Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 22:57

Απίστευτο περιστατικό σε ζωολογικό κήπο: Μεταμφίεσαν σκύλους… σε πάντα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένας ζωολογικός κήπος στην Κίνα προκάλεσε σάλο, αφού εργαζόμενοι μεταμφίεσαν σκύλους ώστε να μοιάζουν με… πάντα, με τα βίντεο να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Μεταμφίεσαν σκύλους… σε πάντα

Τα ψεύτικα πάντα, που παρουσιάστηκαν την 1η Μαΐου στον ζωολογικό κήπο Taizhou στην επαρχία Jiangsu, ήταν στην πραγματικότητα σκύλοι Chow Chow - μια ράτσα από τη Βόρεια Κίνα, μεταδίδει η New York Post.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου φέρεται να τους περιποιήθηκαν τη χαίτη και να έβαψαν τα πρόσωπά τους μαύρα για να μοιάζουν με… πάντα. Στη συνέχεια έβαλαν τα συμπαθή τετράποδα σε κλουβιά και τοποθέτησαν δίπλα τους μπαμπού για να φαίνεται πιο ρεαλιστικό το αποτέλεσμα.

Εντούτοις, οι επισκέπτες αμέσως κατάλαβαν τη διαφορά, ειδικά όταν τα τετράποδα ξεκίνησαν να κουνάνε τις ουρές τους και να κάνουν παιχνιδιάρικες κινήσεις.

«Δεν κάναμε κάτι κακό», ισχυρίστηκε η διοίκηση του ζωολογικού κήπου, αναφέροντας ότι προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση, επειδή δεν είχε πάντα για να βάλει στα κλουβιά. Παράλληλα, υποστήριξε πως χρησιμοποίησε «βαφή για τα μαλλιά», η οποία «εφόσον δεν βλάπτει τον άνθρωπο, σίγουρα δεν θα βλάπτει και τα σκυλιά».

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 20:24

Σχετικά Άρθρα

  • Πλημμύρες στη Νιγηρία: Κροκόδειλοι και φίδια διέφυγαν από μεγάλο ζωολογικό κήπο
    Πλημμύρες στη Νιγηρία: Κροκόδειλοι και φίδια διέφυγαν από μεγάλο ζωολογικό κήπο

    Το 80% των άγριων ζώων που φιλοξενούνταν στον Ζωολογικό Κήπο Σάντα Κιαρίμι, όπως λιοντάρια, βουβάλια και στρουθοκάμηλοι, παρασύρθηκαν από τα νερά και πνίγηκαν

    Κροκόδειλοι και φίδια διέφυγαν από έναν μεγάλο ζωολογικό κήπο μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τη βόρεια Νιγηρία, προειδοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
    Το 80% των άγριων ζώων που φιλοξενούνταν στον Ζωολογικό Κήπο Σάντα Κιαρίμι, όπως λιοντάρια, βουβάλια και στρουθοκάμηλοι, παρασύρθηκαν από τα νερά και πνίγηκαν. Όμως «κάποια επικίνδυνα ζώα, όπως κροκόδειλοι και φίδια, μεταφέρθηκαν στις κοινότητές μας», ανέφεραν οι αρχές της Πολιτείας Μπόρνο, προτρέποντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
    Οι πλημμύρες ξεκίνησαν όταν ένα φράγμα υπερχείλισε λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
    Η καταστροφή έπληξε και άλλες υποδομές στην πόλη Μαϊντουγκούρι, όπως το ταχυδρομείο και ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ανέφερε το γραφείο του προέδρου της Νιγηρίας Μπόλα Τινούμπου. Η προεδρία κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.
    «Ο πρόεδρος Τινούμπου εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση και τον λαό της Πολιτείας, ιδιαίτερα στις οικογένειες που έχασαν τα μέσα επιβίωσής τους λόγω της καταστροφής που προκλήθηκε από την υπερχείλιση του Φράγματος Αλάου», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι θα καλυφθούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες των πληγέντων.

    Από τις πλημμύρες στη βορειοανατολική Νιγηρία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 49 άνθρωποι τον περασμένο μήνα. Το 2022, οι νεκροί από τις πλημμύρες έφτασαν τους 600.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κίνα: Σαρώνει ο σούπερ τυφώνας Γιάγκι, δύο νεκροί και 92 τραυματίες
    Κίνα: Σαρώνει ο σούπερ τυφώνας Γιάγκι, δύο νεκροί και 92 τραυματίες

    Ο Γιάγκι συνοδεύεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και ριπές ανέμου ταχύτητας 234 χιλιομέτρων/ώρα κοντά στο κέντρο του, που ξερίζωσαν αναρίθμητα δένδρα, πλημμύρισαν δρόμους και ανάγκασαν 460.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

    Ο σούπερ τυφώνας Γιάγκι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 92 στο τουριστικό νησί Χαϊνάν, στο νότιο τμήμα της Κίνας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
    Ο Γιάγκι συνοδεύεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και ριπές ανέμου ταχύτητας 234 χιλιομέτρων/ώρα κοντά στο κέντρο του, που ξερίζωσαν αναρίθμητα δένδρα, πλημμύρισαν δρόμους και ανάγκασαν 460.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νησιωτική αυτή επαρχία, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε περισσότερες από 800.000 κατοικίες. Στο Χαϊνάν κατοικούν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι.
    Ο σούπερ τυφώνας Γιάγκι είναι ο ισχυρότερος που έχει εκδηλωθεί φέτος στη λεκάνη του Ειρηνικού και στις 04:00 το πρωί σήμερα ώρα Ελλάδας κατευθυνόταν προς τη βόρεια ακτή του Βιετνάμ και τον κόλπο του Τονκίν με κεραυνούς, βροχές και σφοδρούς ανέμους.
    Ο Γιάγκι σχηματίσθηκε την 1η Σεπτεμβρίου πάνω από τη θάλασσα ανατολικά του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων. Ως τροπική καταιγίδα έπληξε το Λουζόν, το πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Φιλιππίνων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας 13.

    Η τροπική καταιγίδα ενισχύθηκε δραματικά αργότερα μέσα στην εβδομάδα και έγινε ο ισχυρότερος στον κόσμο τροπικός τυφώνας του 2024, μετά τον κατηγορίας 5 κυκλώνα Μπέριλ στον Ατλαντικό.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ XINHUA / GUO CHENG
  • Κίνα: Ποιος ο λόγος που η κυβέρνηση βάζει τέλος στις αποστολές παιδιών στο εξωτερικό για υιοθεσία
    Κίνα: Ποιος ο λόγος που η κυβέρνηση βάζει τέλος στις αποστολές παιδιών στο εξωτερικό για υιοθεσία

    Η Κίνα εφάρμοσε της αυστηρή πολιτική του ενός παιδιού από το 1979 μέχρι το 2015 για να μειώσει τον πληθυσμό της

    Η Κίνα δεν θα στέλνει πλέον παιδιά στο εξωτερικό για υιοθεσία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τερματίζοντας έναν κανόνα που ίσχυε πάνω από τρεις δεκαετίες, που είχε προκύψει από την αυστηρή πολιτική του ενός παιδιού, την οποία επέβαλε για χρόνια το Πεκίνο.
    Περισσότερα από 160.000 Κινεζάκια έχουν υιοθετηθεί από οικογένειες σε όλο τον κόσμο από το 1992, όταν η Κίνα επέτρεψε για πρώτη φορά τις υιοθεσίες παιδιών από την Κίνα στο εξωτερικό.
    Περίπου 82.000 από αυτά τα παιδιά, κυρίως κορίτσια, έχουν υιοθετηθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οργάνωση China's Children International (CCI).
    Χθες, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ ανακοίνωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση προσάρμοσε την πολιτική της για διασυνοριακές υιοθεσίες ώστε να είναι «σύμφωνη» με τις διεθνείς τάσεις.

    «Εκτός από την υιοθεσία ενός παιδιού ή θετού τέκνου εξ αίματος συγγενών της ίδιας γενιάς εντός τριών γενεών αλλοδαπών που έρχονται στην Κίνα για να υιοθετήσουν, η Κίνα δεν θα στέλνει παιδιά στο εξωτερικό για υιοθεσία», είπε ο Μάο.

    «Εκφράζουμε την εκτίμησή μας σε εκείνες τις ξένες κυβερνήσεις και οικογένειες, που επιθυμούν να υιοθετήσουν παιδιά από την Κίνα, για την καλή τους πρόθεση και την αγάπη και την καλοσύνη που έδειξαν», πρόσθεσε.

    Δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές τι θα συμβεί με τις οικογένειες που βρίσκονται στη διαδικασία υιοθεσίας παιδιών από την Κίνα.

    Γιατί η κυβέρνηση αλλάζει τη στάση της απέναντι στο ζήτημα

    Η αλλαγή του κανόνα έρχεται καθώς Κινέζοι πολιτικοί προσπαθούν να ενθαρρύνουν νεαρά ζευγάρια να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά μετά τη μείωση του πληθυσμού επί δύο συναπτά χρόνια.

    Η Κίνα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων παγκοσμίως και προσπαθεί να δώσει κίνητρα στις νεαρές γυναίκες να κάνουν παιδιά.

    Πολλές, ωστόσο, αποθαρρύνονται από το υψηλό κόστος φροντίδας των παιδιών, τις ανησυχίες για την ασφάλεια της εργασίας και τις μελλοντικές προοπτικές τους, καθώς η ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επιβραδύνεται.

    Η Κίνα εφάρμοσε της αυστηρή πολιτική του ενός παιδιού από το 1979 μέχρι το 2015 για να μειώσει τον πληθυσμό της. Όταν οι οικογένειες περιορίζονταν στο να αποκτήσουν ένα παιδί, πολλές επέλεξαν να κρατήσουν αγόρια, τα οποία παραδοσιακά προορίζονται να γίνουν οι κύριοι φροντιστές των οικογενειών τους, και δώσουν τα κορίτσια για υιοθεσία.

    Η κίνηση της Κίνας να σταματήσει τις διεθνείς υιοθεσίες έρχεται αφότου η Ολλανδία τον Μάιο απαγόρευσε στους πολίτες της να υιοθετούν παιδιά από ξένες χώρες. Στη Δανία, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά από το εξωτερικό, αφού η μοναδική υπηρεσία υιοθεσίας ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία της.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ WU HAO
  • Κίνα: Πάνω από 400.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στη Χαϊνάν καθώς πλησιάζει ο υπερτυφώνας Γιάγκι
    Κίνα: Πάνω από 400.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στη Χαϊνάν καθώς πλησιάζει ο υπερτυφώνας Γιάγκι

    Η χώρα προετοιμάζεται για την ενδεχομένως πιο ισχυρή τροπική καταιγίδα που έχει πλήξει τις νότιες ακτές της εδώ και μια δεκαετία

    Οι αρχές της νήσου Χαϊνάν, στο νότιο τμήμα της Κίνας, έχουν ήδη απομακρύνει προληπτικά πάνω από 419.000 κατοίκους καθώς πλησιάζει ο υπερτυφώνας Γιάγκι, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
    Η Κίνα προετοιμάζεται για την ενδεχομένως πιο ισχυρή τροπική καταιγίδα που έχει πλήξει τις νότιες ακτές της εδώ και μια δεκαετία.

    Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην στεριά σήμερα το απόγευμα, στα παράλια της Χαϊνάν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της επαρχίας.
    Το υπουργείο Υδάτινων Πόρων αναβάθμισε χθες, Πέμπτη, στην τρίτη πιο υψηλή βαθμίδα τον μηχανισμό αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που τέθηκε σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση πλημμυρών στην επαρχία της Χαϊνάν και στη γειτονική της Γκουανγκντόνγκ.

    «Ο Γιάγκι θα είναι μάλλον ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει πλήξει τη νότια ακτή της Κίνας από το 2014, πράγμα το οποίο θα καταστήσει πολύ δύσκολο το έργο της πρόληψης πλημμυρών», μετέδωσε το Xinhua έπειτα από συνεδρίαση αξιωματούχων για την αντιμετώπιση πλημμυρών.
    Συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που ξεπερνά τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, ο Γιάγκι αντιστοιχεί σε «τυφώνα 4ης κατηγορίας», σύμφωνα με δεδομένα της NASA για την ξηρά.

    Ο Γιάγκι πέρασε στη διάρκεια της νύχτας σε απόσταση τουλάχιστον 400 χιλιομέτρων από το Χονγκ Κονγκ, προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές.

    Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανέστειλε τη λειτουργία του σήμερα, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και περιορίστηκε η κυκλοφορία των δημόσιων μέσων μεταφοράς.
    Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν περιορισμένες. Σήμερα συνεχίζονταν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην πόλη.

    Το νότιο τμήμα της Κίνας πλήττεται συχνά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο από τυφώνες που σχηματίζονται στη θάλασσα ανατολικά των Φιλιππίνων και της Ταϊλάνδης.
    Οι τυφώνες της περιοχής σχηματίζονται ολοένα και πιο κοντά στις ακτές απ’ό,τι στο παρελθόν, ενισχύονται γρηγορότερα και παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πάνω από τη στεριά λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο.

    Μετά τη νότια Κίνα, ο Γιάγκι προβλέπεται να συνεχίσει την πορεία του προς το Βιετνάμ, όπου αύριο, Σάββατο, αναμένεται να φτάσει στις περιφέρειες του βορείου τμήματος της χώρας, γύρω από τον πολύ γνωστό κόλπο του Χαλόνγκ, που έχει καταχωρισθεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα απομακρυνθούν σήμερα από τις εστίες τους ώστε να μεταφερθούν σε πιο ασφαλείς περιοχές στις επαρχίες Χάι Φονγκ και Τάι Μπινχ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
    «Θα πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα (που έχει πλήξει το βόρειο Βιετνάμ) τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε χθες ο Φαμ Ντουκ Λουάν, επικεφαλής της αρχής διαχείρισης φραγμάτων.

    Πάνω από 457.000 στρατιωτικοί κινητοποιήθηκαν από την υπηρεσία πρώτων βοηθειών και διάσωσης του υπουργείου Άμυνας.

    Οι αρχές ζήτησαν επίσης από περίπου 50.000 αλιευτικά σκάφη να πάνε σε ασφαλές μέρος.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κίνα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος - 11 νεκροί, ανάμεσά τους μαθητές
    Κίνα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος - 11 νεκροί, ανάμεσά τους μαθητές

    Σχολικό λεωφορείο από ακόμη άγνωστη αιτία έπεσε πάνω σε πεζούς σε πόλη της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε μαθητές, μεταδίδουν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους η δημόσια τηλεόραση CCTV.

    Η τραγωδία εκτυλίχθηκε πλάι στην πύλη σχολείου στην πόλη Ταϊάν, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, στην επαρχία Σαντόνγκ (ανατολικά).

    Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μεταδίδει από πλευράς του πως το δυστύχημα έγινε περί τις 07:00 (τοπική ώρα· 02:00 ώρα Ελλάδας), όταν το όχημα έπεσε πάνω σε μαθητές και άλλους πεζούς σε πεζοδρόμιο πλάι στην πύλη σχολείου μέσης εκπαίδευσης

    Πηγή: Cnn.gr

  • Δύο νεογέννητα ελεφαντάκια μέσα σε δύο εβδομάδες στην Καλιφόρνια - Αντιδρούν ακτιβιστές
    Δύο νεογέννητα ελεφαντάκια μέσα σε δύο εβδομάδες στην Καλιφόρνια - Αντιδρούν ακτιβιστές

    Αλλο ένα δεύτερο ελεφαντάκι καλωσόρισε ο ζωολογικός κήπος της Καλιφόρνιας. Ο αφρικανικός θηλυκός ελέφαντας Αμάχλε γέννησε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο Fresno Chaffee του Roeding Park μόλις 10 ημέρες μετά την γέννηση ενός ακόμη ελέφαντα από την μητέρα του, Νολουάζι.

    Είναι οι πρώτοι ελέφαντες που γεννιούνται στον ζωολογικό κήπο, περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής για τα τεράστια και συμπαθητικά θηλαστικά, με την ελπίδα να τα βλέπουν οι επισκέπτες του τα επόμενα χρόνια.

    «Το να έχουμε δύο υγιή ελεφαντάκια είναι μία ιστορική στιγμή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου, Τζον Φόρεστ Ντόλιν. «Ανυπομονούμε να τα δει ο κόσμος και να μοιραστεί τον ενθουσιασμό μας».

    Οι ελέφαντες και τα μωρά τους έχουν την φροντίδα και την επίβλεψη όλο το εικοσιτετράωρο από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, στον οποίο έως τώρα δεν έχει ξαναγεννήσει ελέφαντας.

    Ωστόσο για την πρωτοβουλία αναπαραγωγής έχει δεχτεί αντιδράσεις από ορισμένους ακτιβιστές που δεν θέλουν να βλέπουν ελέφαντες σε ζωολογικούς κήπους λόγω των πολύπλοκων αναγκών τους.

    Το 2022, ο ζωολογικός κήπος έφερε τον αρσενικό ελέφαντα Μάμπου με την ελπίδα να αναπαραχθεί με την Νολουάζι και την κόρη της, Αμάχλε.

    Το μέλλον των ελεφάντων στους ζωολογικούς κήπους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αναπαραγωγή, αναφέρει το ΑP.

    Τα συγκεκριμένα ζώα έχουν μια απίστευτα μεγάλη περίοδο κύησης που διαρκεί 22 μήνες και συνήθως γεννούν μόνο ένα ελεφαντάκι κάθε φορά.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Κίνα: Τουλάχιστον δύο νεκροί από θερμοπληξία - Η χώρα καταγράφει ρεκόρ ζέστης
    Κίνα: Τουλάχιστον δύο νεκροί από θερμοπληξία - Η χώρα καταγράφει ρεκόρ ζέστης

    Η Κίνα δεν δημοσιεύει απολογισμό θανάτων που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία σε πόλη της Κίνας και πολλοί άλλοι ασθένησαν καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου για όγδοη ημέρα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
    Τις επόμενες τρεις ημέρες, οι περισσότερες περιοχές νοτίως του ποταμού Γιαντζί, που εκβάλλει στη θάλασσα στη Σανγκάη, αναμένεται να καταγράψουν θερμοκρασίες 37-39 βαθμών Κελσίου, με τον υδράργυρο σε τμήματα της Ανχούι, της Τζιανγκσού και της Τζετζιάνγκ να ξεπερνά τους 40C, σύμφωνα με μετεωρολόγους.
    Αφού βίωσε τον θερμότερο Ιούλιο στη σύγχρονη ιστορία της, η Κίνα επλήγη από ακραία ζέστη, ιδιαίτερα στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας. Στις 3 Αυγούστου, η Χανγκτζόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζετζιάνγκ, κατέγραψε ρεκόρ ζέστης 41,9 βαθμών Κελσίου.
    Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Σεντζέν, μια πόλη 18 εκατ. κατοίκων στην Γκουανγκντόνγκ, δήλωσαν ότι ανταποκρίθηκαν σε 88 κλήσεις που αφορούσαν περιπτώσεις θερμοπληξίας από τη 1 έως τις 6 Αυγούστου.
    Δυο άνδρες, ο ένας περίπου 50 ετών και ο άλλος γύρω στα 60, κατέληξαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες.

    Η Κίνα δεν δημοσιεύει απολογισμό θανάτων που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, αν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περιστασιακά ανακοινώνουν τέτοια στοιχεία επικαλούμενα τις τοπικές αρχές.

    Το 2022, η Κίνα επλήγη από τα χειρότερα κύματα καύσωνα από το 1961, με πολλά τμήματα της χώρας να βιώνουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες για 79 ημέρες από τις 13 Ιουνίου έως τις 30 Αυγούστου. Δεν ανακοινώθηκε επίσημος αριθμός θανάτων. Το κινεζικό υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι εκείνη τη χρονιά 554 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή θεωρήθηκαν αγνοοούμενοι «λόγω φυσικών καταστροφών».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MARK R. CRISTINO
  • Η Κίνα απαγόρευσε τις εισαγωγές αιγοπροβάτων από την Ελλάδα λόγω πανώλης
    Η Κίνα απαγόρευσε τις εισαγωγές αιγοπροβάτων από την Ελλάδα λόγω πανώλης

    Μετά τις απώλειες από την πανώλη, νέο χτύπημα για τους έλληνες κτηνοτρόφους η απαγόρευση εξαγωγών στην Κίνα.

    Ένα ακόμη χτύπημα δέχονται οι Έλληνες κτηνοτρόφοι μετά την εξάπλωση της πανώλης στα αιγοπρόβατα. Η Κίνα απαγόρευσε τις εισαγωγές προβάτων, κατσικιών και συναφών προϊόντων από την Ελλάδα και τη Ρουμανία για να αποτρέψει κρούσματα πανώλης στη χώρα.

    Η πανώλη των αιγοπροβάτων, γνωστή και ως Peste des Petits Ruminants (PPR), εντοπίστηκε τον περασμένο μήνα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο ιός δεν μολύνει τον άνθρωπο, αλλά είναι εξαιρετικά μεταδοτικός μεταξύ των κατσικιών και των προβάτων και μπορεί να σκοτώσει έως και το 70% των μολυσμένων ζώων.

    Η απαγόρευση των ελληνικών εισαγωγών, που εκδόθηκε από την τελωνειακή αρχή και το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας, τέθηκε σε ισχύ από τις 26 Ιουλίου, ενώ αυτή για τις εισαγωγές από τη Ρουμανία τέθηκε σε ισχύ στις 2 Αυγούστου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

    Πηγή: iEidiseis.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο