Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 14:07

Γυναίκα ισχυρίζεται ότι «πεθαίνει» τρεις φορές το μήνα και περιγράφει πως είναι – «Έχω γνωρίσει τον Ιησού»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Έχει μιλήσει με τα πνεύματα νεκρών ανθρώπων

Μια γυναίκα που υπέστη τραυματική εγκεφαλική βλάβη ισχυρίζεται πλέον ότι υποφέρει από επιθανάτιες εμπειρίες περίπου τρεις φορές το μήνα και ότι έχει γνωρίσει τον Ιησού Χριστό και τον Γουόλτ Ντίσνεϊ εξαιτίας αυτού.

Ο λόγος για την Beverley Gilmour, 57 ετών, από το Birkenhead της Αγγλίας, η οποία λέει ότι οι γιατροί την έχουν διαγνώσει με «διαταραχή της συνείδησης», όρος που συνήθως χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε ένα άτομο που βρίσκεται σε κώμα ή σε «νεκρή» κατάσταση.

Είπε ότι κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων νιώθει την ίδια της την καρδιά να σταματά και το σώμα της να αρχίζει να κλείνει πριν να έχει μια εξωσωματική εμπειρία όπου μπορεί να νιώσει τον εαυτό της να φεύγει από το σώμα της.
Έχει μιλήσει με τα πνεύματα νεκρών ανθρώπων

Από εκεί και πέρα λέει ότι έχει καταφέρει να αλληλεπιδράσει με τα πνεύματα νεκρών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του Γουόλτ Ντίσνεϊ, ενώ έχει συναντήσει και τον Ιησού.

Μιλώντας στη MailOnline, η Gilmour λέει ότι έχει μια «ιδιωτική» σχέση με τον Ιησού και είναι πνευματιστής αλλά όχι θρησκευόμενος.

«Έδειχνε ιστορίες και όταν τον συνάντησα ήταν ένα καταπληκτικό κτίριο και το ξύλο φαινόταν ζωντανό και καλά διατηρημένο» είπε για τη συνάντησή της με τον Γουόλτ Ντίσνεϊ.

«Όταν επέστρεφα, έπεφτα ξανά σε έκσταση και κατέγραφα τις ιστορίες του και ζωγράφιζα εικόνες από όλα όσα μου έδειξε. Μου έδειξε αυτούς τους χαρακτήρες και έγινα ένας από τους χαρακτήρες του και έζησα μια από τις ιστορίες του.Καθόμουν και τον άκουγα και εμφανιζόταν με αυτούς τους χαρακτήρες και μου έλεγε τα ονόματα αυτών των χαρακτήρων και τις προσωπικότητές τους και τι έκαναν στη ζωή τους, από πού προέρχονταν και την καταγωγή τους».

Αρκετοί άνθρωποι έχουν πει ότι έχουν δει φευγαλέες ματιές της άλλης πλευράς κατά τη διάρκεια εμπειριών κοντά στο θάνατο, με ανθρώπους να περιγράφουν με έντονες λεπτομέρειες αυτό που είδαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, οι πιθανότητες να υπάρχει ζωή μετά θάνατον είναι ουσιαστικά μηδενικές, γεγονός που είναι λίγο απογοητευτικό αν ελπίζατε να πάρετε το μυαλό του Walt Disney για νέες ιδέες για ταινίες.

Πηγή: in.gr - Image by Gerd Altmann from Pixabay

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 13:24

Σχετικά Άρθρα

  • Χάος στην Αγγλία από τις πλημμύρες – Βυθισμένο στα νερά και το σιδηροδρομικό δίκτυο
    Χάος στην Αγγλία από τις πλημμύρες – Βυθισμένο στα νερά και το σιδηροδρομικό δίκτυο

    Σοβαρά προβλήματα συνεχίζουν να προκαλούν οι πολύωρες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες σε αρκετές περιοχές της Αγγλίας.

    Εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει τεράστιες εκτάσεις έχουν μετατραπεί σε λίμνες, ενώ οι ράγες του σιδηροδρομικού δικτύου σε αρκετά σημεία έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά, προκαλώντας διατάραξη στις μετακινήσεις των πολιτών.

    Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Τρεντ στο Νότιγχαμσιρ, αλλά και καναλιών του Τάμεση στο Λονδίνο.

    Στο Χάκνεϊ Γουίκ του ανατολικού Λονδίνου 50 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους από πυροσβέστες, ενώ εκκενώθηκαν και σπίτια όπου ζούσαν κυρίως ηλικιωμένοι στις όχθες του Τρεντ.

    Συνολικά εκτιμάται ότι έχουν πλημμυρίσει έως και χίλιες κατοικίες, ενώ ένα πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στον Τάμεση και λειτουργούσε ως μπαρ την ουσία βυθίστηκε.

    Αρκετά για ακόμα μία ημέρα τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, με τμήματα του δικτύου να έχουν πλημμυρίσει, ράγες να έχουν καλυφθεί από λάσπη και δέντρα να έχουν ξεριζωθεί από τους ανέμους.

    Μεγάλες σιδηροδρομικές εταιρείες προειδοποιούν για «σημαντική διατάραξη» του προγραμματισμού τους και καλούν το επιβατικό κοινό να ελέγχει για τυχόν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πριν προσέλθει στους σταθμούς.

    Κλειστά λόγω πλημμύρας έμειναν την Παρασκευή και ορισμένα σχολεία σε κομητείες γύρω από το Λονδίνο.

    Αν και τα φαινόμενα σήμερα το πρωί έχουν υποχωρήσει, σε ισχύ παραμένουν σχεδόν 650 προειδοποιήσεις και συναγερμοί για περαιτέρω πλημμύρες, καθώς το έδαφος δεν μπορεί να απορροφήσει άλλο νερό. Τις τελευταίες τρεις ημέρες η ποσότητα του νερού κατά τόπους έχει ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά.

    Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βελτίωση των καιρικών συνθηκών το Σαββατοκύριακο.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ADAM VAUGHAN
  • Πλημμύρες και χιόνια πλήττουν τη βορειοδυτική Ευρώπη - Ρεκόρ ψύχους στη Σουηδία με θερμοκρασίες κάτω των -40 βαθμών Κελσίου
    Πλημμύρες και χιόνια πλήττουν τη βορειοδυτική Ευρώπη - Ρεκόρ ψύχους στη Σουηδία με θερμοκρασίες κάτω των -40 βαθμών Κελσίου

    Ένας νεκρός, ακυρώσεις στα τρένα, νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Αγγλία - Πλημμύρες στη βόρεια Γαλλία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

    Τμήματα της βορειοδυτικής Ευρώπης προσπαθούν σήμερα να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της τελευταίας από μια σειρά καταιγίδων του Ατλαντικού, οι οποίες προκάλεσαν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, την ώρα που η βόρεια Σκανδιναβία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

    Στη βόρεια Γαλλία, τα συνεργεία διάσωσης βοήθησαν κατοίκους να απομακρυνθούν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους στην πόλη Αρκ στο Πα ντε Καλέ, μια περιοχή που πλημμύρισε για δεύτερη φορά τους τελευταίους δύο μήνες, έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις. Άλλα 20-40 χιλιοστόμετρα βροχής αναμένονται τις επόμενες ώρες και οι Aρχές σήμαναν κόκκινο συναγερμό, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο ποταμός Αά θα υπερχειλίσει.

    «Την πρώτη φορά, σκέφτεσαι είναι κακοτυχία, όμως τη δεύτερη φορά, αρχίζει να πλήττει το ηθικό και το πορτοφόλι σου», δήλωσε ο κάτοικος της Αρκ Αντονί Ρισεβέν, καθώς τον απομάκρυναν από το σπίτι του. «Αρχίζεις να διερωτάσαι για το μέλλον».

    Την ίδια ώρα, ένα φέριμποτ από τη Νορβηγία με προορισμό τη Δανία και με περίπου 900 επιβάτες, δεν κατάφερε να δέσει στην Κοπεγχάγη, εξαιτίας της καταιγίδας και ανέμενε να καταλαγιάσουν οι ισχυροί άνεμοι, αν και αυτό ενδεχομένως δεν θα συμβεί πριν από αύριο το πρωί, ανέφερε η ναυτιλιακή εταιρεία DFDS. Στη Νορβηγία, στην πόλη Κρίστιανσαντ, στο νότιο τμήμα της χώρας, οι Aρχές ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν τα σχολεία και ακύρωσαν τα δρομολόγια όλων των δημοσίων λεωφορείων, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων.

    Η ίδια καταιγίδα, που έχει ονομαστεί Χενκ, στην άλλη πλευρά της Βόρειας Θάλασσας, προκάλεσε θύελλες και ισχυρές βροχοπτώσεις σε τμήματα της Αγγλίας και της Ουαλίας την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προβλήματα στις μετακινήσεις και να κλείσουν κεντρικοί δρόμοι εξαιτίας των πλημμυρών.

    Δέντρα έπεσαν σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας μοτοσυκλετιστής στη νοτιοδυτική Αγγλία.

    Επιπλέον, μια 59χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην επαρχία της Ανατολικής Φλάνδρας του Βελγίου χθες, αφότου την χτύπησε ένας φράκτης εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης στη χώρα, δήλωσε η τοπική κυβερνήτης Καρίνα Βαν Κάουτερ, σε μια ανακοίνωση σήμερα.

    Στη Λαπωνία, στη βόρεια Φινλανδία, μια γυναίκα που αγνοείτο από χθες, ενώ έκανε σκι εν μέσω χιονοθύελλας, βρέθηκε αργότερα νεκρή έχοντας παρασυρθεί από μια χιονοστιβάδα. Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα για τον εντοπισμό του παιδιού της, έγινε γνωστό από τη φινλανδική αστυνομία.

    Ρεκόρ ψύχους στη Σουηδία με θερμοκρασίες κάτω των -40 βαθμών Κελσίου

    Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα τη χαμηλότερη θερμοκρασία εδώ και 25 χρόνια για τον μήνα Ιανουάριο στην επικράτειά της, ήτοι μείον 43,6 βαθμούς Κελσίου στο βορειότερο τμήμα της.

    «… Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία τον μήνα Ιανουάριο που η Σουηδία γνώρισε από το 1999», σημείωσε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ματίας Λιντ, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Σουηδίας SMHI.

    Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε στον σταθμό Κβίκγιοκ- Ορενγιάρκα, στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας. «Πρόκειται για την χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί σε αυτήν την περιοχή από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις» στο σημείο το 1888, συμπλήρωσε.

    Το θερμόμετρο σε πολλούς άλλους σταθμούς στη βόρεια Σουηδία, όπως στη Λαπωνία, έδειξε σήμερα θερμοκρασίες χαμηλότερες από -40 βαθμούς Κελσίου.

    Αν και η περιοχή είναι συνηθισμένη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το πρόσφατο κύμα ψύχους υποχρέωσε τις τοπικές εταιρείες λεωφορείων να αναστείλουν τις δραστηριότητές του και η σιδηροδρομική εταιρεία "Vy" ανακοίνωσε χθες ότι ακύρωσε όλα τα δρομολόγια των τρένων που κυκλοφορούν στα βόρεια της πόλης Ουμέα για πολλές ημέρες.

    Προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές καταγράφηκαν επίσης στη Φινλανδία, όπου χθες το βράδυ, στο βόρειο τμήμα της περιοχής της Λαπωνίας, ο υδράργυρος έπεσε στο εποχικό ρεκόρ των -38,7 βαθμών Κελσίου.

    Επιπλέον, στην πόλη Τάμπερε (νοτιοδυτικά) οι αγωγοί ύδρευσης πάγωσαν, με αποτέλεσμα περίπου 300 άνθρωποι να μείνουν χωρίς νερό χθες, μετέδωσε το τοπικό ΜΜΕ Yle.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Emma-Sofia Olsson

  • Φονική καταιγίδα σαρώνει Σκωτία και Βόρεια Αγγλία - Τρεις νεκροί
    Φονική καταιγίδα σαρώνει Σκωτία και Βόρεια Αγγλία - Τρεις νεκροί

    Τρεις άνδρες βρέθηκαν νεκροί σήμερα, παγιδευμένοι σε ένα αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από ποταμό στη βόρεια Αγγλία, η οποία πλήττεται, όπως και άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, από την καταιγίδα Γκέριτ, που προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες.

    Οι υπηρεσίες ασφαλείας αναζητούσαν από το μεσημέρι το όχημα που έπεσε στον ποταμό Εσκ, κοντά στην πόλη Γκλέισντεϊλ. Λίγο μετά τις 17.00 (ώρα Ελλάδας) πυροσβέστες το εντόπισαν μέσα στον ποταμό. «Δυστυχώς, οι τρεις άνδρες που επέβαιναν σε αυτό είναι νεκροί» ανέφερε η αστυνομία του Βόρειου Γιορκσάιρ. Ένας άλλος άνδρας που προσπάθησε να τους βοηθήσει ανασύρθηκε σώος και είναι καλά.

    Οι Αρχές προειδοποίησαν ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή «καθιστούν επικίνδυνη την οδική κυκλοφορία».

    Η καταιγίδα Γκέριτ πλήττει τη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία

    Πολλές περιοχές, ιδίως στη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία, πλήττονται από την Τετάρτη από την καταιγίδα Γκέριτ, που συνοδεύεται από χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και βροχή. Στο Αμπερντίν της Σκωτίας καταγράφηκαν ριπές ανέμου που έφθαναν σε ταχύτητα 136 χιλιομέτρων την ώρα.

    Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν ζημιές σε περίπου 100 σπίτια κοντά στο Μάντσεστερ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

    Χιλιάδες κατοικίες παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το απόγευμα στη Σκωτία. Πολλά δρομολόγια τρένων και αεροπλάνων ματαιώθηκαν, ενώ πολλοί οδηγοί έμειναν επί ώρες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους εξαιτίας του χιονιού ή δέντρων που έπεσαν στο οδόστρωμα.

    Νοτιότερα, καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν στα δρομολόγια των φεριμπότ που συνδέουν το Ντόβερ με τη Γαλλία, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη Μάγχη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ADAM VAUGHAN

  • Αγγλία: Αυτοκίνητο ανετράπη σε απόσταση αναπνοής από μητέρα και μωρό - Βίντεο που παγώνει το αίμα
    Αγγλία: Αυτοκίνητο ανετράπη σε απόσταση αναπνοής από μητέρα και μωρό - Βίντεο που παγώνει το αίμα

    Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην πόλη Σόλιχαλ και ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν ούτε η γυναίκα ούτε το βρέφος

    Μια μητέρα από τα Δυτικά Μίντλαντς της Αγγλίας κινδύνεψε να σκοτωθεί μαζί με το μωρό της το περασμένο Σάββατο, όταν ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε απόσταση αναπνοής από την ίδια και το καρότσι που έσπρωχνε.

    Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ που δημοσιεύουν βίντεο από το περιστατικό, η γυναίκα περπατούσε σπρώχνωντας το καρότσι με το βρέφος σε πεζοδρόμιο της οδού Γουόργικ, στο Όλτον του Σόλιχαλ περίπου στις 4 το απόγευμα, όταν ξαφνικά είδε να έρχεται καταπάνω της ένα αυτοκίνητο.

    Στα πλάνα που παγώνουν το αίμα το Peugeot εμφανίζεται να έχει ανέβει στο πεζοδρόμιο και να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα πάνω στη γυναίκα με το καρότσι.

    Στη συνέχεια συγκρούεται σε έναν φανοστάτη και ανατρέπεται ακριβώς μπροστά από τη γυναίκα και το μωρό της, που δεν υπέστησαν κανέναν τραυματισμό.

    Όπως μεταδίδει το BBC, η οδηγός του οχήματος υπέστη μόνο αμυχές και διενεργείται έρευνα από τις τοπικές Αρχές για τις συνθήκες του τροχαίου.

    Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην Daily Mail χαρακτήρισε εξαιρετικά τυχερές τη γυναίκα και το κοριτσάκι της, αφού ο ίδιος πιστεύει ότι αν το όχημα δεν είχε χτυπήσει στον στύλο θα είχε παρασύρει σίγουρα τη μητέρα και το καρότσι.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Αγγλία: Σχολικό ανετράπη μετά από σύγκρουση με ΙΧ - Νεκρή 14χρονη και ο οδηγός του λεωφορείου
    Αγγλία: Σχολικό ανετράπη μετά από σύγκρουση με ΙΧ - Νεκρή 14χρονη και ο οδηγός του λεωφορείου

    Δεκατρία παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένα

    Μια 14χρονη μαθήτρια και ένας οδηγός λεωφορείου βρήκαν τραγικό θάνατο σε ένα τρομακτικό δυστύχημα το πρωί της Παρασκευής, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία του Merseyside στη βορειοδυτική Αγγλία.

    Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 54 άτομα, μετέφερε μαθητές από το σχολείο West Kirby και το σχολείο Calday Grange στο Merseyside όταν συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο και αναποδογύρισε.

    Δεκατρία παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένα, ανακοίνωσε η αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου. Στο σημείο έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα και ο δρόμος αποκλείστηκε για ώρες.

    Η υπουργός Παιδείας, Τζίλιαν Κίγκαν, δήλωσε ότι ήταν «εξαιρετικά ανήσυχη» από τις αναφορές για το περιστατικό. «Βρισκόμαστε σε επαφή με την τοπική αρχή για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας και θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που εργάστηκαν στο σημείο» δήλωσε η ίδια.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Τραγικά τα στοιχεία μελέτης για την κλιματική αλλαγή: 4.507 θάνατοι στην Αγγλία το 2022 που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες
    Τραγικά τα στοιχεία μελέτης για την κλιματική αλλαγή: 4.507 θάνατοι στην Αγγλία το 2022 που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες

    Σε 4.507 υπολογίζονται οι θάνατοι που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες το 2022 στην Αγγλία, σύμφωνα με επίσημη μελέτη για την θνησιμότητα που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή.

    Η Βρετανία κατέγραψε την πιο ζεστή της ημέρα τον Ιούλιο του 2022, όταν η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου εν μέσω κύματος καύσωνα σε όλη την Ευρώπη.

    Η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS ανακοίνωσε ότι η μελέτη της έφερε στο φως «κάποιες ενδείξεις ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια», αλλά χαρακτήρισε τα στοιχεία πειραματικά και συνέστησε προσοχή για τις συγκρίσεις από έτος σε έτος.

    «Οποιαδήποτε αλλαγή του κλίματος προς πιο ακραίες θερμοκρασίες θα οδηγούσε πιθανόν σε αύξηση των αποδιδόμενων (σε αυτή) θανάτους», τονίζει η ONS.

    Οι 10 πιο ζεστές χρονιές που έχει ζήσει ποτέ η Βρετανία καταγράφηκαν όλες αυτόν τον αιώνα, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office.

    Η ONS σημείωσε ότι την περίοδο των 35 ετών από το 1988 ως το 2022 υπολογίζεται ότι 51.670 θάνατοι στην Αγγλία συνδέονταν με το 5% των πιο ζεστών ημερών και 199.298 με το 5% των πιο κρύων ημερών.

    Ο υψηλότερος κίνδυνος θνησιμότητας εντοπίστηκε στο Λονδίνο όταν οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν πάνω από τους 29 βαθμούς Κελσίου και ο κίνδυνος θανάτου ήταν τρεις φορές υψηλότερος από τότε που οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν μεταξύ 9 και 22 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την ONS.

    Οι θερμοκρασίες στη Βρετανία το φετινό καλοκαίρι δεν κατέρριψαν τα ρεκόρ του 2022, αλλά νωρίτερα αυτόν τον μήνα η χώρα βίωσε κύμα καύσωνα κατά το οποίο καταγράφηκαν για επτά συναπτές ημέρες θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 30 βαθμούς Κελσίου, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά σε μήνα Σεπτέμβριο στη χώρα.

    Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, το καλοκαίρι του 2023 ήταν το όγδοο πιο ζεστό που έχει καταγραφεί ποτέ στη Βρετανία.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ANDY RAIN
  • Απίστευτη περιπέτεια για γυναίκα στην Αγγλία: Πώς το νέο της σπίτι έγινε ο εφιάλτης της
    Απίστευτη περιπέτεια για γυναίκα στην Αγγλία: Πώς το νέο της σπίτι έγινε ο εφιάλτης της

    Σοβαρό πρόβλημα υγιεινής αντιμετωπίζει μια 29χρονη στην Αγγλία η οποία μετακόμισε στο Στάνγουελ το Νοέμβριο με όνειρο να δημιουργήσει οικογένεια. Η επιθυμία της αυτή ωστόσο καταστρέφεται, καθώς το σπίτι της έχει καταληφθεί από σκουλήκια που δημιουργήθηκαν από τα προβλήματα αποκομιδής των σκουπιδιών.

    Μιλώντας στο BBC, η Γιασμίν Κανάμ η οποία εργάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών κατήγγειλε πως οι υπερχειλισμένοι κοινόχρηστοι κάδοι έχουν γεμίσει σκουλήκια και οι διαμάχες της με την εταιρεία στέγασης μόνο πονοκέφαλο της προκαλούν καθώς δεν δόθηκε καμία λύση για τον υγειονομικό αυτόν εφιάλτη.

    Το νέο της σπίτι βρίσκεται δίπλα σε ένα σύνολο κοινόχρηστων κάδων που υποτίθεται ότι συλλέγονται κάθε δεκαπενθήμερο, αλλά αυτοί γεμίζουν πολύ γρήγορα και ξεχειλίζουν, λέει στο βρετανικό μέσο.

    Καθώς το σημείο σύντομα μετατρέπεται σε έναν σκουπιδότοπο, αυτό ενθαρρύνει την αναπαραγωγή εντόμων.

    «Τα σκουλήκια αρχίζουν να σέρνονται από τους κάδους και να μπαίνουν στα σπίτια των ανθρώπων», λέει η Κανάμ και συμπληρώνει: «Αυτό συμβαίνει εδώ και εννέα μήνες. Αγοράσαμε το σπίτι τον Νοέμβριο. Τα προβλήματα άρχισαν να συσσωρεύονται τον Δεκέμβριο. Μετά ήρθε ο Ιανουάριος και συνέβαινε ακόμα. Οι κάδοι ξεχείλιζαν».

    «Άρχισε να επηρεάζει την εργασία μου. Αγοράσαμε το σπίτι για να κάνουμε οικογένεια. Δεν μπορώ να ξεκινήσω οικογένεια όταν έχω ένα σπίτι γεμάτο σκουλήκια», ξεσπά.

    «Κολλάνε στα παπούτσια μας»

    «Είναι σαν μια θάλασσα από σκουλήκια. Έβρεχε έξω και περπατούσαμε μέσα σε σκουλήκια. Είχαν κολλήσει στα παπούτσια μας. Αν ανοίξεις το παράθυρο, μπαίνουν μύγες. Μύγες και δυσωδία» περιγράφει η απεγνωσμένη γυναίκα.

    «Κατά τη διάρκεια του καύσωνα την περασμένη εβδομάδα, δεν μπορούσα να ανοίξω το παράθυρο. Ήταν ανυπόφορο», τονίζει.

    Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το συγκρότημα αναφέρει πως: «Προσπαθήσαμε να βρούμε μια πρακτική λύση που θα λειτουργούσε για όλους, δεδομένων των περιορισμών του χώρου. Ζητήθηκε από τους εργολάβους μας να δοκιμάσουν μια πρόσθετη εβδομαδιαία επίσκεψη για να προετοιμάσουν τους κάδους για την αποκομιδή από την τοπική αρχή, κάτι που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει να διατηρηθεί η τάξη. Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουμε ότι οι συλλογές θα γίνονται εγκαίρως, έχουμε στείλει επιστολή στους κατοίκους μας για να τους υπενθυμίσουμε πώς να χρησιμοποιούν τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης και θα το ξανακάνουμε».

    Πηγή: ethnos.gr - Photo by June O on Unsplash

  • Η τρομακτική στιγμή που πελώριο κύμα παρασύρει κοριτσάκι από προβλήτα στην Αγγλία (video)
    Η τρομακτική στιγμή που πελώριο κύμα παρασύρει κοριτσάκι από προβλήτα στην Αγγλία (video)

    Η άμεση αντίδραση των παρευρισκομένων ήταν σωτήρια για τη μικρούλα, που θα μπορούσε να είχε πνιγεί

    Τη στιγμή που ένα πελώριο κύμα παρασύρει ένα κορίτσι που στέκεται σε προβλήτα και το ρίχνει στη θάλασσα, καταγράφει βίντεο που δημοσιεύουν βρετανικά ΜΜΕ.

    Σύμφωνα με την Daily Mail, το σοκαριστικό συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, γύρω στις 7 το απόγευμα, στο λιμάνι Ίλφρακομπ στα νότια της κομητείας Ντέβον.

    Μια ομάδα 4 παιδιών έπαιζε στην προβλήτα την ώρα της πλημμυρίδας, όταν ξαφνικά ένα από τα πελώρια κύματα χτύπησε τη μικρούλα, παρασύροντας το σώμα της μέσα από τα κάγκελα στη θάλασσα.

    Καθώς το κορίτσι προσπαθούσε απεγνωσμένα να κολυμπήσει πίσω στην προβλήτα, αρκετοί από τους παρευρισκομένους έτρεξαν να τη βοηθήσουν. Τελικά κατάφεραν, ρίχνοντάς της πρώτα ένα σωσίβιο, να την τραβήξουν πίσω στη στεριά, όπου δέχτηκε ιατρική βοήθεια.

    Η λιμενάρχης Τζορτζίνα Κάρλο-Πάατ δήλωσε ότι το τρομακτικό συμβάν αποτελεί υπενθύμιση για τους κινδύνους που κρύβουν οι δραστηριότητες όπως οι βουτιές και τα παιχνίδια στο λιμάνι.

    «Τα παιδιά ήταν πολύ τυχερά που δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, όμως, εκτός από τη δική τους ζωή, έβαλαν σε κίνδυνο και τη ζωή των ανθρώπων που έσπευσαν να τα βοηθήσουν. Οι συνθήκες στη θάλασσα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή και σχεδόν όλα τα παιδιά της παρέας είχαν γλιστρήσει και πέσει πριν το περιστατικό, αλλά συνέχιζαν να τρέχουν προς τη μεριά των κυμάτων».

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο