Viral

Ινδία: Κάτοικοι χωριού πετούν ο ένας στον άλλον... κοπριά αγελάδας σε αλλόκοτο φεστιβάλ

Ινδία: Κάτοικοι χωριού πετούν ο ένας στον άλλον... κοπριά αγελάδας σε αλλόκοτο φεστιβάλ

Για τα άτομα που συμμετέχουν με ενθουσιασμό στο φεστιβάλ Γκόρε Χάμπα, ο «πόλεμος» με μπάλες από κοπριά δεν προσφέρει μόνο διασκέδαση, αλλά πιστεύεται ότι έχει και «θεραπευτική επίδραση»

Το πασάλειμμα με περιττώματα αγελάδας σίγουρα δεν ακούγεται μια ευχάριστη εμπειρία, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Ωστόσο, για τα άτομα που συμμετέχουν με ενθουσιασμό στο φεστιβάλ Γκόρε Χάμπα σε ένα χωριό της Ινδίας, ο «πόλεμος» με μπάλες από κοπριά δεν προσφέρει μόνο διασκέδαση, αλλά πιστεύεται ότι έχει και «θεραπευτική επίδραση».

Σύμφωνα με το Russia Today, η «μάχη» με πυρά από κόπρανα αγελάδων είναι μια καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών του φεστιβάλ Γκόρε Χάμπα, στο χωριό Γκουματαπούρα της νότιας Ινδίας. Κάθε χρόνο, μετά τον εορτασμό του Ντιβάλι, οι χωρικοί (και οποιοσδήποτε θέλει να... μοιραστεί την πρωτότυπη εμπειρία) συμμετέχουν στον «κοπριο-πόλεμο».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αγελαδινή κοπριά «αξιοποιείται» από κατοίκους αγροτικών περιοχών της Ινδίας για πολλούς σκοπούς, από τη μόνωση των σπιτιών μέχρι την χρήση της σε φούρνους ως «καύσιμο». Πριν τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, στο συγκεκριμένο χωριό η κοπριά στοιβάζεται σε μεγάλους σορούς, ώστε όσοι συμμετέχουν στη μάχη να μην «ξεμείνουν» νωρίς από πυρομαχικά. «Αν και δείχνει αρκετά ανθυγιεινό να πασαλείβεις το σώμα σου από πάνω μέχρι κάτω με περιττώματα, οι συμμετέχοντες πιστεύουν ότι όχι μόνο είναι αβλαβές, αλλά μπορεί να θεραπεύσει και ασθένειες», αναφέρει το RT.

Ένας από τους χωρικούς, ονόματι Πραμπού δήλωσε στο ρωσικό μέσο: «Η αγελαδινή κοπριά είναι ένα πολύ φυσικό υλικό και έχει πολλά ιατρικά οφέλη. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι πετώντας κοπριά ο ένας στον άλλον κινδυνεύουμε από μολύνσεις και αρρώστιες. Ωστόσο πιστεύουμε στο θεό Beereshwara και παίζουμε με την κοπριά, χωρίς να παθαίνουμε τίποτα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φεστιβάλ προωθεί την ισότητα, αφού μπορεί να συμμετέχουν όλοι, ανεξάρτητα από την κάστα που ανήκουν. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη μάχη, αλλά τους επιτρέπεται να την παρακολουθήσουν ως θεατές.
Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup