Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 22:19

Η Apple στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartphones

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στην πρώτη θέση το 2023, με 234,6 εκατ. πωλήσεις. Η λίστα με τις πέντε κορυφαίες εταιρείες.

Η Apple ξεπέρασε τη Samsung στις πωλήσεις smartphones, βάζοντας τέλος στη 12ετή πρωτοκαθεδρία της κορεατικής εταιρείας τεχνολογίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της International Data Corporation (IDC), το iPhone κατέκτησε την πρώτη θέση το 2023 με 234,6 εκατ. πωλήσεις, ξεπερνώντας τις 226,6 εκατ. πωλήσεις της Samsung.

Σύμφωνα με την IDC, η στέψη της Apple, η οποία κυκλοφόρησε το iPhone 15 τον Σεπτέμβριο, οφείλεται στην αυξανόμενη δημοτικότητα των high-end συσκευών της, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερο από το 20% της αγοράς.

20,1% η Apple και 19,4% η Samsung

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας κατέχει μερίδιο αγοράς 20,1% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μπροστά από τη Samsung που ακολουθεί με 19,4%.

Η Apple έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία smartphones όσον αφορά τα έσοδα και τα κέρδη αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ηγείται της αγοράς όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων.

Η πρωτιά τερματίζει τη μακροχρόνια κυριαρχία της Samsung που βρίσκεται στην κορυφή από το 2010 όταν ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Nokia.

Κατακερματισμένη η αγορά των smartphones

Τα στοιχεία για τις πωλήσεις έρχονται πριν από την τελευταία κυκλοφορία μοντέλων της Samsung, με τον νοτιοκορεατικό όμιλο τεχνολογία να αναμένεται να κυκλοφορήσει τα Galaxy S24, S24 Plus και S24 Ultra με χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Ben Wood, επικεφαλής αναλυτής της εταιρείας ερευνών CCS Insight, δήλωσε ότι τα στοιχεία της IDC ήταν ένα «ψυχολογικό» πλήγμα για τη Samsung, αλλά αναμένει ότι ένας αδιάκοπος «πόλεμος» θα συνεχιστεί και φέτος.

Στην τρίτη θέση η Xiaomi και στην τέταρτη η Oppo

Η IDC επισήμανε επίσης μια ολοένα και πιο κατακερματισμένη αγορά για smartphones που τρέχουν λειτουργικό σύστημα Android, κάνοντας αναφορές στους ανταγωνιστές της Samsung όπως η Xiaomi και η Oppo που ακολουθούν στη σχετική λίστα των πωλήσεων.

Σύμφωνα με την IDC, οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone μειώθηκαν κατά 3,2% σε 1,17 δισ. μονάδες το 2023, αν και ο κλάδος δείχνει να ανακάμπτει μετά από μια υποτονική περίοδο.

Πηγή: In.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 19:42

Σχετικά Άρθρα

  • Apple: Απομακρύνεται από τη στρατηγική της για τα νέα προϊόντα
    Apple: Απομακρύνεται από τη στρατηγική της για τα νέα προϊόντα

    Η Apple έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει πρόβλημα στη μέχρι σήμερα στρατηγική της, το έχει εντοπίσει και θέλει να το διορθώσει

    Από τον ετήσιο κύκλο αναβάθμισης των προϊόντων της φαίνεται πως υπαναχωρεί η Apple, επιλέγοντας μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συχνότερες κυκλοφορίες και λιγότερες καθυστερήσεις.

    Για χρόνια η εταιρεία έδινε μια προεπισκόπηση του νέου λογισμικού της τον Ιούνιο και στη συνέχεια κυκλοφορούσε τις συνοδευτικές συσκευές – iPhones, iPads και Mac – κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. Γιατί επέλεξε να αλλάξει αυτή την στρατηγική της;

    Apple: Οφέλη από τη στρατηγική

    Η συνηθισμένη της προσέγγιση είχε πολλά πλεονεκτήματα για την Apple και το οικοσύστημά της. Αρχικά, βοηθά στην παρακίνηση των εργαζομένων να πιέσουν προς τον ίδιο στόχο. Δεν υπάρχει σύγχυση ως προς το πότε πρέπει να είναι έτοιμα ορισμένα προϊόντα.

    Δεύτερον, οι αναλυτές και οι επενδυτές γνωρίζουν τι να περιμένουν. Η εταιρεία έχει μια αξιόπιστη αύξηση των πωλήσεων περίπου την ίδια εποχή κάθε χρόνο, βοηθώντας στην ενίσχυση του πολύ σημαντικού τριμήνου των διακοπών.

    Τρίτον, η Apple μπορεί να σχεδιάσει ευκολότερα το μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις της αν έχει ένα μεγάλο μποναμά το φθινόπωρο. Και η εκδήλωση παρουσίασης μετά το καλοκαιρινό πρόγραμμα βοηθά να διασφαλιστεί ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν επιστρέψει από τις διακοπές και δίνουν προσοχή (η παρουσίαση του iPhone γίνεται συνήθως την πρώτη Τρίτη ή Τετάρτη την εβδομάδα μετά την Ημέρα της Εργασίας στις ΗΠΑ).

    Οι ρωγμές

    Όμως, παρά τα πλεονεκτήματα αυτά, αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές στη στρατηγική. Πρώτον, η Apple διαθέτει μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων αυτές τις μέρες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών iPhone, iPad, Mac και AirPods. Η ενημέρωση όλων αυτών των προϊόντων με ετήσιο ρυθμό δεν είναι πρακτική. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα – όπως το Apple Watch Ultra ή το iPhone SE – που δεν χρειάζεται να ενημερώνονται τόσο συχνά.

    Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Apple αποκλίνει ήδη από το χρονοδιάγραμμα φθινοπωρινής παρουσίασης. Η εταιρεία κυκλοφόρησε νέα iPad τον περασμένο Μάιο και παρουσίασε ταχύτερους Mac και ένα ανανεωμένο HomePod τον Ιανουάριο του 2023. Επίσης, μερικές φορές παρουσιάζει νέα Mac τον Ιούνιο, όπως όταν παρουσίασε το MacBook Air 15 ιντσών στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της το 2023 και την έκδοση 13 ιντσών το προηγούμενο έτος.

    Φαίνεται όμως ότι η Apple θα πρέπει να προχωρήσει περισσότερο προς μια πιο ρευστή προσέγγιση, όπου κυκλοφορεί προϊόντα όταν είναι έτοιμα και δεν τα κυκλοφορεί, αν δεν είναι.

    Η Apple είναι οργανωμένη λειτουργικά – με βάση το υλικό, το λογισμικό και τις υπηρεσίες – αντί να έχει ξεχωριστά τμήματα για κάθε κατηγορία προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανικοί της εταιρείας πρέπει συχνά να συνεισφέρουν σε ολόκληρο το φάσμα των προϊόντων. Για παράδειγμα, η ομάδα ήχου δεν πρέπει να αναπτύξει μόνο νέα ακουστικά- πρέπει να εργαστεί πάνω στα ηχεία και την ακουστική για κάθε Mac, Apple Watch και iPhone.

    Γιατί η Apple κάνει πίσω

    Τα τελευταία χρόνια, η Apple αναγκάστηκε να καθυστερήσει βασικά νέα χαρακτηριστικά στις ενημερώσεις λογισμικού της κατά εβδομάδες ή μήνες. Αυτό δημιούργησε ορισμένες δυσάρεστες καταστάσεις. Η εταιρεία έκανε τολμηρές ανακοινώσεις σχετικά με τις βελτιώσεις στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών τον Ιούνιο, μόνο που κάποια χαρακτηριστικά έπαιρναν άτυπη παράταση από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο ή ακόμα και τον Μάρτιο.

    Οι τελευταίες ενημερώσεις λογισμικού δείχνουν επίσης την ένταση της προσέγγισης της Apple. Το τρέχον λειτουργικό σύστημα iPad – iPadOS 18 – έχει ελάχιστα νέα χαρακτηριστικά και περιλάμβανε ένα σφάλμα που έκανε κάποια iPad Pros M4 άχρηστα κατά την εγκατάσταση.

    Το υλικό έπρεπε να αντικατασταθεί για να διορθωθεί το πρόβλημα και το λειτουργικό σύστημα δεν ήταν διαθέσιμο για δύο εβδομάδες πριν επιστρέψει την Πέμπτη. Μια μέρα νωρίτερα, η Apple αναγκάστηκε να αποσύρει την τρίτη beta έκδοση του watchOS 11.1 αφού προκάλεσε παρόμοια δυσλειτουργία. Και η ίδια ιστορία εκτυλίχθηκε με μια ενημέρωση beta του HomePod τον Σεπτέμβριο.

    Τα καλά νέα είναι ότι η Apple έχει σαφώς συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει πρόβλημα. Η επιδίωξη μιας μεγάλης φθινοπωρινής παρουσίασης για τις περισσότερες από τις νέες προσφορές υλικού και λογισμικού της έχει γίνει υπερβολικά μεγάλο τίμημα – και η εταιρεία απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από αυτό το μονοπάτι.

    Πηγή: ΟΤ - In.gr

  • Big Tech: Η Google, η Apple και ο ρόλος της ΕΕ στη «μάχη» κατά του μονοπώλιου
    Big Tech: Η Google, η Apple και ο ρόλος της ΕΕ στη «μάχη» κατά του μονοπώλιου

    Οι πρόσφατες μεγάλες αντιμονοπωλιακές δικαστικές νίκες δείχνουν ότι οι Big Tech φτάνουν πλέον σε ένα σημείο καμπής. Ισχύει;

    Οι τελευταίες εβδομάδες θα μπορούσαν να περάσουν στην ιστορία σαν το «σημείο καμπής» των λεγόμενων Big Tech. Μόνο τις τελευταίες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την επικύρωση υψηλότατων προστίμων στις Google και Apple για μονοπωλιακές πρακτικές ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξε μία ακόμη, η τρίτη, αντιμονοπωλιακή έρευνα εναντίον της Google.

    Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής απεφάνθη ότι η μηχανή αναζήτησης της Google κατέχει παρανόμως το μονοπώλιο της σχετικής αγοράς, η FTC (Federal Trade Commission) ξεκίνησε μια έρευνα-ορόσημο για τις ψηφιακές διακρίσεις στις τιμές σε βάρος ιδιωτών στο διαδίκτυο και η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο – που συχνά θεωρείται ένα από τα πιο φιλικά προς τις επιχειρήσεις μέλη της κυβέρνησης Μπάιντεν – έδωσε μια ισχυρή υποστήριξη στον αγώνα κατά της μονοπωλιακής δύναμης στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών.

    Πέρα από όλα τα παραπάνω δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την υπόθεση της σύλληψης και κράτησης του ιδρυτή του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, από τις γαλλικές Αρχές. Επιπλέον, η Τέιλορ Σουίφτ ανακοίνωσε ανοικτά τη στήριξή της στην υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, σε μια ανάρτηση με την οποία απέρριπτε την διαδικτυακή παραπληροφόρηση, μετά την αναδημοσίευση από τον Τραμπ των AI deepfakes της με τα οποία εμφανιζόταν να τον υποστηρίζει.

    Σύμφωνα με τους Financial Times όλα τα παραπάνω αποτελούν μία «νίκη» επί των επιχειρημάτων που προβάλλονται από τη δεκαετία του 1990 από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές πλατφόρμες προκειμένου να εδραιώσουν την εξουσία τους, αν και θα χρειαστούν ακόμη αρκετά χρόνια για να δημιουργηθούν οι ρυθμιστικές δομές και οι νομοθετικές λύσεις που απαιτούνται για να τεθούν πραγματικά οι ψηφιακές πλατφόρμες ξανά στην υπηρεσία του μέσου πολίτη.

    «H συλλογή δεδομένων έχει γίνει κοινή σε όλες τις συσκευές, από τα έξυπνα αυτοκίνητα μέχρι τις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες και τα τηλέφωνα στις τσέπες μας»

    Οι Big Tech δεν είναι κάτι ξεχωριστό

    Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι έχει πλέον γίνει απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι Big Tech δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την υπόλοιπη βιομηχανία και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να ισχύουν ειδικοί κανόνες για αυτούς. Επιπλέον, το ψηφιακό εμπόριο και οι ψηφιακές επικοινωνίες θα πρέπει να ακολουθούν τις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές που ισχύουν για κάθε βιομηχανία.

    Όλα αυτά ξεκίνησαν με τις δύο ομοσπονδιακές αποφάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που έκριναν ότι η Google αποτελεί παράνομο μονοπώλιο. Η τρίτη υπόθεση της Google, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, θα προχωρήσει ακόμα παραπέρα, ρίχνοντας νέο φως στον τρόπο που λειτουργεί η διαδικτυακή διαφήμιση.

    Αυτή η υπόθεση, σύμφωνα με τους Financial Times, ενδέχεται να αναδείξει την ασυμμετρία ισχύος που υπάρχει μεταξύ της Google και των δημιουργών περιεχομένου και των διαφημιστών, καθώς και το πώς ο καπιταλισμός της επιτήρησης στο σύνολό του έχει δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για τις εταιρείες όλων των τύπων να κάνουν αλγοριθμικές διακρίσεις εις βάρος των ίδιων των πελατών τους.

    Η ικανότητα επιτήρησης της Google επί των εκδοτών και των διαφημιζόμενων της επιτρέπει να υποτιμά δυνητικά τα διαφημιστικά ποσοστά διαφόρων ανταγωνιστών προκειμένου να ενισχύσει τη δική της διαφημιστική επιχείρηση. Όμως η επιτήρηση της Google δεν περιορίζεται μόνο στους ίδιους τους διαφημιζόμενους. Ως ψηφιακός μεσάζων, μπορεί να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με σχεδόν όλα όσα κάνουμε στο διαδίκτυο – εργαζόμαστε, παίζουμε, έχουμε πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες, μιλάμε με τους γιατρούς μας, τις οικογένειές μας και τις τράπεζές μας, κλείνουμε διακοπές, αγοράζουμε σπίτια, σπουδάζουμε.

    Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν από τους διαφημιστές για να μας δώσουν διαφορετικές τιμές για διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες. Έχετε νιώσει ποτέ ότι ίσως χρεώνεστε περισσότερο για ξενοδοχεία, για παράδειγμα, επειδή είστε επαγγελματίας ταξιδιώτης που έχει συνηθίσει να πληρώνει ολόκληρο το κόστος σε λογαριασμό εξόδων; Πιθανόν να το κάνετε, και, αν είναι έτσι, αυτό είναι παράνομο, καταλήγουν οι Financial Times.

    Όπως το έθεσε η FTC σε πρόσφατη δήλωσή της, με την οποία ξεκίνησε μια βαθιά έρευνα για τις αλγοριθμικές διακρίσεις τιμών, ενώ η διαφανής χρήση των ελεύθερα δοσμένων πληροφοριών για την τιμολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών είναι φυσιολογική, «τώρα η συλλογή δεδομένων έχει γίνει κοινή σε όλες τις συσκευές, από τα έξυπνα αυτοκίνητα μέχρι τις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες και τα τηλέφωνα στις τσέπες μας. Πολλοί καταναλωτές σήμερα δεν γνωρίζουν ενεργά ότι οι συσκευές τους συλλέγουν συνεχώς δεδομένα γι’ αυτούς και ότι τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τους χρεώσουν περισσότερα χρήματα για προϊόντα και υπηρεσίες. Η πανάρχαια πρακτική της στοχευμένης τιμολόγησης δίνει τώρα τη θέση της σε ένα νέο σύνορο, την τιμολόγηση υπό επιτήρηση».

    Το επιχειρηματικό μοντέλο των Big Tech επέτρεψε στα άτομα να τεμαχίζονται, να κόβονται σε κύβους και να υφίστανται διακρίσεις με μυριάδες τρόπους. Αυτό αρχίζει να αλλάζει

    Το Project Gretzky

    Η νέα έρευνα συμβαδίζει με αρκετές υποθέσεις του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει αναλάβει ο κορυφαίος αντιμονοπωλιακός ελεγκτής των ΗΠΑ Τζόναθαν Κάντερ, ο οποίος έχει ασκήσει αριθμό ρεκόρ ελέγχων κατά τη διάρκεια της θητείας του. Πιο σημαντική από το εύρος είναι η προσέγγιση. Το υπουργείο προχώρησε σε θέματα όπως η αλγοριθμική τιμολόγηση προτού οι ιδιώτες καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα σώμα δικαστικών νικών σε κατώτερα δικαστήρια που θα δυσχέραινε κάτι τέτοιο, σημειώνουν οι Financial Times.

    Το 2022, ο Κάντερ εγκαινίασε αυτό που ονομάζει Project Gretzky, το οποίο πήρε το όνομά του από τον πάικτη χόκεϊ επί πάγου Γουέιν Γκρέτκσι, επειδή, όπως λέει, «αυτό που έκανε τον Γκρέτκσι σπουδαίο είναι ότι κάνει πατινάζ όχι εκεί που είναι ο δίσκος [του χόκεϊ], αλλά εκεί που πρόκειται να πάει». Όταν έχετε να κάνετε με μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες που μπορούν να αξιοποιήσουν το φαινόμενο του δικτύου για να δημιουργήσουν ανταγωνιστικές τάφρους γύρω από τομείς εντελώς έξω από τους δικούς τους κλάδους – όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα παντοπωλεία, τα αυτοκίνητα ή η τεχνητή νοημοσύνη – αυτό το είδος πρόβλεψης είναι ζωτικής σημασίας.

    Μακροχρόνια σύγκρουση

    Θα χρειαστούν χρόνια για να ανακηρυχθεί νικητής, καθώς οι μάχες διεξάγονται σε μεμονωμένες περιπτώσεις σε κλάδους από το λιανικό εμπόριο έως τη γεωργία, τη στέγαση έως την ασφάλιση. Αυτές οι μάχες θα συμπλέουν με άλλους τομείς πολιτικής, όπως η αναμόρφωση του παγκόσμιου εμπορικού συστήματος και η υιοθέτηση νέων ψηφιακών εμπορικών κανόνων, ή με ζητήματα εθνικής ασφάλειας (η ψηφιακή κατασκοπεία και τα σημεία απομόνωσης αποτελούν μείζονα ανησυχία για πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο).

    Παρόλα αυτά, το σημείο καμπής είναι σαφές. Και ενώ η Κάμαλα Χάρις έχει δείξει συμπάθεια προς τη Σίλικον Βάλεϊ, είναι πολύ πιθανό ότι οι ρυθμιστικές προσπάθειες θα συνεχιστούν αν κερδίσει, εν μέρει λόγω της ανησυχίας της για τις πολιτικές ελευθερίες και τις διακρίσεις, σημειώνουν οι Financial Times. Το επιχειρηματικό μοντέλο των Big Tech επέτρεψε στα άτομα να τεμαχίζονται, να κόβονται σε κύβους και να υφίστανται διακρίσεις με μυριάδες τρόπους. Αυτό αρχίζει τώρα να αλλάζει.

    Πηγή: ΟΤ - In.gr

  • Apple AirPods: Αναβάθμιση λογισμικού τα μετατρέπει σε ακουστικά βαρηκοΐας
    Apple AirPods: Αναβάθμιση λογισμικού τα μετατρέπει σε ακουστικά βαρηκοΐας

    Ενημέρωση λογισμικού που αναμένεται το φθινόπωρο μετατρέπει τα Air Pods Pro 2 σε εξατομικευμένα βοηθήματα ακοής.

    Έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξασφάλισε την Παρασκευή η Apple για ενημέρωση λογισμικού που μετατρέπει συμβατά μοντέλα ασύρματων ακουστικών AirPods σε ακουστικά βαρηκοΐας.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η εταιρεία είχε προαναγγείλει ότι τα AirPods Pro 2 θα μπορούν με την κατάλληλη αναβάθμιση λογισμικού να «μεταμορφωθούν» σε εξατομικευμένα βοηθήματα βαρηκοΐας που ενισχύουν τις φωνές και άλλους συγκεκριμένους ήχους σε πραγματικό χρόνο.

    Η νέα λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη το φθινόπωρο για χρήστες AirPods Pro 2 σε περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές, ανέφερε η Apple.

    Από τη στιγμή που εγκατασταθεί και ρυθμιστεί σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη, το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χρήστες 18 ετών και άνω με ήπια ή μέτρια απώλεια ακοής, ανακοίνωσε η FDA.

    «Η απώλεια ακοής είναι ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς» δήλωσε η Μισέλ Τάρβερ, επικεφαλής του Κέντρου Συσκευών και Ραδιολογικής Υγείας της FDA.

    Περισσότεροι από 30 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ πάσχουν από κάποιο βαθμό βαρηκοΐας, η οποία μπορεί να εμφανιστεί λόγω γήρανσης, έκθεσης σε δυνατούς ήχους, φάρμακα ή άλλα αίτια.

    Μέχρι το 2022, η διάθεση ακουστικών βαρηκοΐας απαιτούσε ιατρική συσκευή, πλέον όμως οι ενήλικες μη ήπια ή μέτρια βαρηκοΐα μπορούν να τα προμηθεύονται απευθείας από καταστήματα χωρίς ιατρικές εξετάσεις.

    Πηγή: In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Η Apple παρουσίασε το νέο iPhone 16 - Τι είναι το Apple Intelligence
    Η Apple παρουσίασε το νέο iPhone 16 - Τι είναι το Apple Intelligence

    Το νέο iPhone 16 παρουσίασε η Apple σε εκδήλωση που πραγματοποίησε την Δευτέρα (9/9), καθώς και τα iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.

    Τα χρώματα στα οποία θα κυκλοφορήσει είναι μαύρο, λευκό, μπλε, πετρόλ και ροζ.

    Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων κινητών τηλεφώνων είναι πως θα είναι συμβατά με το Apple Intelligence, τη νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

    Σύμφωνα με τον CEO της Apple, Τιμ Κουκ, τα νέα iPhone είναι σχεδιασμένα από την αρχή με βάση το Apple Intelligence, ωστόσο η σειρά iPhone 16 δεν θα κυκλοφορήσει με αυτό από την αρχή.

    Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου iPhone

    Το νέο iPhone διαθέτει νέα κάμερα 48 megapixel, δύο επιλογές μεγέθους, 6,1 ίντσες για το iPhone 16 και 6,7 ίντσες για το iPhone 16 Plus, προσαρμόσιμα κουμπιά δράσης (για παράδειγμα, φακός τη νύχτα και ημερολόγιο την ημέρα), καινούριο έλεγχο της κάμερας για άμεση πρόσβαση στην κάμερα, καθώς και δυνατότητα ρύθμισης διαφόρων χαρακτηριστικών της κάμερας και ένα νέο τσιπ A18 που δημιουργήθηκε για το iPhone 16, βελτιστοποιημένο για την εκτέλεση μεγάλων γεννητικών μοντέλων και με 2x ταχύτερη νευρωνική μηχανή.

    Η Apple έκανε γνωστό ότι το νέο τσιπ A18 που δημιουργήθηκε για το iPhone 16 διαθέτει τεχνολογία 3 νανομέτρων και τέσσερις πυρήνες απόδοσης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε εμπειρία στο iPhone, συμπεριλαμβανομένης του Apple Intelligence.

    Δήλωσε, επίσης, ότι ο επεξεργαστής του είναι έως και 60% ταχύτερος από το iPhone 12 και η ταχύτητα ανταγωνίζεται ακριβούς προσωπικούς υπολογιστές, ενώ πρόσθεσε πως η GPU στο iPhone 16 είναι έως και 40% ταχύτερη από ό,τι στο iPhone 15.

    Apple Intelligence

    Το Apple Intelligence λειτουργεί σε κατηγορίες όπως η γλώσσα, οι εικόνες, η δράση και το προσωπικό πλαίσιο, όπως ανέφερε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Apple για την Τεχνολογία Λογισμικού Κρεγκ Φεντερίγκι.

    Πρόσθεσε ακόμη, ότι τα δεδομένα δεν θα αποθηκεύονται ούτε μοιράζονται ποτέ με την Apple και πρόσθεσε πως ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες μπορούν να επαληθεύσουν αυτή την υπόσχεση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, σύμφωνα με το το CNBC.

    Καινοτομία που ξεχώρισε ο Φεντερίγκι είναι η νέα λειτουργία generative emoji, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένα emojis πληκτρολογώντας μερικές λέξεις. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πληκτρολογούν λέξεις για να ανασύρουν φωτογραφίες και βίντεο που θέλουν να βρουν.

    Ο ίδιος δήλωσε ότι το Apple Intelligence σηματοδοτεί επίσης την έναρξη μιας νέας εποχής για τη φωνητική βοηθό Siri. Οι χρήστες μπορούν να προτρέπουν τη Siri με κείμενο, να κάνουν ερωτήσεις με τη φωνή τους, να ανασύρουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες από συνομιλίες κειμένου και πολλά άλλα.

    Σημείωσε δε, πως η δημιουργία emojis και μια νέα λειτουργία Visual Intelligence θα έρθουν αργότερα. Η οπτική νοημοσύνη επιτρέπει για παράδειγμα στους χρήστες να τραβήξουν μια φωτογραφία ενός σκύλου για να μάθουν τι ράτσα είναι.

    Το Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμο στα νέα τηλέφωνα iPhone 16 και iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro και Pro Max.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ PETER DASILVA
  • Apple: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του iPhone 16 – Η AI σε πρώτο πλάνο
    Apple: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του iPhone 16 – Η AI σε πρώτο πλάνο

    Τη Δευτέρα η αποκάλυψη του νέου μοντέλου της Apple - Tι θα περιλαμβάνει το νέο iPhone

    Το iPhone 16 της Apple θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα με ένα τσιπ επόμενης γενιάς βασισμένο στη νεότερη αρχιτεκτονική σχεδιασμού της Arm, σηματοδοτώντας το τελευταίο βήμα στην πρόθεση του τεχνολογικού γίγαντα του Cupertino να φέρει γενετικές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στα smartphone του, αναφέρουν οι FT.

    Η Apple θα αποκαλύψει το τσιπ A18 στην εκδήλωσή της τη Δευτέρα, με την εταιρεία να αγκαλιάζει το νεότερο σχέδιο τσιπ V9 της Arm που ανήκει στη SoftBank στα smartphones της, ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με το θέμα στους Financial Times.

    Η υιοθέτηση του V9 από την Apple για το iPhone – το οποίο αποτελεί σχεδόν το ήμισυ των συνολικών εσόδων της – αντιπροσωπεύει μια ώθηση για την Arm, η οποία έχει πολυετή συμφωνία συνεργασίας με την Apple.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Arm, Rene Haas, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η V9 φέρνει διπλάσια δικαιώματα από την προηγούμενη γενιά V8.

    Η αρχιτεκτονική τσιπ της Arm αναφέρεται σε ένα σύνολο οδηγιών που παρέχουν τα δομικά στοιχεία για το τσιπ, με την εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εισηγμένη στις ΗΠΑ να εξασφαλίζει έσοδα τόσο μέσω αδειοδότησης όσο και μέσω δικαιωμάτων. Η Arm κυκλοφόρησε το V9 το 2021.

    Η Apple χρησιμοποιεί ήδη την αρχιτεκτονική V9 της Arm για τη νεότερη σειρά τσιπ M4 MacBook, την οποία ανακοίνωσε τον Μάιο. Είπε ότι το M4 έφερε ένα «τεράστιο άλμα» στην απόδοση για την επόμενη γενιά των υπολογιστών της, που αναμένεται να ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.

    Η Apple και η Arm αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Apple βρίσκεται στη διαδικασία μετασχηματισμού ως εταιρεία που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη, ανακοινώνοντας μια σειρά χαρακτηριστικών τον Ιούνιο που συλλογικά αποκαλεί “Apple Intelligence”.

    Αυτά περιλαμβάνουν μια πιο έξυπνη Siri, προσαρμοσμένες δυνατότητες δημιουργίας emoji και επεξεργασίας φωτογραφιών χρησιμοποιώντας τα δικά της εσωτερικά μοντέλα AI, καθώς και μια συνεργασία που δίνει στους χρήστες δωρεάν πρόσβαση στο ChatGPT της OpenAI και μια νέα υποδομή «Private Cloud Compute» που στοχεύει στην ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

    Πηγή: ΟΤ - In.gr

  • «Κλείδωσε» η ημερομηνία αποκάλυψης για το iPhone 16 της Apple
    «Κλείδωσε» η ημερομηνία αποκάλυψης για το iPhone 16 της Apple

    Το Apple iPhone 16 αναμένεται να κυκλοφορήσει, με το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 18.0

    Τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, η Apple θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση παρουσίασης των νέων της προϊόντων, στην έδρα της εταιρείας, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

    Αναμένεται να παρουσιαστούν η νέα σειρά Apple iPhone 16, το νέο Apple Watch 10, πρόσθετες συσκευές καθώς και λογισμικό.

    Τα νέα iPhone και τα νέα «έξυπνα» ρολόγια

    Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση «Glowtime» – πιθανότατα μια αναφορά στη βελτιωμένη ψηφιακή βοηθό Siri με βάση την τεχνητή νοημοσύνη – θα αφορά κυρίως τα νέα iPhone και τα νέα «έξυπνα» ρολόγια με μεγαλύτερη οθόνη και πιθανότατα βελτιωμένες εκδόσεις των ασύρματων ακουστικών AirPods.

    Το iPhone 16 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, με το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 18.0, το οποίο διαθέτει νέους τρόπους προσαρμογής της αρχικής οθόνης, και θα ενημερωθεί τον Οκτώβριο στην έκδοση 18.1 που θα διαθέτει μια πληθώρα χαρακτηριστικών της σουίτας Apple Intelligence AI.,

    Μεγάλες προσδοκίες

    Το συγκεκριμένο λανσάρισμα θεωρείται κρίσιμο για την Apple, η οποία υποφέρει από υποτονικές πωλήσεις σε smartphone και φορητές συσκευές τα τελευταία τρίμηνα.

    Η κυκλοφορία του νέου iPhone 16 στις 20 Σεπτεμβρίου θα σήμαινε ότι ορισμένα από τα έσοδα της συσκευής θα καταγραφούν την τρέχουσα περίοδο – το δημοσιονομικό τέταρτο τρίμηνο της Apple – όπου η εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν περίπου κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Ένα μεγαλύτερο κομμάτι πωλήσεων θα έρθει το επόμενο τρίμηνο, το οποίο συμπίπτει με την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς (και Ευχαριστιών στις ΗΠΑ). Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 7% στα 128,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν την περίοδο.

    Το νέο iPhone 16 θα έχει μεγαλύτερες οθόνες στα Pro μοντέλα του και νέες δυνατότητες κάμερας, όπως ένα ειδικό κουμπί για λήψη φωτογραφιών.

    Η εταιρεία επίσης κυκλοφορεί μια σειρά εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης με τη γενική ονομασία Apple Intelligence. Συνολικά, όμως, τα τηλέφωνα δεν θα είναι πολύ διαφορετικά από τα περσινά μοντέλα.

    Αντίθετα, μεγαλύτερες αλλαγές αναμένεται να έρθουν στις υπόλοιπες φορητές συσκευές της Apple. Τα μοντέλα Apple Watch Series 10 θα είναι πιο λεπτά αλλά θα περιλαμβάνουν μεγαλύτερες οθόνες. H Apple ανανεώνει τη σειρά AirPods της με νέες εκδόσεις χαμηλού και μεσαίου επιπέδου.

    Για πρώτη φορά, η εταιρεία θα προσφέρει ακύρωση θορύβου στα μεσαίου επιπέδου AirPods της και το βασικό μοντέλο ενημερώνεται για πρώτη φορά από το 2019.

    Αναβάθμιση των Mac

    Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει τη μετάβαση των υπολογιστών Mac της σε επεξεργαστές M4 αργότερα φέτος, αλλά οι αναβαθμίσεις των Mac συνήθως έρχονται περίπου ένα μήνα μετά το επίσημο λανσάρισμα του iPhone.

    Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει εντείνει τις δοκιμές τεσσάρων νέων μοντέλων Mac για να διασφαλίσει τη συμβατότητα με εφαρμογές τρίτων, σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής δοκιμών προγραμματιστών που επικαλείται το Bloomberg. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα πριν από την κυκλοφορία των νέων συστημάτων.

    Τα Mac που εμφανίστηκαν επισημαίνονται με τα αναγνωριστικά “16,1”, “16,2”, “16,3” και “16,10”.

    Όλα αντιπροσωπεύουν μοντέλα με βασικές εκδόσεις του τσιπ M4. Τρεις από τους Mac έχουν 10 συνολικά πυρήνες στις κεντρικές μονάδες επεξεργασίας τους (CPU), ενώ μια έκδοση low-end περιλαμβάνει οκτώ συνολικά πυρήνες – ένα μέτρο απόδοσης. Οι εκδόσεις με CPU 10 πυρήνων έχουν επίσης GPU 10 πυρήνων (μονάδες γραφικών).

    Το μοντέλο με οκταπύρηνο CPU, εν τω μεταξύ, διαθέτει μηχανή γραφικών οκτώ πυρήνων. Όλα θα έχουν μνήμη 16 ή 32 GB.

    Πηγή: ΟΤ - In.gr

  • Επιστροφή στα πλήκτρα για καλύτερη ψυχική υγεία: Από τα smartphones των 1500 ευρώ στα κινητά με πορτάκι των 60
    Επιστροφή στα πλήκτρα για καλύτερη ψυχική υγεία: Από τα smartphones των 1500 ευρώ στα κινητά με πορτάκι των 60

    Όλο και περισσότεροι γυρνούν στα παραδοσιακά κινητά τηλέφωνα, θυσιάζοντας τις τεχνολογικές ευκολίες

    Πορτάκι, μεγάλα κουμπιά με νούμερα και μικρά γράμματα της αλφαβήτα, ένα πλήκτρο με ένα πράσινο τηλέφωνο και ένα με κόκκινο και το στρογγυλό κουμπί στη μέση που μας πλοηγεί στο μενού και στις εφαρμογές που έχει μέσα η συσκευή. Αυτό είναι το παραδοσιακό κινητό τηλέφωνο που όλοι κρατήσαμε στα χέρια μας κάποια στιγμή – άλλοι για μεγαλύτερο διάστημα, άλλοι για μικρότερο. Για πολλά χρόνια τώρα αυτού του είδους τα τηλέφωνα συνεχίζουν να υπάρχουν στην αγορά για τεχνολογικούς πελάτες μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να κατανοήσουν πως χρησιμοποιείται ένα smartphone. Οι λειτουργείες τους περιορίζονται απλά στο να καλούν κάποιον, να στέλνουν μηνύματα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις να έχουν ένα ξυπνητήρι και μια πολύ απλή κάμερα.
    Αυτά τα κινητά τηλέφωνα, που σε τίποτα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα εξελιγμένα android και ios λογισμικά, φαίνεται όμως να προσφέρουν κάτι που τα υπόλοιπα «έξυπνα» τηλέφωνα δεν μπορούν. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι λοιπόν, που ασπάζονται έναν πιο «αργό» τρόπο ζωής, φαίνεται ότι υιοθετούν την χρήση αυτών των συσκευών, προτιμώντας να θυσιάσουν ορισμένες ψηφιακές διευκολύνσεις μπροστά στην ηρεμία και την ευζωία που προσφέρει ένα κινητό με πορτάκι, κουμπιά και πέντε βασικές λειτουργίες. Το κίνητρό τους; Η επιθυμία να ανακτήσουν την ευημερία τους, να επανασυνδεθούν με τον πραγματικό κόσμο και να ξεφύγουν από τα νύχια της συνεχούς συνδεσιμότητας.
    Τι μου προσφέρει ένα παραδοσιακό κινητό τηλέφωνο;
    Τα τελευταία χρόνια τα smartphones είναι οι μόνιμοι σύντροφοί μας. Παρέχουν πρόσβαση στα πάντα, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τις τραπεζικές συναλλαγές, την ψυχαγωγία και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εργασίας μας - όλα στην παλάμη των χεριών μας. Σε μια εποχή λοιπόν όπου η ζωή μας είναι συνυφασμένη με τον ψηφιακό κόσμο, η ιδέα να παρατήσουμε ένα iPhone για ένα flip phone μοιάζει σχεδόν αδιανόητη. Ωστόσο, με αυτή την ευκολία των πρώτων έρχεται και ένα τίμημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο υπερβολικός χρόνος στην οθόνη, ειδικά στα smartphones, μπορεί να συμβάλει σε άγχος, κατάθλιψη και μείωση των προσωπικών αλληλεπιδράσεων. Η ανάγκη να παραμένουμε συνδεδεμένοι 24 ώρες το 24ωρο μπορεί να γίνει πιεστική, αφήνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται ψυχικά εξαντλημένοι και κοινωνικά απομονωμένοι.

    Εδώ μπαίνει το flip phone (το κινητό με πορτάκι), ως ένα σύμβολο απλούστερων εποχών που αντίθεση με τα αντίστοιχα smartphone, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βασική λειτουργικότητα. Δεν υπάρχει ατελείωτη κύλιση, ούτε ειδοποιήσεις που κάνουν ήχους κάθε λίγα δευτερόλεπτα, ούτε εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να μας κρατούν κολλημένους στην οθόνη. Για όσους αναζητούν ένα διάλειμμα από τον συνεχή καταιγισμό πληροφοριών, τα flip phones φαίνεται να προσφέρουν μια ιδανική ψηφιακή αποτοξίνωση.

    Το κόστος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, καθώς μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού θεωρεί την τιμή των περισσότερων smartphones απαγορευτική. Έτσι, για αυτούς που δίνουν έως και 2000 για ένα κινητό τηλέφωνο φαίνεται να υπάρχουν κι εκείνοι που προτιμούν να δώσουν 100 ευρώ για μια συσκευή που θα κάνει απλώς αυτό που λέει το όνομά της: να τηλεφωνεί.
    Ανακαλύπτοντας εκ νέου την ανθρώπινη σύνδεση

    Μία από τις πιο βαθιές επιπτώσεις της μετάβασης σε ένα flip phone ωστόσο, είναι ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει τις κοινωνικές μας αλληλεπιδράσεις. Χωρίς την απόσπαση της προσοχής από ένα smartphone, πολλοί ανακαλύπτουν ότι είναι πιο παρόντες στις συζητήσεις. Αντί ελέγχουν το Instagram ή να απαντούν σε ένα email όσο συνομιλούν με κάποιον, ασχολούνται πλήρως με το πρόσωπο που έχουν απέναντί τους. Πολλοί θεωρούν ότι αυτή η μετατόπιση της εστίασης μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερες, πιο ουσιαστικές συνδέσεις με την οικογένεια, τους φίλους, ακόμη και με αγνώστους.

    Επιπλέον, η απουσία κοινωνικών μέσων και εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων στα flip phones αναγκάζει τους ανθρώπους να είναι πιο προσηλωμένοι στην επικοινωνία τους. Οι άνθρωποι σηκώνουν και πάλι το τηλέφωνο για να καλέσουν αγαπημένα τους πρόσωπα ή να κανονίσουν συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, επαναφέροντας την προσωπική πινελιά στις αλληλεπιδράσεις τους.

    Ένα μικρό τίμημα;

    Φυσικά, η επιστροφή σε ένα κινητό τηλέφωνο δεν είναι απαλλαγμένη από τις προκλήσεις της. Πρώτον, η έλλειψη λειτουργικότητας smartphone σημαίνει ότι οι χρήστες χάνουν ευκολίες όπως το GPS, το mobile banking και τη δυνατότητα γρήγορης αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο. Οι καθημερινές εργασίες που κάποτε μπορούσαν να γίνουν με ένα πάτημα, απαιτούν τώρα περισσότερο προγραμματισμό και προνοητικότητα. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν δύσκολο να προσαρμοστούν στην πληκτρολόγηση σε αριθμητικό πληκτρολόγιο μετά από χρόνια χρήσης οθονών αφής.

    Αλλά αυτές οι ενοχλήσεις είναι ακριβώς αυτό που μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ελκυστικό. Η αδυναμία να ελέγχουν συνεχώς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή να μετακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να νιώθουν σαν ένα βάρος που τους έχει φύγει από τους ώμους. Η επιστροφή στην απλότητα τους επιτρέπει να επιβραδύνουν και να απολαμβάνουν τις στιγμές της ζωής χωρίς τη συνεχή πίεση να είναι «σε λειτουργία». Διαπιστώνουν ότι είναι πιο παραγωγικοί, λιγότερο αγχωμένοι και πιο συντονισμένοι με το περιβάλλον τους.
    Μια αυξανόμενη τάση με διαρκή αντίκτυπο

    Η τάση της επιστροφής στα κινητά τηλέφωνα είναι κάτι περισσότερο από μια νοσταλγική νεύση στο παρελθόν. Για πολλούς είναι μια συνειδητή απόφαση να δοθεί προτεραιότητα στην ψυχική υγεία και την ευημερία. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αυτή τη στροφή, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται απλώς για μια φευγαλέα μόδα, αλλά για ένα κίνημα προς την ανάκτηση του ελέγχου του χρόνου και της προσοχής του ατόμου. Για όσους έχουν κάνει το άλμα, τα οφέλη φαίνεται να επεκτείνονται πέρα από την προσωπική ευημερία, καθώς αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με τον κόσμο γύρω τους, πιο παρόντες στις σχέσεις τους και πιο ικανοποιημένοι από την καθημερινή τους ζωή.

    Είναι όμως αυτή η επιστροφή τελικά και η πιο σωστή επιλογή, ή μήπως δαιμονοποιούμε την τεχνολογία για να καλύψουμε την έλλειψη των δικών μας προσωπικών ορίων στη χρήση της;
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Apple Event 2024: Πότε παρουσιάζονται τα iPhone 16 – Επίσημη ανακοίνωση
    Apple Event 2024: Πότε παρουσιάζονται τα iPhone 16 – Επίσημη ανακοίνωση

    Αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίαση των iPhone 16 από την Apple.

    Η Apple ανακοίνωσε την ημερομηνία της επόμενης μεγάλης εκδήλωσής της, του λεγόμενου Apple Event 2024, κατά την οποία αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα τα iPhone 16. Έτσι, λοιπόν, τα νέα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας θα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στις 9 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 (ώρα Ελλάδας).

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «The Verge», το Apple Event 2024 έχει το σλόγκαν «It's Glowtime» και θα πραγματοποιηθεί στο «Steve Jobs Theater» στο Apple Park. ΗΗ μεγάλη αλλαγή στα iPhone 16 και 16 Plus αναμένεται να είναι η μετάβαση σε ένα κάθετα ευθυγραμμισμένο σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος. Ακόμα, τα τηλέφωνα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max ενδέχεται να αποκτήσουν μεγαλύτερες οθόνες, αλλά φημολογείται ότι θα διατηρήσουν τη γνωστή διάταξη τριών καμερών της Apple. Αυτά τα τηλέφωνα θα μπορούσαν, επίσης, να κυκλοφορήσουν σε ένα νέο χάλκινο χρώμα.

    Έρχεται το Apple Intelligence στα iPhone 16

    Πάντως, και τα τέσσερα μοντέλα της σειράς iPhone 16 αναμένεται να διαθέτουν το Action Button, το οποίο υπήρχε αποκλειστικά στη σειρά Pro με το iPhone 15. Τα νέα iPhone της Apple μπορεί, επίσης, να έχουν ένα νέο κουμπί αφιερωμένο στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό θα είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό της σειράς Pro ή θα είναι διαθέσιμο και σε όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 16.

    Η τεχνητή νοημοσύνη και τα χαρακτηριστικά Apple Intelligence της εταιρείας πιθανότατα θα αποτελέσουν μεγάλο μέρος του Apple Event 2024. Αυτή τη στιγμή, τα μόνα iPhone που υποστηρίζουν το Apple Intelligence είναι τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max, αλλά φημολογείται ότι ολόκληρη η σειρά iPhone 16 θα μπορεί να χρησιμοποιεί το Apple Intelligence. Η αμερικανική εταιρεία φημολογείται, επίσης, ότι θα λανσάρει το Apple Watch Series 10 και δύο εκδόσεις των νέων AirPods κατά την εκδήλωση Apple Event 2024.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο