Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 09:21

Πέθανε ο πρόεδρος της Samsung, Λι Κουν Χι

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 78 ετών ο πρόεδρος της Samsung, Λι Κουν Χι ανακοίνωσε ο νοτιοκορεάτικος όμιλος.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Λι Κουν Χι, προέδρου της Samsung Electronics», ανέφερε ο όμιλος. Ο Λι, ο οποίος μετέτρεψε τον όμιλο σε παγκόσμιο γίγαντα των τηλεπικοινωνιών, βρισκόταν στο κρεβάτι μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη το 2014.

Άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Τζέι ι Λι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Λι μετέτρεψε την επιχείρηση εμπορίας νουντλς του πατέρα του στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της Νότιας Κορέας.

«Ο πρόεδρος Λι ήταν ένας αληθινός οραματιστής που μεταμόρφωσε τη Samsung από μια τοπική επιχείρηση σε παγκόσμια πρωτοπόρο καινοτόμα εταιρεία και μια βιομηχανική υπερδύναμη. Η διακήρυξη του "New Management" του 1993 ήταν ο κινητήριος μοχλός του οράματος της εταιρείας να προσφέρει την καλύτερη τεχνολογία για να βοηθήσει στην πρόοδο της παγκόσμιας κοινωνίας», ανέφερε η Samsung.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕ/EPA/YONHAP

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 11:36

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακάμπτει η αγορά smartphones - Πτώση της Apple, επιστροφή της Samsung στην κορυφή
    Ανακάμπτει η αγορά smartphones - Πτώση της Apple, επιστροφή της Samsung στην κορυφή

    Την έκθεσή της για την κίνηση στην παγκόσμια αγορά smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2024 έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών IDC.

    Σύμφωνα με την έκθεση της IDC, οι παγκόσμιες αποστολές smartphones αυξήθηκαν κατά 7,8% σε ετήσια βάση σε περίπου 289 εκατομμύρια συσκευές το πρώτο τρίμηνο του 2024, υποδεικνύοντας ότι η αγορά ανακάμπτει μετά από δύο χρόνια μακροοικονομικών προκλήσεων.

    Η Samsung κατέλαβε περίπου το 20,8% του μεριδίου αγοράς (ή 60,1 εκατομμύρια αποστολές) κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ακολουθούμενη από την Apple με 17,3% (50,1 εκατομμύρια αποστολές). Η κινεζική κατασκευάστρια Xiaomi κατέλαβε το 14,1% (40,8 εκατομμύρια αποστολές).

    Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Apple ξεπέρασε τη Samsung ως η εταιρεία με τις υψηλότερες επιδόσεις στην κατηγορία των smartphones, τερματίζοντας τη 12ετή πορεία της νοτιοκορεάτικης εταιρείας στην κορυφή, με μερίδιο αγοράς 20% (έναντι 19,4% της Samsung). Όμως κατάφερε να μείνει στην κορυφή μόνο για ένα τρίμηνο.

    Η απότομη πτώση της Apple στην Κίνα

    Μία σημαντική αιτία για την πτώση στις πωλήσεις των iPhone έχει να κάνει με την Κίνα. Η Apple έχει χάσει τη δυναμική της στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τις ΗΠΑ, έχοντας πληγεί από τον εθνικισμό, τα οικονομικά προβλήματα και τον αυξημένο ανταγωνισμό.

    «Είναι μια απότομη πτώση για την Apple, αλλά αν σκεφτείτε όσα έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Apple ήταν ίσως η πιο ανθεκτική μάρκα, ξεπερνώντας θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας και μακροοικονομικές προκλήσεις, περισσότερο από άλλες μάρκες», δήλωσε στο CNNi η Nabila Popal, διευθύντρια ερευνών στην IDC.

    «Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Samsung επέστρεψε στην κορυφή», δήλωσε η Popal. «Φέτος, αναμένουμε ότι το Android θα αναπτυχθεί με διπλάσιο ρυθμό από το iOS» (σ.σ. τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούν η Samsung και η Apple, αντίστοιχα).

    Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Android είχε έντονη πτώση τα τελευταία χρόνια, οπότε έχει περισσότερα περιθώρια ανάπτυξης τώρα.

    Παρόλο που η IDC αναμένει ότι η Samsung και η Apple θα διατηρήσουν την κυριαρχία τους στην αγορά, η ανάκαμψη της Huawei και άλλων εταιρειών στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των Xiaomi και OPPO/OnePlus, πιθανότατα θα συνεχιστεί. Οι Κινέζοι καταναλωτές που κάποτε θα σκεφτόντουσαν την Apple, στρέφονται τώρα σε εγχώριες μάρκες.

    Η τεχνητή νοημοσύνη στα κινητά

    Η Popal σημείωσε ότι ένας ακόμα λόγος για την πτώση της Apple είναι ότι η εταιρεία δεν έχει διατυπώσει ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, τη στιγμή που πολλές εταιρείες τεχνολογίας διπλασιάζουν τις σχετικές στρατηγικές και χαρακτηριστικά. «Ελπίζουμε να ακούσουμε κάποια μηνύματα γύρω από αυτό στο συνέδριο προγραμματιστών του Ιουνίου», δήλωσε.

    Η Samsung, από την άλλη πλευρά, έχει ήδη προχωρήσει με όλες της τις δυνάμεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Για την πιο πρόσφατη ναυαρχίδα της σειράς Galaxy S24, η οποία ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, η εταιρεία έδωσε έμφαση στο να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη στα μηνύματα, τις φωτογραφίες και τα παιχνίδια.

    «Καθώς η συνολική αγορά smartphones ανακάμπτει φέτος, με ισχυρή εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη, η Samsung είναι σε καλή θέση για να αναπτυχθεί περαιτέρω», κατέληξε η Popal.

    Με πληροφορίες από: iPhone sales are plunging. Here’s why by Samantha Murphy Kelly, CNN

    Πηγή: Cnn.gr

  • SAMSUNG Galaxy Z Flip3 και Ζ Fold3 5G: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ
    SAMSUNG Galaxy Z Flip3 και Ζ Fold3 5G: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

    Νέα αναδιπλούμενα Smartphones με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και μοναδικό σχεδιασμό - Διαθέσιμα στα καταστήματα COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ από τις 27 Αυγούστου - Πιστοποιημένα στο δίκτυο COSMOTE, για άμεση πρόσβαση στο δίκτυο 5G

    Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες για τα αναδιπλούμενα Smartphones SAMSUNG Galaxy Z Flip3 και Ζ Fold3 5G στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλά και online στα www.cosmote.gr και www.germanos.gr. Τα νέα Smartphones έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με το μοναδικό τους στυλ, την ανθεκτικότητα και τα αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Όσοι καταναλωτές τα προ-παραγγείλουν έχουν επιπλέον όφελος 100€[1] με την επιστροφή παλαιάς συσκευής – χρήση της υπηρεσίας G Buy Back ή Ανταλλαγής Μεταχειρισμένων. Ειδικά για το SAMSUNG Galaxy Z Fold3 5G, με κάθε προ-παραγγελία οι ενδιαφερόμενοι κερδίζουν επιπλέον δώρα, όπως θήκη Flip Cover με S Pen και 25W Power Adapter, συνολικής αξίας 89,90€, αλλά και δωρεάν ασφάλιση θραύσης οθόνης για ένα χρόνο, μέσω της εφαρμογής SAMSUNG Members. Τα νέα μοντέλα της Samsung θα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας από 27 Αυγούστου.

    SAMSUNG Galaxy Z Flip3 5G

    Μικρό για να χωρά άνετα στην παλάμη και στην τσέπη, το SAMSUNG Galaxy Z Flip3 5G διαθέτει εξωτερική οθόνη 1.9’’ Super AMOLED γεμάτη πληροφορίες κι ενημερώσεις, ενώ η εσωτερική του οθόνη ξεδιπλώνει φτάνοντας τις 6,7’’ με τεχνολογία Dynamic AMOLED 2X. Ενσωματώνει εξωτερική dual κάμερα 12MP (ευρυγώνιος φακός) + 12MP (υπερ-ευρυγώνιος φακός), εσωτερική κάμερα 10MP, ενώ χάρη στη βελτιωμένη λειτουργία νύχτας οι λήψεις είναι ακόμα πιο φωτεινές. Με το Galaxy Z Flip3 5G μπορεί κανείς να τραβήξει φωτογραφίες, selfie ή video χωρίς να ξεδιπλώσει τη συσκευή. Έχει μνήμη RAM 8GB, διπλή μπαταρία 3300mAh (ταχεία ενσύρματη φόρτιση 15W και ασύρματη 10W), αισθητήρα ανίχνευσης δακτυλικού αποτυπώματος, καθώς και δύο stereo ηχεία Dolby Atmos για πιο ρεαλιστικό ήχο.

    SAMSUNG Galaxy Z Fold3 5G

    Το SAMSUNG Galaxy Z Fold3 5G διαθέτει εσωτερική οθόνη Dynamic AMOLED 2X 7.6’’ και εξωτερική οθόνη, πολλαπλών χρήσεων, 6,2’’ όταν είναι διπλωμένο. Στα highlights της συσκευής συγκαταλέγονται οι πέντε κάμερες: σύστημα τριπλής κάμερας στο πίσω μέρος με κύρια 12MP + 12MP (υπερ-ευρυγώνιος φακός) + 12MP (τηλεφακός), εξωτερική 10MP, αλλά και κάμερα 4MP κάτω από την εσωτερική οθόνη. Έχει βελτιωμένο multitasking, πολλαπλά παράθυρα με πολλαπλές λειτουργίες, ενώ είναι και το πρώτο αναδιπλούμενο Smartphone που υποστηρίζει το S-Pen για μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις, όπως με ένα στυλό. Έχει μνήμη RAM 12GB, μεγάλη αυτονομία μπαταρίας 4400mAh (ταχεία ενσύρματη φόρτιση 15W και ασύρματη 10W) και είναι ιδανικό για gaming.

    Samsung Galaxy Z Fold 3 5G1

    Και τα δύο Smartphones ενσωματώνουν τον ισχυρό οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 888 (5nm), είναι εξαιρετικά ανθεκτικά (πλαίσιο αλουμινίου, γυαλί Corning Gorilla Glass Victus), ενώ είναι και τα πρώτα αδιάβροχα αναδιπλούμενα της σειράς τους με πιστοποίηση IPX8.

    Επιπλέον, και τα δύο Smartphones είναι 5G, πιστοποιημένα στο δίκτυο COSMOTE, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν τις υπερ-υψηλές ταχύτητες και τις απεριόριστες δυνατότητες του δικτύου 5ης γενιάς, που πρώτη έφερε στην Ελλάδα η COSMOTE. Το COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα[2] με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη[3] πάνω από 50%, ενώ στην Αθήνα έχει ξεπεράσει το 97% και στη Θεσσαλονίκη το 90%. Στο δίκτυο COSMOTE 5G, όπου οι μέγιστες ταχύτητες ξεπερνούν το 1Gbps σε συγκεκριμένες περιοχές, έχουν πρόσβαση όλοι οι συνδρομητές της εταιρείας, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος.

    Οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν το SAMSUNG Galaxy Z Flip3 5G με 1.099€[4] στα 128GB (ή από 22,90€ /μήνα σε 48 άτοκες δόσεις) και 1.149€ στα 256GB (ή από 23,94€ /μήνα σε 48 άτοκες δόσεις), ενώ το Galaxy Z Fold3 5G με 1.899€ στα 256GB (ή από 39,56€ /μήνα σε 48 άτοκες δόσεις) και 1.999€ στα 512GB (ή από 41,65€ /μήνα σε 48 άτοκες δόσεις). Τα νέα Smartphones διατίθενται ακόμα φθηνότερα με σύνδεση στα προγράμματα COSMOTE GIGAMAX και μπορούν να συνδυαστούν με μια μεγάλη γκάμα από αξεσουάρ. Το Galaxy Z Flip3 5G κυκλοφορεί σε 4 χρώματα: μαύρο, κρεμ, πράσινο, μωβ, ενώ το Galaxy Z Fold3 5G σε μαύρο, ασημί και πράσινο.

    [1] Ισχύει για προ-παραγγελίες μόνο από τα φυσικά καταστήματα COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ και από το www.cosmote.gr. Οι υπηρεσίες G Buy Back & Ανταλλαγή Μεταχειρισμένων είναι διαθέσιμες στα φυσικά καταστήματα.

    [2] Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία στις ιστοσελίδες των παρόχων.

    [3] Η πληθυσμιακή κάλυψη αφορά σε Κάλυψη Εξωτερικών Χώρων (Outdoor Population Coverage).

    [4] Oι τιμές είναι ενδεικτικές και συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η Samsung παρουσίασε τα δυο νέα έξυπνα αναδιπλουμένα κινητά
    Η Samsung παρουσίασε τα δυο νέα έξυπνα αναδιπλουμένα κινητά

    Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε χθες τα δύο νέα αναδιπλούμενα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones), το Galaxy Z Fold3 5G και το Galaxy Z Flip3 5G.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα δυο νέα κινητά διαθέτουν βασικές βελτιώσεις που επιθυμούσαν οι χρήστες των αναδιπλούμενων συσκευών της Samsung, για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και αναβαθμισμένη εμπειρία.

    «Με τα Galaxy Z Fold3 και Z Flip3, η Samsung επαναπροσδιορίζει για ακόμη μια φορά τις δυνατότητες των αναδιπλούμενων smartphones. Οι χρήστες πλέον έχουν την ευελιξία που απαιτείται στους γρήγορους ρυθμούς του σύγχρονου κόσμου», δήλωσε ο Dr. TM Roh, πρόεδρος και επικεφαλής του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Ως πρωτοπόροι και ηγέτες της βιομηχανίας στην κατηγορία αναδιπλούμενων συσκευών, είμαστε περήφανοι που εξελίσσουμε την καινοτόμα κληρονομιά μας με τα Z Fold3 και Z Flip3».

    Προηγμένη δεξιοτεχνία για μακροχρόνια διάρκεια

    Για πρώτη φορά σε αναδιπλούμενο smartphone, τα Z Fold3 και Z Flip3 διαθέτουν ανθεκτικότητα στο νερό IPX8, και έτσι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σε περίπτωση ξαφνικής βροχής. Και οι δύο συσκευές είναι κατασκευασμένες από το νέο υλικό Armor Aluminum, το ισχυρότερο αλουμίνιο που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε Galaxy smartphone, σε συνδυασμό με το γυαλί Corning® Gorilla® Glass Victus™, για προστασία από γρατσουνιές και τυχαίες πτώσεις. Επιπλέον, και οι δύο συσκευές περιλαμβάνουν μια νέα προστατευτική μεμβράνη από ελαστικό PET και βελτιστοποιημένες επιστρώσεις στην οθόνη, με αποτέλεσμα μια κύρια οθόνη κατά 80% πιο ανθεκτική σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές.

    Η Samsung συνεχίζει την κληρονομιά της κορυφαίας θέσης στην κατηγορία των αναδιπλούμενων, με αυστηρές διαδικασίες για τη δημιουργία συσκευών που θα παραμένουν αξιόπιστες, ακόμα και μετά από μακροχρόνια χρήση. Ο επαναστατικός Κρυφός Μηχανισμός Αναδίπλωσης (Hideaway Hinge), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Galaxy Z Flip, επιτρέπει στις συσκευές να παραμένουν στη θέση τους υπό οποιαδήποτε γωνία για καινοτόμες εμπειρίες χρηστών με τη λειτουργία Flex.

    Και χάρη στην ενισχυμένη τεχνολογία Sweeper, το εσωτερικό του μηχανισμού αναδίπλωσης διασφαλίζει προστασία από τη σκόνη και άλλα σωματίδια, διατηρώντας παράλληλα την ανθεκτικότητα της συσκευής και την απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης. Τα Z Fold3 και Z Flip3, υποβλήθηκαν επίσης σε μια διαδικασία δοκιμών αναδίπλωσης, πιστοποιημένη από το Bureau Veritas, για αντοχή σε 200.000 αναδιπλώσεις. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένα με την πιο πρόσφατη ισχυρή συμβατότητα ζώνης 5nm AP και 5G, για την καλύτερη ολοκληρωμένη εμπειρία, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

    ape samsundDDCBD90C C776 4248 9F15 E32CF0F1944C SMALL

    Οι βελτιστοποιημένες εμπειρίες αναδίπλωσης προσφέρουν νέες δυνατότητες

    Η Samsung επεκτείνει τις συνεργασίες της με κορυφαίες εταιρείες, όπως η Google, η Microsoft και άλλες, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερες από τις εφαρμογές τους, προσαρμοσμένες στις μοναδικές τους ανάγκες. Οι χρήστες μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά στην εφαρμογή Microsoft Teams και να απολαύσουν βελτιστοποιημένη εμπειρία meeting χάρη στη λειτουργία Flex της σειράς Galaxy Z και το συνδυασμό δυνάμεων του Office και του Teams.

    Για τη βέλτιστη παραγωγικότητα στην εργασία, η λειτουργία διπλού παραθύρου του Microsoft Outlook για foldable συσκευές της Samsung, επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν ολόκληρο το email, ενώ εμφανίζεται προεπισκόπηση των υπολοίπων στο πλάι, προσομοιάζοντας την εμπειρία ενός PC. Για να προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές στους χρήστες, η νέα λειτουργία Labs της Samsung δίνει τη δυνατότητα βελτιστοποίησης ακόμη περισσότερων εφαρμογών στην αναδιπλούμενη οθόνη, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες.

    Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Samsung συνεχίζει να επανεξετάζει το πώς οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικές εμπειρίες χρήσης, από οπουδήποτε. Για να τους παρέχει περισσότερες επιλογές ενώ εξασφαλίζει βελτιστοποίηση υψηλής ποιότητας, η Samsung υποστηρίζει το Remote Test Lab (RTL) , δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εγκαθιστούν και να δοκιμάζουν απευθείας τις εφαρμογές τους σε πραγματικό χρόνο, από όπου κι αν βρίσκονται.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Samusung: Έξυπνα κινητά μετατρέπονται σε έξυπνες οικιακές συσκευές
    Samusung: Έξυπνα κινητά μετατρέπονται σε έξυπνες οικιακές συσκευές

    Η πρωτοβουλία προωθεί τη δημιουργική ανακύκλωση παλιών ηλεκτρονικών ειδών

    Την επέκταση του προγράμματος Galaxy Upcycling με την παρουσίαση του Galaxy Upcycling at Home, μιας πρωτοβουλίας που δίνει ζωή σε παλιότερα έξυπνα κινητά Galaxy μετατρέποντάς τα σε IoT (Internet of Things-Διαδίκτυο των Πραγμάτων) συσκευές, μέσω μιας απλής αναβάθμισης λογισμικού ανακοίνωσε την Πέμπτη η Samsung.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με το Galaxy Upcycling at Home, οι χρήστες μπορούν εύκολα να μετατρέψουν τις παλιές Galaxy συσκευές τους σε βοηθητικές συσκευές για το έξυπνο σπίτι τους, όπως οθόνες για παρακολούθηση μωρών (baby monitors), για φροντίδα κατοικίδιων, ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση σύμφωνα με τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους.

    Κάνοντας κάθε σπίτι, έξυπνο

    Το πρόγραμμα Galaxy Upcycling at Home παρέχει ενισχυμένες λειτουργίες ήχου και ελέγχου φωτισμού, ανακατευθύνοντας τους ενσωματωμένους αισθητήρες.

    Οι χρήστες μπορούν να μεταμορφώσουν τις παλιές συσκευές τους μέσω της λειτουργίας SmartThings Labs, που βρίσκεται στην εφαρμογή SmartThings.
    •Χρησιμοποιώντας μια βελτιωμένη λύση τεχνητής νοημοσύνης (AI), οι συσκευές Galaxy μπορούν να διακρίνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους ήχους στο καθημερινό περιβάλλον, και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να αποθηκεύσουν ορισμένες ηχογραφήσεις. Για παράδειγμα, αν η συσκευή ανιχνεύσει ήχους όπως το κλάμα του μωρού, το γάβγισμα του σκύλου, το νιαούρισμα της γάτας, ή ένα χτύπημα, θα στείλει μια ειδοποίηση απευθείας στο έξυπνο κινητό του χρήστη, ώστε να ακούσει τον ηχογραφημένο ήχο.
    •Οι συσκευές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως αισθητήρες φωτός για να μετρήσουν το επίπεδο φωτεινότητας του δωματίου. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν εύκολα τη συσκευή τους ώστε να ανάβει αυτόματα τα φώτα ή την τηλεόραση μέσω του SmartThings, αν το δωμάτιο σκοτεινιάσει περισσότερο από την προκαθορισμένη ένταση φωτισμού.

    Για να μπορεί μια συσκευή να ανιχνεύει συνεχώς τον ήχο και το φως, θα πρέπει να έχει η δυνατότητα να λειτουργεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για αυτόν το λόγο, η Samsung εξόπλισε την αναβάθμιση Galaxy Upcycle at Home με λύσεις βελτιστοποίησης μπαταρίας για να μειώσει τη χρήση της. Οι συσκευές θα μπορούν επίσης να συνδέονται εύκολα με το SmartThings, ώστε να αλληλεπιδρούν με αμέτρητες άλλες IoT συσκευές στο οικοσύστημα SmartThings.

    «Οι έξυπνες οικιακές συσκευές είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη τάση στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, και πιστεύουμε πως οι συσκευές Galaxy που δε χρησιμοποιούνται πια μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην μετατροπή κάθε σπιτιού σε έξυπνο σπίτι», δήλωσε ο Jaeyeon Jung, VP & Head of the SmartThings team του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Το πρόγραμμα μετατρέπει τις συσκευές Galaxy σε συσκευές SmartThings, αναδεικνύοντας τη δύναμη της έξυπνης ΙοΤ πλατφόρμας μας στη διεύρυνση των δυνατοτήτων που διατίθενται στους χρήστες από τη χρήση των παλιών τους τηλεφώνων. Μέσω του Galaxy Upcycling at Home, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο πλήρες οικοσύστημα SmartThings και θα μπορούν να εξερευνήσουν τις περαιτέρω ενημερώσεις και λειτουργίες, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν νέα συσκευή».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφία: Samsung - ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Έξυπνο κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιεί τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας για την εύρεση χαμένων αντικείμενων
    Έξυπνο κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιεί τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας για την εύρεση χαμένων αντικείμενων

    Τη δυνατότητα οπτικής καθοδήγησης του χρήση με την χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR) προς την κατεύθυνση που βρίσκεται το χαμένο αντικείμενο, μέσω της κάμερας του έξυπνου κινητού, δίνει το νέο έξυπνο κινητό τηλέφωνο Galaxy SmartTag+, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε Ελλάδα από 23 Απριλίου και σε Κύπρο από τα τέλη Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από της Samsung.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Galaxy SmartTag+, η νεότερη έκδοση του Galaxy SmartTag της Samsung, μπορεί να συνδεθεί με διάφορα αντικείμενα που θεωρούνται χρήσιμα, όπως ένα σακίδιο ή ένα μπρελόκ, ώστε να μπορούν να εντοπιστούν εύκολα και με ακρίβεια μέσω της υπηρεσίας SmartThings Find στη συσκευή Galaxy.

    Οπτική καθοδήγηση για τον εντοπισμός των αντικειμένων με νέα τεχνολογία AR Finder

    Καθώς το Galaxy SmartTag+ διαθέτει BLE και UWB, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για να βρει τα αντικείμενα που αναζητά. Σε έξυπνα κινητά με δυνατότητα UWB, όπως το Galaxy S21+ ή το S21 Ultra, η τεχνολογία AR Finder τον καθοδηγεί μέσω μιας εύχρηστης επιφάνειας διεπαφής, στην οποία φαίνεται πόσο μακριά βρίσκεται από το Galaxy SmartTag+, δείχνοντάς του τη σωστή κατεύθυνση. Και αν έχει ρυθμιστεί να εκπέμπει ηχητικές ειδοποιήσεις υψηλής έντασης, ακόμη κι αν το χαμένο αντικείμενο βρίσκεται σε ένα σημείο που δεν φαίνεται, θα μπορέσει να το βρει από το δυνατό ήχο.

    «Η τεχνολογία UWB αλλάζει πραγματικά τα δεδομένα, καθώς διευκολύνει στον εντοπισμό της τοποθεσίας ενός αντικειμένου με πολύ μεγάλη ακρίβεια», δήλωσε ο KJ Kim, EVP και Head of Mobile R&D Office του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Για αυτόν το λόγο, συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την τεχνολογία UWB σε όλο το οικοσύστημα Galaxy, βρίσκοντας νέους τρόπους να την αξιοποιήσουμε, για να κάνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων ακόμα πιο εύκολη και άνετη».

    galaxy smarttag kv low res APE

    Το Galaxy SmartTag+ μπορεί επίσης να αξιοποιήσει τις πανίσχυρες δυνατότητες της υπηρεσίας SmartThings Find, επιτρέποντας στο χρήστη να εντοπίσει το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει σε χάρτη, ακόμα και αν βρίσκεται μακριά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το Galaxy SmartTag+ χρησιμοποιεί BLE συνδεσιμότητα και την ισχύ του δικτύου συσκευών Galaxy. Οι χρήστες της υπηρεσίας SmartThings Find μπορούν να επιλέξουν αν θα συμμετάσχουν στην αναζήτηση μέσω της εφαρμογής SmartThings και να βοηθήσουν άλλους χρήστες να βρουν χαμένα αντικείμενα μέσω του δικού τους Galaxy smartphone ή tablet. Όλα τα δεδομένα στο SmartThings Find είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα, ώστε η ακριβής τοποθεσία να είναι προσβάσιμη μόνο στον κάτοχο και σε κανέναν άλλον.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιπρόσθετα, τα Galaxy SmartTag+ και SmartTag είναι χρήσιμα για περισσότερα πράγματα από τον εντοπισμό χαμένων αντικειμένων. Οι χρήστες μπορούν να ανάψουν το φως εξ αποστάσεως, ακόμα και όταν δεν βρίσκονται σπίτι, μέσω του SmartTag+ ή SmartTag τους. Μέσω της εφαρμογής SmartThings app, μπορούν να επιλέξουν διαφορετικές λειτουργίες που θα ήθελαν να υλοποιούνται μέσω του Galaxy SmartTag+ ή SmartTag τους, ανάλογα αν πατούν στιγμιαία ή παρατεταμένα το κουμπί του.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφία: Ανακοίνωση Samsung-ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Πρόγραμμα μετατρέπει παλιότερα έξυπνα κινητά σε κάμερες ιατρικής διάγνωσης
    Πρόγραμμα μετατρέπει παλιότερα έξυπνα κινητά σε κάμερες ιατρικής διάγνωσης

    Tουλάχιστον 2,2 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) έχουν κάποιου είδους διαταραχή στην όραση και σχεδόν οι μισές από αυτές τις περιπτώσεις μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί ή δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμα. Ακόμα, σημαντικός παράγοντας για τον επιπολασμό των οφθαλμικών παθήσεων είναι η τιμή και η διαθεσιμότητα των οφθαλμολογικών υπηρεσιών. Μάλιστα, στις περιοχές με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα εκτιμάται πως είναι τέσσερεις φορές πιο συχνός σε σύγκριση με τις περιοχές με υψηλό εισόδημα.

    Στο πλαίσιο αυτό η Samsung Electronics, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι αξιοποιεί έξυπνα κινητά που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για να προσφέρει σε ευπαθείς ομάδες ανά τον κόσμο τη δυνατότητα καλύτερης πρόσβασης σε οφθαλμολογική περίθαλψη. Η Samsung συνεργάστηκε με τη Διεθνή Επιτροπή για την Πρόληψη της Τύφλωσης (IAPB) και το Yonsei University Health System (YUHS) στην Κορέα για να δημιουργήσει ιατρικές συσκευές που ανιχνεύουν οφθαλμικές παθήσεις, μέσω Galaxy smartphones που δεν χρησιμοποιούνται πια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ονομάζεται Galaxy Upcycling, βοηθά να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις διαταραχών όρασης, οι οποίες, με την κατάλληλη διάγνωση, μπορούν να προληφθούν. Διεθνώς, αριθμούνται περίπου 1 δισ. περιπτώσεις.

    «'Ανθρωποι σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζουν εμπόδια στην πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες φροντίδας υγείας, και είδαμε μια ευκαιρία να κατασκευάσουμε έξυπνες, καινοτόμες λύσεις που επαναχρησιμοποιούν προϊόντα, εφαρμόζοντας πιο βιώσιμες πρακτικές, έχοντας έτσι θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας», δήλωσε ο Sung-Koo Kim, VP of Sustainability Management Office του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Το πρόγραμμα αυτό συνάδει με τη φιλοσοφία της Samsung ότι η τεχνολογία μπορεί να εμπλουτίσει τις ζωές των ανθρώπων και να βοηθήσει στο να φτιάξουμε ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον για όλους».

    Το 2017, η Samsung ξεκίνησε και δημιούργησε το πρόγραμμα Galaxy Upcycling προτείνοντας πρωτοποριακούς τρόπους χρήσης των συσκευών Galaxy με στόχο το θετικό αντίκτυπο. Μέσω του προγράμματος, ένα παλαιότερο έξυπνο Galaxy μπορεί να γίνει ο εγκέφαλος της φορητής κάμερας, η οποία συνδέεται με ένα εξάρτημα φακού για βελτιωμένη διάγνωση, ενώ το smartphone χρησιμοποιείται για τη λήψη εικόνων. Στη συνέχεια, η συσκευή Galaxy χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση και τη διάγνωση των εικόνων για οφθαλμικές παθήσεις, συνδέεται με μια εφαρμογή που καταγράφει με ακρίβεια τα δεδομένα των ασθενών και προτείνει θεραπεία, μία διαδικασία που συνολικά έχει χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με αυτό των οργάνων που είναι εμπορικά διαθέσιμα. Η μοναδική και προσιτή κάμερα διάγνωσης μπορεί να ελέγξει τους ασθενείς για καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση, συμπεριλαμβανομένης της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, του γλαυκώματος και του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.

    Στα χρόνια που ακολούθησαν η Samsung επέκτεινε το πρόγραμμα και δράσεις στην Ινδία, το Μαρόκο και την Παπούα Νέα Γουινέα. Η Samsung διευρύνει, επίσης, τις δυνατότητές της σε νέους τομείς διάγνωσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ανακυκλωμένων συσκευών Galaxy για τη δημιουργία φορητών κολποσκοπίων που βασίζονται σε έξυπνα, για τον έλεγχο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και τη βελτίωση της πρόσβασης των γυναικών σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Samsung-ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Η Samsung παραμένει ο πρώτος κατασκευαστής τηλεοράσεων παγκοσμίως για 15η συνεχή χρονιά
    Η Samsung παραμένει ο πρώτος κατασκευαστής τηλεοράσεων παγκοσμίως για 15η συνεχή χρονιά

    Η Samsung Electronics Co. Ltd. κατέκτησε την κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων για 15η συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς, Omdia.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, με βάση στοιχεία που δημοσιεύτηκαν η Samsung Electronics σημείωσε μερίδιο 31,8% στη διεθνή αγορά τηλεοράσεων, βάσει τζίρου το 4ο τρίμηνο του 2020.

    Ταυτόχρονα κατέγραψε το μεγαλύτερο ετήσιο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία, αγγίζοντας το 31,9%, βάσει του τζίρου του 2020.

    Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, οι επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της εταιρείας για ταχεία ανάπτυξη της σειράς οθονών QLED, την ηγετική θέση της στην κατηγορία εξαιρετικά μεγάλων οθονών άνω των 75 ιντσών, την εισαγωγή και ανάπτυξη της σειράς Lifestyle τηλεοράσεων και μια σειρά καινοτομιών, που υλοποιήθηκαν χάρη στη συνεχή προσπάθεια της Samsung για πρωτοπορία.

    «Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν οθόνες κάθε μέρα για να διασκεδάσουν, να συνδεθούν με τους αγαπημένους τους, να εργαστούν, να γυμναστούν από το σπίτι και πολλά ακόμα.

    Έχουμε παρατηρήσει, λοιπόν, όχι απλώς την εξέλιξη διαφορετικών τρόπων ζωής, αλλά τη σύγκλιση μεταξύ τους», δήλωσε ο Jong-hee Han, President of Visual Display Business στη Samsung Electronics.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕ/EPA/STR

  • Έρευνα Samsung: Aποκαλύπτει πώς η πανδημία έχει επηρεάσει το μέλλον των νοικοκυριών και του τρόπου ζωής των καταναλωτών
    Έρευνα Samsung: Aποκαλύπτει πώς η πανδημία έχει επηρεάσει το μέλλον των νοικοκυριών και του τρόπου ζωής των καταναλωτών

    Πανευρωπαϊκή έρευνα της Samsung αποκαλύπτει πώς η πανδημία έχει επηρεάσει το μέλλον των νοικοκυριών και του τρόπου ζωής των καταναλωτών

    Η εμπειρία της πανδημίας έχει οδηγήσει τους Ευρωπαίους να αναθεωρήσουν τις προτεραιότητές τους σχετικά με την προσωπική τους ζωή και τα νοικοκυριά τους, αναδιαμορφώνοντας τον τρόπο ζωής μακροπρόθεσμα, αποκαλύπτει Πανευρωπαϊκή έρευνα, που διεξήχθη σε περισσότερους από 10.000 καταναλωτές.

    Με τίτλο «Αποκεντρωμένος τρόπος ζωής: Από τις συνήθειες του lockdown σε ένα νέο τρόπο ζωής», η έρευνα της Samsung εξετάζει πώς, χάρη στην τεχνολογία και την δυνατότητα τηλεργασίας, μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη σχέση του με την οικογένεια, την κοινωνία και το σπίτι του.

    Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, διανύοντας το 2021, φαίνεται ότι πολλές από τις συνήθειες που υιοθετήθηκαν κατά την περίοδο του lockdown θα αλλάξουν και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, από εδώ και στο εξής.

    Το σπίτι ως επέκταση του εαυτού: Η νέα ψυχολογία του «σπιτιού»

    Η έρευνα, που διεξήχθη από την IPSOS MORI για λογαριασμό της Samsung σε δείγμα περισσότερων από 10.000 Ευρωπαίων, ανέδειξε ότι για πολλούς η εμπειρία της πανδημίας ενίσχυσε τη συναισθηματική τους σχέση με το οικιακό τους περιβάλλον.

    Το 39% των Ευρωπαίων βλέπουν το σπίτι τους, περισσότερο από ποτέ, ως μέρος για να εκφράζουν τον εαυτό τους, με το 37% να δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται πλέον περισσότερο για την εικόνα του σπιτιού τους απ' ό,τι πριν την πανδημία. Αυτό υποδηλώνει ότι το τελευταίο έτος έχει αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι προβάλλουν την προσωπικότητα τους, την κοινωνική τους θέση και τις προσωπικές τους αξίες μέσα στο σπίτι. Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των Ευρωπαίων βλέπουν το σπίτι ως τον «ασφαλή τους χώρο» από τότε που ξέσπασε η πανδημία - μια τάση πιο έντονη σε χώρες όπως η Ισπανία (75%), όπου οι περιορισμοί του lockdown κράτησαν περισσότερο και ήταν πιο αυστηροί. Αυτή η αλλαγή στη σημασία της έννοιας «σπίτι» αλλάζει και τις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων. 1 στους 3 (33%) δήλωσε ότι, όταν σκέφτεται τι να αγοράσει για το σπίτι του, η αγορά αγαθών που βελτιώνουν τη συναισθηματική ή ψυχική ευεξία είναι πλέον πιο σημαντική σε σχέση με πριν την πανδημία, ενώ για το 37% είναι πλέον πιο σημαντική η αγορά αγαθών που κάνουν τη ζωή στο σπίτι πιο άνετη.

    Στην ερώτηση πώς θα διέθεταν ένα ποσό που περίσσευε, οι Ευρωπαίοι απάντησαν πως είναι σχεδόν 10 φορές πιο πιθανό να τα ξοδέψουν - από τις παρεχόμενες επιλογές - σε έξυπνες τεχνολογίες ή έξυπνες συσκευές για το σπίτι τους (38%) παρά σε ρούχα επώνυμων σχεδιαστών (4% ) ή κοσμήματα (3%).

    Φαγητό, Ύπνος, Δουλειά, Σωματική άσκηση: Το «τελετουργικό» του lockdown ήρθε για να μείνει

    Σύμφωνα με την έρευνας, δεν έχει αλλάξει μόνο το πώς νιώθουν οι άνθρωποι για το σπίτι τους, αλλά και πώς περνούν το χρόνο τους εκεί, με το 41% των Ευρωπαίων να δηλώνουν ότι κάνουν πλέον πράγματα στο σπίτι που δεν είχαν κάνει ποτέ πριν. Πολλά από τα νέα χόμπι και συνήθειες που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας φαίνεται ότι θέλουν να τα διατηρήσουν. 8 στους 10 (78%) δηλώνουν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν να μαγειρεύουν περισσότερο στο σπίτι, το 74% θα ήθελε να συνεχίσει να ξεκινά καινούρια χόμπι, όπως ζωγραφική και κηπουρική, τα 2/3 (66%) θα ήθελαν να συνεχίσουν να αναβαθμίζουν το σπίτι τους και 6 στους 10 (60%) θα ήθελαν να συνεχίσουν τη γυμναστική στο σπίτι μέσω διαδικτύου για ένα χρόνο από τώρα, ακόμα κι αν αρθούν όλοι οι περιορισμοί.

    Αυτό το νέο πάθος για το μαγείρεμα κατά την περίοδο του lockdown φαίνεται να δίνει στο χώρο της κουζίνας τη θέση της «καρδιάς» του σπιτιού. Πάνω από τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων (68%) δηλώνουν ότι το να έχουν βελτιωμένες εγκαταστάσεις στην κουζίνα είναι σημαντικό για αυτούς, ενώ πάνω από τους μισούς (52%) είναι πιθανό να αγοράσουν μια νέα οικιακή συσκευή τους επόμενους 12 μήνες.

    Στον τομέα της φυσικής κατάστασης, η τεχνολογία των wearables παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην παρακολούθηση των επιπέδων δραστηριότητας. Πάνω από το ένα τρίτο (34%) των Ευρωπαίων δηλώνει ότι είναι πιθανό να αγοράσει κάποιο προϊόν τεχνολογίας για την υγεία ή τη φυσική τους κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες.

    Γιατί οι βιντεοκλήσεις δεν θα σταματήσουν

    Σε ολόκληρη την Ευρώπη, σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών και εκείνων με παιδιά πιστεύουν ότι η τεχνολογία τους διευκόλυνε να διατηρήσουν ουσιαστικές σχέσεις με φίλους και συγγενείς και σχεδόν 1 στους 3 (31%) κάτω των 35 ετών δήλωσε ότι η τεχνολογία τους έχει βοηθήσει να κάνουν σχέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι, οι εικονικές επαφές, εκτός από το ότι δεν είναι μία αντικοινωνική συνήθεια, έχουν διαδραματίσει και ζωτικό ρόλο στη διατήρηση των σχέσεων και στη διατήρηση της σύνδεσης των οικογενειών.

    Ως αποτέλεσμα, ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος αλληλοεπιδρά με το κοινωνικό του περιβάλλον μπορεί να έχει αλλάξει για πάντα: το 50% των Ευρωπαίων που ξεκίνησαν να επικοινωνούν με βιντεοκλήση με φίλους και οικογένεια ή συνήθιζαν να το κάνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φαίνεται να θέλουν να το συνεχίσουν και μετά την άρση των περιορισμών του lockdown.
    Ενδεχόμενο αποτέλεσμα όλης αυτής της εικονικής κοινωνικοποίησης - ή αλλιώς του «virtualizing» - είναι ότι σχεδόν τρεις στους δέκα (29%) έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν συσκευές με μεγάλες οθόνες για να κάνουν βιντεοκλήσεις από την αρχή της πανδημίας.

    Επιπλέον, η ευκαιρία να παρευρεθεί κάποιος εικονικά σε μία εκδήλωση, και όχι αυτοπροσώπως, μπορεί να τον παρακινήσει να παραστεί πιο εύκολα. Συναντήσεις με φίλους (53%), γενέθλια (50%) και εργασιακές συναθροίσεις (41%) είναι εκδηλώσεις στις οποίες, αν δεν ήθελε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως, μπορεί να το ξανασκεφτόταν για να παρευρεθεί εικονικά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο