24 Πέργκολες που θα σε κάνουν να μην ξαναμπείς σπίτι!

randy fath csK5XPO87lI unsplash

Ωραίοι είναι οι κήποι και τα μπαλκόνια, αλλά ο έντονος ήλιος σε εμποδίζει να τα χαρείς; Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανό να δημιουργήσει το δικό σου μικρό βασίλειο από μια πέργκολα, ένα σκέπαστρο ή ένα κιόσκι. Φυσικά θα σου δείξουμε και ξύλινες επενδύσεις ταβανιών, για να έχεις μια εικόνα τι μπορεί να γίνει και πως θα δείχνει.

Πέρα από τις κατασκευές, τα υπόλοιπα «υλικά της συνταγής» για την δημιουργία του δικού σου μικρού παραδείσου είναι τα φυτά και ένα άνετο σαλονάκι. Φυσικά αν τοποθετήσεις μια κούνια ή μια αιώρα κερδίζεις πέρα από τον παράδεισο, τις πιο όμορφες τεμπέλικες ημέρες και νύχτες!

Η δύναμη της απλότητας!

πέργκολα βούδας

Κλασσική πέργκολα γεμάτη δύναμη και απλότητα, με χαλί τεχνητού γκαζόν και σαλόνι από ρατάν. Διαχρονικό στήσιμο του χώρου που δεν χρειάζεται να αλλάξει ποτέ.

xronopoulos 1130x300

Η φωτεινή Πέργκολα

πέργκολα υπερπαραγωγή

Εδώ έχει δοθεί ιδιαίτερη βάση στο φως και την ζεστασιά με το χτιστό τζάκι-φούρνο και τον φωτισμό. Δόθηκε βάρος στο πράσινο και στα έπιπλα, ενώ το καφασωτό από την μια μεριά προστατεύει από τον αέρα.

praktika alexandr 1130x300

Πέργκολα μπροστά στην πισίνα

πέργκολα πισίνα 2

Μια παραδοσιακή πέργκολα δίπλα στην πισίνα. Οι φοίνικες και τα τροπικά φυτά ανεβάζουν το θερμόμετρο στα ύψη σε αυτόν τον παράδεισο.

Τροπική ομορφιά

στέγαστρο και θέα φοίνικες

Πέργκολα-στέγαστρο, ιδανική για να στεγάσει τα όνειρά σου και να σε κρατήσει στον επίγειο παράδεισο.

Τείνει προς το κιτς

στέγαστρο αέτωμα κίονες

Στέγη με ξύλο και κεραμίδια μπροστά στην πλαϊνή είσοδο, οι γαλλο-ρωμαϊκές κολώνες δίνουν ένα κιτς πρόσημο, αλλά χαρακτηριστικά όπως το σκούρο ξύλο, αποτελούν σοφή επένδυση.

Πέργκολα στον όροφο

πέργκολα στον 1o

Η πέργκολα στον πρώτο όροφο, κάνει ευκολότερη την παραμονή στο μπαλκόνι. Η θέα στην πισίνα, η εξαιρετική δουλειά με την πέτρα και τα τροπικά φυτά.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανό να δημιουργήσει το δικό σου μικρό βασίλειο από μια πέργκολα, ένα σκέπαστρο ή ένα κιόσκι.

Πέργκολα και καφασωτό

πέρκολα και καφασωτόhttps://decoration.gr/file/2017/03/πέρκολα-και-καφασωτό-685x1024.jpg 685w" sizes="(max-width: 700px) 100vw, 700px" width="700" height="1046" />

Σε μια πανέμορφη ισπανική σιδηροκατασκευή, επηρεασμένη από την ισλαμική αρχιτεκτονική, παρατηρούμε το καφασωτό να ενώνεται με την πέργκολα σχηματίζοντας ορθή γωνία.

Εξαιρετική έμπνευση και εκτέλεση, ενώ η προσθήκη των πάγκων το μετατρέπει σε σημείο που μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες φίλους.

Πέργκολα με στέγαστρο

πέργκολα στέγαστρο

Εδώ η πέργκολα προστατεύει ένα σαλονάκι με θέα στο αίθριο. Όμορφη επιλογή σε ένα σπίτι με πολλές αρχιτεκτονικές επιρροές.

Industrial & Minimal

πέργκολα σιδερένια Ισπανίαhttps://decoration.gr/file/2017/03/πέργκολα-σιδερένια-Ισπανία-280x375.jpg 280w" sizes="(max-width: 700px) 100vw, 700px" width="700" height="934" />

Άλλη μια industrial σιδηροκατασκευή, αυτή την φορά με μικρότερη λεπτομέρεια σε πιο μινιμαλιστικό πλαίσιο (του υπόλοιπου χώρου).

Παραδοσιακή πέργκολα

Μια σωστή πέργκολα οφείλει να έχει δίπλα στην ή στην βάση αναρριχητικά φυτά για την μεγαλύτερη δυνατή σκιά! Πολύ όμορφη εκτέλεση.

Πηγή: decoration.gr

Central photo by Randy Fath on Unsplash

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo