Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 15:33

Τα έξυπνα ρολόγια μετατρέπονται σε ψηφιακούς βοηθούς των ανθρώπων

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε ψηφιακούς βοηθούς των ανθρώπων κάθε ηλικίας μετατρέπονται με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών, τα έξυπνα ρολόγια. Προφέρουν μια σειρά εφαρμογών που σχετίζονται με την καθημερινότητα του κατόχου, από την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας του, την βοήθεια στις καθημερινές του διαδρομές, μέχρι και την προπόνηση και σειρά άλλων εφαρμογών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του έξυπνου κινητού HONOR Watch GS Pro, που από σήμερα είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, καθώς διαθέτει μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες οι οποίες δίνουν, όπως τονίζει η εταιρία ασφάλεια και προστατεύουν τον χρήστη. Πιο συγκεκριμένα, η επιλογή "GPS Route Back", η οποία ενσωματώνει συστήματα δορυφορικής πλοήγησης υψηλής ακρίβειας, που επιτρέπουν στη λειτουργία Route Back να καταγράψει τον δρόμο της επιστροφής, ακόμα και όταν έχει επιλεχθεί η πιο δύσκολη διαδρομή. Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης πάντα θα βρίσκει τον δρόμο να γυρίσει πίσω.

Επίσης, διαθέτει λειτουργία που ενημερώνει και δίνει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ώρες ανατολής ηλίου και ηλιοβασιλέματος, ανατολής σελήνης και δύσης, παλιρροιακές φάσεις και ειδοποιήσεις για ξαφνικά, έντονα καιρικά φαινόμενα, ώστε ανά πάσα στιγμή ο χρήστης να μπορεί να γνωρίζει και να προφυλαχθεί από κάθε απότομη καιρική αλλαγή. Τέλος μια σειρά από επιπλέον λειτουργίες που δίνουν ολοκληρωμένη εικόνα της υγείας του χρήστη - από 24ωρη παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, παρακολούθηση ύπνου, έως και οξύμετρο για μετρήσεις επιπέδων του οξυγόνου στο αίμα - το καθιστούν μοναδικό στην κατηγορία του. Το HONOR Watch GS Pro εχει αυτονομία μπαταρίας έως και 25 ημέρες. Ακόμα και όταν υπάρχει ενεργοποιημένη η εξωτερική λειτουργία GPS, η αυτονομία του φτάνει τις 100 ώρες, ενώ υποστηρίζει έως 100 διαφορετικά προγράμματα προπόνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 10:54

Σχετικά Άρθρα

  • Συναγερμός για την καρδιά από τα «έξυπνα» ρολόγια – Τι έδειξε η έρευνα – Οι ευάλωτοι ασθενείς
    Συναγερμός για την καρδιά από τα «έξυπνα» ρολόγια – Τι έδειξε η έρευνα – Οι ευάλωτοι ασθενείς

    Ήρθε για να διευκολύνει την καθημερινότητά μας, όμως η χρήση του δεν είναι τελικά τόσο αθώα για όλους - Ποια είναι η φορητή συσκευή που πολλοί διαθέτουν και ποιοι απειλούνται περισσότερο από τη χρήση της; Οι ερευνητές απαντούν

    Δεχόμαστε καθημερινά καταιγισμό πληροφοριών σχετικά με τα οφέλη της άσκησης στη ζωή μας. Ορισμένοι έχουν εντάξει ήδη τη γυμναστική στη ζωή τους, άλλοι αναζητούν το κίνητρο για να ξεκινήσουν, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που προσπαθούν να την εντάξουν μέσα σε μια πολυάσχολη καθημερινότητα.

    Μέσα σε αυτούς τους ταχείς ρυθμούς, κάθε βήμα, κάθε κίνηση ενδυνάμωσης μετράει. Μας προσφέρει την παρήγορη σκέψη ότι, ακόμη κι αν δε γυμναζόμαστε σκόπιμα, κάνουμε κάποιας μορφής σωματική άσκηση, διεκπεραιώνοντας τις υποχρεώσεις μας. Πολύτιμος σύμμαχος στην καταγραφή αυτής της προσπάθειας έχουν αποδειχθεί τα «έξυπνα» ψηφιακά ρολόγια (smartwatches/ activity trackers), μια φορητή συσκευή που καταγράφει χρήσιμες πληροφορίες, όπως τα βήματα που κάνουμε, τον καρδιακό μας ρυθμό και άλλα, ενώ παράλληλα δίνει άμεσα πληροφορίες από το κινητό μας, όπως τα μηνύματα και τις κλήσεις που δεχόμαστε.

    Κι ενώ αυτοί οι έξυπνοι ιχνηλάτες δραστηριότητας μας έχουν προσφέρει μια σειρά από νέες δυνατότητες και ευκολίες, νέα μελέτη υποδηλώνει ότι η χρήση τους μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο «αθώα» για την υγεία. Μελετητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα ισχυρίζονται τώρα ότι αυτές οι συσκευές μπορεί να αποδειχθούν δυνητικά επικίνδυνες για ορισμένους ανθρώπους, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Heart Rhythm, είναι ικανές να επηρεάσουν τη λειτουργία ιατρικών συσκευών, όπως ο βηματοδότης.

    «Αυτή η μελέτη προειδοποιεί για μια σοβαρή απειλή», σχολιάζει ο επικεφαλής συγγραφέας, δρ. Benjamin Sanchez Terrones, μηχανικός υπολογιστών του πανεπιστημίου.

    Πώς τα έξυπνα ρολόγια «ξεγελούν» έναν βηματοδότη

    Η ομάδα συμπεριέλαβε επίσης στην ανάλυσή της εμφυτεύσιμους απινιδωτές καρδιομετατροπής (ICD) και θεραπεία καρδιακού επανασυγχρονισμού (CRT), διαπιστώνοντας ότι η ανεπαίσθητη ποσότητα ηλεκτρισμού που προκαλούν στο σώμα τα έξυπνα ρολόγια δημιουργούν μια ηλεκτρική παρεμβολή σε τέτοιου είδους ιατρικές συσκευές, παρεμβαίνοντας στην ορθή και αποτελεσματική λειτουργία τους. Οι προσομοιώσεις και οι εργαστηριακές δοκιμές υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιττά σοκ στην καρδιά.

    Ένας βηματοδότης στέλνει στην καρδιά μικρές ηλεκτρικές ωθήσεις όταν χτυπά πολύ αργά. Ο ηλεκτρισμός που εκπέμπεται από τα έξυπνα ρολόγια θα μπορούσε να «ξεγελάσει» την καρδιά, κάνοντάς τη να «νομίζει» ότι χτυπά αρκετά γρήγορα, γεγονός που δεν θα ενεργοποιήσει το βηματοδότη, εμποδίζοντάς τον να κάνει τη δουλειά του όταν αυτό απαιτείται.

    «Έχουμε ασθενείς που εξαρτώνται από βηματοδότες για να ζήσουν», λέει ο συγγραφέας και καρδιακός ηλεκτροφυσιολόγος δρ. Benjamin Steinberg. «Εάν ο βηματοδότης μπερδευτεί από παρεμβολές, μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί. Εάν αυτή η παρέμβαση διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ασθενής μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρό κίνδυνο».

    Επιπλέον, οι εμφυτεύσιμοι απινιδωτές λειτουργούν ως βηματοδότης, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν μικρά σοκ στην καρδιά, με στόχο να αποκαταστήσουν τον κανονικό καρδιακό ρυθμό. Μια έξυπνη φορητή συσκευή θα μπορούσε να ξεγελάσει τον απινιδωτή, προκαλώντας ηλεκτροπληξία στον ασθενή, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επώδυνο.

    Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος που δυνητικά εγκυμονούν τα έξυπνα ρολόγια αφορά σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων, ενώ επισημαίνουν ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη, για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα. «Απαιτείται επιπλέον έρευνα για να αξιολογηθούν τα ευρήματά μας και να διασφαλιστεί η υγεία των ασθενών μας», καταλήγει ο δρ. Sanchez Terrones.

    Πηγή: Ygeiamou.gr - Φωτογραφία από cottonbro studio: https://www.pexels.com/el-gr/photo/5081922/

  • Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο: Πόσο κοστίζουν τα Rolex που έκλεψαν οι δράστες – Ο σειριακός αριθμός που ίσως δώσει απαντήσεις
    Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο: Πόσο κοστίζουν τα Rolex που έκλεψαν οι δράστες – Ο σειριακός αριθμός που ίσως δώσει απαντήσεις

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τους δράστες της ένοπλης ληστείας στο κέντρο της Αθήνας, σε κατάστημα της Rolex. Οι δράστες έφυγαν με πάνω από 20 ρολόγια, πολύ μεγάλης αξίας, τουλάχιστον 5.000 ευρώ το ένα.

    «Έχουν σειριακό αριθμό»



    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Μάνος Καρτσωνάκης, κοσμηματοπώλης, έμπορος επώνυμων ρολογιών, σημείωσε πως «τα ρολόγια αυτά είναι σίγουρα μεγάλης αξίας, άνω των 5.000 ευρώ το καθένα, πολύ παραπάνω αν είναι από χρυσό ή διαμάντια».

    Σύμφωνα με τον έμπορο, κάθε φορά που ένας πελάτης πηγαίνει σε ένα κατάστημα ρολογιών να πουλήσει κάτι, ο έμπορος επικοινωνεί με την επίσημη αντιπροσωπεία που «έχει μια βάση δεδομένων με όλους τους σειριακούς αριθμούς των ρολογιών, τι μοντέλο είναι, τι χρονολογίας. Γνωρίζει αν έχει κάποιο θέμα, κάποιο πρόβλημα». Έτσι, σε περίπτωση που είναι κλεμμένο, ο κάτοχός του συλλαμβάνεται.

    Πώς σημειώθηκε η ληστεία

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τέσσερα άτομα με όπλα και full face που επέβαιναν σε δύο μηχανές χωρίς πινακίδες εισέβαλαν στην επιχείρηση που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη και αφαίρεσαν πολλά ρολόγια αξίας.

    Στο σημείο βρέθηκε και ένα σφυρί, με το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έσπασαν την βιτρίνα oι δράστες. To αντικείμενο είναι κομβικής σημασίας, καθώς πιθανότατα αποκαλύψει κρίσιμα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

    Οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή της πλατείας Κολοκοτρώνη αλλά και των παράπλευρων δρόμων σε αυτή, προκειμένου να βρουν την διαδρομή που ακολούθησαν για να φτάσουν στο κατάστημα αλλά και τον τρόπο διαφυγή τους.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

  • Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Ένοπλη ληστεία στη Rolex - Αφαίρεσαν ρολόγια και εξαφανίστηκαν
    Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Ένοπλη ληστεία στη Rolex - Αφαίρεσαν ρολόγια και εξαφανίστηκαν

    Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, για ένοπλη ληστεία σε κατάστημα της Rolex.

    Ειδικότερα, τέσσερα άτομα με όπλα και full face εισέβαλαν στην επιχείρηση που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη και αφαίρεσαν πολλά ρολόγια αξίας.

    Από την ένοπλη επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ο φύλακας του καταστήματος.

    Οι ληστές αφού άρπαξαν τα ρολόγια, διέφυγαν και αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Τέλος χρόνου για το εμβόλιμο δευτερόλεπτο – Ιστορική αλλαγή στην μέτρηση της ώρας
    Τέλος χρόνου για το εμβόλιμο δευτερόλεπτο – Ιστορική αλλαγή στην μέτρηση της ώρας

    Η πρακτική εφαρμόζεται από το 1972 ώστε να διορθώνεται η απόκλιση ανάμεσα στα ατομικά ρολόγια και την περιστροφή της Γης.

    Έπειτα από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν πάνω από μια δεκαετία, η διεθνής κοινότητα συμφώνησε να καταργήσει από το 2035 το λεγόμενο εμβόλιμο δευτερόλεπτο, το οποίο προστίθεται ανά διαστήματα στην επίσημη παγκόσμια ώρα ώστε να συμβαδίζει με την περιστροφή της Γης.

    Η απόφαση, η οποία ελήφθη από τη Γενική Διάσκεψη Μέτρων και Σταθμών (CGPM) που πραγματοποιήθηκε έξω από το Παρίσι στις 18 Νοεμβρίου, δεν θα επηρεάσει μεν την καθημερινότητα, έχει όμως σημασία για μια σειρά κρίσιμων εφαρμογών.

    Η δορυφορική πλοήγηση, οι επικοινωνίες και οι οικονομικές συναλλαγές είναι ορισμένα από τα συστήματα στα οποία το εμβόλιμο δευτερόλεπτο δημιουργεί προβλήματα, αφού πρέπει να προστίθεται χειροκίνητα στα ατομικά ρολόγια.

    Αυτός είναι ο λόγος που αρκετές εταιρείες τεχνολογίες, ανάμεσά τους Google και η Meta, ζητούν εδώ και καιρό την κατάργηση του εμβόλιμου δευτερόλεπτου.

    Στις συνομιλίες έξω από το Παρίσι, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Γαλλία τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης του εμβόλιμου δευτερολέπτου πριν από το 2035, ενώ η Ρωσία ζήτησε να αναβληθεί η αλλαγή για το 2040, λόγω τεχνικών θεμάτων που αφορούν το ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Glonass.

    Απόκλιση

    Η προσθαφαίρεση εμβόλιμων δευτερολέπτων εφαρμόζεται από το 1972 για να αντισταθμίζει τις αποκλίσεις ανάμεσα στην αστρονομική ώρα (UT1), η οποία υπολογίζεται με βάση την περιστροφή της Γης, και το λεγόμενο «Συγχρονισμένο Παγκόσμιο Χρόνο» (UTC), ένα στάνταρτ που βασίζεται σε μετρήσεις από ατομικά ρολόγια σε όλο τον κόσμο (και συμπίπτει με την Ώρα Γκρίνουιτς).

    Τα ατομικά ρολόγια μετρούν το χρόνο με απόλυτα σταθερό ρυθμό, ενώ η αστρονομική ώρα παρουσιάζει μικρές αποκλίσεις. Μια ποικιλία παραγόντων, όπως η βαρυτική αλληλεπίδραση της Γης με τη Σελήνη, ακόμα και η ατμοσφαιρική και ωκεάνια κυκλοφορία, αυξομειώνουν την ταχύτητα περιστροφής του πλανήτη και επομένως και τη διάρκεια του 24ώρου.

    Θεωρητικά, η ταχύτητα περιστροφής της Γης μπορεί να αυξηθεί, οπότε θα έπρεπε να προστεθεί στη διεθνή ώρα UTC ένα αρνητικό εμβόλιμο δευτερόλεπτο. Αυτό, όμως, είναι σπάνιο. Το σύνηθες είναι η προσθήκη θετικών δευτερολέπτων, αφού τις τελευταίες δεκαετίες η περίοδος περιστροφής της Γης τείνει να μειώνεται κατά περίπου 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου την ημέρα, κυρίως λόγω της επίδρασης της Σελήνης.

    Και τώρα;

    Η απόφαση της Γενικής Διάσκεψης Μέτρων και Σταθμών σημαίνει ότι η συγχρονισμένη παγκόσμια ώρα και η αστρονομική ώρα θα αποκλίνουν όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.

    Η απόφαση για το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό η απόκλιση δεν έχει ακόμα ληφθεί.

    Μια λύση θα ήταν να προστίθεται ή να αφαιρείται ένα εμβόλιμο λεπτό κάθε περίπου 50 με 100 χρόνια.

    Μια άλλη λύση θα ήταν να αλλάζει επίσημα η ζώνη ώρας κάθε χώρας όταν η απόκλιση γίνεται μεγάλη.

    Και μια τρίτη εναλλακτική θα ήταν να αποσυνδεθεί εντελώς η ώρα UTC από την ώρα UT1, κάτι που ουσιαστικά θα σήμαινε ότι η μέτρηση του χρόνου δεν θα συνδέεται πλέον με την περιστροφή της Γης.

    Σε αυτή την περίπτωση, η ώρα του μεσημεριού θα ήταν διαφορετική από χώρα σε χώρα.

    Πηγή: In.gr

  • Ατομικά ρολόγια υψίστης ακριβείας επιβεβαίωσαν τη θεωρία του Αϊνστάιν για τη διαστολή του χρόνου στην μικρότερη μέχρι σήμερα κλίμακα
    Ατομικά ρολόγια υψίστης ακριβείας επιβεβαίωσαν τη θεωρία του Αϊνστάιν για τη διαστολή του χρόνου στην μικρότερη μέχρι σήμερα κλίμακα

    Επιστήμονες στις ΗΠΑ μέτρησαν τη θεωρία σχετικότητας του 'Αλμπερτ Αϊνστάιν και πιο συγκεκριμένα τη διαστολή του χρόνου στην μικρότερη κλίμακα που έχει καταστεί δυνατό μέχρι σήμερα. Έδειξαν ότι δύο μικροσκοπικά ατομικά ρολόγια οπτικού πλέγματος, ευρισκόμενα σε υψομετρική απόσταση μόλις ενός χιλιοστού μεταξύ τους ή όσο το πλάτος μιας μύτης μολυβιού, χτυπάνε με διαφορετική ταχύτητα και άρα δείχνουν διαφορετικούς χρόνους. Κάποτε τα τεστ της σχετικότητας απαιτούσαν τα ρολόγια ακριβείας να χωρίζονται από αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων μεταξύ τους (π.χ. ένα ρολόι στη Γη και ένα σε δορυφόρο), κάτι που πλέον είναι περιττό.

    Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, με επικεφαλής τον Τομπάιας Μπόθγουελ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", ανέφεραν ότι τα πειράματα τους δείχνουν πως είναι δυνατό να κατασκευαστούν ατομικά ρολόγια 50 φορές πιο ακριβή από τα σημερινά. Επίσης τόσο ακριβή ατομικά ρολόγια ίσως μελλοντικά μπορούν να λειτουργήσουν ως "μικροσκόπια" ανοίγοντας τον δρόμο για να αποκαλυφθεί πώς η σχετικότητα και η βαρύτητα αλληλεπιδρούν με την κβαντομηχανική, ένα μεγάλο αίνιγμα στο πεδίο της Φυσικής.

    Η γενική θεωρία σχετικότητας του Αϊνστάιν του 1915 εξηγεί φαινόμενα σε μεγάλη κλίμακα, όπως είναι η βαρυτική επίδραση στον χρόνο, και έχει σημαντικές πρακτικές εφαρμογές όπως η διόρθωση των δορυφορικών μετρήσεων GPS. Μολονότι η θεωρία αυτή έχει πια ηλικία πάνω από έναν αιώνα, παραμένει άκρως γοητευτική για τους φυσικούς. Οι επιστήμονες, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούν ατομικά ρολόγια για να μετρήσουν τη σχετικότητα με όλο και μεγαλύτερη ακρίβεια, κάτι που ευελπιστούν ότι τελικά θα τους βοηθήσει να εξηγήσουν με ποιό τρόπο η βαρύτητα αλληλεπιδρά με την κβαντομηχανική, η οποία "βασιλεύει" στον υποατομικό κόσμο.

    Σύμφωνα με τη θεωρία σχετικότητας και τη στρέβλωση του χωροχρόνου που προβλέπει, δύο ατομικά ρολόγια σε ελαφρώς διαφορετικά ύψη σε ένα βαρυτικό πεδίο χτυπούν με διαφορετικό ρυθμό. Ένα ρολόι χτυπάει πιο αργά σε χαμηλότερο ύψος, δηλαδή ο χρόνος κυλάει πιο αργά, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με το νέο πείραμα (το οποίο χρηματοδοτήθηκε μεταξύ άλλων από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ), που έγινε σε μικρότερη απόσταση των δύο ρολογιών μεταξύ τους από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.

    "Τα ρολόγια οπτικού πλέγματος είναι ήδη τα καλύτερα στον κόσμο και τώρα πετύχαμε ένα επίπεδο απόδοσης τους που κανένας δεν είχε δει έως τώρα", δήλωσε ο καθηγητής φυσικής Σίμον Κόλκοβιτς.

    Τα ατομικά ρολόγια είναι τόσο ακριβή επειδή εκμεταλλεύονται μια θεμελιώδη ιδιότητα των ατόμων: όταν ένα ηλεκτρόνιο αλλάζει ενεργειακό επίπεδο, απορροφά ή εκπέμπει φως με μια συχνότητα που είναι η ίδια για όλα τα άτομα ενός συγκεκριμένου χημικού στοιχείου. Τα οπτικο-ατομικά ρολόγια κρατούν τον χρόνο χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ που είναι συντονισμένο ακριβώς σε αυτή τη συχνότητα. Το νέο πείραμα έγινε με ατομικά ρολόγια που χρησιμοποιούν "νέφη" παγιδευμένων ατόμων στροντίου σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στα οποία είναι δυνατό να μετρηθεί φασματοσκοπικά η βαρυτική διαστολή του χρόνου.

    Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

    https://www.nature.com/articles/s41586-021-04349-7

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα - Ο κόσμος δεν έγινε πιο ασφαλής το 2021
    ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα - Ο κόσμος δεν έγινε πιο ασφαλής το 2021

    Ο κόσμος «δεν έγινε πιο ασφαλής»: οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης, που από το 1947 συμβολίζει ένα επικείμενο γεγονός κατακλυσμιαίας σημασίας για τον πλανήτη, διατηρήθηκαν στα 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα, από το μοιραίο για τον κόσμο χτύπημα, καθώς δεν παρατηρήθηκε καμία βελτίωση στην παγκόσμια κατάσταση από το 2020 μέχρι σήμερα.

    Οι κίνδυνοι που θέτουν τα πυρηνικά όπλα, η κλιματική αλλαγή και η πανδημία αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά, κυρίως λόγω «ενός δυσλειτουργικού συστήματος πληροφόρησης που υπονομεύει τη λήψη λογικών αποφάσεων» σημειώνει η μη κυβερνητική οργάνωση Bulletin of the Atomic Scientists που διαχειρίζεται αυτό το συμβολικό ρολόι, μια αλληγορία της έκθεσης του ανθρώπου στους παγκόσμιους κινδύνους.

    «Βρισκόμαστε μπλοκαρισμένοι σε μια επικίνδυνη περίοδο που δεν φέρνει ούτε σταθερότητα ούτε ασφάλεια» ανέφερε η καθηγήτρια Σάρον Σκουασόνι. «Το ρολόι της Αποκάλυψης συνεχίζει να επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας, υπενθυμίζοντάς μας ότι είναι αναγκαίο να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε έναν πλανήτη πιο ασφαλή και πιο υγιή», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΜΚΟ, η Ρέιτσελ Μπρόνσον.

    «Εάν η ανθρωπότητα θέλει να αποφύγει μια υπαρξιακή καταστροφή, που θα έσβηνε όλα όσα έχει βιώσει, οι ηγέτες πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά για να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση, να λάβουν υπόψη τους την επιστήμη και να συνεργαστούν», τόνισε η Μπρόνσον.

    Σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, το θέμα της πληροφόρησης θεωρείται πλέον κρίσιμο από την οργάνωση.

    Ο Χερμπ Λιν, ειδικός στην ψηφιακή ασφάλεια, σχολίασε ότι δεν αρκεί πλέον κανένα «λογικό επιχείρημα» για να μεταπείσει εκείνους που έχουν εδραιωμένες πεποιθήσεις οι οποίες προκαλούν «ρωγμές στην κοινή αντίληψή μας του τι είναι αληθές».

    Σύμφωνα με το Bulletin of the Atomic Scientists, το 2021 δεν έφερε κάποια σημαντική αλλαγή για το κλίμα.

    «Την περασμένη χρονιά (…) είχαμε τον θόλο της ζέστης πάνω από τη Βόρεια Αμερική, πυρκαγιές σε όλον τον κόσμο, ξηρασίες και πλημμύρες, αλλά αυτό δεν είναι παρά ένα δείγμα του τι περιμένουμε αν δεν μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν», εξήγησε ο Ρέιμοντ Ριερχάμπερτ, καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

    Το Bulletin of the Atomic Scientists ιδρύθηκε το 1945 από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και άλλους επιστήμονες που εργάστηκαν στο σχέδιο Μανχάταν για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας. Το επιστημονικό συμβούλιο της οργάνωσης αποτελείται κυρίως από Αμερικανούς καθηγητές πανεπιστημίου και ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος και πυρηνικής ασφάλειας.

    Όταν «δημιουργήθηκε» το ρολόι της Αποκάλυψης έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1991, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείκτες γύρισαν πίσω, στα 17 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1953, το 2018 και το 2019 έδειχναν 2 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

    Doomsday Clock has been set at 100 seconds to midnight #DoomsdayClock https://t.co/dKCs8uUr4s

    — IPE Club (@IPEClub) January 21, 2022

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Μάικλ Τζόρνταν και Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέβασαν την χρηματοδότηση της start-up πολυτελών ρολογιών
    Μάικλ Τζόρνταν και Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέβασαν την χρηματοδότηση της start-up πολυτελών ρολογιών

    Η WatchBox, πλατφόρμα που επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν, να πωλούν και να εμπορεύονται ρολόγια πολυτελείας, ανέφερε ότι συγκέντρωσε 165 εκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της

    Μάικλ Τζόρνταν και Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς και άλλοι αθλητές, προχωρώντας σε χρηματοδότηση της start-up πολυτελών ρολογιών WatchBox, οδήγησαν την εταιρεία σε αποτίμηση κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, όπως αναφέρει σήμερα το CNBC!

    Η WatchBox, πλατφόρμα που επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν, να πωλούν και να εμπορεύονται ρολόγια πολυτελείας, ανέφερε ότι συγκέντρωσε 165 εκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της.

    Εκτός των Τζόρνταν (πέντε φορές πολυτιμότερος παίκτης του NBA και πλέον ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς) και Αντετοκούνμπο, συμμετείχαν ο ιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς, Μαρκ Λάσρι, καθώς και οι «αστέρες» των Φοίνιξ Σανς, Κρις Πολ και Ντέβιν Μπούκερ.

    «Δεν είναι διαφορετικό από το να ασχολείσαι με την Γκόλντμαν Σακς» είπε χθες, σε συνέντευξή του στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της WatchBox, Τζάστιν Ρέις, για την πλατφόρμα και συμπλήρωσε: «Έχουμε συμβούλους πελατών με τους οποίους μιλάτε και διαχειρίζεστε επίσης το χαρτοφυλάκιο των ρολογιών σας».

    Η εταιρεία συμβούλων McKinsey εκτιμά ότι οι πωλήσεις μεταχειρισμένων ρολογιών έφτασαν τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και θα μπορούσαν να εκτιναχθούν στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.

    Ο 26χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει επίσης μετοχές σε εταιρείες όπως η start-up για αθλητικά ποτά Ready Nutrition. Ο 58χρονος Μάικλ Τζόρνταν αναδείχθηκε πρόσφατα ως ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών, με κέρδη 2,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την έρευνα της εξειδικευμένης ιστοσελίδας για την οικονομία του αθλητισμού Sportico.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/TANNEN MAURY
  • Ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο ανά 28 δευτερόλεπτα παράγει η Honor
    Ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο ανά 28 δευτερόλεπτα παράγει η Honor

    To πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο εργοστάσιο της παρουσίασε η Honοr. Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της, για το νέο τεχνολογικό πάρκο της εταιρίας, το οποίο μπορεί να παραγάγει 1 premium έξυπνο κινητό τηλέφωνο ανά 28 δευτερόλεπτα, θα συνδράμει στην αύξηση της παραγωγής των premium smartphones όπως το νέο HONOR 50 5G και θα ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

    «Ως πάροχος προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, το να μπορούμε να διασφαλίσουμε τα πρότυπα αξιοπιστίας και ποιότητας μας θα είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να γίνουμε κορυφαία premium μάρκα τεχνολογίας» δήλωσε ο George Zhao, διευθύνων σύμβουλος της HONOR Device Co. Ltd. «Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε το άνοιγμα της νέας μας μονάδας παραγωγής, η οποία διασφαλίζει ότι η γκάμα των premium προϊόντων έχουν κορυφαία ποιότητα».

    Καθετοποιημένη μονάδα και αυτοματισμοί καθ' όλη την διάρκεια της παραγωγής.

    Το 75% της γραμμής παραγωγής ολοκληρώνεται με τη χρήση αυτοματισμού, εκ των οποίων περισσότερο από το 40% αναπτύχθηκε από την ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της ίδιας της HONOR. Η αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής της HONOR επιτρέπει σε ένα smartphone να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής κάθε 28,5 δευτερόλεπτα.

    Ο ποιοτικός έλεγχος διασφαλίζεται από τη φάση κατασκευής έως τη φάση ολοκλήρωσης και τελικής δοκιμής μέσω της στενής παρακολούθησης κάθε βήματος της γραμμής συναρμολόγησης. Όταν εντοπίζεται μια ανωμαλία στην συσκευή, ενεργοποιείται μια ειδοποίηση ακολουθούμενη από έγκαιρη διόρθωση του προβλήματος. Η διαδικασία ποιοτικού ελέγχου της HONOR αποτελείται από περισσότερες από 150 δοκιμές πρόβλεψης που εντοπίζουν γρήγορα προβλήματα ποιότητας και συντομεύουν τον κύκλο εργασιών και την περίοδο δοκιμών.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από μια ενδελεχή αναθεώρηση των βιομηχανικών προτύπων, των προτύπων πιστοποίησης και των απαιτήσεων χειριστή, η HONOR δημιούργησε τα δικά της πρότυπα ποιότητας για να ανταποκρίνεται στο φάσμα των διεθνών πολιτικών σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 600 πρότυπα ποιότητας, που καλύπτουν το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τα υλικά, την κατασκευή και την εμπειρία χρήστη. Το HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Park διαθέτει κορυφαία εργαστήρια στον κλάδο, όπως εργαστήριο αξιοπιστίας αλλά και εργαστήριο προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτός ο συνδυασμός εργαστηρίων καλύπτει τόσο τους ελέγχους υλικών όσο και προϊόντων.

    Το Πάρκο πραγματοποιεί σχεδόν 200 αυστηρές δοκιμές σε όλα τα εισερχόμενα υλικά πριν από την παραγωγή και δεκάδες δοκιμές προϊόντων μετά την παραγωγή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο