Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 12:50

HUAWEI Mate 20 Pro: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Δώρο το HUAWEI Watch GT, αξίας €249

Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες για το νέο HUAWEI Mate 20 Pro στο www.cosmote.gr και το www.germanos.gr. Κατασκευασμένο από 3D γυαλί και μέταλλο με τέσσερις κάμερες και τον κορυφαίο οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 980, το HUAWEI Mate 20 Pro συνδυάζει την καινοτομία με την υψηλή αισθητική. Όσοι καταναλωτές το προ-παραγγείλουν παίρνουν δώρο το HUAWEI Watch GT, αξίας €249, ενώ εκείνοι που θα επιλέξουν να κάνουν το pre-order έως και τις 25/10, θα αποκτήσουν την ναυαρχίδα της HUAWEI, πριν από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της, που είναι η 1η Νοεμβρίου.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του HUAWEI Mate 20 Pro, ξεχωρίζει ο πανίσχυρος οκταπύρηνος επεξεργαστής Kirin 980, βασισμένος στην αρχιτεκτονική των 7nm, που ενσωματώνει διπλή μονάδα τεχνητής νοημοσύνης, εξασφαλίζοντας καλύτερη απόδοση και ταχύτατο multitasking. Είναι εξοπλισμένο με 6,39’’ OLED οθόνη, τριπλή κάμερα ΑΙ (Artificial Intelligence - Τεχνητή Νοημοσύνη) της Leica (40MP, 20MP και 8MP) και 24MP εμπρόσθια κάμερα για μοναδική φωτογραφική ακρίβεια και ασύγκριτη λεπτομέρεια. Παράλληλα, διαθέτει πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε νερό και σκόνη και μπαταρία μεγάλης αυτονομίας 4200mAh. Φορτίζει πολύ γρήγορα (φθάνει στο 70% μέσα σε 30 λεπτά), έχει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, ενώ είναι το πρώτο smartphone της HUAWEI με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος και αναγνώριση προσώπου 3D για ασφαλή πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα.

Με τo HUAWEI Mate 20 Pro, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Internet μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο 4G/4G+ στην Ελλάδα, με πληθυσμιακή κάλυψη πάνω από 98% και 94% αντίστοιχα. Το δίκτυο COSMOTE πρόσφατα βραβεύτηκε ως το πιο γρήγορο δίκτυο Mobile Internet στην Ελλάδα, από τον ανεξάρτητο φορέα Ookla.

Οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν το HUAWEI Mate 20 Pro από €1.049 (€29,14/μήνα σε 36 άτοκες δόσεις) ή φθηνότερα στα προγράμματα κινητής COSMOTE και να το συνδυάσουν με αξεσουάρ, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα (μαύρο, μπλε, Twilight).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 12:50

Σχετικά Άρθρα

  • Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα έχουν ανακοινωθεί, λέει ο CEO της Roche
    Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα έχουν ανακοινωθεί, λέει ο CEO της Roche

    Ο ελβετικός όμιλος θα μπορούσε να προσφέρει γρήγορα τον δεκαπλάσιο αριθμό διαγνωστικών τεστ από ό,τι απαιτείται σήμερα

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Roche δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα είχαν αναφερθεί προηγουμένως και ότι ο ελβετικός όμιλος θα μπορούσε να προσφέρει γρήγορα τον δεκαπλάσιο αριθμό διαγνωστικών τεστ από ό,τι απαιτείται σήμερα.

    «Φαίνεται ότι υπάρχουν ήδη περισσότερα κρούσματα mpox στην Ευρώπη, ίσως να μην έχουν φτάσει όλα ακόμη στα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Τόμας Σίνεκερ σε τηλεφωνική κλήση μετά την ανακοίνωση της εταιρείας φαρμάκων και διαγνωστικών προϊόντων για τις πωλήσεις του τριμήνου. Ο Σίνεκερ επισήμανε τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της νέας παραλλαγής του ιού της mpox που ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη, από τη Γερμανία.

    Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τη δημόσια υγεία στη Γερμανία ανακοίνωσε χθες ότι ο κίνδυνος για την υγεία του ευρύτερου πληθυσμού είναι μικρός. Η ζήτηση για τα τεστ της Roche για την mpox «δεν είναι ακόμη τόσο υψηλή, αλλά θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στην δεκαπλάσια ζήτηση», πρόσθεσε ο Σίνεκερ.

    Στην περίπτωση κατάστασης πανδημίας με πολύ πιο γρήγορη εξάπλωση του ιού, η Roche θα χρειαστεί έξι με εννέα μήνες για να ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγή διαγνωστικών τεστ, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον Αύγουστο για τη νέα μορφή του ιού κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού επιδημία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εξαπλώθηκε σε γειτονικές χώρες.

    Η πρώτη ένδειξη της εξάπλωσης εκτός Αφρικής υπήρξε στις 15 Αυγούστου όταν αξιωματούχοι της παγκόσμιας υγείας επιβεβαίωσαν κρούσμα του νέου στελέχους του ιού της mpox στη Σουηδία.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Kρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη θανατηφόρα παράσυρση 75χρονου τουρίστα στο Ρέθυμνο
    Kρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη θανατηφόρα παράσυρση 75χρονου τουρίστα στο Ρέθυμνο

    Το σοκαριστικό τροχαίο στη Κρήτη καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα.

    Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τη στιγμή που ένας 75χρονος Γερμανός τουρίστας στη Κρήτη βρήκε τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε από μηχανή, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο μαζί με τη σύζυγό του, έτσι ώστε να φτάσουν στη στάση λεωφορείου.

    Στο βίντεο του neakriti.gr καταγράφονται οι δραματικές στιγμές του δυστυχήματος. Ο άτυχος άνδρας, που ακολουθεί τη σύζυγό του, παρασύρεται από μια μηχανή που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, διασχίζοντας τη διάβαση, με συνέπεια να βρει ακαριαίο θάνατο, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο. Ο οδηγός της μηχανής φέρεται να βρίσκεται σε σοκ μετά το συμβάν, φωνάζοντας ότι «σκότωσε άνθρωπο», καθώς δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του πεζού.

    Δείτε βίντεο ντοκουμέντο:

    Το βίντεο έχει προκαλέσει θλίψη και ανησυχία, επαναφέροντας στο προσκήνιο τα ζητήματα οδικής ασφάλειας στην Κρήτη. Κατοίκοι της περιοχής επισημαίνουν ότι οι φωτισμοί σε κεντρικούς δρόμους δεν λειτουργούν, καθιστώντας τη νύχτα επικίνδυνη για πεζούς και οδηγούς. Ο ιδιοκτήτης τοπικού καφέ έχει προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα, αφήνοντας αναμμένη τη δική του ταμπέλα για να διευκολύνει τη διέλευση.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας
    Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας

    Ένας 71χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Γερμανίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Κοντογυαλού της Κέρκυρας το μεσημέρι του Σαββάτου 14/09.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, το οποίο ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες για το συμβάν, στον 71χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από έναν ναυαγοσώστη και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

    Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

    Πηγή: cnn.gr

  • Επιστροφή στα πλήκτρα για καλύτερη ψυχική υγεία: Από τα smartphones των 1500 ευρώ στα κινητά με πορτάκι των 60
    Επιστροφή στα πλήκτρα για καλύτερη ψυχική υγεία: Από τα smartphones των 1500 ευρώ στα κινητά με πορτάκι των 60

    Όλο και περισσότεροι γυρνούν στα παραδοσιακά κινητά τηλέφωνα, θυσιάζοντας τις τεχνολογικές ευκολίες

    Πορτάκι, μεγάλα κουμπιά με νούμερα και μικρά γράμματα της αλφαβήτα, ένα πλήκτρο με ένα πράσινο τηλέφωνο και ένα με κόκκινο και το στρογγυλό κουμπί στη μέση που μας πλοηγεί στο μενού και στις εφαρμογές που έχει μέσα η συσκευή. Αυτό είναι το παραδοσιακό κινητό τηλέφωνο που όλοι κρατήσαμε στα χέρια μας κάποια στιγμή – άλλοι για μεγαλύτερο διάστημα, άλλοι για μικρότερο. Για πολλά χρόνια τώρα αυτού του είδους τα τηλέφωνα συνεχίζουν να υπάρχουν στην αγορά για τεχνολογικούς πελάτες μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να κατανοήσουν πως χρησιμοποιείται ένα smartphone. Οι λειτουργείες τους περιορίζονται απλά στο να καλούν κάποιον, να στέλνουν μηνύματα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις να έχουν ένα ξυπνητήρι και μια πολύ απλή κάμερα.
    Αυτά τα κινητά τηλέφωνα, που σε τίποτα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα εξελιγμένα android και ios λογισμικά, φαίνεται όμως να προσφέρουν κάτι που τα υπόλοιπα «έξυπνα» τηλέφωνα δεν μπορούν. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι λοιπόν, που ασπάζονται έναν πιο «αργό» τρόπο ζωής, φαίνεται ότι υιοθετούν την χρήση αυτών των συσκευών, προτιμώντας να θυσιάσουν ορισμένες ψηφιακές διευκολύνσεις μπροστά στην ηρεμία και την ευζωία που προσφέρει ένα κινητό με πορτάκι, κουμπιά και πέντε βασικές λειτουργίες. Το κίνητρό τους; Η επιθυμία να ανακτήσουν την ευημερία τους, να επανασυνδεθούν με τον πραγματικό κόσμο και να ξεφύγουν από τα νύχια της συνεχούς συνδεσιμότητας.
    Τι μου προσφέρει ένα παραδοσιακό κινητό τηλέφωνο;
    Τα τελευταία χρόνια τα smartphones είναι οι μόνιμοι σύντροφοί μας. Παρέχουν πρόσβαση στα πάντα, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τις τραπεζικές συναλλαγές, την ψυχαγωγία και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εργασίας μας - όλα στην παλάμη των χεριών μας. Σε μια εποχή λοιπόν όπου η ζωή μας είναι συνυφασμένη με τον ψηφιακό κόσμο, η ιδέα να παρατήσουμε ένα iPhone για ένα flip phone μοιάζει σχεδόν αδιανόητη. Ωστόσο, με αυτή την ευκολία των πρώτων έρχεται και ένα τίμημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο υπερβολικός χρόνος στην οθόνη, ειδικά στα smartphones, μπορεί να συμβάλει σε άγχος, κατάθλιψη και μείωση των προσωπικών αλληλεπιδράσεων. Η ανάγκη να παραμένουμε συνδεδεμένοι 24 ώρες το 24ωρο μπορεί να γίνει πιεστική, αφήνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται ψυχικά εξαντλημένοι και κοινωνικά απομονωμένοι.

    Εδώ μπαίνει το flip phone (το κινητό με πορτάκι), ως ένα σύμβολο απλούστερων εποχών που αντίθεση με τα αντίστοιχα smartphone, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βασική λειτουργικότητα. Δεν υπάρχει ατελείωτη κύλιση, ούτε ειδοποιήσεις που κάνουν ήχους κάθε λίγα δευτερόλεπτα, ούτε εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να μας κρατούν κολλημένους στην οθόνη. Για όσους αναζητούν ένα διάλειμμα από τον συνεχή καταιγισμό πληροφοριών, τα flip phones φαίνεται να προσφέρουν μια ιδανική ψηφιακή αποτοξίνωση.

    Το κόστος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, καθώς μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού θεωρεί την τιμή των περισσότερων smartphones απαγορευτική. Έτσι, για αυτούς που δίνουν έως και 2000 για ένα κινητό τηλέφωνο φαίνεται να υπάρχουν κι εκείνοι που προτιμούν να δώσουν 100 ευρώ για μια συσκευή που θα κάνει απλώς αυτό που λέει το όνομά της: να τηλεφωνεί.
    Ανακαλύπτοντας εκ νέου την ανθρώπινη σύνδεση

    Μία από τις πιο βαθιές επιπτώσεις της μετάβασης σε ένα flip phone ωστόσο, είναι ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει τις κοινωνικές μας αλληλεπιδράσεις. Χωρίς την απόσπαση της προσοχής από ένα smartphone, πολλοί ανακαλύπτουν ότι είναι πιο παρόντες στις συζητήσεις. Αντί ελέγχουν το Instagram ή να απαντούν σε ένα email όσο συνομιλούν με κάποιον, ασχολούνται πλήρως με το πρόσωπο που έχουν απέναντί τους. Πολλοί θεωρούν ότι αυτή η μετατόπιση της εστίασης μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερες, πιο ουσιαστικές συνδέσεις με την οικογένεια, τους φίλους, ακόμη και με αγνώστους.

    Επιπλέον, η απουσία κοινωνικών μέσων και εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων στα flip phones αναγκάζει τους ανθρώπους να είναι πιο προσηλωμένοι στην επικοινωνία τους. Οι άνθρωποι σηκώνουν και πάλι το τηλέφωνο για να καλέσουν αγαπημένα τους πρόσωπα ή να κανονίσουν συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, επαναφέροντας την προσωπική πινελιά στις αλληλεπιδράσεις τους.

    Ένα μικρό τίμημα;

    Φυσικά, η επιστροφή σε ένα κινητό τηλέφωνο δεν είναι απαλλαγμένη από τις προκλήσεις της. Πρώτον, η έλλειψη λειτουργικότητας smartphone σημαίνει ότι οι χρήστες χάνουν ευκολίες όπως το GPS, το mobile banking και τη δυνατότητα γρήγορης αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο. Οι καθημερινές εργασίες που κάποτε μπορούσαν να γίνουν με ένα πάτημα, απαιτούν τώρα περισσότερο προγραμματισμό και προνοητικότητα. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν δύσκολο να προσαρμοστούν στην πληκτρολόγηση σε αριθμητικό πληκτρολόγιο μετά από χρόνια χρήσης οθονών αφής.

    Αλλά αυτές οι ενοχλήσεις είναι ακριβώς αυτό που μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ελκυστικό. Η αδυναμία να ελέγχουν συνεχώς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή να μετακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να νιώθουν σαν ένα βάρος που τους έχει φύγει από τους ώμους. Η επιστροφή στην απλότητα τους επιτρέπει να επιβραδύνουν και να απολαμβάνουν τις στιγμές της ζωής χωρίς τη συνεχή πίεση να είναι «σε λειτουργία». Διαπιστώνουν ότι είναι πιο παραγωγικοί, λιγότερο αγχωμένοι και πιο συντονισμένοι με το περιβάλλον τους.
    Μια αυξανόμενη τάση με διαρκή αντίκτυπο

    Η τάση της επιστροφής στα κινητά τηλέφωνα είναι κάτι περισσότερο από μια νοσταλγική νεύση στο παρελθόν. Για πολλούς είναι μια συνειδητή απόφαση να δοθεί προτεραιότητα στην ψυχική υγεία και την ευημερία. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αυτή τη στροφή, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται απλώς για μια φευγαλέα μόδα, αλλά για ένα κίνημα προς την ανάκτηση του ελέγχου του χρόνου και της προσοχής του ατόμου. Για όσους έχουν κάνει το άλμα, τα οφέλη φαίνεται να επεκτείνονται πέρα από την προσωπική ευημερία, καθώς αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με τον κόσμο γύρω τους, πιο παρόντες στις σχέσεις τους και πιο ικανοποιημένοι από την καθημερινή τους ζωή.

    Είναι όμως αυτή η επιστροφή τελικά και η πιο σωστή επιλογή, ή μήπως δαιμονοποιούμε την τεχνολογία για να καλύψουμε την έλλειψη των δικών μας προσωπικών ορίων στη χρήση της;
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Συναγερμός στην Γαύδο: Χάθηκαν τα ίχνη Γερμανού κατοίκου – Πού εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών
    Συναγερμός στην Γαύδο: Χάθηκαν τα ίχνη Γερμανού κατοίκου – Πού εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών

    Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαύδο καθώς αγνοείται Γερμανός κάτοικος του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από το απόγευμα της Δευτέρας (12/8).

    Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση για τον εντοπισμό του αλλοδαπού άνδρα, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο νησί την τελευταία δεκαετία.

    Οι πρώτες πληροφορίες

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για τον Nills, γερμανικής καταγωγής, ο οποίος δεν εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στην καντίνα όπου εργάζεται στην περιοχή του Αη Γιάννη.

    Μόλις έγινε γνωστή η εξαφάνισή του, άνθρωποι που τον γνωρίζουν πήγαν στο παλιό σπίτι που μένει, πάνω από τον οικισμό του Αη Γιάννη. Εκεί βρήκαν το φαγητό του, ανέγγιχτο, αλλά κανένα ίχνος του ιδίου.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, αλλά και άνθρωποι του Δήμου Γαύδου καθώς και κατασκηνωτές που ζουν στο νησί και οι οποίοι ξεκίνησαν τις έρευνες στα μονοπάτια της περιοχής χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Smart phones: Το βασικό μέσο για πραγματοποίηση συναλλαγών σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο
    Smart phones: Το βασικό μέσο για πραγματοποίηση συναλλαγών σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο

    1,7 δισ. mobile τραπεζικοί λογαριασμοί

    Σε κυρίαρχο μέσο πραγματοποίησης συναλλαγών σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο έχει μετατραπεί το έξυπνο κινητό τηλέφωνο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας υπάρχουν σήμερα σε αριθμό περισσότεροι από 1,75 δισ. mobile τραπεζικοί λογαριασμοί.

    Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία της GSMA το 2023 οι συναλλαγές μέσω κινητών συσκευών σε αξία ανήλθαν στο αστρονομικό ποσό των 1,4 τρισ.δολαρίων παρουσιάζοντας αύξηση 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δηλαδή σε αξία οι συναλλαγές ανέρχονται σε 2,7 εκατ.δολ. κάθε 60 δευτερόλεπτα.

    Το γεγονός αυτό οφείλεται στο μεγάλο αριθμό συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνούν τους 5,6 δισ. με προοπτική το 2030 να ανέλθουν σε 6,3 δισ. σε αριθμό. Το 60% πλέον του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του κινητού τηλεφώνου, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την κυριαρχία του μέσου στην οικονομία και τις συναλλαγές σε κάθε τομέα της οικονομίας.

    Στο ίδιο μήκος κύματος είναι η ανάπτυξη του έξυπνου κινητού τηλεφώνου και στην Ελλάδα καθώς οι ενεργοί χρήστες στο mobile banking προσεγγίζουν τους 6 εκατομμύρια σε αριθμό, έχοντας αναδειχθεί σε κορυφαίο εναλλακτικό ψηφιακό τραπεζικό κανάλι συναλλαγών.

    To έξυπνο κινητό τηλέφωνο είναι πλέον και το βασικό κανάλι που προτιμούν οι καταναλωτές να πραγματοποιούν τις αγορές, αλλά και τις αναζητήσεις τους μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στη διάρκεια του Balkan eCommerce Summit, με αποκλειστικό αντιπρόσωπο του συνεδρίου στην Ελλάδα την εταιρία Generation Y, του Ομίλου GPA, το 89% της επισκεψιμότητας σήμερα στα ηλεκτρονικά καταστήματα των χωρών της Βαλκανικής προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) από τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (έρευνα της Mediapost Hit Mail), με την αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου να έχει ξεπεράσει συνολικά τα 100 δισ. ευρώ. Μια τάση που κυριαρχεί και στην Ελλάδα.

    Ταυτόχρονα όμως το έξυπνο κινητό τηλέφωνο, εκτός από κυρίαρχο μέσο συναλλαγών, έχει εξελιχθεί και στονν ψηφιακό βοηθό κάθε ανθρώπου σε κάθε γωνιά του κόσμου. Με την ενσωμάτωση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πρόσφατα σε παρουσίαση της Samsung για την νέα σειρά Galaxy Ζ (Fold6 και Flip 6), έχουν πλέον απεριόριστες δυνατότητες όπως μεταξύ άλλων αυτόματα ζωντανή μετάφραση στη διάρκεια συνομιλίας, δυνατότητα ηχογράφησης ομιλιών σε συνέδρια και πραγματοποίηση ακόμη και περίληψης, αναζήτηση εικόνων με άμεσα αποτελέσματα, σύνδεση με έξυπνα ρολόγια που δίνουν αμέτρητες δυνατότητες παρακολούθησης βασικών δεικτών υγείας κλπ. Επίσης μέσω του smart phone ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να ελέγχει από απόσταση σειρά έξυπνων οικιακών συσκευών που έχει στο σπίτι του και όχι μόνον, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια του σπιτιού, την εξοικονόμηση ενέργειας κλπ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Η Huawei ετοιμάζει πολυτελές ηλεκτρικό coupe SUV
    Η Huawei ετοιμάζει πολυτελές ηλεκτρικό coupe SUV

    Μέσω της θυγατρικής της εταιρίας Luxeed η Huawei παρουσίασε το R7, ένα coupe SUV που δείχνει άμεσα ανταγωνιστικό του Model Y.

    Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ιδρύονται με απίστευτο ρυθμό και η Luxeed είναι ακόμη μία θυγατρική της Huawei η οποία παρουσίασε επίσημα το Luxeed R7, ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV με coupe αμάξωμα το οποίο βασίζεται στο Huawei SU7
    Η Luxeed προορίζεται να κατασκευάζει πολυτελή ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Το R7, το πρώτο μοντέλο της, βασίζεται στο SU7 ενώ το γράμμα «R» προέρχεται από την αγγλική λέξη «revolution».
    Το μήκος του Luxeed R7 είναι 4.956 χλστμ., το πλάτος του 1.981 χλστμ., το ύψος του 1.634 χλστμ. και το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.950 χλστμ. Η αρχιτεκτονική του είναι 800 Volt με μπαταρίες ιόντων λιθίου 82 kWh και 100 kWh. Στην πρώτη περίπτωση, η μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία του αυτοκινήτου είναι 705 χλμ. (κατά το κινεζικό πρότυπο CLTC) και στη δεύτερη φτάνει τα 855 χλμ. (κατά το κινεζικό πρότυπο CLTC)
    Το R7 θα διατίθεται τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα, όσο και με δύο. Στην πρώτη περίπτωση ο σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη αποδίδει 292 ίππους και κινεί τους πίσω τροχούς. Στη δεύτερη, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των δύο ηλεκτρομοτέρ φτάνει τους 496 ίππους. Σε αυτή, το εμπρός είναι ασύγχρονο.

    H Luxeed ανακοινώνει ότι η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ αυτή με τους δύο σε 3,3 δευτερόλεπτα.

    Πηγή: Protothema.gr
  • Τα «χαζά κινητά» επιστρέφουν: Είναι τα dumbphones το αντίδοτο στην εξάρτηση;
    Τα «χαζά κινητά» επιστρέφουν: Είναι τα dumbphones το αντίδοτο στην εξάρτηση;

    Ξοδεύουμε καθημερινά ως και 4 ώρες online στα smartphones υποστηρίζουν έρευνες. Θα μπορούσαν τα dumbphones - τα «χαζά» κινητά να είναι το αντίδοτο στην εξάρτησή μας από την ψηφιακή τεχνολογία;

    FOMΟ, Doomscrolling, ψηφιακό burnout: ακρωνύμια και αγγλισμοί μπήκαν στην καθομιλουμένη και των Ελλήνων – ειδικά των νεότερων ηλικιών – που περνάνε πολλές περισσότερες ώρες κολλημένοι στις οθόνες των smartphones, από όσες θα ήθελαν να παραδεχθούν. Για κάποιους τα dumphones είναι το αντίδοτο στο άσκοπο χάσιμο χρόνου.

    Μπορεί στις σχετικές δημοσκοπήσεις οι κάτοικοι της Ελλάδας να απαντάνε ότι περνάνε κατά μέσο όρο δύο ώρες την ημέρα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο μέσω mobile interent, και περίπου τρεις ώρες οι ηλικίες 16-24 ετών, όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια. Όπως προκύπτει από έρευνα της Focus Bari οι ώρες που «σκρολάρουν» χωρίς να το συνειδητοποιούν μπορεί να είναι ως και διπλάσιες.

    Σχεδόν οι 2 στους 3 (63%) παραδέχονται ότι «χαζεύουν άσκοπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ποσοστό που ανεβαίνει στο 69% για τις γυναίκες και στο 66% για τις ηλικίες 25-34.

    Οι Έλληνες περνάνε κατά μέσο όρο online στο κινητό τους πάνω από τρεισήμισι ώρες. Πρόκειται σχεδόν για το 50% του συνολικού χρόνου που περνάμε ούτως ή άλλως συνδεδεμένοι στο ίντερνετ

    Κολλημένοι στις οθόνες

    Σύμφωνα με τη Statista, οι Έλληνες περνάνε κατά μέσο όρο online στο κινητό τους πάνω από τρεισήμισι ώρες. Ο χρόνος αυτός είναι κοντά στον παγκόσμιο μέσο όρο, όπως τoν υπολογίζει η ετήσια έκθεση Digital 2024 Global Overview Report, της υπηρεσίας Data Reportal. Πρόκειται σχεδόν για το 50% του συνολικού χρόνου που περνάμε ούτως ή άλλως συνδεδεμένοι στο ίντερνετ (6 ώρες και 40 λεπτά) σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, η οποία συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα για τις παγκόσμιες ψηφιακές τάσεις.

    Αντίστοιχες έρευνες στις ΗΠΑ – οι οποίες δεν είναι πάντα εύκολο να διασταυρωθούν – αναφέρουν ότι ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει περίπου τεσσερισήμισι με πέντε ώρες τη μέρα online στο smartphone.

    Ο χρόνος αυτός ισοδυναμεί με έξι μέρες το μήνα (φανταστείτε να τις είχατε για διακοπές;) και 12 ολόκληρα χρόνια στη διάρκεια μιας ζωής, υποστηρίζει μια λίγο «μπακάλικη» αλλά αρκετά τρομαχτική υπολογιστική μέθοδος, που επικαλείται η εφημερίδα USA Today.

    Οι εφαρμογές δεν αρκούν

    Υπάρχει αντίδοτο σε αυτό το άσκοπο χάσιμο χρόνου, που μας στερεί (με τη συναίνεσή μας) ώρες που θα μπορούσαμε να περνάμε δημιουργικά με τους δικούς μας ανθρώπους ή απλά με τον εαυτό μας, απολαμβάνοντας τη ζωή εκεί έξω αντί να περιοριζόμαστε στα 7 επί 15 εκατοστά των διαστάσεων μιας τυπικής οθόνης smartphone;

    Μια κάποια λύση είναι οι εφαρμογές στο κινητό που μετράνε το χρόνο που ξοδεύουμε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, «κλειδώνοντάς» τις αν ξεπεράσουμε κάποιο καθορισμένο από εμάς όριο. Για όσους όμως έχουν την τάση να «κλέβουν» τις εφαρμογές, αγνοώντας τα ψηφιακά λουκετάκια, το μέτρο δεν πρόκειται να δουλέψει. To αμέσως επόμενο βήμα, που επιλέγουν όσοι θέλουν να κόψουν «μαχαίρι» την εξάρτησή τους από τα smartphones, είναι η επιστροφή στα dumbphones – τα «χαζά κινητά», όπως αποκαλούνται οι συσκευές παλιότερης τεχνολογίας, που απλώς έκαναν τη δουλειά τους, χωρίς πολλά-πολλά.

    Nεολουδίτες με βαθιές τσέπες

    Στις ΗΠΑ πρόκειται για μία μειοψηφική μεν, αλλά ανοδική τάση, που εντοπίστηκε αρχικά σε κοινότητες σχολιαστών στο διαδίκτυο, σε κανάλια όπως το reddit και το discord, αποτυπώθηκε σε άρθρα και έρευνες εφημερίδων όπως oι Νew York Times και η Washington Post, ενώ οδήγησε στην άνθηση των νεο-dumbphones, με σύγχρονο ντιζάιν και τσουχτερές τιμές. Για όσους όμως δεν θέλουν να «ξηλωθούν» αρκετά εκατοντάδες δολάρια ή ευρώ για τα στυλάτα νεο-λουδίτικα κινητά που κυκλοφορούν σε ΗΠΑ και ΕΕ από εταιρείες όπως η ελβετική Punkt ή να μπουν σε λίστες αναμονής για πρωτοποριακές μινιμαλιστικές συσκευές που κυκλοφορούν από μικρές εταιρείες τεχνολογίας (Βοringphone, Lightphone), τα παλιά καλά dumbphones είναι η προφανής επιλογή.

    Το «βαρετό τηλέφωνο» για ενδιαφέρουσα ζωή

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Guardian η φινλανδική HMD, που κατασκευάζει τα Νοkia, είδε τις πωλήσεις των flip phones (ναι, αυτά με το αναδιπλούμενο πορτάκι), να διπλασιάζονται το 2023, ενώ περιμένει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το 2024. Εξάλλου φέτος είναι η χρονιά που επέστρεψε ανανεωμένο το θρυλικο Nokia 3210, το «τουβλάκι» με τα κουμπιά, σε μια επετειακή έκδοση για να γιορτάσει τα 25 χρόνια από το λανσάρισμά του.

    Στη μόδα της «ψηφιακής αποτοξίνωσης» πόνταρε και η πολυεθνική ζυθοποιία Heineken, λανσάροντας φέτος στην Εβδομάδα Design του Μιλάνου το δικό της «βαρετό τηλέφωνο» – Βoring Phone, σε συνεργασία με την κολλεκτίβα σχεδιαστών Bodega και την ΗΜD.

    Ψηφιακή αποτοξίνωση

    Στην ουσία πρόκειται για μια ρετουσαρισμένη εκδοχή των παλιών flip phones της Νokia, χωρίς έξτρα εφαρμογές πέρα από μια κάμερα χαμηλής ανάλυσης, ραδιόφωνο και το γνωστο παιχνίδι-φιδάκι. Οι δημιουργοί του Βοring Phone ισχυρίζονται ότι «βοηθάνε τον κόσμο να ανακαλύψει ότι όσο λιγότερα έχουν στο κινητό τους, τόσο περισσότερο μπορούν να απολαύσουν την κοινωνική τους ζωή».

    Λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι το Boring Phone της Heineken κυκλοφορεί προς το παρόν σε μόλις 5.000 κομμάτια, πρόκειται μάλλον για μια καλοστημένη καμπάνια μάρκετινγκ, παρά για προϊόν με εμπορικές αξιώσεις. «Παρακολουθώντας έρευνες που δείχνουν ότι το 90% των ανθρώπων παραδέχονται ότι «σκρολάρουν» από συνήθεια στις νυχτερινές τους εξόδους, απαντήσαμε στο κάλεσμα των νεαρών ενηλίκων που θέλουν να αποσυνδεθούν από την τεχνολογία», σημειώνουν οι εμπνευστές του Βoring Phone.

    Πηγή: In.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch