Ένα όνομα που αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας του ελαιολάδου στην Ηλεία είναι το “Λιοτρίβι Κουφωλιάς”. Ο Βασίλης και ο Θανάσης Κουφωλιάς είναι η τρίτη γενιά συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε το 1970, στο κεφαλοχώρι των Μακρισίων, στον δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.
Η ανοδική πορεία της εταιρίας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1970 χρησιμοποιώντας υδραυλικά πιεστήρια για την παραγωγή του ελαιολάδου, ενώ ο εξοπλισμός εκσυγχρονίστηκε το 1985 με την τεχνολογία της εποχής. Το 2007 έγινε η μεταφορά σε νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, Η μονάδα παραγωγής εκσυγχρονίστηκε στον μηχανολογικό εξοπλισμό εκ νέου το 2018, εφαρμόζοντας το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων κατά ISO 22000: 2018, αναβαθμίζοντας και πάλι το κεφάλαιο της ποιότητας.
Σήμερα στο ελαιοτριβείο “Κουφωλιάς” λειτουργούν δύο υπερσύγχρονες μονάδες οικολογικής επεξεργασίας ελαιοκάρπου του ιταλικού ομίλου PIERALISI και λειτουργεί με το σύστημα των δύο φάσεων χωρίς προσθήκη νερού.
Το φυγοκεντρικό σύστημα των δύο φάσεων δεν προσθέτει νερό, παρά μόνο κατά την εκκίνηση της διαδικασίας. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν μειώνει την ποσότητα των φυσικών αντιοξειδωτικών στο ελαιόλαδο που οδηγεί σε ισχυρή αντοχή του στην αυτοοξείδωση.
Η ποιότητα στο πιάτο σας
Το ελαιοτριβείο “Κουφωλιάς” πέρα από την παραγωγή ελαιολάδου, δραστηριοποιείται στην εμπορία και στην τυποποίηση του. Το brand name “Λιοτρίβι Κουφωλιάς” που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια την εταιρία, κερδίζει καθημερινά μια θέση στη διατροφή και το τραπέζι μας.
Το “Λιοτρίβι” είναι ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης “Ολυμπία” (AGROCERT).
Πέρα όμως από την γνώριμη “παραδοσιακή” γεύση του ελαιολάδου, υπάρχουν και εκείνες που έχουν εμπλουτιστεί με άλλους θησαυρούς της ελληνικής φύσης, όπως η ρίγανη, η πιπεριά, το λεμόνι, αλλά και ένας τριπλός συνδυασμός δενδρολίβανου, σκόρδου και πιπεριού.
Και μαζί με τα ποιοτικά ελαιόλαδα “Λιοτρίβι” η εταιρία προωθεί και την επιτραπέζια ελιά σε δύο ποικιλίες… Τις “Καλαμών” και τις “Πράσινες”.
Η ανώτατη ποιότητα της εταιρίας “Λιοτρίβι Κουφωλιάς” επισφραγίζεται και με διεθνής διακρίσεις, όπως τα Χρυσά Μετάλλια στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου “EVO IOOC” και τα Παγκόσμια Βραβεία Ελαιολάδου του Βερολίνου “Berlin GOOA”…
Ένας επισκέψιμος χώρος γευσιγνωσίας
Οι δρόμοι της ελιάς κερδίζουν όλο και περισσότερους “ταξιδιώτες” που θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά της ελαιοπαραγωγής και να δοκιμάσουν τα ποιοτικότερα ελαιόλαδα για τη διατροφή μας.
Ο χώρος του ελαιοτριβείου “Λιοτρίβι Κουφωλιάς” από το 2018 είναι επισκέψιμος για το κοινό. Κάθε χρόνο εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται τη μονάδα για να δουν από κοντά την έκθεση με το χθες και το σήμερα του μηχανολογικού εξοπλισμού του ελαιοτριβείου και το πως παράγεται το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τη γεύση του σε συνδυασμό με άλλες μοναδικές γεύσεις της μεσογειακής διατροφής και να αγοράσουν από την πηγή τον “πράσινο υγρό χρυσό” που μόνο θετικά έχει να προσφέρει στην υγεία του ανθρώπου.
Λιοτρίβι Κουφωλιάς
Μακρίσια Ολυμπίας Ηλείας
Τηλέφωνο: 26250 24250
Κινητό: 6973 371651
Φαξ: (+30) 26250 24250
Email: [email protected]