Δεδομένα που διέρρευσαν από άλλη μια βάση δεδομένων του Facebook, από αυτές που υποτίθεται δεν έχει ή έχει κατεβάσει, περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες χρηστών, όπως ονόματα, τηλεφωνικούς αριθμούς και άλλες πληροφορίες προφίλ.
Αυτή μάλιστα αναδύθηκε σε άλλον κακόφημο ιστότοπο, παρά το γεγονός ότι η πρώτη τέτοια database που προκάλεσε άλλη μια λαϊκή κατακραυγή κατά του Facebook αποσύρθηκε μαγικά πριν πέσουν οι μηνύσεις.
Σύμφωνα με το CNET, το πρώτο τέτοιο database περιείχε πάνω από 400 εκατ. μητρώα χρηστών από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, το Βιετνάμ και αλλού. Η δεύτερη, «μόλις» 200 εκατ. εγγραφές από άλλα μέρη του πλανήτη, σύμφωνα με το TechCrunch!
Μιλώντας με τον βρετανό ερευνητή ηλεκτρονικής ασφάλειας Elliott Murray, το CNET αναφέρει πως κανείς δεν ξέρει ποιος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Το Facebook συσκότισε εξάλλου την αποκάλυψη, λέγοντας πως τα δεδομένα κλάπηκαν από σέρβερ όπου ήταν προσωρινά αποθηκευμένα στο πλαίσιο μιας παλιάς λειτουργίας, όπου μπορούσες να αναζητήσεις χρήστες με βάση τους τηλεφωνικούς τους αριθμούς.
Δεν εξήγησε όμως ούτε πώς αρπάχτηκαν από τους σέρβερ του ούτε γιατί ήταν ανεβασμένα online χωρίς συναίνεση και χωρίς κανενός είδους προστασίας. Και μετά είπε και το άλλο ο εκπρόσωπός του: «Τα δεδομένα τα είχαμε κατεβάσει και δεν βρήκαμε ενδείξεις ότι οι λογαριασμοί του Facebook είχαν χακαριστεί»!
Όλα καλά για τον κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης λοιπόν, παρά το γεγονός ότι κάποιος έχει στα χέρια του όλα αυτά τα εκατομμύρια των ευαίσθητων πληροφοριών.
Πηγή: Newsbeast.gr