Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 22:18

Gmail: Δεν σας αρέσει η νέα εκδοχή του; Πώς να γυρίσετε στην παλιά

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Δεν σας αρέσει η νέα εμφάνιση του Gmail για το διαδίκτυο; Όπως φαίνεται, δεν είστε οι μόνοι. Παρόλο που οι αλλαγές που κυκλοφόρησαν ήταν μικρές, η εισαγωγή των εφαρμογών, όπως το Mail, το Chat, το Spaces και το Meet έχει κάνει τον έλεγχο των μηνυμάτων του γνωστού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου... μπέρδεμα.

Το νέο design το οποίο βρίσκεται σε public preview τους τελευταίους μήνες, επιτρέπει πρόσβαση στα Chat, Spaces και Meet στην αριστερή πλευρά του κυρίως παραθύρου του Gmail. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να πραγματοποιήσουν εναλλαγή μεταξύ όλων αυτών εφαρμογών, ενώ μπορείς να ρυθμίσεις να μην εμφανίζονται όλα.

Βέβαια, μπορείτε να κάνετε τα πράγματα λίγο πιο... εύκολα για το μάτι, κρύβοντας τον πίνακα κατηγοριών και ετικετών του Gmail με μερικές γρήγορες μικροαλλαγές. Αλλά αν δεν είστε οπαδός άλλων αλλαγών, μπορείτε να επιστρέψετε στο παλιό design του gmail.

Πώς μπορείς να το αλλάξεις

Μεταβείτε στο Gmail.com στο πρόγραμμα περιήγησης σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Στην άκρη της δεξιάς γωνίας, θα δείτε το σύμβολο του γραναζιού «Γρήγορες ρυθμίσεις» κοντά στο εικονίδιο του λογαριασμού σας στο Gmail ή το όνομα της εταιρείας σας. Κάντε κλικ σε αυτό.

Αυτό είναι το γρανάζι των Γρήγορων ρυθμίσεων, στο οποίο πρέπει να κάνετε κλικ.
Μόλις το κάνετε αυτό, θα δείτε ένα μικρό, ορθογώνιο μενού να εμφανίζεται στο πλάι, με κείμενο που γράφει: «Χρησιμοποιείτε τη νέα προβολή του Gmail». Κάτω από αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή Επιστροφή στην αρχική προβολή.

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου που θα σας ρωτήσει γιατί κάνετε την επαναφορά. Εκεί, μπορείτε να ξεσπάσετε με την καρδιά σας για το πόσο μισείτε το σχέδιο - ή απλά να προχωρήσετε με τη ζωή σας, να το αγνοήσετε και να κάνετε κλικ στο κουμπί Επαναφόρτωση.

Αυτό ήταν!

Επιστροφή στο καινούργιο

Αν πάλι το μετανιώσετε μπορείτε να αλλάξετε πάλι στην καινούργια μορφή του Gmail. Αφού συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Gmail σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, κάντε ξανά κλικ στο σύμβολο του γραναζιού «Γρήγορες ρυθμίσεις»στην επάνω δεξιά γωνία.

Για άλλη μια φορά, θα δείτε ένα μικρό, ορθογώνιο μενού - αλλά αυτή τη φορά, με κείμενο που γράφει: «Χρησιμοποιείτε την αρχική προβολή του Gmail». Κάντε κλικ στην επιλογή και δοκιμάστε τη νέα προβολή του Gmail.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 20:47

Σχετικά Άρθρα

  • Google: Διαγράφει εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail - Ποιοι κινδυνεύουν
    Google: Διαγράφει εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail - Ποιοι κινδυνεύουν

    Εκατομμύρια ανενεργούς λογαριασμούς Gmail σκοπεύει να διαγράψει η Google το προσεχές διάστημα, ενώ η εκκαθάριση ξεκίνησε ήδη από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2023.

    Πώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας

    Για να αποφεύγετε να διαγραφεί ο λογαριασμός σας, αν δεν τον χρησιμοποιείται συχνά, συνίσταται να συνδεθείτε. Αν δεν έχετε πια πρόσβαση, μεταβείτε στη σελίδα ανάκτησης λογαριασμού της Google και επαναφέρετε τον, απαντώντας κάποιες προσωπικές ερωτήσεις ή με την αποστολή κωδικού στο κινητό σας. Μπορείτε, επίσης, να προσθέστε μία δεύτερη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να σας σταλεί εκεί κωδικός μίας χρήσης σε περίπτωσή που ξεχάσετε τον κωδικό.

    Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό κάποιου που έχει πεθάνει, π.χ. για να κατεβάσετε τα άλμπουμ φωτογραφιών του, μπορείτε να ακολουθήσετε τις ίδιες οδηγίες.

    Αν ο λογαριασμός σας ανεστάλη για παραβίαση των όρων χρήσης ή για άλλους λόγους, μπορείτε να ζητήσετε επανεξέταση της υπόθεσης. Προσπαθήστε να συνδεθείτε στον λογαριασμό και αναζητήστε μία επιλογή που λέει Start Appeal (Έναρξη Προσφυγής).

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Google: Διαψεύδει τη φήμη ότι κλείνει το Gmail τον Αύγουστο
    Google: Διαψεύδει τη φήμη ότι κλείνει το Gmail τον Αύγουστο

    Η Google αναγκάστηκε να δηλώσει δημοσίως ότι το Gmail «είναι εδώ για να μείνει» μετά από μια φάρσα που ισχυριζόταν ότι η πιο δημοφιλής υπηρεσία email κλείνει, η οποία διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, η οποία έχει προβληθεί περισσότερες από επτά εκατομμύρια φορές, ισχυριζόταν ότι το Gmail θα έκλεινε τον Αύγουστο. Και η Google χρησιμοποίησε την ίδια πλατφόρμα για να διαψεύσει τον ισχυρισμό.

    H φάρσα βασίζεται σε ένα πραγματικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε η Google το 2023, με το οποίο ειδοποιούσε τον κόσμο ότι το Gmail θα σταματούσε την πρόσβαση στην πιο βασική προβολή HTML.

    Η αρχική προβολή HTML χρησιμοποιήθηκε όταν το Gmail ξεκίνησε το 2004 και θα ήταν αγνώριστη για τους περισσότερους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την υπηρεσία σήμερα.

    Η ψευδής ανάρτηση έχει αλλάξει κάποιες λέξεις του αρχικού email ώστε να φαίνεται ότι αφορά την υπηρεσία Gmail στο σύνολό της.

    «Επικοινωνούμε για να μοιραστούμε μια σημαντική ενημέρωση σχετικά με το Gmail», αναφέρει η viral ανάρτηση. «Μετά από χρόνια σύνδεσης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας την απρόσκοπτη επικοινωνία και προωθώντας αμέτρητες συνδέσεις, το ταξίδι του Gmail φτάνει στο τέλος του».

    Το Gmail είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο, με περισσότερους από 1,5 δισ. ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με το Statista.

    Υπηρεσίες που «σκότωσε» η Google

    Παρά την κατηγορηματική απόρριψη των ψευδών ισχυρισμών του email – φάρσα, είναι αλήθεια ότι η Google έχει κλείσει αρκετές υπηρεσίες της τα τελευταία χρόνια.

    Μόνο το 2023, η Google «σκότωσε» την υπηρεσία παιχνιδιών Stadia, τη λειτουργία YouTube Stories που μοιάζει με το Snapchat και άρχισε να κλείνει παλιούς και ανενεργούς λογαριασμούς Gmail.

    Έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για το κλείσιμο του Google Podcasts, αν και η λειτουργία αυτή έχει ουσιαστικά αντικατασταθεί από το YouTube Music, το οποίο επίσης της ανήκει.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Gmail: Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη αλληλογραφία
    Gmail: Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη αλληλογραφία

    Διαρκή προβληματισμό προκαλεί το γεμάτο mailbox και «πονοκέφαλο» για τους χρήστες η εκκαθάρισή του. Το Gmail έρχεται πλέον να προσφέρει λύση και στην mobile έκδοσή του.

    Τέρμα στον «εφιάλτη» των ανεπιθύμητων newsletters βάζει το Gmail και στην mobile έκδοσή του. Το πρόβλημα, ειδικά σε λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιούνται τακτικά, ήταν έντονο εξαιτίας των άπειρων newsletters με νέα και προσφορές.

    Τα emails αυτά εκτός από τον αποθηκευτικό χώρο που καταλαμβάνουν μας δημιουργούσαν μια έξτρα υποχρέωση να κάνουμε εκκαθάριση.

    Από τη web έκδοση στη mobile

    Το Gmail έχει δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι εδώ και αρκετό καιρό στην web έκδοσή του δίνοντας την επιλογή στους χρήστες να κάνουν απεγγραφή (unsubscribe) από το πλήκτρο στην κορυφή, απαλλάσοντας τους από την λίστα αποστολής των εταιρειών.

    Η δυνατότητα, που λύνει τα χέρια των χρηστών σταθερών υπολογιστών, δίνεται πλέον και στους χρήστες της mobile έκδοσης.

    Πως λειτουργεί

    Αρκεί να πατήσεις στις τρεις τελείες πάνω αριστερά. Στην οθόνη του κινητού θα μας δοθεί η επιλογή να κάνουμε unsubscribe από την λίστα του newsletter της εταιρείας που επιθυμούμε. Αφού πραγματοποιήσουμε το πρώτο βήμα θα ακολουθήσει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης πριν την διαγραφή του. Στο ίδιο μενού θα βρούμε και την επιλογή να μαρκάρουμε το email σαν spam ή σαν phishing.

    Η λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλα τα κινητά παρά μόνο στα Pixel, δεν αργεί όμως να μοιραστεί και σε άλλες συσκευές

    Σε περίπτωση λοιπόν που δεχόμαστε μηνύματα από μια υπηρεσία στην οποία δεν έχουμε εγγραφεί ποτέ έχουμε την επιλογή να πούμε στο Gmail πως αυτά τα μηνύματα είναι spam και να τα μεταφέρει στον ανάλογο φάκελο και κατόπιν θα διαγραφούν αυτόματα σε 30 ημέρες. Αν δηλώσουμε πως είναι phishing τότε προχωράει στις απαραίτητες διαδικασίες για να μπλοκάρει αυτά τα μηνύματα αφού πρώτα κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

    Η λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλους και έχει να κάνει με την έκδοση της εφαρμογής που έχει ο καθένας στο κινητό του. Η έκδοση που έχει μπει αυτή η λειτουργία είναι η 2023.11.26 και μέχρι στιγμής εμφανίζεται μόνο σε Pixel τηλέφωνα.

    Σύντομα όμως το Gmail Unsubscribe θα μοιραστεί σε όλους τους χρήστες του Gmail ως ένα επιπλέον εργαλείο που θα λύσει αρκετά προβλήματα.

    Πηγή: In.gr
  • Google: Ξεκινά από σήμερα τη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών
    Google: Ξεκινά από σήμερα τη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών

    Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε ενεργούς τους λογαριασμούς μας

    Αν έχετε έναν παλιό λογαριασμό Google που δεν έχετε χρησιμοποιήσει για κάποια χρόνια, τότε μπορεί μέσα στο προσεχές διάστημα να διαγραφεί, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας ξεκινά επιχείρηση «εκκαθάρισης», αρχής γενομένης από σήμερα Παρασκευή 1/12, στο πλαίσιο της πολιτικής του για τους ανενεργούς λογαριασμούς.

    Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ακολουθήσει μια σταδιακή προσέγγιση, ξεκινώντας με τους λογαριασμούς που «δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά». Η Google δήλωσε ότι προχωρά στην κίνηση αυτή για λόγους ασφαλείας, τονίζοντας ότι οι ξεχασμένοι και αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν. Υπενθυμίζεται πως ένας λογαριασμός Google δίνει στους χρήστες πρόσβαση στα περισσότερα προϊόντα της εταιρείας, όπως η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και ο ιστότοπος βίντεο YouTube, χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

    Σε μια σχετική επίσημη ανάρτηση τον Μάιο, η Google ανέφερε ότι ο λόγος που οι παλιοί λογαριασμοί είναι πιο ευάλωτοι είναι επειδή τείνουν να βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης και σε μεγάλο βαθμό δεν έχει ρυθμιστεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο σημείων. Η απλή είσοδος σε έναν λογαριασμό ή η αποστολή ενός email θα πρέπει να είναι αρκετή για να τον διατηρήσει ενεργό.

    Αν ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως πηγή κακόβουλου περιεχομένου και spam.

    Πώς τους διατηρούμε

    Η απλή είσοδος σε έναν λογαριασμό ή η αποστολή ενός email θα πρέπει να είναι αρκετή για να τον διατηρήσει ενεργό. Η Google δήλωσε επίσης ότι η ανάγνωση ή η αποστολή ενός email χρησιμοποιώντας το Google Drive ή η παρακολούθηση ενός βίντεο στο YouTube θα μπορούσε να βοηθήσει.

    Μόλις συνδεθείτε, καλό είναι να μπείτε και στην έτερη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε να συνδέεται με το λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον ξεχάσετε.

    Η Google δήλωσε ότι τόσο στους λογαριασμούς που επηρεάζονται όσο και στις διευθύνσεις email ανάκτησης έχουν σταλεί με email που προειδοποιούν για την επικείμενη διαγραφή.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Τέλος στους ανενεργούς λογαριασμούς του Gmail από τη Google: Από πότε ξεκινά να τους διαγράφει - Πώς θα διατηρήσετε τον δικό σας
    Τέλος στους ανενεργούς λογαριασμούς του Gmail από τη Google: Από πότε ξεκινά να τους διαγράφει - Πώς θα διατηρήσετε τον δικό σας

    Η Google θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς στο Gmail από την 1η Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια προγραμματισμένη κίνηση που η εταιρεία ανακοίνωσε τον Μάιο και οι λογαριασμοί που δεν είναι ενεργοί για δύο χρόνια θα εξαφανιστούν.

    Αυτό περιλαμβάνει τη διαγραφή όλου του περιεχομένου που σχετίζεται με έναν λογαριασμό, το οποίο μπορεί να είναι αρχεία Drive, Google Photos και Docs.

    Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό της, η αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων της Google, Ρουθ Κριτσέλι, εξήγησε ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο ασφαλείας:

    «Εάν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό να παραβιαστεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξεχασμένοι ή αφύλακτοι λογαριασμοί συχνά βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης που μπορεί να έχουν παραβιαστεί, δεν έχει ρυθμιστεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και δέχονται λιγότερους ελέγχους ασφαλείας από τον χρήστη.

    Η ανάλυση μας δείχνει ότι οι ξεχασμένοι λογαριασμοί έχουν τουλάχιστον 10 φορές λιγότερες πιθανότητες, από τους ενεργούς λογαριασμούς, να έχουν ρυθμίσει την επαλήθευση 2 βημάτων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι λογαριασμοί είναι συχνά ευάλωτοι, και μόλις ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως φορέα για ανεπιθύμητο ή ακόμα και κακόβουλο περιεχόμενο, όπως spam».

    Από το 2019, το Gmail είχε 1,5 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λόγω αυτής της δημοτικότητας και της ευκολίας δημιουργίας ενός λογαριασμού, είναι γνωστό ότι οι απατεώνες έχουν ως στόχο τους χρήστες του Gmail.

    Είναι επίσης λογικό η Google να θέλει να κλείσει αδρανείς λογαριασμούς για να απελευθερώσει ονόματα και χώρο, όπως αναφέρει το Bloomberg.

    Η Google δεν έχει δημοσιεύσει στοιχεία σχετικά με το πόσοι λογαριασμοί χαρακτηρίζονται ως ανενεργοί, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της βάσης χρηστών, θα μπορούσε να υπάρχει πολύς δωρεάν αποθηκευτικός χώρος που χρηματοδοτεί η εταιρεία για λογαριασμούς που δεν είναι ενεργοί.

    Πώς θα κρατήσετε τον λογαριασμό σας

    Ωστόσο, υπάρχουν και χρήστες που θα εξαιρεθούν από τη διαγραφή. Ένας λογαριασμός μπορεί να διασωθεί από τον «αφανισμό» εάν έχει χρησιμοποιηθεί για την αγορά προϊόντος ή συνδρομής της Google (όπως η πληρωμή για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο) ή εάν πρόκειται για λογαριασμό ενός οργανισμού. Η νέα πολιτική ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google.

    Οι διαγραφές αρχίζουν την 1η Δεκεμβρίου, ωστόσο, δεν θα γίνουν όλες μέσα σε μια ημέρα. Η Google λέει ότι θα ακολουθήσει μια «σταδιακή» προσέγγιση ξεκινώντας με λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά.

    Η εταιρεία θα στείλει επίσης προειδοποιήσεις στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού, καθώς και στη διεύθυνση ανάκτησης, πριν προχωρήσει σε διαγραφή.

    Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας δεν θα εξαφανιστεί, συνδεθείτε στο Gmail και η Google θα το μετρήσει ως δραστηριότητα. Η είσοδος μέσω Gmail στο YouTube, το Drive ή κάποιας εφαρμογής στο Play Store μετρά επίσης ως δραστηριότητα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Google: Διαγράφει εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail
    Google: Διαγράφει εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail

    Εκατομμύρια λογαριασμοί Gmail θα διαγραφούν από τον Δεκέμβριο καθώς η Google αλλάζει τους κανόνες της για τους ανενεργούς χρήστες.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, σε τρεις εβδομάδες, οποιοσδήποτε λογαριασμός Gmail δεν έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από δύο χρόνια θα διαγραφεί.

    Οι λογαριασμοί Google Drive, Έγγραφα, Ημερολόγιο, Meet και Google Photos θα διαγραφούν επίσης εάν δεν ήταν πρόσφατα ενεργοί, μαζί με όλο το περιεχόμενό τους.

    Στους λογαριασμούς που κινδυνεύουν να διαγραφούν, θα αποστέλλονται πολλαπλές ειδοποιήσεις πριν από την κατάργησή τους.

    Η Google αναφέρει ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη για να μειωθεί ο κίνδυνος κλοπής ανενεργών λογαριασμών από εγκληματίες και χρήσης για ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή άλλο κακόβουλο περιεχόμενο.

    Εάν ανησυχείτε ότι ο λογαριασμός σας πρόκειται να λήξει, το μόνο που απαιτείται για να τον διατηρήσετε είναι να συνδέεστε μία φορά κάθε δύο χρόνια, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Daily Mail.

    Να σημειωθεί ότι οι χρήστες που διατηρούν ενεργή συνδρομή για υπηρεσίες όπως δημοσιεύσεις ειδήσεων ή εφαρμογές μέσω του λογαριασμού τους στο Gmail δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

    Στους λογαριασμούς που κινδυνεύουν να διαγραφούν, θα αποστέλλονται πολλαπλές ειδοποιήσεις πριν από την κατάργησή τους

    Οι λογαριασμοί που έχουν βίντεο μεταφορτωμένα στο YouTube θα αποθηκευτούν επίσης, ενώ η αλλαγή δεν θα επηρεάσει τους επαγγελματικούς ή σχολικούς λογαριασμούς.

    Η Ruth Kricheli, Αντιπρόεδρος για τη διαχείριση προϊόντων, λέει ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη για την «προστασία των χρηστών μας από απειλές ασφαλείας, όπως ανεπιθύμητα μηνύματα, απάτες και παραβίαση λογαριασμού».

    Πηγή: In.gr

  • Gmail: «Ενηλικιώθηκε» η υπηρεσία της Google με 1,8 δισ. χρήστες – Το μυστικό που δε γνωρίζουν
    Gmail: «Ενηλικιώθηκε» η υπηρεσία της Google με 1,8 δισ. χρήστες – Το μυστικό που δε γνωρίζουν

    Ο τεχνολογικός κολοσσός της Google εγκαινίασε την 1η Απριλίου 2004 το Gmail και για πολλούς, είναι η μέρα που «γεννήθηκε» η σύγχρονη εποχή του ίντερνετ.

    Οι πληροφορίες ότι η Google επρόκειτο να ξεκινήσει μια δωρεάν υπηρεσία email είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από την προηγούμενη ημέρα. Όμως, η ιδέα ότι ο «βασιλιάς» της αναζήτησης θα έμπαινε στο email ήταν μία έκπληξη. Και το να προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 1GB, δηλαδή 500 φορές περισσότερα από το Hotmail της Microsoft, έμοιαζε απλά αδύνατο. Έτσι, όταν η Google έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό δελτίο τύπου της, την 1η Απριλίου, πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικη φάρσα.

    Όμως το Gmail ήταν πραγματικό και ήταν επαναστατικό. Δεν ήταν μόνο το τέλος των Hotmail και Yahoo Mail, που κυριαρχούσαν στις δωρεάν υπηρεσίες email την εποχή εκείνη. Ήταν και η πρώτη μεγάλη εφαρμογή του cloud που μπορούσε να υποκαταστήσει και όχι απλά να συμπληρώσει το συμβατικό λογισμικό ενός υπολογιστή.

    Δημιουργός του Gmail ήταν ο Paul Buchheit, ο 23ος υπάλληλος της Google. Για την ακρίβεια, στηρίχθηκε σε δουλειά που είχε κάνει μερικά χρόνια πριν καν προσληφθεί από την εταιρεία, το 1999. «Είχα αρχίσει να φτιάχνω ένα πρόγραμμα email στο παρελθόν, θα πρέπει να ήταν το 1996. Είχα αυτή την ιδέα ότι ήθελα να φτιάξω ένα email στο web. Δούλεψα πάνω σε αυτό 1-2 εβδομάδες και μετά βαρέθηκα», θα έλεγε σε μία συνέντευξή του.

    Βέβαια, σε πολλούς μέσα στην Google δεν άρεσε καθόλου το γεγονός ότι η εταιρεία ασχολούνταν με κάτι άλλο πέραν της αναζήτησης. Ο φόβος τους ήταν ότι το προϊόν δεν θα ήταν τόσο καλό και έτσι άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Microsoft θα είχαν μια ευκαιρία να τους «σκοτώσουν». Ωστόσο, οι δύο ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin ήταν πολύ υποστηρικτικοί προς το project.

    Και έτσι, για πρώτη φορά, οι χρήστες απέκτησαν ένα email στο οποίο μπορούσαν να κρατήσουν όλα τα μηνύματά τους, χωρίς να χρειάζεται να σβήνουν.

    Το Gmail έσπασε το φράγμα του 1 δισ. χρηστών σε 5 χρόνια

    Πέντε χρόνια αργότερα, το Gmail έσπασε το φράγμα του 1 δισ. χρηστών. Σήμερα, παραμένει η δημοφιλέστερη πλατφόρμα email με πάνω από 1,8 δισ. χρήστες.

    Το Gmail έχει μερίδιο αγοράς 18% ανάμεσα στους πελάτες των emails και ευθύνεται για το 27% των νέων λογαριασμών email που ανοίγουν. Το 61% των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών χρησιμοποιεί Gmail και 306,4 δισ. emails αποστέλλονται και λαμβάνονται καθημερινά στο Gmail.

    Και όμως, μέχρι και σήμερα, οι περισσότεροι από τους 1,8 δισ. χρήστες του δεν γνωρίζουν ένα βασικό «κόλπο» του Gmail: Οι τελείες στις διευθύνσεις του email της Google δεν έχουν απολύτως καμία σημασία. Οι περισσότεροι από εμάς, συνηθίζουμε να τονίζουμε, όταν δίνουμε τη διεύθυνση του email μας, εάν υπάρχει τελεία ή όχι. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται.

    Όπως λέει η ίδια η Google στο Help Center της, εάν το email ενός χρήστη είναι [email protected], τότε του ανήκουν και όλες οι πιθανές εκδοχές της διεύθυνσης αυτής με ή χωρίς τελείες:

    [email protected]

    [email protected]

    [email protected]

    Άρα την επόμενη φορά που θα δώσετε τη διεύθυνση του email σας, απλά αγνοήστε τις τελείες.

    Με πληροφορίες από moneyreview.gr

    Πηγή: Ethnos.gr

  • «Έπεσε» το Gmail της Google - Προβλήματα σε YouTube και Google (upd)
    «Έπεσε» το Gmail της Google - Προβλήματα σε YouTube και Google

    Τα περσσότερα προβλήματα εντοπίζονται κατά τη διάρκεια της σύνδεσης

    Χρήστες του Gmail ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν, από νωρίς το πρωί, προβλήματα πρόσβασης στη συγκεκριμένη εφαρμογή της Google για email.

    Σε πολλούς λογαριασμούς εμφανίζονται μηνύματα για βλάβη (error) όταν οι χρήστες προσπαθούν να ανανεώσουν τη σελίδα τους ή να εισέλθουν σε αυτήν.

    Προβλήματα εντοπίζονται και στη μηχανή αναζήτησης της Google αλλά και στην πλατφορμά του YouTube.
    Ο ιστότοπος DownDetector άρχισε να εντοπίζει σχετικά προβλήματα στις 10:44 το πρωί ώρα Ελλάδος.

    Αν και ο λόγος της διακοπής παραμένει ασαφής, από αυτούς που ανέφεραν προβλήματα, το 49% είπε ότι δυσκολευόταν κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, το 30% αντιμετώπιζε προβλήματα με την αποστολή των email και το 21% δυσκολευόταν γενικά με τον ιστότοπο.

    Η Google δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ενημέρωση.


    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Pixabay

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο