Σοκολατόπιτα με σιρόπι κακάο

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Τον τελευταίο καιρό το έχω παρακάνει με τα γλυκά παρόλο που δηλώνω ευθαρσώς πως δεν είμαι γλυκαντζού . Αν με ρωτήσει κανείς , θα απαντήσω πως η αδυναμία μου είναι οι αλμυρές δημιουργίες , οι πίτες , τα λαχανικά και τα θαλασσινά . Έλα όμως που αν έχεις σκοπό να ευχαριστήσεις κάποιον , να πλαισιώσεις γιορτινά κάποια οικογενειακή στιγμή ή κάποια στιγμή με φίλους το γλυκό είναι το “σίγουρο χαρτί”...Επιπλέον είναι  και οι διαδικτυακοί μου φίλοι…πως να του ευχαριστήσεις κι αυτούς και τους προσκαλέσεις στη σελίδα σου... με κολοκυθάκια βραστά ; Μάλλον αδύνατον…Κοπιάστε λοιπόν για σοκολατόπιτα “κόλαση” κι όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Υλικά :

220 γρ. μαργαρίνη

5 αυγά

2 βανίλιες

2 φλ. τσ. ζάχαρη

3/4 φλ.τσ. κακάο

1 1/2 φλ.τσ. φαρίνα κοκ.

1 κ.σ. μπέικιν

1 φλ.τσ. πολύ ζεστό νερό

Λίγο κονιάκ (3. κ.σ. περίπου)

Μια χούφτα νιφάδες λευκής σοκολάτας για το γαρνίρισμα

sokolatopita2sokolatopita3sokolatopita4sokolatopita5sokolatopita6sokolatopita7sokolatopita8sokolatopita9sokolatopita10sokolatopita11sokolatopita12sokolatopita13sokolatopita 14sokolatopita15


Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη . Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά γιατί θέλουμε απλά να λιώσουν τα υλικά . Ανακατεύουμε με το σύρμα και όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη προσθέτουμε το κακάο και το ζεστό νερό . Ανακατεύουμε πολύ καλά , διαρκώς σε μέτρια θερμοκρασία , μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές σιρόπι και όταν είναι έτοιμο , γεμίζουμε με αυτό το σιρόπι ένα φλιτζάνι του τσαγιού και το αφήνουμε κατά μέρος . Σ’ αυτό το σημείο κλείνουμε το μάτι της κουζίνας χωρίς να αποσύρουμε από τη φωτιά . Χτυπάμε με το σύρμα σε ένα μπωλ τα αυγά με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά . Προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και το κονιάκ ανακατέυοντας για λίγο ακόμα .

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή άλλο πυρίμαχο σκεύος 30x20 και αδειάζουμε μέσα το ρευστό μίγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 20 λεπτά . Αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο , το περιλούζουμε με προσοχή με το σιρόπι που έχουμε φυλάξει . Δε χρειάζεται να τρυπήσουμε ή να χαράξουμε το γλυκό για να το σιροπιάσουμε. Περιμένουμε λίγα λεπτά ώσπου να αποροφηθεί εντελώς και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες λευκής σοκολάτας .

Περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνοδεύεται άψογα με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας.

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής