Πανακότα (η λευκή , βελούδινη κρέμα)

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Η πανακότα μου αρέσει πολύ. Είναι ένα εύκολο γλυκάκι πολύ ελαφρύ στο στομάχι που φτιάχνεται εύκολα και ευχάριστα ενώ θεωρείται ένα ιδανικό επιδόρπιο  μετά από ένα  χορταστικό γεύμα , πολύ αρωματικό και πολυμορφικό κι αυτό γιατί αποτελεί μια καταπληκτική βάση που μπορεί ο καθένας να της δώσει τη γέυση που προτιμάει…..Ταιριάζει με γλάσο σοκολάτας , σως καραμέλας , σως φράουλας, με βύσσινο , με κεράσι ,  με άλλα γλυκά του κουταλιού και ό,τι βάζει ο νους. . .

Υλικά :

500ml. κρέμα γάλακτος

500ml. φρέσκο γάλα

10 φύλλα ζελατίνης

4κ.σ.. ζάχαρη

2 βανίλιες

Σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού της προτίμησής σας

 panakota mastixa2panakota kerasi 3

panakota fraoula1panakota kerasi 1

Εκτέλεση:

Μουλιάζω τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. Ρίχνω στην κατσαρόλα  και ζεσταίνω το γάλα , την κρέμα γάλακτος και  τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Στίβω πολύ καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτω κι αυτά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας αδιάκοπα. Προσθέτω και τη βανίλια , ανακατεύω , περιμένω να πάρει μία βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Δεν περιμένω να δέσει η κρέμα μου , θα σφίξει όταν παγώσει. Μοιράζω το υγρό αυτό σε μπωλάκια , περιμένω να κρυώσει και τα βάζω για 6-8 ώρες στο ψυγείο. Συνήθως ξεφορμάρω με ένα πολύ λεπτό μαχαίρι , περνώντας το από τα τοιχώματα του μπωλ.. Αλλιώς βυθίζουμε το μπωλάκι  σε καυτό νερό ή χρησιμοποιούμε φορμάκια με αποσπώμενο πάτο…
Περιχύνω με το σιρόπι ή το γλυκό του κουταλιού που προτιμώ και σερβίρω. . . .

Σημείωση: Εννοείται πως αν θέλω χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος και γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής