Κάθε χρόνο τη Μ. Πέμπτη βάφουμε τα αυγά μας, όπως προστάζει το έθιμο, τα οποία συνήθως μετά το κλασικό τσούγκρισμα το βράδυ της Ανάστασης, καταλήγουν στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα οι περισσότερες από εμάς θα τα σερβίρουμε κι αυτά στο Πασχαλινό τραπέζι, αλλά μπροστά στα υπόλοιπα εντυπωσιακά εδέσματα της ημέρας, φαντάζουν «φτωχά» και είναι λογικό να μπουν σε δεύτερη μοίρα.
Κι όμως υπάρχει τρόπος τα κόκκινα αυγά σας να κλέψουν τις εντυπώσεις των καλεσμένων σας, είτε ως ορεκτικό στο κύριο γεύμα, είτε γιατί όχι και ως brunch με τις πρώτες δοκιμές του ψησίματος…
Παρακάτω σας έχουμε την πιο εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή. Φτιάξτε τη και θα μας θυμηθείτε…
Υλικά για 4 αυγά
- 4 βραστά αυγά (σφιχτά)
- 70 γρ. ροκφόρ ή άλλο κρεμώδες τυρί της αρεσκείας σας
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αυγά στη μέση, αφαιρούμε τους κρόκους και τους λιώνουμε με το πιρούνι.
Προσθέτουμε το τυρί (ροκφόρ ή όποιο άλλο έχουμε επιλέξει) και το πατάμε με το πιρούνι να λιώσει. Κατόπιν προσθέτουμε τη μαγιονέζα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τα ασπράδια και σερβίρουμε!!
Φωτογραφία από Thomas Schink από το Pixabay