Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 11:16

Πάρτι γενεθλίων σε στιλ... κηδείας από Βραζιλιάνα influencer

Γράφτηκε από την
Ad Slot

H οικοδέσποινα υποδεχόταν τους τεθλιμμένους φίλους της ξαπλωμένη μέσα σε φέρετρο και ντυμένη με σέξι διάφανο φόρεμα

Με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο θέλησε να γιορτάσει τα γενέθλιά της μια influencer από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, η οποία διοργάνωσε ένα πάρτι για τον στενό κύκλο των φίλων της σε στιλ... κηδείας, με την ίδια να υποδέχεται τους καλεσμένους της ξαπλωμένη μέσα σε φέρετρο!

Μπορεί κάποιοι να αγχώνονται με την ιδέα των γενεθλίων που τους φέρνουν ένα χρόνο πιο κοντά στα γηρατειά και το τέλος της ζωής του, όμως η Γράζι Γκερβάζιο σίγουρα δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Αντιθέτως, η influencer με τα κάπως μακάβρια γούστα θεώρησε καλή ιδέα να αποχαιρετίσει τα 27 και να μπει στα 28 με ένα πάρτι που θύμιζε αγρυπνία και συνοδευόταν από στεφάνια, πένθιμο ντεκόρ και τεθλιμμένους φίλους να την περιβάλλουν.

ptwma_in__7_

Όπως μπορεί κανείς να δει από τις φωτογραφίες που ανέβασε η Γκερβάζιο στο Instagram, το dress code της εκδήλωσης ήταν αυστηρά μαύρο ένδυμα, ενώ και η ίδια φορούσε ένα διάφανο μαύρο και μακρύ φόρεμα, συνδυασμένο με σέξι εσώρουχα. «Πέθανα για να ζήσω, και η ζωή είναι πάρα πολύ όμορφη» έγραψε η νεαρή γυναίκα στη λεζάντα της ανάρτησής της, η οποία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες like.

ptwma_in__3_
ptwma_in__4_

Σύμφωνα με τη New York Post, η Γκερβάζιο ήθελε το πάρτι της να θυμίζει πραγματική αγρυπνία, και οι φίλοι της της έκαναν το χατήρι αποτίοντας φόρο τιμής στην influencer ενώ εκείνη κειτόταν σε ένα ξύλινο φέρετρο, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια. Τον χώρο κοσμούσαν αφίσες με την ίδια σε ρόλο αγγέλου: «Σε αγαπάμε Γράζι, μας λείπεις» έγραφε μία από αυτές.

Παρά το πένθιμο κλίμα που ήθελε να πετύχει για το πάρτι της, η Γκερβάζιο φρόντισε να τηρήσει τουλάχιστον μια παράδοση από τα συμβατικά πάρτι γενεθλίων, και έτσι έκοψε μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς αντί να προσφέρει... κόλυβα.

ptwma_in__5_
ptwma_in__6_

Πολλοί από τους followers της Γκερβάζιο εξέφρασαν τον θαυμασμό τους στα σχόλιά τους στο Instagram για την «πρωτότυπη» ιδέα της και την εκτέλεσή της.

«Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο... να είναι σέξι» έγραψε ένας σχολιαστής. «Έδωσε τη ζωή της για τα like, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», σημειώνει ένας άλλος. «Έγραψες ιστορία όμορφη εκλιπούσα φίλη μου», προσθέτει ένα άλλο σχόλιο.

ptwma_in__7_
ptwma_in__1_

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 09:28

Σχετικά Άρθρα

  • Influencers και «εξαφανισμένοι» φορολογούμενοι στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ
    Influencers και «εξαφανισμένοι» φορολογούμενοι στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

    Facebook, Instagram και TikTok σαρώνει η ΑΑΔΕ, με όπλο ένα μυστικό αλγόριθμο, για να εντοπίσει influencers που ζουν με πολυτέλεια και χλιδή που δεν «δικαιολογείται» από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία.

    Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η φορολογική αρχή έχει βγάλει «λαβράκι», μέσω ελέγχων στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες οι ελεγκτές εντόπισαν περίπτωση μοντέλου – Influencer διαφήμιζε ρούχα, τα πουλούσε διαδικτυακά και δεν έκοψε αποδείξεις αξίας 350.000 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται πως όπως ακριβώς ισχύει με τα έσοδα των influencers από προώθηση, διαφήμιση προϊόντων, έτσι και τα αντίστοιχα έσοδα από το TikTok, χαρακτηρίζονται ως έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Αυτό σημαίνει πως είναι απαραίτητη η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και η τήρηση των προβλεπόμενων φορολογικών διαδικασιών, όπως η απόδοση ΦΠΑ και οι δηλώσεις στο mydata, μεταξύ άλλων.

    Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό «όπλο»

    Ο αλγόριθμος που έχει στο οπλοστάσιο της η ΑΑΔΕ εντοπίζει τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της διαδικτυακής επιχείρησης, τον λεγόμενο influencer, μέσα από τα «tags» που εμφανίζονται κοινοποιούνται αναρτήσεις σε λογαριασμούς εταιρειών.

    Με τον ίδιο τρόπο μπαίνουν στην λίστα του «ελέγχου» και όσοι διάγουν έναν πολυτελή βίο, ο οποίος δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία.

    Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας η ΑΑΔΕ θα αποκτά πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στα εισοδήματα και στα πόθεν έσχες όχι μόνο του τρέχοντος έτους.

    Τι συμβαίνει με τους «εξαφανισμένους» φορολογούμενους

    Την ίδια περίοδο, στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ έχουν μπει και οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση την τελευταία πενταετία, καθώς και όσοι απέκρυψαν εισοδήματα, καθώς παραγράφονται σύντομα.

    Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι υποθέσεις του 2018 οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους, με τους ελεγκτές να έχουν λάβει εντολή να προχωρήσουν σε καταλογισμούς με φόρους «κατ΄ εκτίμηση».

    Αυτό σημαίνει ότι η φορολογική διοίκηση θα υπολογίσει τον φόρο με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση της.

    Στο στόχαστρο μπαίνουν συνταξιούχοι και μισθωτοί με αδήλωτα αναδρομικά ποσά συντάξεων και αποδοχών, φορολογούμενοι με αποδοχές από το εξωτερικό, ιδιοκτήτες ακινήτων με αδήλωτα εισοδήματα και ελεύθεροι επαγγελματίες.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα αναζητηθούν:

    • Τα ηλεκτρονικά αρχεία βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα.
    • Διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν λοιπά εισοδήματα και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης ή απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τα οποία αποστέλλονται ετησίως ή περιλαμβάνονται στην τελευταία προ του έτους για το οποίο εκδίδεται πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου, υποβληθείσα δήλωση φόρου εισοδήματος και στην περιουσιακή κατάσταση του εκάστοτε έτους, όπως αυτή προκύπτει από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ.
    • Από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που είναι διαθέσιμη στην ΑΑΔΕ και μπορούν να αφορούν την άσκηση επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και από στοιχεία που λήφθηκαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών για την εφαρμογή της διεθνούς διοικητικής συνεργασίας στο πεδίο της άμεσης φορολογίας.
    • Κάθε διαθέσιμη πληροφορία από τρίτους.

    Πηγή: cnn.gr

  • Εμμανουήλ Καραλής: Γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του με τη δίδυμη αδερφή του - Οι άγνωστες φωτογραφίες τους
    Εμμανουήλ Καραλής: Γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του με τη δίδυμη αδερφή του - Οι άγνωστες φωτογραφίες τους

    Ο Μανόλο και η αδελφή του έσβησαν συμβολικά από ένα κεράκι

    Τα 25α γενέθλιά του με την δίδυμη αδελφή του γιόρτασε χθες, Κυριακή, ο Εμμανουήλ Καραλής.
    Μαζί τους ήταν οι γονείς τους, με τον Μανόλο και την αδελφή τους να σβήνουν συμβολικά από ένα κεράκι.
    Δοθείσης της ευκαιρίας, μάλιστα, ο Εμμανουήλ Καραλής ανήρτησε δύο φωτογραφίες του ίδιου και της αδελφής τους από τα παιδικά τους χρόνια να ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό.
    «Υγεία, Αγάπη, Όραμα, Όνειρα, Στόχους και Πολλές ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!» ήταν οι ευχές της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, «Χρόνια πολλά και καλά bro μου!!» ευχήθηκε ο Δημήτρης Κυρσανίδης.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Βάσω Παπανδρέου: Το τελευταίο αντίο στην πρώην υπουργό - Πλήθος στελεχών του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών στην κηδεία
    Βάσω Παπανδρέου: Το τελευταίο αντίο στην πρώην υπουργό - Πλήθος στελεχών του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών στην κηδεία

    Το τελευταίο αντίο στην Βάσω Παπανδρέου είπαν συγγενείς, φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε ο Νίκος Ανδρουλάκης

    Την Βάσω Παπανδρέου αποχαιρέτησαν το μεσημέρι του Σαββάτου συγγενείς, φίλοι και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, εκφώνησε τον επικήδειο.

    Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε το γεγονός πως, μία ημέρα μετά την ιστορική επέτειο της 18ης Οκτωβρίου του 1981 και 43 χρόνια από την πρώτη κυβέρνηση της Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, «αποχαιρετούμε σήμερα στη γενέτειρά της, την αγαπημένη μας Βάσω Παπανδρέου».

    «Η Βάσω ήταν η δική μας ‘σιδηρά κυρία’: Με ευαισθησία και πίστη σε μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία. Mία στιβαρή, δυναμική και ακριβοδίκαιη κυρία της πολιτικής, που περπατούσε αγέρωχη σε όλη της τη ζωή, χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα για τη μεγάλη προσφορά και τον αγώνα της για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλλαγή», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Αφού αναφέρθηκε στην σημαντική πορεία της εκλιπούσας σε Ελλάδα και Ευρώπη, ως η πρώτη Ελληνίδα Επίτροπος, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανς πως «ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους, λειτουργούσε με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης. Οι απόψεις της ήταν πάντοτε σημείο αναφοράς».

    «Πολιτικοί με τη στόφα της Βάσως Παπανδρέου εμφανίζονται σπάνια. Το αποτύπωμα της βαρύ στην ιστορία του τόπου, στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Ανδρουλάκης: Έφυγε ήσυχα και διακριτικά, όπως περήφανα αποχώρησε και από την πολιτική

    Μια μέρα μετά την ιστορική επέτειο της 18ης Οκτωβρίου του 1981, 43 χρόνια από την πρώτη κυβέρνηση της Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, αποχαιρετούμε σήμερα στη γενέτειρά της, την αγαπημένη μας Βάσω Παπανδρέου.

    Αποχαιρετούμε με βαθύ σεβασμό τη συνιδρύτρια του ΠΑΣΟΚ, μια σπουδαία γυναίκα που σφράγισε με την παρουσία της τα χρόνια της μεταπολίτευσης έχοντας καθοριστική επιρροή σε σημαντικές στιγμές και του Κινήματος και της πολιτικής ζωής του τόπου.

    Η Βάσω ήταν η δική μας «σιδηρά κυρία»: Με ευαισθησία και πίστη σε μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία. Mία στιβαρή, δυναμική και ακριβοδίκαιη κυρία της πολιτικής, που περπατούσε αγέρωχη σε όλη της τη ζωή, χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα για τη μεγάλη προσφορά και τον αγώνα της για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλλαγή.

    Μετρημένη στα λόγια, γιατί μιλούσε με το έργο της.

    Έφυγε ήσυχα και διακριτικά, όπως περήφανα αποχώρησε και από την πολιτική.
    «Η ‘σιδηρά κυρία’ των προοδευτικών»

    Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της έδειξε μαχητικό πνεύμα, συνδυάζοντας τη διανοητική οξύνοια με την κοινωνική ευαισθησία.

    Χωρίς να έχει τα οικονομικά μέσα, κατάφερε να κάνεις λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα αρχικά και στη Μεγάλη Βρετανία, στη συνέχεια.

    Εκεί γνωρίζεται με τον Ανδρέα και αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

    Από το 1985, όταν εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής και μπήκε στην κυβέρνηση, διέτρεξε μια σπουδαία διαδρομή έργου και προσφοράς που παραμένουν έως σήμερα ανεξίτηλα. Κομβική στιγμή στην πορεία της ήταν το 1989, όταν ορίστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου εκπρόσωπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ήταν η πρώτη γυναίκα Επίτροπος στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητα την Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις, τις Κοινωνικές υποθέσεις, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Εκπαίδευση, Κατάρτιση, τη Δημόσια Υγεία και την Ισότητα των δύο φύλων.

    Ο Ντελόρ συνήθιζε να λέει ότι «δεν ερωτεύεται κανείς μια ενιαία αγορά». Σε αυτή την προσπάθεια, για μια προοδευτική Ευρώπη των λαών, η Βάσω Παπανδρέου διαδραμάτισε κομβικό ρόλο.

    Με τη συνεργασία του σοσιαλιστή Ντελόρ ως Προέδρου τότε της Κομισιόν, προώθησε δεκάδες δράσεις και πολιτικές που βελτίωσαν τις συνθήκες ζωής και εργασίας σε όλα τα κράτη-μέλη.

    Στην Ευρώπη υπερασπίστηκε, με πνεύμα ανυποχώρητο, τις αρχές και αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του νεοφιλελευθερισμού της εποχής.

    Οι διαμάχες της με την Μάργκαρετ Θάτσερ, την ανέδειξαν σε «σιδηρά κυρία» των προοδευτικών αλλά και σε «Καρυάτιδα της δημοκρατίας» όπως χαρακτηρίστηκε από τον διεθνή τύπο.
    «Αγωνίστηκε με όραμα για τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας»

    Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1993, η δημοφιλία της σπάει κάθε ρεκόρ στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας.

    Εφάρμοσε πρωτοποριακές κοινωνικές πολιτικές, όπως τα ΚΕΠ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», η καλλιτεχνική εκπαίδευση, η δημιουργική απασχόληση.

    Πολλά από τα μεγάλα έργα στη χώρα φέρουν τη δική της σφραγίδα, αλλά και ορισμένες εμβληματικές κοινωνικές και πολιτικές τομές, όπως η νομοθέτηση και η ποσόστωση των γυναικών στα δημόσια αξιώματα.

    Ως υπουργός Ανάπτυξης χάραξε πολιτικές που συνέβαλαν στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας. Ως υπουργός Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, επίσης, πέτυχε την επιτάχυνση και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων της χώρας, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η Βάσω Παπανδρέου αγωνίστηκε με γνώση και όραμα για τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της χώρας και την είσοδο της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της Ευρώπης.

    Ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους, λειτουργούσε με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης. Οι απόψεις της ήταν πάντοτε σημείο αναφοράς.

    Πολιτικοί με τη στόφα της Βάσως Παπανδρέου εμφανίζονται σπάνια.

    Το αποτύπωμα της βαρύ στην ιστορία του τόπου, στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

    Θα κατέχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας

    Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και στους οικείους της

    Πηγή: in.gr - Φωτογραφία: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

  • Βραζιλία: Ανακαλύφθηκε ένα από τα αρχαιότερα απολιθώματα δεινοσαύρων που έχουν βρεθεί ποτέ
    Βραζιλία: Ανακαλύφθηκε ένα από τα αρχαιότερα απολιθώματα δεινοσαύρων που έχουν βρεθεί ποτέ

    Το απολίθωμα Gondwanax paraisensis ανακαλύφθηκε σε ένα πέτρωμα που χρονολογείται στην Τριαδική περίοδο, μεταξύ 252 και 201 εκατομμυρίων ετών πριν

    Ένα απολίθωμα, που οι ειδικοί κατατάσσουν ανάμεσα στα αρχαιότερα που έχουν βρεθεί ποτέ, θα μπορούσε να βοηθήσει σε μια πιο ολοκληρωμένη θεωρία για την ζωή και την εξέλιξη των δεινοσαύρων.
    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Independent, επιστήμονες στη Βραζιλία και το πανεπιστήμιο Federal University of Santa Maria ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του αρχαίου ερπετού που χρονολογείται πριν από περίπου 237 εκατομμύρια χρόνια. Πρόκειται για ένα απολίθωμα με την ονομασία Gondwanax paraisensis, ένα τετράποδο ερπετό στο μέγεθος ενός μικρού σκύλου με μακριά ουρά. Είχε μήκος περίπου ένα μέτρο και βάρος μεταξύ τριών και έξι κιλών, το οποίο κυρίως ζούσε σε ζεστά κλίματα.
    Το απολίθωμα έχει ταυτοποιηθεί ως ένας νέος σιλεσαυρίδης, μια εξαφανισμένη ομάδα ερπετών. Οι παλαιοντολόγοι συζητούν αν οι σιλεσαυρίδες ήταν πραγματικοί δεινόσαυροι ή ενδεχομένως ένας πρόδρομος των πλασμάτων που κάποτε κυριαρχούσαν στη Γη, είπαν οι ειδικοί σε ανακοίνωσή τους τους τη Δευτέρα.
    «Η κατανόηση των χαρακτηριστικών αυτών των οργανισμών θα μπορούσε να ρίξει φως στο τι ήταν καθοριστικό για την εξελικτική επιτυχία των δεινοσαύρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Το απολίθωμα Gondwanax paraisensis, που ανακαλύφθηκε σε ένα πέτρωμα που χρονολογείται στην Τριαδική περίοδο, μεταξύ 252 και 201 εκατομμυρίων ετών πριν, προέρχεται από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν οι δεινόσαυροι καθώς και τα θηλαστικά, οι κροκόδειλοι, οι χελώνες και οι βάτραχοι.

    Το 2014, ο γιατρός Pedro Lucas Porcela Aurelio βρήκε το απολίθωμα στην πόλη Paraiso do Sul στην νοτιότερη πολιτεία Rio Grande do Sul της Βραζιλίας. Το δώρισε σε ένα τοπικό πανεπιστήμιο το 2021, δίνοντας το έναυσμα για τρία χρόνια έρευνας.

    Η ανακάλυψη περιγράφεται λεπτομερώς σε άρθρο του παλαιοντολόγου Rodrigo Temp Müller που δημοσιεύθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα στο επιστημονικό περιοδικό Gondwana Research. «Το πιο σημαντικό μέρος αυτού του ευρήματος είναι η ηλικία του», δήλωσε ο Müller σε συνέντευξή του. «Επειδή είναι τόσο παλιό, μας δίνει στοιχεία για το πώς πρωτοήρθαν στη Γη οι δεινόσαυροι». Πρόσθεσε ότι τα λείψανα ήταν καλυμμένα από ένα παχύ στρώμα βράχου όταν δωρίστηκαν από τον Aurelio και αρχικά ήταν ορατά μόνο τμήματα των σπονδύλων.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Βραζιλία: Δύο αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση σε παραπόταμο του Αμαζονίου
    Βραζιλία: Δύο αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση σε παραπόταμο του Αμαζονίου

    Καταστράφηκε ολοσχερώς το λιμάνι το οποίο εξυπηρετούσε σκάφη που μετέφεραν επιβάτες και εμπορεύματα

    Ένας 36χρονος και ένα εξάχρονο κοριτσάκι αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που παρέσυρε λιμενική εγκατάσταση στη βραζιλιάνικη Αμαζονία, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι τοπικές αρχές.
    Η κατολίσθηση σημειώθηκε τη Δευτέρα στις όχθες του Σολιμόες, ενός από τους κύριους παραπόταμους του Αμαζονίου. Κατέστρεψε ολοσχερώς το λιμάνι το οποίο εξυπηρετούσε σκάφη που μετέφεραν επιβάτες και εμπορεύματα στην πόλη Μανακαπουρού, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Μανάους – σημαντικό οικονομικό κέντρο στη βόρεια Βραζιλία.
    Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

    Εντυπωσιακά πλάνα που κατέγραψε εικονολήπτης του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) αποτυπώνουν την έκταση της καταστροφής.

    Οι τοπικές αρχές εξήγησαν ότι η καταστροφή οφείλεται στη διάβρωση του εδάφους, την οποία επιδεινώνει η παρατεταμένη ξηρασία που πλήττει την Αμαζονία και αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι πρώτες ευχές για τα 72α γενέθλιά του - «Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο»
    Βλαντιμίρ Πούτιν: Οι πρώτες ευχές για τα 72α γενέθλιά του - «Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο»

    Πώς ευχήθηκαν στον Ρώσο πρόεδρο ο υπερεθνικιστής μέντοράς του Αλεξάντερ Ντούγκιν και ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ

    «Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο!», ήταν ένα από τα πρώτα ευχητήρια μηνύματα για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος γιορτάζει σήμερα τα 72α γενέθλιά του. Το συγκεκριμένο μήνυμα ανήκει στον Αλεξάντερ Ντούγκιν, τον υπερεθνικιστή «μέντορα» του Πούτιν, ο οποίος έκανε ανάρτηση στο Telegram λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
    Ο 62χρονος Ντούγκιν έχει ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ της ενοποίησης ρωσόφωνων και άλλων εδαφών σε μια νέα αχανή ρωσική αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας όπου η Ρωσία διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις. Η κόρη του Ντούγκιν είχε σκοτωθεί σε βομβιστική επίθεση το 2022.
    Ο Πούτιν, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2022 έδωσε εντολή στα στρατεύματά του να εισβάλουν στην Ουκρανία, επανεξελέγη θριαμβευτικά στην προεδρία της Ρωσίας τον Μάρτιο. Εφόσον ολοκληρώσει τη νέα εξαετή θητεία του, θα γίνει ο μακροβιότερος ρώσος ηγέτης εδώ και δύο αιώνες, δηλαδή από την εποχή των τσάρων.
    Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου παρουσιάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μέρος μιας μάχης αιώνων με την παρακμάζουσα Δύση, την οποία κατηγορεί ότι ταπείνωσε τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο παρεμβαίνοντας στη ζώνη επιρροής της Μόσχας.

    Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του κάνουν λόγο για ιμπεριαλιστική αρπαγή γης. Ο πόλεμος έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων αμάχων, την ισοπέδωση χωριών και πόλεων, και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

    «Σήμερα, φίλοι, είναι τα γενέθλια του ηγέτη του έθνους μας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος αυτοαποκαλείται «απλός στρατιώτης» του Πούτιν. «Είναι μια σημαντική ημέρα για ολόκληρη την πατρίδα μας», συμπληρώνει.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ YURI KOCHETKOV
  • Βραζιλία - Συντριβή αεροσκάφους: Υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα αποπαγοποίησης, λένε οι ερευνητές
    Βραζιλία - Συντριβή αεροσκάφους: Υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα αποπαγοποίησης, λένε οι ερευνητές

    Τα μέλη του πληρώματος του επιβατικού αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη την 9η Αυγούστου στη Βραζιλία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 62 επιβαίνοντες ανέφερε λίγο πριν από το δυστύχημα πως υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα αποπαγοποίησης.

    Αυτό προκύπτει από το προκαταρκτικό πόρισμα ερευνητών που παρουσιάστηκε χθες (7/9) για την συντριβή του δικινητήριου αεροπλάνου που κατασκευάζει η γαλλοϊταλική βιομηχανία ATR, η οποία ήταν η χειρότερη αεροπορική τραγωδία στη βραζιλιάνικη επικράτεια εδώ και 17 χρόνια.

    Το αεροσκάφος της Voepass εκτελούσε πτήση από την Κασκαβέλ, στην πολιτεία Παρανά (νότια), προς το διεθνές αεροδρόμιο Γκουαρούλιους στο Σαν Πάουλου.

    Συνετρίβη στη Βινιέντου, κάπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τη Σαν Πάουλου, στον κήπο συγκροτήματος κατοικιών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα 4 μέλη του πληρώματος και οι 58 επιβαίνοντες.

    Εντυπωσιακά βίντεο τα οποία τράβηξαν περίοικοι και τα οποία γνώρισαν τεράστια διάδοση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν το αεροσκάφος σε ελεύθερη πτώση ως το έδαφος. Το ATR 72 έπεσε 4.000 μέτρα μέσα σ’ ένα λεπτό.

    Σχεδόν έναν μήνα μετά το δυστύχημα, παρουσιάστηκε προκαταρκτικό πόρισμα της έρευνας που διενεργήθηκε από τις βραζιλιάνικες αρμόδιες αρχές. Σε αυτό επισημαίνεται ότι σε συζήτηση που κατέγραψε ο αποτυπωτής ήχων πιλοτηρίου, το ένα από τα δύο λεγόμενα μαύρα κουτιά, «τα μέλη του πληρώματος έκαναν λόγο για πρόβλημα στο σύστημα αποπαγοποίησης» των πτερύγων.

    «Πολύς πάγος» στα φτερά

    Ένα λεπτό προτού το αεροσκάφος αρχίσει να χάνει ύψος, ακούγεται ο συγκυβερνήτης να λέει πως είχε σχηματιστεί «πολύς πάγος» στα φτερά, εξήγησε το κέντρο ερευνών και πρόληψης αεροναυτικών ατυχημάτων της Βραζιλίας (CENIPA). Το πόρισμα υπογραμμίζει επίσης πως η πτήση γινόταν σε «ακραίες συνθήκες σχηματισμού πάγου».

    Ωστόσο ο Μαρσέλου Μορένου, στέλεχος του CENIPA, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ακόμη δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί πως το δυστύχημα οφειλόταν στο πρόβλημα του συστήματος αποπαγοποίησης.

    «Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ορίσουμε την κατεύθυνση της έρευνας» για τα αίτια της συντριβής, επέμεινε.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βραζιλίας και με τη CENIPA, το αεροσκάφος, που είχε τεθεί σε υπηρεσία αρχικά το 2010, συμμορφωνόταν προς όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και είχε όλες τις απαιτούμενες άδειες.

    Η Voepass, που ιδρύθηκε το 1995, αρχικά με διακριτικό τίτλο Passaredo, διαθέτει στόλο 15 αεροσκαφών κι έχει το τέταρτο μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς πτήσεων εσωτερικού της Βραζιλίας, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

    Η πιο πρόσφατη μεγάλη αεροπορική τραγωδία στη Βραζιλία είχε γίνει το 2007, όταν Airbus A320 του βραζιλιάνικου αερομεταφορέα TAM βγήκε από τον διάδρομο μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Κονγκόνιας του Σαν Πάουλου κι έπεσε πάνω σε αποθήκη φορτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 187 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος και άλλοι 12 άνθρωποι στο έδαφος.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Isaac Fontana

  • Ιστορικών διαστάσεων ξηρασία πλήττει τη Βραζιλία
    Ιστορικών διαστάσεων ξηρασία πλήττει τη Βραζιλία

    Η Βραζιλία βιώνει τη χειρότερη ξηρασία της «εδώ και τουλάχιστον 70 χρόνια», εξαιτίας «της συσσωρευμένης έλλειψης βροχοπτώσεων» από τα τέλη της περυσινής χρονιάς

    Περισσότερες από χίλιες κοινότητες στη Βραζιλία βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας της πολύ χαμηλής υγρασίας που συγκρίνεται με αυτή ερήμων όπως η Σαχάρα, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα αντιμετωπίζει ιστορικών διαστάσεων ξηρασία και διαδοχικές πυρκαγιές.

    Οι ζώνες που πλήττονται βρίσκονται κυρίως στην κεντρική περιφέρεια της χώρας, ιδιαίτερα στην Μπραζίλια, και στο νοτιοανατολικό τμήμα της, στις πολύ πυκνοκατοικημένες πολιτείες του Σάο Πάολο και της Μίνας Ζεράις.

    Το ποσοστό της υγρασίας είναι εκεί κάτω από 12%, δηλαδή κάτω από το όριο που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποιούνται από το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας Inmet.

    Πρόκειται για μια «πολύ επικίνδυνη» κατάσταση, σύμφωνα μ’ αυτό το δημόσιο οργανισμό, επειδή δημιουργεί «μεγάλο κίνδυνο να εκδηλωθούν δασικές πυρκαγιές», αλλά και «για την υγεία», καθώς οι κάτοικοι εκτίθενται σε «πνευμονικές ασθένειες» ή «πονοκεφάλους».

    Σε δεκάδες κοινότητες, το ποσοστό υγρασίας έπεσε κάτω από το όριο του 10%, φθάνοντας ακόμα και στο 7%.

    Πρόκειται για ένα επίπεδο «εξίσου χαμηλό» με το επίπεδο της υγρασίας στη Σαχάρα, λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άνα Πάουλα Κούνια, ερευνήτρια στο Εθνική Κέντρο για την Παρακολούθηση Φυσικών Καταστροφών (Cemaden).

    «Πλαίσιο πολύ ευνοϊκό για νέες φωτιές»

    Σύμφωνα με την ίδια, η Βραζιλία βιώνει τη χειρότερη ξηρασία της «εδώ και τουλάχιστον 70 χρόνια», εξαιτίας «της συσσωρευμένης έλλειψης βροχοπτώσεων» από τα τέλη της περυσινής χρονιάς.

    Η χώρα πλήττεται εδώ και μήνες από ένα κύμα μεγάλης έκτασης πυρκαγιών στην Αμαζονία (βόρεια), όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του πλανήτη, στο Παντανάλ (κεντροδυτικά) και πιο πρόσφατα στην πολιτεία του Σάο Πάολο (νοτιοανατολικά).

    Τεράστια σύννεφα καπνού προερχόμενα απ’ αυτές τις πυρκαγιές έχουν καλύψει μεγάλες πόλεις όπως η πρωτεύουσα Μπραζίλια, όπου δεν έχει βρέξει εδώ και 130 ημέρες.

    Ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, σφοδρών ανέμων και χαμηλής υγρασίας δημιουργεί ένα «πλαίσιο πολύ ευνοϊκό για νέες φωτιές», προειδοποίησε η υπουργός Περιβάλλοντος της Βραζιλίας Μαρίνα Σίλβα, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Μόνο δύο από τα 27 εδάφη που αποτελούν τη Βραζιλία «δεν πλήττονται σοβαρά από μεγάλες ελλείψεις ύδατος», δήλωσε.

    Ελ Νίνιο

    Στη διάρκεια συνεδρίασης χθες, Τετάρτη, στη Γερουσία, η Μαρίνα Σίλβα προειδοποίησε ότι το Παντανάλ, ο μεγαλύτερος υγροβιότοπος του κόσμου και καταφύγιο βιοποικιλότητας, μπορεί να έχει εξαφανισθεί «μέχρι το τέλος του αιώνα», αν η ξηρασία επιμείνει και αυτά τα κλιματικά φαινόμενα «γίνουν όλο και πιο σοβαρά και συχνά».

    Η Βραζιλία αντιμετώπισε το Μάιο άλλη μια κλιματική κρίση, όταν μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο νότο της χώρας από πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 180 ανθρώπους.

    Η επιστημονική κοινότητα αποδίδει αυτά τα ακραία κλιματικά γεγονότα στο μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο που συνδέεται με την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

    Στα τέλη του 2025, η Βραζιλία θα φιλοξενήσει στην πόλη Μπελέμ της Αμαζονίας την COP30, τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.

    Πηγή: Ιn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ RAPHAEL ALVES

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο