Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21 Μυλωνάς Δημήτριος

KUBOTA BOUFARDEAS 1 750x150 1 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

Τα μυστικά των τυχερών παιχνιδιών Blogging Με Υπογραφή Πες μας και εσύ την άποψη σου Online Casino
Online Casino
Blogging Με Υπογραφή
Τα μυστικά των τυχερών παιχνιδιών Πες μας και εσύ την άποψη σου

Τάρτα με σπανάκι, ανθότυρο και καπνιστό χοιρινό

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Πόσο μου αρέσει να φτιάχνω τάρτες , κυρίως αλμυρές. Η βασική συνταγή για τάρτα προσφέρει μια τραγανή πεντανόστιμη , τριφτή βάση για να φιλοξενηθούν πάνω όλα τα αγαπημένα υλικά σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς που μπορεί να προτιμάει ο καθένας . Τυριά και αλλαντικά , μανιτάρια και ξηροί καρποί , φιλεταρισμένα κρεατικά και λαχανικά , γλυκόξινες γεύσεις , αμέτρητοι συνδυασμοί…φαντασία να έχουμε και μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα εδέσματα , κατάλληλα για το γιορτινό τραπέζι ή για ένα βραδινό μεζεδάκι που συνοδεύει τόσο ωραία ένα ποτήρι κρασί . Αγαπώ το σπανάκι με το ανθότυρο και τα τίμησα δεόντως…

farma ilias 1130x300 Xmas 2020

Υλικά (ταρτιέρα 28 εκ.) :

  • Μια βάση για αλμυρή τάρτα (βασική συνταγή)
  • 250 γρ. σπανάκι baby πλυμένο και στεγνό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα άνιθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. καπνιστό χοιρινό, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. ανθότυρο χοντροτριμμένο με το χέρι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2  αυγά
  • 1 χούφτα (50 γρ. γραβιέρα τριμμένη)
  • Αλάτι και πιπέρι

marina 1130x300 Xmas 2020

tarta spanaki2tarta spanaki3tarta spanaki4tarta spanaki5tarta spanaki6tarta spanaki7tarta spanaki8tarta spanaki9tarta spanaki10tarta spanaki11tarta spanaki12tarta spanaki13

kitsou 1130x300 Xmas

Εκτέλεση :

- Ετοιμάζουμε τη βάση για την τάρτα σύμφωνα με τη βασική συνταγή . Αν θέλουμε μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα αφού προψήνεται έτσι κι αλλιώς .

- Σε γιουόκ ή βαθύ , αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και  σωτάρουμε το σκόρδο με το καπνιστό χοιρινό για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει . Προσθέτουμε τότε και το σπανάκι και το ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να μαραθεί , και να συρρικνωθεί . Στο τέλος προσθέτουμε τον άνιθο και αλατοπίπερο . Το αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν καθόλου υγρά (περίπου 10 λεπτά). Απομακρύνουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά  να κρυώσει το μίγμα . Τότε προσθέτουμε και το ανθότυρο και ανακατεύουμε .

- Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος .

- Συναρμολογούμε τότε την τάρτα : Πάνω στη βάση αδειάζουμε το μίγμα του σπανακιού-ανθότυρου και το περιλούζουμε ομοιόμορφα με το μίγμα κρέμας γάλακτος-αυγών , με προσοχή να μην ξεχειλίσει . Σκορπίζουμε την τριμμένη γραβιέρα στην επιφάνεια και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι .

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 35-40 λεπτά .

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο