Δέκα βιβλία για να διαβάσετε αυτές τις γιορτές

andreea radu 9eUfhiJJhDc unsplash

Γιορτές στο σπίτι και είναι ευκαιρία για να αλλάξουμε τις συνήθειές μας... Η τηλεόραση ή το gaming δεν αποτελούν τις μοναδικές επιλογές για να περάσουμε όμορφα το χρόνο μας.

Η επιλογή ενός καλού βιβλίου για ανάγνωση, θα μας δώσει πολλά. Μα κυρίως θα μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε και να ξεχαστούμε από την πεζή καθημερινότητα.

Επιλέξαμε δέκα τίτλους για μικρούς και μεγάλους που μπορούμε να διαβάσουμε και μην ξεχνάμε πως τα βιβλιοπωλεία παραμένουν ανοιχτά για να αγοράσουμε ένα ή πολλά ακόμα και να περάσουμε με αυτό τον τρόπο, τον χρόνο μας μέσα στο σπίτι, στην καρδιά του χειμώνα και των γιορτών...

korkolis 1130x300xmas

 

ΤΟΜ Ο ΚΛΟΚ 1. ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ – ΣΕΡ ΣΤΙΒ ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ

tom o klokΤρεις ειδικοί πράκτορες ταξιδεύουν στο παρελθόν για να λύσουν κάθε μυστήριο!Από τη Νέα Υόρκη του σήμερα ο Τομ, ο Τζος και η Ανίκα βρίσκονται στο Παρίσι του 1784. Κάποιος έχει κλέψει ένα κέρινο ομοίωμα από το εργαστήρι της Μαρί Τισό και για την κλοπή κατηγορείται ένας αθώος. Οι τρεις Ντετέκτιβ του Χρόνου πρέπει να διαλευκάνουν την υπόθεση. Αν δεν βρουν τον πραγματικό ένοχο, η Γαλλική Επανάσταση θα ξεσπάσει νωρίτερα. Από την Αίγυπτο μέχρι την αρχαία Ρώμη, από το Φαρ Ουέστ μέχρι την Προϊστορία, ανάμεσα σε κρυμμένους θησαυρούς και μυστήρια που πρέπει να λυθούν, οι τρεις Ντετέκτιβ του Χρόνου είναι πάντοτε έτοιμοι να δράσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΝ ΞΕΡΩ – BARBARA ABEL

den xeroΕίναι η µέρα της εκδροµής του νηπιαγωγείου στο δάσος. Όλα πάνε καλά, µέχρι τη στιγµή της επιστροφής, όταν ένα παιδί λείπει. H πεντάχρονη Έµα. Η αναζήτηση ξεκινά. Η Μιλέν, η δασκάλα της Έµα, προχωρά µόνη της στο δάσος.Το παιδί εντοπίζεται γρήγορα από την αστυνοµία. Είναι φοβισµένο, αλλά δεν έχει πάθει κακό. Η Μιλέν όµως εξαφανίζεται και η Έµα δεν µπορεί να εξηγήσει τι συνέβη και για ποιο λόγο το χέρι της είναι δεµένο µε το µαντίλι της δασκάλας της.Η Καµίλ βρήκε την κόρη της. Την ώρα που ένας εφιάλτης τελειώνει, ένας άλλος µόλις αρχίζει…

Μια τακτοποιηµένη, συνηθισµένη ζωή, µέχρι που ένα συµβάν, ένας µικρός κόκκος άµµου, έρχεται για να σταµατήσει τα πάντα, να κονιορτοποιήσει τα πάντα!
Ένα γρήγορο µυθιστόρηµα γεµάτο συγκρούσεις, ένταση, αγωνία και απροσδόκητες ανατροπές. Κάθε σκηνή και στοιχείο προωθεί τη δράση, δοκιµάζει τους χαρακτήρες και οδηγεί τους αναγνώστες σε ξέφρενη ανάγνωση που θα τους καθηλώσει. Η Μπαρµπαρά Αµπέλ µετατρέπει τις καθηµερινές καταστάσεις σε έναν πραγµατικό εφιάλτη...
Μερικές φορές, η Έµα δίνει την εντύπωση ότι ανήκει σε έναν άλλο κόσµο και η Καµίλ δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να αναγνωρίσει τον εαυτό της στην κόρη της. Έχει την αίσθηση ότι η οικειότητα την οποία φιλοδοξούσε να αποκτήσουν στη σχέση τους δεν είναι πια στο χέρι της και ότι δεν µπορεί να κάνει τίποτα για να την αποκαταστήσει. Το χειρότερο σε όλη αυτή την ιστορία δεν είναι τόσο να µάθει αν το κοριτσάκι απέκρυψε επίτηδες πληροφορίες σχετικά µε την τοποθεσία όπου βρισκόταν η δασκάλα του. Όχι, το χειρότερο είναι πως η Καµίλ δεν µπορεί να µη σκέφτεται ότι η µικρή είναι ΙΚΑΝΗ να το κάνει. Κι αυτό παγώνει το αίµα στις φλέβες της.

 

 

 

 

 

 

kea pyrgou 1130x300xmas 

 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ

egklima stin palaion patron germanouΣτη Θεσσαλονίκη τού σήμερα, μια νύχτα κοντά στο ξημέρωμα που η Παλαιών Πατρών Γερμανού είναι βυθισμένη στο σκοτάδι, ο στρατιωτικός γιατρός Άγγελος Μάνεσης βλέπει, από το μπαλκόνι του, στο απέναντι πεζοδρόμιο την ακίνητη σιλουέτα ενός άντρα˙ ο Άγγελος Μάνεσης πιστεύει ότι ο άγνωστος παρακολουθεί το διαμέρισμά του. Λίγο αργότερα συναντιέται μπροστά στο ασανσέρ με μια νέα γυναίκα, που του θυμίζει έντονα την Κιμ Νόβακ, την πρωταγωνίστρια της ταινίας «Δεσμώτης του Ιλίγγου» του Χίτσκοκ. Όταν ξημερώνει, ένας επιχειρηματίας που μένει στον ίδιο όροφο με το γιατρό βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο κρεβάτι του. Από εκείνη τη στιγμή και η δική του ζωή μπαίνει σε θανάσιμο κίνδυνο. Έτσι αρχίζει μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου, αγωνίας και έρωτα, που εκτυλίσσεται στους δρόμους και στις πλατείες της ερωτικής Θεσσαλονίκης, στα «Λουλουδάδικα» με τις μυρωδιές του φρεσκοκομμένου καφέ και στις ακτές της Αγίας Τριάδας. Μια ιστορία με συγκλονιστική εξέλιξη και απρόσμενο τέλος, που φανερώνει ότι για τον κάθε άνθρωπο είναι προσωπική επιλογή και ευθύνη του ο δρόμος που θα ακολουθήσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

boufardeas 1130x300xmas

 

Η ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ – ANNETTE HESS

i diermineas«Και σε περίπτωση που δεχτείτε, αρχίστε να μαθαίνετε και το αναγκαίο λεξιλόγιο». «Τι εννοείτε; Στρατιωτική ορολογία;» «Όλες τις πιθανές λέξεις για το πώς μπορεί κανείς να σκοτώσει έναν άνθρωπο». Η νεαρή Εύα Μπρουνς ζει μια ανέμελη ζωή στη Φρανκφούρτη του 1963. Ο πόλεμος είναι μια θολή παιδική ανάμνηση, η ταβέρνα του πατέρα της πηγαίνει καλά, και ο Γίργκεν, ο πλούσιος φίλος της, ετοιμάζεται να της κάνει πρόταση γάμου. Όλα, όμως, ανατρέπονται όταν προσλαμβάνεται ως διερμηνέας σε μια δίκη για εγκλήματα πολέμου, όπου και γνωρίζει τον Ντέιβιντ Μίλερ, έναν μαχητικό και αινιγματικό Καναδό δικηγόρο. Μεταφράζοντας τις καταθέσεις, η Εύα έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το τρομερό παρελθόν της πατρίδας της. Και αρχίζει να αναρωτιέται: Γιατί οι δικοί της αντιδρούν τόσο στη συμμετοχή της στη διαδικασία; Γιατί δε μιλούν ποτέ για το τι έκαναν στον πόλεμο; Καθώς η «Δεύτερη Δίκη του Άουσβιτς», όπως θα μείνει στην Ιστορία, συγκλονίζει μια ολόκληρη χώρα, η Εύα δεν μπορεί πια να είναι απλώς η καλή κόρη που ετοιμάζεται να γίνει καλή σύζυγος. Πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στις έτοιμες αλήθειες και σε αυτό που της λέει η συνείδησή της. Ανάμεσα στη συλλογική λήθη και στην προσωπική ευθύνη – και τελικά, ανάμεσα στο μίσος και στην αγάπη.

 

 

 

 

 

 fotognosi 1130x300xmas

 

VINSANTO: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΛΑΒΑΣ – Αργυρω Μαργαριτη

vinsantoΈνα παράξενο γράμμα, μισό στα πορτογαλικά, το άλλο μισό σε ανορθόγραφα ελληνικά, που αναφέρεται σε έναν αμύθητο θησαυρό, γίνεται αφορμή να βγουν στην επιφάνεια ψέματα σκεπασμένα από τη λάβα. Εκεί, λοιπόν, στο νησί με το κοιμισμένο ηφαίστειο, θαμμένοι ναοί από την εποχή της έκρηξης κρύβουν τον θρύλο που μπολιάζει πάθη και οπλίζει χέρια. Κορυφαίοι του χορού η αλλοπρόσαλλη Νίνα και ο Ζοζέ με το μαυριτάνικο αίμα, που κουβαλούν μυστικά πλεγμένα με μύθους. Η όμορφη Κάρμεν και ο παθιασμένος αρχαιολόγος της, βουτηγμένοι σε έναν έρωτα που ψεύδεται κι απογειώνεται. Κι εκείνο το κάθαρμα ο Σπύρος, που δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το παράξενο γράμμα, γι’ αυτό και σέρνεται στο κυνήγι ενός θησαυρού χωρίς να γνωρίζει το τίμημα. Ψηλά, στο μοναστήρι του Αϊ-Σύκα του Παλαβιάρη, ένας μυστηριώδης ηγούμενος που ξέρει αλλά δεν μπορεί να μιλήσει. Όλοι τους μεθυσμένοι απ’ το κρασί της λάβας, το βισάντο, λιωμένο ρουμπίνι φυλακισμένο για χρόνια στα βαρέλια. Ίσως γι’ αυτό δεν έχουν τον έλεγχο. Γιατί το βισάντο το φτιάχνει ο ήλιος και το ηφαίστειο. Ίντριγκες, παθιασμένοι έρωτες, ανεξήγητοι θάνατοι και φονικά, ακριβά όνειρα και προδοσίες. Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να είναι οδοιπορικό στο ωραιότερο νησί του κόσμου, ερωτικό γιατί τα κορμιά δεν ντρέπονται όταν σφαδάζουν πλεγμένα πάνω στα βότσαλα, μυστηριώδες αφού κανείς δεν περιμένει αυτό που ξετυλίγεται σε κάθε σελίδα.

 

 

 

 

 

 

 

Sidiremboriki 1130Χ300 Xmas 

ΡΟΔΑΝΘΟΣ – ΣΟΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

rodanthosΌταν η Σμαράγδα, στα τέλη του 1874, φτάνει από την Κωνσταντινούπολη στη Σύμη με το καράβι του ηλικιωμένου Μόσκοβου, δεν περιμένει ότι στο νησί με τα πολλά προνόμια και τους επιδέξιους σφουγγαράδες θα βρει την ευτυχία. Η ευτυχία αυτή, ωστόσο, θα σημαδευτεί από πολύχρονη ατεκνία, μέχρι τη μέρα που θα κλείσει στην αγκαλιά της τον πεντάχρονο ορφανό Γιοσίφ, που οι συμπατριώτες της θα αποκαλέσουν «το Αραπί», δυσκολεύοντας την ένταξή του στην προηγμένη για τα δεδομένα της εποχής κοινωνία τους.
Καθώς τα χρόνια περνούν, η Σμαράγδα θα βιώσει οδυνηρές απώλειες και μια βαριά προδοσία, που θα την υποχρεώσει να αφήσει τη Σύμη για τη Ρόδο λίγο πριν από την ανατολή του νέου αιώνα. Στη Ρόδο, όπου το χνότο του Οθωμανού είναι πιο αποπνικτικό, θα παρεισφρήσει στην ανδροκρατούμενη επιχειρηματική κοινότητα του νησιού με το άρωμά της, τον Ροδανθό. Κι ενώ η Τουρκοκρατία παραχωρεί τη θέση της στην Ιταλοκρατία και οι Έλληνες παλεύουν να διατηρήσουν την εθνική τους υπόσταση, η οικογένειά της θα προσπαθήσει να επιβιώσει μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που επιβάλλουν ο Μεγάλος Πόλεμος, η Μικρασιατική Καταστροφή, ο ιταλικός φασισμός αλλά κι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Γερμανοκρατία και ο μεγάλος λιμός που μαστίζει άγρια τα Δωδεκάνησα στο ξεψύχισμα του πολέμου.
Η ιστορία μιας οικογένειας στη Σύμη και στη Ρόδο, πολυκύμαντη και ταραχώδης σαν τη θάλασσα που περιβάλλει τα δύο νησιά, από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, με συνδετικό ιστό μια γυναικεία μορφή.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥΛΙ – ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ

to skismeno touliΛάθος νύφες σε λάθος γάμο. «Σκισμένα τούλια» τις αποκαλούσε η Νένα, το πρώτο πιστολάκι του συνοικιακού κομμωτηρίου, τις γυναίκες αυτές. «Πάει, σκίστηκε κι αυτηνής το τούλι», σκεφτόταν όταν έβλεπε στον λουτήρα πελάτισσα να ξεφυλλίζει περιοδικά σιγοκλαίγοντας τον άντρα που της βγήκε σκάρτος.

Στην Αθήνα του σήμερα, πέντε γυναίκες ενώνουν τις τεθλασμένες γραμμές τους και σχηματίζουν μια ραγισμένη καρδιά. Η Νένα θα γνωρίσει τον άντρα της ζωής της τη μέρα που παντρεύεται έναν άλλον. Ο βιασμός της Μάρως οδηγεί σε μια πολύκροτη δικαστική διαμάχη που θ’ αφήσει εποχή. Η Σολφέζ και η Μιράντα θα περάσουν από φωτιά και σίδερο μέχρι να βγουν στο φως. Η Ιοκάστη στα χρόνια της δύσης της θα ζήσει έναν εφηβικά παράφορο έρωτα.
Πέντε γυναίκες προχωρούν πιασμένες χέρι χέρι αδιαφορώντας για ηλικίες, τάξεις και γενιές. Πέντε γυναίκες πετάνε τα σκισμένα τούλια από πάνω τους και διεκδικούν τη ζωή τους από την αρχή. Πέντε γυναίκες μέσα από την αγάπη, τη βία, το γέλιο και το δάκρυ αγωνίζονται για το δικό τους «μαζί».

Σε μια εποχή που τα ανθρώπινα δικαιώματα πνίγονται στις κραυγές των αρνητών τους, η Έλενα Ακρίτα με χιούμορ και συγκίνηση αφηγείται μια δυνατή ιστορία, ενώ η πένα της γίνεται αγωγός για να ακουστεί η κρυφή φωνή που ξεκινάει από μέσα μας.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

agapimenes istories ton xristougennonΜια συλλογή με παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια σπουδαίων συγγραφέων, γεμάτα ανθρωπιά, καλοσύνη και αγάπη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

i gennisi tou xristouΈνα µικρό λευκό περιστέρι µάς αφηγείται τη θαυµαστή ιστορία της γέννησης του Χριστού, από τη στιγµή που ο αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζεται στην Παρθένο Μαρία, ως το ταξίδι προς τη Βηθλεέµ, την πορεία των µάγων και τη γέννηση του Θείου Βρέφους στον ταπεινό στάβλο.

 

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΕΥΝΩΝ - ΦΩΤΗΣ ΦΕΓΓΑΡΗΣ

grafeio ereunonΟ Φώτης Φεγγάρης δε μοιάζει με τα άλλα παιδιά. Πέρα από το επώνυμό του, που προκαλούσε πάντα κοροϊδίες και γέλια, ο πραγματικός λόγος που είναι διαφορετικός είναι το ότι από μωρό έχωνε τη μύτη του όπου υπήρχε μυστήριο, ταλέντο που δεν έχει εκτιμηθεί από πολλούς, ούτε καν από την ίδια την οικογένειά του. Ο Φώτης, λοιπόν, αφού αποφοίτησε πρώτος στα μαθήματα μέσω Ίντερνετ, είναι επίσημα καταγεγραμμένος ως ο νεαρότερος ντετέκτιβ του κόσμου. Έχει ακόμα και ένα ασημένιο σήμα για να το αποδείξει. Όλα πάνε μια χαρά, ώσπου συμβαίνουν δύο πράγματα: μια συμμαθήτριά του τον προσλαμβάνει για να λύσει μια περίεργη υπόθεση και κάποιος κλέβει το πολύτιμο σήμα του. Όλα τα ίχνη οδηγούν στη διαβόητη εγκληματική οικογένεια της πόλης, την οικογένεια Σουγιά. Καθώς ο Φώτης προσπαθεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο, αρχίζουν να διαφαίνονται τα ίχνη μιας συνομωσίας που μπορεί να τον οδηγήσει στη φυλακή. Άραγε, θα προλάβει να καθαρίσει το όνομά του προτού είναι πολύ αργά;

 

 

 

 

 

 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Andreea Radu on Unsplash

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο