Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 21:58

Σαξόφωνο – Νέα μουσική συνεργασία στο Ελληνικό Ωδείο - Παράρτημα Πύργου!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Σχολή Πνευστών εμπλουτίζεται με την εκμάθηση Σαξοφώνου και το Ελληνικό Ωδείο - Παράρτημα Πύργου διευρύνει την εκπαιδευτική του δραστηριότητα, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα ενδιαφερόντων.

Το Σαξόφωνο είναι το νεώτερο από τα πνευστά όργανα, ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1840 από τον βέλγο οργανοποιό Αντόλφ Σαξ (1814-1894), από τον οποίο έλαβε το πρώτο συνθετικό του ονόματος του. Το δεύτερο συνθετικό προέρχεται από την ελληνική λέξη «φωνή». Αν και κατασκευασμένο από ορείχαλκο υπάγεται στα ξύλινα πνευστά όργανα γιατί ο ήχος παράγεται στο εσωτερικό του από καλάμι (ξύλινη γλωττίδα). Υπάρχουν 7 είδη σαξόφωνου εν χρήσει, ανάλογα με τον τονισμό τους: σοπρανίνο, σοπράνο, άλτο, τενόρο, βαρύτονο, μπάσο και κοντραμπάσο.

el odio sax 2

Είναι ένα όργανο κατάλληλο για ορχήστρες και μπάντες, καθώς είναι άρρηκτα δεμένο με την μουσική Τζαζ. Έχουν αναδειχθεί σπουδαίοι σολίστες όπως οι Κόλμαν Χόκινς, Τσάρλι Πάρκερ, Λέστερ Γιανγκ, Τζον Κολτρέιν και Σόνι Ρόλινς, ενώ νεώτεροι δημιουργοί προσθέτουν σημαντικά κεφάλαια στη σύγχρονη μουσική ιστορία του.

Τη φετινή χρονιά, το Ελληνικό Ωδείο Πύργου έχει τη χαρά να υποδεχθεί τον Δάσκαλο Σαξόφωνου και γνωστό μουσικό Φώτη Ασημακόπουλο, με μια αξιοσημείωτη καλλιτεχνική διαδρομή στα μουσικά δρώμενα της περιοχής μας και όχι μόνο. Γεννήθηκε στον Πύργο, όπου μαθήτευσε αρχικά στη φιλαρμονική της πόλης και μετέπειτα στη φιλαρμονική της Αεροπορίας. Ακολούθησε σπουδές στην κλασική κιθάρα και μαθήματα κλασικού άλτο σαξοφώνου. Το 2016 συμμετείχε στην Jazz ακαδημία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μαθητεύοντας με μεγάλους ξένους μουσικούς και παίρνοντας μέρος σε Jazz Big Band.

el odio sax 1

Συμπλήρωσε τις σπουδές του στο ωδείο Athenaeum με δάσκαλο τον Σύλβιο Σύρρο στο τενόρο σαξόφωνο και την αρμονία της Jazz, αλλά και μαθήματα ρυθμικού, ear training, πιάνου και atelier. Έχει συμμετάσχει σε τέσσερις καλοκαιρινές jazz ακαδημίες και σε πολλά live με διάφορα γκρουπ, παίζοντας τενόρο σαξόφωνο σε jazz bar της Αθήνας.

Για το Σαξόφωνο και για όλες τις σχολές και τμήματα του Ωδείου οι εγγραφές συνεχίζονται!

Πληροφορίες-εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου κάθε απόγευμα 17:00 – 21:00

& Σάββατο 10-1 το πρωί.

τηλ.: 26210-33179

https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

ΜΟΥΣΙΚΗ, Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 20:45

Σχετικά Άρθρα

  • Σύγχρονες Μουσικές Σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο - Παράρτημα Πύργου
    Σύγχρονες Μουσικές Σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο - Παράρτημα Πύργου

    Πρωτοπόρο και καταξιωμένο στον χώρο του, όχι μόνο σήμερα αλλά και σε κάθε χρονική περίοδο της 92χρονης ιστορίας του, το Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου, ανταποκρινόμενο στα κελεύσματα της κάθε εποχής, προσφέρει ποιοτική μουσική εκπαίδευση σε όσους αναζητούν αυτή τη μορφή έκφρασης, δημιουργίας, επικοινωνίας αλλά και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

    Ανάμεσα στις επιλογές των μαθητών για σπουδές στην σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική, περιλαμβάνονται κάποια αρκετά δημοφιλή όργανα ευρύτατης χρήσης, όπως το Ακορντεόν, το Αρμόνιο, το Ηλεκτρικό Μπάσο και η Ηλεκτρική Κιθάρα καθώς και τα Κρουστά (Ντραμς), που αξίζει να γνωρίσουμε μέσα από μια συνοπτική περιγραφή τους.

    Ακορντεόν: Αερόφωνο πληκτροφόρο μουσικό όργανο, ιδιαίτερα διαδεδομένο στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική πολλών ευρωπαϊκών και αμερικανικών χωρών. Λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους του, αλλά και της ιδιότητάς του να συνδυάζει μελωδία και συνοδεία, το ακορντεόν αγαπήθηκε και ενσωματώθηκε στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική πολλών λαών. Διαθέτει ένα ευρύ ρεπερτόριο με έργα σόλο, αλλά και με συμμετοχή σε ορχήστρες, ενώ σημαντικοί συνθέτες λόγιας μουσικής αφιέρωσαν σ΄αυτό έργα τους.

    Αρμόνιο: Το δημοφιλέστερο μετά το πιάνο πολυφωνικό πληκτροφόρο όργανο που προτιμάται από πολλούς σπουδαστές, λόγω της χαμηλής του τιμής αλλά και των μοντέρνων ήχων του. Τα σημερινά αρμόνια έχουν πολλές δυνατότητες όπως σύνδεση με ηλεκτρονικό υπολογιστή, έτοιμους ξένους ρυθμούς (bosa nova, waltz, rumba, disco κ.ά.) αλλά και Ελληνικούς (χασάπικο, ζεϊμπέκικο, τσιφτετέλι, καρσιλαμάς κ.ά.). Στο αρμόνιο με το δεξί χέρι παίζουμε τη μελωδία ενώ με το αριστερό, πατώντας απλώς τις αντίστοιχες νότες των συγχορδιών, αναπαράγουμε αποθηκευμένους ρυθμούς και ήχους διαφόρων οργάνων, δίνοντας έτσι ένα πλήρες και ολοκληρωμένο μουσικό αποτέλεσμα που μιμείται αρκετά πειστικά το αντίστοιχο αποτέλεσμα μιας «ζωντανής» ορχήστρας.

    Ηλεκτρική Κιθάρα: Η ηλεκτρική κιθάρα χρησιμοποιήθηκε αρχικά από μουσικούς της τζαζ ως ένα κούφιο όργανο, ηλεκτρικώς ενισχυμένο για μεγαλύτερη ένταση κατά την περίοδο της άνθησης του σουίνγκ. Η ηλεκτρική κιθάρα ήταν ένα όργανο - κλειδί για την ανάπτυξη πολλών μουσικών ειδών που εμφανίστηκαν από τα τέλη του 1940 και μετά όπως το Σικάγο Μπλουζ, το πρώιμο Ροκ εντ Ρολ και το Ροκαμπίλι καθώς και το Μπλουζ Ροκ του 1960. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε διάφορα άλλα είδη μουσικής όπως η country, η Ambient, η New Age, καθώς και σε κάποια είδη σύγχρονης ορχηστρικής μουσικής.

    Ηλεκτρικό Μπάσο: Είναι ένα είδος κιθάρας προσανατολισμένο στις χαμηλές συχνότητες και ο ρόλος του είναι να υποστηρίζει το ρυθμικό υπόβαθρο ενός κομματιού σε συνεργασία με τα τύμπανα. Το μπάσο αντικατέστησε σταδιακά το κοντραμπάσο, σε κλασικές ορχήστρες, έτσι σήμερα χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής, ροκ, τζαζ, ποπ, χέβι μέταλ, κάντρι, μπλουζ. Συνήθως αποτελεί μέρος του ρυθμικού τμήματος ενός μουσικού συνόλου, ωστόσο σε ορισμένα είδη, κυρίως στη τζαζ, στη φανκ και στη χέβι μέταλ μουσική, συμμετέχει και με σόλο.

    Αν αρέσκεστε σε ρυθμικά παιξίματα και σας ενθουσιάζει ο χαμηλοκουρδισμένος ήχος που παράγει το όργανο, τότε το ηλεκτρικό μπάσο είναι για εσάς.

    Κρουστά: Μεγάλη οικογένεια μουσικών οργάνων που ονομάζονται έτσι επειδή η μέθοδος διέγερσής τους είναι η κρούση: ο παραγόμενος ήχος προκαλείται χτυπώντας το όργανο με κάποιο ειδικό εξάρτημα (π.χ. μπαγκέτα) ή με τα χέρια. Η οικογένεια των κρουστών περιλαμβάνει μουσικά όργανα με μεγάλο εύρος ηχητικών χαρακτηριστικών. Ως προς το τονικό ύψος, ορισμένα όργανα (όπως τα τυμπάνια, η μαρίμπα, το βιμπράφωνο, οι καμπάνες κ.α.) προσεγγίζουν σε μεγάλο βαθμό την αρμονική σειρά, παράγοντας έτσι ξεκάθαρες νότες, ενώ άλλα (καστανιέτες, ξύστρα, κύμβαλα) δονούνται με τρόπο χαοτικό, παράγοντας έτσι τραχείς ήχους με ασαφές τονικό ύφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ειδικά το μεταλλόφωνο είναι όργανο που προσεγγίζει με μεγάλη ακρίβεια ένα αμιγώς ημιτονοειδές σήμα.

    ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

    • Αρμόνιο: Δώρα Ξένου, Φωτεινή Νικολοπούλου και Διονυσία Πασσά.
    • Ακορντεόν, Ηλεκτρικό Μπάσο, Ηλεκτρική Κιθάρα: Θοδωρής Παναγόπουλος
    • Ντραμς (κρουστά): Γιάννης Σπυρόπουλος

    Οι σπουδές σε όλα τα όργανα Αναγνωρισμένων και Προβλεπόμενων Σχολών, υποστηρίζονται από το Τμήμα ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, στο οποίο περιλαμβάνονται μαθήματα ερασιτεχνικού χαρακτήρα με μειωμένο κόστος και υπεύθυνους τους καθηγητές των αντίστοιχων σχολών, που απευθύνονται σε σπουδαστές κάθε ηλικίας.

    ellin odeio mous org

    92 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΦΕΥΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ-

    ΟΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!

    Πληροφορίες - Εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου

    Καθημερινά απόγευμα 5 – 9 μ.μ.

    Τηλέφωνο επικοινωνίας : 26210-33179, e-mail: [email protected]

    28ης Οκτωβρίου 38, Τ.Κ. 27131, Πύργος.

    https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παραδοσιακή & Λαϊκή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου
    Παραδοσιακή & Λαϊκή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

    Η διδασκαλία και ανάδειξη της Παραδοσιακής και Λαϊκής μας μουσικής, αποτελεί μία από τις σημαντικές προσπάθειες του Ελληνικού Ωδείου Πύργου, το οποίο έχει εντάξει στις Αναγνωρισμένες Σχολές του, τη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής και στις Προβλεπόμενες, τη Σχολή Λαϊκής Μουσικής.

    Στα πλαίσια των ΣΧΟΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ & ΛΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ παραδίδονται μαθήματα στα παραδοσιακά όργανα Βιολί, Μπουζούκι, Κλαρίνο, Λαούτο, Μαντολίνο, Φλογέρα, Κρουστά & Τραγούδι.

    Οι σπουδαστές Παραδοσιακής Μουσικής έρχονται σε επαφή – γνωριμία με τον πλούτο της, καθώς η ύλη επιλέγεται με ανθρωπολογικά και εθνομουσικολογικά κριτήρια, άρρηκτα συνδεδεμένα με τα τοπικά μουσικά ιδιώματα.

    Οι σπουδαστές της Αστικής Λαϊκής Μουσικής ασχολούνται με το προπολεμικό και το μεταπολεμικό ρεπερτόριο που ανθίζει στις πόλεις του ελλαδικού χώρου, και διδάσκονται σε βάθος το ρυθμικό, μελωδικό και αρμονικό υπόβαθρο που συνοδεύει το συγκεκριμένο μουσικό είδος.

    Στις Σχολές οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά μουσικές της δημοτικής και αστικής λαϊκής παράδοσης (στεριανής και νησιώτικης).

    Διδάσκουν:

    Παραδοσιακό Βιολί και Τραγούδι ο τ. Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού,καταξιωμένος καθηγητής & σολίστ Παραδοσιακής Μουσικής Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος.

    Μπουζούκι (τρίχορδο, τετράχορδο, τζουρά και μπαγλαμά) ο Παντελής Μαυροκεφαλίδης, απόφ. Τμ. Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στο μπουζούκι και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μουσική Παιδαγωγική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.

    Παραδοσιακό κλαρίνο ο Κώστας Τσαρουχάς, νέος ταλαντούχος μουσικός.

    Φλογέρα ο Στράτος Κοντέλης, διπλωματούχος φλαουτίστας, διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας, μόνιμος καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού τα τελευταία 13 έτη, με σπουδές φλογέρας, φλάουτου και θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής σε Ελλάδα και Ρουμανία.

    ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

    ΑΣ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ!

    Πληροφορίες - εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου κάθε απόγευμα 17:00 – 21:00 και Σάββατο πρωί 10:00-13:00

    τηλ.: 26210-33179

    https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μουσική Αγωγή για ΑμΕΑ στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου
    Μουσική Αγωγή για ΑμΕΑ στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

    To Ελληνικό Ωδείο Πύργου, αντιλαμβανόμενο τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένα παιδιά, προσφέρει για αυτά ειδικές εκπαιδευτικές δυνατότητες μέσω της μουσικής παιδείας και τη σχολική χρονιά 2024-25.

    Με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, λειτουργεί το Τμήμα Μουσικής Αγωγής για ΑμΕΑ από 7 έως 17 ετών. Υπεύθυνη του Τμήματος είναι η μουσικός, νηπιαγωγός και ειδική παιδαγωγός Διονυσία Πασσά, παλαιότερη σπουδάστρια και η ίδια του Ελληνικού Ωδείου Πύργου καθώς και καθηγήτριά του στο πιάνο και τα θεωρητικά μαθήματα.

    Η κα Πασσά, αναφερόμενη στον σπουδαίο ρόλο της μουσικής εκπαίδευσης στα παιδιά ΑμΕΑ, τονίζει:

    «Η συμβολή της μουσικής στα προγράμματα αποκατάστασης Α.μ.Ε.Α. θεωρείται σημαντική τόσο στον τομέα της θεραπείας όσο και στο μαθησιακό και ψυχαγωγικό τομέα καθώς το μάθημα της μουσικής συμβάλλει στην αναβάθμιση και ενίσχυση των ικανοτήτων των ατόμων αυτών, ανεξαρτήτου προβλήματος.

    Η διεπιστημονική φύση της μουσικής διαφαίνεται από το γεγονός ότι μπορεί να ενισχύσει:

    -Tην άρθρωση και τη γλώσσα, όπως στη λογοθεραπεία.

    -Την αδρή κινητικότητα, όπως στη φυσιοθεραπεία.

    -Τη λεπτή κινητικότητα, όπως στην εργοθεραπεία.

    -Τις γνωστικές δεξιότητες, όπως στην ειδική αγωγή.

    -Τη συναισθηματική οργάνωση, όπως στην ψυχολογία.

    Συνδυαστικά με κάθε κλάδο, ανάλογα με το ατομικό κλινικό προφίλ και τις ανάγκες κάθε ατόμου, μπορεί να προσφέρει τη μέγιστη θεραπευτική και εκπαιδευτική βοήθεια αλλά και να συνδράμει στην ολόπλευρη προσωπική και κοινωνική εξέλιξή του, ανεξαρτήτου ηλικίας και διαταραχής».

    Προϋπόθεση για να εγγραφεί κάποιος στο τμήμα, είναι να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μαθήματος. Για το λόγο αυτό προηγείται επικοινωνία με την υπεύθυνη του τμήματος και δοκιμαστικό μάθημα του σπουδαστή, ώστε να διαπιστωθεί η δυνατότητα συμμετοχής του.

    Η μουσική είναι το μέσο για το ταξίδι στη γνώση, στον πολιτισμό, στη ζωή!

    odeio amea mous

    Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 5-9 το απόγευμα στη γραμματεία του Ωδείου.

    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26210-33179, e-mail: [email protected]

    28ης Οκτωβρίου 38, Πύργος.

    https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παιδικό - Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι, πηγή έκφρασης, αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου
    Παιδικό - Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι, πηγή έκφρασης, αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

    Το θέατρο, μία από τις πιο γόνιμες και ζωντανές μορφές τέχνης, γεννήθηκε κατά την αρχαιότητα. Έχουν καταγραφεί προϊστορικές μορφές θεάματος όπως οι τελετουργικές παραστάσεις, ενώ με τη μορφή της δραματικής τέχνης, το θέατρο γεννιέται στην αρχαία Ελλάδα.

    Στα πλαίσια της προσπάθειας εξέλιξης και καλλιέργειας του πνεύματος από μικρές ηλικίες, το Ελληνικό Ωδείο Πύργου, λειτουργεί την παιδική-εφηβική θεατρική σκηνή. Είναι μία φιλότιμη προσπάθεια να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά το θέατρο, να διδαχθούν αλλά και να εκφραστούν, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να κατανοήσουν καλύτερα τον πολύπλοκο κόσμο των μεγάλων, φέρνοντάς τον στα μέτρα των μικρών.

    Το Θεατρικό Εργαστήρι στο Ελληνικό Ωδείο Παραρτήματος Πύργου απευθύνεται σε παιδιά 8-18 ετών και οι πρόβες του πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή , ώρα 7:45-9:00 μ.μ. στους χώρους του Ωδείου.

    Υπεύθυνος του τμήματος και εμψυχωτής είναι ο συμπολίτης μας Σταύρος Ρομποτής, για τον οποίο το θέατρο είναι τρόπος ζωής, έμπνευσης και συνεχούς αναζήτησης. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου κύριο μέλημά μας είναι να δώσουμε χώρο και χρόνο σε κάθε παιδί να δοκιμάσει πράγματα, ρόλους και παιχνίδια έχοντας συνοδοιπόρους παιδιά διαφόρων ηλικιών με σκοπό να γίνουν ομάδα, ανεβάζοντας μια θεατρική παράσταση το χρόνο».

    Οι παλιοί σπουδαστές αλλά και νέοι φίλοι του θεάτρου και της θεατρικής αγωγής μπορούν να απευθυνθούν στο ωδείο για τη δημιουργία της φετινής θεατρικής ομάδας.

    Οι εγγραφές σε όλες τις Σχολές και τα Τμήματα του Ωδείου συνεχίζονται!

    «Η λέξη θέατρο προέρχεται από τους Έλληνες. Σημαίνει το μέρος όπου βλέπεις. Είναι το μέρος όπου οι άνθρωποι πάνε να δούνε την αλήθεια για τη ζωή και τις κοινωνικές καταστάσεις. Το θέατρο είναι μία πνευματική και κοινωνική ακτινογραφία της εποχής του. Δημιουργήθηκε για να λέει στους ανθρώπους την αλήθεια για τη ζωή και την κοινωνία». – Stella Adler.

    Πληροφορίες στη γραμματεία του Ωδείου

    Κάθε μέρα 5-9 μ.μ.& Σάββατο 10π.μ. – 1 μ.μ.

    28ης Οκτωβρίου 38, Πύργος,ΤΚ 27131 - τηλ.: 26210 33179

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φωνή - Επικοινωνία - Έκφραση - Τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου
    Φωνή - Επικοινωνία - Έκφραση - Τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

    Το Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου, συνεχίζει και φέτος τα μαθήματα Μονωδίας, Σύγχρονου Τραγουδιού και Ορθοφωνίας για τους σπουδαστές εκείνους, που επιθυμούν να αξιοποιήσουν και να εξελίξουν καλλιτεχνικά τις φωνητικές τους δυνατότητες.

    Η ΦΩΝΗ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς μας και το κύριο μέσο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μεταξύ των ανθρώπων. ΕΚΦΡΑΖΕΙ και πολλές φορές μαρτυρά, κάθε μας συναίσθημα. Το ΤΡΑΓΟΥΔΙ είναι παραγωγική εξέλιξη της φωνής.

    Ο ρυθμός, η μελωδία και το κείμενο (στίχοι), επενδύουν και μεταμορφώνουν συναισθήματα, που δεν μπορούν να εκφραστούν με τον προφορικό λόγο.

    Η ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ βοηθά στην εξάσκηση χαρακτηριστικών γνωρισμάτων, όπως: ΑΝΑΠΝΟΗ -ΧΡΟΙΑ – ΕΝΤΑΣΗ – ΕΚΤΑΣΗ – ΑΡΘΡΩΣΗ – ΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.

    Μαθήματα Μονωδίας, Σύγχρονου Τραγουδιού και Ορθοφωνίας παραδίδει η Διπλωματούχος Καθηγήτρια Μονωδίας κα Κατερίνα Ψαρρά.

    Οι σπουδαστές του Ωδείου στο μάθημα της Μονωδίας-Κλασικού Τραγουδιού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, Πτυχίο ή Δίπλωμα. Διδάσκονται την προκαθορισμένη ύλη και στο τέλος του έτους συμμετέχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις.

    Στο μάθημα του Σύγχρονου Τραγουδιού, οι σπουδαστές εξασκούνται κατάλληλα, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με το καλύτερο τρόπο σε αυτό το είδος.

    Στο μάθημα της Ορθοφωνίας, παραδίδονται ειδικά μαθήματα, τα οποία έχουν σχέση με την εξάσκηση και την βελτίωση της φωνής.

    Εάν το υπέροχο αυτό όργανο του σώματος σας, αποτελεί το βασικό εργαλείο της εργασίας σας (Τραγουδιστές, Ιεροψάλτες, Ηθοποιοί, Εκπαιδευτικοί, Νομικοί, Δημοσιογράφοι, Ξεναγοί κ.α.), δώστε την ευκαιρία στον εαυτόν σας, μέσω της μάθησης και της εκπαίδευσης, να εξασκήσετε τη φωνή σας, ώστε να αποκτήσει καθαρότητα, και να γίνει πιο ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου!

    Η ΦΩΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ!

    Πληροφορίες-εγγραφές στη Γραμματεία του Ωδείου, κάθε απόγευμα 5 – 9 μ.μ. &

    Σάββατο 10 π.μ.- 1μ.μ.

    τηλ.: 26210-33179

    https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ρυθμός και μελωδία από τη νηπιακή ηλικία στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου!
    Ρυθμός και μελωδία από τη νηπιακή ηλικία στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου!

    Μουσικοκινητική Αγωγή & Παιδική Χορωδία ανοίγουν τους ορίζοντες στα παιδιά

    Με πολύ αγάπη και σεβασμό στην τρυφερή νηπιακή και την παιδική ηλικία, το Ελληνικό Ωδείο Πύργου έχει δημιουργήσει κατάλληλα τμήματα σπουδών, παρέχοντας στα παιδιά τις πρώτες μουσικές γνώσεις αλλά και δυνατότητες ευρύτερης μουσικής ενασχόλησης.

    Η Μουσικοκινητική Αγωγή (Μουσική Προπαιδεία) απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών και έχει σκοπό να γνωρίσει και να αγαπήσει το παιδί τη μουσική, μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, τους ήχους και τα χρώματα. Με τις δραστηριότητες που παρέχει, τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, μαθαίνουν να εκφράζονται και να επικοινωνούν, ανακαλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό τους.

    Το μάθημα περιλαμβάνει εξοικείωση των παιδιών με τα μουσικά όργανα (ρυθμικά και μελωδικά κρουστά) ώστε να γνωρίσουν τις δυνατότητες και την μουσική τους κλίση, καθοδηγώντας τα να επιλέξουν σωστά το είδος των μουσικών τους σπουδών.

    Η Μουσική Προπαιδεία για φέτος, στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου, θα διδάσκεται κάθε Δευτέρα 5:30-6:30 μ.μ. με υπεύθυνη την Φωτεινή Νικολοπούλου, καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών.

    H Παιδική - Εφηβική Χορωδία του Ωδείου που έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τις ξεχωριστές της εμφανίσεις, ξεκινά τις πρόβες την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 ώρα 6-7:30 μ.μ.

    Υπεύθυνη και μαέστρος του τμήματος, είναι η μουσικός, καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών του Ωδείου Μαρία Ασημακοπούλου που δίνει το δικό της στίγμα με φρεσκάδα, κίνηση και χαμόγελο ακολουθώντας τις σύγχρονες χορωδιακές τάσεις.

    Προσκαλούνται να συμμετέχουν όλα τα παιδιά ηλικίας 8-17 ετών, που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο της μουσικής δημιουργίας μέσα από το τραγούδι και τη χορωδιακή μουσική.

    Για τους σπουδαστές του Ωδείου η συμμετοχή στην Παιδική-Εφηβική Χορωδία είναι ΔΩΡΕΑΝ και περιλαμβάνεται στα υποχρεωτικά μαθήματα του κύκλου μουσικών σπουδών.

    H Μουσική, είναι μια ανάγκη για την ισορροπημένη και αρμονική ανάπτυξη της ψυχικής δύναμης των ανθρώπων. Ως εκ τούτου η ενασχόληση με την μουσική από την παιδική ηλικία, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει. Όλοι οι γονείς πρέπει να δώσουν την ευχέρεια στα παιδιά τους να πειραματιστούν με τους ήχους, ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η φαντασία και η αισθητική, που τόσο πολύ λείπουν από τη σημερινή εποχή και δεν μπορεί να προσφέρει σε αυτή την ένταση και ποσότητα καμία άλλη δραστηριότητα.

    Η Μουσική κάνει τον κόσμο των παιδιών πιο ευτυχισμένο και ειρηνικό!

    Πληροφορίες – Εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου κάθε απόγευμα 5:00 – 9:00 μ.μ.

    και Σάββατο 10 π.μ.-1μ.μ.

    28ης Οκτωβρίου 38, Πύργος ΤΚ 27131 - τηλ.: 26210 33179

    https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Πνευστά Μουσικά Όργανα για ξεχωριστές μουσικές σπουδές
    Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Πνευστά Μουσικά Όργανα για ξεχωριστές μουσικές σπουδές

    Συνεχίζοντας τη μακρόχρονη πολιτιστική του ιστορία και την εκπαιδευτική του παράδοση με ποιοτικές μουσικές σπουδές στις Αναγνωρισμένες και Προβλεπόμενες από το κράτος Σχολές, το Ελληνικό Ωδείο Πύργου έχει δημιουργήσει τη ΣΧΟΛΗ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩN.

    Tα πνευστά μουσικά όργανα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος σε μία συμφωνική ορχήστρα αλλά και σε σύνολα σύγχρονης, έθνικ και jazz μουσικής ανά την υφήλιο.

    Ιδιαιτέρως το φλάουτο και το φλάουτο με ράμφος (φλογέρα), αποτελεί παγκοσμίως το κοινώς αποδεκτό προπαιδευτικό μουσικό όργανο, για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών.

    Είναι ευτυχής συγκυρία η συνεργασία του Ελληνικού Ωδείου για 11η συνεχή εκπαιδευτική χρονιά με τον Στράτο Κοντέλη, διπλωματούχο φλαουτίστα, με καλλιτεχνική εμπειρία 35 ετών σε ωδεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Είναι διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας, καθηγητής φλάουτου και μόνιμος καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού τα τελευταία 13 έτη, με σπουδές φλογέρας, φλάουτου και θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής σε Ελλάδα και Ρουμανία. Η εμπειρία του, οι μαθητές της σχολής του, καθώς και όσοι φοίτησαν κοντά του, εγγυώνται ένα υψηλό επίπεδο σπουδών.

    Τα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα στα πλαίσια του «Σεπτέμβρη της Μουσικής» συνεχίζονται!

    Eγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου κάθε απόγευμα 17:00 – 21:00 και Σάββατο πρωί 10:00-13:00

    τηλ.: 26210-33179

    https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

    Η μουσική ζωγραφίζει με τα πιο φωτεινά χρώματα τη ζωή μας!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου στηρίζει την πατρώα Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική
    Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου στηρίζει την πατρώα Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική

    Για μια χρονιά ακόμη συνεχίζεται από το Ελληνικό Ωδείο παράρτημα Πύργου η επιτυχημένη λειτουργία της ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ η οποία ανήκει στις αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές.

    Το μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής, εκτός από τη Θεωρία και την Πράξη, περιλαμβάνει την Ιστορία της Βυζαντινής Μουσικής, Λειτουργική, Μετρική, Τυπικό και Υμνολογία, καθώς και Απαγγελία Εκκλησιαστικών Αναγνωσμάτων. Διδάσκει ο Θεολόγος και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Πύργου, Νικόλαος Παπαδημητρίου.

    Με την ολοκλήρωση των σπουδών ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει πτυχίο Ιεροψάλτη και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής αναγνωρισμένο από το κράτος, δίνοντας εξετάσεις σε εγκεκριμένη Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Ωδείου.

    Ο σπουδαστής είναι απαραίτητο να διαθέτει απολυτήριο Λυκείου για να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στις εξετάσεις για την απόκτηση Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής. Επίσης είναι απαραίτητο να έχει περατώσει επιτυχώς τα τρία πρώτα χρόνια Θεωρίας και Σολφέζ της Ευρωπαϊκής Μουσικής.

    Από τη Σχολή έχουν αποφοιτήσει τα τελευταία χρόνια και έχουν λάβει δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής 4 σπουδαστές: Κοττούλας Χρήστος, Νικολακόπουλος Παναγιώτης, Παφιλιάρης Χαράλαμπος, Στεβής Μιχαήλ.

    Λειτουργούν επίσης τα ερασιτεχνικά χορωδιακά τμήματα του εργαστηρίου Βυζαντινής-Εκκλησιαστικής μουσικής, το ένα για παιδιά και εφήβους και το δεύτερο για ενήλικες.

    Η συγκρότηση ενός παιδικού Βυζαντινού χορού θα αποτελέσει κίνητρο για την προσέλκυση και παρότρυνση κι άλλων παιδιών για να ασχοληθούν με τη Βυζαντινή μουσική. Στο τμήμα ενηλίκων μπορούν να συμμετέχουν όσοι τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη στην Εκκλησιαστική -Βυζαντινή Μουσική και θέλουν να ασχοληθούν με αυτήν.

    Η Βυζαντινή Μουσική αποτελεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η αναγνώριση της αξίας της επισφραγίστηκε με την εγγραφή της στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο στοιχείων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας από την UNESCO.

    Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται σ’ αυτό το ιδιαίτερο είδος μουσικής παιδείας που, σύμφωνα με τους ειδικούς μελετητές, συνδέεται στενά με το αρχαίο ελληνικό μουσικό σύστημα.

    Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

    Πληροφορίες-εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου κάθε απόγευμα 5 – 9 μ.μ. &

    Σάββατο 10π.μ.-1μ.μ.

    τηλ.: 26210-33179

    https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο