Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 20:48

Αυτή η αεροπορική εταιρεία θέλει όλα τα σκυλιά να πετούν στην πρώτη θέση

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με αυτή την αεροπορική εταιρεία, τα σκυλιά εγκαταλείπουν τα κυνοκομεία και πετούν πρώτη θέση.

Η Bark Air θέλει να περιποιηθεί τα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους ακόμη και πριν από την απογείωση και θα πραγματοποιήσει την πρώτη της πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος Matt Meeker δήλωσε ότι η επιχειρηματική ιδέα προέκυψε από τον αγώνα να μεταφέρει τον Hugo, το Great Dane του.

«Δεν μπορούσα να ταξιδέψω μαζί του σε μεγάλες αποστάσεις και μου ήρθε η ιδέα ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια αεροπορική εταιρεία που να εξυπηρετεί σκύλους», δήλωσε ο Meeker, ο οποίος ίδρυσε επίσης την BarkBox, μια συνδρομητική υπηρεσία για προϊόντα για σκύλους που ανήκει στην Bark Inc.

Η εταιρεία στοχεύει να πουλάει 10 εισιτήρια ανά πτήση αν και το πολυτελές αεροσκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 15 άτομα

Ένα σαλόνι αναμονής γεμάτο με λιχουδιές

«Προσαρμόζουμε τα πάντα στον σκύλο, προσπαθώντας να μειώσουμε το άγχος και το στρες του, ώστε να έχει την πιο άνετη και χωρίς φόβο εμπειρία στο αεροπλάνο».

Η πρώτη εμπειρία για σκύλους ξεκινά με ένα σαλόνι αναμονής γεμάτο με λιχουδιές και ένα γρήγορο check-in.

Η Bark Air προσφέρει επίσης ένα σπα για τα σκυλάκια και ένα μενού με «σαμπάνια για σκύλους» και «barkaccinos».

Η εταιρεία στοχεύει να πουλάει 10 εισιτήρια ανά πτήση αν και το πολυτελές αεροσκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 15 άτομα.

Δείτε το βίντεο της Bark Air

Τιμούλα;

Τα εισιτήρια για ένα άτομο και έναν σκύλο κοστίζουν 8.000 δολάρια για διεθνή πτήση χωρίς επιστροφή ή 6.000 δολάρια για ταξίδια εσωτερικού.

Ο Meeker λέει ότι οι τιμές θα μπορούσαν να μειωθούν στο μέλλον.

«Λειτουργούμε με ζημίες σήμερα, καθώς ξεκινάμε. Η ιδέα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, έχουμε μια αρκετά ξεκάθαρη πορεία για να μειώσουμε την τιμή για τον καταναλωτή και να μειώσουμε το κόστος μας. Και αυτό έρχεται με την κλίμακα και τις περισσότερες διαδρομές».

Επί του παρόντος, η Bark Air πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης, Λος Άντζελες και Λονδίνου.

«Όπως κάνουν με τα παιδιά τους»

Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει πτήσεις προς το Παρίσι, το Μιλάνο, το Σικάγο, το Σιάτλ και εποχικούς προορισμούς στη Φλόριντα και την Αριζόνα, αφού έλαβε 15.000 αιτήματα για νέους προορισμούς.

«Ελπίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που θα προσεγγίσει κάθε οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει με όλη την οικογένειά της, όπως κάνουν με τα παιδιά τους».

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 19:47

Σχετικά Άρθρα

  • Τύρναβος: 10 σκυλιά κατασπάραξαν την 80χρονη - Πάλευε για 45 λεπτά να ξεφύγει
    Τύρναβος: 10 σκυλιά κατασπάραξαν την 80χρονη - Πάλευε για 45 λεπτά να ξεφύγει

    Συγκλονιστικά τα νέα στοιχεία για τον θάνατο της 80χρονης στον Τύρναβο. «Ήταν σαν σακί το σώμα της», λένε οι γείτονες.

    Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του φρικτού θανάτου μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο χωριό Πλατανούλα στον Τύρναβο, η οποία κατασπαράχθηκε από τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού της, το βράδυ της Τετάρτης.

    Πληροφορίες του tirnavospress αναφέρουν πως άτυχη γυναίκα φέρεται να χτύπησε ένα από τα σκυλιά που ήταν ελεύθερα στην αυλή, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση.

    Τα υπόλοιπα σκυλιά του σπιτιού της όρμησαν, με αποτέλεσμα η 80χρονη να βρεί τραγικό θάνατο, παλεύοντας τουλάχιστον 45 λεπτά.

    Αρκετές ώρες μετά το σοκαριστικό περιστατικό τα σκυλιά παραμένουν ελεύθερα στην αυλή, με τους κατοίκους να φοβούνται, καθώς υπάρχει κίνδυνος να βγουν από την περίφραξη.

    Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν την γυναίκα νεκρή σοκάρουν.

    «Το σώμα της ατυχής γυναίκας έμοιαζε σαν σακί με τα σκυλιά να το τραβούν. Δυσκολευτήκαμε να συνειδητοποιήσουμε τι βλέπαμε», τονίζουν.

    Ο γιος της γυναίκας ειδοποιήθηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες και έσπευσε στο σημείο, διώχνοντας τα σκυλιά.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Θεσσαλονίκη: Μπούκαρε σε διαμέρισμα με σκυλιά για να βγάλει τον ενοικιαστή - Tα έβαλε να του επιτεθούν όταν αρνήθηκε
    Θεσσαλονίκη: Μπούκαρε σε διαμέρισμα με σκυλιά για να βγάλει τον ενοικιαστή - Tα έβαλε να του επιτεθούν όταν αρνήθηκε

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στην Περιοχή των Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 25χρονος, ο οποίος είχε υπενοικιάσει ένα διαμέρισμα σε 26χρονο ομοεθνή του, μπούκαρε μέσα στο σπίτι με δύο σκύλους προκειμένου να του ζητήσει να φύγει. Όταν ο 26χρονος αρνήθηκε, ο 25χρονος έδωσε εντολή στα σκυλιά να του επιτεθούν. Μάλιστα στη συνέχεια αφαίρεσε από το πορτοφόλι του το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων Μενεμένης κατάφεραν να εντοπίσουν χθες το βράδυ τον 25χρονο, ο οποίος σύμφωνα με το thestival είναι από τη Συρία και να του περάσουν χειροπέδες. Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα και αποδόθηκε στον παθόντα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Τι ισχύει με τα σκυλιά στην παραλία: Πού επιτρέπονται και πού απαγορεύονται
    Τι ισχύει με τα σκυλιά στην παραλία: Πού επιτρέπονται και πού απαγορεύονται
    O νόμος λύνει όλα τα σχετικά και ορίζει πότε και πού επιτρέπονται τα σκυλιά στις παραλίες και βεβαίως σε ποιες δεν επιτρέπονται.

    Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί και ο καύσωνας και πολλοί είαι αυτοί που παίρνουν το σκυλί τους και βγαίνουν στην παραλία. Οι κανόνες για τα σκυλιά στις παραλίες είναι ξεκάθαροι.

    Ο νόμος λύνει όλα τα σχετικά και ορίζει πότε και πού επιτρέπονται τα σκυλιά στις παραλίες και βεβαίως σε ποιες δεν επιτρέπονται.

    Βάσει του νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς και συγκεκριμένα του Ν. 4830/2021, το άρθρο 19 «Πρόσβαση σε παραλίες» αναφέρει τα εξής παρακάτω:

    Επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε μην οργανωμένες παραλίες, καθώς και στη θάλασσας. Εκτός θάλασσας είναι υποχρεωτική πάντοτε η χρήση λουριού.

    Στις οργανωμένες παραλίες, κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου π.δ. 71/2020 (Α᾽166), η πρόσβαση σκύλων επιτρέπεται μόνο εάν πρόκειται για σκύλους βοήθειας ή εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας. Εκτός θάλασσας είναι υποχρεωτική πάντοτε η χρήση λουριού.

    Με την επιφύλαξη του άρθρου 21, απαγορεύεται η πρόσβαση σκύλων σε παραλίες με πιστοποίηση Γαλάζιας Σημαίας από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

    Σύμφωνα με τον ισχύοντα ν.4830/2021 άρθρο 19, «επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων ΣΕ ΜΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, καθώς και στη θάλασσα, ενώ «ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 71/2020, η πρόσβαση σκύλων επιτρέπεται μόνο εάν πρόκειται για σκύλους βοήθειας και θεραπείας ή εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας.

    Πηγή: dnews.gr

  • Πανεπιστήμιο Πατρών: Το μπουγέλο για τη λήξη της σχολικής χρονιάς έγινε εφιάλτης - Σκυλιά επιτέθηκαν σε τρία παιδιά - Στο νοσοκομείο τα δύο
    Πανεπιστήμιο Πατρών: Το μπουγέλο για τη λήξη της σχολικής χρονιάς έγινε εφιάλτης - Σκυλιά επιτέθηκαν σε τρία παιδιά - Στο νοσοκομείο τα δύο

    Οι επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά στο χώρο του Πανεπιστημίου είναι συχνό φαινόμενo

    Άσχημη κατάληξη είχε το μπουγέλο που παίζουν κάθε χρόνο με τη λήξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του δημοτικού Κάτω Καστριτσίου στο πάρκο του Πανεπιστημίου Πατρών

    Σήμερα το πρωί καθώς τα παιδιά έπαιζαν υπό την επίβλεψη των γονιών τους 4-5 αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούσαν στο χώρο του Πανεπιστημίου, επιτέθηκαν και δάγκωσαν, όπως καταγγέλλει μία μητέρα στο thebest.gr, τρία παιδιά.

    «Τα δύο από αυτά καθώς αιμορραγούσαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι γονείς τους τρόμαξαν πολύ. Το τρίτο παιδάκι είχε πιο επιφανειακό τραύμα και δεν χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Τα σκυλιά που ήταν 4-5 τα απομάκρυναν οι φύλακες του νοσοκομείου που έκαναν ό, τι μπορούσαν για να βοηθήσουν. Όπως είπαν είναι ένα θέμα για το οποίο δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ότι εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου η επίλυση του προβλήματος. Μας ενημέρωσαν μάλιστα ότι τα σκυλιά ήταν εμβολιασμένα» λέει χαρακτηριστικά.

    Να θυμίσουμε ότι οι επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά στο χώρο του Πανεπιστημίου είναι συχνό φαινόμενο ενώ το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο τριβής μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Πηγή: TheBest.gr

  • «Δεν μπορώ να τα βλέπω στους δρόμους»: Τι λέει ο άνθρωπος με τα 150 σκυλιά στο Αγρίνιο
    «Δεν μπορώ να τα βλέπω στους δρόμους»: Τι λέει ο άνθρωπος με τα 150 σκυλιά στο Αγρίνιο

    «Τα αγαπάω τα σκυλιά. Δεν μπορώ να τα βλέπω να τριγυρίζουν στους δρόμους, στα χωράφια, στα βουνά ή να βλέπω κουτάβια πεταμένα στα βάτα. Γι’ αυτό τα μαζεύω στον περιφραγμένο χώρο, όπου έχουν τροφή και νερό με τη βοήθεια φίλων μου φιλόζωων και δεν κινδυνεύουν. Δε λέω ότι τα κάνω όλα τέλεια, αλλά παλεύω, όσο μπορώ, για να τον βελτιώσω τον χώρο. Είναι συκοφαντίες της προέδρου της φιλοζωικής ότι τα σκυλιά είναι άρρωστα και κατασπαράζει το ένα το άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί να δέχομαι τόση κακία, τόσο κυνήγι...».

    Τη δική του απάντηση στην καταγγελία της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου ότι σε χώρο περίπου πέντε στρεμμάτων έχει συγκεντρωμένα περίπου 150 σκυλιά, τα οποία διαβιούν σε τραγικές συνθήκες και κάτω από αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα κάποια να πεθαίνουν και σε κάποιες περιπτώσεις το ένα να κατασπαράζει το άλλο, δίνει μέσω του ethnos.gr ο Νίκος Σωτηριάδης.

    Όπως λέει, πριν από περίπου δύο χρόνια, από απολύτως αγνά φιλοζωικά αισθήματα, ξεκίνησε να συγκεντρώνει στο συγκεκριμένο χώρο αδέσποτα σκυλιά, προκειμένου να τα σώσει από το δρόμο. Με τα λίγα μεροκάματά του από περιστασιακές βαφές σπιτιών ή από κοπή χόρτων προσπαθεί να παρέχει τροφή στα ζώα και να τα εμβολιάζει, έχοντας συμπαραστάτες κάποιους εθελοντές φιλόζωους κυρίως διαδικτυακούς φίλους του.

    Σημειώνει ακόμα ότι προσπαθεί να καλύψει το κενό του Δήμου Αγρινίου, σε ό,τι αφορά την περίθαλψη των αδέσποτων, αφού, όπως λέει, η τοπική αυτοδιοίκηση δε διαθέτει καταφύγιο. Κατά τον κ. Σωτηριάδη, μαζεύει ο Δήμος Αγρινίου τα αδέσποτα και τα εγκαταλείπει σε έναν ακατάλληλο χώρο στις όχθες του Αχελώου, όπου κάποια πνίγονται στο ποτάμι ή τριγυρνούν στα γύρω χωριά και κάποιοι ασυνείδητοι τα φωλιάζουν.

    «Έχω δώσει 1.000 κουτάβια για υιοθεσία»

    Όπως λέει στο ethnos.gr ο κ. Σωτηριάδης, ένας από τους βασικούς στόχους της προσπάθειάς του, εκτός από το να παρέχει στέγη και τροφή στα αδέσποτα, είναι να τα δίνει για υιοθεσία, προκειμένου να βρουν ένα ακόμη καλύτερο περιβάλλον.

    «Μαζεύω κουτάβια από τον δρόμο και τα βάτα και τα δίνω σε σκύλες μάνες στο χώρο μου να τα μεγαλώσουν. Συνολικά έχω στο χώρο περίπου 130 ζώα. Στόχος μου είναι τα σκυλιά να δίνονται για υιοθεσία. Έχω δώσει περισσότερα από 1.000 κουτάβια για υιοθεσία. Ο χώρος που μαζεύω τα ζώα, ανήκει σε έναν κύριο, ο οποίος μου τον έδωσε για τον σκοπό αυτόν πριν από δύο χρόνια. Με τη βοήθεια φίλων μου φιλόζωων τον περιφράξαμε, διαμορφώσαμε τέσσερις διαδρόμους, φυτέψαμε δέντρα και δίνουμε τροφή και νερό στα σκυλιά», λέει ο κ. Σωτηριάδης.

    Ο ίδιος αναφέρει ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθούν άλλοι δύο διάδρομοι με σκέπαστρα και έτσι θα μπορεί πιο εύκολα να τοποθετήσει τα σκυλιά ανά οικογένεια και να διαχωρίσει τα στειρωμένα από τα αστείρωτα. Όπως λέει ακόμα, όταν βλέπει δύο σκυλιά να μην τα βρίσκουν και να μαλώνουν μεταξύ τους, τα απομακρύνει, τοποθετώντας το ένα μακριά από το άλλο.

    «Αρνείται να παραλάβει σκυλιά η φιλοζωική»

    Αναφερόμενος τη Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου και ειδικότερα στην πρόεδρό της, ο κ. Σωτηριάδης ισχυρίζεται ότι αρνείται να παραλάβει αδέσποτα. Λέει ακόμα ότι σε φιλόζωους πολίτες η πρόεδρος δίνει το δικό του τηλέφωνο, ώστε να περιθάλψει τα ζώα.

    «Τους λέει ακόμα να μην πουν ότι εκείνη τους δίνει το τηλέφωνό μου. Στα δύο αυτά χρόνια μέλη της φιλοζωικής ήρθαν μόνο δύο φορές για να εμβολιάσουμε τα ζώα. Ίσα-ίσα που εγώ τους βοήθησα να περιφράξουν το δικό τους οικόπεδο. Ως φιλοζωική είναι ανύπαρκτη. Έχουν περίπου 20 ζώα και αρνούνται να παραλάβουν άλλα. Εγώ προσωπικά δεν τους ενόχλησα ποτέ. Γιατί, χωρίς να γνωρίζουν, μου επιτίθενται;», αναφέρει ο κ. Σωτηριάδης.

    Στα δικαστήρια με τον Δήμο Αγρινίου

    Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι βρίσκεται στα δικαστήρια με τον Δήμο Αγρινίου. Κατέθεσε μήνυση σε βάρος του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου, από τη στιγμή που συνεχίζουν να αφήνουν αδέσποτα σε έναν ακατάλληλο χώρο στην κοίτη του Αχελώου.

    «Ο δήμος δεν διαθέτει καταφύγιο για τα αδέσποτα και τα εγκαταλείπει στην κοίτη του Αχελώου. Μεταφέρει εκεί τα σκυλιά μέσα σε ένα βαν, πάνω σε μουσαμά και κοντεύουν να σκάσουν από τη ζέστη. Ο δήμος λέει ότι μετέφερε στον Αχελώο 300-400 σκυλιά, όμως, εκεί δεν υπάρχουν παραπάνω από δέκα. Τα υπόλοιπα που είναι; Γυρίζουν στα χωριά και τα φωλιάζουν και κάποια έχουν πνιγεί στο ποτάμι. Έχω πάρει σκυλιά από το… Νταχάου του Αχελώου. Επίσης, εκεί αφήνουν σκυλιά ο Δήμος Μεσολογγίου και ο Δήμος Αιτωλικού. Έχω πει στον δήμο, εφόσον δεν διαθέτει καταφύγιο, να φέρνει τα σκυλιά σε εμένα. Το ίδιο είπα και στη φιλοζωική. Κανένας δεν απάντησε…», λέει ο κ. Σωτηριάδης.

    Τέλος, ο ίδιος σημειώνει ότι νερό για τα ζώα στον χώρο του προμηθεύεται από την πυροσβεστική, ενώ, εξαιτίας της φροντίδας των σκύλων, δεν μπορεί να φύγει από την περιοχή καμία περίοδο του έτους.

    «Για μένα δεν υπάρχουν Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι. Δεν μπορώ να φύγω και να αφήσω τα σκυλιά καμία περίοδο του έτους. Κάνω ό,τι μπορώ, με τη βοήθεια φίλων μου. Άλλος φέρνει τροφές, άλλος φέρνει φάρμακα. Θα συνεχίσω την προσπάθειά μου και θα φροντίζω να γίνονται όσο τον δυνατόν καλύτερες οι συνθήκες για τα ζώα. Αν έχω τροφή, θα περιθάλπω ακόμα και 300 σκυλιά. Μπορεί να μην μπορώ να τα κουμαντάρω εύκολα, αλλά δεν μπορώ να τα αφήσω στον δρόμο», καταλήγει ο κ. Σωτηριάδης.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αγρίνιο: 150 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες - Σκελετωμένα ζώα χωρίς νερό και κουτάβια που πεθαίνουν
    Αγρίνιο: 150 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες - Σκελετωμένα ζώα χωρίς νερό και κουτάβια που πεθαίνουν

    Σε παντελώς ακατάλληλες συνθήκες διαβιούν σε κτήμα ιδιώτη, λίγο έξω από το Αγρίνιο και κοντά στις σχολές του ΟΑΕΔ, περίπου 150 σκυλιά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στο ethnos.gr μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Οργάνωσης, Παρασκευή Αναγνωστοπούλου, κουτάβια πεθαίνουν λόγω των τραγικών συνθηκών, πολλά ζώα είναι άρρωστα και σκελετωμένα, ενώ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις κατά τις οποίες σκυλιά έχουν κατασπαραχθεί από άλλα περισσότερο μεγαλόσωμα.

    Κατά την ίδια, σκύλες αναγκάζονται να θηλάζουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό κουταβιών, από αυτόν που μπορούν να αντέξουν, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κτήματος δεν έχει σκέπαστρο, με αποτέλεσμα ζώα να υποφέρουν ή ακόμα και να χάνουν τη ζωή τους από την υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν από τη ζέστη κάποια σκυλιά, αναγκάζονται να βουτάνε μέσα στις ποτίστρες, στερώντας, όμως, έτσι το πολύτιμο νερό από τα άλλα.

    Όπως αναφέρουν στο ethnos.gr η κ. Αναγνωστοπούλου αλλά και το μέλος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου, Μαντώ Ζήβα, ιδιοκτήτης του χώρου είναι ένας άντρας, ο οποίος μπορεί να ξεκίνησε τη συλλογή των ζώων με φιλοζωικά αισθήματα, ωστόσο, είναι πλέον αδύνατο να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό τους.

    Η φιλοζωϊκή κατηγορεί τον δήμο

    Τα μέλη της Οργάνωσης κατηγορούν και τον Δήμο Αγρινίου για την κατάσταση, σημειώνοντας ότι γνωρίζει το γεγονός αλλά «κλείνει τα μάτια» στο πρόβλημα. Υποστηρίζουν ακόμα ότι η συγκέντρωση των ζώων από τον ιδιώτη στο συγκεκριμένο κτήμα ίσως και να βολεύει τον δήμο, ο οποίος, μετά το ρεπορτάζ του ethnos.gr στις 9 Ιανουαρίου 2024, σταμάτησε να μεταφέρει αδέσποτα σε μία επίσης ακατάλληλη έκταση κοντά στην κοίτη του Αχελώου.

    Οι κ.κ. Αναγνωστοπούλου και Ζήβα υπογραμμίζουν ότι σε δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση παραδέχτηκε ότι ο δήμος ενισχύει τον ιδιώτη με τροφές για τα ζώα και ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για τα σκυλιά. Να σημειωθεί ότι η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου έχει καταθέσει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το ζήτημα.

    Πριν δύο χρόνια ξεκίνησε η συγκέντρωση σκύλων

    Σύμφωνα με την κ. Αναγνωστοπούλου, πριν από δύο χρόνια ο ιδιώτης ξεκίνησε να συγκεντρώνει σκυλιά στο συγκεκριμένο χώρο.

    «Στην αρχή τον βοηθούσαμε κι εμείς στον εμβολιασμό και τη σίτιση των ζώων. Όμως, μετά από ένα διάστημα είδαμε ότι ο χώρος ασφυκτιά από το μεγάλο αριθμό ζώων που συγκέντρωσε. Πλέον τα ζώα είναι πάρα πολλά, πάνω από 150 με μία πρόχειρη εκτίμηση και διαβιούν σε άθλιες συνθήκες. Κουτάβια πεθαίνουν, το ένα σκυλί κατασπαράζει το άλλο, τα ζώα είναι αδυνατισμένα, άρρωστα και γεμάτα αρρώστιες. Σκύλα αναγκάζεται να θηλάζει ακόμα και πενήντα κουτάβια… Το καλοκαίρι η ζέστη είναι φρικτή και τα ζώα βράζουν, αφού στέγαστρο υπάρχει μόνο σε ένα μικρό μέρος του χώρου. Για να δροσιστούν τα ζώα, βουτάνε μέσα σε ποτίστρες. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί πλέον την κατάσταση. Μιλήσαμε πολλές φορές μαζί του αλλά πλέον ουσιαστικά έχει κόψει τις σχέσεις του με την Οργάνωσή μας», λέει η κ. Αναγνωστοπούλου.

    «Ο δήμος γνωρίζει»

    Από την πλευρά της η κ. Ζήβα σημειώνει ότι ο Δήμος Αγρινίου γνωρίζει και έχει παραδεχτεί την ακαταλληλότητα του χώρου, ωστόσο, εξακολουθεί να στέλνει τροφές για τα ζώα στον ιδιώτη.

    «Ο δήμος στέλνει τροφές και αυτό από μόνο του σημαίνει ότι γνωρίζει για την ύπαρξη του χώρου. Ωστόσο, δε φροντίζει καθόλου για την ευζωία των σκύλων. Έχουμε κάνει διάφορες παρεμβάσεις για το ζήτημα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον κ. Μαρνέζο αλλά δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα. Ίσως και να βολεύει τον δήμο να μαζεύονται σκυλιά εκεί, αφού αναγκάστηκε να σταματήσει να στέλνει τα αδέσποτα στην κοίτη του Αχελώου. Δεν ξέρουμε, αν βανάκι του δήμου μεταφέρει αδέσποτα στο κτήμα του ιδιώτη, όμως, εθελοντές μας εντόπισαν εκεί τσιπαρισμένα ζώα. Μπορεί για το δήμο να αποτελεί την εύκολη λύση. Σε δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι παρέχει τροφές και ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος. Είπαμε στον αντιδήμαρχο ότι ο αριθμός των σκύλων εκεί έχει φτάσει σε ανεξέλεγκτο σημείο και είπε ότι θα επέμβει. Από την τελευταία φορά πέρασαν δύο-τρεις εβδομάδες και πάλι δεν έγινε τίποτα. Έχουμε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου», τονίζει η κ. Ζήβα. Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αγρινίου, Παναγιώτη Μαρνέζο, ωστόσο, δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Τέμπη: Γενετικό υλικό αναζητούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά - Σε εξέλιξη έρευνα
    Τέμπη: Γενετικό υλικό αναζητούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά - Σε εξέλιξη έρευνα

    Μία ιδιωτική ειδική ομάδα με εκπαιδευμένους σκύλους πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνες σήμερα -έναν χρόνο μετά και αφού προηγήθηκαν οι πλημμύρες- για την ανεύρεση ανθρώπινων ιστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου έχουν μεταφερθεί τα μπάζα από το δυστύχημα στα Τέμπη.

    Σημειώνεται ότι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία για ευρήματα. Σε ό,τι αφορά το δικαστικό κομμάτι μέχρι το Πάσχα αναμένεται να απολογηθούν τόσο τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που κατηγορούνται όσο και δύο άλλα στελέχη της Hellenic Train.

    Ο εφέτης ανακριτής περιμένει τις πραγματογνωμοσύνες για να τις εντάξει στη δικογραφία την οποία αναμένεται να παραδώσει μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να οριστεί η δίκη που θα γίνει σε έναν χώρο των πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, περίπου στις αρχές του επόμενου δικαστικού έτους, αναφέρουν πληροφορίες.

    Γενετικό υλικό αναζητούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά

    Σε ιδιωτικό οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από ορυχείο όπου μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, 25 φορτηγά άρχισαν να μεταφέρουν χώμα επικεντρώνονται οι έρευνες από εταιρεία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, τα οποία θα αναζητήσουν γενετικό υλικό και ανθρώπινα υπολείμματα προκειμένου να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έρευνα έχει οριστεί από τις δικαστικές αρχές και στο σημείο έφτασε και ο εφέτης Ανακριτής που διαχειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου η αναζήτηση να γίνει παρουσία του. Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα αναζητήσουν γενετικό υλικό. Είχε προηγηθεί η δειγματοληψία των χωμάτων την περασμένη Παρασκευή από κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας. Έχει περισυλλεγεί χώμα από διάφορα σημεία, το οποίο έχουν ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους και η ανάλυση θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα περίπου.

    Στην δειγματοληψία των χωμάτων την περασμένη Παρασκευή παραβρέθηκαν τεχνικοί σύμβουλοι οικογενειών, τεχνικός σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train και η οικογένεια του Βάιου Βλάχου παρουσία του εφέτη ανακριτή και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών.

    H εταιρεία με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά είναι και η μοναδική, δεν υπάρχει άλλη στην Ελλάδα. Είναι η εταιρεία που ζητούσαν από τις πρώτες μέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα οι συγγενείς των θυμάτων να πάει στο Κουλούρι. Γιαυτό τον λόγο διαμαρτύρονταν εξαρχής, ότι δεν πήγαν ποτέ πραγματογνώμονες στον τόπο του δυστυχήματος.

    Ό,τι εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες και δικαστικούς, εξετάστηκε, αφού είχε προηγηθεί η μεταφορά των υπολειμμάτων και των συντριμμιών. Παρά ταύτα, αφού έγινε αυτό το οποίο κατήγγειλαν οι συγγενείς, ζητούσαν από τις πρώτες μέρες αυτή η εταιρεία να εξετάσει τα συντρίμμια, τα βαγόνια και αν υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ραφήνα: Σκυλιά επιτέθηκαν σε γυναίκα μέσα σε πάρκινγκ - Με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο
    Ραφήνα: Σκυλιά επιτέθηκαν σε γυναίκα μέσα σε πάρκινγκ - Με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο

    Άγρια επίθεση από σκυλιά δέχθηκε γυναίκα στη Ραφήνα σε χώρο στάθμευσης επί της οδού Μάντικα. Τα ζώα, άγνωστο ακόμη αν πρόκειται για αδέσποτα ή όχι, προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στη γυναίκα, με αποτέλεσμα να μεταβεί στο Σισμανόγλειο για τις πρώτες βοήθειες.

    Το συμβάν συνέβη το πρωί της Τετάρτης και ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, αναφέροντας τα εξής:

    «Το πρωί της Τετάρτης, κάτοικος της πόλης μας που είχε βγάλει βόλτα το κατοικίδιό της, δέχθηκε επίθεση από δύο μεγαλόσωμα σκυλιά στο πάρκινγκ της οδού Μάντικα.

    Η επίθεση ήταν εξαιρετικά βίαιη. Τα ζώα –άγνωστο ακόμη αν πρόκειται για αδέσποτα ή δεσποζόμενα που είχαν ξεφύγει της προσοχής του ιδιοκτήτη τους– προκάλεσαν σοβαρά τραύματα, με αποτέλεσμα η κυρία που έπεσε θύμα της επίθεσης να χρειαστεί να μεταβεί στο Σισμανόγλειο για τις πρώτες βοήθειες.

    Αμέσως ενημερώθηκε και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου που ξεκίνησε προσπάθεια να εντοπιστούν τα ζώα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποδώσει. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί ενώ έχουν ειδοποιηθεί και οι περίοικοι να έρθουν σε επαφή με τον Δήμο σε περίπτωση που τα εντοπίσουν».

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο