13+1 DIY κατασκευές για το Πάσχα

easter diy freepik

Τα handmade αντικείμενα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη ομορφιά!! Το κάθε ένα δεν μπορεί ποτέ να είναι απόλυτα ίδιο με κάποιο άλλο και αυτή η μοναδικότητά τους είναι που τα κάνει ξεχωριστά!!

Το να δημιουργείς κάτι από την αρχή ή το να ξαναδίνεις ζωή σε υλικά και αντικείμενα που φαινομενικά ήταν άχρηστα πια, έχει μέσα του μια δόση μαγείας…

Ο συνδυασμός χρωμάτων και υλικών, με το μεράκι του εκάστοτε δημιουργού, μπορεί να αναδείξει μικρούς, πολύτιμους θησαυρούς, που θα ομορφύνουν την καθημερινότητά μας!!

Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν τις DIY κατασκευές και αφιερώνουν πολύ χρόνο, αλλά υπάρχουν σαφώς και εκείνοι που τις αποφεύγουν συστηματικά αφού, όπως υποστηρίζουν, «δεν πιάνουν τα χέρια τους» ή απλώς δεν προσπάθησαν ποτέ.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν όλες τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Θα συναντήσουμε DIY κατασκευές πολύ απλές, πιο σύνθετες ή ακόμη και ιδιαίτερα απαιτητικές, ως προς την υλοποίησή τους.

Όμως όλες τους, πέρα από το τελικό αποτέλεσμά τους, που θα είναι σίγουρα όμορφο και χρηστικό, μας χαρίζουν και μια σειρά από  ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό μας, που ίσως δεν είχες σκεφτεί ποτέ…

zekios 1130x300easter

Ακονίζουν το μυαλό

Η ενασχόληση με ένα αντικείμενο που απαιτεί νέες γνώσεις, οργάνωση, καλό σχεδιασμό και εξάπτει τη φαντασία μας, μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει στον εγκέφαλό σου που αναγκάζεται να «ξεσκουριάσει» και να παραμείνει σε εγρήγορση.

 Μειώνουν το άγχος

Είναι ευρέως γνωστό ότι ένα hobby συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του άγχους. Μελέτες έχουν δείξει ότι η συστηματική ενασχόληση με DIY κατασκευές κηπουρικής, για παράδειγμα, μειώνει το stress και ενισχύει τη θετική διάθεση.

Ενδυναμώνουν το σώμα

Κάποιες DIY κατασκευές, όπως για παράδειγμα η μετατροπή μιας παλέτας σε έπιπλα κήπου ή το τρίψιμο ενός επίπλου με σκοπό την εκ νέου βαφή του, χρειάζονται μυϊκή δύναμη και καλή σωματική κατάσταση για να ολοκληρωθούν επιτυχώς.

moto parras easter23

Καλλιεργούν την αυτοπεποίθηση

Η στοχοθέτηση  μιας DIY κατασκευής, ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίησή της επιτυχώς, δεν μπορεί παρά να μας κάνει να νιώσουμε περήφανοι για το επίτευγμά μας, ειδικά αν αυτό προκαλέσει το θαυμασμό και τα θετικά σχόλια και άλλων ανθρώπων.

Ενισχύουν την κοινωνικότητα

Τα κατορθώματά σου στις DIY κατασκευές μπορούν να αποτελέσουν θέμα συζήτησης, ειδικά με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και να αποτελέσουν το κίνητρο για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να διευρύνεις τον κύκλο γνωριμιών σου.

Τώρα λοιπόν που έμαθες τα οφέλη των DIY κατασκευών στον οργανισμό σου και μιας που η άνοιξη είναι ήδη εδώ, ήρθε η ώρα να κινητοποιηθείς και να βάλεις την προσωπική σου πινελιά στην απαραίτητη ανανέωση της διακόσμησης σου.

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και σίγουρα θα ήθελες να στολίσεις το χώρο σου με χειροποίητα έργα τέχνης που φέρουν τη δική σου υπογραφή… Πασχαλινά διακοσμητικά, καλαθάκια και θήκες για να στολίσεις τα βαμμένα αυγά, ακόμη και λαμπάδες για σένα ή για δωράκια σε αγαπημένα σου πρόσωπα…

Μην αγχώνεσαι!! Το μυστικό για τους αρχάριους είναι να ακολουθήσεις τα βήματα με τη σωστή σειρά: Φαντάσου, σχεδίασε, οργάνωσε και μετά υλοποίησε.  Αν τα ακολουθήσεις πιστά, η επιτυχία σου είναι δεδομένη…

praktika easter23

Ανακαλύψαμε μερικές πολύ απλές και έξυπνες προτάσεις για Πασχαλινές δημιουργίες και αποφασίσαμε να τις μοιραστούμε μαζί σου για να εμπνευστείς και να τις προσαρμόσεις στα μέτρα σου. 

Ανασκουμπώσου και… καλή επιτυχία!!

Κεντρική φωτογραφία από Freepik

Κείμενο: Ρωμαίου Θεώνη

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo