Συγκεκριμένα, θα απαγορεύεται να παίζουν στο χρονικό διάστημα από τις 22:00 έως τις 08:00, θα επιτρέπει μόνο 90 λεπτά gaming τις καθημερινές και 3 ώρες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Πριν από μερικές ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα η δυσάρεστη είδηση για τον θάνατο ενός 17χρονου στην Ταϊλανδή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην καρέκλα του μετά από πολύωρο gaming, και αναπόφευκτα άνοιξε και πάλι η κουβέντα για τον εθισμό στα video games.
Η κυβέρνηση της Κίνας, πάντως, σκοπεύει να πάρει μέτρα για να προστατεύσει τους νεαρούς gamers, ανακοινώνοντας ότι θα θέσει αυστηρά χρονικά όρια για τα παιδιά ηλικίας έως 18 ετών. Συγκεκριμένα, θα απαγορεύεται να παίζουν στο χρονικό διάστημα από τις 22:00 έως τις 08:00, θα επιτρέπει μόνο 90 λεπτά gaming τις καθημερινές και 3 ώρες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Επιπλέον, θα είναι υποχρεωτική η χρήση του πραγματικού ονόματος και θα μπορούν να ξοδεύουν από €25 έως €50 το μήνα για in-game αγορές, ανάλογα με την ηλικία τους.
Οι Κινέζοι θεωρούν αυτούς τους κανόνες απαραίτητους για να καταπολεμήσουν τον εθισμό στα video games στις νεαρές ηλικίες, διότι μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όρασης και μειωμένη απόδοση στα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα. Φυσικά, θα πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα καταφέρει να ελέγξει τη συμπεριφορά των παιδιών.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμπεριέλαβε πέρυσι το gaming disorder στις ασθένειες, αλλά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για αυτήν την απόφαση, μιας και δεν υπάρχουν ξεκάθαρα διαγνωστικά στοιχεία.
Άντε πες τώρα σε έναν 17χρονο ότι θα μπορεί να παίζει Diablo 4 μόνο για 90 λεπτά την ημέρα...