Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 15:08

«Τεχνολογία για Όλους» : δωρεάν μαθήματα νέων τεχνολογιών για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας από την COSMOTE

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 6 Μαΐου σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Δηλώσεις συμμετοχής στα 210 6249300 (Αττική), 2310 361154 (Θεσσαλονίκη)

Η COSMOTE με το δωρεάν πρόγραμμα «Τεχνολογία για Όλους» προσφέρει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά μέσα. Τα μαθήματα ξεκινούν τον Μάιο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Μέσα από τα μαθήματα του προγράμματος, οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας χωρίς προηγούμενη εμπειρία μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα tablet και τις τεχνολογίες αφής, να πλοηγούνται στο internet, να αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επικοινωνία τους, να κάνουν χρήση διαφόρων εφαρμογών όπως οι χάρτες Google, Notes, email, κάνοντας έτσι την καθημερινότητά τους καλύτερη και πιο εύκολη.

Η COSMOTE εδώ και μια επταετία ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας μέσα από δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 11.000 άτομα.

«Η πρόσβαση στην τεχνολογία και τα νέα ψηφιακά μέσα, είναι ένα αγαθό για όλους. Πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας χάνουν τα οφέλη της ψηφιακής εποχής επειδή δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Στην COSMOTE, διαχρονικά υλοποιούμε προγράμματα για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων όλων των ηλικιών και τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ελλάδα. Με την τεχνολογία και την καινοτομία, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ.

Την επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος «Τεχνολογία για Όλους» έχει ο Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος, Ψυχολόγος-Γεροντολόγος. Εκπαιδευτικός φορέας είναι η ΟΤΕ Academy, ενώ την τηλεφωνική εξυπηρέτηση υλοποιεί η COSMOTE e-Value.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕAcademy (Μαρούσι & Θεσσαλονίκη) και στα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων (Παγκράτι, Πετράλωνα, Αμπελόκηποι). Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα μπορούν να τηλεφωνούν στα 210 6249300 (Αττική) και 2310 361154 (Θεσσαλονίκη), από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 21:00.

Τον τεχνολογικό εξοπλισμό του προγράμματος (tablet) προσφέρει η LENOVO. Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το συντονισμό

του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το Kοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

H OTE Academy σχεδιάζει και υλοποιεί υψηλού επιπέδου εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), καλύπτοντας ευρεία θεματολογία και συμβάλλοντας στην εξέλιξη στελεχών και επιχειρήσεων.

Η COSMOTE e-value, μέλος του Ομίλου ΟΤΕ, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Contact Center 20 χρόνια στην ΝΑ Ευρώπη, ενώ από το 2014 έχει ιδρύσει την e-Value International στη Ρουμανία. Με εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Ξάνθη, άρτια τεχνολογική υποδομή και πάνω από 7.000 καταρτισμένα στελέχη, προσφέρει όλο το φάσμα των υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών, σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 23:04

Σχετικά Άρθρα

  • Ένας φορτιστής για όλες τις συσκευές: Θα παρέχεται με την αγορά; Πότε θα γίνει υποχρεωτικό το USB-C;
    Ένας φορτιστής για όλες τις συσκευές: Θα παρέχεται με την αγορά; Πότε θα γίνει υποχρεωτικό το USB-C;

    Από τις 28 Δεκεμβρίου 2024, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά καλώδια φόρτισης USB-C. Αυτό λέει η οδηγία της ΕΕ η οποία θα τεθεί σε ισχύ.

    Η οδηγία θα ισχύει για διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet, τις φωτογραφικές μηχανές και τα ακουστικά. Οι συσκευές πρέπει να διαθέτουν σύνδεση USB-C και κατά την αγορά πρέπει να παρέχεται ένας φορτιστής γενικής χρήσης.

    Ωστόσο, το συνοδευτικό καλώδιο φόρτισης δεν χρειάζεται να αποτελεί μέρος της συσκευασίας. Η συσκευασία όμως θα πρέπει να αναφέρει σαφώς αν περιλαμβάνεται καλώδιο ή όχι.

    Η οδηγία

    Ο Επίτροπος Επικοινωνιών, ως η αρμόδια Αρχή για θέματα ραδιοεξοπλισμού (Άρθρο 3.3 της Οδηγίας RED), ενημερώνει τους καταναλωτές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την Οδηγία (ΕΕ) 2022/2380 στις 23 Νοεμβρίου 2022. H Οδηγία αυτή αλλάζει την προηγούμενη Οδηγία (ΕΕ) 2014/53 και έχει σκοπό να κάνει τις ηλεκτρονικές συσκευές πιο εύχρηστες για τους καταναλωτές και να μειώσει τα περιβαλλοντικά απόβλητα.

    Σύμφωνα με την νέα Οδηγία, από τις 28 Δεκεμβρίου 2024, οι συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα χειρός, ταμπλέτες, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ακουστικά κεφαλής, ακουστικά κεφαλής με μικρόφωνο, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός, φορητά ηχεία, συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, πληκτρολόγια, ποντίκια, φορητά συστήματα πλοήγησης και ακουστικά) που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να έχουν κοινή θύρα φόρτισης τύπου USB TYPE-C. Η υποχρέωση αυτή θα ισχύει και για τους φορητούς υπολογιστές από την 28η Απριλίου 2026. Παράλληλα, οι συσκευές αυτές θα μπορούν να φορτίζονται και με άλλους τρόπους, όπως με βάση αφής.

    Σημειώνεται ότι θα επιτρέπεται η παράλληλη πώληση συσκευών που έχουν θύρες φόρτισης άλλου τύπου εφόσον βρίσκονται ήδη σε απόθεμα στους εκάστοτε μεταπωλητές πριν τις προαναφερθείσες ημερομηνίες.

    Η Οδηγία επιτρέπει επίσης στους καταναλωτές να αγοράζουν νέες συσκευές χωρίς φορτιστή, αν το επιθυμούν. Οι κατασκευαστές θα πρέπει να αναγράφουν με σαφήνεια πληροφορίες σχετικά με τις ζώνες συχνοτήτων, τη μέγιστη ισχύ, τις προδιαγραφές φόρτισης της συσκευής και τις συμβατές συσκευές φόρτισης.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • COSMOTE: Κατέρρευσαν τηλεφωνία και Ίντερνετ στη Βόρεια Ελλάδα - Η ανακοίνωση
    COSMOTE: Κατέρρευσαν τηλεφωνία και Ίντερνετ στη Βόρεια Ελλάδα - Η ανακοίνωση

    Σοβαρά προβλήματα σε κινητή, σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της COSMOTE τα προβλήματα οφείλονται σε δύο κεντρικά καλώδια που έχουν κοπεί στο δίκτυο κορμού της εταιρείας.

    Η ανακοίνωση της COSMOTΕ

    Η COSMOTE ενημερώνει ότι λόγω του ότι κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού σε διαφορετικά σημεία, επηρεάζονται οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές των Νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

    Οι τεχνικοί της εταιρείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό.

    Ζητούμε την κατανόηση των πελατών μας για την αναστάτωση.

    Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

    Δελτίο Τύπου εξέδωσε για το θέμα και η Πυροσβεστική, η οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι, λόγω της βλάβης, υπάρχει πρόβλημα και με το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας 199. Οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιούν το 112, σε περίπτωση ανάγκης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες: άνοιξε η πλατφόρμα για δήλωση συμμετοχών για το 2023-2024
    Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες: άνοιξε η πλατφόρμα για δήλωση συμμετοχών για το 2023-2024
    • 30 υποτροφίες για την υποστήριξη πρωτοετών φοιτητών αξίας από 15.000€ έως 25.000€
    • Πρόβλεψη για φοιτητές που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές
    • Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 6/10 στο https://www.cosmote-scholarships.gr/
    • Μέχρι σήμερα το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE έχει προσφέρει στους φοιτητές οικονομική στήριξη συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

    Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Πρόκειται για 30 υποτροφίες αξίας από 15.000€ έως 25.000€, οι οποίες απευθύνονται σε πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Στο φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών, εκτός από τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, περιλαμβάνονται και ειδικοί όροι για πρωτοετείς φοιτητές, που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο https://www.cosmote-scholarships.gr/, έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023.

    Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, που συμπληρώνει φέτος 22 χρόνια, αποτελεί τη μακροβιότερη δράση κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, και μέχρι σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει 784 φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

    cosmote upotrofies 23 2

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε για την έναρξη του προγράμματος: «Εδώ και 22 χρόνια, με το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE στηρίζουμε τις σπουδές νέων ανθρώπων με όραμα και προοπτικές. Η πορεία προς την κατάκτηση της γνώσης, της προσωπικής ανάπτυξης και της προόδου είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι υπότροφοι μας αποτελούν παράδειγμα προσαρμοστικότητας, θέλησης και θετικής στάσης ζωής. Είναι νέοι, που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ως ευκαιρίες και πετυχαίνουν τον στόχο τους. Είναι τιμή μας να στεκόμαστε δίπλα τους. Στηρίζοντας την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.»

    Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το 2023-2024, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, περιλαμβάνει 30 υποτροφίες: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

    cosmote upotrofies 23 3

    To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000[1], ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό ανέρχεται σε 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop, αλλά και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και COSMOTE TV για 1 χρόνο.

    Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα για την COSMOTE και επικεντρώνεται στην Κλιματική Ουδετερότητα, την Κυκλική Οικονομία σε όλη την Αλυσίδα Αξίας, τη Συμπερίληψη και τις Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία και την Ψηφιακή Κοινωνία για όλους, παράλληλα με τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Στόχος του Προγράμματος Υποτροφιών της COSMOTE είναι η εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και νέων στην εκπαίδευση, αλλά και στην ψηφιακή κοινωνία, μέσω δωρεάν τηλεπικοινωνιακών παροχών και τεχνολογικού εξοπλισμού. Γιατί, ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

    [1] Νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε υποτροφίας, θα βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά. Tο καθαρό ποσό θα καταβληθεί σε κάθε υπότροφο σε τέσσερις (4) ή πέντε (5) ισόποσες δόσεις ανάλογα με τα έτη φοίτησης της σχολής όπως ορίζονται στον Οδηγό Σπουδών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Υπουργείο Άμυνας: Διευκρινίσεις για τα τάμπλετ στους φαντάρους - 50 εκατ. ευρώ για 50.000 συσκευές, μαθήματα και πιστοποιήσεις
    Υπουργείο Άμυνας: Διευκρινίσεις για τα τάμπλετ στους φαντάρους - 50 εκατ. ευρώ για 50.000 συσκευές, μαθήματα και πιστοποιήσεις

    Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τοποθετούνται με αφορμή δημοσιεύματα για τον προϋπολογισμό και τον αριθμό των τάμπλετ που θα προσφέρονται στους οπλίτες

    .Σειρά αλλαγών έρχονται στη στρατιωτική θητεία από το 2024, με τις βασικές εξ αυτών να αφορούν στη διαδικτυακή εκπαίδευση των στρατιωτών, την επιμόρφωση για την αντιμετώπιση απειλών που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή (όπως οι πλημμύρες και οι φωτιές) ή τα φυσικά φαινόμενα (όπως οι σεισμοί). Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όλοι οι οπλίτες θητείας αμέσως μετά την κατάταξή τους θα λαμβάνουν δωρεάν ένα τάμπλετ όπου θα συμπληρώνουν πληροφορίες για το ακαδημαϊκό και το εργασιακό τους προφίλ, τις γραμματικές γνώσεις τους και την εκμάθηση ξένων γλωσσών, τις δεξιότητες και τις επιδιώξεις τους.

    Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες και τα οποία έκαναν λόγο για συνολικό προϋπολογισμό άνω των 56 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 10.000 τάμπλετ, βάσει των οποίων, μάλιστα, η αξία του κάθε τάμπλετ ξεπερνά τις €5.500, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τοποθετήθηκαν, παρέχοντας συγκεκριμένες διευκρινίσεις.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, ο προϋπολογισμός των περίπου 50 εκατομμυρίων αφορά σε 50.000 τάμπλετ και όχι σε 10.000, όπως έχει γραφτεί. Επιπλέον, επισημαίνουν πως ο προϋπολογισμός αυτός δεν σχετίζεται μόνο με τις υπολογιστικές συσκευές, αλλά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συγγραφή των άνω των 200 μαθημάτων για τους οπλίτες, τις χιλιάδες πιστοποιήσεις κλπ.

    Αυτό που ξεκαθαρίζεται, είναι πως το ποσό που αντιστοιχεί στα 50.000 τάμπλετ είναι, περίπου, 25 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 500 ευρώ η συσκευή, η οποία μάλιστα δεν θα καλύψει τις ανάγκες μονάχα μιας σειράς στρατεύσιμων, αλλά και αρκετών άλλων που θα ακολουθήσουν.

    Επιπλέον, τονίζουν πως τα συγκεκριμένα κονδύλια χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και δεν σχετίζονται με τις αμυντικές δαπάνες.

    Πηγή: protothema.gr

  • Γονείς: Το έχει παρακάνει το παιδί με τις οθόνες; To σημάδι που θα σας ανησυχήσει
    σε Plus +
    Γονείς: Το έχει παρακάνει το παιδί με τις οθόνες; To σημάδι που θα σας ανησυχήσει

    Ένας ψυχίατρος επισημαίνει ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να σας θορυβήσουν και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το χρόνο που περνά το παιδί μπροστά από την οθόνη

    Για μερικές οικογένειες, οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες εικόνες παιδιών που κάθονται στις παραλίες ή δίπλα στις πισίνες με το κινητό ή το tablet στο χέρι είναι γεγονός. Μια τέτοια εικόνα αποτυπώνει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο το πρόβλημα: Ακόμη και σε μια στιγμή ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στο φυσικό περιβάλλον, τα περισσότερα παιδιά, αντί για βουτιές, προτιμούν να «βυθιστούν» στις οθόνες και την τεχνολογία.

    Πολλές φορές, όμως, τα όρια ανάμεσα στη φυσιολογική και την υπερβολική χρήση του κινητού και του διαδικτύου είναι θολά. Ο δρ. Laurel Williams, ψυχίατρος στο Baylor College of Medicine του Houston εξηγεί πότε οι γονείς πρέπει να θορυβηθούν για τις συνήθειες των παιδιών και τι μπορούν να κάνουν για να μειώσουν το χρόνο που περνούν άσκοπα στο διαδίκτυο.

    Σύμφωνα με τον ειδικό, δεν υπάρχει ένας απόλυτος αριθμός ωρών ενασχόλησης με το διαδίκτυο που υποδηλώνει εθισμό. Αντίθετα, οι γονείς πρέπει να επικεντρωθούν στη συμπεριφορά του δικού τους παιδιού και να παρατηρήσουν τις συνήθειές του. «Για παράδειγμα, το παιδί κλείνεται στο δωμάτιo; Δε μιλάει σε κανέναν και είναι διαρκώς σκυμμένο πάνω από μια οθόνη; Εάν κάτι δείχνει να είναι διαφορετικό ή προβληματικό, αυτό μπορεί να αποτελεί ένα προειδοποιητικό σημάδι υπερβολικού χρόνου ενασχόλησης με την οθόνη», εξηγεί ο ειδικός.

    Πολλές φορές, η ενασχόληση με ένα κινητό ή ένα tablet μοιάζει με έναν εύκολο και προσβάσιμο τρόπο απασχόλησης των παιδιών, ωστόσο ο δρ. Williams επισημαίνει δύο κινδύνους που εγκυμονούν από τη συνήθεια αυτή:

    • Τη σωματική αδράνεια, που συνήθως χαρακτηρίζει τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες στο διαδίκτυο και
    • Την εγκεφαλική αδράνεια του χρόνου της οθόνης, καθώς συνήθως η ενασχόληση των παιδιών δεν σχετίζεται με δραστηριότητες που ενεργοποιούν τη γνωστική λειτουργία

    Όπως επισημαίνει ο ειδικός, ωστόσο, και τα δύο είναι απαραίτητα στοιχεία για την υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού. Επομένως, οι γονείς θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι τα παιδιά τους παραμένουν ενεργά και δραστήρια και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο σωματικά, όσο και γνωστικά. Άλλωστε, οι επιπτώσεις της εγκεφαλικής αδράνειας μπορούν να αποτυπωθούν και αργότερα στις σχολικές επιδόσεις του παιδιού.

    Ο ίδιος προτείνει στους γονείς, εκτός από το να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, να αναζητήσουν επιπλέον δωρεάν διαδικτυακά βοηθήματα, που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα με πιο δημιουργικό τρόπο. Υπάρχουν ψηφιακές εφαρμογές που προάγουν τη γνώση και το ασφαλές εκπαιδευτικό παιχνίδι. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα του παιδιού στην οθόνη και ποιους ιστοτόπους επισκέπτεται, προσέχοντας για τυχόν επικίνδυνο περιεχόμενο. Τα παιδιά δεν είναι πάντοτε σε θέση να συνειδητοποιήσουν πότε ένας χρήστης μπορεί να είναι επικίνδυνος ή μπορεί να μην κατανοούν τις λεπτές ενδείξεις του επικίνδυνου περιεχομένου στο διαδίκτυο. Η χρήση γονικού ελέγχου και ο έλεγχος του ιστορικού περιήγησης βοηθούν, επισημαίνει ο δρ. Williams.

    Ταυτόχρονα, ο ειδικός τονίζει και κάτι άλλο: «Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να δείχνετε ενδιαφέρον για ό,τι κάνουν, να παρακολουθείτε την εξέλιξή τους, να τα ενθαρρύνετε να συνεχίσουν και να επιβραβεύετε την προσπάθειά τους. Αυτό θα διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του παιδιού για μια δραστηριότητα», λέει χαρακτηριστικά.

    «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να οδηγήσουν σε άγχος, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές, ειδικά τα κορίτσια. Στις κοινωνικές πλατφόρμες υπάρχουν εικόνες «τέλειων» ανθρώπων, που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, προάγουν ωστόσο ένα πρότυπο, το οποίο τα παιδιά και οι έφηβοι υιοθετούν. Δεν είναι απαραίτητα κακό να ξοδεύουν τα παιδιά χρόνο στο τηλέφωνο, αρκεί να βεβαιωθείτε ότι ο χρόνος αυτός δεν είναι υπερβολικός και δεν επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη του παιδιού», καταλήγει ο δρ. Williams.

    Πηγή: Ygeiamou.gr

  • Η συνήθεια που επηρεάζει τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού – Τι να κάνετε
    Η συνήθεια που επηρεάζει τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού – Τι να κάνετε

    Όλοι έχουμε απορροφηθεί μπροστά από μια οθόνη. Τι συμβαίνει, όμως, όταν αυτή συνήθεια υιοθετείται από ένα παιδί; Πώς μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξή του; Οι ειδικοί απαντούν

    Η παρακολούθηση μιας ταινίας, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ή η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι για τους περισσότερους ένα μέσο χαλάρωσης από μια αγχωτική καθημερινότητα. Ενέχει, όμως, κινδύνους τόσο για τη σωματική, όσο και τη συναισθηματική υγεία, όπως υπογραμμίζουν πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να γίνεται περιορισμένη χρήση των ψηφιακών ηλεκτρονικών μέσων.

    Οι κίνδυνοι αυτοί γίνονται ακόμη σοβαρότεροι όταν η συζήτηση έρχεται στα παιδιά. Ένας άνθρωπος που βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης μπορεί να επηρεαστεί πολύ περισσότερο από έναν διαμορφωμένο ενήλικα, με τις επιπτώσεις να είναι αρκετά σοβαρές, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Νέα μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Michigan αναδεικνύει τον κίνδυνο που ενέχει για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών η ενασχόληση με ψηφιακές οθόνες, όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο JAMA Pediatrics.

    Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί βραχυπρόθεσμα να βοηθά ένα παιδί με υπερένταση να ηρεμήσει, όμως ταυτόχρονα ενδέχεται να μειώσει την ικανότητά του να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του. Έτσι, ενώ μοιάζει με μια αποτελεσματική μέθοδο κατευνασμού, θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε σοβαρές διαταραχές προσωπικότητας σε μελλοντικό χρόνο.

    Τα ευρήματα δείχνουν ότι η συστηματική χρήση κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ ως μέσο καθησυχασμού των παιδιών ηλικίας 3 και 5 ετών οδήγησαν σε αυξανόμενη συναισθηματική απορρύθμιση.

    «Μπορεί να μοιάζει με έναν αθώο, προσωρινό τρόπο να μειώσετε τη νευρικότητα του παιδιού, όμως ενδέχεται να υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες εάν μετατραπεί σε μια τακτική συνήθεια», λέει η επικεφαλής συγγραφέας και παιδίατρος αναπτυξιακής συμπεριφοράς στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων C.S. Mott, Jenny Radesky σε δελτίο Τύπου. «Ιδιαίτερα στην πρώιμη παιδική ηλικία, οι συσκευές μπορεί να εκτοπίσουν τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη ανεξάρτητων και εναλλακτικών μεθόδων αυτορρύθμισης».

    Τα αγόρια και τα παιδιά με ΔΕΠΥ στο προσκήνιο των συνεπειών

    Η μελέτη συμπεριέλαβε 422 γονείς και ισάριθμα παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Οι ερευνητές ανέλυσαν τις απαντήσεις των γονέων αναφορικά με το πόσο συχνά χρησιμοποιούσαν τις ψηφιακές συσκευές ως μέσο καθησυχασμού των παιδιών, καθώς και τα πιθανά συμπτώματα που μαρτυρούσαν συναισθηματική αντίδραση ή απορρύθμιση σε μια περίοδο έξι μηνών. Τέτοια συμπτώματα θα μπορούσαν να είναι οι ταχείες εναλλαγές διάθεσης ή ο έντονος παρορμητισμός.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συσχέτιση της χρήσης οθονών και των συναισθηματικών επιπτώσεων ήταν ιδιαιτέρως υψηλή στα αγόρια και στα παιδιά που ήδη βιώνουν υπερκινητικότητα, παρορμητισμό και ένα έντονο ταπεραμέντο, που καθιστά πιο πιθανό να αντιδράσουν πιο έντονα όταν αισθάνονται θυμό, εκνευρισμό ή θλίψη. «Η χρήση τέτοιων συσκευών μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα προβληματική στα παιδιά που ήδη αντιμετωπίζουν δυσκολία στη διαχείριση των συναισθημάτων τους», σχολίασε σχετικά η Δρ. Radesky, προσθέτοντας ότι η προσχολική ηλικία είναι ένα στάδιο ζωής όπου τα παιδιά είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν διαταραγμένη συμπεριφορά, όπως οργή, περιφρόνηση και έντονα συναισθήματα.

    «Οι γονείς μπορεί να αντιμετωπίσουν προσωρινά το πρόβλημα, να νιώσουν ότι πέτυχαν και ενδεχομένως να καθιερώσουν αυτή τη συνήθεια. Όμως, όσο πιο συχνά χρησιμοποιούν τα παιδιά τις συσκευές, τόσο λιγότερο μαθαίνουν να αναπτύσσουν άλλες ικανότητες διαχείρισης των συναισθημάτων τους», συμπλήρωσε.

    Η Δρ. Radesky αναγνωρίζει ότι υπάρχουν περιστάσεις κατά τις οποίες η χρήση οθονών μπορεί να είναι μια σωτήρια λύση απασχόλησης των παιδιών, όπως κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Η περιστασιακή χρήση είναι αναμενόμενη και ρεαλιστική, σύμφωνα με την Δρ. Radesky, η οποία τονίζει ωστόσο ότι είναι σημαντικό να μην μετατραπεί σε μια τακτική συνήθεια.

    «Η χρήση ενός κινητού για παράδειγμα, δεν καλλιεργεί καμία ικανότητα, απλώς αποσπά την προσοχή του παιδιού, για να κατευνάσει τα συναισθήματα που νιώθει τη δεδομένη στιγμή. Τα παιδιά που δεν αναπτύσσουν αυτές ικανότητες διαχείρισης σε μικρή ηλικία είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν μελλοντικά αυξημένες δυσκολίες σε συνθήκες άγχους», καταλήγει η Δρ. Radesky.

    Πηγή: Ygeiamou.gr

  • payzy: 25% επιστροφή της αξίας των αγορών σε ευρώ σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ
    payzy: 25% επιστροφή της αξίας των αγορών σε ευρώ σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

    Για τις αγορές των χριστουγεννιάτικων δώρων μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων τεχνολογίας, όπως smartphones, laptops, tablets, smartwatches, τηλεοράσεις, gadgets για το σπίτι και αξεσουάρ

    Το 25% της αξίας των αγορών τους σε ευρώ κερδίζουν οι καταναλωτές που κάνουν τις αγορές τους με payzy by COSMOTE στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE σε όλη την Ελλάδα, αλλά και online στα www.germanos.gr και www.cosmote.gr. Η διαδικασία εγγραφής στο payzy είναι πολύ εύκολη και διαρκεί λίγα λεπτά. Η προσφορά ισχύει μέχρι και 31 Δεκεμβρίου για αγορές από 99€ και άνω, με μέγιστο ποσό επιστροφής ανά πελάτη 200€[1].

    Για να επωφεληθούν οι καταναλωτές από την προσφορά αρκεί να έχουν εγγραφεί στο payzy by COSMOTE, να έχουν εκδώσει την payzy virtual χρεωστική κάρτα τους και να την έχουν προσθέσει στο digital wallet του κινητού τους (google pay & apple pay).

    Η προσφορά ισχύει για αγορά οποιουδήποτε προϊόντος από την COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ. Με το payzy οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν το προϊόν τεχνολογίας που επιθυμούν ή τα χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους τους μέσα από μια μεγάλη γκάμα σε smartphones, laptops, tablets, smartwatches, τηλεοράσεις, gadgets για το σπίτι και αξεσουάρ, λαμβάνοντας πίσω στην payzy κάρτα τους το 25% της αξίας τους σε ευρώ. Για να τα ξοδέψουν όπως και όπου θέλουν, χωρίς περιορισμούς.

    comote germanos payzy 2

    payzy by COSMOTE: 60.000 χρήστες σε μόλις 2 μήνες από το εμπορικό του λανσάρισμα

    Τους 60.000 χρήστες έχει φτάσει το payzy by COSMOTE, μόλις 2 μήνες μετά το εμπορικό του λανσάρισμα. Η νέα πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά, που είναι για όλους, επιτρέπει στον χρήστη να καλύπτει καθημερινές αγορές και λογαριασμούς, κάνοντας παράλληλα συναλλαγές με τους δικούς του ανθρώπους, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Ειδικότερα, με το payzy ο χρήστης μπορεί μέσα από το κινητό του να αποκτήσει έναν ελληνικό IBAN λογαριασμό, να εκδώσει μέχρι τρεις χρεωστικές κάρτες για καλύτερο έλεγχο των εξόδων και να πληρώνει ανέπαφα παντού. Αποτελεί το μοναδικό mobile app στην ελληνική αγορά που επιβραβεύει τον χρήστη σε κάθε του αγορά, επιστρέφοντάς του ευρώ για να τα χρησιμοποιήσει όπου και όποτε θέλει, χωρίς περιορισμούς. Ο χρήστης, μπορεί ακόμα να ανταλλάσσει άμεσα χρήματα με φίλους του μέσω του Chat & Pay ή να μοιράζεται εύκολα κοινά έξοδα μέσω του Split it, όπως στο φαγητό, στο σινεμά, σ’ ένα ταξίδι και όλα αυτά χωρίς καμία προμήθεια.

    comote germanos payzy 3

    [1] Όροι ενέργειας στα germanos.gr , cosmote.gr & payzy.gr.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χριστουγεννιάτικες προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας από COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ
    Χριστουγεννιάτικες προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας από COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

    Χριστουγεννιάτικες προσφορές σε smartphones, laptops, tablets, smartwatches, τηλεοράσεις, gadgets για το σπίτι και αξεσουάρ από μια μεγάλη γκάμα θα βρουν και φέτος οι καταναλωτές στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και online στα www.cosmote.gr και www.germanos.gr. Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν φθηνότερα και με έως 48 άτοκες δόσεις[1] με χρήση πιστωτικής κάρτας ή έως 36 δόσεις χωρίς κάρτα, το προϊόν τεχνολογίας που επιθυμούν ή τα δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

    cosmote germanos xmas of 2

    Ειδικότερα, οι καταναλωτές θα βρουν:

    • το Smartphone XIAOMI Redmi 9A 32GB, με οθόνη HD+ 6.53'' και μπαταρία μεγάλης αυτονομίας με χωρητικότητα 5000mAh, από 139,90€[2] στα 119,90€
    • το 5G Smartphone SAMSUNG Galaxy A23 64|128GB, με οθόνη FHD+ 6.6'' με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, τετραπλή κάμερα με κύρια 50MP, ταχεία φόρτιση 25W, από 269,90€
    • με κάθε αγορά LENOVO Laptop ή Tablet (Yoga, Legion, Ideapad), το πολυμηχάνημα Canon PIXMA TS3350, από 99€ μόνο 19€
    • το laptop ACER Extensa EX215, με οθόνη FHD 15.6'', επεξεργαστή Intel Core i5-1135G7, μνήμη RAM 8GB και σκληρό δίσκο SSD 512GB, από 749€ στα 529€
    • τη Samsung 4K Smart TV 55” 55AU7172 με ισχυρό επεξεργαστή Crystal Processor 4K, υποστήριξη HDR10 για πιο ζωντανά χρώματα, λεπτό και κομψό σχεδιασμό, στα 489€. Επιπλέον, στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ με κάθε νέα συνδρομή COSMOTE TV, οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν την τηλεόραση της επιλογής τους 100€ φθηνότερα[3].
    • το HUAWEI Watch GT Runner, ιδανικό για τρέξιμο, εξαιρετικά ελαφρύ, με ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, από 299€ στα 159€
    • το XIAOMI Electric Scooter 3 Lite, με ταχύτητα έως 25 χλμ. την ώρα, μέγιστη αυτονομία 20 χλμ., στα 399€
    • το φορητό ηχείο JBL Flip Essential 2, με εξαιρετικό ήχο JBL Original Pro Sound, αυτονομία μπαταρίας έως 10 ώρες, αδιάβροχο με πιστοποίηση IPX7, στα 69,90€
    • την ΧΙΑΟΜΙ Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite EU, την έξυπνη συσκευή καθαρισμού για σκούπισμα και σφουγγάρισμα, με ισχυρή αναρρόφηση 2200 PA, προηγμένο σύστημα πλοήγησης με γυροσκόπιο και 25 αισθητήρες υψηλής ακρίβειας, στα 229€
    • το MONITOR AOC 27'' με πάνελ IPS Full HD, ρεαλιστικά χρώματα και συνδέσεις VGA και HDMI. Διαθέτει τεχνολογίες LowBlue και FlickerFree που προστατεύουν τα μάτια, από 99,90€.

    Οι καταναλωτές θα βρουν στον ΓΕΡΜΑΝΟ και PS5 Bundles για να συνδυάσουν το πανίσχυρο PS5™με τα παιχνίδια της επιλογής τους από 689,90€.

    Τέλος, με κάθε αγορά στον ΓΕΡΜΑΝΟ οι εγγεγραμμένοι χρήστες του G App κερδίζουν πόντους που μπορούν να εξαργυρώσουν σε εκπτωτικά κουπόνια, δώρα τεχνολογίας, webinars τεχνολογίας, διαγωνισμούς κ.ά.

    [1] Οι 48 άτοκες δόσεις ισχύουν για αγορές προϊόντων 900€ και άνω. Οι 36 άτοκες δόσεις ισχύουν για αγορές 500€ και άνω, οι 24 για αγορές 300€ και άνω & οι 12 για αγορές 60€ και άνω και με εξόφληση μέσω πιστωτικής κάρτας.

    [2] Οι τιμές είναι ενδεικτικές και συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α. 24%. Οι προσφορές ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

    [3] Η συνδυαστική προσφορά COSMOTE TV + TV -100€ ισχύει έως 31/12/22. Ισχύει για αγορά οποιασδήποτε τηλεόρασης και για νέες συνδέσεις COSMOTE TV OTT (Cinema Pack 12μηνης δέσμευσης ή Sports Pack / Full Pack 24μηνης δέσμευσης), COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου (Cinema Pack/ Sports Pack / Full Pack 12μηνης δέσμευσης), COSMOTE TV DP&TV (Cinema Pack/ Full Pack 24μηνης δέσμευσης) και μετατροπή υφιστάμενου DP σε DP&TV (Cinema Pack/ Full Pack 24μηνης δέσμευσης). Η υπηρεσία COSMOTE TV παρέχεται ως αορίστου χρόνου με 12μηνη ελάχιστη διάρκεια δέσμευσης.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο