Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 09:25

«Ολοκαύτωμα»: Όταν ο Γιώργος (Αδαμόπουλος) γνώρισε τη Γιώτα (Γιάννα)….

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

…Μ ένα τραγούδι του Γιάννη Τζουανόπουλου

Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

Ένας νέος δίσκος, φόρος τιμής στην αείμνηστη Γιώτα Γιάννα μόλις κυκλοφόρησε, ακριβώς έναν χρόνο από την ημέρα του θανάτου της σε ηλικία 95 ετών, με Ηλειακό άρωμα. Τίτλος αυτού: «Ολοκαύτωμα». Τους στίχους των τεσσάρων τραγουδιών υπογράφει ο γνωστός Ηλείος στιχουργός και μουσικός παραγωγός Γιάννης Τζουανόπουλος ενώ το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, ερμηνεύει ο πολυτάλαντος «δικός» μας Γιώργος Αδαμόπουλος.

Οι δύο στενοί συνεργάτες μίλησαν χθες για τον δίσκο, τα τραγούδια και τη μεγάλη προσωπικότητα της Γιώτας Γιάννα που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στα μουσικά δρώμενα της χώρας, με το αστείρευτο ταλέντο της και το γνήσιο του χαρακτήρα της.

«Η Γιώτα Γιάννα είναι ένα ιερό σύμβολο! Έχει βρεθεί δίπλα σε όλους τους μεγάλους και σπουδαίους καλλιτέχνες. Ήταν μια θεά του τραγουδιού που δεν επεδίωξε ποτέ μεγάλες λέξεις» ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Τζουανόπουλου όταν αναφέρθηκε στην καλή του φίλη που πλέον δεν είναι κοντά του…. Αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο, το ξεχωριστό ταλέντο της, στις διθυραμβικές κριτικές που είχε αποσπάσει από «ιερά τέρατα του χώρου», αλλά και στην εμφάνισή της στην πόλη του Πύργου πριν δύο χρόνια σε μια μεγάλη συναυλία που τιμήθηκε ο στιχουργός για το έργο του. Τότε η Γιώτα Γιάννα, είχε ερμηνεύσει το «Ολοκαύτωμα». Σήμερα ακούγεται πάλι με τη φωνή του Γιώργου Αδαμόπουλου…

Ένας γνήσιος άνθρωπος

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να συμμετέχω σ’ αυτό το δίσκο, αφενός γιατί ο Γιάννης μου εμπιστεύτηκε ακόμα μια φορά στίχους του αφετέρου, γιατί όσο κατάφερα να γνωρίσω τη Γιώτα Γιάννα ήταν πραγματικά ένας σπουδαίος και γνήσιος άνθρωπος» δήλωσε ο Γιώργος Αδαμόπουλος «Η Γιώτα Γιάννα ένα πράγμα ήθελε: να μιλάς με ειλικρίνεια, να κοιτάς τον άλλον στα μάτια και να είσαι γνήσιος και αυθεντικός. Αυτή ήταν όλη της η ζωή και αυτό είναι μια περίληψη απ’ όλα όσα μου έχει πει».

Ο Γιώργος Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τη Γιώτα Γιάννα που έγινε στα γυρίσματα της εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου, όπως και στις συζητήσεις και κουβέντες που κουβαλά μέσα στην ψυχή του.

Τα τραγούδια του δίσκου συνέθεσαν ο μουσικός Μανώλης Καραντίνης και ο νεοεμφανιζόμενος Δημήτρης Δημόπουλος. Ένα από τα τραγούδια ερμηνεύει ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Tzouano adamo 2

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 11:44

Σχετικά Άρθρα

  • Και ο Γιάννης Τζουανόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Τάκη Δημητρουλόπουλο
    Και ο Γιάννης Τζουανόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Τάκη Δημητρουλόπουλο

    Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη Ανανέωσης» θα είναι ο Γιάννης Τζουανόπουλος, μια πολυσχιδής προσωπικότητα, Ηθοποιός, Στιχουργός, Παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών στην ΕΡΤ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού και Διοργανωτής μεγάλων εκδηλώσεων στο Ηρώδειο και σε άλλους σημαντικούς χώρους με κορυφαία ονόματα.

    Γεννήθηκε στα Μακρίσια. Σπούδασε θέατρο στην Ελλάδα και στην Αμερική. Μαθητής γυμνασίου στέλνει στίχους σε γνωστό περιοδικό στο διαγωνισμό «Θέλεις να Γίνεις Στιχουργός;» και παίρνει το πρώτο βραβείο.

    Ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής -έφηβος ακόμα- στη Μεγάλη Παρέλαση στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν το μεγαλύτερο Θέατρο της Νέας Υόρκης

    Ίδρυσε το Ολυμπιακό θέατρο και περιόδευσε στα μεγάλα θέατρα Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας, Ευρώπης και Κύπρου.

    Με την Παιδική Σκηνή του έδωσε θέατρο ποιότητας στα Ελληνόπουλα της διασποράς με πολλά και σημαντικά έργα.

    Ανήκει στο δυναμικό της ΕΡΤ. Διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής Διεθνών Εκπομπών. Έχει τιμηθεί για την εκπομπή του "Ζωντανή Γραμμή με τους Έλληνες του Κόσμου" που μετράει πάρα πολλά χρόνια και μεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας και το Δεύτερο Πρόγραμμα. Αποτελεί τον προπομπό της εκδήλωσης «Όταν Γιορτάζουν Οι Θεοί», που σμίγει άλλα τόσα χρόνια την Πατρίδα με τους Έλληνες της διασποράς μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

    Η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, η κορυφαία αυτή γιορτή πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Ξωκλήσι της Ξενιτιάς του Αϊ-Γιάννη στα Μακρίσια της Ολυμπίας.

    Έχει ασχοληθεί με την στιχουργική και έχει στο ενεργητικό του πάνω από 350 δισκογραφημένα τραγούδια που τραγουδήθηκαν από τις κορυφαίες φωνές του Ελληνικού τραγουδιού.

    Έδωσε συναυλίες στο Ηρώδειο με το Μίκη Θεοδωράκη παρόντα με την Λαϊκή Ορχήστρα που φέρει το όνομα του, στο Παλλάς, στο Παλαί ντε Σπόρ και εγκαινίασε τον Αρχαιολογικό Χώρο Διονύσου.

    Κυκλοφόρησε την ποιητική συλλογή «Με Ουρανό Και Χώμα» με πρόλογο της Ελένης Καζαντζάκη και της Άννας Σικελιανού, με εικονογράφηση κορυφαίων ζωγράφων Μηταρά, Φασιανού, Σταθόπουλου, Κούκου κ.ά.

    Έχει τιμηθεί για τη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια , για την εκπομπή Ζωντανή Γραμμή με τους Έλληνες του Κόσμου στη Φωνή της Ελλάδας και για όλη την καλλιτεχνική του πορεία.

    Ο Γιάννης Τζουανόπουλος δήλωσε:

    «Ο Τάκης Δημητρουλόπουλος είναι σπουδαίος πολιτικός και άνθρωπος. Μένω στο τελευταίο γιατί το να είσαι άνθρωπος είναι το ζητούμενο σήμερα. Γιατί τι είναι πολιτισμός; Είναι η αλήθεια και η ανθρωπιά. Έτσι σκέφτηκα όταν μου έγινε η πρόταση από τον φίλο μου τον Τάκη Δημητρουλόπουλο, να συμπορευτώ μαζί του για έναν καλύτερο Δήμο και, παρά τις πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις μου, του είπα ναι μετά από σκέψη. Με τον Τάκη Δημητρουλόπουλο μας συνδέει μια μεγάλη εκδήλωση που ο ίδιος στήριξε επί της θητείας του σαν Νομάρχης Ηλείας. Η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού 33 χρονιά τώρα στέλνει από το ξωκλήσι της ξενιτιάς του Άη Γιάννη Μακρισίων τη φωνή της Ελλάδας στα πέρατα της γης. Μέσα σ´ αυτή τη φωνή και ο μέγιστος των Ελλήνων Μίκης Θεοδωράκης που αγάπησε την εκδήλωση και τη στήριξε με την παρουσία του πολλές φορές και πάντα με τη μουσική του. Με την παρουσία τους, επίσης, στήριξαν τη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού οι: Μιχάλης Κακογιάννης, Ζιλ Ντασέν, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Αντώνης Σαμαράκης, Κώστας Γαβράς, Άλαν Μπέιτς, Μίμης Πλέσσας, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Γιάννης Σπανός, Χρήστος Νικολόπουλος, Δημήτρης Μυταράς, Αλέκος Φασιανός, Ελένη Καζαντζάκη και σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ερμηνευτές.

    Βραβεύτηκε η εκδήλωση και εγώ στο Μοντρεάλ, στην Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στη Μελβούρνη, στο Σίδνεϊ, στη Μόσχα, στη Βόννη, στο Μόναχο και σε πολλές άλλες πόλεις του κόσμου.

    Καλή επιτυχία φίλε Τάκη Δημητρουλόπουλε!

    Είμαι μαζί σου για έναν Δήμο με φως σε όλες τις εκφράσεις του.»

    Ο Τάκης Δημητρουλόπουλος τον καλωσόρισε λέγοντας:

    «Είναι μεγάλη τιμή μου και χαρά μου που ο Γιάννης Τζουανόπουλος με προθυμία δέχτηκε να συμμετέχει στον συνδυασμό μας και η περηφάνεια μου ακόμα μεγαλύτερη γιατί είναι ένας πατριώτης, μια ισχυρή προσωπικότητα, που τίμησε τον τόπο μας και τον έκανε γνωστό στα πέρατα της οικουμένης.

    Τα λόγια του με τιμούν και δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στο μεγάλο όραμα ενός καλύτερου Δήμου. Στην πολύχρονη και επιτυχημένη πορεία του δημιούργησε πολιτισμό με την ψυχή του, την καρδιά του, το μυαλό του και τα τραγούδια του και με το τεράστιο έργο του έβαλε την προσωπική του σφραγίδα.

    Ο Γιάννης Τζουανόπουλος δεν είναι απλά μια μεγάλη και μοναδική προσωπικότητα, ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον πολιτισμό αλλά και ένας πολίτης του τόπου μας που αγωνίζεται δεκαετίες τώρα να δημιουργήσει θεσμούς, να συμβάλλει στην αναγέννηση του Δήμου μας και να προάγει τον πολιτισμό, διότι ο πολιτισμός είναι ο πυλώνας της ανάπτυξης.

    Φίλε Γιάννη, σε ευχαριστώ από καρδιάς και θα είμαστε ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πύργου τιμά την “δική” μας Μαίρη Λίντα με μια συναυλία «ορόσημο» - Για πρώτη φορά αφιέρωμα στην κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια
    Ο Δήμος Πύργου τιμά την “δική” μας Μαίρη Λίντα με μια συναυλία «ορόσημο» - Για πρώτη φορά αφιέρωμα στην κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια

    Με Κατερίνα Κούκα, Ελένη Δήμου, Σοφία Βόσσου, Κωνσταντίνα, Λένα Αλκαίου, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάννα Γαλιάτσου, Γιώργο Αδαμόπουλο, Κώστα Τριανταφυλλίδη, Γιώργο Μαργαρίτη, κ.α.

    Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Θα είναι μια άνευ προηγουμένου καλλιτεχνική εκδήλωση»

    Τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, μια γνήσια Πυργιώτισσα, τη Μαίρη Λίντα θα τιμήσει ο Δήμος Πύργου σε μια μεγάλη συναυλία στις 9 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μια εκδήλωση από την οποία θα παρελάσουν γνωστά και αγαπημένα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου που έχουν συνεργαστεί μαζί της. Για πρώτη φορά, η Μαίρη Λίντα, κατά κόσμον Μαρία Δημητροπούλου - όπως ήταν το πραγματικό της όνομα - θα τιμηθεί στη γενέτειρά της με ένα καλλιτεχνικό γεγονός «ορόσημο» για το φετινό καλοκαίρι!

    Γυναικείες παρουσίες όπως οι: Κατερίνα Κούκα, Ελένη Δήμου, Σοφία Βόσσου, Κωνσταντίνα, Λένα Αλκαίου, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάννα Γαλιάτσου κ.α., κι ακόμα ο «δικός» μας Γιώργος Αδαμόπουλος, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, καθώς και ο Γιώργος Μαργαρίτης που με τη γνήσια λαϊκή του φωνή θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη, θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές με τα τραγούδια της Μαίρης Λίντα.

    dimos pirg sunaulia mairi linda 3

    dimos pirg sunaulia mairi linda 4

    dimos pirg sunaulia mairi linda 5

    dimos pirg sunaulia mairi linda 6

    dimos pirg sunaulia mairi linda 7

    dimos pirg sunaulia mairi linda 8

    - Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Αρχαίας Φειάς», που δημιούργησε και καθιέρωσε ο Δήμος Πύργου και φέρει την οργανωτική και καλλιτεχνική υπογραφή του μουσικού παραγωγού- στιχουργού και συνεργάτη της ερμηνεύτριας, Γιάννη Τζουανόπουλου.

    * Για το κορυφαίο μουσικό γεγονός, έδωσαν κοινή Συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον Γιάννη Τζουανόπουλο και τον Γιώργο Αδαμόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μια συναυλία- ορόσημο στα καλοκαιρινά καλλιτεχνικά δρώμενα.

    «Η Μαίρη Λίντα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μας κάνει περήφανους που κατάγεται από την πόλη μας» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, και συνέχισε: «Με την καθοριστική βοήθεια του Γιάννη Τζουανόπουλου θα γίνει μια εκδήλωση-αφιέρωμα με κορυφαία ονόματα τραγουδιστών που συνυπήρξαν με τη ερμηνεύτρια και άλλους νεότερους τραγουδιστές που σίγουρα θα σταθούν στο ύψος του ερμηνευτικού της ταλέντου. Θα είναι ένα αφιέρωμα προσφοράς και αναγνώρισης της μεγάλης διάστασης που είχε ως καλλιτέχνης. Μια άνευ προηγουμένου καλλιτεχνική εκδήλωση». Ο κ. Αντωνακόπουλος, ευχαρίστησε και τον Γιώργο Αδαμόπουλο, για την παρουσία του σε ανάλογες εκδηλώσεις του Δήμου.

    dimos pirg sunaulia mairi linda 2

    Γιάννης Τζουανόπουλος: «Τα τραγούδια της Μαίρης Λίντα θα υπάρχουν ακόμη και όταν δεν θα υπάρχουμε εμείς»

    Ο Γιάννης Τζουανόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργου για το περσινό μεγάλο αφιέρωμα που έκανε προς τιμή του με μια πλειάδα καλλιτεχνών, τόνισε ότι η ιδέα για το αφιέρωμα στη Μαίρη Λίντα υπήρχε εδώ και δύο χρόνια. «Συζητούσαμε εδώ και δυο χρόνια με τον Δήμαρχο ότι πρέπει να κάνουμε αφιέρωμα στην Μαίρη Λίντα. Η Μαίρη Λίντα και ο Μανώλης Χιώτης μας έδωσαν τραγούδια που θα υπάρχουν ακόμη και όταν δεν θα υπάρχουμε εμείς. Στη συναυλία θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και η Μαίρη Λίντα με...κάποιον τρόπο θα είναι μαζί μας. Απευθύνθηκα στις τραγουδίστριες που έχει συνεργαστεί η Μαίρη και τις αγκάλιασε στο ξεκίνημά τους κι όλες είπαν αβίαστα το ναι. Όλοι θα αφιερώνουν και ένα τραγούδι δικό τους στη Μαίρη Λίντα».

    Τέλος, το λόγο πήρε και ο νέος ερμηνευτής και σταθερό μέλος τα τελευταία χρόνια στην ομάδα του Γ. Τζουανόπουλου, Γιώργος Αδαμόπουλος ο οποίος δήολωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχω σ’ αυτή την σπουδαία εκδήλωση. Η Μαίρη Λίντα είναι μια πολύ μεγάλη ερμηνεύτρια. Από τις πρώτες που τραγούδησαν στον Λευκό Οίκο (προς τιμήν του τότε προέδρου Λίντον Τζόνσον) και βέβαια ήταν μεγάλη θαυμάστρια της η Μαρία Κάλλας. Αυτά αυτομάτως καθιστούν την τεράστια πορεία της. Η Μαίρη Λίντα αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς στο χώρο».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κοροβέσης: Γιάννη Τζουανόπουλε συνεχίζουμε μαζί!» - Μαγική βραδιά στο ξωκλήσι του Αγιάννη στα Μακρίσια!
    Κοροβέσης: Γιάννη Τζουανόπουλε συνεχίζουμε μαζί!» - Μαγική βραδιά στο ξωκλήσι του Αγιάννη στα Μακρίσια!

    Με την στήριξη του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε φέτος η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού με δημοφιλείς καλλιτέχνες

    Μια υπέροχη βραδιά στον ατμοσφαιρικό πευκόφυτο χώρο, στον ξωκλήσι του Αγιάννη στα Μακρίσια, που για 32η χρονιά ζωντάνεψε από αγαπημένες μουσικές και τραγούδια που ερμήνευσαν δημοφιλείς καλλιτέχνες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Ηλείοι το βράδυ της Δευτέρας, στην εξαιρετική μουσική εκδήλωση που επιμελήθηκε όπως πάντα ο ραδιοφωνικός παραγωγός, στιχουργός και ιδρυτής της Γιορτής Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Τζουανόπουλος με την στήριξη αυτή τη φορά του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η φετινή Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που ήταν ενταγμένη στο καλοκαιρινό πρόγραμμα Πολιτισμού 2022 της Περιφέρειας, ήταν αφιερωμένη σε δύο κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του και στον θετράνθρωπο Ιάκωβο Καμπανέλη για τα 100 χρόνια από την γέννησή του. Μάλιστα με την εμπνευσμένη καλλιτεχνική σύμπραξη των δύο σπουδαίων δημιουργών προέκυψε και ο κύκλος τραγουδιών «Η Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», το ωραιότερο μουσικό έργο για το Ολοκαύτωμα που γράφτηκε ποτέ!

    Έτσι, ο Γιάννης Τζουανόπουλος άνοιξε την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική βραδιά, διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το Μαουτχάουζεν, όπου άρχισαν να σβήνουν ένα- ένα τα φώτα της σκηνής και η Σοφία Βόσσου με την μαγευτική φωνή της ερμήνευσε συγκλονιστικά σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, το «τι ωραία που είναι η αγάπη μου», το ωραιότερο ερωτικό τραγούδι της ελληνικής ποίησης και δισκογραφίας! Στην συνέχεια ο Γιάννης Τζουανόπουλος καλοσώρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο που ανέβηκε στα Μακρίσια στηρίζοντας όπως κάθε χρόνο την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και ιδιαίτερα τον Αντιπεριερειάρχη Πολιτισμού Νίκο Κοροβέση που ήταν παρών στην εκδήλωση, για την στήριξη και την ένταξη της Γιορτής στο πρόγραμμα Πολιτισμού της Περιφέρειας, όπως τον βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη και τον Αντιδήμαρχο Πύργου κ. Γιάννη Αργυρόπουλο που ήταν επίσης εκεί. Ο κ. Κοροβέσης με την σειρά του τόνισε ότι η βραδιά αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούλιο αλλά λόγω των πυρκαγιών αναβλήθηκε και δεν υπήρχε περίπτωση να μην γίνει έστω και τον Σεπτέμβριο μήνα. Δεσμεύτηκε δε, ότι με τον Γιάννη Τζουανόπουλο, θα πορευτούν μαζί και την επόμενη χρονιά και όσες ακόμα χρονιές μπορούν. «Γιάννη Τζουανόπουλε συνεχίζουμε μαζί…»

    Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε κάλυψε ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας και του έντεχνου τραγουδιού, με ένα μεγάλο ρεπερτόριο σε στίχους όχι μόνο του Γιάννη Τζουανόπουλου αλλά όλων των μεγάλων στιχουργών και ποιητών μας που έχουν μελοποιηθεί, όπως και του Κώστα Βίρβου όπου παρούσα ήταν και η κόρη του Μαρία Βίρβου. Με την φωνή του έντυσαν και απογείωσαν αυτά τα ξεχωριστά αυτά τραγούδια, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Γιώτα Γιάννα, η Σοφία Βόσσου, η Μαρία Σουλτάτου, η Χριστιάνα Γαλιάτσου και ο Γιώργος Αδαμόπουλος, ενώ όπως πάντα τους τραγουδιστές συνόδεψε ο μοναδικός σολίτστας του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης, καθως και ο ανερχόμενος σολίστας Γιάννη Σταματογιάννης με μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών. Μάλιστα οι δυο σολίστες έπαιξαν με ερμήνευσε ο Μανώλης Καραντίνης το τραγούδι του Τόλη Βοσκόπουλου «Οι Αλυσίδες» ( Στου κόσμου το κελί). Τα τραγούδια που ακούστηκαν όλη τη βραδιά ήταν επιλεγμένα ένα προς ένα, από τραγούδια σε στίχους του Γ. Τζουανόπουλου «Του Πόντου Παναγιά» ( Μαρία Σουλτάτου), ως την «Νεφέλη» ( Σοφία Βόσσου) και το «Ολοκαύτωμα» ( Γιώτα Γιάννα), και βεβαίως πολλά άλλα αγαπημένα μεγάλων δημιουργών. «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» ( Σοφία Βόσσου) όπως «το κελί 33», «το «Πεθαίνω για σένα» κ.α από τον Γιώργο Μαργαρίτη που έκλεισε και το εξαιρετικό αυτό πρόγραμμα.

    tzouan koro makrisia 2

    tzouan koro makrisia 3

    tzouan koro makrisia 4

    tzouan koro makrisia 5

    tzouan koro makrisia 6

    tzouan koro makrisia 7

    tzouan koro makrisia 8

    tzouan koro makrisia 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κοροβέσης: Με την στήριξη της ΠΔΕ και του τμήματος Πολιτισμού η φετινή Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που ετοιμάζει ο Γ.  Τζουανόπουλος
    Κοροβέσης: Με την στήριξη της ΠΔΕ και του τμήματος Πολιτισμού η φετινή Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που ετοιμάζει ο Γ.  Τζουανόπουλος

    Ραντεβού την Δευτέρα στα Μακρίσια με ένα διπλό αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη και τον Ι. Καμπανέλη! -Τραγουδούν Γ. Μαργαρίτης, Γ. Γιάννα, Μ. Σουλτάτου, Σ. Βώσου, Χ Γαλιάτσου, Γ. Αδαμόπουλος, Ε. Αργυροπούλου. Στο μπουζούκι Μανώλης Καραντίνης.

    tzouanopoulos makrisia 4

    tzouanopoulos makrisia 2

    Μια μεγάλη βραδιά πολιτισμού, υπόσχεται και φέτος στα Μακρίσια, ο Γιάννης Τζουανόπουλος, που ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό της Ηλείας που τον ακολουθεί πιστά εδώ και 32 χρόνια στις σπουδαίες μουσικές στιγμές που μας έχει χαρίσει, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ, στο ξωκλήσι της ξενιτιάς, με την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού.

    Η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που εκείνες τις ημέρες είχαν πλήξει το δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Έτσι, την Δευτέρα, συντονιζόμαστε ξανά με μια σπουδαία συναυλία στο χώρο της Γιορτής στα Μακρίσια, που φέτος πραγματοποιείται με την στήριξη του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκου Κοροβέση, στο πλαίσιο των φετινών καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΠΔΕ. Ο στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός και δημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Τζουανοπουλος, γιορτάζοντας τα 32 χρόνια από την πρώτη εκείνη φορά που ένας σημαντικός θεσμός πολιτισμού δημιουργήθηκε στην Ηλεία, ετοιμάζει ένα διπλό αφιέρωμα σε δύο κορυφαίους Έλληνες, με την παρουσία και πάλι αγαπημένων καλλιτεχνών. Η 32η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, θα είναι αφιερωμένη στον κορυφαίο διεθνή μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό του αλλά και στον επίσης σπουδαίο θεατράνθρωπο Ιάκωβο Καμπανέλλη με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του. Όπως είναι γνωστό εκτός από το πλήθος των θεατρικών του έργων, ο Ιάκωβος Καμπανέλης έχει γράψει και θαυμάσιους στίχους σε πολλά αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη (« Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Το Ψωμί είναι στο Τραπέζι», «Στρώσε το Στρώμα Σου», κύκλος τραγουδιών «Η Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» κλπ, πολλά από τα οποία θα ερμηνεύσουν την Δευτέρα το βράδυ στα Μακρίσια αγαπημένοι καλλιτέχνες. Ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Γιώτα Γιάννα, η Σοφία Βώσου, η Μαρία Σουλτάτου, η Χριστιάνα Γαλιάτσου και μαζί τους δύο δικά μας παιδιά από την Ηλεία, ο Γιώργος Αδαμόπουλος που διαγράφει ήδη μια αξιόλογη πορεία στο ελληνικό τραγούδι και η Ελένη Αργυροπούλου που κάνει τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα. Όπως πάντα, θα συνοδέψει τους τραγουδιστές ο μοναδικός Μανώλης Καραντίνης με το μπουζούκι του και μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών. Η συναυλία θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας και του έντεχνου τραγουδιού, με ένα πλούσιο ρεπερτόριο με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.

    tzouanopoulos makrisia 3

    tzouanopoulos makrisia 5

    tzouanopoulos makrisia 9

    tzouanopoulos makrisia 6

    tzouanopoulos makrisia 10

    tzouanopoulos makrisia 7

    tzouanopoulos makrisia 8

    Ο Γιάννης Τζουανόπουλος τόνισε ότι η μουσική αυτή βραδιά θα μείνει αξέχαστη στο κοινό της Ηλείας, αφού συμπράττουν για την επιτυχία της μεγάλοι έλληνες καλλιτέχνες ερμηνεύοντας τραγούδια όχι μόνο των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβο Καμπανέλη στους οποίους αφιερώνεται η εκδήλωση, αλλά και άλλων σπουδαίων ελλήνων δημιουργών. “Η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού συμπληρώνει 32 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας με σημείο αναφοράς το ξωκλήσι της Παναγιάς όπου καθε χρόνο δίνεται το ραντεβού των αποδήμων, ενώ τα άγια χώματα των Μακρισίων έχουν πατήσει όλοι οι κορυφαίοι έλληνες δημιουργοί και καλλιτέχνες– συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές- με αφιερώματα που άφησαν εποχή και θα μείνουν αξέχαστα, όπως και η βραδιά που ετοιμάζουμε την Δευτέρα το βράδυ. Θα ήθελαν να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Νίκο Κοροβέση για την στήριξη της εκδήλωσης και του αφιερώματος στον Μίκη και τον Ιακωβο Καμπανέλη.”

    Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμου και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης επισήμανε ότι η Περιφέρεια με την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια ολοκληρώνει το μεγάλο πολιτιστικό οδοιπορικό της σε όλη την Ηλεία που αγκάλιασε με θέρμη το κοινό του νομού. “ Ο Γιάννης Τζουανόπουλος όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει πολιτισμό στον τόπο δίνοντας την ψυχή του και βεβαίως είχαμε την υποχρέωση να στηρίξουμε έναν σπουδαίο θεσμό που φέτος γιορτάζει τα 32α γενέθλια του και ευχόμαστε να γιορτάσουμε πολλά ακόμα”.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πύργου: Συγκλονιστική συναυλία-αφιέρωμα στην καλλιτεχνική προσφορά του Γιάννη Τζουανόπουλου
    Δήμος Πύργου: Συγκλονιστική συναυλία-αφιέρωμα στην καλλιτεχνική προσφορά του Γιάννη Τζουανόπουλου

    Κορυφαία ονόματα τίμησαν τον Πύργο - Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Ντοκουμέντο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης»

    Ήταν αναμφισβήτητα το κορυφαίο καλλιτεχνικό-πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, που θα θυμούνται για πολύ καιρό το πλήθος από πολίτες που κατέκλυσαν την πλατεία Πύργου! Εκεί, όπου για τρεις ώρες σχεδόν πρωταγωνίστησαν τα ωραιότερα τραγούδια, ερμηνευμένα από μια πλειάδα αγαπημένων τραγουδιστών, στην ξεχωριστή συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου, η ΠΕΔ και ο ΔΟΠΠ, για τον Ηλείο καταξιωμένο στιχουργό και δημιουργό Γιάννη Τζουανόπουλο, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ της Αρχαίας Φειάς.

    Τρεις-τουλάχιστον- γενιές Πυργιωτών «συναντήθηκαν» το βράδι της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία του Πύργου, απ’ όπου παρέλασαν οι: Γιώργος Μαργαρίτης, Κώστας Μακεδόνας, Λάκης Χαλκιάς, Γιώτα Γιάννα, Μανώλης Καραντίνης, Πασχάλης, Σοφία Βόσσου, Μπέσυ Αργυράκη, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάνα Γαλιατσάτου και δύο «δικά» μας παιδιά, ο Γιώργος Αδαμόπουλος και η Ελένη Αργυροπούλου. Και μια ακόμη έκπληξη, στους Πυργιώτες καλλιτέχνες προστέθηκε και ο Μάριος Αθανασόπουλος που με το μπουζούκι του ερμήνευσε συνθέσεις του Ζαμπέτα και συνόδευσε τον παιδικό του φίλο Γιώργο Αδαμόπουλο. Όλοι τους ερμήνευσαν τα «διαμάντια» που έχει χαρίσει στην ελληνική δισκογραφία ο Γιάννης Τζουανόπουλος στην πολύχρονη και επιτυχημένη καλλιτεχνική του πορεία, μεγάλες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα και άλλων δημιουργών.

    Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε με θερμά λόγια για τον Γιάννη Τζουανόπουλο, καλωσόρισε όλους τους καλλιτέχνες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και το κοινό που έδωσε το δυναμικό του «παρών». Επιπλέον αναφέρθηκε εν συντομία στα δυναμικά σχέδια του Δήμου για την εξωστρέφεια της πόλης με όπλο τον πολιτισμό.

    «Οι στίχοι είναι ο λόγος που ένα τραγούδι θα γραφτεί στο μυαλό και την ψυχή μας. Και ο Γιάννης Τζουανόπουλος με τους στίχους του το έχει καταφέρει και τον ευχαριστούμε γι’ αυτή την αστείρευτη πηγή παραγωγής τέχνης που έχει. Η αποψινή εκδήλωση θα είναι ένα ντοκουμέντο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης… Ο Δήμος φιλοδοξεί, να μετατρέψει σε μουσείο το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας, για να για να μείνει στην πόλη και να στεγαστεί η ιστορία και ο πολιτισμός της. Αυτή η εκδήλωση είναι και η κορυφαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς, το λιμάνι των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, που μέσα από έρευνες της αρχαιολογικής υπηρεσίας, βγάζει πολλά στοιχεία και θα είναι η αφορμή, μαζί με το Μουσείο του Πύργου να πάρει η πόλη τη θέση που της αξίζει στον τουρισμό, την επισκεψιμότητα και την αίγλη».

    Πολλές οι εκπλήξεις και οι συγκινήσεις

    Η συναυλία ξεκίνησε με ένα τραγούδι γεμάτο συμβολισμούς. «Ο δρόμος» ένα τραγούδι σε στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου αφιερωμένο σε όλα τα θύματα του δρόμου καρμανιόλας Πάτρα-Πύργος. Επί τρεις ώρες το κέντρο της πόλης «πλημμύρισε» από αγαπημένα τραγούδια, με το πλήθος να σιγοτραγουδά και να χειροκροτά τους καταξιωμένους ερμηνευτές. Φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Τζουανόπουλος, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου για την τιμή που του έκανε αλλά και όλους τους φίλους του-τραγουδιστές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά του και βρέθηκαν στον Πύργο.

    Απών από την συναυλία αλλά πάντα παρών με τα τραγούδια του, ο Μίμης Πλέσσας που δυστυχώς λόγω ανωτέρας βίας δεν κατάφερε να βρίσκεται στην Ηλειακή πρωτεύουσα όπως είχε προγραμματιστεί.

    Την συναυλία προλόγισε η ακαδημαϊκός και κόρη του αείμνηστου Κώστα Βίρβου, Μαρία Βίρβου.

    Οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη και τραγούδια όπως, «Σαν τα περιπολικά», «Η Ελλάδα φάλτσα ζει», «Φεγγάρι μου», «Το τραγούδι της φωτιάς» και δεκάδες άλλα συνδυάστηκαν αρμονικά με τα επίσης αγαπημένα τραγούδια: «Ποια νύχτα σ’ έκλεψε», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Ο Άμλετ της σελήνης», «Πεθαίνω για σένα», «Μάθημα σολφέζ», κ.α. σε μια μουσική πανδαισία!

    Η συναυλία ολοκληρώθηκε με το τραγούδι «Ό,τι αγάπησα» και τους Κώστα Μακεδόνα, Σοφία Βόσσου, Μαρία Σουλτάτου, Γιώργο Αδαμόπουλο και Γιάννη Τζουανόπουλο επί σκηνής.

    Ανάμεσα στις πολλές εκατοντάδες πολίτες που παρακολούθησαν την συναυλία ήταν, ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο τ. γενικός δ/ντης Επικουρικής ασφάλισης Νίκος Καλάκος, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΔΕ Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο υπεύθυνος Τύπου Γραμματείας Αυτοδιοίκησης ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Νώντας Κυριαζής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, η Φλώρα Παπαγιαννάκη, η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, η υπεύθυνη τομέα Πολιτισμού ΝΔ Δυτ. Ελλάδας Αριστέα Παπαδοπούλου, κ.α.

    tzouanopoulos sunaulia pir 2

    tzouanopoulos sunaulia pir 3

    tzouanopoulos sunaulia pir 4

    tzouanopoulos sunaulia pir 5

    tzouanopoulos sunaulia pir 6

    tzouanopoulos sunaulia pir 7

    tzouanopoulos sunaulia pir 8

    tzouanopoulos sunaulia pir 9

    tzouanopoulos sunaulia pir 10

    tzouanopoulos sunaulia pir 11

    tzouanopoulos sunaulia pir 12

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πύργου: Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο έργο και την προσωπικότητα του Γιάννη Τζουανόπουλου
    Δήμος Πύργου: Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο έργο και την προσωπικότητα του Γιάννη Τζουανόπουλου

    Με μια πλειάδα αγαπημένων καλλιτεχνών - Τιμώμενο πρόσωπο ο Μίμης Πλέσσας

    Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Ο Γιάννης Τζουανόπουλος δημιουργεί πολιτισμό!»

    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το μεγάλο πολιτιστικό-καλλιτεχνικό γεγονός του Πύργου. Την Τετάρτη 3 Αυγούστου και ώρα 21.00 η πλατεία της πόλης θα πλημμυρίσει με υπέροχα τραγούδια του ξεχωριστού, Ηλείου στιχουργού Γιάννη Τζουανόπουλου, σε μια μοναδική συναυλία-αφιέρωμα στο έργο του, που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠ και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Μια πλειάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών θα βρεθεί επί σκηνής για να ερμηνεύσει τα τραγούδια του και άλλες μεγάλες επιτυχίες ενώ κορυφαίο γεγονός αποτελεί η τιμητική βράβευση στον αειθαλή Μίμη Πλέσσα!

    Γιώργος Μαργαρίτης, Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Γιάννα, Πασχάλης, Μαρία Σουλτάτου…είναι μόλις λίγα από τα ονόματα που θα παρελάσουν από την σκηνή για ερμηνεύσουν τους στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου. Για την μοναδική αυτή συναυλία, μίλησαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Ηλείος δημιουργός Γιάννης Τζουανόπουλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου και ο αντιδήμαρχος καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Αργυρόπουλος.

    Μιλώντας για το έργο και την προσωπικότητα του Γιάννη Τζουανόπουλου, ο δήμαρχος Πύργου τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Γιάννης έχει «τροφοδοτήσει» με τους στίχους του, το μουσικό ταλέντο κορυφαίων Ελλήνων συνθετών και ερμηνευτών. Θα είναι μια πολύ όμορφη βραδιά, με κορυφαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, που θα τιμήσουμε τον δικό μας Γιάννη ο οποίος είναι πάντα πολύπλευρα μαζί μας. Έχει οργανώσει συναυλίες για να βοηθήσει στην επούλωση των θεομηνιών που έχει δεχτεί ο τόπος, αλλά και σε περιόδους ηρεμίας, οι πρωτοβουλίες του έχουν καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη του ιστορικού, πολιτιστικού και μοναδικού οικολογικού αποθέματος της Ηλείας.

    Η ανατροπή της πολιτιστικής εγκατάλειψης που βιώνει η περιοχή γίνεται με πολιτιστική επανάσταση. Και ο Γιάννης είναι ο πλέον κατάλληλος, γιατί δεν είναι απλά ο άνθρωπος που διοργανώνει, αλλά δημιουργεί πολιτισμό. Το μυαλό, η καρδιά και η ψυχή του είναι γεμάτη τραγούδια. Θα είναι τυχεροί όσοι θα είναι αυτόπτες μάρτυρες αυτού του μοναδικού καλλιτεχνικού γεγονότος, όπου θα τιμήσουμε και τον μεγάλο συνθέτη μας, Μίμη Πλέσσα» κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος και προσκάλεσε όλους τους δημότες σ’ αυτή την ξεχωριστή βραδιά.

    Γιάννης Τζουανόπουλος:«Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση».

    Φανερά συγκινημένος, ο Γιάννης Τζουανόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου δηλώνοντας «Δήμαρχε, αγαπημένε φίλε, θα μου χαρίσεις μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που με τιμούν σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι όμως ξεχωριστή αυτή η βραδιά για δύο λόγους: Ο πρώτος, ότι με τιμά ένας φίλος και ο δεύτερος ότι αυτό γίνεται στην πατρίδα μου.

    Χαίρομαι που θα τιμήσουμε τον δάσκαλό μου Μίμη Πλέσσα και κορυφαίο μουσικό. Έχει συνθέσει τη μουσική του τραγουδιού «Ο Δρόμος» που θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση. Αναφέρεται στις τραγωδίες του δρόμου «Πάτρα-Πύργος» και θα το ερμηνεύσει ο Γιώργος Αδαμόπουλος συνοδευόμενος από τον μουσικό Μανώλη Καραντίνη».

    Ο ΓιάννηςΤζουνόπουλοςέκανε μια αναφορά στο ξεκίνημά του, όταν μαθητής ακόμη, ένα βραβείο συγγραφής τραγουδιού τον έφερε κοντά με τον Κώστα Βίρβο και την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Όπως και σε σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του στο εξωτερικό.

    Συναυλία-σταθμός

    Το λόγο πήρε και η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου η οποία δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον αγαπημένο όλων μας, Γιάννη Τζουανόπουλο σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο έργο και στις σπουδαιότερες διαδρομές της καλλιτεχνικής του πορείας. Ο Δήμος Πύργου και όλοι εμείς, που μετά από δύο χρόνια προσπαθειών όπου τελικά τελεσφόρησε αυτό το εγχείρημα, καλούμε όλους τους δημότες μας σ’ αυτή τη μεγάλη συναυλία».

    Στο ξεχωριστό και πολύπλευρο έργο του Ηλείου στιχουργού αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος τονίζοντας: «Όταν σε μια συνεδρίαση της ΠΕΔ ανέφερα στον πρόεδρο ότι ο Δήμος Πύργου σκοπεύει να τιμήσει τον Γιάννη Τζουανόπουλο, μου είπε ότι είναι υποχρέωση και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων να συμμετέχει οργανωτικά σ’ αυτή την συναυλία. Η εμβέλεια του Γιάννη ξεπερνάει τα σύνορα του Πύργου και της Ηλείας ακόμη και της Ελλάδας καθώς και με την εκπομπή του στην ΕΡΑ έρχεται σε επαφή με όλους τους Έλληνες του εξωτερικού. Επίσης με την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στον Αγ. Γιάννη Μακρισίων έχει φιλοξενήσει κορυφαία ονόματα από Ελλάδα και εξωτερικό από όλους τους χώρους της τέχνης».

    Τα τραγούδια και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν

    Μεγάλες επιτυχίες γραμμένες από την πένα του Γιάννη Τζουανόπουλου όπως: «Σαν τα περιπολικά», «Η Ελλάδα φάλτσα ζει», «Φεγγάρι μου», «Το τραγούδι της φωτιάς» και δεκάδες άλλα θα συνδυαστούν αρμονικά με επίσης αγαπημένα τραγούδια: «Ποια νύχτα σ’ έκλεψε», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Ο Άμλετ της σελήνης», σε μια μουσική πανδαισία.

    Εκτός από τον Μίμη Πλέσσα που θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο, οι καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν επί σκηνής τραγούδια του Γιάννη Τζουανόπουλου είναι οι: Γιώργος Μαργαρίτης, Κώστας Μακεδόνας, Λάκης Χαλκιάς, Γιώτα Γιάννα, Μανώλης Καραντίνης, Πασχάλης, Σοφία Βόσσου, Μπέσυ Αργυράκη, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάνα Γαλιατσάτου και δύο «δικά» μας παιδιά, ο Γιώργος Αδαμόπουλος και η Ελένη Αργυροπούλου.

    Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύσει 6μελής ορχήστρα, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει η ακαδημαϊκός Μαρία Βίρβου, κόρη του αείμνηστου Κώστα Βίρβου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο έργο και την προσωπικότητα του Γιάννη Τζουανόπουλου
    Πύργος: Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο έργο και την προσωπικότητα του Γιάννη Τζουανόπουλου

    Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Τιμούμε την αδιάκοπη προσφορά του Γιάννη Τζουανόπουλου στον πολιτισμό»

    Ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό-πολιτιστικό γεγονός, ορόσημο στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Πύργου για το φετινό καλοκαίρι, αποτελεί η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα που διοργανώνεται προς τιμή του καταξιωμένου συνθέτη και πάντα δραστήριου δημιουργού Γιάννη Τζουανόπουλου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του Πύργου, με τη συμμετοχή γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών που θα ερμηνεύσουν τραγούδια του στιχουργού αλλά και δύο τεράστιους καλλιτέχνες, τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Κατσαρό που θα τιμήσει εκείνη τη βραδιά ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

    Ο κ. Αντωνακόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Γιάννη Τζουανόπουλο για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συναυλίας, οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με τον δήμαρχο Πύργου να δηλώνει: «Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού πολιτιστικού τοπίου που διαμορφώνουμε στον Δήμο Πύργου, κορυφαία εκδήλωση αποτελεί το οφειλόμενο απ’ όλους μας αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό, Γιάννη Τζουανόπουλο, συμπατριώτη και καλό φίλο! Θα γίνει παρουσίαση στο τιτάνιο έργο που έχει δημιουργήσει, στην ατελείωτη παροχή της πηγής πλούτου που έχει στη σκέψη και τα συναισθήματά του ο Γιάννης. Η συναυλία θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Πύργου, με μια πλειάδα κορυφαίων καλλιτεχνών που θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Γιάννη, μελοποιημένα από κορυφαίους Έλληνες συνθέτες. Επίσης θα τιμήσουμε τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Κατσαρό, τραγούδια των οποίων θα απολαύσουμε στη συναυλία. Δύο δημιουργούς, τα ονόματά των οποίων έχουν γραφεί με ανεξίτηλο μελάνι στο βιβλίο του πολιτισμού και της μουσικής στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία, είναι η ιστορική διάσταση αυτής της εκδήλωσης διότι θα είναι μια αναδρομή στο γίγνεσθαι της ελληνικής μουσικής των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας μέχρι σήμερα. Για όλους εμάς, είναι ένα μοναδικό καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γεγονός, το οφείλουμε στον Γιάννη Τζουανόπουλο, αλλά το προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες του Δήμου και της Ηλείας» κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου.

    Οι «ογκόλιθοι» του πολιτισμού στην Γιορτή του απόδημου ελληνισμού

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγες μόλις μέρες πριν τη μεγάλη συναυλία, ο Γιάννης Τζουανόπουλος ανανεώνει το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό της Ηλείας, στα Μακρίσια, στο θεσμό που έχει δημιουργήσει δεκαετίες τώρα ο ίδιος, τη «Γιορτή του απόδημου ελληνισμού» στο ξωκλήσι του Αη Γιάννη. Μια γιορτή που έχει φιλοξενήσει όλο το απάνθισμα του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτιστικού στερεώματος όπως τους αείμνηστους Μίκη Θεοδωράκη, Ζυλ Ντασέν, Ιάκωβο Καμπανέλη, Αντώνη Σαμαράκη, Άλαν Μπέιτς, Δημήτρης Μυταράς…

    Με αφορμή τη γιορτή αυτή, ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε «Ο Γιάννης Τζουανόπουλος, δεν είναι απλά ένας τεράστιος και μοναδικός στιχουργός αλλά και ένας πολίτης του τόπου μας που αγωνίζεται δεκαετίες τώρα να δημιουργήσει θεσμούς, να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας διότι ο πολιτισμός είναι ο παρονομαστής της ανάπτυξης».
    Φανερά συγκινημένος για την μεγάλη τιμή που του επιφυλάσσει ο δήμαρχος Πύργου, ο Γιάννης Τζουανόπουλος τον ευχαρίστησε θερμά και δήλωσε: «Νιώθω μια μεγάλη δικαίωση των αγώνων μου, να καταξιώνομαι στον τόπο μου, και αυτό φαίνεται ότι το πέτυχα. Σύντομα θα ανακοινώσουμε όλα τα ονόματα που θα συμμετέχουν στην μεγάλη βραδιά και καλούμε όλους τους Πυργιώτες και όλους τους Ηλείους να βρεθούν κοντά μας».

    Το μήνυμα της Έρης Ρίτσου

    Σ’ αυτό το σημείο μάλιστα, ο διακεκριμένος στιχουργός, μετέφερε στον κ. Αντωνακόπουλο το μήνυμα που έλαβε από την συγγραφέα Έρη Ρίτσου, κόρη του σπουδαίου Έλληνα ποιητή με διεθνή ακτινοβολία Γιάννη Ρίτσου, όταν πληροφορήθηκε για την συναυλία που ετοιμάζεται στον Δήμο Πύργου προς τιμή του. «Μπράβο στον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του. Είναι πολύ σημαντικό να τιμά η κοινωνία τους ανθρώπους που προσφέρουν στον πολιτισμό, και εσύ Γιάννη (σ.σ. Τζουανόπουλος) προσφέρεις αδιάκοπα».

  • Γιώργος Αδαμόπουλος: Τραγουδά "Σαν τα περιπολικά" στο remake της μεγάλης επιτυχίας του Αντώνη Καλογιάννη
    Γιώργος Αδαμόπουλος: Τραγουδά

    Ο Γιώργος Αδαμόπουλος είναι ένας αγαπημένος ερμηνευτής που αναδείχθηκε μέσα από τα Χρώματα της Ήλιδας και συνεχίζει παντώντας γερά στα πόδια του μέσα απο τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει πρόσφατα με τον επίσης αγαπημένο και δημιουργό πολλών και μεγάλων επιτυχιών Γιάννη Τζουανόπουλο.

    Ο Γιάννης Τζουανόπουλος της ΕΡΑ και της μεγάλης γιορτής της Ξενιτιάς στο Αγ. Ιωάννη των Μακρισίων, ανάμεσα στα άλλα έχει γράψει και το "Σαν τα περιπολικά", τη μεγάλη επιτυχία του Αντώνη Καλογιάννη.

    Όπως είχαν ανακοινώσει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Αδαμόπουλος θα ερμηνεύσει τραγούδια του Γιάννη Τζουανόπουλου και η αρχή έγινε με το "Σαν τα περιπολικά"

    Ο Γιώργος Αδαμόπουλος με την ερμηνεία του "φρεσκάρει" μια μεγάλη επιτυχία της δεκαετίας του 1980. Σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε τα εξής "Έχω τη χαρά και τη τιμή μετά από 35 χρόνια περίπου από τη πρώτη κυκλοφορία του τραγουδιού ''Σαν τα περιπολικά'' σε ερμηνεία του σπουδαίου Αντώνη Καλογιάννη, στίχους του Giannis Tzouanopoulos και μουσική του Αλέξη Παπαδημητρίου, να επανακυκλοφορεί το τραγούδι αυτό σε δική μου ερμηνεία! Με την ευαισθησία του παρελθόντος και το ρυθμό του σήμερα σας το συστήνουμε ξανά! Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές! Ευχαριστώ το Giannis Tzouanopoulos για τη τιμή που μου έκανε, το Κώστα Αγέρη για την Ενορχήστρωση και το Προγραμματισμό και σίγουρα την εταιρία μας Heaven Music !

    Ο Γιάννης Τζουανόπουλος που στηρίζει την προσπάθεια του Γιώργου Αδαμόπουλου σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε τα εξής: "Είναι μεγάλη συγκινηση και χαρά ένας δημιουργός να ακούει το τραγουδι του απο δυο φωνες Καταξιωμενη η πρώτη και αγαπημενη αυτή του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ και η δεύτερη σημερινη με μεγάλες δυνατότητες από ένα πολυτάλαντο παιδί μιας θαυμασιας οικογενειας που αγαπάει με πάθος το τραγουδι ! Τον πιστεψα το ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ από τη πρώτη στιγμή και με δικαιωσε ! Ακολουθούν κι'αλλα ωραία συντομα ! Ευχαριστώ το ΚΩΣΤΑ ΑΓΕΡΗ για τη διασκευη στη μουσική του σπουδαίου ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και την εταιρεία μας HEAVEN MUSIC ! Καλοταξιδος Γιωργο !"

    Τις καλύτερες ευχές και από εμάς στο ilialive.gr για αυτό το νέο βήμα του Γιώργου Αδαμόπουλου.

    Ακούστε το τραγούδι:

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο