Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 19:48

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Η αυτοθυσία της μητέρας για να σώσει το μωρό της

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μία μητέρα είναι το έκτο θύμα του μακελάρη στο Σίδνεϊ - Κατάφερε να σώσει το μωρό της

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Σίδνεϊ, άφησε μία 38χρονη μητέρας, η οποία ήταν ένα από τα έξι θύματα του 40χρονου δράστη της σφαγής στο εμπορικό κέντρο. Αυτόπτης μάρτυρας μιλάει για τα όσα σοκαριστικά βίωσε μέσα στο εμπορικό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η μητέρα μερικά δευτερόλεπτα αφού είχε δεχθεί μαχαιριές, του έδωσε το εννέα μηνών μωρό που είχε δεχθεί και εκείνο μαχαιριά στην κοιλιά, σε μία απελπισμένη προσπάθεια να του σώστη τη ζωή.

Πώς επιχείρησε να σταματήσει την αιμορραγία

Η αυτοθυσία της μητέρας, αλλά και ο αυτόπτης μάρτυρας, βοήθησαν στο να σταματήσουν την αιμορραγία μέχρι τουλάχιστον το μωρό να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο ίδιος περιέγραψε πως χρησιμοποίησε ρούχα από ένα κατάστημα για να να σταματήσει την αιμορραγία του μωρού.

«Η μητέρα ήρθε με το μωρό και μού το έδωσε. Το κράτησα και προσπάθησα να συμπιέσω το τραύμα του. Τα αδέλφια μου έμειναν με τη μητέρα και κάλεσαν τους διασώστες. Η γυναίκα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Υπήρχε πολύ αίμα στο πάτωμα».

«Ούρλιαζε πολύ, πολύ δυνατά»

Ένας άλλος μάρτυρας, εργαζόμενος στο εμπορικό κέντρο, είπε ότι είδε μια μητέρα να ουρλιάζει στο επάνω όροφο. «Είδα μια μητέρα και ίσως τον σύντροφό της με ένα μωρό σε ένα καροτσάκι», δήλωσε στο Nine News.

«Ούρλιαζε πολύ, πολύ δυνατά. Έτρεχε πέρα δώθε και κάποια στιγμή σήκωσε τι μωρό από το καρότσι και έχει αίμα στην πλάτη. Η κραυγή της κάτι που θα θυμάμαι για πάντα. Ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ».

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 18:29

Σχετικά Άρθρα

  • Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό
    Καλαμάτα: Έσπασαν αυτοκίνητο με βαριοπούλα και τραυμάτισαν γυναίκα με μωρό

    Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καλαμάτα, όταν σε ένα όχημα στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών βρέφος τους στο ύψος του Δημαρχείου Καλαμάτας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η νεαρή μητέρα.

    Σύμφωνα με το protothema.gr, όλα έγιναν μέρα- μεσημέρι της Τρίτης, όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά έκλεισε τον δρόμο σε αυτό του ζευγαριού των ομοφύλων τους και οι δυο από τους επιβάτες άρχισαν να το χτυπούν άγρια με μια βαριοπούλα προκαλώντας φθορές.

    Η τρομοκρατημένη μητέρα πήρε το μωρό στην αγκαλιά της και βγήκε στον δρόμο ζητώντας βοήθεια. Όμως, ο τρίτος Ρομά έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και την χτύπησε σωριάζοντάς την στο έδαφος!

    Οι δράστες μπήκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, καταφέρνοντας να εξαφανιστούν παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της Αστυνομία ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι.

    Πηγή: Gargalianoionline.gr

  • Παγκράτι: Μαχαίρωσε τον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα σε 11 ΙΧ
    Παγκράτι: Μαχαίρωσε τον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα σε 11 ΙΧ

    Συναγερμός στο Παγκράτι από αιματηρό περιστατικό. Πρόκειται για εργοδότη και πρώην εργαζόμενο.

    Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο Παγκράτι, καθώς σημειώθηκε αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ όταν οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους στο πάρκινγκ που διατηρεί ο ένας, στην οδό Κόνωνος, στο Παγκράτι.

    Πρόκειται για εργοδότη και πρώην εργαζόμενο, με τον δεύτερο να τραυματίζει ελαφρά τον πρώτο με μαχαίρι.

    Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν έρευνες.

    Ωστόσο, σύμφωνα με το Open, γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα, ο δράστης επέστρεψε στο σημείο και αφού επιτέθηκε εκ νέου στον άλλο άνδρα έσκασε τα λάστιχα σε 11 αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα.

    Το θύμα κάλεσε την αστυνομίας, αξιωματικοί της οποίας προχώρησαν στη σύλληψή του.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Τρίκαλα: 45χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του - Τον εντόπισε η μητέρα του
    Τρίκαλα: 45χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του - Τον εντόπισε η μητέρα του

    Τραγικό τέλος βρήκε ένας 45χρονος στα Τρίκαλα το πρωί της Δευτέρας, καθώς βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του.

    Μάλιστα, σύμφωνα με το trikalavoice, εντοπίστηκε σε αυτή την κατάσταση, εντός της οικίας του στα Κουτσομήλια, από την ίδια του τη μητέρα.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 45χρονος έχασε τη ζωή του.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Για τις 7/10 διεκόπη η δίκη - Κατηγορούμενες η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά
    Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Για τις 7/10 διεκόπη η δίκη - Κατηγορούμενες η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά

    Χωρίς την παρουσία στο εδώλιο της βασικής κατηγορούμενης στην υπόθεση δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η πολύκροτη δίκη.

    Πρόκειται για τη σπιτονοικοκυρά της άτυχης κοπέλας, η οποία είναι κρατούμενη στις φυλακές, δεν μετήχθη στο δικαστήριο και ενημέρωσε την έδρα ότι δεν έχει συνήγορο υπεράσπισης. Στο εδώλιο κάθονται και η μητέρα και η αδελφή της άτυχης κοπέλας, οι οποίες κατηγορούνται για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία με δόλο και επίσης είναι προφυλακισμένες, ενώ η σπιτονοικοκυρά για ανθρωποκτονία.

    «Ζητώ τη μεταγωγή της βασικής κατηγορούμενης από τις φυλακές»

    Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου διατάσσοντας παράλληλα την μεταγωγή της κατηγορούμενης στο εδώλιο. «Την θέλουμε εδώ, ζητώ τη μεταγωγή της από τις φυλακές», ανέφερε η συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας που εκπροσωπεί τον πατέρα του θύματος.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Ηράκλειο: Μαθητής λυκείου άρπαξε την μητέρα του από τον λαιμό - Την έσωσε το panic button
    Ηράκλειο: Μαθητής λυκείου άρπαξε την μητέρα του από τον λαιμό - Την έσωσε το panic button

    Χειροπέδες πέρασαν σε έναν μαθητή λυκείου του Ηρακλείου Κρήτης οι αρχές έπειτα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του από την ίδια του την μητέρα στην οποία επιτέθηκε αρπάζοντας την από το λαιμό.

    Πρόκειται για 17χρονο μαθητή ο οποίος επιτέθηκε στην μητέρα του, η οποία ευτυχώς ενεργοποίησε το panic button όπου την έσωσε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι σε σπίτι του Ηρακλείου όταν ένας 17χρονος άρχισε να καυγαδίζει έντονα με την μητέρα του. Μάλιστα, δεν δίστασε να της επιτεθεί βίαια πιάνοντας την από τον λαιμό και απειλώντας την. Εκείνη φοβούμενη για την ζωή της ενεργοποίησε το panic button το οποίο της είχε χορηγηθεί.

    Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που συνέλαβαν τον 17χρονο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η 41χρονη μητέρα έχει πέσει θύμα επίθεσης από τον ίδιο της τον γιο.

    Ο 17χρονος πλέον αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ανηλίκων με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Βόλος: Μητέρα έριξε χαστούκι στην 8χρονη κόρη της και την συνέλαβαν
    Βόλος: Μητέρα έριξε χαστούκι στην 8χρονη κόρη της και την συνέλαβαν

    Μητέρα έριξε χαστούκι στην 8χρονη κόρη της η οποία δεν ήθελε να πάει σχολείο - Βρέθηκε στο τμήμα

    Mία 30χρονη γυναίκα κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου.

    Σύμφωνα με το gegonota news, το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι όπου διαμένουν η ίδια με τον σύζυγό της και τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Εκείνο το πρωινό, ο σύζυγός της είχε φύγει για δουλειά, ο 13χρονος γιος τους για το σχολείο και η 30χρονη ειχε μείνει στο σπίτι με τις δύο ανήλικες κόρες.

    Όπως αναφέρθηκε η ένταση εκδηλώθηκε όταν η 8χρονη κόρη της δεν ήθελε να σηκωθεί από το κρεβάτι και να πάει στο σχολείο, γεγονός που εξόργισε την μητέρα και έφτασε σε σημείο να χαστουκίσει την ανήλικη. Η 30χρονη ελάχιστη ώρα αργότερα, τηλεφώνησε στον σύζυγό της και του εξήγησε ότι μόλις είχε μαλώσει με τα παιδιά που έκλαιγαν με αναφιλητά.

    Εκείνος, μέσω τηλεφώνου και μεταξύ της έντασης και του πανικού, νόμιζε πως την άκουσε να λέει ότι θα σκοτώσει τα παιδιά τους και έντρομος, κάλεσε την αστυνομία. Πριν ειδοποιήσει τις Αρχές, ο σύζυγος της κατηγορουμένης επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία οικογενειακή φίλη, από την οποία ζήτησε να πάει στο σπίτι τους προκειμένου να δει τι είχε συμβεί. Εκείνη, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου πως, μόλις έφθασε στο σπίτι, είδε τα παιδιά να κλαίνε και να της λένε ότι μάλωσαν με την μαμά τους.

    Από την πλευρά του ο σύζυγος της 30χρονης, κατέθεσε πως η κόρη τους είχε χτυπηθεί στο ένα μάγουλο, ακριβώς κάτω από το μάτι.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο μεταξύ της συζύγου του και των παιδιών τους, ενώ συμπλήρωσε πως η 30χρονη, πριν ενάμιση χρόνο, είχε προσβληθεί από τον Covid-19 και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για το στρες, ωστόσο έχει εδώ και καιρό σταματήσει τα φάρμακα.

    Η ίδια ισχυρίστηκε πως ήταν η πρώτη φορά που σήκωσε το χέρι της και χτύπησε παιδί, ενώ το περιστατικό το απέδωσε στο ότι βγήκε εκτός εαυτού όταν άκουσε ότι η 8χρονη δεν ήθελε να πάει σχολείο.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη
    Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη

    Στο Παίδων με εντολή του εισαγγελέα θα παραμείνουν τα άλλα τρία παιδιά της οικογένειας παλαιοχριστιανών από την Κορινθία.

    Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε η σύλληψη της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορινθίας από την Ελληνική Αστυνομία την Παρασκευή (27/9).

    Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγο μετά τις 18:30 την οικογένεια των παλαιοχριστιανών σε σπίτι στην Κερατέα Αττικής. Εκεί βρέθηκαν ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, δηλαδή ο πατέρας, η σύζυγός του, η μεγάλη κόρη του που έχει ένα παιδί, καθώς και τα άλλα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, καθώς και το βρέφος.

    Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο Παίδων, εξετάστηκε για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, ενώ τώρα βρίσκεται σε Δομή βρεφών.

    Τα τρία ανήλικα παιδιά θα παραμείνουν στο Παίδων με εντολή του εισαγγελέα, ενώ ο 45χρονος, η γυναίκα του και η μεγάλη του κόρη θα οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέα για αρπαγή.

    Η κόρη είναι και αυτή κατηγορούμενη για αρπαγή, διότι της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού της τότε και έπρεπε να το παραδώσει.

    Υπενθυμίζεται πως προ ημερών o Μανώλης Καλαϊτζιδάκης έκανε «ντου» νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» αρπάζοντας το παιδί του.

    Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών, που έμενε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία, πήρε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης (24/9) το νεογέννητο και τη μητέρα του παιδιού, Σεβαστή, και έφυγαν με ταξί από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο Καλαϊτζιδάκης, «παρόλο που υπήρχε σεκιούριτι, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση. Η μητέρα όλες αυτές τις ημέρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμη»/ Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 45χρονος «άρχισε να τρέχει από τον τρίτο όροφο, έφτασε μέχρι το Αρεταίειο Νοσοκομείο και από εκεί εξαφανίστηκε».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε
    Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε

    Η σύλληψη έγινε σε σπίτι στην Κερατέα - Πληροφορίες ότι έχει συλληφθεί και η γυναίκα του και μητέρα του μωρού

    Συνελήφθη την Παρασκευή, σε σπίτι στην Κερατέα, ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης που άρπαξε το νεογέννητο κοριτσάκι του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Πληροφορίες θέλουν και τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού να έχει συλληφθεί.
    Το νεογνό παρέμενε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, καθώς ο κοινωνικός λειτουργός είχε κρίνει ακατάλληλο το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας και είχε απαγορεύσει να δοθεί στους γονείς.
    Το βρέφος επρόκειτο να μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», πράγμα που γνώριζαν οι γονείς. Η μητέρα του, η οποία και η ίδια είχε εξαφανιστεί, ερχόταν καθημερινά σε επαφή με το κοριτσάκι, αφού το θήλαζε.

    Επειδή ήταν γνωστό ότι το βρέφος θα μεταφερόταν, υπήρχαν υπάλληλοι σεκιούριτι στον όροφο των νεογνών, ωστόσο, ο πατέρας κατάφερε να αρπάξει το παιδί και να φύγει τρέχοντας.

    Πριν από δύο μέρες, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είχε υποστηρίζει ότι νόμιμα έδρασε για την αρπαγή του νεογέννητου παιδιού του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Όπως είχε πει στον ΑΝΤ1 δεν του έχει επιβληθεί καμία νομική ενέργεια που να απαγορεύει όσα έκανε.

    «Όλα όσα γράφονται ότι καταζητούμαι μετά την αφαίρεση του παιδιού είναι ψέματα. Μόλις μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πλατείας Συντάγματος και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο νοσοκομείο, εξάλλου, ουδέποτε “εισέβαλα” όπως λένε. Κλήθηκα φανερά, για ζήτημα υγείας του παιδιού, από την διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, και πήγα κανονικά σε ώρες επισκεπτηρίου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πράξη με την οποία, ούτε να μου αφαιρείται η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια, ούτε να μου απαγορεύεται η προσέγγιση του παιδιού» ειχε πει ειδικότερα ο Καλαϊτζιδάκης.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο