Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 22:17

Σινεμά στο 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας Πέμπτη 1η Αυγούστου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Την Πέμπτη 1η Αυγούστου, το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και η Θεατρική Ομάδα ερασιΤΕΧΝΕΣ συνδιοργανώνουν κινηματογραφική προβολή στο πλαίσιο της δράσης «ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ» (Φεστιβάλ Ολυμπίας). Η προβολή θα γίνει στο υπαίθριο θεατράκι του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας και περιλαμβάνει:

1. Την ταινία μικρού μήκους «ΜΑΘΗΣΗ» (7 λεπτά) που δημιούργησαν οι μαθητές μας και βραβεύτηκε στο 11ο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια, Ισπανίας

2. Την ταινία μεγάλου μήκους «SUPA MODO» (74 λεπτά) μια εξαιρετική ταινία για την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού του οποίου το όνειρο να γίνει σούπερ ήρωας απειλείται από μια σοβαρή ασθένεια, εμπνέοντας το χωριό της να συσπειρωθεί για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας θα προσφέρει νερά και αναψυκτικά.

Ώρα προσέλευσης: 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Υ.Γ. Για την άνεσή σας καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα μικρό μαξιλαράκι.

sinema 30 gumnasio amal 2

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 19:57

Σχετικά Άρθρα

  • Η θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας στο 4ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού
    Η θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας στο 4ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού

    Για την Θεσσαλονίκη και την Περαία του Δήμου Θερμαϊκού, ταξιδεύει σε λίγες μέρες η Θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας, για να συμμετάσχει στην τελική φάση του 4ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ, που πραγματοποιείται από 23-30 Οκτωβρίου 2024. Η ομάδα μας θα παρουσιάσει το έργο του Γ. Ηλιόπουλου «Μαύρο Κουτί» την 28η Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ2000 και ώρα 20.00 .

    Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση:

    - της Θεατρικής Ομάδας Καλλιτεχνικής Σοφίτας Θερμαϊκού «ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ»

    - του ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

    - του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    eras alam thermaikos 2

    Οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

    «Κάθε βράδυ από 23-30/10/2024 έξι (6) εξαιρετικές θεατρικές ομάδες, οι οποίες επελέγησαν από την κριτική επιτροπή επιλογής ανάμεσα από 36 ομάδες απ όλη την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν με αγάπη και σεβασμό παραστάσεις υψηλού επίπεδου. Παραστάσεις από ένα μεγάλο εύρος ρεπερτορίου με «φρέσκα» έργα γραμμένα τον 20ο και 21ο αιώνα , που απεικονίζουν και σχολιάζουν γλαφυρά, με χιούμορ, τραγικά ή αλληγορικά όμως πάντα με λόγο κοφτερό, κοινωνικές πολιτικές και διαπροσωπικές καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι απόλυτα συντονισμένες με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Πυλαία, Οινόφυτα Βοιωτίας, Σητεία Κρήτης, Φιλιατρά Μεσσηνίας, Αμαλιάδα Ηλείας και Καλαμαριά εκπροσωπούνται φέτος στην διοργάνωση και αναζητούν το χειροκρότημα του κοινού…»

    Τιμώμενο Πρόσωπο φέτος η Ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου.

    Στην Τελετή λήξης ένα σεμνό αφιέρωμα στην σπουδαία Άννα Παναγιωτοπούλου

    Μουσικό Πρόγραμμα με έντονη θεατρική διάθεση από την Εύη Σιαμαντά.

    Οι Ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης της Θ.Ο. «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας είναι:

    ΠΕΤΡΟΣ : Αντρέας Ασημακόπουλος

    ΑΝΝΑ: Αργυρώ Αντωνοπούλου

    ΕΙΡΗΝΗ: Ευτυχία Κυβρακίδου Γιαννακοπούλου

    ΓΙΑΝΝΗΣ: Ηλίας Καπετανάκος

    ΚΕΛΥ: Ντέμη Κότσιφα

    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χάρης Κότσιφας

    ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ/ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Σκορδίλη

    ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Διονύσης Κοροντζής

    ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ/ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: Γιάννα Γούναρη, Αγγέλικα Λαμπαδα

    ΗΧΟΣ- ΦΩΤΑ: Γιάννης Αποστολόπουλος- Χαριτινη Λαμπροπούλου- Σταμάτης Καμπάνταης

    *Στις παραστάσεις μας συμμετείχαν ακόμα σε ντουμπλάρισμα στο ρόλο του ΠΕΤΡΟΥ ο Σταύρος Πολλάτος και στο ρόλο της ΕΙΡΗΝΗΣ η Ελένη Κορδαλή

    Ευχαριστούμε το Δήμο Ηλιδας, τα «ΦΥΤΩΡΙΑ ΤΖΒΑΡΑ» τον κ. ΦΙΛΙΠΠΟ ΧΑΔΟΥΛΑ για την βοήθειά τους, τα ΜΜΕ και τους φίλους Δημοσιογράφους για την προβολή των προσπαθειών μας και όλους τους φίλους και τις φίλες θεατές, που μας δίνουν την δύναμη να συνεχίζουμε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αυλαία για το φετινό “Σινεμά στις Πλατείες”: Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η τελευταία προβολή στην Αμαλιάδα
    Αυλαία για το φετινό “Σινεμά στις Πλατείες”: Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η τελευταία προβολή στην Αμαλιάδα

    Με την “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη

    Τον Ιούλιο και Αύγουστο το Φεστιβάλ Ολυμπίας διένυσε περισσότερα από 2.800 χιλιόμετρα στο νομό Ηλείας για να προβάλλει ταινίες σε 48 διαφορετικά σημεία που παρακολούθησαν περί τους 2.700 θεατές.

    Το φετινό πρόγραμμα «Σινεμά στις Πλατείες» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, αφού ταξίδεψε επί δυο μήνες σε μικρά και μεγάλα χωριά και πόλεις του Νομού Ηλείας, ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία με την προβολή της εμβληματικής ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, «Μικρά Αγγλία», στις 14 Σεπτεμβρίου στην Αμαλιάδα.

    Με την κεντρική του διοργάνωση να πραγματοποιείται μες στην καρδιά του χειμώνα, το Φεστιβάλ Ολυμπίας με το πρόγραμμα «Σινεμά στις Πλατείες» έχει καθιερώσει τα τελευταία 11 χρόνια καλοκαιρινά ραντεβού στις πλατείες των χωριών και των πόλεων της Ηλείας. Έτσι ο κινηματογράφος ταξιδεύει για να συναντήσει τον θεατή κι αυτός με τη σειρά του να ταξιδέψει στη μαγεία της 7ης Τέχνης. Κι αυτό χάρη στις δημιουργικές κυψέλες των τοπικών κοινωνιών (τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις ομάδες πολιτών, τους φορείς της αυτοδιοίκησης κ.ά.), με τη συνεργασία των οποίων διοργανώνονται οι εκδηλώσεις.

    Φέτος, ο πλανόδιος κινηματογράφος του Φεστιβάλ ταξίδεψε απ’ άκρου εις άκρον της Ηλείας, διανύοντας περισσότερα από 2.800 χιλιόμετρα για να φτάσει σε 48 διαφορετικούς προορισμούς από τις πεδινές και παραλιακές περιοχές του Γιαννιτσοχωρίου, της Σπιάντζας, της Αρετής, της Μέλισσας κ.ά. μέχρι τα ορεινά απομακρυσμένα χωριά του Αστρά, της Φιγαλίας (Παύλιτσα), της Ν. Φιγαλίας (Ζούρτσας), της Ανδρίτσαινας, της Λαμπείας (Δίβρη) κ.ά. και να συναντηθεί με περίπου 2.700 θεατές.

    Ανάμεσα σε αυτούς τους σταθμούς ξεχώρισαν η προβολή της βραβευμένης ταινίας «Πίσω από τις θημωνιές» παρουσία της σκηνοθέτριας Ασημίνας Προέδρου στον Πύργο, σε συνεργασία με τη νεοσύστατη κινηματογραφική λέσχη “ΣινεφΗΛΕΙΑ”, η προβολή της «Ηλέκτρας» του Μιχάλη Κακογιάννη στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, η προβολή της ταινίας «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη με τη συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου νέων Ανδρίτσαινας “Παρράσιοι” της Ανδρίτσαινας στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που οργανώνει ο σύλλογος.

    Ωστόσο για το Φεστιβάλ Ολυμπίας την ίδια και μεγαλύτερη αξία έχουν οι προβολές που πραγματοποιεί σε μικρές κοινότητες για τους λιγοστούς κατοίκους τους, εκεί όπου η πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά παραμένει ζητούμενο. Ο τρόπος με τον οποίο οι κάτοικοί τους υποδέχονται και αγκαλιάζουν τις εκδηλώσεις αυτές είναι συγκινητικός γι’ αυτό και αποτελεί ηθική δέσμευση για το Φεστιβάλ να δίνει προτεραιότητα στα αιτήματα των φορέων που προέρχονται από τέτοια χωριά.

    Ο κύκλος των θερινών προβολών θα κλείσει στις 14 Σεπτεμβρίου στην Αμαλιάδα με την «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, εκδήλωση που οργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων της πόλης. Έτσι θα λάβει τέλος αυτό το θερινό, κινηματογραφικό ταξίδι για φέτος καθώς οι μεγάλες οθόνες θα μαζευτούν, τα φώτα των μηχανών προβολής θα σβήσουν… Για λίγο, όμως, διότι θα ανάψουν ξανά τον Δεκέμβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες, όπου το Φεστιβάλ δίνει το επόμενο ραντεβού του με τα παιδιά και το ευρύ κοινό της Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 27η διοργάνωσή του.

    Το Φεστιβάλ Ολυμπίας ευχαριστεί όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, χωρίς τους οποίους το “Σινεμά στις Πλατείες” θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί με αυτή την επιτυχία.

    Οι φετινοί προορισμοί του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες» ήταν οι εξής: Σαλμώνη (08/07), Πύργος (15/07), Καυκανιά (16/07), Λεχαινά (19/07), Πύργος & Ώλενα (20/07), Γρανιτσαίικα (21/07), Σπιάντζα (24/07), Κατσαρού (26/07), Πλατιάνα (27/07), Αρχαία Πίσα (28/07), Χάβαρι (29/07), Καρδαμάς (30/07), Ελαιώνας & Ξηροχώρι (31/07), Αμαλιάδα (01/08), Αρρήνη & Νέα Φιγαλία (02/08), Μπόρσι & Αμπελώνας (03/08), Στρέφι (04/08), Άγιος Ηλίας Γιαννιτσοχωρίου (05/08), Διάσελλα (06/08), Μέλισσα & Ζαχάρω (07/08), Αρετή & Χειμαδιό (08/08), Χρυσοχώρι & Δουναίικα (09/08), Ξυλοκέρα & Κουζούλι (10/08), Λασταίικα (11/08), Πεύκη & Σαβάλια (12/08), Μηλέα & Άσπρα Σπίτια (13/08), Δαφνιώτισσα (14/08), Λαμπεία (16/08), Ανδρίτσαινα (17/08), Ολυμπία (19/08), Σέκουλας (21/08), Αντρώνι (22/08), Φιγαλεία (24/08), Τραγανό (25/08), Επιτάλιο & Αρτέμιδα (26/08), Αστράς (28/08),

    Το “Σινεμά στις Πλατείες” αποτελεί τακτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ στο πλαίσιο της ισχύουσας Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας.

    olumpias sinema pl tel 2

    olumpias sinema pl tel 3

    olumpias sinema pl tel 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας - Σινεμά στις Πλατείες:  ‘’Σαρωτικός’’ Θανάσης Βέγγος στο καλοκαιρινό σινεμά
    Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας - Σινεμά στις Πλατείες:  ‘’Σαρωτικός’’ Θανάσης Βέγγος στο καλοκαιρινό σινεμά
    Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πολιτών πραγματοποιήθηκε στη Νέα Φιγαλεία, για άλλη μια χρονιά η προβολή ταινίας στο πλαίσιο του προγράμματος, ‘’Σινεμά στις Πλατείες’’ που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας κάθε Καλοκαίρι.
    Η ταινία που προβλήθηκε ήταν: '''Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας'', με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο ηθοποιό Θανάση Βέγγο με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.
    Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1975-1976 και έκοψε 248.982 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 38 ταινίες της ίδιας σεζόν από τη Φίνος Φίλμ και πετυχαίνει την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της σεζόν.
    Θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες του Θανάση Βέγγου, ενώ επίσης θεωρείται σημαντική για τον ελληνικό κινηματογράφο, καθότι σήμανε την αλλαγή των κινηματογραφικών ρόλων του Θανάση Βέγγου, οι ταινίες του και οι ρόλοι του έκτοτε απέκτησαν διαφορετικό περιεχόμενο.
    Πριν τη προβολή της ταινίας του Θανάση Βέγγου προβλήθηκε στο κοινό η παραγωγή – ταινία του Γυμνασίου Νέας Φιγαλείας, «Ο βασιλιάς που ήθελε να γίνει θεός’».
    Το Δ.Σ του Συλλόγου Νεολαίας και Άθλησης Νέας Φιγαλείας ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Νέων Φιγαλέων Αθηνών για τη παραχώρηση χώρου του προαύλιου του Λαογραφικού Μουσείου, το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας για τη προβολή της εκδήλωσης, τα στελέχη του Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση καθώς και το κοινό, μικρούς και μεγάλους, γονείς και μαθητές που έδωσαν το παρών. Επίσης την Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Φιγαλείας Μαρία Γιαννίκου για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία στο χώρο του μουσείου καθώς και την καθηγήτρια και ενεργό πολίτη της πόλης μας Ελένη Γιαννίκου για την υποστήριξη της εκδήλωσης.
    Επίσης, τα καταστήματα ‘’ΠΑΝΟΡΑΜΑ’’ για τη δωρεάν διάθεση των καθισμάτων καθώς και το ‘’ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΠΛΑΝΗ’’ για τη χορηγία των νερών για το κοινό.
    Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας θα προβάλει επίσης ταινία στην υπέροχη Φιγαλία(Παύλιτσα) το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 και ώρα 21:00 σε συνεργασία με το Σύλλογο Απανταχού Φιγαλέων – Ο Φίγαλος -.
    vegos sinema plat 2
    vegos sinema plat 3
    vegos sinema plat 4
    (Δελτίο Τύπου)
  • Σινεμά στις πλατείες: Ξεκινούν από τη Δευτέρα 8 /07 οι καθιερωμένες υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
    Σινεμά στις πλατείες: Ξεκινούν από τη Δευτέρα 8 /07 οι καθιερωμένες υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

    Έφτασε πάλι η εποχή εκείνη του καλοκαιριού που θα συναντηθούμε εκεί που συναντιόμαστε καθημερινά, στις πλατείες των τόπων μας, αυτή τη φορά για να μοιραστούμε την εμπειρία της παρακολούθησης μιας κινηματογραφικής ταινίας. Οι προβολές πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την καθοριστική συμβολή δραστήριων τοπικών φορέων για 11η συνεχή χρονιά σε πόλεις και χωριά της Ηλείας.

    Με το πρόγραμμα αυτό, το Φεστιβάλ Ολυμπίας και οι δεκάδες συνεργαζόμενοι φορείς συμβάλλουν στην καλλιέργεια και τη διατήρηση της κινηματογραφικής κουλτούρας στην Ηλεία, ενώ γεννούν μια ευκαιρία κοινωνικής συνεύρεσης στον δημόσιο χώρο, η οποία εδράζεται στην παράδοση των πλανόδιων κινηματογραφιστών των περασμένων δεκαετιών. Όχημα αυτών των συναντήσεων, τόσο αγαπημένες ελληνικές ταινίες, όσο και ξεχωριστές ταινίες για παιδικό και νεανικό κοινό, που αποτελεί, ως γνωστόν, την εξειδίκευση του Φεστιβάλ.

    Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται τρεις κλασικές ελληνικές ταινίες που παραχωρεί ευγενικά η Finos Film («Οι κυρίες της αυλής», «Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας» και «Διακοπές στο Βιετνάμ»), μια ξεχωριστή ταινία του Σταύρου Τσιώλη («Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά»), δύο σύγχρονα ντοκιμαντέρ («Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», της Μαριάννας Οικονόμου και «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου), αλλά και η ελληνική υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ της περασμένης χρονιάς «Πίσω από τις θημωνιές», της Ασημίνας Προέδρου.

    Συνολικά στο πλαίσιο του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες» θα πραγματοποιηθούν 44 προβολές που εκτείνονται σε όλη την Ηλεία από την Αρετή και τη Μέλισσα μέχρι τη Φιγαλία (Παύλιτσα) και τον Αστρά, καθώς και τρεις ειδικές προβολές που προγραμματίζονται στον Πύργο με τη νεοσυσταθείσα κινηματογραφική λέσχη “ΣΙΝΕΦΗΛΕΙΑ”, στο Μουσείο Ολυμπίας για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και στην Αμαλιάδα με τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων.

    Το πρόγραμμα «Σινεμά στις Πλατείες» διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους τοπικούς φορείς: Πολιτιστικός Σύλλογος “Σαλμωνέων Παράδοσις”, Πολιτιστικός Σύλλογος Καυκωνίας, Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα Λεχαινών, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος “Η Ωλένη”, Σύλλογος Γυναικών Γρανιτσεΐκων “Οι Φίλοι του Σχολείου”, Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κατσαρού “Η Ειρήνη”, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πλατιάνας, Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Πίσας, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Χαβαρίου “Ο Διόνυσος”, Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ελαιώνα, Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης Νέας Φιγαλίας, Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμπελώνα Κουζουλίου “Σταγόνα Ζωής”, Πολιτιστικός Σύλλογος Στρεφίου “Η Πνευματική Εστία”, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Ηλία Γιαννιτσοχωρίου, Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Σχίνων, Φίλοι του Καϊάφα, Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρετής, Πολιτιστικός Σύλλογος Δουναιίκων “Ο Άγιος Γεώργιος”, Εξωραϊστικός Σύλλογος Ξυλοκέρας “Η Πρόοδος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Κουζουλίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Λασταιίκων “Η Νέα Λάστα”, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Σαβαλίων “Η Αναγέννηση”, Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπρασπιτιωτών “Η Πρόοδος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιώτισσας, Σύλλογος Διβριωτών Αθήνας, Σύλλογος Νέων Καταρραχίου, Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Σέκουλας”, Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αντρωναίων, Φιλοπρόοδος Σύλλογος των εν Αθήναις και Πειραιαί Αστραίων, Σύλλογος των απανταχού Φιγαλέων “Ο Φίγαλος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγανού “Κωστής Παλαμάς”, Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου “Επί της Αλός”, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρτέμιδας “Ο Κουμουθέκρας”, Ομάδα Πολιτών Πύργου (αλάνα), Ομάδα Γυναικών Μηλέας, Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας ΕρασιΤΕΧΝΕΣ, τα σχολεία Δημοτικό Μπορσίου και 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και τις Τοπικές Κοινότητες Διασέλλων, Μέλισσας, Μηλέας, Ξηροχωρίου, Πεύκης, Χειμαδιού και Χρυσοχωρίου.

    fest ol sinema 24 2

    Το Φεστιβάλ Ολυμπίας και οι συνεργαζόμενοι φορείς καλούν κατοίκους κι επισκέπτες να συναντηθούμε μπροστά στη μεγάλη οθόνη για να ξαναδούμε τους τόπους μας με άλλο μάτι και να μοιραστούμε τη χαρά της κινηματογραφικής εμπειρίας.

    Το πρόγραμμα των προβολών

    08/07: Σαλμώνη, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    15/07: Πύργος (αλάνα οδού Αλφειού), Coco farm

    16/07: Καυκανιά, Ο γιος του φύλακα

    19/07: Λεχαινά, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    20/07: Ώλενα, Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    21/07: Γρανιτσαίικα, Οι κυρίες της αυλής

    24/07: Σπιάντζα (πλατεία), Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    26/07: Κατσαρού, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    27/07: Πλατιάνα, Dolphin Man

    28/07: Αρχαία Πίσα (Μιράκα), Διακοπές στο Βιετνάμ

    29/07: Χάβαρι, Ο Ψύλλος

    31/07: Ελαιώνας, Οι κυρίες της αυλής

    31/07: Ξηροχώρι, Βιτούς

    01/08: Αμαλιάδα (3ο Γυμνάσιο), Σούπα Μόντο

    02/08: Νέα Φιγαλία, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    03/08: Μπόρσι, Οι κυρίες της αυλής

    03/08: Αμπελώνας, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    04/08: Στρέφι, Οι κυρίες της αυλής

    05/08: Άγιος Ηλίας Γιαννιτσοχωρίου, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    05/08: Σχίνοι, Οι κυρίες της αυλής

    06/08: Διάσελλα, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    07/08: Μέλισσα, Οι κυρίες της αυλής

    07/08: Ζαχάρω (Πολύκεντρο), Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    08/08: Αρετή, Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά

    08/08: Χειμαδιό, Οι κυρίες της αυλής

    09/08: Χρυσοχώρι, Οι κυρίες της αυλής

    09/08: Δουναίικα, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    10/08: Ξυλοκέρα, Οι κυρίες της αυλής

    10/08: Κουζούλι, Οι κυρίες της αυλής

    11/08: Λασταίικα, Οι κυρίες της αυλής

    12/08: Πεύκη, Διακοπές στο Βιετνάμ

    12/08: Σαβάλια, Οι κυρίες της αυλής

    13/08: Μηλέα, Διακοπές στο Βιετνάμ

    13/08: Άσπρα Σπίτια, Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    14/08: Δαφνιώτισσα, Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    16/08: Λαμπεία, Ο Ψύλλος

    20/08: Σπιάντζα (Αγ. Παρασκευή), Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    21/08: Σέκουλας, Οι κυρίες της αυλής

    22/08: Αντρώνι, Ο γιος του φύλακα

    23/08: Αστράς, Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά

    24/08: Φιγαλεία, Οι κυρίες της αυλής

    25/08: Τραγανό, Βιτούς

    26/08: Επιτάλιο, Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    26/08: Αρτέμιδα, Έχουμε ένα όνειρο

    Αναλυτικές πληροφορίες για τις ταινίες, μπορείτε να δείτε στον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ολυμπίας (https://olympiafestival.gr/news/sinema-stis-plateies-2024/).

    (Δελτίο Τύπου)

  • Βράβευση 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια
    Βράβευση 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια

    Το «Βραβείο του πιο καινοτόμου έργου» (Premio a la obra mas innovadora) απέσπασε το σχολείο μας στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια της Ισπανίας, για την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές μας στο πλαίσιο των εργαστηρίων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Ειδικότερα, η ταινία μας είχε αρχικά επιλεχθεί ανάμεσα σε 350 συμμετοχές από 35 χώρες προκειμένου να διαγωνιστεί, κατορθώνοντας τελικά να αποσπάσει ένα από τα βραβεία.

    Ύστερα από πρόσκληση της διοργανώτριας αρχής, δύο μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί, εκπροσωπώντας το σχολείο μας, παραβρέθηκαν από τις 18 Απριλίου έως τις 20 Απριλίου 2024 σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ καθώς και στην φαντασμαγορική τελετή απονομής. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι μαθητές μας παρακολούθησαν τις προβολές (screenings) των επιλεγμένων ταινιών, συμμετείχαν σε κινηματογραφικά εργαστήρια και αλληλεπίδρασαν δημιουργικά με μαθητές άλλων χωρών. Αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήριο γραφής σεναρίου (masterclass) καθώς και σε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές καθώς και να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την προώθηση και την τόνωση της δημιουργικότητας των μαθητών μέσω της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.

    Ως εκ τούτου, θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε:

    • Το Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, για την πραγματοποίηση του κινηματογραφικού εργαστηρίου που οδήγησε στην δημιουργία της ταινίας μας.
    • Τον συντονιστή του εργαστηρίου, κύριο Ηλία Φλωράκη, για την εξαιρετική συνεργασία και υποστήριξη που είχαμε κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την υλοποίηση του εργαστηρίου.
    • Τον Δήμο Ήλιδας και την Σχολική Επιτροπή Β’/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ήλιδας για την οικονομική υποστήριξη που κατέβαλε στο σχολείο μας αναφορικά με τα έξοδα μετακίνησης στην Ισπανία.
    • Τους συμμετέχοντες μαθητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και δημιούργησαν την ταινία αυτή που οδήγησε σε αυτήν την σημαντική διάκριση: ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ, ΚΑΡΕΣΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΣΧΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΝΤΑΛΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΝΗ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ, ΣΟΥΛΑ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ, ΤΣΟΥΤΣΟΥΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΕΛΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ

    Μπορείτε να δείτε την τελετή απονομής του φεστιβάλ εδώ (λεπτό 38:18): https://www.youtube.com/watch?v=HHU8o3xMl30

    Μπορείτε να δείτε την ταινία μας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=iwIOybh7YhU

    3o gumnasio vrav fest 2

    3o gumnasio vrav fest 3

    3o gumnasio vrav fest 5

    3o gumnasio vrav fest 6

    3o gumnasio vrav fest 7

    3o gumnasio vrav fest 8

    3o gumnasio vrav fest 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας - «Σινεμά στις Πλατείες»: Προβολή παιδικής ταινίας την Παρασκευή 11/08 στη Σκακιέρα
    Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας - «Σινεμά στις Πλατείες»: Προβολή παιδικής ταινίας την Παρασκευή 11/0808 στη Σκακιέρα

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολυμπίας, στα πλαίσια της διοργάνωσης «Σινεμά στις Πλατείες» θα προβάλλουν την Παρασκευή 11 – 08 – 2023 στη Σκακιέρα και ώρα 21:00, την παιδική ταινία «Το δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη.

    Σύνοψη

    Χίος, γύρω στο 1960, λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η φιλία μεταξύ δυο αγοριών χαλάει, χωρίς να το θέλουν, εξαιτίας ενός άτυχου περιστατικού. Ξανασυναντιούνται στα μέσα του καλοκαιριού και περνούν μαζί ένα υπέροχο καλοκαίρι. Το φθινόπωρο, όμως, έρχεται γρήγορα πριν καλά-καλά το καταλάβουν. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία ενός σκηνοθέτη που έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό σινεμά.

    Είσοδος ελεύθερη!

    ilida skakiera tainia 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας: Οι μαθητές έδωσαν εξετάσεις παρέα με τον Bobo - Το "φιλοζωϊκό" project που αγκάλιασε η εκπαιδευτική κοινότητα
    3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας: Οι μαθητές έδωσαν εξετάσεις παρέα με τον Bobo - Το

    Η έννοια της ουσιαστικής εκπαίδευσης παίρνει σάρκα και οστά στο 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας όπου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι τη λήξη της “τρέχει” ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο project που αφορά τον εθελοντισμό. Βασικό “εργαλείο” στα χέρια των εκπαιδευτικών αποτελούν τα ζώα, όπου οι μαθητές βιωματικά και στο βαθμό που ο καθένας το επιθυμεί μαθαίνουν αβίαστα να τα σέβονται.

    Πρόσφατα οι μαθητές μπήκαν στην τάξη για τις εξετάσεις αφού πρώτα είχαν μια ευεργετική επαφή με τον Bobo, το κουτάβι που έσωσαν το προηγούμενο διάστημα

    Η Αλίκη Κολοβού που εργάζεται στο πλαίσιο της εξατομικευμένης υποστήριξης ούσα ακτιβίστρια, ανέλαβε με άλλους τέσσερις καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου, την διεκπεραίωση του συγκεκριμένου project που ως βάση είχε την συμπερίληψη και την ισότητα. Αξίες ιδιαίτερα σημαντικές ειδικότερα όταν αναφερόμαστε σε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο όπως το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.

    Τα ζώα κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα αυτό, με παρουσία στην τάξη, στο προαύλιο ακόμα και στις εκδρομές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κολοβού πριν την έναρξη του μαθήματος ή των εξετάσεων, τα παιδιά χαϊδεύουν το σκυλάκι και αποστρεσάρονται, ενώ την ίδια στιγμή ωφελούνται και παράλληλα ωφελούν.

    Στο πλαίσιο της υλοποίησης της πρωτοποριακής αυτής δράσης, όπως έκανε γνωστό με δήλωσή της στο ilialive.gr η Αλίκη Κολοβού, έχουν προκύψει αρκετές υιοθεσίες και δυο διασώσεις αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι ότι έχει αρχίσει να ανθίζει ο σπόρος του εθελοντισμού και του σεβασμού για όλα τα πλάσματα.

    «…Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να αναλάβουμε ένα σύνολο δράσεων από τον Σεπτέμβριο και να το διεκπεραιώσουμε μέχρι τον Ιούνιο, πέρα από το βασικό καθήκον μας. Εγώ ως ακτιβίστρια διάλεξα μαζί με τέσσερις συναδέλφους τον εθελοντισμό, η βάση ήταν η συμπερίληψη και η ισότητα και επειδή στον εθελοντισμό δεν υπάρχει δίνω πολύ ή δίνω λίγο, είναι όλοι καλεσμένοι και όποιος θέλει δίνει. Ήταν ο πιο ασφαλής και ισότιμος τρόπος, να συμμετέχουν όλα τα παιδιά και να εδραιώσει και το παιδί που συνοδεύω τον κοινωνικό του περίγυρο. Και εγώ δουλεύω σαν γέφυρα γι’ αυτό το παιδί να καλύψει όποιο έλλειμμα του παρουσιάζεται και να μπορέσει στο μέλλον να μην έχει συνοδο.. Τα ζώα πάντα βοηθάνε, ήταν δεκτικός πολύ ο σύλλογος και οι γονείς αλλά και τα παιδιά όλα. Όλη τη χρονιά έγιναν πολλές υιοθεσίες, πολλές μέρες αφιερώσαμε να είναι ένα σκυλάκι στην τάξη, στην εκδρομή ή στο προαύλιο. Διασώσαμε και δύο σκυλιά που ήταν στο σχολείο, επίσημα με την αστυνομία και τον κτηνίατρο, το ένα φιλοξενείται σε έναν μαθητή και τώρα στις ημέρες των εξετάσεων παίρνουμε ένα κουτάβι ήσυχο, το πήρα μαζί και κάθεται στην τάξη με τα παιδιά, που το χαϊδεύουν και αποστρεσάρονται και μαθαίνουν αβίαστα ότι θέλει σεβασμό ένα ζώο. Δηλαδή είναι πιο ήσυχα ακόμα πιο τρυφερά, δεν το τραβάνε» τόνισε η κα Κολοβού, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα επίσημο project το όποιο έχει σταλεί στο υπουργείο, ενώ υλοποιήθηκε αβίαστα, χωρίς κανένα κονδύλιο, χωρίς να χαθεί καμιά διδακτική ώρα και καλύπτοντας το σύνολο των μαθητών. «… ο καθένας με την εμπλοκή που ήθελε και άντεχε. Δηλαδή αν κάποιος ήθελε να κοινοποιήσει μόνο, καλό ήταν κι αυτό, κάποιος μπορεί να ήθελε να φιλοξενήσει ή να υιοθετήσει όλα καλά…».

    «Μόνο έτσι μαθαίνει ο άνθρωπος με την καθημερινότητα και με το να ζήσει ένα πλάσμα και όχι με την θεωρία, ότι μην χτυπάτε το σκύλο ή την γάτα. Ότι ένα πλάσμα έχει ένα αποτύπωμα, δεν είναι χωρίς μπελά, είναι ένας μεγάλος μπελάς και όταν είσαι έτοιμος είναι βέβαια κι ένα άλλο παράθυρο στην ζωή το να έχεις σεβασμό. Και ο διευθυντής μας είναι το ίδιο φιλόζωος και καλός άνθρωπος. Είναι ένας άνθρωπος με σεβασμό που αγαπάει τα παιδιά, έγινε πολύ δουλειά και στο προαύλιο και στο φυσικό στοιχείο των παιδιών. Δηλαδή δεν κάναμε στερεοτυπική διδασκαλία του εθελοντισμού»ανέφερε η Αλίκη Κολοβού.

    Το πρόγραμμα έτυχε της απόλυτης αποδοχή τόσο από τους γονείς όσο και από το σύνολο των καθηγητών αλλά κυρίως από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία ήταν άμαθα και μουδιασμένα λόγω του πολύμηνου εγκλεισμού που είχαν υποστεί όλο αυτό το διάστημα, οπότε το μάθημα είχε έναν επιπλέον στόχο. Κυρίως να μην είναι μονότονο αλλά και να καλλιεργήσει την αλληλεπίδραση στα παιδιά, η οποία είχε αδρανήσει. Επίσης το δόσιμο και η πάταξη της διάκρισης αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας καθώς πολλοί από τους μαθητές είναι Ρομά.

    Δείτε τις φωτογραφίες από την καθημερινή δραστηριότητα των μαθητών με το κουτάβι Bobo...

    puppy 2

    puppy 3

    puppy 4

    puppy 5

    puppy 6

    puppy 7

    puppy 8

    puppy 9

    puppy 10

    puppy 11

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο