Τα Χριστούγεννα των social & της κλιματικής αλλαγής

Social Xmas23 intro

Είναι καιρός τώρα που όλοι έχουμε αντιληφθεί την δύναμη των social και την ικανότητά τους να δημιουργούν τάσεις και “κλίμα”.

Χαζεύοντας λοιπόν στα social τις κλασικές φωτογραφίες που ανέβασαν διαδικτυακοί φίλοι με τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, έκανα μια σειρά από παρατηρήσεις.

Πολλοί από αυτούς, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, ακολούθησαν παραδοσιακά τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο από τον Νοέμβριο.

Γράφει η Δήμητρα Βέλμαχου

Τι κι αν έκανε ακόμα ζέστη; Τι κι αν τα χαλιά δεν είχαν βγει από τις θήκες τους και το χοντρό πάπλωμα παρέμενε ακόμα στην ντουλάπα;

Το χιονισμένο έλατο στο σαλόνι δημιουργούσε ένα εξαιρετικό contrast με τη σαγιονάρα στα πόδια και την κουρτίνα να κυματίζει ελαφρώς από το ορθάνοιχτο παράθυρο, που αχνοφαίνονταν έξω η λιακάδα.

Είπαμε, κλιματική αλλαγή έχουμε, αλλά δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε…

Όχι φίλε μου, εμένα το Facebook μου θύμισε ότι πέρσι είχα στολίσει ακόμα νωρίτερα. Είπαμε να περιμένουμε μπας και το “καλέσει” ο καιρός, αλλά πόσο…

Και φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα, που και χαλιά στρώσαμε και πολλά από τα τζάκια άναψαν, σύμφωνα με τις πάντα έγκυρες πηγές των social.

Αυτή τη φωτογραφία με το κολονάτο ποτήρι και το κόκκινο κρασί διακριτικά αφημένο, δήθεν ξεχασμένο στη γωνιά του τζακιού που καίει, είμαι σίγουρη ότι όλοι κάπου την έχετε πετύχει…

spyrogiannis xmas22

Όλες αυτές οι φωτογραφίες, λοιπόν, άρχισαν να κάνουν τη δουλειά τους και κόντρα στον καιρό, που τη μια θυμίζει Δεκέμβρη και την άλλη Μάιο, μας έβαλαν στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Στα ιδιαίτερα αυτά Χριστούγεννα, της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ή για να το θέσω και πιο κατανοητά… στα Χριστούγεννα που τα πουλόβερ στην ντουλάπα, μπερδεύονται με τα καλοκαιρινά t-shirt.

Στα Χριστούγεννα που τα παιδιά των δημοτικών κάνουν πρόβα στη χορωδία για την σχολική γιορτή, το “Χιόνια στο καμπαναριό” ιδρωμένα.

Στα Χριστούγεννα που εξακολουθούμε να βλέπουμε κόσμο στις πλατείες κάτω από τον ήλιο να πίνει ακόμα κρύο καφέ.

Στα Χριστούγεννα που φτιάχνουμε μελομακάρονα ενώ στην κατάψυξη η οικογενειακή συσκευασία με το παγωτό κοντεύει να τελειώσει.

Στα Χριστούγεννα των αντιθέσεων και των εκπλήξεων, όπως άλλωστε είναι και η ζωή το καθενός από εμάς.

Στα Χριστούγεννα των social, που είναι πασπαλισμένα με χρυσόσκονη και της ζωής που μερικές φορές δεν είναι και τόσο λαμπερά.

Όπως και να χει όμως τα Χριστούγεννα συμβολίζουν την ελπίδα για το καλό που έρχεται… κι εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να το περιμένουμε…

Κεντρική φωτογραφία: prostooleh on Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo