Χειμώνας, κρύο, γιορτινή ατμόσφαιρα…
Οι περιστάσεις είναι ότι πρέπει για να «ξετρυπώσουμε» χειμωνιάτικες συνταγές και να δοκιμάσουμε τα αγαπημένα μας αλκοολούχα αποστάγματα στην ζεστή τους εκδοχή, συνδυασμένα με υπέροχα χειμωνιάτικα μπαχαρικά και φρούτα.
Τα άλλοτε πανάκριβα και εξωτικά, για την Ευρώπη, μυρωδικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κλπ) δίνουν ακόμη και σήμερα στα ποτά και τα φαγητά μας μια πολύ ξεχωριστή, σύνθετη γεύση και κατά κάποιον τρόπο μας συνδέουν με το γευστικό μας παρελθόν.
Τα φρούτα, από την άλλη μεριά, είναι ο θησαυρός που μας χαρίζει απλόχερα η φύση, γεμάτα πλούσιες γεύσεις και αρώματα.
Τι καλύτερο λοιπόν, από το να συνδυάσουμε ένα εξαιρετικής ποιότητας ρούμι, με ολόγλυκα μήλα και μυρωδάτη κανέλα;;
Μια ζεστή και ευωδιαστή επιλογή για τις κρύες νύχτες με την παρέα…
Μετά το γεύμα ή κατά την άφιξη των καλεσμένων σας στα τραπέζια των γιορτών, αυτό το ζεστό ρούμι με μήλο και κανέλα θα τους ζεστάνει με τον καλύτερο τρόπο!!
Ανά μερίδα θα χρειαστούμε:
- 40 ml ρούμι
- 90 ml χυμό μήλου
- 20 ml μηλίτη
- 1 ξυλάκι κανέλας
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε τόσο ώστε να μην φτάσουν σε σημείο βρασμού.
Το σερβίρουμε ζεστό, με το ξύλο κανέλας και φέτες μήλου.
Καταναλώστε υπεύθυνα!! Στην υγειά σας!!
Photo by Tijana Drndarski on Unsplash