο στην Καρδίτσα - Ν. Λαϊνόπουλος: «Ξεκινάμε με κέφι και αισιοδοξία»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με τους καλύτερους οιωνούς ταξίδεψε η Ομάδα Θεάτρου «Προσκήνιο» για την Καρδίτσα όπου θα λάβει μέρος στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Η διαγωνιστική εμφάνιση της ομάδας με την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 16 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης και όλη η ομάδα πήρε στις «αποσκευές» της, τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε από το θεατρόφιλο κοινό του Πύργου αλλά και δεκάδων επισκεπτών που παρακολούθησαν την παράσταση στο θέατρο Φλόκα και στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση προκρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ μετά την αξιολόγησή της από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Έργων, η οποία και κατέληξε στους οχτώ διαγωνιζόμενους θιάσους. Λίγες ώρες πριν την εμφάνιση της ομάδας σε κοινό και κριτική επιτροπή, ο πρωταγωνιστής Νίκος Λαϊνόπουλος μιλάει στο ilialive για την σημαντική πρόκριση που δίνει στο «Προσκήνιο» την ευκαιρία να παρουσιαστεί σε πανελλαδικό επίπεδο και να διαφημίσει το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας.

    Αναμέτρηση σε πανελλήνιο επίπεδο

    «Σε μια εποχή που έχουμε αναγάγει το τίποτα σε σπουδαίο, θεατές ή και συνεργοί κάποιων που προσπαθούν να αναδειχθούν και να καθιερωθούν ως περσόνες ή ειδήμονες επί παντός επιστητού, διεκδικητές τίτλων, θριάμβου και εφήμερης δόξας, εμείς, συνεχίζουμε τη δική μας πορεία και αποφασίζουμε να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία και να αναμετρηθούμε σε πανελλήνιο επίπεδο» δηλώνει ο Νίκος Λαϊνόπουλος.

    «Μας ενδιαφέρει, καταρχάς, η σωστή παρουσίαση της παράστασης και ευελπιστούμε στη διάκρισή της, σε κάποια από τις κατηγορίες των βραβείων που θα απονεμηθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ. Μια διάκριση που εάν έρθει θα είναι και μια σπουδαία διάκριση και προβολή του τόπου μας και της ντόπιας ερασιτεχνικής δημιουργίας. Είμαστε σε τέλεια φόρμα και ξεκινάμε για την Καρδίτσα με κέφι και αισιοδοξία, γνωρίζοντας ότι έχουμε συμπαραστάτες σε αυτή την αναμέτρηση τον κόσμο και τους φίλους που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτούς άλλωστε οφείλουμε την ύπαρξη της ομάδας μας και την συνεχή παρουσία της εδώ και 24 ολόκληρα χρόνια»

    Ενωμένοι στο καλό

    Όπως εξηγεί ο Νίκος Λαϊνόπουλος, η συγκεκριμένη παράσταση αποτέλεσε μια παραγωγή του Δήμου Πύργου κατά την προηγούμενη δημοτική αρχή, την οποία συνεχίζει να στηρίζει και η νυν «γεγονός που καταδεικνύει ότι στο καλό μπορούμε να είμαστε ενωμένοι, να εξελισσόμαστε και να προοδεύουμε» και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους φορείς που στήριξαν τη συμμετοχή της ομάδας στο Φεστιβάλ.

    «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Παναγιώτη Μπράμο καθώς και την “Ιατρική Μέριμνα Δυτικής Ελλάδας” που λειτουργεί στον Πύργο υπό τη διεύθυνση του κ. Πέτρου Σπίνου, για την πολύτιμη συνδρομή τους στην κάλυψη μέρους της δαπάνης που απαιτούσε η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον τοπικό Τύπο και όλα τα ειδησεογραφικά sites, όχι μόνο για την προβολή της συμμετοχής μας στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ αλλά και για τη γενικότερη συμβολή τους στην προβολή όλων των προηγούμενων προσπάθειών μας και τη φιλοξενία που αδιαλείπτως μας παρέχουν».

    • Η συντακτική ομάδα του ilialive εύχεται κάθε επιτυχία στην ομάδα θεάτρου «Προσκήνιο». Για μας είστε ήδη νικητές!

    Συντελεστές της παράστασης

    Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στον Αλέξανδρο Κοέν, ενώ η μουσική σύνθεση και η μελοποίηση των χορικών του έργου έγιναν από το μεγάλο μας συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο. Στην παράσταση εμφανίζονται οι: Νίκος Λαϊνόπουλος (Οιδίπους), Γιώτα Τόκα (Ιοκάστη), Ευάγγελος Κωνσταντίνου (Κρέων), Μαρία Μαντά (Τειρεσίας), Κώστας Μπιλάλης (Εξάγγελος), Σοφιανός Δημόπουλος (Θεράπων), Φανή Ζάγκλη (Άγγελος), Δώρα Λοίζου, Γεωργία Κράμπελα, Μαρίσια Νεοφωτίστου (Κορυφαίες του Χορού), Άγγελος Γκοτσίνας - Κώστας Ντεβενάζος (Ιερέας), Ραφαέλα Βουργουτζή (Αντιγόνη), Ανδριάνα Γιατρά (Ισμήνη).

    [widgetkit id="6" name="######### Gallery για Άρθρα #########"]

  • Διαγωνιστική εμφάνιση της ομάδας θεάτρου “ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ” με τον “Οιδίποδα τύραννο” στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
    Διαγωνιστική εμφάνιση της ομάδας θεάτρου “ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ” με τον “Οιδίποδα τύραννο” στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

    Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ιατρικής Μέριμνας Δυτικής Ελλάδας

    Ολοκληρώνει την προετοιμασία της η Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ για τη διαγωνιστική εμφάνισή της στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας με την επιτυχημένη παράσταση “ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ” του Σοφοκλή, την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2023 στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ στο Φλόκα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας και εν συνεχεία στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ του Πύργου.

    Η παράσταση προκρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καρδίτσας μετά την αξιολόγησή της από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Έργων, η οποία και κατέληξε στους οχτώ διαγωνιζόμενους θιάσους και θα παρουσιασθεί ενώπιον του κοινού και της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

    Τη διαγωνιστική εμφάνιση της παράστασης στο παραπάνω Φεστιβάλ συνδράμουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθόσον η ένταξη της παράστασης στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελεί μια σημαντική προβολή του τόπου μας και της ντόπιας πολιτιστικής δημιουργίας σε πανελλαδικό επίπεδο και η “Ιατρική Μέριμνα Δυτικής Ελλάδας” που αποτελεί μια πρότυπη μονάδα πρωοβάθμιας υγείας που λειτουργεί στον Πύργο υπό τη διεύθυνση του χειρουργού στόματος κ. Πέτρου Σπίνου. Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στον Αλέξανδρο Κοέν, ενώ η μουσική σύνθεση και η μελοποίηση των χορικών του έργου έγιναν από το μεγάλο μας συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο.

    Στην παράσταση εμφανίζονται οι: Νίκος Λαϊνόπουλος (Οιδίπους), Γιώτα Τόκα (Ιοκάστη), Ευάγγελος Κωνσταντίνου (Κρέων), Μαρία Μαντά (Τειρεσίας), Κώστας Μπιλάλης (Εξάγγελος), Σοφιανός Δημόπουλος (Θεράπων), Φανή Ζάγκλη (Άγγελος), Δώρα Λοίζου, Γεωργία Κράμπελα, Μαρίσια Νεοφωτίστου (Κορυφαίες του Χορού), Άγγελος Γκοτσίνας - Κώστας Ντεβενάζος (Ιερέας), Ραφαέλα Βουργουτζή (Αντιγόνη), Ανδριάνα Γιατρά (Ισμήνη).

    proskinio oidipodas kardits 2

    proskinio oidipodas kardits 3

    proskinio oidipodas kardits 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας η Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ με τον “Οιδίποδα Τύραννο”
    Στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας η Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ με τον “Οιδίποδα Τύραννο”

    Μετά τη θριαμβευτική επιτυχία της παράστασης “ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ” η Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ επανέρχεται με την επιτυχία του Καλοκαιριού, τον “ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΥΡΑΝΝΟ” παράσταση με την οποία θα συμμετέχει στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

    Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Επιλογής Έργων του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας αξιολόγησε τις 17 συνολικά αιτήσεις συμμετοχής που κατατέθηκαν για το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, από 14 έως 23 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο και κατέληξε στους οχτώ διαγωνιζόμενους και στους τρείς αναπληρωματικούς.

    Μεταξύ των οκτώ διαγωνιζόμενων που προκρίθηκαν στο διαγωνιστικό τμήμα και η Ομάδα Θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ του Πύργου με την παράσταση “ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ” που παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι στο Φλοκα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού Αρχαίας Ολυμπίας και εν συνεχεία, το Σεπτέμβριο του 2023, στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ Πύργου.

    Η πρόκριση της ομάδας στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ αποτελεί από μόνη της μια ιδιαίτερη διάκριση, δεδομένου των πολλών υποψηφιοτήτων στο πιο μεγάλο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που διοργανώνεται εδώ και 38 χρόνια στην Καρδίτσα. Ο στόχος της ομάδας τώρα είναι να φύγει από το φεστιβάλ με κάποιο από τα μεγάλα βραβεία, δεδομένης της αρτιότητας και της μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας της συγκεκριμένης παράστασης που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και σε πρωτότυπη μουσική του Ηλία Ανδριόπουλου. Είναι η πρώτη φορά που θεατρική ομάδα της Ηλείας “κατεβαίνει” με αξιώσεις σε ένα τέτοιο φεστιβάλ και η διάκριση αυτή είναι βέβαιο ότι θα επικοινωνήσει και θα αναδείξει σε πανελλαδική εμβέλεια πλέον το αποτέλεσμα της ντόπιας ερασιτεχνικής δημιουργίας και θα συμβάλει στην πολιτιστική προβολή του τόπου μας.

    Η ομάδα θα διαγωνισθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου οπότε και θα παιχθεί ο “Οιδίπους Τύραννος” στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

    proskinio oidipo karditsa 2

    proskinio oidipo karditsa 3

    proskinio oidipo karditsa 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Διπλή παράσταση για το «ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ» την Κυριακή 18/02 από την Ομάδα Θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
    Διπλή παράσταση για το «ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ» την Κυριακή 18/02 από την Ομάδα Θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

    Τεράστια επιτυχία σημειώνει η παράσταση της ομάδας Θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» με το έργο «ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ» του Ζωρζ Φεντώ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ Πύργου. Λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει, η ομάδα αποφάσισε να δώσει μια επιπλέον παράσταση την Κυριακή στις 7.00 μ.μ., πέραν της ήδη προγραμματισμένης για τις 9.30.

    Το κοινό του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής αγκάλιασε από την πρώτη ημέρα την παράσταση, που κατοχυρώνεται πλέον ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της ομάδας και κυριολεκτικά να κατακλύζει καθημερινά το Δημοτικό θέατρο για να απολαύσει τις περιπέτειες των ηρώων της παράστασης, δοσμένες μέσα από ανατροπές, απρόβλεπτες και κωμικές καταστάσεις και πάνω απ’ όλα με ένα φρενήρη ρυθμό γέλιου και κεφιού.

    Οι τελευταίες δύο παραστάσεις λοιπόν της Κυριακής ξεκινούν στις 7.00 μ.μ. (απογευματινή) και στις 9.30 μ.μ. (βραδινή), ενώ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. του θεάτρου 26210 36521 από 6.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο