Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 15:31

Κίνα: Οι εταιρίες τεχνολογίας της πληροφορικής αναζητούν τρόπους, για ένα διαδίκτυο μηδενικής εκπομπής άνθρακα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η βιομηχανία του διαδικτύου στην Κίνα, έχει καταγράψει μία δυναμική ανάπτυξη κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά τα κέντρα αποθήκευσης των δεδομένων πληροφορικής, οι βάσεις δεδομένων που διαθέτει, αλλά και κέντρα εξυπηρέτησης της κινητής τηλεφωνίας, καταναλώνουν ενέργεια, σε ένα αυξανόμενο επίπεδο.

Έτσι, οι κινεζικές εταιρίες τεχνολογίας της πληροφορικής έχουν αρχίσει να εργάζονται στην αναζήτηση πράσινων λύσεων.

Σύμφωνα με μία έρευνα του Κρατικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Ηλεκτρικού Δικτύου της Κίνας, η κατανάλωση ενέργειας, μόνο από τα κέντρα δεδομένων πληροφορικής εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια kWh το 2020, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 2,7% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίνα.

Μέχρι το 2030, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τα κέντρα δεδομένων πληροφορικής στην Κίνα θα ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια kWh, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 3,7% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

«Η κατανάλωση ενέργειας από τη βιομηχανία του διαδικτύου στην Κίνα αυξάνεται με ένα ετήσιο ποσοστό περίπου 10%. Το ποσοστό αυτό, θα διπλασιαστεί σε επτά ή οκτώ χρόνια και θα εξελιχθεί σε έναν κύριο τομέα κατανάλωσης ενέργειας στο μέλλον» όπως δήλωσε ο καθηγητής Γουάνγκ Γουανφένγκ του πανεπιστημίου Jiaotong του Πεκίνου στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ που είναι ειδικός στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις του αναφερόμενου τομέα θα πρέπει να δράσουν άμεσα, ώστε να οικοδομήσουν περισσότερο πράσινες υποδομές για το διαδίκτυο.

Οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Huawei και η Tencent, προσπαθούν να αναπτύξουν μία βιομηχανία του διαδικτύου με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 11:04

Σχετικά Άρθρα

  • Λάρισα: 45χρονος βιντεοσκοπούσε ερωτικές στιγμές με τη σύντροφό του και τις «ανέβαζε» εν αγνοία της το διαδίκτυο
    Λάρισα: 45χρονος βιντεοσκοπούσε ερωτικές στιγμές με τη σύντροφό του και τις «ανέβαζε» εν αγνοία της το διαδίκτυο

    Σε κάποιες περιπτώσεις, προχωρούσε και σε πώληση σχετικού περιεχομένου

    Χειροπέδες σε έναν 45χρονο από τον Βόλο πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς φέρεται πως για τέσσερα χρόνια βιντεοσκοπούσε τις ερωτικές τους πράξεις, εν αγνοία συντρόφου του και στη συνέχεια τις πουλούσε στο διαδίκτυο.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», διατάχθηκε η σύλληψη και προσαγωγή του για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, που αφορούν «τη σεξουαλική ζωή προσώπου, μέσω επεξεργασίας, μετάδοσης και διάδοσης σε μη δικαιούμενα πρόσωπα, τελεσθείσας κατεξακολούθηση από υπαίτιο που είχε σκοπό προσπορισμού περιουσιακού οφέλους».
    Ειδικότερα, η διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου άσκησε δίωξη σε βάρος του 45χρονου, για τις πράξεις του από το 2016 και για τέσσερα χρόνια.
    Έχοντας τοποθετήσει στο σπίτι του τρεις κάμερες ασφαλείας, αλλά και με το κινητό του τηλέφωνο, κατέγραφε τις σεξουαλικές επαφές, τις οποίες αρχικά αποθήκευε και στη συνέχεια τις αναρτούσε σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου.

    Μάλιστα, είχε δημιουργήσει και σχετικό λογαριασμό, μέσω του οποίου φέρεται να είχε αναρτήσει εκατοντάδες βίντεο ερωτικού περιεχομένου σε διάφορες ιστοσελίδες που περιγράφονται αναλυτικά στο Ένταλμα Σύλληψης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προχωρούσε και σε πώληση σχετικού περιεχομένου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Εφιάλτης για ανήλικη, είδε γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο
    Πάτρα: Εφιάλτης για ανήλικη, είδε γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο

    Έναν εφιάλτη ζει μια ανήλικη μαθήτρια από την Πάτρα, καθώς διαπίστωσε -εντελώς τυχαία- πως στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια παραποιημένη φωτογραφία της με ροζ περιεχόμενο.

    Το κορίτσι έπεσε θύμα κακόβουλης ενέργειας όταν άγνωστος δράστης «ψάρεψε» μια φωτογραφία της από σελίδα που διατηρούσε στα social media και μέσω διαδικασίας μοντάζ εμφάνισε την ανήλικη γυμνή και την προώθησε σε ιδιωτικές συνομιλίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη», οι φωτογραφίες διοχετεύθηκαν σε φιλικά πρόσωπα της ανήλικης και το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ίδια, η οποία δεν πίστευε αυτό που της συνέβη…

    Πήγε στο σπίτι της, ξέσπασε σε κλάματα και είπε στους γονείς της πως από μια φίλη της έμαθε πως κυκλοφορεί μια γυμνή φωτογραφία με το πρόσωπό της στο διαδίκτυο, η οποία επ’ ουδενί δεν είναι αληθινή αλλά προϊόν επεξεργασίας. Αμέσως, η μητέρα της ανήλικης πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατήγγειλε το γεγονός και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου, με τους αστυνομικούς να αναζητούν άμεσα τα ίχνη του διακινητή του εν λόγω υλικού και φέρεται να προέβησαν στην ταυτοποίησή του.

    Παράλληλα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως αφού έγινε ο ενδελεχής έλεγχος και αναζητήθηκαν τα ψηφιακά ίχνη της κοπέλας, διαπιστώθηκε ότι από τις σελίδες της δεν είχε διακινηθεί τέτοιο υλικό και ούτε βρέθηκαν στη συλλογή της αντίστοιχες φωτογραφίες.

    Το αδίκημα της διακίνησης παράνομου και ψεύτικου υλικού παιδικής πορνογραφίας είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενo. Από την Αστυνομία θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του δράστη και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Κίνα: Σαρώνει ο σούπερ τυφώνας Γιάγκι, δύο νεκροί και 92 τραυματίες
    Κίνα: Σαρώνει ο σούπερ τυφώνας Γιάγκι, δύο νεκροί και 92 τραυματίες

    Ο Γιάγκι συνοδεύεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και ριπές ανέμου ταχύτητας 234 χιλιομέτρων/ώρα κοντά στο κέντρο του, που ξερίζωσαν αναρίθμητα δένδρα, πλημμύρισαν δρόμους και ανάγκασαν 460.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

    Ο σούπερ τυφώνας Γιάγκι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 92 στο τουριστικό νησί Χαϊνάν, στο νότιο τμήμα της Κίνας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
    Ο Γιάγκι συνοδεύεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και ριπές ανέμου ταχύτητας 234 χιλιομέτρων/ώρα κοντά στο κέντρο του, που ξερίζωσαν αναρίθμητα δένδρα, πλημμύρισαν δρόμους και ανάγκασαν 460.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νησιωτική αυτή επαρχία, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε περισσότερες από 800.000 κατοικίες. Στο Χαϊνάν κατοικούν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι.
    Ο σούπερ τυφώνας Γιάγκι είναι ο ισχυρότερος που έχει εκδηλωθεί φέτος στη λεκάνη του Ειρηνικού και στις 04:00 το πρωί σήμερα ώρα Ελλάδας κατευθυνόταν προς τη βόρεια ακτή του Βιετνάμ και τον κόλπο του Τονκίν με κεραυνούς, βροχές και σφοδρούς ανέμους.
    Ο Γιάγκι σχηματίσθηκε την 1η Σεπτεμβρίου πάνω από τη θάλασσα ανατολικά του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων. Ως τροπική καταιγίδα έπληξε το Λουζόν, το πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Φιλιππίνων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας 13.

    Η τροπική καταιγίδα ενισχύθηκε δραματικά αργότερα μέσα στην εβδομάδα και έγινε ο ισχυρότερος στον κόσμο τροπικός τυφώνας του 2024, μετά τον κατηγορίας 5 κυκλώνα Μπέριλ στον Ατλαντικό.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ XINHUA / GUO CHENG
  • Κίνα: Ποιος ο λόγος που η κυβέρνηση βάζει τέλος στις αποστολές παιδιών στο εξωτερικό για υιοθεσία
    Κίνα: Ποιος ο λόγος που η κυβέρνηση βάζει τέλος στις αποστολές παιδιών στο εξωτερικό για υιοθεσία

    Η Κίνα εφάρμοσε της αυστηρή πολιτική του ενός παιδιού από το 1979 μέχρι το 2015 για να μειώσει τον πληθυσμό της

    Η Κίνα δεν θα στέλνει πλέον παιδιά στο εξωτερικό για υιοθεσία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τερματίζοντας έναν κανόνα που ίσχυε πάνω από τρεις δεκαετίες, που είχε προκύψει από την αυστηρή πολιτική του ενός παιδιού, την οποία επέβαλε για χρόνια το Πεκίνο.
    Περισσότερα από 160.000 Κινεζάκια έχουν υιοθετηθεί από οικογένειες σε όλο τον κόσμο από το 1992, όταν η Κίνα επέτρεψε για πρώτη φορά τις υιοθεσίες παιδιών από την Κίνα στο εξωτερικό.
    Περίπου 82.000 από αυτά τα παιδιά, κυρίως κορίτσια, έχουν υιοθετηθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οργάνωση China's Children International (CCI).
    Χθες, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ ανακοίνωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση προσάρμοσε την πολιτική της για διασυνοριακές υιοθεσίες ώστε να είναι «σύμφωνη» με τις διεθνείς τάσεις.

    «Εκτός από την υιοθεσία ενός παιδιού ή θετού τέκνου εξ αίματος συγγενών της ίδιας γενιάς εντός τριών γενεών αλλοδαπών που έρχονται στην Κίνα για να υιοθετήσουν, η Κίνα δεν θα στέλνει παιδιά στο εξωτερικό για υιοθεσία», είπε ο Μάο.

    «Εκφράζουμε την εκτίμησή μας σε εκείνες τις ξένες κυβερνήσεις και οικογένειες, που επιθυμούν να υιοθετήσουν παιδιά από την Κίνα, για την καλή τους πρόθεση και την αγάπη και την καλοσύνη που έδειξαν», πρόσθεσε.

    Δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές τι θα συμβεί με τις οικογένειες που βρίσκονται στη διαδικασία υιοθεσίας παιδιών από την Κίνα.

    Γιατί η κυβέρνηση αλλάζει τη στάση της απέναντι στο ζήτημα

    Η αλλαγή του κανόνα έρχεται καθώς Κινέζοι πολιτικοί προσπαθούν να ενθαρρύνουν νεαρά ζευγάρια να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά μετά τη μείωση του πληθυσμού επί δύο συναπτά χρόνια.

    Η Κίνα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων παγκοσμίως και προσπαθεί να δώσει κίνητρα στις νεαρές γυναίκες να κάνουν παιδιά.

    Πολλές, ωστόσο, αποθαρρύνονται από το υψηλό κόστος φροντίδας των παιδιών, τις ανησυχίες για την ασφάλεια της εργασίας και τις μελλοντικές προοπτικές τους, καθώς η ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επιβραδύνεται.

    Η Κίνα εφάρμοσε της αυστηρή πολιτική του ενός παιδιού από το 1979 μέχρι το 2015 για να μειώσει τον πληθυσμό της. Όταν οι οικογένειες περιορίζονταν στο να αποκτήσουν ένα παιδί, πολλές επέλεξαν να κρατήσουν αγόρια, τα οποία παραδοσιακά προορίζονται να γίνουν οι κύριοι φροντιστές των οικογενειών τους, και δώσουν τα κορίτσια για υιοθεσία.

    Η κίνηση της Κίνας να σταματήσει τις διεθνείς υιοθεσίες έρχεται αφότου η Ολλανδία τον Μάιο απαγόρευσε στους πολίτες της να υιοθετούν παιδιά από ξένες χώρες. Στη Δανία, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά από το εξωτερικό, αφού η μοναδική υπηρεσία υιοθεσίας ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία της.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ WU HAO
  • Κίνα: Πάνω από 400.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στη Χαϊνάν καθώς πλησιάζει ο υπερτυφώνας Γιάγκι
    Κίνα: Πάνω από 400.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στη Χαϊνάν καθώς πλησιάζει ο υπερτυφώνας Γιάγκι

    Η χώρα προετοιμάζεται για την ενδεχομένως πιο ισχυρή τροπική καταιγίδα που έχει πλήξει τις νότιες ακτές της εδώ και μια δεκαετία

    Οι αρχές της νήσου Χαϊνάν, στο νότιο τμήμα της Κίνας, έχουν ήδη απομακρύνει προληπτικά πάνω από 419.000 κατοίκους καθώς πλησιάζει ο υπερτυφώνας Γιάγκι, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
    Η Κίνα προετοιμάζεται για την ενδεχομένως πιο ισχυρή τροπική καταιγίδα που έχει πλήξει τις νότιες ακτές της εδώ και μια δεκαετία.

    Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην στεριά σήμερα το απόγευμα, στα παράλια της Χαϊνάν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της επαρχίας.
    Το υπουργείο Υδάτινων Πόρων αναβάθμισε χθες, Πέμπτη, στην τρίτη πιο υψηλή βαθμίδα τον μηχανισμό αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που τέθηκε σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση πλημμυρών στην επαρχία της Χαϊνάν και στη γειτονική της Γκουανγκντόνγκ.

    «Ο Γιάγκι θα είναι μάλλον ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει πλήξει τη νότια ακτή της Κίνας από το 2014, πράγμα το οποίο θα καταστήσει πολύ δύσκολο το έργο της πρόληψης πλημμυρών», μετέδωσε το Xinhua έπειτα από συνεδρίαση αξιωματούχων για την αντιμετώπιση πλημμυρών.
    Συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που ξεπερνά τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, ο Γιάγκι αντιστοιχεί σε «τυφώνα 4ης κατηγορίας», σύμφωνα με δεδομένα της NASA για την ξηρά.

    Ο Γιάγκι πέρασε στη διάρκεια της νύχτας σε απόσταση τουλάχιστον 400 χιλιομέτρων από το Χονγκ Κονγκ, προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές.

    Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανέστειλε τη λειτουργία του σήμερα, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και περιορίστηκε η κυκλοφορία των δημόσιων μέσων μεταφοράς.
    Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν περιορισμένες. Σήμερα συνεχίζονταν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην πόλη.

    Το νότιο τμήμα της Κίνας πλήττεται συχνά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο από τυφώνες που σχηματίζονται στη θάλασσα ανατολικά των Φιλιππίνων και της Ταϊλάνδης.
    Οι τυφώνες της περιοχής σχηματίζονται ολοένα και πιο κοντά στις ακτές απ’ό,τι στο παρελθόν, ενισχύονται γρηγορότερα και παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πάνω από τη στεριά λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο.

    Μετά τη νότια Κίνα, ο Γιάγκι προβλέπεται να συνεχίσει την πορεία του προς το Βιετνάμ, όπου αύριο, Σάββατο, αναμένεται να φτάσει στις περιφέρειες του βορείου τμήματος της χώρας, γύρω από τον πολύ γνωστό κόλπο του Χαλόνγκ, που έχει καταχωρισθεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα απομακρυνθούν σήμερα από τις εστίες τους ώστε να μεταφερθούν σε πιο ασφαλείς περιοχές στις επαρχίες Χάι Φονγκ και Τάι Μπινχ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
    «Θα πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα (που έχει πλήξει το βόρειο Βιετνάμ) τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε χθες ο Φαμ Ντουκ Λουάν, επικεφαλής της αρχής διαχείρισης φραγμάτων.

    Πάνω από 457.000 στρατιωτικοί κινητοποιήθηκαν από την υπηρεσία πρώτων βοηθειών και διάσωσης του υπουργείου Άμυνας.

    Οι αρχές ζήτησαν επίσης από περίπου 50.000 αλιευτικά σκάφη να πάνε σε ασφαλές μέρος.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Διαστάσεις μάστιγας παίρνει το διαδικτυακό bullying - Τι δείχνει δημοσκόπηση στη Γερμανία
    Διαστάσεις μάστιγας παίρνει το διαδικτυακό bullying - Τι δείχνει δημοσκόπηση στη Γερμανία

    «Ποιος θα μας προστατέψει από τον κυβερνοεκφοβισμό;» Ρητορικό μοιάζει το ερώτημα, τουλάχιστον για τους Γερμανούς πολίτες, καθώς η πλειονότητα θεωρεί μείζον ζήτημα το διαδικτυακό bullying - ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση, στα αποτελέσματα της οποίας αναφέρεται η ελληνική σύνταξη της Deutsche Welle στη Γερμανία, η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν προστατεύεται επαρκώς από το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

    Η «Συμμαχία κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού» στην Καρλσρούη θεωρεί ότι στη Γερμανία απαιτείται ένας ειδικός νόμος κατά του διαδικτυακού bullying, όπως υπάρχει ήδη σε πολλές άλλες χώρες, όπως στην Αυστρία και τη Γαλλία.

    Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας» Ούβε Λέεστ δηλώνει στο dpa ότι πολλοί δεν έχουν καν επίγνωση ότι διαπράττουν ποινικό αδίκημα όταν αναρτούν δυσφημιστικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο και σχολιάζουν κακόβουλα.

    Σαρώνει στις ηλικίες 10 -18 ετών

    Κατά την εκτίμηση του Ούβε Λέεστ «ο καθένας μπορεί να πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού». Οι νεότεροι πλήττονται ωστόσο περισσότερο: Στην ηλικιακή ομάδα των 10 έως 18 ετών, μπορεί να θεωρηθεί ότι ένα ποσοστό 16% έως 18% ενδέχεται να πέσει θύμα κυβερνοεκφοβισμού.

    Ιδιαίτερα συχνές είναι οι εμπειρίες διαδικτυακού εκφοβισμού στην εφηβεία, στην οποία ένα 25% έως 30% έχει υπάρξει θύμα.

    Ο κυβερνοεκφοβισμός έχει πλήθος επιπτώσεις, όπως άγχος, απόσυρση, απουσία από το σχολείο, οργή, διατροφικές διαταραχές, κατάθλιψη, ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας, λέει ο Ούβε Λέεστ: «Στον διαδικτυακό εκφοβισμό βιώνουμε κυρίως ψυχολογικά τραύματα. Δεν βρίσκονται διέξοδοι από τέτοιου είδους επιβαρύνσεις».

    Ο Λούκας Πόλαντ, από κοινού με συνομήλικους, αλλά και νεότερους ομοϊδεάτες (ηλικίας 16-21 ετών), δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια μια διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής συμβουλών σε παιδιά και νέους που έχουν υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό. «Αποδεικνύεται ότι όταν συνομήλικοι αναλαμβάνουν συμβουλευτικό ρόλο, τότε οι προσπάθειές μας είναι επιτυχείς», δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Λούκας Πόλαντ.

    Ο ρόλος γονέων και σχολείων

    Ο Λούκας Πόλαντ δεν μπορεί πάντως να αποδεχθεί ότι ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν απέρριψε τον Ιούλιο τον καθορισμό ενός ξεχωριστού αδικήματος για τον διαδικτυακό εκφοβισμό παρά το γεγονός ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης των κρατιδίων είχαν υποστηρίξει την πρόταση.

    Αιτιολογώντας τη στάση του ο φιλελεύθερος υπουργός Μάρκο Μπούσμαν δήλωσε ότι το κράτος δικαίου διαθέτει ήδη αρκετά μέσα και πως το ζητούμενο είναι η συνεπής διερεύνηση τέτοιων αδικημάτων καθώς και η παραπομπή των θυτών στα δικαστήρια.

    Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου έχουν οι γονείς, αλλά και τα σχολεία. Η «Συμμαχία κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού» στην Καρλσρούη δραστηριοποιείται σε περίπου 200 σχολεία κάθε χρόνο.

    Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Ούβε Λέεστ θεωρεί ότι η αποβολή παραβατών από το σχολείο στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «Είναι καιρός πια το διαδίκτυο να σταματήσει να είναι άντρο ατιμωρησίας».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Κίνα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος - 11 νεκροί, ανάμεσά τους μαθητές
    Κίνα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος - 11 νεκροί, ανάμεσά τους μαθητές

    Σχολικό λεωφορείο από ακόμη άγνωστη αιτία έπεσε πάνω σε πεζούς σε πόλη της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε μαθητές, μεταδίδουν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους η δημόσια τηλεόραση CCTV.

    Η τραγωδία εκτυλίχθηκε πλάι στην πύλη σχολείου στην πόλη Ταϊάν, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, στην επαρχία Σαντόνγκ (ανατολικά).

    Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μεταδίδει από πλευράς του πως το δυστύχημα έγινε περί τις 07:00 (τοπική ώρα· 02:00 ώρα Ελλάδας), όταν το όχημα έπεσε πάνω σε μαθητές και άλλους πεζούς σε πεζοδρόμιο πλάι στην πύλη σχολείου μέσης εκπαίδευσης

    Πηγή: Cnn.gr

  • Το 92% των θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής θα αλλάξει λόγω της τεχνητής νοημοσύνης
    Το 92% των θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής θα αλλάξει λόγω της τεχνητής νοημοσύνης

    Χωρίς αμφιβολία η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να φέρει επαναστατικές αλλαγές στην κοινωνία. Αλλά ο βαθμός στον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τους εργαζόμενους στο μέλλον είναι ένα θέμα ανοικτό προς συζήτηση.

    Η πρόσφατα συσταθείσα Κοινοπραξία AI-Enabled ICT Workforce στην οποία συμμετέχουν κολοσσοί της Πληροφορικής δημοσίευσε την εναρκτήρια έκθεσή της, με τίτλο «The Transformational Opportunity of AI on ICT Jobs», η οποία αποκαλύπτει ότι το 92% των θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής θα μετασχηματιστεί λίγο ή πολύ, λόγω της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη.

    Ειδικότερα, η μελέτη υποστηρίζει ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές θα παρατηρηθούν σε θέσεις εργασίας μεσαίου επιπέδου (40%) και αρχικού επιπέδου (37%), καθώς ορισμένες δεξιότητες και ικανότητες γίνονται περισσότερο ή λιγότερο σχετικές. Η ηθική της τεχνητής νοημοσύνης, η υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη, η ταχεία μηχανική, η παιδεία τεχνητής νοημοσύνης και η αρχιτεκτονική μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM) αναμένεται να αποκτήσουν σημασία σε αυτή τη νέα εποχή, ενώ η παραδοσιακή διαχείριση δεδομένων, η δημιουργία περιεχομένου, η συντήρηση τεκμηρίωσης, ο βασικός προγραμματισμός και οι γλώσσες και οι ερευνητικές πληροφορίες θα γίνουν λιγότερο απαραίτητες.

    Γι' αυτό, αναφέρει η έκθεση, απαιτούνται κρίσιμες δεξιότητες για όλες τις θέσεις εργασίας πληροφορικής και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η κοινοπραξία επιδιώκει να δώσει στους εργαζομένους τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.

    Αυτή η ολοκληρωμένη ανάλυση παρέχει πληροφορίες για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στις τεχνολογικές θέσεις εργασίας, καθώς η κοινοπραξία AI-Enabled ICT Workforce αποτελείται από μερικά από τα κορυφαία ονόματα του κλάδου — Cisco, Accenture, Eightfold, Google, IBM, Indeed, Intel, Microsoft και SAP — και παρέχει συμβουλές μεταξύ άλλων από την Αμερικανική Ομοσπονδία Εργασίας, την Ομοσπονδία Βιομηχανικών Οργανισμών (AFL-CIO), την Ευρωπαϊκή Ένωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (EVTA), την Ακαδημία Khan και την SMEunited.

    Για την παραγωγή της έκθεσης, η κοινοπραξία εξέτασε τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης σε 47 θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής σε επτά ομάδες εργασίας: επιχειρήσεις και διαχείριση, κυβερνοασφάλεια, επιστήμη δεδομένων, σχεδιασμός και εμπειρία χρήστη, υποδομή και λειτουργίες, ανάπτυξη λογισμικού και δοκιμές και διασφάλιση ποιότητας.

    Η Φρανσίν Κατσούδας, διευθύντρια προσωπικού, πολιτικής και σκοπού στη Cisco, την εταιρεία που ηγείται της κοινοπραξίας, δήλωσε: «Η τεχνητή νοημοσύνη αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για την τεχνολογία να ωφελήσει την ανθρωπότητα με κάθε τρόπο και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι δεν θα μείνουν πίσω».

    Η δέσμευση κατάρτισης από την κοινοπραξία

    Η κ. Κατσούδας εξήγησε ότι «σε όλες τις εταιρείες-μέλη της κοινοπραξίας, έχουμε αναλάβει τη συλλογική ευθύνη της εκπαίδευσης και της αναβάθμισης 95 εκατομμυρίων ανθρώπων τα επόμενα 10 χρόνια. Επενδύοντας σε έναν μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη για ένα εργατικό δυναμικό χωρίς αποκλεισμούς, μπορούμε να βοηθήσουμε όλους να συμμετάσχουν και να ευδοκιμήσουν στην εποχή της AI».
    Αναλυτικά, τα μέλη της κοινοπραξίας έχουν αναλάβει τις ακόλουθες εκπαιδευτικές δεσμεύσεις:
    -Cisco: Να εκπαιδεύσει 25 εκατομμύρια ανθρώπους στην κυβερνοασφάλεια και τις ψηφιακές δεξιότητες έως το 2032
    -IBM: Να εκπαιδεύσει 30 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2030 σε ψηφιακές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων 2 εκατομμυρίων σε τεχνητή νοημοσύνη έως το τέλος του 2026
    -Intel: Να εκπαιδεύσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα με δεξιότητες AI για τρέχουσες και μελλοντικές θέσεις εργασίας έως το 2030
    -Microsoft: Να εκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους στις ψηφιακές δεξιότητες έως το 2025 (στόχος που λέει ότι ξεπέρασε ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα)
    -SAP: Αναβάθμιση δεξιοτήτων 2 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έως το 2025
    -Google: Παροχή χρηματοδότησης άνω των 130 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη εκπαίδευσης και δεξιοτήτων τεχνητής νοημοσύνης για άτομα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την περιοχή της Ασίας Ειρηνικού.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch