Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 16:45

Αυστραλία: Βρέθηκε θαλάσσιο γλοιώδες "τέρας" που βγάζει τοξικό υγρό

Γράφτηκε από

Με ένα αποκρουστικό θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι λουόμενοι στην Αυστραλία. Το μυστηριώδες πλάσμα έχει κίτρινο χρώμα, γλοιώδη υφή και βγάζει μωβ υγρό.

Ένα μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα βρέθηκε στην ακτή της παραλίας Leighton Beach στη Δυτική Αυστραλία, με τους λουόμενους να μένουν άναυδοι και τρομαγμένοι με το αποκρουστικό θέαμα.

Σύμφωνα με τη DailyMail, το παράξενο ζώο που βρέθηκε στην παραλία είχε κιτρινωπό χρώμα και γλοιώδη υφή, ενώ έβγαζε ένα περίεργο μωβ υγρό και ήταν ιδιαίτερα τρομακτικό στην όψη του.

Ο άντρας που εντόπισε το θαλάσσιο "τέρας" ανήρτησε φωτογραφίες του στα social media, ζητώντας από τους χρήστες να τον βοηθήσουν να μάθει περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Οι περισσότεροι το χαρακτήρισαν ως ένα "εξωγήινο πλάσμα", ενώ οι ντόπιοι έγραψαν ότι μάλλον πρόκειται για τον "δολοφόνο σκύλων", ένα θαλάσσιο πλάσμα με μωβ δηλητήριο που είναι τοξικό για τα σκυλιά.

Οι επιστήμονες, ωστόσο, έδωσαν σύντομα τη δική τους απάντηση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για το θαλάσσιο λαγό, ένα περίεργο ψάρι με τοξικό υγρό που συναντάται συχνά στα νερά της Αυστραλίας.

Οι εμπειρογνώμονες το επιβεβαίωσαν και στο Yahoo News Australia, ενώ ο καθηγητής Culum Brown, από το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Macquarie, δήλωσε ότι το εν λόγω πλάσμα παράγει υγρό με πορφυρό χρώμα όταν αισθανθεί κίνδυνο.

Πηγή: News247.gr - Φωτογραφία: YOUTUBE: VIDEO "THE CALIFORNIA SEA HARE" / @CLINT REYNOLDS

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 12:38

Σχετικά Άρθρα

  • Αυστραλία: Φάλαινα 30 τόνων εκτοξεύει στον αέρα κολυμβητή - Συγκλονιστικό βίντεο
    Αυστραλία: Φάλαινα 30 τόνων εκτοξεύει στον αέρα κολυμβητή - Συγκλονιστικό βίντεο

    Συγκλονιστικά πλάνα κάνουν που δείχνουν μια φάλαινα 30 τόνων να πετά στον αέρα έναν οδηγό ομάδας τουριστών που έκαναν μια θαλάσσια εξόρμηση στην Αυστραλία, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

    Στα πλάνα φαίνεται η φάλαινα να σηκώνει στον αέρα τον ξεναγό, που κολυμπούσε στα ανοιχτά του λιμανιού του Σάουθπορτ, στη Χρυσή Ακτή.

    «Οι φάλαινες κολυμπούσαν συνεχώς γύρω μας για περίπου 20 λεπτά και πλησίαζαν όλο και πιο κοντά», δήλωσε στην Daily Mail, η Jacqueline Payne, που συμμετείχε στη θαλάσσια εξόρμηση.

    «Δεν περιμέναμε να πλησιάσουν τόσο κοντά, αλλά ήταν οι πιο περίεργες φάλαινες, ο οδηγός μας ανέφερε ότι είναι αρκετά σπάνιο να είναι τόσο περίεργες», είπε η ίδια.

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καύσωνας 41,6 βαθμών Κελσίου εν μέσω χειμώνα στην Αυστραλία
    Καύσωνας 41,6 βαθμών Κελσίου εν μέσω χειμώνα στην Αυστραλία

    Στην Αυστραλία καταγράφηκαν σήμερα (26/08) χειμερινές θερμοκρασίες ρεκόρ, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 41,6 βαθμούς Κελσίου σε ένα τμήμα των βορειοδυτικών ακτών της χώρας, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας.

    Αυτή η θερμοκρασία υπερβαίνει κατά 0,4 βαθμούς Κελσίου το προηγούμενο ρεκόρ και καταγράφηκε στο στρατόπεδο του Γιάμπι Σάουντ στις 15.37 τοπική ώρα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη θερμοκρασία του μήνα Αυγούστου για το σύνολο της Αυστραλίας» και ένα «νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για έναν χειμερινό μήνα στην Αυστραλία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου του Μετεωρολογικού Γραφείου της χώρας.

    Αν και το ρεκόρ έχει «προσωρινά επιβεβαιωθεί», οι επιστήμονες πρέπει να επαληθεύσουν ότι δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας τοπικής ανωμαλίας, προτού εγγραφεί επισήμως στα μητρώα των ρεκόρ.

    Το προηγούμενο ρεκόρ των 41,2 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2020 στο Γουέστ Ρόεμπακ (βορειοδυτικά).

    Ο χειμώνας στην Αυστραλία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

    Περίπου το 18% της αυστραλιανής επικράτειας είναι έρημος και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι συχνές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στις εύκρατες ζώνες.

    Τρία μετεωρολογικά μοντέλα επηρεάζουν το κλίμα της Αυστραλίας

    Το κλίμα της Αυστραλίας επηρεάζεται από τρία μετεωρολογικά μοντέλα: τις αλλαγές της θερμοκρασίας στον Ινδικό Ωκεανό, τις αλλαγές σε μια ζώνη ανέμου που μετακινείται μεταξύ της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής και τις αλλαγές στα μετεωρολογικά μοντέλα του Ειρηνικού γνωστά υπό το όνομα Ελ Νίνιο και Λα Νίνα.

    Ορισμένοι συνδυασμοί αυτών των τριών καιρικών φαινομένων μπορούν να προκαλέσουν συνθήκες εξαιρετικά ζεστές, ξηρές ή με μεγάλη υγρασία σε διαφορετικά τμήματα της Αυστραλίας.

    Τα τρία βασικά μετεωρολογικά φαινόμενα της Αυστραλίας θα επηρεαστούν από την κλιματική αλλαγή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος, σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήγαγε ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας.

    Το Μετεωρολογικό Γραφείο εκτιμά πως «ο συνδυασμός αυτών των μεγάλων κλιματικών επιδράσεων και της υπερθέρμανσης του πλανήτη» συνέβαλαν στο να αναδειχθεί ο χειμώνας του 2023 ο θερμότερος που έχει ποτέ καταγραφεί στην Αυστραλία.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό φάλαινας στο λιμάνι του Σίδνεϊ - Είχε παγιδευτεί σε σχοινιά
    Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό φάλαινας στο λιμάνι του Σίδνεϊ - Είχε παγιδευτεί σε σχοινιά

    Τεράστια επιχείρηση στήθηκε στο λιμάνι του Σίδνεϊ για τον απεγκλωβισμό μεγάπτερης φάλαινας.

    Το άτυχο θηλαστικό που είχε παγιδευτεί σε σχοινιά εντόπισε ένα σκάφος που έκανε τουρ. Μετά από περίπου 22 ώρες οι αρχές και εθελοντές, που συνέδραμαν στην επιχείρηση, κατάφεραν να το οδηγήσουν και πάλι στον ωκεανό.

    «Σπάνιο το να παγιδευτεί φάλαινα»

    Η Τζέσικα Φοξ, από τον Οργανισμό Διάσωσης και Έρευνας Κητωδών στην Αυστραλία, επεσήμανε ότι «δεν είναι ασυνήθιστο για μια φάλαινα να μπαίνει στον Κόλπο του Σίδνεϊ, αλλά το να παγιδεύεται μια φάλαινα στο λιμάνι είναι εξαιρετικά σπάνιο».

    Ένα GPS τοποθετήθηκε στο θηλαστικό για να μπορούν να παρακολουθήσουν το ταξίδι του. Την Παρασκευή γύρω στις 9.00 το πρωί ήταν μεταξύ του Middle Head και του North Head του Σίδνεϊ.

    Μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τις καμπουροφάλαινες από τα μαύρα και άσπρα σχέδια που φέρουν κάτω απ' την ουρά τους, τα οποία είναι μοναδικά για κάθε φάλαινα.Έχουν μήκος 12 με 15 μέτρων περίπου και τα πτερύγιά τους είναι σχεδόν το ένα τρίτο τους.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Αυστραλία: Κλεμμένο το ελικόπτερο που έπεσε σε ταράτσα ξενοδοχείου - Νεκρός ο πιλότος, δύο τραυματίες
    Αυστραλία: Κλεμμένο το ελικόπτερο που έπεσε σε ταράτσα ξενοδοχείου - Νεκρός ο πιλότος, δύο τραυματίες

    Περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το ελικόπτερο που έπεσε σε ταράτσα ξενοδοχείου στο Κερνς της Αυστραλίας.

    Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο πιλότος του σκοτώθηκε ακαριαία κατά την πτώση του, ενώ ένας άνδρας 80 ετών και μία γυναίκα 70 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά. Μάλιστα, οι αυστραλιανές αρχές αναφέρουν ότι το ελικόπτερο δεν είχε σχετική άδεια πτήσης.

    Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι το ελικόπτερο ήταν κλεμμένο, με την εταιρεία που το είχε στην ιδιοκτησία της να βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις Αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού.

    Αυστραλία: Το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά με σβηστά τα φώτα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

    Το ελικόπτερο προσέκρουσε στο ξενοδοχείο DoubleTree by Hilton στην πόλη του Κουίνσλαντ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Κομμάτια από τους έλικες έπεσαν στην πισίνα και σε ένα χώρο περιπάτου.

    Αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει το BBC, δήλωσαν ότι το ελικόπτερο πετούσε πολύ χαμηλά, χωρίς φώτα και σε βροχερό καιρό. Αναφέρουν ακόμη ότι έκανε δύο πολύ χαμηλά περάσματα κοντά στο ξενοδοχείο πριν πέσει με εκκωφαντικό κρότο.

    Η αστυνομία είχε προχωρήσει στην άμεση εκκένωση του ξενοχοδείου, απομακρύνοντας περίπου 400 άτομα, αλλά και στον αποκλεισμό της περιοχής.

    Πηγή: Iefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ BRIAN CASSEY

  • Αυστραλία: Ελικόπτερο συντρίβεται στην οροφή ξενοδοχείου (video)
    Αυστραλία: Ελικόπτερο συντρίβεται στην οροφή ξενοδοχείου (video)

    Μια από τις έλικες κατέληξε στην πισίνα του ξενοδοχείου, η δεύτερη σε ανοικτό χώρο μπροστά στην είσοδό του - Εκατοντάδες πελάτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το ξενοδοχείο

    Ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα στην οροφή ξενοδοχείου του ομίλου Hilton στην Κέιρνς, στη βόρεια Αυστραλία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να υπάρξει εσπευσμένη απομάκρυνση εκατοντάδων πελατών, ανακοίνωσε η αστυνομία.
    «Ο πιλότος και μοναδικός επιβαίνων στο αεροσκάφος εντοπίστηκε και κηρύχθηκε νεκρός, βρίσκονται σε εξέλιξη ιατροδικαστικές εξετάσεις για να αναγνωριστεί επίσημα», σημείωσε η αστυνομία στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
    Μια από τις έλικες κατέληξε στην πισίνα του ξενοδοχείου, η δεύτερη σε ανοικτό χώρο μπροστά στην είσοδό του, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, κάνοντας λόγο για δυο τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.
    Εκατοντάδες πελάτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το ξενοδοχείο DoubleTree by Hilton της Κέιρνς μετά τη συντριβή, που σημειώθηκε περί τη 01:50 (τοπική ώρα· στις 18:50 χθες Κυριακή ώρα Ελλάδας).
    Επιτόπου μετέβησαν ερευνητές της αυστραλιανής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών.

    Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί βίντεο που εικονίζει φλόγες στην οροφή του ξενοδοχείου ενώ σειρήνες ασθενοφόρων και οχημάτων της πυροσβεστικής ουρλιάζουν.
    «Ανατριχιάζω. Ζει κόσμος εκεί μέσα. (Το ελικόπτερο) πήγε κι έπεσε πάνω» στο κτίριο, ακούγεται να λέει γυναίκα σ’ ένα από τα βίντεο.

    Η πόλη Κέιρνς, στον τροπικό βορρά της πολιτείας Κουίνσλαντ, είναι δημοφιλής προορισμός τουριστών, καθώς προσφέρει πρόσβαση στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ BRIAN CASSEY
  • Τα κοράλλια στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της υπερθέρμανσης του νερού
    Τα κοράλλια στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της υπερθέρμανσης του νερού

    Οι θερμοκρασίες νερού στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο αυτή την δεκαετία ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων 400 ετών

    Οι θερμοκρασίες του νερού μέσα και γύρω από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας την τελευταία δεκαετία ήταν οι θερμότερες εδώ και 400 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature.
    Τα κοράλλια είναι ευαίσθητα στο θερμικό στρες και αυτές οι περίοδοι αύξησης της θερμοκρασίας αυξάνουν τον κίνδυνο μαζικής λεύκανσης και θνησιμότητας των κοραλλιών, ενώ πιθανότατα οφείλονται στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Ήδη ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έχει υποστεί μια σειρά μαζικών φαινομένων λεύκανσης τα τελευταία χρόνια και τα φαινόμενα αυξάνονται σε συχνότητα από τα πρώτα καταγεγραμμένα επεισόδια τη δεκαετία του 1980.
    Στην παρούσα έρευνα οι επιστήμονες ανακατασκεύασαν δεδομένα επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας από το 1618 ως το 1995, χρησιμοποιώντας δείγματα σκελετού κοραλλιών από τη Θάλασσα των Κοραλλιών, στην οποία βρίσκεται ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος. Στη συνέχεια συνέδεσαν αυτό το σύνολο δεδομένων με καταγεγραμμένα δεδομένα επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας από το 1900 ως το 2024.

    Οι ερευνητές εντόπισαν σχετικά σταθερές θερμοκρασίες πριν από το 1900, ωστόσο από το 1960 ως το 2024 παρατήρησαν μια μέση ετήσια αύξηση της θερμοκρασίας από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο κατά 0,12 βαθμούς Κελσίου ανά δεκαετία. Όπως σημειώνουν, οι μέσες επιφανειακές θερμοκρασίες της θάλασσας για τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο κατά τα έτη μαζικής λεύκανσης των κοραλλιών 2016, 2017, 2020, 2022 και 2024 ήταν σημαντικά υψηλότερες από ό,τι σε οποιοδήποτε έτος της ανακατασκευής πριν από το 1900 και ήταν πέντε από τα έξι θερμότερα χρόνια που έχει βιώσει η περιοχή τους τελευταίους τέσσερις αιώνες. Περαιτέρω μοντελοποίηση δείχνει ότι αυτός ο ρυθμός θέρμανσης μετά το 1900 μπορεί να αποδοθεί στην ανθρώπινη επίδραση.
    Οι ερευνητές σημειώνουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες αβεβαιότητες στα δεδομένα ανακατασκευής της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας λόγω του ότι ορισμένες από τις χημικές αναλογίες στα κοράλλια που χρησιμοποιούνται για τη μοντελοποίηση των θερμοκρασιών επηρεάζονται και από άλλες μεταβλητές. Ωστόσο, αυτές οι αβεβαιότητες θα μπορούσαν να μειωθούν με πρόσθετη δειγματοληψία πυρήνων κοραλλιών από την περιοχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πώς τα θαλάσσια λιοντάρια βοηθούν τους επιστήμονες να εξερευνήσουν ωκεανούς
    Πώς τα θαλάσσια λιοντάρια βοηθούν τους επιστήμονες να εξερευνήσουν ωκεανούς

    Με κάμερες οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν και να χαρτογραφήσουν άγνωστα θαλάσσια οικοσυστήματα στη νότια Αυστραλία

    Θαλάσσια λιοντάρια εξοπλίστηκαν με… κάμερες και βοήθησαν τους ερευνητές να εντοπίσουν και να χαρτογραφήσουν άγνωστα θαλάσσια οικοσυστήματα στη νότια Αυστραλία.
    Ο βυθός στους ωκεανούς έχει εξερευνηθεί ελάχιστα και οι γνώσεις των επιστημόνων είναι αποσπασματικές. Η χρήση τηλεχειριζόμενων υποβρύχιων οχημάτων για τη γνώση των βυθών είναι δαπανηρή, απαιτεί συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες και είναι δύσκολο να γίνει σε βαθιά, απομακρυσμένα και υπεράκτια τμήματα του βυθού. Για να παρακάμψουν αυτές τις προκλήσεις, ερευνητές στην Αυστραλία, με επικεφαλής τον διδακτορικό φοιτητή του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας και του Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης της Νότιας Αυστραλίας, Νέιθαν Αγγελάκη, επιστράτευσαν οκτώ απειλούμενα ενήλικα θηλυκά αυστραλιανά θαλάσσια λιοντάρια. Τοποθέτησαν μικρές και ελαφριές κάμερες επάνω στη γούνα τους, καθώς και συσκευές GPS, ώστε να εντοπίσουν τη θέση τους, όταν τα λιοντάρια θα επέστρεφαν στην ξηρά για να θηλάσουν τα μικρά τους.
    Τα βίντεο που συγκεντρώθηκαν (συνολικά 89 ώρες καταγραφών) επέτρεψαν στους ερευνητές να εντοπίσουν προηγουμένως αχαρτογράφητα οικοσυστήματα και έμβιους οργανισμούς που αναπτύσσονται στον βυθό της νότιας Αυστραλίας.
    Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Frontiers in Marine Science». Δείτε ΕΔΩ την επιστημονική δημοσίευση.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Συναγερμός στην Αυστραλία από τη «νόσο των Λεγεωνάριων»: Μία νεκρή και πολλά κρούσματα - Πώς μεταδίδεται
    Συναγερμός στην Αυστραλία από τη «νόσο των Λεγεωνάριων»: Μία νεκρή και πολλά κρούσματα - Πώς μεταδίδεται

    Γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αυστραλία από τη νόσο των λεγεωνάριων, ενώ τα κρούσματα στη Μελβούρνη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον πρώτο υγειονομικό συναγερμό στις 26 Ιουλίου.

    Ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας Dr Clare Looker δήλωσε την Παρασκευή στα μέσα ενημέρωσης ότι μια γυναίκα ηλικίας 90 ετών που αρρώστησε την Τρίτη πέθανε λίγο μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. «Ήταν μια ηλικιωμένη κυρία που αδιαθέτησε πολύ ξαφνικά και παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο σε πολύ κακή κατάσταση και απεβίωσε το ίδιο βράδυ», δήλωσε.

    Νόσος Λεγεωνάριων: Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα

    Στο νοσοκομείο υπάρχουν 59 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νοσοκομείο, μαζί με επτά ύποπτα κρούσματα, με τον αριθμό των μολυσμένων να αυξάνεται κατά 20 μέσα σε μόλις 24 ώρες.

    Η έρευνα για την πηγή εστιάζεται σε δύο προάστια στα δυτικά της Μελβούρνης, σε περιοχές που βρίσκονται δυτικά της Μελβούρνης, ενώ τα περισσότερα κρούσματα διαμένουν στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης

    Οι τρέχουσες πληροφορίες δείχνουν ότι το πρώτο κρούσμα πιθανότατα συνδέεται με κεντρική μονάδα κλιματισμού (πύργος ψύξης) σε αυτήν την περιοχή. Οι αρχές εξέτασαν 41 τέτοιους πύργους ψύξης και άλλοι 15 πρόκειται να εξεταστούν την Παρασκευή, καθώς εξετάζουν επίσης πώς οι καιρικές συνθήκες του Ιουλίου μπορεί να συνέβαλαν στην ταχεία εξάπλωση.

    «Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η επιθεώρηση και η απολύμανση όλων των πύργων ψύξης σε αυτά τα προάστια, από τους οποίους υπάρχουν περισσότεροι από 100» δήλωσε ο Δρ Looker.

    Τα περισσότερα κρούσματα εκτέθηκαν στον ιό μεταξύ 5 και 20 Ιουλίου και αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

    Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

    Η νόσος των λεγεωναρίων, κατατάσσει ως «σοβαρή μορφή πνευμονίας» και μεταδίδεται με την εισπνοή σταγόνων από νερό ή χώμα που περιέχουν βακτήρια Legionella. Συχνά μεταδίδεται μέσω της ομίχλης από τις μονάδες κλιματισμού μεγάλων κτιρίων. Η ασθένεια δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Το βακτήριο εντοπίζεται επίσης σε ποτάμια, λίμνες, ρυάκια και θερμές πηγές.

    Η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη της θωρακικής χώρας με συμπτώματα όπως πυρετός, ρίγη, βήχας, πονοκέφαλος και μυϊκοί πόνοι.

    Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Υγείας Dr David Lister δήλωσε ότι όσοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα πνευμονίας και αρκετοί έχουν εισαχθεί στην εντατική.

    Τα κρούσματα στην Αυστραλία μεταδίδονται γενικά μέσω κατασκευασμένων συστημάτων νερού, όπως τα σπα, τα συστήματα ζεστού νερού και τα τεχνητά συστήματα που χρησιμοποιούν νερό για ψύξη, θέρμανση ή βιομηχανικές διαδικασίες, όπως οι πύργοι ψύξης και το μίγμα γλάστρας.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ