Αγορά μεταχειρισμένου στην Ηλεία: Αυξάνονται ζήτηση και τιμές…

metaxeirismena 1

Τίποτα δεν μένει ανεπηρέαστο από τις συνέπειες της πανδημίας στην Ελλάδα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι σοβαρές ελλείψεις υλικών όπως μικροτσίπ στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν προκαλεί προβλήματα μόνο στην αγορά του καινούριου αυτοκινήτου, αλλά επηρεάζει και τα μεταχειρισμένα.

Ο χρόνος παράδοσης καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, από τις αντιπροσωπίες, σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνει τους εφτά έως δέκα μήνες. Οι εκθέσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι άδειες από νέα αυτοκίνητα αφού αργά ή γρήγορα πωλείται κάθε διαθέσιμο.

lymberis 1130x300

Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου ο πελάτης “καίγεται” για ένα αυτοκίνητο, στρέφεται στην αγορά του μεταχειρισμένου, αναζητώντας ένα μοντέλο που θα μοιάζει σαν καινούργιο ή κάποιο που θα καλύψει τις ανάγκες του…

Η αύξηση της ζήτησης στο μεταχειρισμένο σε συνδυασμό με περιορισμούς που έχουν τεθεί στις εισαγωγές τέτοιων οχημάτων, οδήγησε και σε αύξηση των τιμών. Παγκόσμια η αύξηση των τιμών στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα κυμαίνεται στο 19%.

metaxeirismena 3

Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος έμπορος μεταχειρισμένων οχημάτων στον Πύργο μιλώντας στο ilialive.gr και στο αφιέρωμα “AUTO-MOTO 2021” σημείωσε πως “… έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες η ζήτηση πάρα πολύ, επειδή δεν υπάρχουν καθόλου καινούργια και οι περισσότερες αντιπροσωπείες έχουν παράδοση μετά από 9 – 10 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι παίρνεις ένα αμάξι, το πληρώνεις τώρα και το παραλαμβάνεις μετά από 10 μήνες. Όμως η υπερβολική ζήτηση έχει αποτέλεσμα να μην υπάρχουν και μεταχειρισμένα στην αγορά. Εμείς επειδή έχουμε πάρα πολλά μεταχειρισμένα στοκ, ο κόσμος έρχεται και εξυπηρετείται άνετα".

Ο κ. Λαμπρόπουλος εξήγησε ότι "... παρόλα αυτά οι τιμές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν ανέβει λόγω της αυξημένης ζήτησης. Στο εξωτερικό έχουν ανέβει ακόμα περισσότερο από την Ελλάδα. Δηλαδή ένα αμάξι που πέρυσι στο εξωτερικό το έπαιρνες 6000 € φέτος θα το αγοράσεις 7.000 €".

papadopoulos 1130x300 1

metaxeirismena 2

Έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στον Πύργο ο Γιάννης Διονυσακόπουλος, μιλώντας στο αφιέρωμα του ilialive.gr “AUTO-MOTO 2021”, τόνισε πως “… η κίνηση του μεταχειρισμένο έχει αυξηθεί πολύ, υπάρχει δυσκολία βέβαια γιατί δεν μπορούμε να φέρουμε εύκολα αυτοκίνητα επειδή έχει αλλάξει ο νόμος εισαγωγής. Δεν μπορούμε δηλαδή να φέρουμε αυτοκίνητα παλιότερης τεχνολογίας όπως δουλεύαμε. Έρχονται αυτοκίνητα μόνο από το 2013 και μετά, γεγονός που κρατάει ψηλά τις τιμές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσεγγίσει όλο το αγοραστικό κοινό”.

dimopanagos 1130x300 2020

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo