Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 16:44

Νάξος: Έφτιαξαν γήπεδο μπάσκετ με την μπασκέτα στη γωνία του γηπέδου

Γράφτηκε από την

Ένα γήπεδο μπάσκετ επιχείρησαν να φτιάξουν οι αρμόδιοι σε δημοτικό σχολείο στη Νάξο αλλά κάτι δεν υπολόγισαν σωστά… Όπως είναι ξεκάθαρο από τις φωτογραφίες η τοποθέτηση της μπασκέτας στο σχολείο της Κωμιακής αντί να γίνει στο σωστό σημείο, δηλαδή κάτω από τη ρακέτα, έγινε στο τρίποντο, με την εικόνα να γίνεται viral και να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει άφθονο γέλιο ενώ και ο Αθλητικός Σύλλογος του νησιού σχολίασε: «Στον ΑΠ.Α.Σ θα σας μάθουμε να βάζετε και σε αυτό το καλάθι… Εγγραφές καθημερινά!».

μπασκέτα Νάξος 2
μπασκέτα Νάξος 2

Το έργο εντάσσεται στον Φιλόδημο ΙΙ, το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των δήμων, ενώ σύμφωνα με το naxostimes.gr, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν αντιδράσει και μιλούν για προχειρότητα και ανευθυνότητα.

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NaxosTimes.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 09:49

Σχετικά Άρθρα

  • Πρακτική Σκοποβολή: 2 στα 2 στη Νάξο ο Κανδύλης!
    Πρακτική Σκοποβολή: 2 στα 2 στη Νάξο ο Κανδύλης!
    Δύο πρώτες θέσεις σε δύο αγώνες πανηγύρισε ο Δημήτρης Κανδύλης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
    Πιο συγκεκριμένα,στις 12 και 13 Οκτωβρίου, έλαβαν χώρα δύο αγώνες πρακτικής σκοποβολής , ένας στο τυφέκιο pcc και ένας στο πιστόλι,στο νεότευκτο σκοπευτήριο της Νάξου.
    Το event ,με την ονομασία "Naxos cup 2024, " τείνει να γίνει θεσμός, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται, σημειώνοντας μάλιστα επιτυχία, αφού συγκέντρωσε σκοπευτές από πολλά μέρη της χώρας.
    Ένα απολαυστικό και γεμάτο σκοποβολή διήμερο ,με τα" καλύτερα να έρχονται " για τον Κανδύλη,που σε κάθε αγώνα υπερβάλλει εαυτόν για να βρίσκεται στο βάθρο.
    kandulis naxos met 2.jpg
    (Δελτίο Τύπου)
  • Νάξος: Νέο επεισόδιο βίας μεταξύ μαθητριών - Τραβούσαν βίντεο τον καβγά ανήλικων κοριτσιών
    Νάξος: Νέο επεισόδιο βίας μεταξύ μαθητριών - Τραβούσαν βίντεο τον καβγά ανήλικων κοριτσιών

    Νέο... «ραντεβού» μεταξύ ανηλίκων προκειμένου να λύσουν προσωπικές τους διάφορες οδήγησε σε επεισόδιο και τελικά στον σχηματισμό δικογραφίας .

    Αυτή τη φορά το περιστατικό σημειώθηκε στο νησί της Νάξου.

    Μια 14χρονη μαθήτρια που φοιτά σε δημοτικό σχολείο στη Χώρα της Νάξου -με καταγωγή από την Αλβανία- συναντήθηκε με 12χρονη και δεν άργησε να ξεσπάσει μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα η 14χρονη άρχισε να την βρίζει και να την σπρώχνει, ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε αργότερα δεν σταμάτησε εκεί.

    Η 12χρονη, λίγες ώρες μετά το περιστατικό συνοδευόμενη από την μητέρα της πήγε στο αστυνομικό τμήμα καταθέτοντας πως κατά την διάρκεια του επεισοδίου τραβούσε βίντεο άλλη μαθήτρια, με καταγωγή από την Αίγυπτο, από το ίδιο σχολείο.

    Μάλιστα το κινητό το οποίο τραβούσε βίντεο ήταν της 14χρονης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Τροχαίο δυστύχημα στη Νάξο: Μια νεκρή, ένας τραυματίας
    Τροχαίο δυστύχημα στη Νάξο: Μια νεκρή, ένας τραυματίας

    Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα (16/08) στην περιοχή του Καλαντού στη Νάξο.

    Σύμφωνα με το cyclades24.gr, το θανατηφόρο τροχαίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 74χρονη γυναίκα και ένας άνδρας 79 ετών να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 79χρονος αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς φέρει βαριά τραύματα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Καπούνης: H παραγωγή πατάτας Νάξου μειώθηκε κατά πολύ λόγω του προβλήματος λειψυδρίας
    Καπούνης: H παραγωγή πατάτας Νάξου μειώθηκε κατά πολύ λόγω του προβλήματος λειψυδρίας

    Σημαντικά μειωμένη είναι φέτος η παραγωγή της εκλεκτής πατάτας Νάξου λόγω του προβλήματος λειψυδρίας του νησιού, όπως τόνισε, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ERT News, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και μέλος της ΕΘΕΑΣ, κ. Δημήτρης Καπούνης.

    Μάλιστα, όπως ο ίδιος επεσήμανε, οι πατατοπαραγωγοί της Νάξου δεν θα φυτέψουν το φθινόπωρο το προϊόν, για τον ίδιο λόγο. Το ERT News έκανε αναφορά στις, ομολογουμένως αρκετές, αγροτικές περιοχές της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας.

    Ειδικά για την Πατάτα Νάξου, ο Δ. Καπούνης δήλωσε: «Φέτος (οι παραγωγοί) δεν βγάζουν καμία πατάτα επειδή δεν φυτεύεται, καθώς δεν υπάρχει νερό. Αντί για 6 χιλιάδες τόνους Πατάτας Νάξου που βγάζαμε, τη φετινή χρονιά βγάλαμε 1.800, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει νερό αυτή τη στιγμή στο νησί. Στην περιοχή του Λιβαδιού, πηγάδια που είναι 50 και 60 ετών και είναι από 15 έως 18 μέτρα αυτή τη στιγμή είναι ξερά».

    Πηγή: Etheas.gr

  • Ξαφνικός θάνατος 22χρονου: Γιατί εξετάζουν τη «Νόσο της Νάξου» - Τα συμπτώματα
    Ξαφνικός θάνατος 22χρονου: Γιατί εξετάζουν τη «Νόσο της Νάξου» - Τα συμπτώματα

    Η σπάνια «Νόσος Νάξου».

    Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Νάξου από τον ξαφνικό θάνατο του 22χρονου Παναγιώτη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Από την πρώτη στιγμή του θανάτου του, αποδόθηκαν τα αίτια στη «Νόσο της Νάξου», με στενό συγγενή του άτυχου 22χρονου -και συγκεκριμένα τον θείο του- να ισχυρίζεται ότι ο νεαρός έπασχε από αυτό. Οι αρχικές έρευνες πάντως, σύμφωνα με το Mega, αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπάρχει καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας από τους γιατρούς.

    Η μητέρα του μίλησε στο MEGA και υποστήριξε ότι το παιδί της είχε τις τελευταίες τρεις ημέρες έντονο βήχα και δέκατα. «Αυτά ήταν τα μοναδικά συμπτώματα πριν τον προδώσει η καρδιά του». «Ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν είχε πρόβλημα υγείας» υπογράμμισε.

    Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στη συνέχεια με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Αθήνας, ωστόσο ήταν ήδη αρκετά αργά και έφυγε από τη ζωή από απανωτές καρδιακές ανακοπές.

    Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθηγητής καρδιολογίας, εξήγησε στο Mega τι είναι η νόσος «Νάξος». «Αυτή η νόσος είναι κληρονομική και είναι σε μεγάλη συχνότητα στη Νάξο και λιγότερο στα πέριξ. Ίσως οι μικροί και κλειστή πληθυσμοί μπορεί να είναι ένα αίτιο. Σήμερα έχουμε διαγνωστικές εξετάσεις για να προλάβει αυτά τα γεγονότα. Και μπορούμε να διασφαλίσουμε μία φυσιολογική ζωή σε αυτά τα άτομα. Θεραπεία στη γενετική νόσο δεν υπάρχει αλλά μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα».

    Το 1985 ο καρδιολόγος Νίκος Πρωτονοτάριος και η σύζυγος του Μανταλένα Τσατσοπούλου παρατήρησαν ανεξήγητους αιφνίδιους θανάτους σε νέους στα ορεινά χωριά της Νάξου. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της σπάνιας μυοκαρδιοπάθειας, το υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει το 2019 να εξεταστούν και οι 5.000 κάτοικοι του νησιού.

    «Άλλη μία οικογένεια εδώ στο δικό μας χωριό, είχαν 3 παιδάκια, δύο αγόρια και ένα κορίτσι χάθηκαν και αυτά, μέχρι τα 30 χρόνια. Είχανε 7 παιδιά, 8 ήταν, τα τρία πεθάναν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο θείος του 22χρονου.

    Τι είναι η «Νόσος Νάξου»

    Πρόκειται για μια αρκετά σπάνια νόσο, την οποία όμως οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών εμφανίζουν σε συχνότητα 1/1.000 άτομα. Παράλληλα, οι φορείς του γονιδίου που μπορεί να προκαλέσει τη νόσο είναι πολύ περισσότεροι, με τους ομοζυγώτες να φτάνουν το 1/600 και τους ετεροζυγώτες το 5/100.

    Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, τα άτομα που έχουν ομοζυγωτία (φέρουν δηλαδή ένα ζευγάρι παθολογικών γονιδίων), θα πρέπει να παρακολουθούνται από καρδιολόγο, ενώ για τους ετεροζυγώτες (φορείς ενός μόνο μεταλλαγμένου γονιδίου) δεν χρειάζονται ειδική παρακολούθηση πέραν αυτής που συνίσταται στο γενικό πληθυσμό.

    Η νόσος κληρονομείται από τους γονείς εφόσον φέρουν το μεταλλαγμένο γονίδιο – αν και οι δύο είναι φορείς, έχουν σε κάθε κύηση 25% πιθανότητες να γεννηθεί το παιδί τους με νόσο Νάξου. Αυτός είναι και ο λόγος που ο γονιδιακός έλεγχος για τους κατοίκους της Νάξου και των γύρω νησιών είναι πολύ σημαντικός, ιδίως αν υπάρχει υποψία γονιδιακού ιστορικού.

    Η νόσος ανακαλύφθηκε στο νησί της Νάξου κατά τη δεκαετία του 1980 από τον ιατρό καρδιολόγο – Νίκο Πρωτονοτάριο και τη σύζυγο του, ιατρό Ανταλένα Tσατσοπούλου. Πριν την ανακάλυψή της, στα νησιά της Μεσογείου επικρατούσε ένα μυστήριο σχετικά με την σπάνια ασθένεια που σκότωνε αγόρια και κορίτσια πριν κλείσουν τα 30.

    Η δουλειά του Πρωτονοτάριου απέδειξε ότι η νόσος Νάξος είναι κληρονομική μυοκαρδιοπάθεια της δεξιάς κοιλίας της καρδιάς, που οφείλεται σε μετάλλαξη συγκεκριμένου γονιδίου και προκαλεί σοβαρές αρρυθμίες και αιφνίδιο θάνατο.

    Γονιδιακές μεταλλάξεις αντίστοιχες με αυτή των Κυκλάδων έχουν εντοπιστεί στους Φούρνους Ικαρίας, στην Κάλυμνο, στη Σαμοθράκη, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα μπορεί να υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

    Νόσος Νάξου: Τα συμπτώματα

    Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, οι περισσότεροι ασθενείς (80 – 99%) με τη νόσο Νάξου θα εμφανίσουν κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα:

    • Καρδιομυοπάθεια
    • Πάχυνση/σκλήρυνση του δέρματος στις παλάμες και τις φτέρνες των ποδιών
    • Ξαφνική αύξηση των καρδιακών παλμών
    • Ζαλάδες
    • Σκληρά και σγουρά μαλλιά

    Ειδικότερα, τα σκληρά και σγουρά μαλλιά κάνουν την εμφάνισή τους ήδη από τη γέννηση, ενώ οι αλλοιώσεις στο δέρμα (παλαμοπελματιαία κερατοδερμία) συνήθως εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ζωής. Κλινικά, καρδιομυοπάθεια παρατηρείται συνήθως κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νάξος: Έκανε το σπίτι του μουσείο με πλήθος αρχαιότητες
    Νάξος: Έκανε το σπίτι του μουσείο με πλήθος αρχαιότητες

    Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο σπίτι 23 αμφορείς - Συνελήφθη 53χρονος 'Ελληνας

    Ένα μικρό... μουσείο αντίκρισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όταν έκαναν στοχευμένη έρευνα στην κατοικία ενός 53χρονου Έλληνα στη Νάξο, για να διερευνήσουν τις πληροφορίες που είχαν ότι κατείχε παράνομα αρχαία αντικείμενα.

    Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο σπίτι όχι ένας και δυο αλλά... 23 αμφορείς διαφόρων σχημάτων, επτά αμφορίσκοι, πέντε πρόχοι οινοχόες, δυο πιθοειδή κυλινδρικά αγγεία και ένα ανοικτό μαγειρικό σκεύος. Οι αρχαιότητες εξετάστηκαν από αρχαιολόγο, ο οποίος εκτίμησε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας.

    Έτσι, κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν, να αξιολογηθούν και να κρατηθούν για φύλαξη. Ο 53χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων, ενώ η προανάκριση ερευνά την προέλευση των αρχαίων αντικειμένων.

    Πηγή: protothema.gr

  • Κίνημα της πετσέτας: Φουντώνουν και εξαπλώνονται οι αντιδράσεις των πολιτών – Πληθαίνουν οι καταγγελίες για όργιο αυθαιρεσίας σε παραλίες
    Κίνημα της πετσέτας: Φουντώνουν και εξαπλώνονται οι αντιδράσεις των πολιτών – Πληθαίνουν οι καταγγελίες για όργιο αυθαιρεσίας σε παραλίες

    Το «κίνημα της πετσέτας» που διεκδικεί ελεύθερες παραλίες για όλους, πέτυχε την πρώτη μεγάλη νίκη του καθώς, στη Σάντα Μαρία της Πάρου, από όπου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, ξηλώθηκαν ξαπλώστρες, αφήνοντας τη μισή παραλία ελεύθερη. Μάλιστα, μετά τις αυτοψίες που πραγματοποίησαν στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου, στη μικρή και μεγάλη Σάντα έκλεισαν τρεις επιχειρήσεις.

    Το μέλος της «Κίνησης πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες», Ηλίας Πετράκης, σημείωσε στην ΕΡΤ ότι, «βάζαμε τις συντεταγμένες στις αεροφωτογραφίες και βλέπαμε περιπτώσεις που η εκμετάλλευση ήταν στο δεκαπλάσιο από το νόμιμο όριο της παραχώρησης. Επιχειρηματίας νοίκιαζε 20 τ.μ. και είχε ομπρέλες και ξαπλώστρες σε 500 τ.μ. ή και σε 1 στρέμμα».

    Επίσης μέλος της κίνησης, ο Μιχάλης Κυριαζάνος, , επισημαίνει ότι η Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο που είναι αρμόδια για τις αυτοψίες, δεν έχει προφανώς αρκετούς υπαλλήλους για να ελέγξει τα χιλιόμετρα ακτογραμμών όλων των Κυκλάδων.

    Ο Μιχάλης Κυριαζάνος, επίσης μέλος της Κίνησης, επισημαίνει ότι η Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο που είναι αρμόδια για τις αυτοψίες, δεν έχει προφανώς αρκετούς υπαλλήλους για να ελέγξει τα χιλιόμετρα ακτογραμμών όλων των Κυκλάδων. Βασίζεται λοιπόν στους ελέγχους των κατά τόπων Δήμων, ώστε να μπορέσει να πάρει διοικητικές αποφάσεις αποβολής και πράξεις άμεσης απομάκρυνσης από τις παραλίες και συμπληρώνει: «Ο μεγαλύτερος στόχος είναι να προλάβουμε τη σεζόν. Να μην κινηθεί μια νομική διαδικασία αφότου έχει τελειώσει η σεζόν και τα έχουν μαζέψει έτσι κι αλλιώς για να μπορέσουν πραγματικά όλες οι παραλίες της Πάρου να είναι προσβάσιμες και από το κοινό που δεν θέλει μία ξαπλώστρα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε με ποιον τρόπο μπορεί να επιβληθεί τόσο άμεσα όσο επικοινωνείται προς τα έξω η νομοθεσία. Παραμένουμε θετικοί και ελπίζουμε να γίνει».

    Ο εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών για ελεύθερες παραλίες Χρήστος Γεωργούσης, ωστόσο, έκανε λόγο και για απειλές κατά των πολιτών από σωματοφύλακες ενώ κατήγγειλε την ίδια στιγμή, ότι και ο ίδιος έχει εκδιωχθεί από παραλία που έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες, έχοντας πάει να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει να καθίσει στα βράχια, σε μια παραλία, μάλιστα, σημείωσε, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις να νοικιάζεται γιατί είναι δύο μέτρα. Όπως είπε, ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν σωματοφύλακες ενώ, για το κόστος της ξαπλώστρας, τόνισε ότι, στη Σάντα Μαρία οι πρώτες θέσεις που είναι κοντά στο κύμα είναι στα 120 ευρώ και οι πίσω στα 40 ευρώ. Όπως πρόσθεσε, «βέβαια ο νόμος μιλάει για πέντε μέτρα απόσταση το οποίο δεν τηρείται φυσικά».

    Και στα Φαλάσαρνα Χανίων αντιδράσεις πολιτών

    Διευρύνεται η απήχηση του αιτήματος για ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές στη χώρα μας, που έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες ως «κίνημα της πετσέτας». Μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν σε Πάρο και Νάξο ομάδα πολιτών στα Χανιά εκφράζει τον προβληματισμό της για την κατάληψη Φαλάσαρνας μεταξύ άλλων από ομπρεοκαθίσματα.

    Η ομάδα πολιτών με επιστολή που δημοσιεύει καλεί «όλους τους Κισσαμίτες και τους Χανιώτες να κινητοποιηθούν και να προστατέψουν το δικαίωμά τους στον δημόσιο χαρακτήρα των ακτών και ειδικά της Φαλάσαρνας».

    Αναλυτικά η επιστολή

    Το τελευταίο διάστημα έχει ανακινηθεί πανελλαδικά το πρόβλημα με την υπερτουριστικοποίηση και πιο ειδικά όσον αφορά τις συνέπειες που αυτή έχει στον δημόσιο χαρακτήρα των ακτών της χώρας. Από την Αττική, τη Μύκονο και τη Ρόδο έως τα κινήματα πολιτών στην Πάρο και τη Λευκάδα, έχει γίνει σαφές ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και μόνο η αντίσταση των πολιτών μπορεί να τη σταματήσει.

    Όσον μας αφορά ως κίνηση έχουμε αναδείξει τις προσπάθειες συγκεκριμένου επιχειρηματία να ιδιωτικοποιήσει και ιδιοποιηθεί την παραλία παχιά άμμος (μεγάλη παραλία) στη Φαλάσαρνα, μέσω ενός φαραωνικού τουριστικού χωριού που θα γεμίσει με κτίσματα ακόμα και το κάτω μέρος της παραλίας!!! Μια παραλία που έχει αξιολογηθεί από εκατομμύρια επισκέπτες ως μία από τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

    Είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που διαλαλεί την περιβαλλοντική ευαισθησία του και τη συμμόρφωσή του στους νόμους, ενώ σε ενεστώτα χρόνο πρωταγωνιστεί σε ένα όργιο περιβαλλοντικών και νομικών παραβάσεων. Και είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που ακόμα και τώρα κάνει αιτήσεις να στήσει «καντίνες» σε όλο το μήκος της παραλίας, έτσι ώστε, εκμεταλλευόμενος τον απαράδεκτο νόμο που έχει κάνει τις ακτές μας μια απέραντη επιχείρηση καθώς δίνει προτεραιότητα για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων σε όποιον έχει όμορη επιχείρηση, έτσι ώστε να «κλείσει» και καταλάβει όλη τη μεγάλη παραλία.

    Γι’ αυτό λοιπόν απευθύνουμε 10 ερωτήματα, σε κάθε κρατική υπηρεσία, που απ’ ό,τι φαίνεται έχουν μεγάλη δυσκολία να επιβάλουν τον νόμο, στις λίγες περιπτώσεις που αυτός προστατεύει το δημόσιο συμφέρον…

    1. Πρόσφατα έγινε έλεγχος της αστυνομίας σε όλο τον κόλπο της Φαλασάρνας και έγιναν 13 συλλήψεις επιχειρηματιών (εμείς μάθαμε για εργαζόμενους-αυτοφωράκηδες), γιατί δεν είχαν άδεια για τα ομπρελοκαθίσματα που νοίκιαζαν. Μετά τι έγινε; Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είχαν άλλες συνέπειες; Ξηλώθηκαν τα ομπρελοκαθίσματα; Μπήκαν πρόστιμα;
    2. Η πρόσκληση του Δήμου Κισσάμου, προς τις επιχειρήσεις, για απλή παραχώρηση αιγιαλού έγινε στις 11 Απριλίου και η προθεσμία έληγε στις 23 Ιουνίου. Η παρέμβαση της αστυνομίας έγινε έναν μήνα μετά και διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν είχε άδεια, ενώ τα περισσότερα ομπρελοκαθίσματα έχουν μπει από τον Μάιο. Το πρώτο ερώτημα είναι αν είχαν κάνει όλοι αίτηση στον Δήμο έως 23 Ιουνίου ή αν εκμεταλλεύτηκαν το παραθυράκι που τους δίνει ο νόμος, να κάνουν αίτηση μέσω κτηματικής υπηρεσίας από την 1η Ιουλίου και μετά.
    3. Το δεύτερο ερώτημα είναι μπορεί κάποιος πολίτης να ανοίξει π.χ. μια καντίνα π.χ. στην πλατεία της Σπλάντζιας και να βάλει τραπέζια χωρίς άδεια; Μπορεί στο παλιό λιμάνι των Χανίων να βάλει τραπέζια μια επιχείρηση χωρίς άδεια; Αν όχι, γιατί μπορεί στην παραλία; Τα τυχόν «λάθη» της ελληνικής γραφειοκρατίας είναι λάθη ή είναι τρόπος κακοποίησης-ιδιωτικοποίησης των ελληνικών ακτών;
    4. Ακόμα κι αν είχαν άδεια, η σύμβαση παραχώρησης ορίζει συγκεκριμένο χώρο (συνήθως 500 τ.μ.) εκ των οποίων επειδή είναι περιοχή Natura, μπορεί να καταληφθεί με ομπρελοκαθίσματα το 30%, δηλαδή κάπου 170 τ.μ. Η παρακάτω φωτογραφία δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Έγγραφο του ΟΦΥΠΕΚΑ αναφέρει για κατάληψη χώρου άνω των 5 στρεμμάτων και είναι σαφές ότι έχει καταληφθεί άνω του 80% – και όχι το 30% που λέει η νομοθεσία.
    5. Οι συμβάσεις ορίζουν κι άλλα πράγματα, όπως ότι μεταξύ θάλασσας και ομπρελοκαθισμάτων πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος 5 μ. Στο βόρειο τμήμα της παραλίας η απόσταση αυτή δεν τηρείται.
    6. Οι συμβάσεις επίσης ορίζουν ότι δεν επιτρέπονται οι μόνιμες κατασκευές, τα πάρτι, η ένταση μουσικής άνω των 50 ντεσιμπέλ κ.ο.κ. Σε όλα αυτά υπάρχουν παρανομίες. Και το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι ότι οι συμβάσεις αναφέρουν ότι αν διαπιστωθεί παρανομία, λύεται αυτόματα η σύμβαση!
    7. Στο κεντρικό τμήμα της παραλίας δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ. Δεν θα αναφερθούμε στο ποιοι έχουν άδεια και ποιοι όχι, καθώς 25 Ιουλίου έγινε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αλλά τα jet ski είναι εκεί από τον Μάιο. Να πούμε απλά ότι ο νόμος λέει ότι κάθε τέτοια επιχείρηση μπορεί να έχει έως 3 jet ski και η συγκεκριμένη έχει 11! Είναι η ίδια με τις τετράτροχες γουρούνες που οργώνουν τις αμμοθίνες και η ίδια που θα εφαρμόσει αυστηρό περιβαλλοντικό πλαίσιο όταν φτιάξουν το τουριστικό χωριό! Αν όλα αυτά σας φαίνονται κωμικοτραγικά, δοκιμάστε να πάρετε το λιμεναρχείο τηλέφωνο για να αναφέρετε το γεγονός. Ως εκ θαύματος δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα!
    8. Στο κεντρικό τμήμα υπάρχει μεγάλο beach bar, με εγκαταστάσεις, τσιμεντόπλακες, τοίχους σε χώρο παλαιού αιγιαλού που έχει μισθώσει η ΕΤΑΔ. Η μίσθωση αφορά τροχηλατή καντίνα! Αλλά ποιο κράτος θα ελέγξει τις παρανομίες που κάνει το κράτος;
    9. Η παραλία Φαλάσαρνα έχει αμμοθίνες που καθημερινά οργώνουν οι μηχανοκίνητες γουρούνες. Έτσι, βάσει της παρ. 4 του άρθρου 13 του ν. 3937/2011, παραβιάζεται η απαγόρευση κίνησης τροχοφόρων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου σε οικολογικά ευαίσθητες εκτάσεις, όπως οι αμμοθίνες.
    10. Τον ίδιο νόμο παραβιάζει και μετατροπή του χώρου που φύεται το προστατευόμενο από την οδηγία 92/43/ΕΟΚ Androcymbium rechingeri σε απέραντο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Ωστόσο οι κρατικές υπηρεσίες δεν φαίνεται να ενεργοποιούνται…

    Τελευταίο που δείχνει το μέγεθος του σκανδάλου το αφιερώνουμε σε όσους πιστεύουν ότι αν δώσουμε τις παραλίες μας στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αυτή θα φέρει ανάπτυξη και ως εκ τούτου έσοδα στα δημόσια ταμεία. Οι εν λόγω επιχειρήσεις, αν και όταν πάρουν άδεια, θα πληρώσουν προς δήμο και ελληνικό δημόσιο, με βάση τις συμβάσεις που έχουμε δει, μια τιμή περίπου 10 €/τ.μ. για ένα ολόκληρο έτος. Δηλαδή για μια σύμβαση που αφορά 500 τ.μ. θα πληρώσουν 5.000 €/έτος. Τα συγκεκριμένα ομπρελοκαθίσματα χρεώνονται 20 έως και 80 ή και 300 € αν είναι στην πρώτη σειρά. Κάντε τον πολλαπλασιασμό για μια επιχείρηση που διαθέτει 100 ομπρελοκαθίσματα (100Χ80=8.000 ευρώ, δλδ το ετήσιο κόστος ενοικίασης είναι η είσπραξη μισής και μόνο ημέρας) και θα δείτε ότι μιλάμε για πλιάτσικο εις βάρος των Κισσαμιτών, των Χανιωτών αλλά και όλων των επισκεπτών. Θα καταλάβετε επίσης γιατί ο «επενδυτής» θέλει διακαώς να κλείσει την παραλία προς αποκλειστικό όφελός του, καθώς μεγαλύτερο και ευκολότερο κέρδος έχει η παραλία από οποιοδήποτε κατάλυμα. Αν ένα ζευγαράκι στήσει μια σκηνή κάτω από ένα αλμυρίκι θα κινητοποιηθούν λιμενικό, αστυνομία, θα τους επιβληθεί πρόστιμο, μπορεί να οδηγηθούν και στο κρατητήριο. Θα επιβληθεί ο «νόμος και η τάξη».

    Στην περίπτωση των παραπάνω 10 παρανομιών το δόγμα «νόμος και τάξη» δεν ισχύει. Βασιλεύει η ασυδοσία, η διαπλοκή, ο νόμος της ζούγκλας.

    ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Κισσαμίτες και τους Χανιώτες να κινητοποιηθούν και να προστατέψουν το δικαίωμά τους στον δημόσιο χαρακτήρα των ακτών και ειδικά της Φαλάσαρνας.

    Καταγγελίες για οικολογική καταστροφή στη Νάξο

    Και στη Νάξο, όμως, πληθαίνουν οι καταγγελίες οι οποίες, εκτός από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες, αφορούν και στις παράνομες κατασκευές ξύλου ή ακόμα και τσιμέντου. Το μέλος της τοπικής κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», Ελένη Ανδριανοπούλου, κατήγγειλε ότι, στο νησί, υπήρξε ακόμα και εκβραχισμός μέσα από την θάλασσα. «Δηλαδή μέσα στην θάλασσα μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια, τις πλάκες από την παραλία της Πλάκας, που λέγεται μάλιστα και Πλάκα για αυτόν τον λόγο. Γιατί οι πλάκες προστατεύουν την παραλία, την αμμουδιά, να μην φύγει με το κύμα και τον αέρα», εξήγησε ενώ επισήμανε ότι, υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία: η οικολογική καταστροφή.

    «Επειδή ακριβώς είναι περιοχή NATURA 2000, η Νάξος, για όσους έχουν έρθει και μας έχουν επισκεφθεί και γνωρίζουν τις πανέμορφες παραλίες μας, θα γνωρίζουν ίσως ότι είναι τόσο πανέμορφες γιατί είναι μια ιδιαίτερη φύση, έχουν μια ιδιαίτερη προστασία και ιδιαίτερες λειτουργίες, το πώς έχουν γίνει αυτές οι παραλίες. NATURA2000 λοιπόν στη Νάξο είναι σχεδόν η μισή Νάξος, είναι οι μισές παραλίες της Νάξου, όλες οι νότιες παραλίες της Νάξου και οι πιο εμπορικές είναι όλες NATURA2000, ο Άγιος Προκόπιος, η Αγία Άννα, η Πλάκα και όλες μετά. Οπότε μιλάμε για μία περιβαλλοντική καταστροφή επίσης που γίνεται αυτή τη στιγμή μπροστά στα μάτια μας που αυτή επίσης έχει στεναχωρήσει απίστευτα και έχει συσπειρώσει απίστευτα τους κατοίκους και τους περίοικους αλλά και τους κατοίκους που δεν ζουν στις παραλίες γιατί βλέπουν μπροστά στα μάτια τους το έδαφος να χάνεται, την άμμο να φεύγει», υπογράμμισε.

    Σύλληψη του δημάρχου Σερίφου

    Από τη Σέριφο, ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Ρεβίνθης, κατήγγειλε ότι, όχι μόνο παραβιάστηκε απόφαση για λουκέτο σε επιχείρηση, αλλά έφτασαν μέχρι και στο σημείο να τού κάνουν και μήνυση για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και δυσφήμιση, που οδήγησε, μάλιστα, και στη σύλληψή του. «Πήγαμε να επιβάλλουμε τον νόμο, και την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών- του δημοτικού συμβουλίου- βρεθήκαμε να είμαστε και συλληφθέντες ως και κατηγορούμενοι», είπε.

    Μαρινάκης: «Υπεράνω όλων η εφαρμογή του νόμου»

    Από πλευράς της, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν. «Υπεράνω όλων η εφαρμογή του νόμου, δεν θα γίνει έκπτωση πουθενά. Η κοινωνία των πολιτών πολλές φορές αναδεικνύει πολύ πιο γρήγορα τα ζητήματα και επισπεύδει την επίλυση των διαδικασιών, την οποία όμως έχει ήδη ξεκινήσει η κυβέρνηση. Εδώ υπάρχει το θέμα της εφαρμογής του νόμου, του σεβασμού των συμβάσεων», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

    Την ίδια στιγμή για τις καταγγελίες των πολιτών κατά της καταπάτησης του δημοσίου χώρου, τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων στις παραλίες για τη διασφάλιση της τήρησης που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες. «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανένα. Το περιεχόμενο των συμβάσεων είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο, οι συμβάσεις αυτές έχουν υπογραφεί με βάση τις προβλέψεις του συντάγματος και των νόμων και με συνυπογραφή και των παραχωρησιούχων. Επομένως πρέπει να σέβονται την υπογραφή τους», είπε.

    ΣΥΡΙΖΑ: «Υποκριτική η στάση της ΝΔ»

    Από πλευράς του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία είναι υποκριτική η στάση του κυβερνώντος κόμματος. «Οι κινητοποιήσεις των πολιτών για τις ελεύθερες παραλίες, που ξεκίνησαν από την Πάρο και πλέον εξαπλώνονται σε όλο και περισσότερα νησιά, αναδεικνύουν την σημασία και το αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν οι καθημερινές μάχες της κοινωνίας υπέρ του δημόσιου χώρου. Αναδεικνύεται, όμως, παράλληλα και η υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία επί τέσσερα χρόνια έβαζε πλάτη στην ανομία και την αυθαιρεσία και μόλις σήμερα - ενώ έχει ήδη μπει ο Αύγουστος - εμφανίζεται δήθεν αμείλικτη.

    Άλλωστε, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι που με τον νόμο 4688 του 2020 για την τουριστική ανάπτυξη περιόρισε δραστικά τους ελεύθερους χώρους στις παραλίες καθώς και τις κυρώσεις για τους παραβάτες σε αντίθεση με τον νόμο 4607 του 2019 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζουμε το κίνημα των πολιτών για τις ελεύθερες παραλίες και για τον δημόσιο χώρο και απαιτούμε ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι φθηνά και εφήμερα επικοινωνιακά παιχνίδια?», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

    Μέσα σε αυτό το κλίμα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει να διερευνηθούν οι καταγγελίες για παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ο «πόλεμος της ξαπλώστρας» σε παραλίες Natura: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» λένε οι πολίτες - Για «αθέμιτο ανταγωνισμό» μιλούν οι επαγγελματίες
    Ο «πόλεμος της ξαπλώστρας» σε παραλίες Natura: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» λένε οι πολίτες - Για «αθέμιτο ανταγωνισμό» μιλούν οι επαγγελματίες

    Η υπερκάλυψη ομπρελοξαπλωστρών και οι παράνομες κατασκευές όπως σκαλιά, πέργκολες και εξέδρες σε παραλίες οι οποίες είναι ενταγμένες στο δίκτυο Natura σε Νάξο και Πάρο έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους στα δύο νησιά του Αιγαίου. Σχεδόν καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες των νησιωτών -μέσω διαδικτυακών καλεσμάτων-, ζητώντας μεταξύ άλλων την προστασία των περιοχών και ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 3.500 υπογραφές.

    Αυξήθηκαν οι χώροι μίσθωσης από την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου

    Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στον Άγιο Γεώργιο, την Αγία Άννα, τον Άγιο Προκόπιο και την Πλάκα στην Νάξο. Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση της κτηματικής υπηρεσίας του Δημοσίου να μισθώσει μέσω πλειστηριασμών την περασμένη άνοιξη περισσότερους χώρους στον αιγιαλό απ’ ότι συνήθιζε κάθε χρόνο. Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την κατά κανόνα παραβίαση των όρων παραχώρησης από μεγάλη μερίδα επαγγελματιών έφερε τις αντιδράσεις των πολιτών.

    «Οι παραλίες της Νάξου γεμίζουν επί σειρά ετών με αυθαίρετες, παράνομες κατασκευές και γίνεται κατάχρηση του αιγιαλού και της παραλίας. Και φέτος έχει περάσει σε επόμενη πίστα όλη αυτή η κατάσταση με διάφορες ενέργειες των επιχειρηματιών και με την ανενεργεία των Αρχών. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια όταν βλέπουμε ότι οι Αρχές δεν κάνουν την δουλειά τους» λέει μία από τις συντονίστριες «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» Ελένη Ανδριανοπούλου. Το επόμενο διάστημα η Κίνηση Πολιτών καταθέτει σχετικό φάκελο με την καταγγελία προκειμένου να επιληφθούν της κατάστασης οι αρμόδιες υπηρεσίες.

    Το Κίνημα καταγγέλλει πως επιχειρηματίες εστίασης και ξενοδόχοι όπως και ιδιοκτήτες κατοικιών κι οικοπέδων παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις ακτές και την κοινή χρήση τους και ότι επιπλέον καταστρέφουν κατά παράβαση του νόμου το φυσικό περιβάλλον που στην περίπτωση της Νάξου περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά προστατευόμενους οικοτόπους του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000, όπως αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους που δημοσίευσαν την 19/07/2023. Ζητά μεταξύ άλλων να απομακρυνθούν οι παράνομες κατασκευές στις παραλίες, να επανατοποθετηθούν οι εκβραχισμένοι ακτόλιθοι και να αποκατασταθούν οι αμμοθίνες με ένα άμμο.

    «Ο κόσμος σωστά διαμαρτύρεται. Πάντα βέβαια πρέπει να έχουμε ένα μέτρο. Όντως, όμως, υπάρχει μια υπερβολή στην ανάπτυξη των ομπρελών και των καθισμάτων για την οποία δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση οι επαγγελματίες. Ο δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Κτηματική και ΕΤΑΔ) όρισαν κάποια παραπάνω κομμάτια από αυτά που όριζαν να νοικιαστούν με σκοπό να αυξήσουν τα έσοδά τους» τονίζει στο ethnοs.gr ο Περιφερειάρχης ΠΟΕΣΕ Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης και Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων "Νάξος - Φιλοξενία", Γιάννης Παπαδόπουλος,

    Δήμαρχος Νάξου: Κάποιες μισθώσεις από την κτηματική υπηρεσία βγάζουν μάτι

    Η αλήθεια είναι στη μέση τονίζει από την πλευρά του στο ethnos.gr ο δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός, προσθέτοντας ότι κάποιες μισθώσεις από την ΕΤΑΔ όπως στις αμμοθίνες βγάζουν μάτι. «Υπάρχουν βέβαια και οι επαγγελματίες που παρανομούν, που κάνουν υπερβάσεις στη χρήση από την άδεια που πήραν. Θέλουμε να τηρείται ο νόμος και όλες οι υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν συμβεί αυτό, όλα θα είναι πολύ καλύτερα».

    Όπως εξηγεί ο δήμαρχος σε αρκετές περιπτώσεις τα καταστήματα σε παραλίες είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Και σύμφωνα με τον νόμο μπορεί να τους παραχωρηθεί κατά προτεραιότητά η προβολή των μαγαζιών τους. «Εδώ, όμως, υπάρχει πολλές φορές υπέρβαση. Γιατί δεν αφήνουν τα κενά που προβλέπει ο νόμος (2 μέτρα απόσταση από κάθε μαγαζί). Περνάμε τους γράφουμε, στέλνουμε τα πρωτόκολλα. Αλλά μια τα βγάζουν και μια τα βάζουν… Δεν είναι, βέβαια όλοι οι ιδιοκτήτες παραβατικοί».

    Παρά τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί, δεν έχει ανακληθεί μέχρι στιγμής ούτε μία άδεια στη Νάξο. Αντίθετα στην Πάρο ήδη έχουν κλείσει τρεις επιχειρήσεις στη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου. Στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχώρησαν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης των εν λόγω επιχειρήσεων απο την παραλία.

    Βεβαίωση προστίμων μέχρι και μετά από ένα χρόνο

    Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα ο δήμαρχος Νάξου τονίζει ότι ο δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα όπως έχει στους κοινόχρηστους χώρους να βεβαιώσει πρόστιμα. «Κάνουμε ένα πρακτικό το οποίο αποστέλλουμε στην κτηματική υπηρεσία και η κτηματική υπηρεσία κάνει τις περαιτέρω ενέργειες. Μπορεί να κάνει και ένα χρόνο μπορεί, να κάνει και 20 μέρες». Ενδεικτικό είναι ότι από τις 29 Απριλίου ο δήμος έστειλε τα πρώτα πρωτόκολλα και πριν 15 μέρες βεβαιώθηκαν τα πρόστιμα. «Πράγματι πρωτοφανές. Και πολύ θετικό».

    Για «αθέμιτο ανταγωνισμό» μιλούν οι επαγγελματίες

    Την ίδια ώρα οι επαγγελματίες μετά την παραχώρηση των νέων εκτάσεων κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό. «Οι επαγγελματίες της εστίασης, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έρχονται για άλλη μια φορά στη δυσχερή θέση να αντιμετωπίζουν έναν αθέμιτο ανταγωνισμό διότι σε επιχειρήσεις που χρόνια προσπαθούν και ειδικά με αυτά που έχουμε περάσει να είναι βιώσιμες έρχεται ένας νέος εχθρός από το πουθενά να αμφισβητήσει την βιωσιμότητά τους».

    Όπως εξηγεί ο ίδιος, όσο υπήρχαν οι ομπρέλες αυστηρά στις προβολές των καταστημάτων δεν υπήρχε πρόβλημα διότι τα μαγαζιά μπορούν να προσφέρουν τουαλέτα και ελέγχονται υγειονομικά και φορολογικά. Πλέον βλέπουμε ακόμη και ξενοδοχεία που δεν έχουν προβολή να χτυπούν τα διπλανά κομμάτια σε δημοπρασία όχι απλά για να πηγαίνουν οι ένοικοί τους. Σερβιτόροι διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις από το ξενοδοχείο μέχρι την παραλία για να σερβίρουν. Και έτσι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ο δήμος πρέπει να εξασφαλίσει ελεύθερο χώρο που να μην μπορεί να ενοικιαστεί, παρέχοντας δημόσιες τουαλέτες και ντουζιέρες για να μπορεί να έχει επιλογή ο κόσμος. «Ο δήμος έπρεπε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και για αυτούς τους ανθρώπους που είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να νοικιάζουν υποχρεωτικά μια ξαπλώστρα».

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ PANORAMAPRESS/ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ