Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21 Μυλωνάς Δημήτριος

KUBOTA BOUFARDEAS 1 750x150 1 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

Τα μυστικά των τυχερών παιχνιδιών Blogging Με Υπογραφή Πες μας και εσύ την άποψη σου Online Casino
Online Casino
Blogging Με Υπογραφή
Τα μυστικά των τυχερών παιχνιδιών Πες μας και εσύ την άποψη σου

Αρνίσια συκωταριά αυγολέμονο ή αλλιώς . . . Μαγειρίτσα

 Πέρα από τα εξαιρετικά γλυκά, η Μπέτυ Αγγελοπούλου - Γκιντζίρη, έχει πάντα υπέροχες συνταγές και για το φαγητό. Επιλέγουμε λόγω των ημερών αυτή για την αρνίσια συκωταριά αυγολέμονο ή αλλιώς μαγειρίτσα.

Το Μ. Σάββατο το βράδυ συνηθίζεται να τρώμε την περίφημη , υπέροχη , απολαυστική πατροπαράδοτη “μαγειρίτσα” . Σε πολλά μέρη της Ελλάδας από όσο ξέρω η μαγειρίτσα έχει τη μορφή σούπας και περιλαμβάνει εκτός από τη συκωταριά του αρνιού , τα ποδαράκια και τον “πατσά”. Βέβαια υπάρχουν πολλοί , ένας από αυτούς είμαι κι εγώ , που δεν την προτιμούν και τόσο αυτή την εκδοχή . Ωστόσο υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με τα γούστα...Η συγκεκριμένη πρόταση που θυμίζει πιο πολύ φρικασέ είναι για μένα η ιδανική: Τρελαίνομαι για αυτό το πιάτο όπως και όλοι στην οικογένειά μας , στη συγγένειά μας  και στην περιοχή μας , ευρύτερα. Ένα πιάτο που ουσιαστικά τερματίζει την περίοδο της νηστείας και  δίνει το έναυσμα για τη γιορτή και τη χαρά.

de facto pasxa 1130X300

sykotaria aygolemono1

Υλικά :

1 αρνίσια συκωταριά
1 μεγάλο μαρούλι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο + μάραθο (μισό, μισό)
1 φλ.τσ ελαιόλαδο
Αλάτι και μπόλικο πιπέρι
Για τη σάλτσα αυγολέμονο :
2 αυγά (ή και περισσότερα αν κάποιος το θέλει)
Χυμό από 2 μεγάλα , ζουμερά λεμόνια
1 κ.γλ. κορν φλάουρ

exarxos pasxa 1130Χ300

sykotaria aygolemono2asykotaria aygolemono2sykotaria aygolemono3sykotaria aygolemono4sykotaria aygolemono5sykotaria aygolemono7

kitsou pasxa 1130Χ300

Εκτέλση :
Πλένουμε τη συκωταριά πολύ σχολαστικά και την κόβουμε σε μπουκιές . Την αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει . Πλένουμε και όλα τα λαχανικά και μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά . Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε βαθιά κατσαρόλα , αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό  και το λάδι και τα βράζουμε για μια ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω) σε μέτρια φωτιά , σκεπασμένα! Όταν βεβαιωθούμε ότι το φαγητό μας έχει “γίνει” αδειάζουμε ΟΛΑ τα υγρά της κατσαρόλας σε μια μικρότερη και τη βάζουμε στο διπλανό μάτι της κουζίνας . Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι νερό και το προσθέτουμε στο ζωμό , στη μικρή κατσαρόλα . Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να δέσει ο ζωμός σε σάλτσα . Χτυπάμε τότε στο μπλέντερ τα αυγά με το χυμό λεμονιού και αφού αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από τη φωτιά , τα προσθέτουμε (αυγά και χυμό) ανακατεύοντας διαρκώς . Ξανατοποθετούμε τότε στη φωτιά και περιμένουμε να πάρει μια μόνο βράση χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα . Κατεβάζουμε αμέσως και αδειάζουμε τη σάλτσα-αυγολέμονο στη μεγάλη κατσαρόλα με τη συκωταριά . Ανακατεύομε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο πιπέρι!
Καλή σας όρεξη και να είστε πάντα καλά!

Σημ : Εγώ , όπως φαίνεται και στη φωτό , αυγοκόβω ακόμα και με ένα αυγό για λόγους...ειδικών προτιμήσεων...ωστόσο καλό είναι να βάζουμε τουλάχιστον δύο αυγά στη συγκεκριμένη συνταγή όπως προτείνω στα υλικά για να αναδεικνύεται όλη η γεύση του συγκεκριμένου φαγητού! Η δίαιτα αρχίζει από...Δευτέρα ;)

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο