Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 19:14

Πώς μπορώ να επαναφέρω μηνύματα στο Messenger;

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Έσβησες κατά λάθος ένα σημαντικό μήνυμα στο Messenger και τώρα το ψάχνεις; Δεν είσαι ο πρώτος και σίγουρα, ούτε και ο τελευταίος! Το ζήτημα όμως είναι μπορείς να το επαναφέρεις; Κι αν ναι πως;

Στο κείμενο αυτό θα επιχειρήσουμε να σου απαντήσουμε στο ερώτημα πως μπορείς να επαναφέρεις μηνύματα στο messenger. Υπό περιπτώσεις αυτό μπορεί να συμβεί.

Επαναφορά Αρχείων Μηνυμάτων στο Messenger

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να εξετάσεις αν εν τέλει δεν έχεις διαγράψει το μήνυμα, αλλά το έχεις αρχειοθετήσει. Είτε λόγω βιασύνης, είτε λόγω άγνοιας αρκετές φορές μπερδευόμαστε και θεωρούμε τα αρχειοθετημένα, ως διαγεγραμμένα. Στην πραγματικότητα οι συνομιλίες που αρχειοθετούμε, απλά δεν εμφανίζονται στην κύρια λίστα των συνομιλιών.

Πώς να δεις τα αρχειοθετημένα μηνύματα:

  1. Άνοιξε την εφαρμογή του Messenger.
  2. Πήγαινε στην αναζήτηση και πληκτρολόγησε το όνομα του ατόμου ή της ομάδας με την οποία είχες τη συνομιλία.
  3. Αν η συνομιλία είναι αρχειοθετημένη, θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Εάν τα μηνύματα είναι αρχειοθετημένα, θα τα δεις ξανά και μπορείς να συνεχίσεις τη συνομιλία κανονικά. Αν όμως τα έχεις διαγράψει, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα.

Τι γίνεται αν διαγράψω οριστικά τα μηνύματα;

Δυστυχώς, αν τα μηνύματα έχουν διαγραφεί οριστικά, δεν υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρεις απευθείας από το Messenger. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι που μπορείς να δοκιμάσεις:

  1. Επαναφορά από αντίγραφα ασφαλείας: Αν έχεις ενεργοποιήσει τη δυνατότητα να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στο Facebook ή σε άλλες συσκευές, μπορείς να ανακτήσεις τα διαγραμμένα μηνύματα. Αυτό ισχύει κυρίως για χρήστες που κάνουν τακτικά backup των δεδομένων τους.
  2. Χρήση τρίτων εφαρμογών: Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές και προγράμματα που ισχυρίζονται ότι μπορούν να ανακτήσουν διαγραμμένα μηνύματα από το Messenger. Ωστόσο, να είσαι προσεκτικός καθώς πολλές από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι ασφαλείς και μπορεί να παραβιάσουν την ιδιωτικότητά σου.
Επαναφορά λογαριασμού Messenger

Από εκεί και πέρα, αν το πρόβλημα σου είναι πως γενικότερα δεν μπορείς να συνδεθείς στο λογαριασμό σου στο Messenger και πάλι υπάρχει λύση. Εμείς θα εξετάσουμε το σενάριο που έχεις ξεχάσει τον κωδικό σου, ή για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείς να συνδεθείς. Υπάρχουν λοιπόν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να τον επαναφέρεις:

  • Χρησιμοποίησε το email ή τον αριθμό τηλεφώνου σου: Στην οθόνη σύνδεσης, κάνε κλικ στο «Ξέχασες τον κωδικό;» και ακολούθησε τις οδηγίες. Μπορείς να λάβεις έναν σύνδεσμο επαναφοράς είτε στο email σου είτε στο τηλέφωνό σου, ανάλογα με το τι έχεις συνδέσει στον λογαριασμό σου.
  • Επαλήθευση ταυτότητας: Αν δεν έχεις πρόσβαση ούτε στο email ούτε στο τηλέφωνό σου, η Facebook θα σου ζητήσει επιπλέον επαλήθευση ταυτότητας, όπως επαλήθευση μέσω φίλων σου στο Facebook.

Aπαραίτητες προφυλάξεις

Ενώ προσπαθείς να επαναφέρεις τα μηνύματά σου ή τον λογαριασμό σου, είναι σημαντικό να παραμείνεις ασφαλής. Απόφυγε τη χρήση αναξιόπιστων προγραμμάτων που μπορεί να υπόσχονται γρήγορες λύσεις. Η διαγραφή μηνυμάτων από το Messenger είναι συνήθως μόνιμη, οπότε η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη, όπως η δημιουργία τακτικών αντιγράφων ασφαλείας.

Η επαναφορά μηνυμάτων στο Messenger μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά με λίγη υπομονή και σωστή καθοδήγηση, μπορείς να βρεις τα χαμένα σου δεδομένα. Αν απλώς τα αρχειοθέτησες, η επαναφορά τους είναι πανεύκολη. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν έχουν διαγραφεί, οι επιλογές σου περιορίζονται σε αντίγραφα ασφαλείας ή εξωτερικές λύσεις, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός.

Σκέψου προληπτικά: δημιούργησε αντίγραφα ασφαλείας και φρόντισε να παρακολουθείς τις κινήσεις σου στο Messenger για να μην ξαναβρεθείς σε αυτή τη θέση!

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 12:12

Σχετικά Άρθρα

  • Προβλήματα σε Facebook, Messenger και Instagram
    Προβλήματα σε Facebook, Messenger και Instagram

    Προβλήματα παρουσιάζονται το πρωί του Σαββάτου στο Facebook, στο Instagram, καθώς και το Messenger.

    Συγκεκριμένα, όσοι χρήστες επιχειρούσαν για αρκετή ώρα να συνδεθούν μέσω υπολογιστή σε Facebook και Instagram έβλεπαν το μήνυμα «Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο».

    Ωστόσο, περίπου στις 10:30 τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν.

    Πηγή: in.gr

  • Η μεγάλη αλλαγή στο Messenger – Αυτό που ζητούσαν οι χρήστες εδώ και χρόνια
    Η μεγάλη αλλαγή στο Messenger – Αυτό που ζητούσαν οι χρήστες εδώ και χρόνια

    Ποιες αλλαγές αναμένονται στο Messenger σύμφωνα με τη Meta, τη μητρική εταιρεία του Facebook.

    Η μητρική εταιρεία του Facebook, η Meta, την Τετάρτη (09/04) αποκάλυψε μια τεράστια αναβάθμιση του Messenger που οι χρήστες επιθυμούσαν απεγνωσμένα εδώ και χρόνια.

    Μπορεί οι μέρες που δημιουργούσαμε ολόκληρα άλμπουμ φωτογραφιών στο Facebook μόνο και μόνο για να θυμηθούμε μια βραδινή έξοδο να έχουν περάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν πλέον να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους.

    Στην πραγματικότητα, συχνά προσπαθούμε απεγνωσμένα να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε στα χέρια μας κάθε στιγμιότυπο από μια εκδήλωση, μόνο και μόνο για να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να συγκρίνουμε όλες τις διαφορετικές γωνίες, τις αλλαγές φωτισμού και τις ιδιότητες της κάμερας. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι συχνά δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τον καλύτερο τρόπο αποστολής αυτών των φωτογραφιών. Ένα απλό iMessage; Ίσως μέσω του WhatsApp; Ή ακόμα και μέσω ενός φακέλου Google;

    Έτσι, με την ενημέρωση του Messenger από τη Meta, οι χρήστες μπορούν πλέον να στέλνουν φωτογραφίες σε HD, επιτρέποντας «πιο καθαρές και ευκρινείς φωτογραφίες στις συνομιλίες σας». Για να επωφεληθείτε από τη λειτουργία, απλά επιλέξτε μια εικόνα στο Messenger, ενεργοποιήστε την επιλογή HD και πατήστε «Αποστολή». Αν, στη συνέχεια, θέλετε να στείλετε επιπλέον φωτογραφίες σε HD, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις πατήσετε και να τις αποστείλετε.

    Η είδηση θα είναι αναμφίβολα ευπρόσδεκτη από τους χρήστες που έχουν διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν για την ποιότητα των φωτογραφιών που αποστέλλονται μέσω του Messenger. Πάντως, η δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών HD δεν είναι η μόνη ενημέρωση που έρχεται στο Messenger.

    Έρχονται και κοινόχρηστα άλμουμ φωτογραφιών

    Πάντως, σε σχετικό δελτίο Τύπου, η Meta ανακοίνωσε ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να δημιουργούν και κοινόχρηστα άλμπουμ με φίλους στην εφαρμογή. Για να δημιουργήσετε ένα άλμπουμ σε μια ομαδική συνομιλία, μπορείτε να επιλέξετε φωτογραφίες στην εφαρμογή και να πατήσετε «Δημιουργία άλμπουμ». Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα μια φωτογραφία στη συνομιλία για να εμφανιστεί η επιλογή «Δημιουργία άλμπουμ».

    Αφού δημιουργήσετε το άλμπουμ, μπορείτε απλώς να επιλέξετε φωτογραφίες και να πατήσετε «Προσθήκη στο άλμπουμ». Στη συνέχεια, όλοι στην ομαδική συνομιλία θα μπορούν να βλέπουν, να προσθέτουν, να διαγράφουν και να κατεβάζουν φωτογραφίες από το άλμπουμ.

    Η Meta έχει, επίσης, αυξήσει το μέγεθος των αρχείων που μπορούν να σταλούν μέσω του Messenger, εξηγώντας ότι «δεν χρειάζεται πλέον να βασίζεστε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την αποστολή μεγάλων αρχείων».

    Έτσι, αρχεία έως και 100MB μπορούν πλέον να αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής, με υποστηριζόμενες μορφές όπως Word, PDF και Excel. Τέλος, η ενημέρωση επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν νέες συνδέσεις, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR που έχει σχεδιαστεί για το Messenger, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε ένα όνομα ή έναν αριθμό για να βρείτε άλλους χρήστες στην εφαρμογή.

    Για να αρχίσεται μια συνομιλία χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR, μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» και πατήστε το εικονίδιο κωδικού QR. Από εκεί, ο άλλος χρήστης μπορεί είτε να σαρώσει τον κωδικό σας είτε να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο πατώντας «Κοινοποίηση».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Προβλήματα με το Messenger - Δεν κλείνουν οι συνομιλίες των χρηστών
    Προβλήματα με το Messenger - Δεν κλείνουν οι συνομιλίες των χρηστών

    Από το πρωί της Παρασκευής έχουν διαπιστώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα οι χρήστες στην Ελλάδα

    Πρόβλημα στη χρήση του Messenger αντιμετωπίζουν εδώ και μερικές ώρες οι χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής του Facebook.
    Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνεται, αδυνατούν να κλείσουν τις συνομιλίες τους στη χρήση της εφαρμογής σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αντίθετα, η λειτουργία στις κινητές συσκευές - τηλέφωνα και τάμπλετ - γίνεται κανονικά.
    Κάποιοι χρήστες έχουν αναφέρει αδυναμία σύνδεσης και στον λογαριασμό τους, ενώ παρόμοια προβλήματα είχαν παρουσιαστεί και πριν από περίπου μια εβδομάδα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Facebook: Αναστάτωση με το PIN που ζητάει το Messenger - Τι είναι και πώς λειτουργεί
    Facebook: Αναστάτωση με το PIN που ζητάει το Messenger - Τι είναι και πώς λειτουργεί

    Πονοκέφαλος στους χρήστες του Messenger έχει προκαλέσει το αίτημα του για PIN, ειδοποίηση που εμφανίστηκε τον τελευταίο καιρό.

    Πιο συγκεκριμένα, το Facebook ζητά από τους χρήστες να εισάγουν PIN για να εμφανιστούν και να φορτωθούν οι συνομιλίες τους καθώς για λόγους ασφαλείας, το ιστορικό συνομιλιών δεν θα εμφανίζεται αυτόματα στις νέες συσκευές.

    Πρόκειται για τη διαδικασία επαναφοράς των κρυπτογραφημένων συνομιλιών από άκρο σε άκρο με PIN στο Messenger.

    Πώς λειτουργεί

    Αν έχετε αποθηκεύσει τις συνομιλίες σας με την επιλογή «ασφαλούς αποθήκευσης» από το Messenger, μπορείτε να τις επαναφέρετε σε νέα συσκευή χρησιμοποιώντας PIN.

    Πρόκειται για το PIN που δημιουργήσατε όταν ενεργοποιήσατε για πρώτη φορά την ασφαλή αποθήκευση.

    • Επαναφορά συνομιλιών με χρήση PIN
    • Ανοίγετε το Messenger
    • Εισάγετε το PIN και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
    • Επαναφορά PIN

    Αν θέλετε να επαναφέρετε το PIN σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή στην οποία είναι ενεργοποιημένη η ασφαλής αποθήκευση.

    • Ανοίξτε το Messenger σε συσκευή με ενεργοποιημένη την ασφαλή αποθήκευση και πατήστε τη φωτογραφία προφίλ σας στη γωνία.
    • Πατήστε απόρρητο και ασφάλεια.
    • Πατήστε συνομιλίες κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.
    • Πατήστε ασφαλής αποθήκευση.
    • Πατήστε επαναφορά PIN.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Το Facebook κάνει τη μεγάλη ανατροπή: Εξετάζεται αλλαγή στο messenger που φέρνει τα πάνω – κάτω για τους χρήστες
    Το Facebook κάνει τη μεγάλη ανατροπή: Εξετάζεται αλλαγή στο messenger που φέρνει τα πάνω – κάτω για τους χρήστες

    H Meta φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να ενώσει ξανά το Facebook και το Messenger σε μια εφαρμογή.

    «Δοκιμάζουμε την ικανότητα να μπορούν οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στο inbox του Messenger μέσα από την εφαρμογή του Facebook και θα δείτε σύντομα να επεκτείνεται αυτή η δοκιμή. Πρακτικά, θέλουμε να είναι εύκολο και βολικό για τους χρήστες να συνδέονται και να μοιράζονται, είτε μέσω της Messenger εφαρμογής είτε απευθείας από το Facebook» ανέφερε ο επικεφαλής του Facebook, Tom Alison.

    «Θέλουμε να κάνουμε το Facebook το καλύτερο μέρος για κοινωνική εξερεύνηση και διαμοιρασμό» τόνισε.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Φτάνουν τα sms και τα μηνύματα: Μη φοβάστε να πάρετε τηλέφωνο – Θα σας κάνει καλό
    Φτάνουν τα sms και τα μηνύματα: Μη φοβάστε να πάρετε τηλέφωνο – Θα σας κάνει καλό

    Στη σύγχρονη εποχή, ακούμε συχνά τον όρο «απρόσωπη επικοινωνία», που χαρακτηρίζει την επαφή μέσω κοινωνικών διαδικτυακών πλατφορμών και μηνυμάτων. Τι στερούμαστε, τελικά, από αυτού του είδους την επικοινωνία και τι μπορεί να μας προσφέρει μια πιο άμεση επαφή, όπως μια τηλεφωνική κλήση;

    Αυτή τη στιγμή διαβάζετε αυτό το κείμενο. Αν, όμως, σηκώσετε τα μάτια σας και κοιτάξετε τριγύρω, αυτό που πιθανότατα θα αντικρίσετε είναι πολλούς ανθρώπους να κοιτούν μια οθόνη. Κάποιοι περνούν χρόνο απολαμβάνοντας το περιεχόμενο των κοινωνικών πλατφορμών, ενώ άλλοι επικοινωνούν. Πώς; Μέσω αναρτήσεων και μηνυμάτων.

    «Και τι απέγινε η εποχή που καλούσαμε κάποιον στο τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε;», θα αναρωτηθούν ορισμένοι. Μάλλον την έχουμε αφήσει πίσω, για χάρη νέων τάσεων, που προβάλλουν διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Άλλωστε, σε μια σύγχρονη πραγματικότητα, που «τρέχει» με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, μια τηλεφωνική κλήση μοιάζει να είναι πολυτέλεια.

    Κι όμως, ένα τηλεφώνημα με ένα αγαπημένο πρόσωπο μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την ψυχική υγεία, ειδικά των νέων ανθρώπων, που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν πολύ συχνά συναισθηματικές δυσκολίες. Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μελέτη για την μοναξιά που διεξήχθη το 2018 από το BBC, το 40% των νέων ηλικίας 16-24 ετών ανέφερε ότι αισθάνεται έντονη μοναξιά, ενώ ολοένα αυξανόμενα είναι τα περιστατικά νέων που αντιμετωπίζουν έντονο άγχος ή καταθλιπτικά συμπτώματα. Οι αριθμοί προκαλούν έντονο προβληματισμό, όμως σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα John Cacioppo, ίσως βρήκαμε μια απλή λύση για να καθησυχάζουμε τα αρνητικά συναισθήματα: Μια κλήση με ένα αγαπημένο πρόσωπο προσφέρει την απαραίτητη κοινωνική σύνδεση, που είναι ικανή να ρυθμίσει το νευρικό σύστημα και να επαναφέρει θετικά συναισθήματα. Ο δρ. Cacioppo υποστηρίζει ότι, όταν οι άνθρωποι νιώθουν εντονότερη μοναξιά, έχουν την τάση να αναζητούν πιο έντονα την ουσιαστική επαφή με τους άλλους, σαν έναν τρόπο αντιμετώπισης των αρνητικών συναισθημάτων που αισθάνονται. Μια τηλεφωνική κλήση είναι αρκετή για να προσφέρει τη ζητούμενη αίσθηση χαράς και ολοκλήρωσης, η οποία μάλιστα φαίνεται ότι παραμένει ακόμη και αφότου η κλήση ολοκληρωθεί.

    Έναντι των μηνυμάτων και άλλων, παρόμοιων μορφών επικοινωνίας, το βασικό πλεονέκτημα ενός τηλεφωνήματος είναι η άμεση επαφή. Αυτή η αμεσότητα είναι πολύτιμη για δύο λόγους: Πρώτον, μειώνει τον κίνδυνο παρεξηγήσεων, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα άμεσων ερωταπαντήσεων, με ξεκάθαρα μηνύματα. Δεύτερον, φέρει το βασικό χαρακτηριστικό της φωνητικής επικοινωνίας. Ένας όγκος επιστημονικών στοιχείων υποστηρίζει ότι ο τόνος και το ύφος της φωνής είναι πιο σημαντικά ακόμη και από το περιεχόμενο αυτών που συζητώνται. Σύμφωνα με τον Αμερικανό ψυχολόγο, Albert Mehrabian, σε μια τηλεφωνική κλήση, το αποτέλεσμα της επικοινωνίας εξαρτάται κατά 38% από τα χαρακτηριστικά της φωνής και μόλις 7% από το περιεχόμενο της συνομιλίας.

    Παράλληλα, η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων μπορεί να ενισχύσει τη σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που επικοινωνούν και να τους φέρει πιο κοντά. Το αίσθημα της εμπιστοσύνης που καλλιεργείται προκαλεί αλλαγές στη χημεία του σώματος, παράγοντας ωκυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης, αλλά και μια ελάχιστη ποσότητα κορτιζόλης.

    Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από μια τηλεφωνική επικοινωνία;

    1. Φωνητική ή βιντεοκλήση;

    Μια τηλεφωνική κλήση μπορεί να σας προσφέρει μια ουσιαστική επικοινωνία. Μια βιντεοκλήση, όμως, σας χαρίζει τη δυνατότητα να δείτε το αγαπημένο σας πρόσωπο. Έτσι, εκτός από τον τόνο της φωνής, υπάρχουν και οι εκφράσεις του προσώπου, που ενισχύουν την κοινωνική σύνδεση και τα θετικά συναισθήματα.

    2. Προγραμματισμένη κλήση ή έκπληξη;

    Ένα απρόσμενο τηλεφώνημα σε ένα αγαπημένο πρόσωπο είναι σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη. Υπάρχει, ωστόσο, η πιθανότητα να μη μπορέσει να απαντήσει κι έτσι η προσπάθεια για επικοινωνία να «ναυαγήσει». Αντιθέτως, μια προγραμματισμένη συνομιλία θα σας γλιτώσει από αυτό το δυσάρεστο ενδεχόμενο.

    3. Ποιο το θέμα συζήτησης;

    Κάποιοι προτιμούν να μιλούν για ευχάριστα θέματα, ενώ άλλοι έχουν την ανάγκη να μιλήσουν για εκείνα που πραγματικά τους απασχολούν. Η ουσία είναι απλή: Διαλέξτε ένα θέμα συζήτησης που θα σας κάνει να νιώσετε καλά.

    4. Επικοινωνήστε τηλεφωνικά με κάποιον ενώ ασχολείστε με κάτι άλλο

    Μπορεί μια τηλεφωνική συνομιλία να λειτουργεί ως πλαίσιο χαλάρωσης, χωρίς να απαιτείται απαραίτητα να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο τι λέγεται. Μπορεί, για παράδειγμα, να παίζετε ένα παιχνίδι ή να παρακολουθείτε τηλεόραση καθώς μιλάτε. Και πάλι, η κοινωνική σύνδεση είναι ισχυρή και αποφέρει τα οφέλη της, «ξεθωριάζοντας» το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα.

    Πηγή: Ygeiamou.gr

  • Τρία κόλπα για να διαβάσετε ένα μήνυμα στο WhatsApp χωρίς να δει ο αποστολέας ότι διαβάστηκε
    Τρία κόλπα για να διαβάσετε ένα μήνυμα στο WhatsApp χωρίς να δει ο αποστολέας ότι διαβάστηκε

    Οι χρήστες του WhatsApp έχουν μερικά μυστικά κόλπα στη φαρέτρα τους για να διαβάζουν κείμενα χωρίς να το γνωρίζει ο αποστολέας.

    Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αυτές οι συμβουλές μπορούν να δώσουν στους χρήστες επιπλέον χρόνο για να σκεφτούν την τέλεια απάντηση.

    Πρώτος τρόπος: Κρατήστε πατημένο το μήνυμα

    Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κρατήσετε πατημένο το μήνυμα όταν εμφανίζεται στην κλειδωμένη οθόνη ενός Apple iPhone.

    Η λειτουργία, γνωστή ως «super stealth mode», ανοίγει ένα πλαίσιο προεπισκόπησης του πλήρους κειμένου αρκεί να κρατάτε το δάχτυλό σας στην οθόνη.

    Το τέχνασμα παρακάμπτει εντελώς την εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι ο αποστολέας δεν θα μάθει ποτέ ότι διαβάστηκε.

    WhatsApp: Απενεργοποιήστε τα αποδεικτικά ανάγνωσης

    Μια άλλη μέθοδος είναι να απενεργοποιήσετε τα αποδεικτικά ανάγνωσης.

    Το WhatsApp ενεργοποιεί αυτόματα αυτή με την εγκατάσταση της εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να δουν πότε έχει διαβαστεί το μήνυμά τους όταν τα δύο μικρά τικ στην κάτω δεξιά γωνία του μηνύματος γίνουν μπλε.

    Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στην εφαρμογή WhatsApp.

    Κάντε κλικ στο Λογαριασμός > Απόρρητο > Αποδεικτικά ανάγνωσης > και μετά απενεργοποιήστε την επιλογή.

    Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα...

    Αυτή η δυνατότητα δεν ισχύει για μηνύματα, φωτογραφίες ή βίντεο που μοιράζονται σε ομαδικές συνομιλίες.

    Ομοίως, όταν κάποιος στέλνει ένα φωνητικό μήνυμα, δεν μπορείτε να αποφύγετε τα μπλε τικ, ακόμα κι αν έχετε απενεργοποιήσει την επιλογή αποδεικτικά ανάγνωσης.

    Βάλτε το iPhone σε λειτουργία πτήσης

    Ένας τρίτος τρόπος είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στο iPhone μετά τη λήψη ενός μηνύματος.

    Η λειτουργία πτήσης διακόπτει την πρόσβαση του smartphone σε 4G και WiFi, πράγμα που σημαίνει ότι το WhatsApp δεν θα καταγράψει ότι το μήνυμα έχει διαβαστεί.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • «Και εγώ σε δημοσιεύω» στην Ιταλία: Οι γυναίκες αναρτούν τα μηνύματα μίσους που λαμβάνουν
    «Και εγώ σε δημοσιεύω» στην Ιταλία: Οι γυναίκες αναρτούν τα μηνύματα μίσους που λαμβάνουν

    Νέο κίνημα στην Ιταλία για την δημοσίευση από τις γυναίκες σεξιστικών σχολίων και μηνυμάτων μίσους

    Η πρωτοβουλία «Και εγώ σε δημοσιεύω» για την ανάρτηση υβριστικών και σεξιστικών σχολίων στο διαδίκτυο ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη (23/11) στην Ιταλία.

    Πρόκειται για ιδέα της πρώην προέδρου της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, την οποία στήριξαν πολλές άλλες γυναίκες, επώνυμες και μη.

    Στο εξής, θα αναρτούν τα μηνύματα που λαμβάνουν από άνδρες, κυρίως, οι οποίοι τις προσβάλλουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σεξιστικά ή και υβριστικά σχόλια.

    Μεταξύ των άλλων, το νέο αυτό κίνημα στηρίζουν και τραγουδίστριες όπως η Έμμα Μαρόνε, η Νίνα Τζίλι, η Αρίζα, αλλά και η πρώην υπουργός Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων, Μαρία Έλενα Μπόσκι.

    Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν όλοι να δουν τα μηνύματα και τα ονόματα των λεγόμενων «haters», ανθρώπων που χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να διαδίδουν μηνύματα μίσους και βίας.

    «Πρόκειται για λόγια που εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην προκαλούν μώλωπες, αλλά στην πραγματικότητα πληγώνουν και κάνουν ανεπανόρθωτες ζημιές», δήλωσε η Μπολντρίνι.

    Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η ψηφιακή βία απομονώνει τις γυναίκες και σε ορισμένες περιπτώσεις τις φέρνει σε βαθιά απόγνωση.

    Υπεύθυνοι, πολλές φορές, είναι και πρώην σύντροφοι που δεν δέχονται ότι επήλθε χωρισμός και θέλουν να εκδικηθούν τις γυναίκες, με ανάρτηση, κάποιες φορές, προσωπικών φωτογραφιών.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο