Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 10:34

Επιτυχημένη η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας στην πρεμιέρα του 12ου Φεστιβάλ δήμου Πηνειού

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Κέρδισε τις εντυπώσεις η «Ανδρομάχη» στο θέατρο Καβασίλων

Τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κοινού κέρδισε η παράσταση της «Ανδρομάχης» του Ευριπίδη το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στην πρεμιέρα του 12ου Φεστιβάλ του δήμου Πηνειού στο αρχαίο θέατρο Καβασίλων, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της δημοτικής αρχής

Παρά τις καιρικές συνθήκες, πολίτες από όλη την Ηλεία παραβρέθηκαν στο θέατρο για να παρακολουθήσουν την τραγωδία που ανέβασε ο Οργανισμός Ελληνικού θεάτρου «Αιχμή», ανταμείβοντας με παρατεταμένο χειροκρότημα του συντελεστές του καλλιτεχνικού εγχειρήματος.

Η παράσταση συνοδεύτηκε από ολοκληρωμένες ερμηνείες και μια άρτια σκηνοθεσία σε ένα απλό και λιτό σκηνικό, αναδεικνύοντας τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του έργου, αλλά και τις συγκρουσιακές πτυχές που διέπουν τις σχέσεις ανδρών και γυναικών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος, έδωσε το «παρών» στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ και παρακολούθησε την παράσταση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των πολιτών, και τόνισε πως η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα τα τοπικά φεστιβάλ και τον θεσμό του αρχαίου θεάτρου.

«Είναι χαρά και τιμή για εμάς να ανοίγουμε την “αυλαία” του 12ου Φεστιβάλ του δήμου Πηνειού με μια παράσταση αρχαίας τραγωδίας, καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας και της ταυτότητάς μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις τοπικές πρωτοβουλίες και επιδιώκει τη μακρόπνοη και αδιατάραχτη συνεργασία με τους δήμους για την παραγωγή ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην πνευματική καλλιέργεια των συμπολιτών μας», επισήμανε στον σύντομο χαιρετισμό του πριν από την έναρξη της παράστασης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Πηνειού, Βάντα Κοντούλη, η οποία καλωσόρισε τον κόσμο στην πρεμιέρα του φεστιβάλ και υπογράμμισε τη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

andromaxi 2

andromaxi 3

andromaxi 4

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 18:26

Σχετικά Άρθρα

  • Η Ηλειακή αποστολή που βρίσκεται στη Ρώμη συναντήθηκε με την πρέσβη της Ρώμης κ. Σουρανή Ελένη
    Η Ηλειακή αποστολή που βρίσκεται στη Ρώμη συναντήθηκε με την πρέσβη της Ρώμης κ. Σουρανή Ελένη
    Την Τρίτη 08/10/2024 η Ηλειακή αποστολή που βρίσκεται στη Ρώμη, συναντήθηκε με την πρέσβη της Ρώμης κ. Σουρανή Ελένη .
    Στην εθιμοτυπική συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτιστικές , οικονομικές αθλητικές και εμπορικές δυνατότητες που προκύπτουν από το πρόγραμμα CErv, μέσω του οποίου επιτεύχθηκαν οι αδελφοποιήσεις ανάμεσα στους Δήμους της Ηλείας και της Νότιας Ιταλίας. Στη συνέχεια παρατέθηκε επίσημο γεύμα προς τιμήν της Ηλειακής αποστολής.
    Η αποστολή αποτελείται από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, τους Δημάρχους Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Λέντζα Ιωάννη και Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παναγιωτόπουλο Άρη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Πύργου κ. Κάρδαρη Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Χαντζή Κων/νο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κοροβέση Νικόλαο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μπράμο Παναγιώτη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Παναγούλια Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητήριου κ. Τσαμίχα Ιωάννη, τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Βαμβακάρη Παναγιώτη και τον υπεύθυνο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Σαραντόπουλο Γεώργιο.
    iliakap presvis romis 2
    iliakap presvis romis 3
    iliakap presvis romis 4
    iliakap presvis romis 5
    iliakap presvis romis 6
    iliakap presvis romis 7
    iliakap presvis romis 8
    iliakap presvis romis 9
    (Δελτίο Τύπου)
  • Μπράμος: Ταυτισμένος με την ιστορία του Πύργου ο Τάκης Σινόπουλος
    Μπράμος: Ταυτισμένος με την ιστορία του Πύργου ο Τάκης Σινόπουλος

    Κάλεσμα συμμετοχής στην ημερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επιταλίου για τον σπουδαίο ποιητή απηύθυνε ο αντιπερ/ρχης Πολιτισμού Δυτ. Ελλάδας, μαζί με την πρόεδρο Ραν. Τζαβάρα

    Για την ημερίδα-αφιέρωμα στον Τάκη Σινόπουλο το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου (7μ.μ.) στην πλατεία Επιταλίου, αλλά και για τις δράσεις που έχουν οργανωθεί φέτος για τον σπουδαίο Πυργιώτη ποιητή, συζήτησε χθες στο γραφείο του με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επιταλίου «Επί της αλός», Ράνια Τζαβάρα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Μπράμος.

    Η ημερίδα, την οποία στηρίζουν έμπρακτα ο θεσμός της Περιφέρειας και ο δήμος Πύργου, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου «2024 Έτος Τάκη Σινόπουλου» και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης». Βασικός ομιλητής θα είναι ο Ξάνθος Μαϊντάς, ποιητής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος.

    Στη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των μαθητών δημοτικών και Γυμνασίων του Δ. Πύργου που συμμετείχαν στον παιδικό διαγωνισμό λογοτεχνίας –ζωγραφικής «Τάκης Σινόπουλος», ενώ θα εκτεθούν στον χώρο και όλα τα έργα τους. Όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικούς επαίνους και ένα αντίτυπο της αναμνηστικής έκδοσης με τίτλο « Ο ποιητής Τάκης Σινόπουλος», που εξέδωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «Επί της αλός» στο πλαίσιο της δράσης «2024 Έτος Τάκη Σινόπουλου» σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» και τη στήριξη του Δήμου Πύργου. Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν και δωροεπιταγές από τα βιβλιοπωλεία Πολύπλευρο, Κορκολής και Lexis, που στηρίζουν την δράση.

    Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες σε Επιταλιώτες, οι οποίοι πρόσφεραν ή προσφέρουν ακόμα με το έργο τους στις τέχνες, τον πολιτισμό και τον τόπο τους.

    «Παράδειγμα προς μίμηση οι εκδηλώσεις για τον Τ. Σινόπουλο»

    Ο κ. Μπράμος εξήρε την πρωτοβουλία του συλλόγου για την ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του Τάκη Σινόπουλου, επισημαίνοντας ότι με τη σειρά εκδηλώσεων που οργάνωσε τη φετινή χρονιά, η οποία ονομάστηκε «Έτος Τάκη Σινόπουλου» και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, έδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να υλοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, για είναι βιώσιμες και να έχουν εξωστρεφή και πολυδιάστατο χαρακτήρα.

    «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να μη στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, απλωμένο σε όλη τη διάρκεια του έτους, συνδεδεμένο με την εκπαιδευτική κοινότητα και απευθυνόμενο σε πολίτες όλων των ηλικιών. Ο Τάκης Σινόπουλος συνιστά τεράστιο μέγεθος για την ελληνική λογοτεχνία, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας και της ταυτότητας του δήμου μας και αξίζει περισσότερη προβολή. Και πάλι συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο», δήλωσε ο κ. Μπράμος.

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου, Ράνια Τζαβάρα, απηύθυνε στους πολίτες κάλεσμα συμμετοχής στην ημερίδα το ερχόμενο Σάββατο και επισήμανε ότι στόχος όλων των μελών ήταν να επανασυστήσει στο ευρύ κοινό τον Τάκη Σινόπουλο και να προωθήσει τη φιλαναγνωσία και τα ελληνικά γράμματα. Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι στον παιδικό διαγωνισμό λογοτεχνίας-ζωγραφικής συμμετείχαν πάνω από 50 μαθητές, ευχαριστώντας όσους στήριξαν το εγχείρημά τους.

    «Αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Τάκη Σινόπουλου με ένα πλήθος δράσεων και με το να ονομάσουμε το 2024 έτος Τάκη Σινόπουλου. Έχουμε την πεποίθηση ότι τα σημαντικά πολιτιστικά εγχειρήματα δεν πρέπει να είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων αστικών κέντρων και επιδιώξαμε με τις εκδηλώσεις που υλοποιήσαμε, να προωθήσουμε το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία», δήλωσε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επιτυχημένη λαϊκή βραδιά στην πλατεία Ανδριάρα στον Πύργο
    Επιτυχημένη λαϊκή βραδιά στην πλατεία Ανδριάρα στον Πύργο

    Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

    Με συναυλία από το μουσικό σχήμα «Λαϊκό Δίφωνο» στην πλατεία Ανδριάρα στον Πύργο την περασμένη Κυριακή 4 Αυγούστου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το φετινό καλοκαίρι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδρομές Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη».

    Τα μέλη του Λαϊκού Διφώνου, Μανώλης Καλογερόπουλος, Γιάννης Ρήγας και Βασίλης Βασιλείου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρουσίασαν ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα με ευρύ ρεπερτόριο, χαρίζοντας στο κοινό ένα αυθεντικό μουσικό ταξίδι λαϊκής μουσικής με μοναδικές στιγμές. H πλατεία κατακλύστηκε από πολίτες, οι οποίοι απόλαυσαν τη συναυλία και συμμετείχαν με ενθουσιασμό, τραγουδώντας μαζί με το «Λαϊκό Δίφωνο» πολλά από τα τραγούδια τους.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος, στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συναυλία και την ανταπόκριση του κόσμου, τονίζοντας ότι ο θεσμός της Περιφέρειας στηρίζει αταλάντευτα τις τοπικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες για να προσφέρει στους πολίτες της Ηλείας ποιοτικές επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι επιδίωξή του είναι να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα συμβάλλοντας έτσι στην πολιτιστική δραστηριότητα και τη μόχλευση της τοπικής οικονομίας.

    purgos sunaulia andr 2

    purgos sunaulia andr 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Απόλυτη επιτυχία στη συναυλία που διοργάνωσε η ΠΔΕ - Γέμισε την πλατεία των Κρεστένων η Banda Morena!
    Απόλυτη επιτυχία στη συναυλία που διοργάνωσε η ΠΔΕ - Γέμισε την πλατεία των Κρεστένων η Banda Morena!

    Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συναυλία του μουσικού σχήματος «Banda Morena» στην κεντρική πλατεία των Κρεστένων την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής κατέκλυσαν το σημείο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδρομές Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη», με την υποστήριξη του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Τα μέλη του δημοφιλούς τοπικού συγκροτήματος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ξεσηκώνοντας το κοινό με τα τραγούδια τους, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα καλοκαιρινής βραδιάς στην Κρέστενα, στην οποία οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Μπράμος, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και τόνισε ότι ο θεσμός της περιφέρειας στηρίζει τις τοπικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ηλεία, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι μελλοντικά ακόμα στενότερη συνεργασία με τον δήμο για την υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των τεχνών.

    Την εκδήλωση χαιρέτισε και η αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Αθανασία Κουσκουρή, η οποία ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί στον δήμο, ενώ το «παρών» έδωσε και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων, Τάσος Καρνάρος.

    krestena morena sun 2

    krestena morena sun 3

    krestena morena sun 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συναυλία με τους Dueto 3A στην πλατεία Ραχών
    Συναυλία με τους Dueto 3A στην πλατεία Ραχών

    Συνεχίζονται οι «Διαδρομές Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη»

    Με τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Dueto 3A» την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 9:15μ.μ. στην πλατεία Ραχών του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής και του τοπικού πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου «Η Στροφυλιά» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδρομές Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη».

    Η Φωτεινή Νικολοπούλου (πλήκτρα, φωνή) και ο Μιχάλης Τζίφας (κιθάρα, φωνή) ετοιμάζονται να μας χαρίσουν ένα όμορφο και νοσταλγικό μουσικό ταξίδι στα μονοπάτια του λαϊκού και του έντεχνου, με ξεχωριστές μελωδίες από σύγχρονα και παλαιότερα τραγούδια. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος, δήλωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να υλοποιεί τον σχεδιασμό της για ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που καλύπτει γεωγραφικά όλη την Ηλεία και στηρίζει τα τοπικά σχήματα.
    «Συνεχίζουμε τις Διαδρομές Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη, οι οποίες έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη στήριξη τοπικών καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών, τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλους τους δήμους της Ηλείας, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τους συλλόγους και την κάλυψη όλου του φάσματος των τεχνών, για να συνδυάσουμε τη διασκέδαση με την ψυχαγωγία και την παραγωγή πολιτισμού», τόνισε.

    synaulia raxes afisa

    Δελτίο Τύπου

  • Με Passepartout και «Ανδρομάχη» συνεχίζονται οι Διαδρομές Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη
    Με Passepartout και «Ανδρομάχη» συνεχίζονται οι Διαδρομές Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη

    Συναυλία στη Ζαχάρω στις 14/7 και αρχαία τραγωδία στα Καβάσιλα στις 15/7

    Με συναυλία στη Ζαχάρω και αρχαίο θέατρο στα Καβάσιλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει στην Ηλεία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδρομές Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη».

    Την Κυριακή 11 Ιουλίου, στις 9:15μ.μ., το επιτυχημένο τοπικό συγκρότημα Passepartout, με την υποστήριξη του δήμου Ζαχάρως, έρχεται να δώσει μια ξεχωριστή συναυλία στην κεντρική πλατεία της πόλης και να ξεσηκώσει το κοινό της περιοχής με τον ήχο του, μετατρέποντας την εκδήλωση σε ένα μοναδικό καλοκαιρινό πάρτι.

    passepartout

    Το βράδυ της Δευτέρας 14 Ιουλίου, στις 9:15μ.μ., η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εγκαινιάζει, με την υποστήριξη του δήμου Πηνειού, τις παραστάσεις αρχαίου θεάτρου στην Ηλεία με την «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων από τον Οργανισμό Ελληνικού θεάτρου Αιχμή, στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού.

    Andromaxi1

    Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος, δήλωσε ότι η ποικιλία των εκδηλώσεων αποδεικνύει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του φετινού πολιτιστικού προγράμματος.

    «Στόχος μας είναι με τις Διαδρομές Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη να καλύψουμε γεωγραφικά όλη την Ηλεία και όλο το φάσμα των τεχνών, κάτι που αποδεικνύεται έμπρακτα από τις δύο ερχόμενες εκδηλώσεις. Η δημιουργική συνεργασία με τους δήμους παραμένει σταθερή και αταλάντευτη επιδίωξή μας», τόνισε.

  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ξυστρή η παιδική θεατρική παράσταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ξυστρή η παιδική θεατρική παράσταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Μάγεψε «το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» στον Πύργο!

    Με επιτυχία συνεχίστηκε στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο την Τετάρτη 3 Ιουλίου «το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» από το «Επίκεντρο+ 2023» υπό την οργάνωση της Ίλιας Ράγκου, μια εκδήλωση που υλοποιείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαδρομών Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη, με την υποστήριξη της ΔΕΠ-ΟΤΑ Πύργου.

    Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια παιδική θεατρική παράσταση που συνδύασε πηγαίο χιούμορ, υψηλή αισθητική και κοινωνικά μηνύματα για την παιδική κι εφηβική ηλικία, μέσα από την όμορφη ιστορία του μικρού ψαριού που ζει στον βυθό, την οποία παρουσίασαν μοναδικά οι δύο πρωταγωνίστριες Φρατζέσκα Πολλάτου και Αλίκη Οικονομοπούλου.

    Οι μικροί θεατές μαγεύτηκαν και διδάχθηκαν από τη Ραλλού και τοΝ Ντούντου, τον «φύλακα άγγελό της», που ήταν δίπλα της στο μεγάλο ταξίδι προς το νησάκι και τη βοήθησε να ανακαλύψει τις πραγματικές δυνάμεις της και τι έχει τελικά σημασία για αυτήν.

    Η Φρατζέσκα Πολλάτου και Αλίκη Οικονομοπούλου μαζί με όλους τους συντελεστές της όμορφης παράστασης, Δήμητρα Λαρεντζάκη (κείμενο), Κατερίνα Τασσύ (σκηνοθεσία-κίνηση/χορογραφίες), Μαρία Βασιλάκη (σκηνικά /κοστούμια), Φώτης Στεργίου (κατασκευή σκηνικών), Διονύσης Μπάστας (μουσική επιμέλεια), Γιάννης Αναστασόπουλος (φωτισμοί) και Εύα Βλαχάκη (video-graphic design), καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Μπράμος, στον σύντομο χαιρετισμό του, μαζί με την πρόεδρο της ΔΕΠ-ΟΤΑ Πύργου, Έλενα Μπαγιώργου-Κλωνάρη, τόνισε πως οι παιδικές παραστάσεις αποτελούν προτεραιότητα για την περιφέρεια, καθώς συνδυάζουν την ψυχαγωγική με την εκπαιδευτική διάσταση, και επισήμανε πως θα συνεχίσει μελλοντικά με ανάλογες πρωτοβουλίες που θα μυούν τον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό της Ηλείας στην τέχνη.

    pde ralou ksistri 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μπράμος: Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού παρουσίασε το καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ στην Ηλεία
    Μπράμος: Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού παρουσίασε το καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ στην Ηλεία

    «Διαδρομές πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με μια πλούσια και πολυποίκιλη γκάμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Ηλεία, και απευθύνονται σε θεατές όλων των ηλικιών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μας προσκαλεί στις «Διαδρομές πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη». Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ΠΔΕ Παναγιώτης Μπράμος, παρουσίασε το πολιτιστικό πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού που θα παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις και κοινότητες του Νομού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με πρόβλεψη και για τον Σεπτέμβριο.

    Ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, συναυλίες διαφόρων ειδών μουσικής, θέατρο σκιών, εικαστικές εκθέσεις, δραδραστικές εκδηλώσεις, τοπικά μουσικά συγκροτήματα θα κρατήσουν τους Ηλείους συντροφιά τα καλοκαιρινά βράδια προσφέροντας ψυχαγωγία και πολιτισμό.

    «Με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τις «Διαδρομές Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη», ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων πολυδιάστατο, που καλύπτει ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δράσεων σε όλη την Ηλεία. Οι διαθέσιμοι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, για αυτό στόχος της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, είναι να ασκείται βιώσιμη πολιτιστική πολιτική, εξωστρεφής και με έντονο κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα», δήλωσε ο Παναγιώτης Μπράμος, στην παρουσίαση του προγράμματος.

    Πολιτισμός όλο το χρόνο

    Επιπλέον ο κ. Μπράμος παρουσίασε το πλαίσιο και τη φιλοσοφία που καθορίζουν τον τομέα του Πολιτισμού για την επόμενη Πενταετία, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας στη Δυτική Ελλάδα με τη χρονική της επέκταση και τους χειμερινούς μήνες, καθώς και τη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού επισήμανε ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και οι προτεραιότητες που απορρέουν από την κεντρική εξουσία, δημιουργούν νέα δεδομένα ως προς την άσκηση της περιφερειακής πολιτιστικής πολιτικής και τις δυνατότητες οικονομικής υποστήριξης. Επιπλέον, σημείωσε πως η μετάβαση από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 απαιτεί μια χρονική περίοδο ομαλοποίησης και προσαρμογής, κάτι που καθιστά «οργανωτική» την πρώτη χρονιά της νέας αυτοδιοικητικής θητείας.

    «Η περίοδος της πανδημίας και η σχετική ελαστικότητα που υπήρχε ως προς τις χρηματοδοτήσεις, είναι πλέον παρελθόν. Επιπλέον, οι έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει από τις φυσικές καταστροφές στη χώρα, αναπόφευκτα οδηγούν σε περικοπή και ανακατανομή των διαθέσιμων κονδυλίων, με τον πολιτισμό μόνιμο “θύμα” σε αυτές τις περιπτώσεις, αφού παραδοσιακά αξιολογείται ως δαπάνη πολυτελείας, αν και δεν θα έπρεπε», τόνισε.

    Καταγραφή πολιτιστικών φορέων

    Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Μπράμος παρουσίασε τη νέα πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τον πολιτισμό, τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής των μη κερδοσκοπικών πολιτιστικών φορέων της Περιφέρειας, η οποία θα συνοδευτεί από την αξιολόγηση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, της ταυτότητάς τους, του πεδίου δράσεών τους, των πρακτικών που χρησιμοποιούν και την επιδραστικότητά τους. Όπως εξήγησε, η καταγραφή γίνεται για να σχηματιστεί ολοκληρωμένη εικόνα της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα συμβάλει στον αντικειμενικό και αξιοκρατικό προσδιορισμό των κριτηρίων χρηματοδότησης, παραθέτοντας ως παράδειγμα καλής πρακτικής το «Έτος Τάκη Σινόπουλου» που υλοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου «Επί της Αλός».

    Ολοκληρώνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού αποκάλυψε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, θα συμβάλει χρηματοδοτικά στις εργασίες που αφορούν τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα και σε άλλα μνημεία, τα οποία θα γνωστοποιηθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

    Πρόγραμμα εκδηλώσεων

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

    ΕΙΔΟΣ

    ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

    28/6/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΛΑΙΚΟ ΔΙΦΩΝΟ»

    ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ

    ΙΟΥΝΙΟΣ

    30/6/2024

    ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

    ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ

    2/7/2024

    ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΛΙΑ ΡΑΓΚΟΥ

    «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΡΑΛΛΟΥ»

    ΚΡΕΣΤΕΝΑ

    ΙΟΥΛΙΟΣ

    2/7/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ «ΡΑΦΑΕΛΑ»

    ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑ

    3/7/2024

    ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ « ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΡΑΛΛΟΥ»

    ΜΕ ΙΛΙΑ ΡΑΓΚΟΥ

    ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΞΥΣΤΡΗ

    4/7/2024

    ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ –«ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΣ ΧΩΡΕΙ» ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

    ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΞΥΣΤΡΗ

    4/7/2024

    ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

    ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙ

    5/7/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ 3ALFA

    ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ

    7/7/2024

    ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

    ΠΡΑΣΙΝΟ

    12/7/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΛΑΙΚΟ ΔΙΦΩΝΟ»

    ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ

    14/7/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ

    PASSEPARTOUT

    ΖΑΧΑΡΩ

    15/7/2024

    ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ «ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ»

    ΚΑΒΑΣΙΛΑ

    16/7/2024

    ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

    ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

    18/7/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 3ALFA

    ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

    ΡΑΧΩΝ – Δ.ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

    19/7/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΛΑΙΚΑ

    ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ»

    Τ.Κ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

    Δ.ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

    19/7/2024

    ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

    ΚΑΛΛΙΚΩΜΟ

    21/7/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «TANQUE HARMONICA MUSIC BAND»

    ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ- Δ.ΠΥΡΓΟΥ

    25/7/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «BANDA MORENA»

    ΚΡΕΣΤΕΝΑ Δ.ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

    26/7/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ

    ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΛΑΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ»

    ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ

    28/7/2024

    ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΤΕΛΛΑ ΒΙΟΛΑΝΤΗ»

    ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

    31/7/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ

    ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ «ΛΑΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ»

    ΦΙΓΑΛΕΙΑ

    2/8/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΛΑΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ»

    ΒΟΥΝΑΡΓΟ

    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

    4/8/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΛΑΙΚΟ ΔΙΦΩΝΟ»

    ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΔΡΙΑΡΑ

    5/8/2024

    ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

    ΞΗΡΟΧΩΡΙ –Δ.ΖΑΧΑΡΩΣ

    7/8/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ «ΡΑΦΑΕΛΑ»

    ΕΠΙΤΑΛΙΟ

    8/8/2024

    ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

    ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΩΡΙΟΥ Τ.Κ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- Δ.ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

    10/8/2024

    ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

    Τ.Δ ΚΑΜΠΟΣ – Δ.ΗΛΙΔΑΣ

    11/8/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «BANDA MORENA»

    ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ

    12/8/2024

    ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

    ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ

    12/8/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «TANQUE HARMONICA MUSIC BAND»

    Τ.Κ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ –Δ.ΠΥΡΓΟΥ

    13/8/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΕΥΗ ΚΟΥΡΚΟΥΒΙΝΗ"

    ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

    Δ.ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

    16/8/2024

    ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΘΑΝΟ ΟΛΥΜΠΙΟ & ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΤΣΙΟ

    ΚΡΕΣΤΕΝΑ-Δ.ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

    18/8/2024

    ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

    ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Τ.Κ ΝΕΟΧΩΡΙΟΝ Δ.ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

    22/8/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ

    ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «3ALFA»

    ΕΠΑΡΧΕΙΟΝ

    23/8/2024

    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

    «ROUTE 55»

    ΚΟΥΝΟΥΠΕΛΙ –Δ.ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

    24/8/2024

    ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

    «AXION ΣΑΚΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ»

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο