Τεχνολογία

Ελληνική εφαρμογή σκανάρει την πατούσα για ηλεκτρονικές αγορές παπουτσιών

Ελληνική εφαρμογή σκανάρει την πατούσα για ηλεκτρονικές αγορές παπουτσιών

Ο ιδρυτής του SafeSize προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα στην αγορά των παπουτσιών μέσω διαδικτύου – Η εφαρμογή επιτρέπει να πάρουμε το ψηφιακό αποτύπωμα του ποδιού

Να δώσει λύση στο πρόβλημα των ηλεκτρονικών αγορών υποδημάτων επιχειρεί ο ιδρυτής του SafeSize, Άγγελος Σταυράκης, που δημιούργησε εφαρμογή η οποία σκανάρει το ψηφιακό αποτύπωμα του ποδιού, επιτρέποντας στους καταναλωτές να αποφύγουν τα λάθη στην παραγγελία.

«Η ιδέα ξεκίνησε από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος να αγοράσει παπούτσι online. Το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα» είπε ο κ. Σταυράκης στην ΕΡΤ.

«Στην παγκόσμια αγορά παπουτσιού, οι πωλήσεις της οποίας ξεπερνούν τα 300 δισ. ευρώ, το ¼ των αγορών γίνεται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων. Και το πρόβλημα των επιστροφών είναι τεράστιο. 20% με 50% των παπουτσιών που αγοράζονται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων επιστρέφεται. Αυτό δημιουργεί τεράστιο κόστος στις επιχειρήσεις, ο κόσμος είναι διστακτικός στις αγορές, αλλά και ο αντίκτυπος στο περιβάλλον είναι τεράστιος, έχοντας άσκοπα εκατομμύρια παπούτσια να μεταφέρονται από αποθήκες σε σπίτια και πάλι πίσω».

Πώς λαμβάνεται το ψηφιακό αποτύπωμα

Ωστόσο, το ψηφιακό αποτύπωμα επιτρέπει τη λύση του προβλήματος. «Εμείς αυτό το επιτυγχάνουμε με δύο τρόπους: Στο φυσικό κατάστημα, έχουμε το τρισδιάστατο scanner που σκανάρει το πόδι σε πέντε δευτερόλεπτα με ακρίβεια χιλιοστού. Δημιουργεί έτσι ένα ψηφιακό προφίλ και με αυτό μπορεί να αγοράσει κανείς άνετα είτε από ψηφιακό κατάστημα είτε online. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω μιας εφαρμογής για το κινητό, όπου μπορεί ο καταναλωτής να δημιουργήσει το ψηφιακό του αποτύπωμα στο σπίτι του», ανέφερε.

Το «SafeSize» δραστηριοποιείται ήδη σε 45 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και έχει γραφεία στο Άμστερνταμ, στη Σαγκάη, στη Λιουμπλιάνα και τώρα και στην Αθήνα. «Τώρα θέλουμε σταδιακά να μετατρέψουμε την έδρα μας στην Αθήνα και όλες οι καινοτομίες να δημιουργούνται από μυαλά που βρίσκονται στην Ελλάδα και να δοκιμάζονται πρώτα στην Αθήνα», πρόσθεσε ο κ. Σταυράκης

Η ιδέα χρηματοδοτήθηκε από ολλανδικό επενδυτικό όμιλο και η εταιρεία συγκέντρωσε σταδιακά 26 εκατομμύρια ευρώ! Ο κ. Σταυράκης εκφράζει χαρά για το άνοιγμα του γραφείου στην Αθήνα, καθώς θα δημιουργηθεί ένας τεχνολογικός κόμβος καινοτομίας. Ήδη, έχουν προσληφθεί τα πρώτα 10 άτομα και οι εργασίες ξεκινούν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: Protothema.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις