Τέσσερα νηστίσιμα γλυκά για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τέσσερα νηστίσιμα γλυκά για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η Μπέτυ Αγγελοπούλου - Γκιτζίρη μας έχει καλομάθει εδώ και χρόνια με τις συνταγές της, γλυκές και αλμυρές. Δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός γεύσης το Πάσχα και κυρίως τη Μ. Εβδομάδα όπου ο συνδυασμός του γιορτινού κλίματος με τη νηστεία αυξάνει τις γευστικές μας απαιτήσεις.

Επιλέξαμε απο τη σελίδα της tasteoflife.com.gr τέσσερις γλυκιές συνταγές αλλά συνάμα και νηστίσιμες για να μην χρειαστεί να αμαρτήσετε Μεγαλοβδομαδιάτικα...

farma ilias pasxa 1130X300

Τσουρέκια νηστίσιμα γεμιστά (με 4 διαφορετικές γεμίσεις)

tsoyrekia nhstisima1

Να φτιάξουμε τσουρέκια που να είναι αφράτα , πεντανόστιμα , γεμιστά , χωρίς αυγά και βούτυρο που να είναι ΚΑΙ νηστίσιμα γίνεται; Όποιος απαντήσει ότι δε γίνεται θα έχει βιαστεί γιατί πολύ απλά δεν έχει δοκιμάσει τα συγκεκριμένα τσουρέκια. Ο τρόπος τους απλός και ευχάριστος , το αποτέλεσμα σίγουρο και η γεύση τους εκπληκτική. Όσο για τη γέμιση , διαλέγουμε και παίρνουμε , κατά προτίμηση. Εγώ με τη συγκεκριμένη δόση φτιάχνω 4 μεγαλούτσικα στριφτάρια και τα γεμίζω με 4 διαφορετικούς τρόπους για να μην ξέρουμε ποιό να πρωτοδιαλέξουμε…Και τα τέσσερα είναι υπέροχα!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ilvizax pasxa 1130X300

Μάφινς με καρότο και τζίντζερ (νηστίσιμα)

muffins karoto tzintzer1

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να πάρουμε σοβαρά την πιπερόριζα και να την προσθέσουμε εντατικά στη διατροφή μας. Αυτή είναι η ελληνική ονομασία του περίεργου αυτού γεννήματος της γης με το ζουμερό περιεγχόμενο και την πικάντικη , ιδιαίτερη γεύση μα η καταγωγή του είναι από την Ασία και όλο και περισσότερο το γνωρίζουμε και το αγαπάμε. ΔΕν είναι ανάγκη να επιλέξουμε "σούσι" ή "ράμμεν" για να το απολαύσουμε...Το λατρεύω στις ζεστές , χειμωνιάτικες σούπες , στα πιάτα που φιλοξενούν “ψαρικά” μα η παρουσία του στη ζαχαροπλαστική το κάνει απλά ακαταμάχητο! .Τα σημερινά μάφινς μας είναι τόσο αξιολάτρευτα και μπορούν να κερδίσουν τον καθένα με την πρώτη ματιά αλλά ακόμα περισσότερο με την πρώτη ....μπουκιά!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ntoas pasxa1130Χ300

Χαλβάς δίχρωμος με εσπεριδοειδή και σοκολάτα (νηστίσιμος)

xalbas dixromos1

Η μάνα…αυτό το ιερό πρόσωπο που μας έφερε στη ζωή...μας κρατούσε από το χέρι στα πρώτα μας βήματα…μας έμαθε να περπατάμε…μας έμαθε να κλαίμε , να γελάμε , να αγαπάμε…μας έμαθε να ζούμε…και δεν έπαψε ποτέ να μας δείχνει το δρόμο , να μας μαθαίνει πράγματα…να μας κοιτάζει στα μάτια , να τη κοιτάζουμε κι εμείς και να παίρνουμε δύναμη . Κι όταν κάποτε φύγει για τον ουρανό , είναι πάντα εκεί με όλα όσα σφράγισαν την ύπαρξή της , με όλα όσα μάθαμε , τα μικρά και τα μεγάλα , τα σημαντικά και τα ασήμαντα…τα καθημερινά…Μιλώντας με τη φίλη Μαριάννα για τη συνταγή που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας , νόμιζα ότι η μαμά της (που έφτιαχνε αυτό το γλυκό) ζει…όμως έχει φύγει…Κι οι συνταγές της και τα μυστκά της είναι εκεί , μέσα στην καρδιά της κόρης της όπου θα συνεχίσει να ζει….

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

tsagris pasxa 1130X300

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

pasta flora mhstisimh1

Η πάστα φλώρα είναι κατά τη γνώμη μου μια από τις κλασικές αξίες στην “κουζίνα”…Μας παραπέμπει σε γιαγιάδες , σε πιατέλες με γλυκό στη “σερβάντα” , σε πορσελάνινα πιατέλα του γλυκού με ευφάνταστες παραστάσεις , σε δίσκους με δισκόπανο , σε όμορφα , ζεστά απογεύματα με ελληνικό καφέ και δροσερό νερό….Είναι ένα γλυκό που αγαπιέται όλες τις ώρες , όλες τις μέρες , όλες τις εποχές του χρόνου. Φυσικά και δε θα μπορούσε να λείψει από τις περιόδους της νηστείας. Για να πω την αλήθεια μου , όσες νηστίσιμες συνταγές για πάστα φλώρα είχα δοκιμάσει , έτριβαν και με δυσκόλευαν στο σερβίρισμα…”Σκαλίζοντας” τη σελίδα της εκλεκτής μου φίλης Ελευθερίας Μπουτζα όμως ανακάλυψα μια υπέροχη συνταγή που καθιερώθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις