Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 15:08

Έξυπνα κινητά τηλέφωνα που αντέχουν σε βάθος 1,5 μέτρου στο νερό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αντοχές που δύσκολα κανείς μπορούσε να φανταστεί μέχρι πρόφατα, αλλά και επιπλέον λειτουργίες ενσωματώνονται στα κινητά τηλέφωνα, μετατρέποντάς τα σε ψηφιακούς βοηθούς των κατόχων τους. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Honor, στη διάρκεια της παρουσίασης της νεάς premium σειράς έξυπνων κινητών Honor Magic 3, τα νέα κινητά της σειράς είναι πιστοποιημένα για αντοχή στην σκόνη και στο νερό σε βάθος 1,5 μέτρου για 30 λεπτά.

Μεταξύ άλλων τα έξυπνα κινητά Magic3 Pro και Magic3 Pro+ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως power bank για τη φόρτιση άλλων συσκευών με ασύρματη αντίστροφη φόρτιση.

Επίσης, οι έξυπνες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν εμπειρία UX, Smart Travel, Security και Privacy και Mobile Working, επιφέροντας μια εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης(AI), ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την εργασία και την καθημερινή τους ζωή.

Ταυτόχρονα, μέσω αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνουν τα κινητά τηλέφωνα της σειράς, όπως ανακοινώθηκε, δημιουργούν μεταξύ άλλων επαγγελματικές λήψεις κινηματογραφικού επιπέδου που είναι έτοιμες για προβολή σε κινηματογράφο.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, η Honor ανακοίνωσε τα σχέδια για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων και δέσμευση για παροχή υψηλής ποιότητας υποστήριξης στους πελάτες της. Το εργατικό δυναμικό της Honor, όπως ανακοινώθηκε, ανέρχεται σε 10.000 υπαλλήλους που καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων.

Η HONOR έχει επενδύσει σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη, με τέσσερα κέντρα Ε & Α και πάνω από 100 εργαστήρια παγκοσμίως, υποβάλλοντας έως σήμερα πάνω από 5500 νέες αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και αποκαθιστά γρήγορα στρατηγικές συνεργασίες με μερικούς από τους κορυφαίους προμηθευτές του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 10:12

Σχετικά Άρθρα

  • Σχολεία: «Βροχή» οι αποβολές για τα κινητά τηλέφωνα - Κατά της απαγόρευσης μαθητές και γονείς
    Σχολεία: «Βροχή» οι αποβολές για τα κινητά τηλέφωνα - Κατά της απαγόρευσης μαθητές και γονείς

    Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία δεν έχει γίνει αποδεκτή από τα παιδιά και κυρίως τους έφηβους - Πολλοί γονείς τάσσονται κατά του μέτρο

    Μπορεί οι μαθητές να ενημερώθηκαν από την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, για την απαγόρευση χρήσης των κινητών στα σχολεία, αλλά πολλοί δεν φαίνεται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των δασκάλων τους.

    Οι μαθητές δεν δέχονται την απαγόρευση

    Αρχικά έγινε γνωστή η αποβολή μαθητή από σχολείο σε περιοχή κοντά στην Πάτρα, αλλά όπως παραδέχτηκε και ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης «δεν είναι η πρώτη αποβολή για κινητό είναι η πρώτη που πήρε δημοσιότητα». Και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή είναι και θα παραμείνει για καιρό η εικόνα στα σχολεία αφού πάρα πολλοί μαθητές δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν το κινητό στην τσάντα όπως τους κάλεσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αντίθετα σκαρφίζονται διάφορους τρόπους για να επικοινωνήσουν με φίλους τους και να βγάζουν φωτογραφίες για να τις αναρτήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αρεσκείας τους.

    Στο πλαίσιο αυτό, έγινε γνωστό, νέο περιστατικό ,πάλι σε σχολείο της Πάτρας και συγκεκριμένα σε προάστειο της πόλης, όπου δύο μαθητές τιμωρήθηκαν με αποβολή δυο ημερών καθώς ανάρτησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (tik tok), βίντεο με περιεχόμενο μέσα από το σχολικό συγκρότημα, κάτι το οποίο απαγορεύεται αυστηρά.

    Οι μαθητές δεν έγιναν αντιληπτοί την ώρα που έκαναν την βιντεοσκόπηση αλλά όταν έγινε γνωστή στο σχολείο η ανάρτηση τους και την οποία φυσικά είδαν και οι καθηγητές τους. Οι μαθητές δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την πράξη τους αλλά ισχυρίστηκαν ότι στο βίντεο δεν φαινόταν κάποιος άλλος μαθητής ή εκπαιδευτικός παρά μόνο οι ίδιοι, αλλά δεν γλίτωσαν την τιμωρία αφού η διεύθυνση του σχολείου είχε ξεκαθαρίσει στα παιδιά και στους γονείς ότι θα εφαρμόσει τις διατάξεις του νέου νόμου όπως ισχύουν.

    Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία δεν έχει γίνει αποδεκτή από τα παιδιά και κυρίως τους έφηβους οι οποίοι θεωρούν ότι τους στερούν το βασικότερο μέσο επικοινωνίας και ότι το μέτρο με τις ποινές και τις αποβολές είναι πάρα πολύ αυστηρό. Αλλά και πολλοί γονείς τάσσονται κατά του μέτρου καθώς θεωρούν ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν τα κινητά τους για λόγους ασφαλείας και άμεσης επικοινωνίας μαζί τους σε περίπτωση ανάγκης παρά το γεγονός ότι στη διάθεση τους υπάρχει το σταθερό τηλέφωνο του σχολείου για όλες τις ώρες που τα παιδιά τους βρίσκονται εκεί.

    Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας

    Ο υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης, υπερασπιζόμενος το νέο, αυστηρό πλαίσιο για τα κινητά σημείωσε ότι «το κινητό από έρευνες είναι σαφές ότι κάνει κακό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έρευνα της UNESCO αναφέρει ότι ένα παιδί μπορεί να θέλει έως και 20 λεπτά για να επανέλθει στην μαθησιακή διαδικασία αν έχει «ξεχαστεί» στο κινητό του», τονίζοντας πάντως ότι ο βασικός λόγος για την απαγόρευση εμφανούς κατοχής και χρήσης κινητών από τους μαθητές στα σχολεία?σχετίζονται κυρίως με την προσπάθεια καταπολέμησης των περιστατικών bullying στα σχολεία.

    Πηγή: ethnos.gr

  • «Πιλοτικά lockers στα σχολεία για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
    «Πιλοτικά lockers στα σχολεία για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι έχει συζητήσει ήδη το θέμα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη και έχει δώσει εντολή να προχωρήσει το project, μετά από αιτήματα των συλλόγων γονέων των σχολείων.

    Λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι μαθητής σε σχολείο της Πάτρας τιμωρήθηκε με ολοήμερη αποβολή επειδή έκανε χρήση του κινητού τηλεφώνου εντός του σχολείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε, αρχικά σε πιλοτική φάση, την προμήθεια lockers στα σχολεία, προκειμένου να αποθηκεύουν οι μαθητές τα κινητά τους τηλέφωνα για το διάστημα που βρίσκονται εκεί.

    «Έχω συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας και είναι πολύ θετικός αν υπάρχουν τέτοια αιτήματα από συλλόγους γονέων να προμηθεύσουμε έναν σε πρώτη φάση πεπερασμένο αριθμό σχολείων με locker ώστε τα παιδιά να μπορούν να κλειδώνουν τα κινητά τους όταν πηγαίνουν στο σχολείο και να τα παίρνουν όταν φεύγουν», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Αναλυτικά:

    «Ήθελα με την ευκαιρία αυτή καταρχάς να σας ενημερώσω εν τάχει για ένα υποσύνολο των εξαγγελιών που έκανα στην ΔΕΘ που θεωρώ ότι έχουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο. Είναι δε ιδιαιτέρως σημαντικές διότι αξιοποιούν πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για μία σειρά από δράσεις που βρίσκονται στον πυρήνα της κοινωνικής μας πολιτικής.

    Να ξεκινήσω με το πρόγραμμα "Σπίτι μου 2" όπου καταφέραμε και εξασφαλίσαμε 1 δισ. πρόσθετους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης μαζί με το 1 δισ. που θα χορηγήσουν και οι τράπεζες. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα ύψους 2 δισεκατομμυρίων το οποίο στοχεύει στο να αποκτήσουν περί τους 20.000 συμπολίτες μας το σπίτι τους με ένα κόστος στεγαστικού δανείου το οποίο θα είναι χαμηλότερο από όσο θα πλήρωναν αν νοίκιαζαν ένα αντίστοιχο σπίτι.

    Το πρόγραμμα "Σπίτι μου 1" όπως γνωρίζετε, είχε πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και φιλοδοξούμε να μπορέσουμε να διπλασιάσουμε τους δικαιούχους διευρύνοντας σημαντικά και τα κριτήρια. Και ταυτόχρονα να διαθέσουμε και 400 εκατομμύρια για επισκευές σπιτιού μέσω ενός άτοκου δανείου, ουσιαστικά χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση, είτε σε σπίτια τα οποία διαθέτουν, είτε σε διαμερίσματα τα οποία ενδεχομένως είναι κλειστά και τα οποία μπορούν με αυτόν τον τρόπο να τα αξιοποιήσουν για να αυξήσουμε την προσφορά των διαμερισμάτων.

    Η δεύτερη δράση στην οποία αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία είναι τα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης απογευματινά χειρουργεία. Γνωρίζετε ότι ο θεσμός έχει ήδη ξεκινήσει αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να μπορούμε να δίνουμε την δυνατότητα σε συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική άνεση, ειδικά αυτοί οι οποίοι περιμένουν αρκετό καιρό για μια προγραμματισμένη εγχείρηση, να την κάνουν και το κόστος του απογευματινού χειρουργείου, όφελος για τους γιατρούς οι οποίοι χειρουργούν το απόγευμα, να εκταμιευθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Μετά από μία δύσκολη διαπραγμάτευση αισιοδοξούμε ότι το Νοέμβριο θα έχουμε και την τελική επιβεβαίωση αυτής της απόφασης ώστε να μπορέσουμε άμεσα να ξεκινήσουμε και τα απογευματινά χειρουργεία. Και το τρίτο το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία έχει να κάνει με τις γενικότερες δράσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Ήδη οι διαδραστικοί πίνακες έχουν μπει σχεδόν σε 30.000 σχολεία. Και αυτοί χρηματοδοτούμενοι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Χθες ήμουν στο υπουργείο Παιδείας για να παρουσιάσω το πρώτο ψηφιακό φροντιστήριο για παιδιά της Γ' Λυκείου δωρεάν, με πολύ έμπειρους καθηγητές, μια πρόσθετη βοήθεια για παιδιά απομακρυσμένων περιοχών, για παιδιά οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να δαπανήσουν χρήματα για να έχουν πρόσθετη φροντιστηριακή υποστήριξη.

    Θεωρώ ότι είναι όλες δράσεις με ένα έντονο κοινωνικό αποτύπωμα που αποδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι οι πόροι του Ταμείου ανάκαμψης, τόσο σημαντικοί για τη χώρα, δεν κατευθύνονται μόνο σε σημαντικά έργα υποδομής αλλά πηγαίνουν και σε δράσεις οι οποίες βοηθούν να μειώσουμε τις ανισότητες. Και αυτό προφανώς έχει μια ξεχωριστή σημασία καθώς ξεκινάει τώρα ο νέος ευρωπαϊκός κύκλος.

    Όπως γνωρίζετε χθες ανακοινώθηκαν τα χαρτοφυλάκια της νέας Επιτροπής. Η Ελλάδα πήρε το χαρτοφυλάκιο που έχει να κάνει με τις βιώσιμες μεταφορές, την ναυτιλία και τον τουρισμό για ευνόητους λόγους. Ένα χαρτοφυλάκιο πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας η οποία φιλοδοξεί να παίξει έναν ρόλο ως πύλη εισόδου για όλη την κεντρική και την Ανατολική Μεσόγειο, πολύ σημαντικό για την ναυτιλία μας, πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά υπάρχει η επίσημη αναγνώριση της ευρωπαϊκής διάστασης του τουρισμού και το χαρτοφυλάκιο αυτό θα πάει σε Έλληνα επίτροπο. Οπότε αυτό σε συνδυασμό και με τις πολλές δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε την επόμενη πενταετία στα πλαίσια και της έκθεσης την οποία έγραψε ο κύριος Ντράγκι, μια έκθεση την οποία στηρίζω απόλυτα, μια έκθεση πολύ φιλόδοξη η οποία θέτει την Ευρώπη με ευθύτητα μπρος στις αδυναμίες της, νομίζω ότι υπάρχει πια ένας καμβάς θα έλεγα όπου τα συμφέροντα της Ελλάδος τέμνονται με σημαντικές προτεραιότητες που πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη την επόμενη πενταετία».

    Σακελλαροπούλου: Αναγκαία συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων για την καταπολέμηση του bullying

    Παίρνοντας τον λόγο η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε: «Κύριε πρόεδρε οι δημόσιες πολιτικές πρέπει να χαράσσονται με άξονα την κοινωνική δικαιοσύνη και είναι σημαντικό όλο αυτό που αναφέρατε. Η στέγαση, η πρόσβαση στην υγεία, η πρόσβαση στην εκπαίδευση, η ισότιμη πρόσβαση σε όλα αυτά τα αγαθά είναι πάρα πολύ σημαντικό να στηρίζονται και έτσι όσα μέτρα λαμβάνονται είναι στη σωστή κατεύθυνση. Τα νέα ζευγάρια, ο καθένας να μπορεί να έχει την υγεία που χρειάζεται, τις υπηρεσίες υγείας που απαιτούνται και φυσικά πρέπει να εξασφαλίζουμε τις αναγκαίες υποδομές για όλα αυτά. Μακάρι λοιπόν να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Στο θέμα της εκπαίδευσης, η ψηφιακή τεχνολογία φυσικά είναι κάτι το οποίο θέλουμε δεν θέλουμε θα περάσουμε, έχουμε ήδη περάσει, και εκεί πρέπει κανείς να αξιοποιεί τις ευκαιρίες και να παίρνει μέτρα κατά των κινδύνων, είναι πολύ σημαντικό. Ένα άλλο ζήτημα που θα με ενδιέφερε να τονιστεί αυτόν τον καιρό και το έχετε δει και η κυβέρνηση ξέρω, και το υπουργείο παιδείας είναι το θέμα του bullying στα σχολεία και εκεί ίσως είναι καλό να τονίσουμε ότι πρέπει να υπάρχει η αναγκαία συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων.

    Γιατί η εκπαίδευση είναι το πρώτο βήμα διαμόρφωσης μιας κοινωνίας άρα η συνεργασία και των γονέων είναι πάρα πολύ σημαντική για να μπορούν να προλαμβάνονται αυτά τα φαινόμενα που πλήττουν κααι τον ψυχισμό των παιδιών αλλά και την διαδικασία της εκπαίδευσης.

    Τώρα η Ευρώπη όπως βλέπουμε είναι σε περίοδο γεμάτη προκλήσεις, ας ευχηθούμε το καλύτερο στην επόμενη θητεία του συμβουλίου και φυσικά στον Έλληνα επίτροπο. Είναι σημαντικό όπως αναφέρατε κι εσείς και χαίρομαι για την ενδυνάμωση της χώρας με το χαρτοφυλάκιο που ανατίθεται, ας ευχηθούμε το καλύτερο πραγματικά γιατί οι προκλήσεις είναι πολλές, βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη αλλά θα έλεγα για τον για όλο τον κόσμο».

    Έρχονται lockers για τα κινητά στα σχολεία

    Ο πρωθυπουργός πήρε εκ νέου το λόγο και σημείωσε: «Αν μου επιτρέπετε μία σύντομη παρατήρηση στο ζήτημα του bullying. Όπως θυμάστε πέρσι παρουσιάσαμε την πλατφόρμα stop bullying η οποία ήδη είχε πολύ σημαντική ανταπόκριση και με διακριτικότητα έχουμε χειριστεί πολλά περιστατικά στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος, όπως πάντα αυτές οι περιστάσεις απαιτούν. Θεωρώ όμως πάρα πολύ σημαντική και την δέσμευση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την χρήση των κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου. Από τη στιγμή που το παιδί θα πάει στο σχολείο μέχρι να φύγει το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα, δεν είναι απλά μία προσδοκία. Και φυσικά το ζήτημα δεν είναι τιμωρητικό, αν θα μπει, είδα ότι σήμερα μπήκε η πρώτη αποβολή, αυτό δεν είναι το ζήτημα. Το ζήτημα είναι να αντιληφθούμε όλοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι γονείς πρώτοι και πάνω απ' όλα και τα ίδια τα παιδιά ότι αυτό τελικά βοηθάει την ίδια την μαθητική διαδικασία. Γι' αυτό και θέλουμε τους συλλόγους γονέων συμμάχους σε αυτήν την προσπάθεια και γιατί όχι να πάμε και κάποια βήματα παραπέρα, έχω συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας και είναι πολύ θετικός αν υπάρχουν τέτοια αιτήματα από συλλόγους γονέων να προμηθεύσουμε έναν σε πρώτη φάση πεπερασμένο αριθμό σχολίων με locker ώστε τα παιδιά να μπορούν να κλειδώνουν τα κινητά τους όταν πηγαίνουν στο σχολείο και να τα παίρνουν όταν φεύγουν. Είναι σημαντικό αυτές οι δράσεις να μην επιβάλλονται από πάνω προς τα κάτω αλλά να έχουν την ίδια την ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας και επειδή το μέτρο αυτό είδα ότι έχει πολύ μεγάλη αποδοχή είναι στοίχημα όλων μας να το κερδίσουμε και να μπορέσουμε να το κάνουμε πράξη όχι τιμωρητικά αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας».

    «Η αυτοδέσμευση είναι πολύ σημαντικότερη από την κύρωση είναι αλήθεια. Και μακάρι όλοι να το κατανοήσουν ότι είναι για το καλό της εκπαίδευσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και τελικά και των ίδιων των παιδιών», πρόσθεσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Πιερρακάκης: Απαγορεύoνται τα κινητά στα σχολεία και στα διαλείμματα με το νέο κανονισμό
    Πιερρακάκης: Απαγορεύoνται τα κινητά στα σχολεία και στα διαλείμματα με το νέο κανονισμό

    Σε διευκρινήσεις για τον νέο κανονισμό λειτουργίας στα σχολεία σε ό,τι αφορά τη χρήση κινητών τηλεφώνων προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Ο υπουργός αφού πρώτα επικαλέστηκε έρευνα που ξεκίνησε από την Unesco, από την οποία προκύπτει ότι ένας μαθητής που έχει κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου χρειάζεται 20 λεπτά για να μπορέσει να επανέλθει στο περιβάλλον της τάξης, ξεκαθάρισε ότι απαγορεύεται η εμφανής κατοχή και χρήση ακόμη και στο διάλειμμα. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει μία μέρα αποβολή.

    Ο ίδιος στη συνέχεια σημείωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι «στην πιο ακραία περίπτωση που κάποιο παιδί έχει βιντεοσκοποπηθεί σε πολύ προσωπική στιγμή, αυτός που το κατέγραψε θα αλλάζει σχολικό περιβάλλον».

    Σύμφωνα με τον κ. Πιερακκάκη «είναι εργαλεία που μας ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί επίμονα από την περασμένη σχολική χρονιά».

    «Γνωρίζουμε ότι τα εργαλεία θα χρειαστούν χρόνο αλλά είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Δεν είναι ζήτημα τεχνοφοβίας αλλά πρέπει να αλλάξει το πώς θα χρησιμοποιείται το κινητο» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

    Το πρόγραμμα Μαριέττα Γιαννάκου για τα σχολεία

    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ύψους 250 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανακαίνιση σχολείων σε όλη τη χώρα.

    Αποκάλυψε πως το απόγευμα θα γίνει η πρώτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του ίδιου, του Χρήστου Σταϊκούρα, του Θοδωρή Λιβάνιου και άλλων συναρμόδιων.

    Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ξεκινήσει φέτος είπε ο υπουργός Παιδείας εξηγώντας ότι σε όλη τη χώρα υπάρχουν 12.812 σχολικά κτήρια εκ των οποίων τα 5.000 είναι νηπιαγωγεία.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Active-Listening: Τι είναι το λογισμικό «ενεργής ακρόασης» που μετατρέπει τα κινητά τηλέφωνα σε… κοριούς
    Active-Listening: Τι είναι το λογισμικό «ενεργής ακρόασης» που μετατρέπει τα κινητά τηλέφωνα σε… κοριούς

    Για χρόνια, οι χρήστες «έξυπνων» τηλεφώνων, υποπτεύονταν ότι οι συσκευές τους παρακολουθούσαν τις συνομιλίες τους για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων. Πρόσφατες αποκαλύψεις δείχνουν ότι οι ανησυχίες για τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να είναι δικαιολογημένες…

    Οι συνομιλίες από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να μην είναι όσο ιδιωτικές νομίζουμε… Μια διαρροή από την CMG Local Solutions, θυγατρική της Cox Media Group (CMG), περιγράφει λεπτομερώς μια μέθοδο που αποκαλεί «Active-Listening» (ενεργή ακρόαση).

    Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να συνδυάσει δεδομένα φωνής με δεδομένα συμπεριφοράς στο διαδίκτυο για την παροχή υπερ-στοχευμένης διαφήμισης.

    Η μέθοδος που αποκαλείται «Active-Listening», πώς λειτουργεί και πώς μπορούμε να προστατευτούμε

    Εδώ και καιρό μεγάλη συζήτηση γίνεται γιατί άνθρωποι που συνομιλούν είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά (με το κινητό τηλέφωνο τους) βλέπουν μετά να εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου (ή του υπολογιστή) μια διαφήμιση σχετική με την συνομιλία που είχαν κάνει.

    Το μικρόφωνο – «κοριός»

    Το «Active-Listening» μπορεί να είναι η απάντηση. Τι κρύβεται πίσω από αυτό το νέο εργαλείο; Και ποιος είναι πραγματικά υπεύθυνος;

    Η CMG, ένας αμερικανικός όμιλος ψηφιακού μάρκετινγκ, ανέπτυξε μια τεχνολογία ικανή να ακούει τις συνομιλίες μας μέσω των μικροφώνων των συνδεδεμένων συσκευών μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το «Active-Listening», μπορεί να ενσωματωθεί τόσο σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (και στα Android και στα iPhones) αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως οι οικιακοί ψηφιακοί βοηθοί (Alexa κ.α.) ή έξυπνες τηλεοράσεις και γενικότερα όσες συσκευές διαθέτουν μικρόφωνα και είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο.

    Στην πράξη, το σύστημα καταγράφει τις λέξεις-κλειδιά που ανταλλάσσονται κατά τη διάρκεια καθημερινών συνομιλιών σε πραγματικό χρόνο. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες αυτές αναλύονται και διασταυρώνονται με τις διαδικτυακές μας συμπεριφορές για τη δημιουργία λεπτομερών προφίλ καταναλωτών. Κατά συνέπεια, μια απλή συζήτηση για ένα προϊόν μπορεί να προκαλέσει μια χιονοστιβάδα στοχευμένων διαφημίσεων.

    Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ότι το λογισμικό αυτό διατηρεί μόνιμα ενεργή τη λειτουργία ακρόασης και καταγραφής όσων λέμε σε μια συσκευή, δηλαδή δεν ενεργοποιείται μόνο όταν χρησιμοποιούμε τη συσκευή στην οποία είναι εγκατεστημένο το λογισμικό αλλά καταγράφει και μεταδίδει ότι λέμε συνέχεια.

    Η αποκάλυψη

    Η 404 Media αποκάλυψε την ύπαρξη αυτού του λογισμικού επικαλούμενη εσωτερικά έγγραφα από την Cox Media Group. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, το πρόγραμμα είχε προωθηθεί σε αρκετές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τεχνολογικών κολοσσών. Ωστόσο, οι εταιρείες αυτές αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή.

    Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google, η Meta και η Amazon, που αναφέρονται μεταξύ των δυνητικών εταίρων αυτού του προγράμματος, ανταποκρίθηκαν άμεσα αρνούμενες οποιαδήποτε συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «ενεργητικής ακρόασης».

    Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε στο Newsweek: «Η Amazon Ads δεν συνεργάστηκε ποτέ με την CMG σε αυτό το πρόγραμμα και δεν σκοπεύει να το κάνει».

    Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο Newsweek: «Όλοι οι διαφημιζόμενοι πρέπει να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, καθώς και με τις Πολιτικές Google Ads, και όταν εντοπίζουμε διαφημίσεις ή διαφημιζόμενους που παραβιάζουν αυτές τις πολιτικές, λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα».

    Σύμφωνα με τη Google, η Cox Media Group αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα συνεργατών της Google. Η Meta διερευνά εάν η CMG παραβίασε τους όρους και τις προϋποθέσεις της και δηλώνει ότι θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα, εφόσον χρειαστεί.

    Όροι και προϋποθέσεις – «Ασπίδα» προστασίας

    «Για να εκτελέσει μια εφαρμογή ενεργή ακρόαση, θα χρειαστεί δικαιώματα πρόσβασης στο μικρόφωνο. Τόσο στις συσκευές Android όσο και στις συσκευές iOS, αυτή η άδεια ζητείται ρητά κατά την εγκατάσταση ή την ενημέρωση της εφαρμογής», δήλωσε ο Luis Corrons, ερευνητής και Norton Security Evangelist.

    Όμως, τα δεδομένα τρίτων που αναφέρονται από την CMG προέρχονται συχνά από εφαρμογές για smartphones που καταγράφουν δεδομένα (φωνητικά ή άλλα) με βάση τη συμφωνία του τελικού χρήστη με τους όρους και τις προϋποθέσεις. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι το 91% των ανθρώπων συμφωνούν με τους όρους αυτούς, χωρίς να τους διαβάσουν. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 97% για τις ηλικίες 18-24 ετών.

    Με την καχυποψία να έχει «χτυπήσει ταβάνι» αυτό που προτείνουν οι ειδικοί είναι να διαγράψουμε όσες εφαρμογές έχουμε τοποθετήσει στα κινητά μας τηλέφωνα αλλά δεν χρησιμοποιούμε και στη συνέχεια να ανοίξουμε εκείνες που θα αποφασίσουμε να διατηρήσουμε στη συσκευή μας και να απενεργοποιήσουμε τη χρήση του μικροφώνου.

    Πηγή: in.gr

  • Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Στα κάγκελα οι μαθητές - Οι ποινές και οι νέοι κανονισμοί
    Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Στα κάγκελα οι μαθητές - Οι ποινές και οι νέοι κανονισμοί

    Χωρίς το κινητό στο …χέρι θα πηγαίνουν στα σχολεία οι μαθητές, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιούν ούτε και στα διαλείμματα γιατί οι ποινές θα είναι αυστηρές.

    Το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, να εφαρμόσει πλέον τον νόμο που ψήφισε με το σύνθημα «το κινητό στην τσάντα». Ήδη τα μαντάτα αυτά έχουν προκαλέσει την γκρίνια των μαθητών και μέσα στα σπίτια οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν καθώς οι γονείς στην πλειονότητα τους συμφωνούν με το μέτρο που εξαγγέλθηκε και έρχονται σε σύγκρουση με τα παιδιά τους τα οποία επιμένουν ότι θα χρησιμοποιούν τα κινητά «ότι και να γίνει».

    Το κινητό ιδιαίτερα για τα παιδιά ακόμη και των μικρών ηλικιών αποτελεί δυστυχώς την «προέκταση» του χεριού τους και δεν κάνουν ούτε λεπτό χωρίς αυτό γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα μέσα στις σχολικές τάξεις και στα προαύλια καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει. Παράνομες βιντεοσκοπήσεις και βία, απειλές και εκβιασμοί ακόμη και εξευτελιστικές εικόνες που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο σε βάρος συμμαθητών αλλά και εκπαιδευτικών. Δάσκαλοι και καθηγητές χρόνια τώρα ζητούν να σταματήσει η κατάσταση αυτή και να μπει μια τάξη καθώς όχι μόνο εμποδίζει την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία αλλά όπως υποστηρίζουν το κινητό αποσπά πλήρως τα παιδιά από το μάθημα.

    Τι γίνεται στις άλλες χώρες - Οι προβληματισμοί

    Το πρόβλημα με τα κινητά στα σχολεία δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα. Ήδη πολλές χώρες έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση των κινητών στα σχολεία. Το μέτρο έχουν εφαρμόσει καθολικά η Πορτογαλία και η Ισπανία, με παραλλαγές εφαρμόζεται στη Γαλλία και τη Φινλανδία ενώ κοντά στη νομοθέτησή του βρίσκονται η Κύπρος και η Σουηδία.

    Το θέμα των κινητών στα σχολεία έχει ανοίξει πολλές συζητήσεις σε όλες τις χώρες και βέβαια ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων συμφωνεί και κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες αλλά οι νεότερες γενιές δείχνουν προβληματισμό και πιστεύουν ότι στον 21ο αιώνα δεν γίνεται να απαγορευθεί η χρήση των κινητών πουθενά αφού για τους νέους αποτελεί το βασικό μέσον επικοινωνίας και όχι μόνο. Τώρα τι θα γίνει τελικά στην Ελλάδα ο χρόνος θα το δείξει αλλά πάντως δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση η εφαρμογή του μέτρου και σίγουρα εάν δεν βοηθήσουν σε αυτό οι γονείς.

    Η θέση της κυβέρνησης και ο στόχος που θέτει για τα κινητά

    Τα κινητά δεν έχουν θέση στα σχολεία δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «θα ξεκινήσουμε από φέτος ουσιαστικά την προσπάθεια και θέλουμε τη στήριξη όλων των μαθητών, των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών. Το κινητό μπορεί ο μαθητής να το φέρνει στο σχολείο, αλλά πρέπει να είναι στην τσάντα κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής ημέρας. Και ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να επιμείνουμε πολύ σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ απλός. Τα επιστημονικά δεδομένα πια για το πώς η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της ημέρας στο σχολείο επηρεάζει την ίδια τη μαθησιακή διαδικασία είναι καταλυτικά. Από την διάσπαση προσοχής μέχρι άλλα σημαντικά ζητήματα είναι σαφές ότι το κινητό δεν έχει θέση στο σχολείο την ώρα της ημέρας.

    Το κινητό μόνο στην τσάντα

    Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, «“Το κινητό στην τσάντα”, ,είναι το σύνθημα με το οποίο θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά. Είναι μια νέα προσπάθεια. Θέλω να το τονίσω ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχουμε κατά ανάγκη την απαίτηση να έχουμε 100% συμμόρφωση από την πρώτη στιγμή, αλλά θέλουμε να εξηγήσουμε και στα παιδιά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς γιατί είναι σημαντικό ο μαθητής, η μαθήτρια στο σχολείο να είναι απολύτως προσηλωμένοι στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    Με τη χρήση tablets, όποτε αυτό χρειάζεται, αλλά χωρίς τη διάσπαση προσοχής που δυστυχώς προκαλείται αναπόφευκτα όταν οι μαθητές περνούν πολλές ώρες σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Και νομίζω ότι όλοι οι γονείς αντιλαμβάνονται απόλυτα αυτό το οποίο λέω. Οπότε ξεκινάμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο μόνο θετικά οφέλη μπορεί να έχει συνολικά για την εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία μας».

    Οι ποινές για τη χρήση κινητού στο σχολείο

    Σε περίπτωση χρήσης κινητού εντός του σχολείου, προβλέπεται ένα πλέγμα ποινών που ξεκινά από ωριαία αποβολή και μπορεί να φτάσει έως και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα σε περίπτωση μαγνητοφώνησης, φωτογράφισης ή βιντεοσκόπησης εκπαιδευτικού ή μαθητή επιβάλλεται το μέτρο της αποβολής από τα μαθήματα μέχρι τρεις (3) ή μέχρι πέντε (5) ημέρες, ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού. Σε περίπτωση που το περιστατικό αφορά σε ιδιαιτέρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τότε εφαρμόζεται το παιδαγωγικό μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος.

    Πηγή: Εthnos.gr
  • Και τώρα τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα με leasing
    Και τώρα τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα με leasing

    Ενοικίαση συσκευών τεχνολογίας - για μερικούς μήνες μέχρι δύο χρόνια - ακόμα και από φυσικά πρόσωπα, όπως συμβαίνει με τη μίσθωση οχημάτων

    Με την αγορά leasing αυτοκινήτου να έχει πάρει τα πάνω της, η χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) έχει πλέον βάλει πλώρη για νέες αγορές. Το leasing έχει ανοίξει προς τους ιδιώτες από το 2022. Την ίδια χρονιά, ορισμένες επιχειρήσεις άνοιξαν τον χορό του leasing ηλεκτρονικών συσκευών, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα, τα λάπτοπ και τα τάμπλετ.

    Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, το leasing ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη κατά το τελευταίο διάστημα

    Πρόκειται για μια αγορά συνολικής αξίας περίπου 1-1,5 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής, και αποτελεί περίπου το 3,5% των συμβολαίων leasing στη χώρα. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα είναι νεοφυείς που έχουν κυρίως online παρουσία και μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

    Παρέχουν στους πελάτες τους (κυρίως επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες) ηλεκτρονικές συσκευές (κυρίως κινητά και λάπτοπ) έναντι μηνιαίου μισθώματος που συνήθως κυμαίνεται κοντά στα 50 ευρώ. Μάλιστα, στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται η άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης ή ζημιάς, καθώς και τα αναγκαία αξεσουάρ (θήκη, προστατευτικό τζαμάκι για τα smartphones κ.λπ.), αλλά και ασφάλεια έναντι κλοπής κ.ά.

    Το leasing ηλεκτρονικών συσκευών έχει διάρκεια 1-2 χρόνια στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως δίνεται επίσης η δυνατότητα μίσθωσης και για μικρότερο χρονικό διάστημα (π.χ. 3 ή 6 μήνες). Σε ένα συμβόλαιο μισθώματος διάρκειας ενός χρόνου, εκτιμάται ότι ο πελάτης θα δαπανήσει περίπου το 55%-60% των χρημάτων που θα ξόδευε για την αγορά της συσκευής.

    Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, το leasing ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη κατά το τελευταίο διάστημα. «Υπήρξε ενδιαφέρον από το πρώτο δευτερόλεπτο» λέει στα «ΝΕΑ» ο ιδρυτής μιας εκ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

    Το «μότο» της αγοράς είναι ότι «η χρήση ενός προϊόντος δεν προϋποθέτει την ιδιοκτησία του». Οι εταιρείες του κλάδου κάνουν λειτουργικό leasing, δηλαδή κρατούν την ιδιοκτησία του προϊόντος και παραχωρούν τη χρήση του, όπως γίνεται π.χ. με έναν ιδιοκτήτη που νοικιάζει το ακίνητό του σε κάποιον άλλο.

    Οπως λένε στα «ΝΕΑ» οι επιχειρηματίες του κλάδου, το leasing ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζει μια σειρά από οφέλη:

    Πρώτον, η επιχείρηση ή ο ιδιώτης πλέον δεν χρειάζεται να πληρώσει το υψηλό κόστος της αρχικής αγοράς. Ετσι, μπορεί να χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο που θα δαπανούσε για την αγορά ηλεκτρονικών συσκευών σε επενδύσεις για την ανάπτυξή της.

    Δεύτερον, ο πελάτης αποκτά πρόσβαση στα καλύτερα προϊόντα, αντί να «συμβιβαστεί» με μια φθηνότερη λύση.

    Τρίτον, έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίζει τον εξοπλισμό του συχνά, ακολουθώντας την τεχνολογική εξέλιξη και να αποφύγει τη γρήγορη απαξίωση της συσκευής, όπως και πιθανό κόστος επισκευής.

    Τέταρτον, στην περίπτωση των επιχειρήσεων, είναι δυνατή η αυξομείωση του αριθμού των συσκευών, ταυτόχρονα με φορολογικά οφέλη (ΦΠΑ, έξοδα). Επιπλέον, βελτιώνει το προφίλ της όσον αφορά τα κριτήρια ESG (περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κοινωνική προσφορά, χρηστή διοίκηση), καθώς συμβάλλει στην κυκλική οικονομία. Κι αυτό γιατί οι εταιρείες leasing ηλεκτρονικών συσκευών αυξάνουν τον χρόνο ζωής τους μέσω του refurbishing (επισκευή) και έτσι μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής νέων συσκευών, ενώ τις ανακυκλώνουν όταν λήγει η διάρκεια ζωής τους.

    ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ. Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των πελατών, στελέχη της αγοράς δηλώνουν στα «ΝΕΑ» ότι παρατηρούνται οι εξής τάσεις:

    (α) Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχεται από μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (3-10 συσκευές), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν κάνουν leasing.

    (β) Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα κινητά τηλέφωνα, η αγορά των λάπτοπ αναπτύσσεται, ενώ αυτή των τάμπλετ είναι περιορισμένη.

    (γ) Οι πελάτες προτιμούν τα πιο εξελιγμένα μοντέλα των μεγάλων εταιρειών.

    (δ) Οι πελάτες επιλέγουν συχνότερα το μακροπρόθεσμο leasing (24 μηνών), που είναι και φθηνότερο. Από τη μεριά των επιχειρήσεων του κλάδου, σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι το προϊόν παραμένει ιδιοκτησία τους και διατηρεί μεταπωλητική αξία μετά την ολοκλήρωση του leasing. Για τον λόγο αυτόν, στις συσκευές τεχνολογίας, η μίσθωση είναι συνήθως λίγων μηνών. Τα μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει μια συσκευή μετά τη μίσθωση είναι τρία: (α) επισκευή και νέα μίσθωση, (β) πώληση στη δευτερογενή αγορά, (γ) πώληση στον πελάτη που είχε μισθώσει το προϊόν. Τις περισσότερες φορές, πάντως, ακολουθείται το πρώτο ή το δεύτερο.

    ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. Οσον αφορά τις προκλήσεις για τις εταιρείες leasing ηλεκτρονικών συσκευών, δύο είναι οι βασικότερες. Η πρώτη είναι να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό οι υπηρεσίες που προσφέρουν. Η δεύτερη αφορά την επιλογή των πελατών τους, καθώς το leasing μοιάζει με ενός είδους δάνειο, επομένως η φερεγγυότητα του πελάτη αποτελεί προτεραιότητα.

    Το leasing ηλεκτρονικών συσκευών είναι μια νέα αγορά, που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα.

    Ωστόσο, σε χώρες του εξωτερικού έχει ήδη εδραιωθεί και αναπτύσσεται πλέον με ρυθμούς πέριξ του 10%-15% ετησίως. Στις ΗΠΑ το leasing ηλεκτρονικών συσκευών έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 15-20 χρόνια, ενώ στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης παρατηρείται κινητικότητα τα τελευταία 7 χρόνια.

    Πηγή: Premium έκδοση «Τα ΝΕΑ»

  • Τι συμβαίνει στους εφήβους που είναι «κολλημένοι» στα κινητά τους τηλέφωνα;
    Τι συμβαίνει στους εφήβους που είναι «κολλημένοι» στα κινητά τους τηλέφωνα;

    Νέες μελέτες αποκαλύπτουν τις αιτίες αυτής της συμπεριφοράς

    Η πλειοψηφία των οικογενειών όπου υπάρχουν παιδιά εφηβικής ηλικίας αντιμετωπίζουν μικρότερα η μεγαλύτερα προβλήματα με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Οι καβγάδες τόσο για τον χρόνο που περνούν οι έφηβοι με τα κινητά τους τηλέφωνα όσο και με το τι κάνουν και τι βλέπουν σε αυτά είναι συνεχείς.

    Πλήθος μελετών προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στο φαινόμενο της αποκαλούμενης «προβληματικής» χρήσης των κινητών τηλεφώνων από τους εφήβους και δύο νέες μελέτες που και τις δύο πραγματοποίησαν επιστήμονες του τμήματος Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του King’s College London έρχονται να ενισχύσουν στο μεγαλύτερο βαθμό τις ανησυχίες που έχουν πολλοί γονείς για τις αιτίες αυτής της προβληματικής χρήσης των κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά τους.

    Ως αιτίες της προβληματικής χρήσης των εφήβων με τα κινητά τους τηλέφωνα οι δύο μελέτες αναφέρουν την κατάθλιψη, το άγχος και την αυπνία. Οι έφηβοι που πήραν μέρος στις δύο μελέτες και έκαναν κακή χρήση του κινητού τηλεφώνου τους εμφάνιζαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν άγχος, τριπλάσιες πιθανότητες να έχουν κατάθλιψη και 64% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αϋπνία σε σχέση με τους εφήβους που κάνουν λελογισμένη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων.

    Η συμπεριφορά

    Η προβληματική χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους εφήβους στη μελέτη συνδέεται άμεσα με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα του TikTok και του Instagram. Οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματα τους υποδεικνύουν συμπεριφορά εξάρτησης των εφήβων με τα κινητά τους τηλέφωνα με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον και τους ίδιους.

    Πολλές χώρες έχουν αρχίσει να ασχολούνται επισταμένα με το ζήτημα αυτό και αρχίζουν να θεσπίζουν κανονισμούς περιορισμού της χρήσης των κινητών τηλεφώνων από τους εφήβους όπου αυτό είναι εφικτό όπως για παράδειγμα, στα σχολεία.

    Πηγή: Naftemporiki.gr

  • ΕΛΑΣ: Συμμορία έκλεβε κινητά και λάπτοπ από εκθέσεις σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
    ΕΛΑΣ: Συμμορία έκλεβε κινητά και λάπτοπ από εκθέσεις σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

    Η σύλληψη ενός 45χρονου που έκλεβε έξυπνες από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Νέα Ιωνία οδήγησε την ελληνική αστυνομία στην εξάρθρωση συμμορίας με 28 αντίστοιχες κλοπές στο ενεργητικό της.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Νέα Ιωνία, ένα 45χρονο αμέσως μετά τη διαφυγή του από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, από το οποίο είχε αποσπάσει κινητό τηλέφωνο, κόβοντας με κόφτη το καλώδιο ασφαλείας.

    'Αμεσα οι αστυνομικοί προέβησαν στην ακινητοποίηση και δέσμευση του, με τον 45χρονο να αντιστέκεται σθεναρά, χτυπώντας τους αστυνομικούς με γροθιές και κλωτσιές.

    Στην κατοχή του βρέθηκε κόφτης και το κινητό τηλέφωνο που αποδόθηκε στο κατάστημα από το οποίο το αφαίρεσε.

    Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φορούσε σκόπιμα μπουφάν με λογότυπο εταιρείας διανομής προϊόντων, προκειμένου να τον περνάνε για εργαζόμενο και να μην κινεί τις υποψίες.

    Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, τα μέλη της οποία διαπράττουν διακεκριμένες κλοπές κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

    Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας από τις αρχές καλοκαιριού του 2023 οργανώθηκαν με σκοπό την τέλεση κλοπών από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών σε διάφορες περιοχές της Αττικής με μεθοδολογία και διακριτούς ρόλους.

    Εκτός του βασικού συλληφθέντος μέλους, ταυτοποιήθηκε και δεύτερο μέλος που είχε το ρόλο του φυσικού αυτουργού, ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για ομοειδή αδικήματα. Ακόμη, αναζητούνται οι κλεπταποδόχοι της συμμορίας.

    Η δράση της συμμορίας πιστοποιήθηκε σε 28 περιπτώσεις κλοπών, με ορισμένες να έχουν τελεστεί και την ίδια μέρα.

    Πώς δρούσαν

    Τα μέλη της συμμορίας κινούνταν με δίκυκλα και εισέρχονταν στα καταστήματα είτε χωριστά, είτε από κοινού προσποιούμενοι τους πελάτες σε ώρες που υπήρχε πολυκοσμία. Αφού προσέγγιζαν τους πάγκους που ήταν τοποθετημένες οι ηλεκτρονικές συσκευές, δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες για να προχωρήσουν στην κλοπή.

    Με τη χρήση κόφτη έκοβαν τα αντικλεπτικά καλώδια, αφαιρούσαν τις συσκευές κινητών τηλεφώνων ή έξυπνων ρολογιών και διέφευγαν.

    Αμέσως μετά, συναντούσαν τους κλεπταποδόχους, όπου τους διοχέτευαν τα κλοπιμαία, εξασφαλίζοντας τόσο συνεχή ροή χρημάτων στην εγκληματική ομάδα, όσο και αποφυγή εντοπισμού των κλοπιμαίων στην κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου.

    Στην οικία του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων και ρουχισμός που έχει χρησιμοποιηθεί κατά την διάπραξη των κλοπών.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο