Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 19:47

Μουσικές επιλογές και χοροί από 80s και 90s έδωσαν το ρυθμό στην Αρχαία Ολυμπία!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μας ξεσήκωσαν τα «Cult Battles» και οι «Shall We Dance» με το κέφι τους!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η θεματική εβδομάδα 80s στην Αρχαία Ολυμπία. Το Σάββατο, η πόλη υποδέχτηκε τον dj Στέλιο Παπαδόπουλο των Cult Battles και τις σχολές χορού της Δήμητρας Μπέρτσου «Shall We Dance», για ένα δυνατό πάρτι με μουσικές επιλογές και χορούς των δεκαετιών ’80 και ’90.

Επισκέπτες και κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν εκεί, διασκέδασαν με την ψυχή τους, μέσα από μια νοσταλγική διαδρομή στις δεκαετίες που αγαπήσαμε και απολαύσαμε, παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση σταμάτησε απροσδόκητα.

Παράλληλα με αυτό το μοναδικό μουσικό και χορευτικό ταξίδι στο χρόνο, ήταν ανοιχτή η Έκθεση «Η Ελλάδα του '80 μέσα από τα δικά σου μάτια», όπου οι επισκέπτες είδαν από κοντά σπάνια αντικείμενα από τα χρόνια εκείνα. Μάλιστα η Έκθεση παρέμεινε ανοιχτή και την Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, όπως και η συμμετοχή του σε όλες τις εκδηλώσεις, οι οποίες έγιναν από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

Ευχαριστούμε πολύ!

80s olumpia xoroi 2

80s olumpia xoroi 3

80s olumpia xoroi 4

80s olumpia xoroi 8

80s olumpia xoroi 5

80s olumpia xoroi 6

80s olumpia xoroi 7

80s olumpia xoroi 9

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 19:47

Σχετικά Άρθρα

  • 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στην Αρχαία Ολυμπία
    39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στην Αρχαία Ολυμπία

    Από 1 έως 3 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ

    Το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, με θέμα «Η πορεία των Μαθηματικών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Θεμέλια και σύγχρονες κατευθύνσεις», θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στον Νομό Ηλείας, στην Αρχαία Ολυμπία στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, από Παρασκευή 1-11-2024 έως και την Κυριακή 3-11-2024.

    Θεματικές Ενότητες:

    1. Σύγχρονες κατευθύνσεις και προκλήσεις για τη μαθηματική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.
    2. Σύγχρονες κατευθύνσεις στη μαθηματική έρευνα.
    3. Ο ρόλος των προβλημάτων στη μαθηματική έρευνα και την εκπαίδευση.
    4. Η αξιοποίηση της ιστορίας των μαθηματικών στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

    Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

    1. Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

    2. Διευθυντές των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπ/σης

    3. Διευθυντές των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπ/σης

    4. Συμβούλους Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπ/σης

    5. Συμβούλους Εκπαίδευσης Δ/θμιας Εκπ/σης κλάδου ΠΕ03

    6. Συμβούλους του ΙΕΠ κλάδου ΠΕ03

    7. Εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ70 & ΠΕ03 με την ακόλουθη εκπροσώπηση

    α) Έναν (01) εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ03 και έναν (01) εκπαιδευτικό ΠΕ70 από κάθε σχολείο των Δ.Δ.Ε. και Δ.Π.Ε του Νομού Ηλείας και των όμορων Νομών Αρκαδίας, Αχαΐας και Μεσσηνίας. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι από κάθε σχολείο είναι περισσότεροι του ενός, θα προτιμηθούν μέλη της Μαθηματικής Εταιρείας. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να διενεργηθεί κλήρωση στη σχολική μονάδα.

    β) Δύο (02) εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και τέσσερεις (04) εκπαιδευτικούς ΠΕ03 από κάθε μία από τις Δ.Π.Ε και Δ.Δ.Ε. που εδρεύουν εκτός των προαναφερθέντων νομών.

    sun mathimatika olumpia 2

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στα τηλέφωνα: 2103616532 & 2103617784 ή/και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της: www.hms.gr.

    Σημειώνεται ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) έχει ιστορία 100 ετών. Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα έχει παραρτήματα στους περισσότερους Νομούς της χώρας, ενώ αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα. Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της, της διοίκησής της, των δεκάδων μελών της εταιρείας που στελεχώνουν τις επιτροπές εργασίας στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις αλλά και όλων των υπόλοιπων μελών της που συνεισφέρουν κατά περίπτωση.

    Σκοπός της ΕΜΕ είναι η προαγωγή και η διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από σειρά στόχων που έχουν τεθεί και που είναι σε γενικές γραμμές οι εξής:

    • η πρόοδος της Επιστήμης των Μαθηματικών,
    • η ανάπτυξη της ελεύθερης ανταλλαγής των πληροφοριών μεταξύ των μαθηματικών, των επιστημόνων και της κοινωνίας,
    • η ανάπτυξη και η συντήρηση της επιστημονικής ακεραιότητας και η βελτίωση των δυνατοτήτων των μελών της,
    • η ουσιαστική και συνεχής βελτίωση της μαθηματικής εκπαίδευσης και η πρόοδος της γενικής εκπαίδευσης,
    • η προσέγγιση του Έλληνα μαθηματικού, η ενημέρωσή του για κάθε πρόσφατη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας και η προσφορά πρακτικής βοήθειας σε θέματα που τον αφορούν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και διδακτικής εργασίας του.

    (Δελτίο Τύπου)

  • «Η Δύναμη του Ονείρου»: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της δράσης που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία
    «Η Δύναμη του Ονείρου»: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της δράσης που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία

    «Η Δύναμη του Ονείρου»: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της δράσης του Ιωάννη Μελισσανίδη και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία

    Η δράση «Η Δύναμη του Ονείρου», που διοργανώθηκε από τον Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννη Μελισσανίδη και το Ίδρυμα Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου, αποτέλεσε μια πρωτοβουλία γεμάτη έμπνευση και ελπίδα, η οποία στόχευσε στη διάδοση των αξιών του αθλητισμού, της συνεργασίας, και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Με αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία και σταθμούς σε σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά κέντρα της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κως, το Σουφλί και το Διδυμότειχο, η δράση άφησε ανεξίτηλο σημάδι στις τοπικές κοινωνίες και στα νέα παιδιά.

    Η δράση είχε ως κεντρικό στόχο να αναδείξει τη σημασία των στόχων στη ζωή κάθε νέου ανθρώπου, εμπνέοντας τους συμμετέχοντες να κυνηγήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες μέσα από τον αθλητισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό. Παράλληλα, στοχεύει στη στήριξη της κοινωνικής συνοχής σε περιοχές με έντονη ανάγκη για υποστήριξη, όπως οι απομακρυσμένες περιοχές της Κω, του Σουφλίου και του Διδυμότειχου.

    1. Αρχαία Ολυμπία: Αφετηρία του ταξιδιού αποτέλεσε το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία. Η ιστορική περιοχή φιλοξένησε μια συγκινητική εκδήλωση για μαθητές και εκπροσώπους του τύπου, όπου ο αθλητισμός συνδυάστηκε με την πολιτιστική κληρονομιά. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης, ως φορέας των Ολυμπιακών αξιών, μίλησε για το πνεύμα της ειρήνης και της αδελφοσύνης που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εμπνέοντας τους νέους να ακολουθήσουν τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι.
    2. Θεσσαλονίκη: Η δράση συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη, με την επίσκεψη της ομάδας στο δημοτικό σχολείο που φοίτησε ο Ιωάννης Μελισσανίδης. Σε κλίμα συγκίνησης οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν ‘’μαθητή του σχολείου τους’’ που κατάφερε το ακατόρθωτο, να μάθουν για την πορεία του προς το Ολυμπιακό μετάλλιο και να συνειδητοποιήσουν μέσα από τη δική του ιστορία τη σημασία της επιμονής και σκληρής δουλειάς για την επίτευξη των ονείρων.
    1. Σουφλί και Διδυμότειχο: Στις απομακρυσμένες περιοχές του Σουφλίου και του Διδυμότειχου, η δράση είχε ισχυρή κοινωνική διάσταση. Με το βλέμμα στραμμένο στις κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτές οι περιοχές, η ομάδα του Ιωάννη Μελισσανίδη και του Ιδρύματος συνεργάστηκαν με τοπικούς φορείς και σχολεία για να προωθήσουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ενδυνάμωση των νέων. Δόθηκε έμφαση στη σημασία του αθλητισμού ως μέσο ανάπτυξης της αυτοπεποίθησης και της συλλογικότητας, με στόχο τη βελτίωση των κοινωνικών δεσμών.
    2. Κως: Στην Κω, όπου η νεολαία είναι το επίκεντρο της τοπικής κοινωνίας, η δράση εστίασε στη σύνδεση της αθλητικής πειθαρχίας με την εκπαιδευτική ανάπτυξη μέσα από την προσωπική ιστορία του Χρυσού Ολυμπιονίκη και το διαδραστικό τρόπο εξιστόρησης της ενώ η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ευγενία Αναστασιάδου ανέδειξε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι σπουδές και η ενασχόληση με τον πολιτισμό για την προσωπική εξέλιξη καθενός από εμάς.
    3. Σκουληκαριά (Άρτα) & Μολάοι: Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο απομακρυσμένο ιστορικό χωρίο του Αρχιστράτηγου Γεώργιου Καραισκάκη και φυσικά τους Μολάους, όπου έζησε η Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου, εις μνήμη της οποίας δημιουργήθηκε το ομώνυμο κοινωφελές ίδρυμα με σκοπό τη δημιουργία δομών και προγραμμάτων που στηρίζουν την Κοινωνία σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός, η Επιστημονική Έρευνα και το Κοινωνικό Έργο.

    Η συνέργεια του Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη με το Ίδρυμα Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου έδειξε πώς ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτες θετικών αλλαγών στις ζωές των νέων, ειδικά σε περιοχές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες. Οι νέοι εμπνεύστηκαν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, ενώ οι τοπικές κοινότητες απέκτησαν έναν νέο λόγο να επενδύσουν στο μέλλον τους μέσω του αθλητισμού και της παιδείας.

    melisan progr olump 2

    melisan progr olump 3

    melisan progr olump 4

    melisan progr olump 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Εθελοντές αιμοδότες έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας και της προσφοράς
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Εθελοντές αιμοδότες έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας και της προσφοράς

    Με επιτυχία και συμμετοχή πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που πραγματοποίησαν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Κέντρο Κοινότητας και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου».

    Στη δράση ήταν παρούσα η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αθηνά Ηλιοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες για τη συμμετοχή τους. Η εθελοντική αιμοδοσία αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο και στο σύνολο.

    Η αιμοδοσία έγινε στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, το πρωί της Τρίτης, από τις 9:30 έως τις 13:00.

    olumpia dimarx ethel aimod 2

    olumpia dimarx ethel aimod 3

    Πληροφορίες:

    Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 1)

    Κέντρο Κοινότητας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 5)

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ για την τεχνητή νοημοσύνη στην Αρχαία Ολυμπία
    Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ για την τεχνητή νοημοσύνη στην Αρχαία Ολυμπία

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Διεθνές Αθλητικό Σχολείο που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου σε συνεργασία με το Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.

    Το πρόγραμμα των εργασιών ήταν υψηλού επιστημονικού επιπέδου με εισηγητές καθηγητές Πανεπιστημίων, ανθρώπους του αθλητισμού, απόφοιτους φυσικής αγωγής, στελέχη αυτοδιοίκησης, ομοσπονδιών και αθλητικών συντακτών.

    Τις εργασίες του συνεδρίου που διήρκεσε από τις 4 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Θέμης Μπερεδήμας ο Πρόεδρος των αθλητικών συντακτών Κύπρου Ηρόδοτος Μιλτιάδους ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός. Στην εναρκτήρια συνεδρίαση εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΤΕΑΣ Θαν. Μπαμπανέβας, Κων. Θεοδωρόπουλος.

    Επίσης χαιρετισμό απέστειλαν η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

    Τους συμμετέχοντες, όπως οι βετεράνοι αθλητικοί συντάκτες Γιάννης Θεοδωρακόπουλος πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Μαμουζέλος,

    Θοδωρής Κοτσώνης, Μάνος Σταραμόπουλος, Αλέκος Θεοφιλόπουλος, Κων. Χατζηδημητρίου, Νίκος Ταώνης, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, Κώστας Λαμπρόπουλος, Αγγελική Βύζικα καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Βαγγέλης Ιωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό θεσμό που έχει καθιερώσει ο ΠΣΑΤ για την επιμόρφωση των αθλητικών συντακτών, αλλά και όλων όσων συμμετέχουν σε διοικητικές θέσεις του αθλητισμού.

    Οι κύριες θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν:

    -Η «εισβολή» της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή του ανθρώπου, αλλά και στη δημοσιογραφία.

    -Τα ισχυρά μηνύματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024.

    -Η αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα στην εποχή των new media.

    -Οι δομικές αλλαγές στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

    -Το ευρωπαϊκό μπάσκετ του μέλλοντος.

    -Οι προεκτάσεις του αθλητισμού στην κοινωνία.

    Ο Γιάννης Μαμουζέλος και Θοδωρής Κοτσώνης εμφανώς συγκινημένοι αναφέρθηκαν στην τραγική απώλεια του αείμνηστου αγαπητού συναδέλφου Παύλου Γερακάρη, ο οποίος με το ήθος και την ευπρέπεια του λόγου του τίμησε την αθλητική δημοσιογραφία.

    Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος

    Ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Προέδρου της ΕΟΕ, των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλους της ΔΟΕ Σπύρου Καπράλου, ο οποίος μάλιστα απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις.

    Ο Αιμίλιος Περδικάρης

    Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του Συνεδρίου, στη διαδικτυακή σύνδεση με τη Ρώμη στο πλαίσιο της ενότητας της «τεχνητής νοημοσύνης», έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Δημοσίων Πρακτορείων Ειδήσεων, που απαρτίζεται από 32 χώρες.

    Χαιρετισμοί Θαν. Μπαμπανέβα, Κων. Θεοδωρόπουλου

    Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θαν. Μπαμπανέβας τόνισε τα εξής:

    Μια ιδιαίτερα επαινετή πρωτοβουλία, με περιεχόμενο υψηλού επιπέδου, παίρνει και φέτος σάρκα και οστά στη μήτρα του Ολυμπισμού, από τον πάντα δραστήριο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους σκαπανείς αυτής της προσπάθειας για την ανάδειξη του ευ αγωνίζεσθαι σε μια εποχή που μαύρα γεωπολιτικά σύννεφα με σάλπισμα πολέμου απειλούν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το γενικότερο αυτό κλίμα έχει αναμφίβολα και μοιραία επηρεάσει την καθημερινότητα και στη χώρα μας καθώς σε πολλές εκφάνσεις της ζωή μας επικρατεί ατμόσφαιρα ζόφου από τη βία που δυστυχώς διαπερνά ολοένα και περισσότερο ότι πιο αγνό, ελπιδοφόρο και παρήγορο έχει απομείνει την ελληνική νεολαία.

    Γι’ αυτό και ο θεσμός του διεθνούς αθλητικού συνεδρίου που διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά ο ΠΣΑΤ, έχει βαρύνουσα σημασία και αξία, καθώς λειτουργεί ως ανάχωμα σ΄ αυτή τη φρενήρη επιθετικότητα και την αμφισβήτηση πανανθρώπινων οραμάτων και ιδανικών.

    Κυρίες και Κύριοι

    Οι αθλητικοί συντάκτες με το κύρος και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, επιδιώκουν ν’ αφυπνίσουν όσους διοικητικά ασχολούνται με το ευαίσθητο κομμάτι της ευγενούς άμιλλας. Ανοίγουν δρόμους με βάση την εξελικτική πορεία της επιστήμης προς μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων και δίνουν υγιή διέξοδο στους νέους που περιστοιχίζονται από τους γνωστούς κινδύνους που οδηγούν στην κοινωνική απομόνωση και την περιθωριοποίηση.

    Ως επαγγελματίες συντάκτες της περιφερειακής Ελλάδας μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα στην ειρηνική νησίδα ασφαλείας της αρχαίας Ολυμπίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες και του φετινού ενδιαφέροντος συνεδρίου. Συγχαρητήρια από καρδιάς στον πρόεδρο Βαγγέλη Ιωάννου και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ. Ο Θαν. Μπαμπανέβας εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του αείμνηστου αγαπητού συναδέλφου Παύλου Γερακάρη.

    Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΤΕΑΣ Κων. Θεοδωρόπουλος, επεσήμανε το υψηλό επίπεδο των αθλητικών συντακτών αναφερόμενος στον αείμνηστο Παύλο Λινάρδο που υπήρξε ο κορυφαίος αθλητικογράφος, συγγραφέας και ιστορικός. Παράλληλα ευχήθηκε στον ΠΣΑΤ δύναμη υπευθυνότητα και πίστη για τη διατήρηση του σημαντικού θεσμού που έχει αναλάβει και διεκπεραιώνει με επιτυχία κάθε χρόνο.

    Κυρίαρχο θέμα στις εισηγήσεις των πανεπιστημιακών ήταν βέβαια η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης που κυριαρχεί πλέον στις μεγάλες ειδησεογραφικές πλατφόρμες και όχι μόνον.

    Μεταξύ των εισηγητών ήταν και φέτος η συμπολίτισσα συνάδελφος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώτα Αντωνοπούλου που ανέπτυξε και ανέλυσε το ενδιαφέρον θέμα, σχετικά με τις σύγχρονες παρακαταθήκες για τους αθλητικούς συντάκτες.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Με αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία το 11ο Tour du Peloponnese
    Με αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία το 11ο Tour du Peloponnese

    Προσδίδοντας λάμψη και γοητεία στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, δόθηκε η εκκίνηση δεκάδων εντυπωσιακών συλλεκτικών αυτοκινήτων για το 11ο Tour du Peloponnese, την Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου.

    Με τη συμμετοχή δεκάδων ελληνικών και διεθνών πληρωμάτων με 70 ιστορικά αυτοκίνητα, ξεκίνησε ο ιδιαίτερος αγώνας που θα διαρκέσει έως τις 12 Οκτωβρίου, με τον τερματισμό να λαμβάνει χώρα στον Ισθμό της Κορίνθου. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες, μέσα από στάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Καλαμάτα, Γύθειο, Σπάρτη και Ναύπλιο, να απολαύσουν τα ιστορικά μνημεία και τα υπέροχα τοπία που η Πελοπόννησος προσφέρει σε αφθονία.

    Τον αγώνα διοργάνωσε για 11η συνεχή χρονιά το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού «ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ», σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

    Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Σωτήρης Παπαηλίου συνεχάρη τους συμμετέχοντες και εξέφρασε την χαρά του για την εκκίνηση του Αγώνα που γίνεται για ακόμα μια χρονιά στην Αρχαία Ολυμπία. Παράλληλα, ευχήθηκε στα πληρώματα να έχουν καλό και ασφαλή αγώνα.

    Την εκκίνηση έδωσαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Αηδόνης, η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων, κα Αθηνά Ηλιοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Κρέζος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αγροτικής & Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης, κ. Πέτρος Γκούβας.

    Σημειώνεται ότι το Tour du Peloponnese είναι η μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση κλασσικού αυτοκινήτου σε χρονική διάρκεια και χιλιομετρική απόσταση στην Ελλάδα και έχει πλέον καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα event του είδους στην Ευρώπη.

    11 tour du peloponnese ol 2

    11 tour du peloponnese ol 3

    11 tour du peloponnese ol 6

    11 tour du peloponnese ol 5

    11 tour du peloponnese ol 7

    11 tour du peloponnese ol 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • 11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στην Αρχ. Ολυμπία
    11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στην Αρχ. Ολυμπία

    Αριστείδης Παναγιωτόπουλος: στέλνουμε ξανά το μήνυμα της ολυμπιακής ιδέας που δεν περιορίζεται στον αθλητισμό, αλλά δίνει νόημα και στο ιδεώδες της παιδείας του ανθρώπου

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στην Αρχαία Ολυμπία, το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

    Οι εργασίες του Σχολείου έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί που 2.800 χρόνια πριν, ο ελληνικός πολιτισμός μετέτρεψε την αθλητική ιδέα σε πανανθρώπινη αξία και γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με αφορμή τον φετινό εορτασμό, στη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου, ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε κοινή εκδήλωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

    Εισηγητές στο Διεθνές Σχολείο, σε ένα πρόγραμμα υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, ήταν πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη ομοσπονδιών και βέβαια αθλητικοί συντάκτες.

    Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας και οικοδεσπότης του Συνεδρίου, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, όχι μόνον για την προσφορά του στην υπόθεση της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, αλλά κυρίως διότι μέσα από αυτήν έχει κατοχυρώσει ένα ρόλο ακόμη πιο σημαντικό, αυτόν του βασικού συντελεστή και παράγοντα προβολής και διάδοσης του Ελληνικού Αθλητισμού».

    Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού φέτος, λέγοντας: «θέλω από αυτό το βήμα να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ, γιατί κατάφεραν μέσα από μια ατομική-συστηματική και εργώδη προσπάθεια να σταθούν στο υψηλότερο βάθρο. Και όχι κατ’ ανάγκη στο βάθρο των μεταλλίων, αλλά στο ηθικό βάθρο της αξιοσύνης, της προσπάθειας, της ευγενούς άμιλλας. Και το κατάφεραν σε συνθήκες αντικειμενικά δύσκολες. Σε συνθήκες που απέχουν από αυτό που θα λέγαμε ιδανικές. Αυτό όμως τους βάζει ακόμα ψηλότερα στη συνείδησή μας και στην καρδιά μας».

    Σημειώνεται ότι το Διεθνές Σχολείο απευθυνόταν σε ολόκληρη την οικογένεια του αθλητισμού, σπουδαστές και μεταπτυχιακούς φοιτητές δημοσιογραφίας και συναφών σπουδών, επιστήμονες του αθλητισμού, απόφοιτους Φυσικής Αγωγής, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλον είχε σχέση με το αντικείμενο.

    olumpia sun psat 2

    olumpia sun psat 3

    olumpia sun psat 4

    olumpia sun psat 5

    olumpia sun psat 6

    olumpia sun psat 7

    olumpia sun psat 8

    (Δελτίο Τύπου)

  • WOMEN ON TOP: Οι γυναίκες της ελληνικής περιφέρειας στο επίκεντρο της έρευνας-δράσης του οργανισμού
    WOMEN ON TOP: Οι γυναίκες της ελληνικής περιφέρειας στο επίκεντρο της έρευνας-δράσης του οργανισμού

    Ο οργανισμός για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, Women On Top, διοργανώνει ομάδες συζήτησης για να κατανοήσει σε βάθος τις ανάγκες (επαγγελματικές, επιμορφωτικές και άλλες) των γυναικών της ελληνικής περιφέρειας.

    Επόμενη στάση: Αρχαία Ολυμπία & Ορεινή Ηλεία

    Στις συζητήσεις μπορούν να λάβουν μέρος γυναίκες κάθε ηλικίας από τις γύρω περιοχές και να μοιραστούν την πρόσκληση με άλλες γυναίκες από το δίκτυό τους.

    Η συμβολή μας θα είναι πολύ σημαντική και για τη συμμετοχή χρειάζεται μόνο η συμπλήρωση αυτής της φόρμας: https://bit.ly/47IXvtB

    Μπορείτε να συμμετάσχετε σε όποια από τις 3 ομάδες και για όσες έχετε παιδιά που δεν έχετε πού να τα αφήσετε εκείνες τις ώρες, θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση στο χώρο, με την παιδαγωγό Ζωή Κανελλοπούλου.

    📍 Τρίτη 8/10, 17.00-20.00, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

    📍 Τετάρτη 9/10, 10.00-12.30, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Οροπεδίου Φολόης, Δημοτικό Σχολείο Μηλεών

    📍 Τετάρτη 9/10, 16.00-18.30, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Οροπεδίου Φολόης, Δημοτικό Σχολείο Μηλεών

    women on top olumpia 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη του ΚΔΑΠ - ΑμεΑ «Διάπλασις» στην έκθεση 80s στην Αρχ. Ολυμπία
    Επίσκεψη του ΚΔΑΠ - ΑμεΑ «Διάπλασις» στην έκθεση 80s στην Αρχ. Ολυμπία

    Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, τα παιδιά από το ΚΔΑΠ - ΑμεΑ «Διάπλασις», τα οποία πραγματοποίησαν επίσκεψη και ξεναγήθηκαν στην Έκθεση με θέμα «Η Ελλάδα της δεκαετίας του ’80 μέσα από τα δικά σου μάτια».

    Γεμάτοι με ενθουσιασμό, οι μικροί και μεγάλοι μαθητές του ΚΔΑΠ, απόλαυσαν από κοντά τα συλλεκτικά αντικείμενα της δεκαετίας του ’80, ζήτησαν πληροφορίες για πολλά από αυτά και θαύμασαν ιδιαιτέρως τη συλλογή των βινυλίων.

    Τα παιδιά υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτιστικών Δράσεων, κα Αθηνά Ηλιοπούλου και Παιδείας, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ενώ τα συνόδευαν ο Διευθυντής της Δομής, κ. Θανάσης Κατσιρόπουλος, οι εκπαιδευτικοί, κα Κωνσταντίνα Φάμελλου και κα Ελένη Χασομέρη και οι φροντιστές τους, κα Ρούλα Σοφιανοπούλου και κα Μαρία Μοσχούλα.

    80s kdap mea ol 2

    80s kdap mea ol 5

    80s kdap mea ol 3

    80s kdap mea ol 6

    80s kdap mea ol 4

    80s kdap mea ol 7

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο