Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 21:47

Viral: Παίκτης τοπικής ομάδας πέρασε… όλους τους αντιπάλους και σκόραρε

Γράφτηκε από
Ad Slot

Υποψήφιο για γκολ της χρονιάς θα μπορούσε να είναι το τέρμα που σημείωσε ο ποδοσφαιριστής της Πορτουγαλέτε στο τοπικό πρωτάθλημα της Ισπανίας

Το γκολ του Τσίνο στο 15ο λεπτό της αναμέτρηση της Πορτουγαλέτε με την Αριθναμπάρα, στο τοπικό πρωτάθλημα της Ισπανίας, θα μπορούσε να πάρει το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας»!

Ο ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας πέρασε σα… σταματημένους τους αντιπάλους του και, αφού πέρασε τον τερματοφύλακα, έστειλε τα μπάλα στην εστία.

Esta jugada individual de Chino del @clubportugalete es una de nuestras candidas al Premio Puskas de Footters ? pic.twitter.com/VWMDlx2Qv9

— Footters ⚽ (@footters) 30 Δεκεμβρίου 2019

Πηγή: Sport-fm.gr - Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 19:48

Σχετικά Άρθρα

  • Λάρισα: Απαράδεκτες εικόνες σε πρωτάθλημα τοπικού ποδοσφαίρου - Έδειραν διαιτητή επειδή απέβαλε παίκτη τους
    Λάρισα: Απαράδεκτες εικόνες σε πρωτάθλημα τοπικού ποδοσφαίρου - Έδειραν διαιτητή επειδή απέβαλε παίκτη τους

    Ανεκδιήγητες εικόνες καταγράφηκαν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας.

    Όλα ξεκίνησαν, όταν ο διαιτητής στο 77ο λεπτό του αγώνα με το σκορ να είναι 2-1 υπέρ των φιλοξενουμένων, απέβαλε παίκτη της Μαρμαρίνης με δεύτερη κίτρινη κάρτα «για αντιαθλητική συμπεριφορά».

    Ακολούθησε και δεύτερη αποβολή παίκτη της γηπεδούχου ομάδας επίσης «για αντιαθλητική συμπεριφορά», αλλά και για «εξύβριση» και «απειλή»!

    Μετά τις δύο αποβολές άτομα που συνδέονται με τη γηπεδούχο ομάδα των έσπρωξαν, ρίχνοντας τον κάτω, κι άριχισαν να του ρίχνουν κλωτσιές, ενώ άτομο της γηπεδούχου ομάδας – εκπρόσωπος – προσπάθησε να τον προστατεύσει, σύμφωνα με το onlarissa.

    Το παιχνίδι όπως ήταν αναμενόμενο διακόπηκε στο 80ο λεπτό, ενώ διαιτητής και παρατηρητής αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια και κάλεσαν την αστυνομία για να αποφευχθούν τα χειρότερα!

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Τέτοια διακοπή αγώνα δεν ξανάγινε - Εισέβαλαν αυτοκινητάκια με καπνογόνα
    Τέτοια διακοπή αγώνα δεν ξανάγινε - Εισέβαλαν αυτοκινητάκια με καπνογόνα

    Πολλές αιτίες διακοπής παιχνιδιού έχουμε δει ανά τα χρόνια στα ποδοσφαιρικά γήπεδα τόσο της Ελλάδας, όσο και του υπόλοιπου πλανήτη, αλλά αυτό που έγινε στην αναμέτρηση Χάνσα Ρόστοκ - Αμβούργο είναι μία πραγματική… καινοτομία.

    «Εισέβαλαν» αυτοκινητάκια

    Ο αγώνας για τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας διακόπηκε προσωρινά στο 10ο λεπτό της επειδή στον αγωνιστικό χώρο «εισέβαλαν» δύο τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια που πάνω τους έφεραν ανοιγμένα μπλε και λευκά καπνογόνα!

    Μάλιστα, όταν οι άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου κατάλαβαν τι είχε συμβεί, ξεκίνησαν να.. κυνηγούν τα μικρά αυτοκινητάκια.

    Τελικά, κατάφεραν να τα απομακρύνουν, ο καπνός εξαφανίστηκε και ο αγώνας συνεχίστηκε. Για την ιστορία, η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 2-2.

    Πηγή: ethnos.gr

  • ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος οι δηλώσεις Κούγια – Να πάρουν θέση Μητσοτάκης, Φλωρίδης και Βρούτσης
    ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος οι δηλώσεις Κούγια – Να πάρουν θέση Μητσοτάκης, Φλωρίδης και Βρούτσης

    Τι αναφέρουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σαρακιώτης, Αλ. Μεϊκόπουλος και Ρ. Χρηστίδου για τις καταγγελίες Κούγια περί εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Εξηγήσεις, αλλά και παρεμβάσεις από τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιώργο Φλωρίδη και Γιάννη Βρούτση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου και νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

    Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, αρμόδιος για τον Αθλητισμό και Βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών αρμόδια για ζητήματα διαφάνειας και Βουλευτής Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Ραλλία Χρηστίδου, αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση:

    «Στις πρόσφατες δηλώσεις του ο Αντιπροέδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε πρωτοφανείς καταγγελίες μιλώντας για “εγκληματική οργάνωση που έχει καθίσει σαν βδέλα πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο”, αναφέροντας ότι, “πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου”, ότι, “δεν είναι δυνατόν εγκληματική οργάνωση να διοικεί το ποδόσφαιρο”, κάνοντας λόγο για ανθρώπους που “δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και κυκλοφορούν με τεράστια αυτοκίνητα, με τεράστιους μισθούς” και συνεχίζοντας, επέρριψε ευθύνες προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό λέγοντας “υπεύθυνος είναι αυτός που είναι πολιτικός προϊστάμενος του Κράτους”, προσκαλώντας τον “να πάρει θέση και να διακόψει το ελληνικό πρωτάθλημα, να μη συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ομπρέλα του ανιψιού του σε όλους αυτούς τους εγκληματίες”. Οι ως άνω καταγγελίες συνιστούν κόλαφο και υποχρεώνουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Αθλητισμού όχι μόνο να πάρουν δημοσίως, ξεκάθαρη θέση απέναντι στα καταγγελλόμενα, αλλά και να προβούν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις που θα προασπίσουν τη διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Στη δε επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός γίνεται λόγος για “μόρφωμα που σαπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο δεν αντιμετωπίζεται ποδοσφαιρικά”, δείχνοντας ξεκάθαρα την ίδια την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τις αρμόδιες Αρχές. Σε κάθε περίπτωση καθίσταται σαφές ότι, ο δήθεν ορμητικός μεταρρυθμιστικός οίστρος της Κυβέρνησης έχει εγκλωβιστεί στις συμπληγάδες των επιχειρηματικών συμφερόντων που την στήριξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είναι πλέον μάταιο να αναμένει κανείς, από μία Κυβέρνηση που ισορροπεί διαρκώς ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα, να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μόνο μια πολιτική δύναμη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις μπορεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειες που επικρατούν στο χώρο του αθλητισμού».

    Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Ένας χρόνος από τον θάνατο του Πελέ: Έντυσαν με την φανέλα του το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο
    Ένας χρόνος από τον θάνατο του Πελέ: Έντυσαν με την φανέλα του το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο

    Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, ο «Βασιλιάς» του ποδοσφαίρου συνεχίζει να μετακινεί τους υπηκόους του. Περίπου επτά χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν φέτος από τον πρώτο όροφο του μαυσωλείου-, κατακόρυφου Μνημείο Οικουμενικής Νεκρόπολης («Ecumenical Memorial Necropolis»), όπου είναι θαμμένος ο Πελέ, στο Σάντος.

    Ο Χριστός με τη φανέλα με τον αριθμό 10

    Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι απέτισαν φόρο τιμής στον Πελέ τοποθετώντας τη φανέλα με τον αριθμό 10 που είχε με την Εθνική Βραζιλίας, στο εμβληματικό άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

    Με το εθνόσημο αυτό, κατέκτησε 3 Παγκόσμια Κύπελλα πράγμα που τον έκανε να αγαπηθεί όσο κανένας άλλος και να τιμηθεί ως «βασιλιάς».

    Στην τελετή φωταγώγησης του αγάλματος έστειλε μήνυμα και ο Πάπας Φραγκίσκος, στη μνήμη του Πελέ, ο οποίος ήταν Καθολικός πιστός.

    Το μήνυμα του Πάπα ανέφερε: «Ο ο κ. Edson Arantes do Nascimento, παγκοσμίως γνωστός ως Πελέ, ήταν αναμφίβολα ένας άνθρωπος που έδειξε στη ζωή του όλα τα θετικά χαρακτηριστικά ενός αθλητή. Η μνήμη του «βασιλιά του ποδοσφαίρου» παραμένει ανεξίτηλη στο μυαλό πολλών και ωθεί τις νέες γενιές να αναζητήσουν στον αθλητισμό ένα μέσο για να ενισχύσουν τους δεσμούς ενότητας μεταξύ μας».

    Πηγή: ethnos.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/EPA/WILL OLIVER

  • «Στοπ» στην παρουσία φιλάθλων στους αγώνες της Super League - Όλα τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας
    «Στοπ» στην παρουσία φιλάθλων στους αγώνες της Super League - Όλα τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

    Stop στην παρουσία φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League (αλλά της Super League 1, όπου συμμετέχουν οι δεύτερες ομάδες των παραδοσιακά ισχυρών συλλόγων) βάζει η κυβέρνηση για το επόμενο δίμηνο. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης το μέτρο δεν θα ισχύει για τα παιχνίδια εντός των ελληνικών τειχών, αλλά και για τους ευρωπαϊκούς αγώνες, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League.

    Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη για κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι θα εκδίδεται μια σχετική ΚΥΑ και παράλληλα το μέτρο θα επανεξεταστεί μετά την πάροδο των δύο μηνών.

    «Αντιλαμβανόμαστε την οργή κάποιον εξ αυτών γιατί η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ευθύνη. Αφορά, βέβαια, το σύνολο των γηπέδων γιατί δεν ξεκίνησε το φαινόμενο την τελευταία εβδομάδα και δεν συμβαίνει σε ένα με δύο συλλόγους. Δεν είναι μοναδική παρέμβαση. Δεν θα ήταν αρκετό το κλείσιμο και θα είχε βάση η κριτική όσων έχουν αγοράσει εισιτήρια», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

    Σε ό,τι αφορά, τους κατόχους διάρκειας ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι είναι η «δική τους συνεισφορά, η δική τους θυσία» για να λύσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που ξεκινά από το ποδόσφαιρο και πάει στις γειτονιές. «Θέλουμε να επιστρέψει η κοινωνία με ασφάλεια στα γήπεδα. Αυτή τη στιγμή μέχρι να εξασφαλιστούν οι προδιαγραφές δεν είναι ασφαλή η παρουσία φιλάθλων και στις υπόλοιπες θύρες.

    Οι παρεμβάσεις ξεκινάμε από τη ρίζα του προβλήματος και έχουν μια συνολική λογική», προσέθεσε. Ο ίδιος στη συνέχεια τόνισε ότι η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση της βίας. «Συγκεκριμένες αλλαγές έχουν γίνει στο νομικό πλαίσιο που τιμωρεί τέτοια εγκλήματα», είπε και θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από καιρό είχε υπογραμμίσει ότι σε περίπτωση που «δεν είμαστε στην ίδια σελίδα, τότε θα πάρουμε περαιτέρω μέτρα». «Ελπίζουμε μόνο για δύο μήνες γιατί κάποιοι δεν τα τήρησαν όλοι ή δεν τα τήρησαν όπως πρέπει», προσέθεσε.

    Τα μέτρα

    Σε ό,τι αφορά τα μέτρα αυτά έχουν ως εξής:

    1. Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της super league 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας. Εκδίδεται σήμερα σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει, παράλληλα, ότι με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

    Η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής της αναστέλλεται έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

    Η πρώτη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League, ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για προφανείς λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.

    2. Έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της εφαρμογής της, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

    Ενδεικτικά μέχρι την ημερομηνία αυτή θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων:

    - Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της super league 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και

    - Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επιπρόσθετα μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

    3. Αύριο, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

    Επιπλέον, οι Υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Μητσοτάκης: Θα κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών - Ένας σύνδεσμος σε κάθε ομάδα
    Μητσοτάκης: Θα κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών - Ένας σύνδεσμος σε κάθε ομάδα

    Κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν

    Σε κοινές δηλώσεις προχωρούν αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν μετά την κατ'ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τους Big 4 του ελληνικού πρωταθλήματος ενόψει της έναρξής του το Σαββατοκύριακο και στη σκιά της δολοφονίας του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή από φανατικούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

    «Φτάνει πια με την αθλητική βία, πρέπει να σταματήσει», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της UEFA και πρέπει να γίνουν βήματα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Είμαστε εξαγριωμένοι γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν τους αγώνες ποδοσφαίρου για εγκληματικές πράξει, ήταν δύσκολο για εμάς να έρθουμε εδώ μετά τα τρομερά επεισόδια» ανέφερε επίσης ο κ.Τσέφεριν.

    «Συμμορίες με πρόσχημα τους αγώνες οργανώνουν ραντεβού θανάτου», ανεφερε από πλευράς του ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε ότι αυστηροποιούνται οι ποινές για την οπαδική βία.

    Ως ένα ακόμα μέτρο ο πρωθυπουργός ανέφερε πως θα κλείσουν οι λέσχες των ομάδων και θα υπάρχει μόνο ένας επίσημος σύνδεσμος ενώ υπάρχει επίσης και ως σκέψη να κλείσουν στα γήπεδα και οι θύρες των οργανωμένων οπαδών.

    Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε πως μαζί με τον προεδρο της UEFA συζητήθηκε να δημιουργηθεί ένα παρατηρητήριο με τις ομάδες σε ολη την Ευρώπη για το ποιοι σύλλογοι είναι αδελφοποιημένοι με ποιους προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος.

    Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις:

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκαν τα εξής θέματα:

    • Η ολιστική μελέτη που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλεξάντερ Τσέφεριν σε συνάντησή τους στο μέγαρο Μαξίμου στις 25 Φεβρουαρίου του 2020, με την ΕΠΟ όμως να αντιδρά και να μην την εφαρμόζει μέσω συνεχών προσκομμάτων και αναβολών, με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης.
    • Το κύκλωμα των «στημένων» αγώνων -τη σχετική έρευνα της Ιντερπόλ είχε αναδείξει με πρωτοσέλιδά του το iEidiseis- με τη δικαστική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά να καθυστερεί χαρακτηριστικά.
    • Η επαγγελματική διαιτησία και το θέμα της ΕΠΟ, ενώ στην πορεία εκτιμάται ότι θα τεθούν και άλλα θέματα - Έχει δε ίσως ένα ενδιαφέρον ότι στη σύσκεψη δεν έχει κληθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος.

    Πηγή: ieidiseis.gr

  • Ελ Σαλβαδόρ: Τραγικός ο απολογισμός από το ποδοπάτημα οπαδών - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 100 τραυματίες
    Ελ Σαλβαδόρ: Τραγικός ο απολογισμός από το ποδοπάτημα οπαδών - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 100 τραυματίες

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια συνωστισμού οπαδών που επιχειρούσαν να μπουν μέσα στο γήπεδο «Κουσκατλάν» της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα των προημιτελικών (Clausura 2023) μεταξύ Αλιάνσα και FAS (Futbolistas Asociados Santanecos), ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας της Κεντρικής Αμερικής στο Twitter.

    Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο εξέφρασε, σε δήλωσή του, «τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους μετά τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στο Ελ Σαλβαδόρ».

    Το χρονικό της τραγωδίας - Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες -, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca-, πολυάριθμοι οπαδοί της Αλιάνσα προσπάθησαν να εισέλθουν στο στάδιο χωρίς εισιτήριο, και μερικοί από αυτούς μάλιστα με ψεύτικα εισιτήρια, έσπασαν μια πόρτα πρόσβασης στο γήπεδο, γεγονός που προκάλεσε ταραχή.

    Lamentable. Reportan estampida en el Estadio Cuscatlán de El Salvador

    Informa @CNNEE que ha aumentado a 12 el número de muertospic.twitter.com/4WCTorm86G

    — Luis Omar Tapia (@LuisOmarTapia) May 21, 2023

    «Υπήρχαν μόνο δύο ανοιχτές πόρτες σε ολόκληρο το γήπεδο. Οι άνθρωποι που ήταν έξω ήθελαν να μπουν με το ζόρι, έπεσαν όλοι από πάνω μας», είπε ένας οπαδός σε μια μαρτυρία που συνέλεξε η La Prensa Grafica.

    «Πριν από τις 7 το βράδυ, η αστυνομία είχε κλείσει τις πόρτες. Δεν μας άφηναν να μπούμε και υπήρχε μεγάλος αριθμός οπαδών που είχαν πληρώσει εισιτήρια. Ήταν παιδιά, ηλικιωμένοι άνθρωποι. Έπρεπε κυριολεκτικά να ρίξουμε την πύλη για να αναπνεύσουμε, γιατί ήταν πολύς ο κόσμος και πνιγόμασταν», εξήγησε ένας από τους πληγέντες οπαδούς.

    Μεταξύ των επιζώντων του ποδοσφαίρου, η Σάντα Γκουζμάν, 40 ετών, εισήχθη στο Εθνικό Νοσοκομείο Rosales στην πρωτεύουσα. «Δεν μπορούσα καν να αναπνεύσω, με έπνιγαν», είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) νωρίς σήμερα (21/5) το πρωί καθώς έφευγε από το νοσοκομείο.

    Μπροστά από την πύλη, «ο κόσμος με έσπρωχνε να μπω στο γήπεδο, δεν μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω πίσω, έπαθα κρίση, ήταν πολύς κόσμος από πάνω μου. Λιποθύμησα και όταν ξύπνησα, ήμουν στο νοσοκομείο», εξήγησε.

    Η εθνική αστυνομία του Ελ Σαλβαδόρ διέταξε να κλείσουν οι πόρτες και, σύμφωνα με τη δήλωση αρκετών οπαδών, έριξε ακόμη και δακρυγόνα στους οπαδούς που προσπαθούσαν να μπουν στο γήπεδο. Σύμφωνα με την αστυνομική εκδοχή δεν έγινε ποτέ χρήση δακρυγόνων.

    Περισσότερα από 500 άτομα χρειάστηκε να λάβουν φροντίδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Κεντρική Αμερική. «Τα 100 άτομα που επλήγησαν περισσότερο μεταφέρθηκαν σε υγειονομικές εγκαταστάσεις, με ορισμένα από αυτά να παρουσιάζουν συμπτώματα ασφυξίας και άλλους τραυματισμούς».

    🇸🇻 | URGENTE. TRAGEDIA EN EL SALVADOR:

    ▪️ 12 muertos
    ▪️ 500 atenciones de primeros auxilios
    ▪️ 100 personas trasladadas a tres centros hospitalarios pic.twitter.com/h6KYEY056V

    — Alerta Mundial (@AlertaMundial2) May 21, 2023

    Παίκτες και των δύο ομάδων συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης των τραυματιών μέσα στο γήπεδο.

    Έρευνα για το περιστατικό

    «Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Σαλβαδόρ λυπάται βαθιά για τα γεγονότα που συνέβησαν στο στάδιο Κουσκαλτάν», έγραψε η ομοσπονδία στο Twitter. «Εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη στους συγγενείς των πληγέντων και των νεκρών σε αυτό το περιστατικό».

    Το tweet πρόσθεσε ότι η ομοσπονδία θα ζητήσει αμέσως έρευνα για το περιστατικό.

    Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε έχει ήδη ανακοινώσει διεξοδική έρευνα για την τραγωδία. «Όλοι θα ερευνηθούν: ομάδες, μάνατζερ, γήπεδο, εκδοτήρια, πρωτάθλημα, ομοσπονδία κ.λπ. Όποιος είναι ένοχος, δεν θα μείνει ατιμώρητος», ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα.

    Η ομοσπονδία αποφάσισε επίσης «την αναστολή των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων σε εθνικό επίπεδο» για αυτήν την Κυριακή.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΠΑ/ MIGUEL LEMUS

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Ποδόσφαιρο γυναικών στη Δ. Ελλάδα»
    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Ποδόσφαιρο γυναικών στη Δ. Ελλάδα»

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 4 Μαΐου, η 1η Ημερίδα με τίτλο «Ποδόσφαιρο γυναικών στη Δ. Ελλάδα» που διοργάνωσε το ινστιτούτο ΑΜΙΛΛΑ, η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», το ειδησεογραφικό portal pelop.gr και ο PELOPONNISOS FM 104.1, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (ΕΠΣ Αχαΐας) και την υποστήριξη του Girl Power Academy Greece.

    Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν απόψεις, σκέψεις και προβληματισμοί, για την εξαγωγή συμπερασμάτων για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος μεταξύ άλλων συνεχάρη την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» για την διοργάνωσης μιας ημερίδας που επικοινωνεί το άγνωστο στους πολλούς γυναικείου ποδόσφαιρο και τις δυνατότητες ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου ευρύτερα.

    Αμέσως μετά χαιρετισμό έκανε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης σε τοπικό επίπεδο του του αθλητισμού και ειδικά του γυναικείου ποδοσφαίρου, αναφερόμενος στο Δημήτρη Σουγλέρη, ο οποίος ήταν ο πρώτος προπονητής γυναικείας ομάδας στην Πάτρα.

    Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο προπονητής Δημήτρης Σουγλέρης, ο οποίος ευχαριστώντας για τη πρόσκληση, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από τέτοιες ημερίδες το γυναικείο ποδόσφαιρο μπορεί να ξαναβρεί τη δυναμική του στο μέλλον. Αναφέρθηκε πρώτη ομάδα στην Αχαΐα που ξεκίνησε το 2000, ενώ σήμερα έχουμε, όπως είπε, 4 ομάδες και οι 3 με παρουσία στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

    Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Διοίκησης, Τάκης Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε 4 ομάδες και μας δίνει ελπίδες ότι στο μέλλον μπορεί να έχουμε μεγαλύτερη εκπροσώπηση τοπικά στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Τέλος συνεχάρη τις ομάδες και την Ομοσπονδία για το έργο τους.

    Κεντρικός ομιλητής ήταν ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων-Κορασίδων Γιώργος Παπακώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη άνοδο που έχει κάνει το γυναικείο ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη και παράλληλα την Ελλάδα.

    Αναφέρθηκε στο το ποδόσφαιρο γυναικών, όπως είναι ο δόκιμος όρος και τόνισε ότι ποδόσφαιρο δεν χωρίζεται σε ανδρικό και γυναικείο, απλά υπάρχουν γυναίκες και άνδρες που παίζουν ποδόσφαιρο. Αναφέρθηκε δε στους βασικούς άξονες, που σηματοδοτούν την πορεία του αθλήματος στην Ελλάδα εκ των οποίων ο ένας είναι η ανοδική πορεία του γυναικεία ποδόσφαιρου παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Τέλος επισήμανε τη κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου γυναικών, καθώς οι γυναίκες μπορούν να πάρουν την θέση τους μέσω του ποδοσφαίρου στη κοινωνία και να ξεφύγουν από τα στερεότυπα Αν βάζαμε τίτλο στην ομιλία του κου Παπακώστα θα ήταν «και οι γυναίκες μπορούν να βάλουν γκόλ», όπως ισότιμα μια γυναίκα μπορεί να κάνει στίβο ή να παίξει καράτε, γιατί να μην παίζει ποδόσφαιρο; Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι σε τεράστια ανάπτυξη και κυρίως στην Ευρώπη. Η UEFA το υποστηρίζει και βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και στην μέση Ανατολή και στην Ασία».

    Το δικό του σχόλιο έκανε ο Κώστας Αγγελόπουλος, μέλος της επιτροπής ποδοσφαίρου γυναικών της ΕΠΟ, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ομοσπονδίας για να υπάρξει αναβάθμιση στο γυναικείο ποδόσφαιρο σε σχέση με άλλα κράτη, ενώ τόνισε την ανάγκη βελτίωσης με προσπάθεια από όλους τους φορείς. Η επιτροπή ποδοσφαίρου Γυναικών στην ΕΠΟ έχει επιδιώξει και έχει βελτιώσει τη οικονομική βοήθεια των σωματείων, ιδιαίτερα την Εθνική Νεανίδων με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

    Ακολούθως, τοποθετήθηκε ο Άγγελος Δανιήλ, πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, ο οποίος στάθηκε στο θέμα της έλλειψης υποδομών προκείμενου να μεγαλώσει το γυναικείο ποδόσφαιρο ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της τοξικότητας που υπάρχει στους άνδρες και εύχεται να μην περάσει στις γυναίκες.

    Την δική της εμπειρία κατέθεσε και η Αριστέα Ρόμπολα, πρόεδρος, επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου, ΕΠΣ Αχαΐας, μέλος της ΕΙΠ της ΕΠΟ η οποία έχει συνοδέψει αρκετές φορές αποστολές γυναικείων ομάδων στο εξωτερικό και αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της γυναίκας. Ειδικά στο νομό Αχαΐας γίνεται πολύ καλή δουλειά και αυτό κάνει πιο εύκολη την δουλειά των ομοσπονδιακών, ενώ θεωρείται μεγάλο επίτευγμα οι 4 ομάδες της περιοχής.

    Ξεχωριστό «χρώμα» στην εκδήλωση έδωσε η Κατερίνα Φαλίδα, προπονήτρια αναπτυξιακών ομάδων στην Εθνική Σιγκαπούρης, η οποία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε για να γίνει προπονητής σε εθνικές ομάδες, όμως τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση και ελπίδα για το μέλλον. Στην προσπάθεια που γίνεται ώστε η γυναίκα να αποκτήσει το ρόλο που πρέπει στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο αναφέρθηκε η Χριστίνα Κορομηλά, Ιδρυτικό μέλος του Girl Power Academy Greece. Η Χριστίνα Κορομηλά μίλησε για τις δράσεις του Girl Power Academy Greece, πως δημιουργήθηκε και πως ήρθε στην Ελλάδα. Ανέλυσε τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα, αλλά και πως μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τους όρους τους παιχνιδιού.

    Τον συντονισμό της συζήτησης με την τοποθέτηση της κ. Φαλίδα ανέλαβε η δημοσιογράφος του gwomen, Μαριλένα Καλοπλάστου η οποία αναφέρθηκε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθούν οι συνθήκες στο γυναίκειο ποδόσφαιρο.

    Τέλος υπήρξαν σχόλια από τον προπονητή του Ίκαρου Πετρωτού, Αντώνη Ζήκο, από τον υπεύθυνο της γυναικείας ομάδας του Ατρόμητου Ζαρουχλεϊκων, Νίκο Καλαντζή, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή του Αρη Πατρών, Γιάννη Ρηγόπουλο οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που έκαναν φέτος οι ομάδες τους.

    Ερωτήσεις έκαναν κλείνοντας την ημερίδα, προπονητές ακαδημιών, αλλά και αθλήτριες ομάδων, καταθέτωντας προβληματισμούς στον προπονητή της Εθνικής ομάδας, Γιώργο Παπακώστα, αλλά και στον Κώστα Αγγελόπουλο.

    Εκτός από τους φορείς, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων από τον Ικαρο Πετρωτού, τον Ατρόμητο Ζαρουχλεϊκων, τον Άρη Πατρών, τους Λύκους Αιγιαλείας, τον Πήγασο Μπεγουλακίου, το Αετό Ρίου, την Παναχαϊκή αλλά και ο υπεύθυνος αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Τάκης Γεωργακόπουλος, κ.α.

    Χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας ήταν το gWOMEN.

    Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Μιχαλίτσα Μελισσουργού στο [email protected] ή επισκεφθείτε το site της ημερίδας.

    podosf gunaik dut el 2

    podosf gunaik dut el 3

    podosf gunaik dut el 4

    podosf gunaik dut el 5

    podosf gunaik dut el 6

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch