Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 15:40

Δυο συσκευές, ένας ολόκληρος κόσμος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Για την επικοινωνία, την διασκέδαση και την εργασία μας, στηριζόμαστε όλο και περισσότερο στην τεχνολογία από την οποία έχουμε υψηλές απαιτήσεις. Η Xiaomi φροντίζει να τις καλύψει στο έπακρο

Όλοι μας θέλουμε να απολαμβάνουμε ταινίες και σειρές, να κάνουμε περιήγηση στα κοινωνικά δίκτυα, να έχουμε τον έλεγχο της εργασίας μέσα από την συσκευή μας. Ζητάμε δηλαδή, η mobile δημιουργικότητα και εξερεύνηση να βρεθούν στο επόμενο επίπεδο.

Mi_10T_2

Multimedia εμπειρία
Από την κυκλοφορία της πρώτης κάμερας smartphone 108MP μέχρι την εισαγωγή καινοτομιών λογισμικού φωτογραφίας η Xiaomi πρωτοπορεί εδώ και καιρό σε όλα τα επίπεδα.
Οι συσκευές της φέρουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά με πολύ καλή υποστήριξη λογισμικού σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα 2 νέα smartphones στη σειρά Mi 10T, τα Xiaomi Mi 10T και Xiaomi Mi 10T Pro ( www.mistore-greece.gr/Smartphones/Mi-10T-Pro.aspx ), που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία χρήσης με το σύστημα τετραπλής κάμερας και τη δυνατότητα λήψης βίντεο έως 8K.
Είναι δυο συσκευές απαράμιλλης αισθητικής που είναι ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικές χάρη στο Corning Gorilla Glass 5 ώστε ν’ αντέχουν στις γρατζουνιές και τις πτώσεις. Τα βίντεο, το gaming, η πλοήγηση στο Internet, γίνονται συναρπαστικές εμπειρίες με την οθόνη αφής AMOLED 6.67 ιντσών Full HD+ (ανάλυση 2340x1080), με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και υποστήριξη HDR 10+.
Η multimedia εμπειρία γίνεται ακόμη καλύτερη με την εξαιρετική φωτεινότητα, το εύρος των χρωμάτων και την τεχνολογία TrueColor. Η λειτουργία ανάγνωσης 3.0 προσομοιώνει την υφή του χαρτιού για να προστατεύει τα μάτια του χρήστη, ενώ η οθόνη Sunlight 3.0 βελτιώνει αυτόματα την αντίθεση και προσαρμόζει τον δυναμικό χρωματικό κορεσμό σε εξωτερικούς χώρους. Με ενσωματωμένο αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος 360°, η οθόνη μπορεί να προσαρμόσει έξυπνα τη φωτεινότητα ακόμη και σε συνθήκες οπίσθιου φωτισμού.

MI110074

Εκφράσου δυνατά
Πορτραίτα με θολό background, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, εξαιρετικές selfies για να πρωταγωνιστήσουμε στα αγαπημένα μας social media, φωτογραφίες απίστευτης ευκρίνειας είναι μερικά από αυτά που μπορούμε να κάνουμε με τα μοντέλα Mi 10T Pro και Mi 10T που μας προσφέρουν νέες δυνατότητες λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών.
Οι έξι αυτόνομες λειτουργίες μακράς έκθεσης επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να πραγματοποιήσει καλλιτεχνικές λήψεις, ενώ χάρη στη λειτουργία Photo Clones μπορεί κάποιος να τραβήξει φωτογραφία του εαυτού του έως και τέσσερις φορές σε μία μόνο λήψη, ενώ τρία νέα φίλτρα – τα Cyberpunk, Gold vibes και Black ice - συμβάλλουν στην προσθήκη της επιθυμητής διάθεσης στις φωτογραφίες. Και τα δυο μοντέλα προσφέρουν επίσης νέα χαρακτηριστικά βίντεο. Η λειτουργία Video Clones καταγράφει «δύο εαυτούς» σε ένα βίντεο, ενώ το Dual Video μπορεί να καταγράψει ταυτόχρονα από τις μπροστινές και τις πίσω κάμερες της συσκευής, και γίνεται έτσι το ιδανικό μέσο λήψης αυθόρμητων αντιδράσεων. Με τις εκπληκτικές αυτές δυνατότητες, η Xiaomi μας επιτρέπει να κάνουμε πραγματικότητα όσα σκεφτόμαστε και στέλνει το μήνυμα «Εκφράσου ελεύθερα».

Yoga_4_selves

Κορυφαίες συσκευές ψυχαγωγίας
Τα δυο μοντέλα διαθέτουν Full HD+ LCD οθόνη 6,67 ιντσών με εκπληκτικό ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz. Αυτό σημαίνει ότι από την απόλαυση της αγαπημένης μας ταινίας στα 48Hz έως την περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα 144Hz η υψηλή ανάλυση και η καλύτερη θέαση είναι εγγυημένες.
Όσο αφορά την μπαταρία, τα μοντέλα Mi 10T Pro και Mi 10T διαθέτουν μία από τις πλέον γνωστές μπαταρίες-ναυαρχίδες της Xiaomi: την μπαταρία χωρητικότητας 5.000 mAh. Με ενσωματωμένη τεχνολογία βελτιστοποίησης ισχύος της μπαταρίας, τα smartphone απελευθερώνουν περισσότερη ισχύ για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Με τον κορυφαίο επεξεργαστή της αγοράς Snadragon 865 και τις δυνατότητες 5G, τα δυο μοντέλα της Xiaomi πιάνουν ασυναγώνιστες ταχύτητες, για την αποστολή ή λήψη αρχείων, καθαρές βιντεοκλήσεις και πολλά ακόμη.
Εντέλει, το Mi 10T Pro και το Mi 10T της Xiaomi, αποδεικνύουν ότι όλα όσα χρειαζόμαστε βρίσκονται στο χέρι μας!

Mi10TPro
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 12:33

Σχετικά Άρθρα

  • To εξωτικό supercar της Xiaomi
    To εξωτικό supercar της Xiaomi

    Το SU7 Ultra της Xiaomi εντυπωσιάζει με τα ακραία χαρακτηριστικά του.

    Αν και το Xiaomi SU7 έχει κερδίσει μία αρκετά μεγάλη μερίδα φίλων της αυτοκίνησης, υπάρχουν αρκετοί που πραγματικά αδημονούν για την ακόμα ισχυρότερη έκδοσή του, Ultra, η οποία από ό,τι φαίνεται δεν θα αργήσει και πολύ.

    Τον περασμένο Ιούλιο, η Xiaomi παρουσίασε το εξωτικό SU7 Ultra, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2025.

    Όμως ο CEO της εταιρείας, Lei Jun, ανακοίνωσε ότι τελικά η παραγωγή του ανταγωνιστή της Porsche Taycan θα ξεκινήσει νωρίτερα, δηλαδή το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

    Η Xiaomi εξέπληξε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με την παραγωγή και το λανσάρισμα ενός εντυπωσιακού EV μοντέλου, όπως είναι το SU7.

    Η επιτυχία του θεωρείται πια δεδομένη και αυτό αποδεικνύεται με νούμερα, αφού από το λανσάρισμά του στην Κίνα τον Απρίλιο του 2024, 27.000 μονάδες παραδόθηκαν μέχρι και τον Ιούνιο. Ένας αριθμός που η εταιρεία στοχεύει να γίνει τριψήφιος μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.


    Συνολικά, το Xiaomi SU7 θεωρείται ήδη ένα από τα best-seller στην κινεζική αγορά. Ωστόσο, όλοι αδημονούν για την απόλυτη έκδοσή του που -θεωρητικά- θα «κοιτάξει στα μάτια» την Porsche Taycan και θα κυνηγήσει το ρεκόρ που κατέχει στο Nurburgring, για την κατηγορία των ηλεκτρικών σεντάν.

    Υπενθυμίζουμε, ότι το SU7 Ultra θα εξοπλίζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ που θα εκτοξεύουν τη συνδυαστική ισχύ στους 1.548 ίππους. Το κινεζικό σεντάν θα επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ ώρα σε 1,97 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα 300 χλμ./ώρα σε 15,07 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ./ώρα.


    Θέλοντας να προφυλαχτεί από τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, η Xiaomi σκοπεύει στην αρχή να πουλάει το SU7 Ultra με περιορισμένη απόδοση, ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμο στον μέσο οδηγό.

    Σύμφωνα με τον Lei Jun, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περάσουν εξετάσεις και βήμα-βήμα να «ξεκλειδώνουν» όλη την ιπποδύναμη του SU7 Ultra, κάτι που αποτελεί μία σπάνια κίνηση για αυτοκινητοβιομηχανία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η Porsche Taycan βρήκε αντίπαλο
    Η Porsche Taycan βρήκε αντίπαλο

    H Xiaomi με το SU7 Ultra αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο σε παραδοσιακούς κατασκευαστές όπως η Porsche.

    Τον περασμένο Ιούλιο, η Xiaomi παρουσίασε το εξωτικό μοντέλο SU7 Ultra, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει κάποια στιγμή στο πρώτο εξάμηνο του 2025.

    Όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εταιρείας, Lei Jun, τελικά η παραγωγή του άμεσου ανταγωνιστή της Porsche Taycan θα ξεκινήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

    Η Xiaomi εξέπληξε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με την παραγωγή και το λανσάρισμα ενός εντυπωσιακού EV, όπως είναι το SU7.

    Η επιτυχία του θεωρείται πια δεδομένη και αυτό αποδεικνύεται με νούμερα, αφού από το λανσάρισμά του στην Κίνα τον Απρίλιο, 27.000 μονάδες παραδόθηκαν μέχρι και τον Ιούνιο σε πελάτες. Ένας αριθμός που η εταιρεία στοχεύει να γίνει τριψήφιος μέχρι το τέλος του 2024.
    Συνολικά, το Xiaomi SU7 θεωρείται ήδη ένα από τα best-seller της κινεζικής αγοράς. Ωστόσο, όλοι αδημονούν για την απόλυτη έκδοσή του που -θεωρητικά- θα «κοιτάξει στα μάτια» την Porsche Taycan και θα κυνηγήσει το ρεκόρ που κατέχει στην πίστα του Nurburgring (7:07.55) στην κατηγορία των ηλεκτρικών σεντάν.

    Υπενθυμίζουμε, ότι το SU7 Ultra θα εξοπλίζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ που θα εκτοξεύουν τη συνδυαστική ισχύ στους 1.548 ίππους. Το κινεζικό σεντάν θα επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ ώρα σε 1,97 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα 300 χλμ./ ώρα σε 15,07 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ./ώρα.

    Θέλοντας να προφυλαχτεί από τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, η Xiaomi σκοπεύει στην αρχή να πουλάει το SU7 Ultra με περιορισμένη απόδοση, ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμο κατά την οδήγησή του.

    Σύμφωνα με τον Lei Jun, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένες εξετάσεις και βήμα-βήμα θα «ξεκλειδώσουν» όλη την ιπποδύναμη του SU7 Ultra, κάτι που θεωρείται σπάνιο για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η Xiaomi ρίχνει το γάντι στην Porsche
    Η Xiaomi ρίχνει το γάντι στην Porsche

    Με τη νέα έκδοση υψηλών επιδόσεων SU7 Ultra η Xiaomi θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ της Porsche Taycan Turbo GT στο Nurburgring.

    Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων Xiaomi παρουσίασε το SU7 Ultra, μια έκδοση του πρώτου της αυτοκινήτου, του SU7, που έχει ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ γύρου στο Nürburgring για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής, το οποίο κατέχει σήμερα η Porsche Taycan Turbo GT.
    Το SU7 Ultra, με συνολική ισχύ 1.548 ίππων, διαθέτει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα και έναν ενισχυμένο κινητήρα μπροστά, αποδίδοντας 440 ίππους περισσότερους από την Turbo GT.
    Το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,97 δευτερόλεπτα, φτάνει τα 300 χλμ/ώρα σε 15,07 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ/ώρα. Διαθέτει αναβαθμισμένα φρένα AP Racing και ελαστικά Pirelli P Zero, που επιτρέπουν το φρενάρισμα 100-0 χλμ/ώρα στα 25 μέτρα.
    Ένα κιτ αμαξώματος από ανθρακονήματα δημιουργεί 2145 κιλά κάθετης δύναμης, ενισχύοντας τις ικανότητες του 1900 κιλών σεντάν στις στροφές.
    Το πρωτότυπο SU7 Ultra θα επιχειρήσει αρχικά να σπάσει το ρεκόρ στο Nürburgring για αυτοκίνητα εκτός παραγωγής που έχει το VW ID R, ενώ μια έκδοση έτοιμη για παραγωγή θα ακολουθήσει το επόμενο έτος για να ξεπεράσει την Porsche Taycan Turbo GT. Η Xiaomi έχει ήδη σημειώσει σημαντική απήχηση, εξασφαλίζοντας 50.000 παραγγελίες μέσα σε 30 λεπτά από το λανσάρισμα και παραδίδοντας 30.000 αυτοκίνητα μέχρι τις 19 Ιουλίου, ενώ σχεδιάζει να πουλήσει 100.000 μονάδες μέχρι το Νοέμβριο. Ο επικεφαλής του ομίλου Renault, Luca de Meo, αναγνώρισε την εντυπωσιακή είσοδο της Xiaomi στην αυτοκινητοβιομηχανία, τονίζοντας την ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας και την ανταγωνιστική τιμολόγηση, αποδεικνύοντας τις καινοτόμες δυνατότητες εντός της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτου.

    Πηγή: Protothema.gr
  • Xiaomi: Έμφαση στην ελληνική αγορά με νέα καταστήματα, κατηγορίες προϊόντων και κινητά τηλέφωνα
    Xiaomi: Έμφαση στην ελληνική αγορά με νέα καταστήματα, κατηγορίες προϊόντων και κινητά τηλέφωνα

    Έμφαση στην παρουσία της στην ελληνική αγορά δίνει η Xiaomi με νέες σειρές έξυπνων κινητών τηλεφώνων, νέων προϊόντων αλλά και ενίσχυση του δικτύου των καταστημάτων της με ειδικές προσφορές, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της παρουσίασης της νέας σειράς smartphones Redmi Note 11. Στη διάρκεια της παρουσίασης, η εταιρία ανακοίνωσε, επίσης, τη διάθεση της νέας σειράς Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Pro 2, τις νέες έξυπνες σκούπες της Xiaomi καθώς και τους νέους καθαριστές αέρα Xiaomi Smart Air Purifier 4.

    Πρόκειται για ένα σύνολο προηγμένων συσκευών που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών, όπως αναφέρθηκε.
    Σειρά Redmi Note 11

    Όπως ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων, με σύστημα κάμερας που φτάνει στα επίπεδα μιας "ναυαρχίδας", τα Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro και Redmi Note 11S έχουν εγκατεστημένο έναν αισθητήρα 108ΜΡ στην πίσω κάμερα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να φωτογραφίσουν σε υψηλή ανάλυση με ζωντανές λεπτομέρειες. Τα Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro και Redmi Note 11S έχουν μια κάμερα 16ΜΡ μπροστά, η οποία είναι ιδανική για φυσικές selfies.

    Μεταξύ των χαρακτηριστικών τους δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι το Redmi Note Pro 5G χρησιμοποιεί έναν προηγμένο οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 695. Το συγκεκριμένο τσιπ παρέχει συνδεσιμότητα στα δίκτυα 5G και επιδόσεις χάρη στην τεχνολογία 6nm και τις ταχύτητες 2.2GHz που συναντάμε σε ναυαρχίδες. Το Redmi Note 11 Pro και το Redmi Note 11S ξεπερνούν κάθε όριο με τον προηγμένο οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Helio G96 και μέχρι και 8GB RAM.

    Το Redmi Note 11 έρχεται με επεξεργαστή Snapdragon® 680, με τεχνολογία 6nm για υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, και οι τέσσερις συσκευές της σειράς Redmi Note 11 έρχονται με υψηλής περιεκτικότητας μπαταρίες 5.000mAh. Τα νέα μοντέλα της σειράς θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά στις 21 Μαρτίου. Για τη νέα κυκλοφορία θα ισχύει και προσφορά από τις 21 έως τις 28 Μαρτίου, με δώρο τα ακουστικά Mi True Wireless Earphones 2 Pro. Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα από τα κανάλια της Info Quest Technologies, επίσημο διανομέα της Xiaomi στην Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης, είναι ήδη διαθέσιμο το Redmi Note 11 2

    Νέα καταστήματα

    Η Xiaomi μόλις πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου καταστήματος στο Κολωνάκι, και στο εμπορικό κέντρο River West, ενώ στα σχέδια της είναι το άνοιγμα και νέων καταστημάτων. Η εταιρία είναι πρώτη σε πωλήσεις σε ρομποτικές σκούπες, ενώ γενικότερα και στην αγορά των ηλεκτρικών σκούτερ κατέγραψε αύξηση της τάξης του 10% πέρυσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι την χρονική περίοδο 2016 - 2020 η Xiaomi πούλησε περίπου 2 εκατ. συσκευές του οικοσυστήματος της σε Έλληνες καταναλωτές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΗΠΑ: Εκτός μαύρου καταλόγου η Xiaomi - Διατηρήθηκε η Huawei
    ΗΠΑ: Εκτός μαύρου καταλόγου η Xiaomi - Διατηρήθηκε η Huawei

    Δικαστής αφαίρεσε προσωρινά την κινεζική εταιρεία Xiaomi από τον μαύρο κατάλογο της κυβέρνησης Τραμπ, όμως η αμερικανική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών χαρακτήρισε τη Huawei "απειλή γοα την εθνική ασφάλεια"

    Η κινεζική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Xiaomi αφαιρέθηκε προσωρινά από τον μαύρο κατάλογο στον οποίο είχε περιληφθεί από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από απόφαση δικαστή της Ουάσινγκτον εν αναμονή της σχετικής απόφασης της αμερικανικής δικαιοσύνης.

    Τα αμερικανικά υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας, που είχαν θέσει τη Xiaomi στον μαύρο κατάλογο, “δεν κατέδειξαν ότι τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας που διακυβεύονται είναι επιτακτικά”, έκρινε ο δικαστής αυτός.

    Κατά συνέπεια η Xiaomi πρέπει να αφαιρεθεί από τον κατάλογο αυτό, τουλάχιστον προσωρινά, ενώ αναστέλεται και η απαγόρευση που είχε επιβληθεί στους Αμερικανούς επενδυτές να αγοράζουν μετοχές της εταιρείας. Παράλληλα απαγορεύεται αυτή να χαρακτηρίζεται “κινεζική, στρατιωτική, κομμουνιστική εταιρεία”.

    Μόλις έξι ημέρες πριν το τέλος της θητείας του Τραμπ στην προεδρία, η αμερικανική κυβέρνηση είχε κάνει μια σειρά ανακοινώσεων εναντίον της εταιρείας Xiaomi, αλλά της δημοφιλούς πλατφόρμας βίτνεο TikTok και της κινεζικής πετρελαϊκής εταιρείας CNOOC.

    Η Xiaomi, που το 2020 ξεπέρασε την Apple και έγινε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphones παγκοσμίως, είναι μία από τις εννέα κινεζικές εταιρείες που περιλαμβάνονται στον μαύρο κατάλογο. Η κυβέρνηση Τραμπ τις κατηγορούσε ότι συνδέονται με τον κινεζικό στρατό.

    Η απόφαση του δικαστή ανακοινώθηκε την ημέρα που η αμερικανική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών (FCC) χαρακτήρισε πέντε κινεζικές εταιρείες, ανάμεσά τους τη Huawei και τη ZTE, απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

    Η ανακοίνωση αυτή, που ακολουθεί τη γραμμή της προηγούμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ, περιορίζει τις ελπίδες βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

    Ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στο επίκεντρο της σινοαμερικανικής αντιπαράθεσης, στο πλαίσιο του εμπορικού και τεχνολογικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παγκόσμιων δυνάμεων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ/ΕPA/WU HONG

  • Η Xiaomi παρουσίασε το πρώτο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο με κάμερα 108 megapixel
    Η Xiaomi παρουσίασε το πρώτο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο με κάμερα 108 megapixel

    Είναι αξιοσημείωτο ότι ο εξελιγμένος αισθητήρας της κάμερας αποτελεί δημιούργημα της νοτιοκορεατικής Samsung, που ακόμη δεν τον έχει χρησιμοποιήσει στα δικά της προϊόντα, σύμφωνα με το BBC

    Η κινεζική εταιρεία Xiaomi παρουσίασε το πρώτο παγκοσμίως «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (smartphone) που διαθέτει κάμερα με ανάλυση 108 megapixel. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο εξελιγμένος αισθητήρας της κάμερας αποτελεί δημιούργημα της νοτιοκορεατικής Samsung, που ακόμη δεν τον έχει χρησιμοποιήσει στα δικά της προϊόντα, σύμφωνα με το BBC.

    Προς το παρόν, το μοντέλο Mi CC9 Pro Premium έχει ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει μόνο στην κινεζική αγορά με αρχικό κόστος περίπου 400 δολάρια. Η εταιρεία σκοπεύει να ενσωματώσει την ίδια κάμερα στο μοντέλο Mi Note 10 που θα παρουσιαστεί σήμερα και θα κυκλοφορήσει διεθνώς.
    Η Xiaomi είναι η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones διεθνώς με μερίδιο αγοράς γύρω στο 9,1%, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys, ενώ οι πωλήσεις της εμφανίζουν γρήγορη άνοδο στην Ευρώπη.

    xiaomi-mesa
    Μέχρι τώρα αισθητήρες με ανάλυση άνω των 100 megapixel έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο σε ακριβές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Η προσπάθεια να συμπιεστεί τόσο μεγάλη ανάλυση σε ένα κινητό τηλέφωνο ενέχει τον κίνδυνο ψηφιακού «θορύβου» και ψηφιακής παραμόρφωσης στην τελική εικόνα, ιδίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    Ο αισθητήρας Isocell Plus της Samsung, τον οποίο χρησιμοποιεί η Xiaomi, είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος από τους συνήθεις αισθητήρες που διαθέτουν οι κάμερες των smartphones, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί άλλες τεχνολογικές καινοτομίες, που επιτρέπουν -εφόσον υπάρχει επαρκές φως- να φθάνει μια εικόνα τα 108 ΜΡ. Σύμφωνα πάντως με τεστ που έχουν γίνει, οι εικόνες δεν είναι απαλλαγμένες από ψηφιακές παραμορφώσεις. Επιπλέον, είναι αναμενόμενο ότι φωτογραφίες των 108 ΜΡ απαιτούν πολύ μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή από ό,τι συνήθως.

    Πηγή: Protothema.gr - ΑΠΕ-ΜΠΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο