Χαλαρωτικό massage: Η αρχαία τεχνική πιο απαραίτητη από ποτέ

pexels andrea piacquadio 3757952

alexandropoulou olympia Στις μέρες μας είναι κάπως παρεξηγημένη η έννοια του μασάζ. Ωστόσο  αυτό οφείλεται στο γεγονός πως     απευθυνόμαστε σε χώρους που δεν εφαρμόζεται σωστά και με επαγγελματικό χαρακτήρα.

 Η λέξη massage είναι γαλλική και σημαίνει τριβή- μάλαξη. Με τον όρο μασάζ ή χειρομάλαξη εννοούμε το σύνολο των χειρισμών που εφαρμόζονται με   τα χέρια στους μαλακούς ιστούς του σώματος, με σκοπό την χαλάρωση και την αποκατάσταση του.

 Σειρά μελετών έδειξαν ότι άτομα με κατάθλιψη ή άγχος, με το μασάζ μείωσαν τα επίπεδα της κορτιζόλης,  της ορμόνης του στρες και αύξησαν την   σεροτονίνη, την ορμόνη της καλής διάθεσης.

 Τα οφέλη του  μασάζ είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. Από την αρχαιότητα σε χώρες της Ασίας, αλλά και στην εποχή του Ιπποκράτη (430π.Χ.),   αποτελούσε μια διαδεδομένη μέθοδο θεραπείας και χαλάρωσης.

  •  Κατά τη διάρκεια της μάλαξης το κυκλοφορικό σύστημα βελτιώνεται με αποτέλεσμα όλα τα όργανα να λειτουργούν καλύτερα. Η υπεραιμία που δημιουργείται θεραπεύει τις φλεγμονές.
  • Η επιδερμίδα επωφελείται εξωτερικά λόγω της αύξησης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.
  • Η λέμφος αποσυμφορείται και απαλλάσσεται από τις τοξίνες.
  • Προκαλεί χαλάρωση και ευεξία μειώνοντας το στρες και τους πονοκεφάλους.
  • Ανακουφίζει το σώμα από μυοσκελετικούς πόνους και δυσκαμψία.
  • Βοηθά στα προβλήματα του πεπτικού και νευρικού συστήματος.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό μας σύστημα.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές  τεχνικές μάλαξης για άνδρες και γυναίκες  και μπορεί ο καθένας να επιλέξει  αυτό που του  ταιριάζει. Αν δεν γνωρίζετε ποιο είδος μασάζ να επιλέξετε, μπορείτε να ξεκινήσετε με το πιο διαδεδομένο… το χαλαρωτικό. 

massage olympia 1130x300

Ένα μασάζ  αποκλειστικά για γυναίκες, είναι αυτό κατά της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα είναι η ανομοιογενής εναπόθεση μορίων λίπους και κατακράτησης νερού, ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Με απλά λόγια, δημιουργείται ανομοιομορφία στο δέρμα, λόγω της κακής αιμάτωσης  και διόγκωσης των λιποκυψελών.

Η κυτταρίτιδα  αφορά κυρίως τις γυναίκες και ο βαθμός της έντασης, εξαρτάται από τον τύπο δέρματος, την ελαστικότητα του, την διατροφή, το νερό  και την άσκηση. Τα σημεία στα οποία εμφανίζεται είναι κυρίως οι γλουτοί, οι μηροί, ίσως  και να εμφανιστεί στην κοιλιά, στις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων.

Η σωστή διατροφή, το νερό, η άσκηση και το μασάζ κυτταρίτιδας συμβάλλουν  στην αισθητή μείωσή της αλλά και στο χάσιμο πόντων στα τοπικά σημεία. Η διάρκεια και ο αριθμός  των συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα και από το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτευχθεί.

Όσο για το κόστος; Οι τιμές είναι προσιτές για όλους και προκύπτουν ανάλογα με την υπηρεσία και την διάρκειά  της. Οι σταθεροί  πελάτες της επιχείρησης έχουν έκπτωση, υπάρχουν πακέτα με μειωμένη τιμή  και κατά περιόδους  και προσφορές.

Tips για μεγαλύτερη αποδοτικότητα του massage:

  • Πριν την συνεδρία οποιουδήποτε μασάζ, μην καταναλώνετε καφέ, αλκοόλ ή αρκετή ζάχαρη.
  • Χρησιμοποιείστε αμυγδαλέλαιο ψυχρής έκθλιψης με αιθέρια έλαια (για τυχόν αλλεργίες ενημερώστε πριν την συνεδρία).
  • Μετά το μασάζ, πιείτε αρκετό νερό, μην βγείτε ή κάνετε βαριές εργασίες για τις επόμενες δύο ώρες. Μην κάνετε μπάνιο, αφήστε το λάδι να απορροφηθεί από την επιδερμίδα.

Εντάξτε το μασάζ στη ζωή σας και θα δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται. Το αξίζετε!

Αλεξανδροπούλου Ολυμπία 

Φωτογραφία από τον χρήστη Andrea Piacquadio στο Pexels

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo