Ανανέωση στα πατώματα… με laminate

laminate

Το laminate σίγουρα δεν είναι ένα νέο υλικό στην κατασκευή ή διαμόρφωση του χώρου μας.

Όμως ως είδος εξελίσσεται, βελτιώνεται, γίνεται πιο προσιτό και δίνει λύσεις για εσάς που βαρεθήκατε το πάτωμα του σπιτιού σας. Και στους περισσότερους χώρους μπορεί να αλλάξει την εικόνα του δαπέδου, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Οι τιμές ανά τετραγωνικό ποικίλουν, όπως άλλωστε και οι ποιότητες. Βέβαια τα τελευταία χρόνια περάσαμε από το κλασσικό laminate, στο βινυλικό και σε δύο τύπους, αυτό που τοποθετείται με κόλλα και αυτό που τοποθετείτε κουμπωτό. Το βινυλικό χαρακτηρίζεται ως αδιάβροχο και αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτιμα, όπως το κόστος είναι μεγαλύτερο από το απλό laminate.

kopanitsanos 1130x300new

Δεν χρειάζεται υπόστρωμα στην τοποθέτηση, αλλά κόλλα στην περίπτωση του πλωτού. Κυρίως το επιλέγουν όσοι θέλουν να διαμορφώσουν τον επαγγελματικό τους χώρο, γραφείο ή κατάστημα, λόγω της μεγάλης αντοχής στην καταπόνηση και φθορά.

Σαφώς τα δεδομένα στο σπίτι είναι διαφορετικά και η χρήση πιο ελαφριά, το θέμα του νερού θέλει λίγη προσοχή και δεν θα συμβεί κάτι αν σας πέσει και ένα ποτήρι νερό κάτω και μαζέψετε άμεσα.

Τα laminate έχουν κατηγορίες όπως η AC3, AC4 και AC5 που χαρακτηρίζουν την ποιότητα και την αντοχή, ενώ το πάχος σιγά - σιγά περιορίζεται στα οκτώ χιλιοστά. Θα πρέπει όμως να προμηθετείτε και υπόστρωμα για την τοποθέτηση, δεν είναι κάτι που ανεβάζει δραματικά το κόστος, ενώ αν θέλετε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα πρέπει να επιλέξετε και τα σοβατεπί από το ίδιο χρώμα και σχέδιο του laminate αλλά και τα αξεσουάρ που τοποθετούνται στα τελειώματα ή ενώσεις.

kotsakis 1130x300

Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε μια τέτοια αλλαγή εξετάστε την κατάσταση του πατώματος σας, που θα πρέπει να είναι ίσιο - στα παλιά μωσαϊκά είναι πιθανό να έχει ανομοιομορφίες η επιφάνεια.

Εκεί πριν προχωρήσετε και προκειμένου να έχει σωστή εφαρμογή το laminate θα πρέπει να κάνετε μια ήπια παρέμβαση.

Για όλα τα παραπάνω - επειδή και το laminate έχει τα μυστικά του στην τοποθέτηση, αλλά και όταν απαιτούνται κοψίματα στις σανίδες χρειάζεται κάποιος να έχει και τον απαραίτητο εξοπλισμό - καλό είναι να επιλέξετε έναν έμπειρο μάστορα.

Περιμετρικά χρειάζεται να αφήσετε στην τοποθέτηση συγκεκριμένα κενά, στο κούμπωμα των σανίδων, η εφαρμογή πρέπει να είναι απόλυτη και γενικότερα υπάρχουν δεδομένα που πρέπει να υπολογίσει κάποιος στην τοποθέτηση για να μην αντιμετωπίσει ζητήματα στο μέλλον.

Όσο για την επιλογή του laminate που θέλετε, υπάρχουν πολλές εταιρίες, με πολύ περισσότερες επιλογές σε ότι αφορά και την ποιότητα, αλλά και την εμφάνιση, τα χρώματα για να ικανοποιήσουν κάθε γούστο...

Φωτογραφία: Finsa.com

 

 

 

 

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο