Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 16:05

Συσκευές που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η σύγχρονη τεχνολογία μας φέρνει σε επαφή με καινοτομίες που δημιουργήθηκαν για να μας χαρίζουν μία εύκολη και λειτουργική καθημερινότητα. Ειδικά δε στον τομέα του σπιτιού και της φροντίδας του, τα τεχνολογικά “διαμαντάκια” μας εξοικονομούν όχι μόνο χρόνο, αλλά και χρήμα, και συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της ποιότητας της ζωής μας. Είναι όμως κάποια gadgets, που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και για αυτόν τον λόγο υπάρχουν απαραίτητα σε κάθε σπίτι.

Ποιες είναι αυτές οι συσκευές και γιατί είναι τόσο σημαντικές; Σας τα απαντάμε όλα παρακάτω! Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε!

Ηλεκτρονικός υπολογιστής

Δε θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε με το απόλυτο τεχνολογικό επίτευγμα, που άλλαξε για τα καλά τις συνήθειες των περισσοτέρων. Πολλοί το χρησιμοποιούμε για δουλειά, άλλοι πάλι για λόγους ψυχαγωγίας, το σίγουρο όμως είναι ότι ο υπολογιστής βρίσκεται σε κάθε σπίτι και είναι αγαπημένη συσκευή όλων των μελών της οικογένειας.

Είτε λοιπόν προτιμάτε την επιτραπέζια εκδοχή του, είτε “ορκίζεστε” στο λάπτοπ ή το macbook σας, το δημοφιλές αυτό gadget σάς έχει συντροφεύσει για αμέτρητες ώρες και αναμφισβήτητα αποτελεί μία από τις συσκευές - επανάσταση των τελευταίων δεκαετιών.

Smartphone

Το κινητό τηλέφωνο αποτελεί έναν μίνι υπολογιστή που χωράει στην τσέπη και μας κρατάει πάντοτε συνδεδεμένους. Η ιστορία του μετράει πάνω από πενήντα χρόνια, καθώς όσο και αν φαίνεται απίστευτο, η πρώτη συσκευή κατασκευάστηκε το μακρινό 1973. Από τότε έγινε το νούμερο ένα αγαπημένο gadget και τα σύγχρονα smartphones, είναι γεγονός ότι βρίσκονται σε κάθε σπίτι (πάνω από μία φορά!).

Το μικρό του μέγεθος σε συνδυασμό με τις ποικίλες εφαρμογές του, όπως είναι οι χάρτες, η κάμερα και τα social media, το κάνουν ιδιαίτερα δελεαστικό για όλες τις ηλικίες και οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να περάσουμε την ημέρα μας χωρίς το αγαπημένο μας κινητό.

Τηλεόραση

Μπορεί η έλευση του διαδικτύου να άλλαξε τις ψυχαγωγικές συνήθειας της πλειοψηφίας των ανθρώπων, ανακηρύσσοντας τον υπολογιστή την πιο απαραίτητη συσκευή, είναι αλήθεια όμως ότι ακόμα και σήμερα, η τηλεόραση αποτελεί δημοφιλές μέσο και βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Επιπλέον, η σύγχρονη εκδοχή της δεν προσφέρει μόνο άψογο ήχο και εικόνα, αλλά επιτρέπει και τη σύνδεση με το ίντερνετ. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι τέλειες προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός κατ’ οίκον σινεμά από την άνεση του καναπέ.

Είμαστε λοιπόν (σχεδόν!) σίγουροι ότι έχετε και εσείς τουλάχιστον μία smart tv στην κατοχή σας και είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη ενισχύσει την εμπειρία θέασης με τις διάφορες online πλατφόρμες προβολής ταινιών και σειρών.

Κλιματιστικό

Το καλοκαίρι στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, γίνεται ολοένα και θερμότερο και αρκετές μέρες του φτάνουν σε θερμοκρασίες ρεκόρ, δημιουργώντας μία συνεχόμενη δυσφορία. Λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα έρχεται να δώσει το γνωστό σε όλους μας κλιματιστικό, το οποίο είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται σε παραπάνω δωμάτια του κάθε σπιτιού.

Φυσικά, ο κρύος αέρας που αποδίδει μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ζεστό και να αποτελέσει την τέλεια πηγή θέρμανσης και για τους χειμερινούς μήνες. Τέλος, σας προτείνουμε να προτιμάτε κλιματιστικά με φίλτρα αέρα και ιονιστές, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εξουδετερώνουν τα βλαβερά αιωρούμενα σωματίδια και προστατεύουν από αλλεργίες και ασθένειες.

Σκούπα και σκουπάκια

Μία ακόμα συσκευή που υπάρχει σε κάθε σπίτι και ίσως να το βρείτε παραπάνω από μία φορές, είναι η ηλεκτρική σκούπα. Τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει ενισχυθεί από πολλούς τύπους της, όπως είναι οι σκούπες ρομπότ, στικ, ή ακόμα και τα μικρά (αλλά τόσο πρακτικά!) σκουπάκια. Στην περίπτωση πάλι που είστε στην αναζήτηση της τέλειας σκούπα, η ενεργειακή ετικέτα της θα σας καθοδηγήσει.

Εκεί θα βρείτε την ενεργειακή της κλάση, την ετήσια κατανάλωση ενέργειας, το επίπεδο θορύβου και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που θα σας οδηγήσουν στην αγορά που σας ταιριάζει. Κάντε λοιπόν την έρευνά σας και βρείτε την ηλεκτρική σκούπα που καλύπτει όλες σας τις ανάγκες.

Φτάνοντας στο τέλος, είμαστε σίγουροι ότι οι συσκευές που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι, δε σταματούν εδώ. Το πιο σημαντικό είναι να συντηρούνται σωστά, ώστε να διατηρηθούν στον χρόνο και να επιτελέσουν τον λειτουργικό τους σκοπό!

Κεντρική φωτογραφία: freepik

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 17:08
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο