Παρά την απλότητά της, αυτή τη σαλάτα αν την παρασκευάσουμε με καλής ποιότητας υλικά, θα μαγέψει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Είναι η επιβεβαίωση του ότι δεν χρειάζεσαι πολλά και εξεζητημένα υλικά για να φτιάξεις κάτι πολύ νόστιμο.
Η ποιοτική πρώτη ύλη και ο σωστός συνδυασμός γεύσεων και ποσοτήτων είναι ικανά να σου προσφέρουν ένα γευστικότατο και ευκολοσυνδύαστο έδεσμα!!
Για το λάδι βασιλικού (δεν θα το χρησιμοποιήσουμε όλο)
30 γρ. βασιλικό
200 γρ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση (υπολόγισε την ποσότητα ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων)
20 ντοματίνια
100 γρ. μοτσαρέλα (ή παραπάνω ανάλογα με την προτίμησή σας)
αλάτι - πιπέρι
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
1 κ.σ. λάδι βασιλικού
Για το σερβίρισμα
Ρόκα
Εκτέλεση
Για το λάδι βασιλικού
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα φύλλα βασιλικού για 5 δευτερόλεπτα.
Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα φύλλα βασιλικού σε ένα σουρωτήρι, που το έχουμε τοποθετήσει από πριν σε ένα μπολ με νερό και πάγο.
Σουρώνουμε καλά τον βασιλικό και πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγει η περιττή υγρασία.
Μεταφέρουμε τον βασιλικό στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε ένα τούλι σε ένα σουρωτήρι και περνάμε το λάδι με τον βασιλικό. Πιέζουμε για να φύγει όλο το λάδι και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι.
Συνολικά θα έχουμε περίπου 150 γρ. αρωματισμένο ελαιόλαδο.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομματάκια και τη βάζουμε σε άλλο μπολ. Προσθέτουμε 1 κ.σ. από το λάδι βασιλικού, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα αναμιγνύοντας όμορφα τα δύο μίγματα, με φυλλαράκια ρόκας από πάνω και λίγο λάδι βασιλικού ακόμα.