Φωλίτσες με φύλλο κρούστας και σοκολάτα

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Είναι γεγονός ότι στη ζωή μας πολλές φορές βλέπουμε πράγματα μπροστά μας που φαντάζουν στα μάτια μας ακατόρθωτα ή πολύ δύσκολα . Πρέπει όμως πρώτα να ερευνούμε καλά κάτι , να το προσπαθούμε και μετά έχουμε το δικαίωμα να πούμε “σηκώνω τα χέρια ψηλά , δεν μπορώ” , αν και με μαθηματική ακρίβεια , όταν εγκύψουμε πάνω σε κάτι με αγάπη και ενδιαφέρον στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Θα μου πείτε γιατί τα λες όλα αυτά ; Γιατί η ζωή καμιά φορά μας διδάσκει μέσα από μικροπράγματα…έτσι έλεγα κάποτε για αυτό το γλυκάκι : εγώ να το καταφέρω; είναι πολύ δύσκολο …έλα όμως που είναι πανεύκολο , σχεδόν διασκεδαστικό , αρκεί να το ψάξει κανείς….

Υλικά :

1 πακέτο φύλλο κρούστας

150 γρ. βούτυρο (ή ανάμικτο με ηλιέλαιο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)

Για το σιρόπι :

1 1/2 κούπες ζάχαρη

3/4 κούπας νερό

1 κ.γλ. γλυκόζη

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη γέμιση :

200 γρ. κουβερτούρα

130 γρ. κρέμα γάλακτος (μπορεί να είναι και χαμηλών λιπαρών)

1 κ.σ. βούτυρο

Ζαχαρωτά ή πολύχρωμη τρούφα ή ολόκληρα φουντούκια ή τριμμένο φυστίκι Αιγίνης  για το γαρνίρισμα

folitses2folitses3folitses4folitses5folitses6folitses7folitses8folitses9folitses10folitses11folitses12folitses13

Εκτέλση:

-Τοποθετούμε πάνω στον πάγκο εργασίας τα φύλλα με τη στενή τους πλευρά προς το μέρος μας . Ζεσταίνουμε λίγο το βούτυρο ώστε να υγροποιηθεί και να βουτυρώσουμε ένα ένα τα φύλλα . Κάθε ένα λοιπόν , πρώτα το βουτυρώνουμε , παίρνουμε μια βελόνα πλεξίματος και ρολάρουμε το βουτυρωμένο φύλλο γύρω απ’ αυτή αφήνοντας μόνο δύο δάχτυλα στο τέλος , ώστε να αποτελέσει τη βάση της φωλίτσας που θα "καθίσει" μέσα η γέμιση . Σουρώνουμε τότε το φύλλο σπρώχνοντάς το με τα χέρια μας κι από τις δύο πλευρές ώστε να αποκτήσει το μισό μήκος . Αφαιρούμε τότε τη βελόνα , κόβουμε το σουρωμένο φυλλαράκι στα δύο και το κάθε ένα κομμάτι το στρίβουμε σχηματίζοντας και από μια φωλίτσα . Τα αραδιάζουμε όλα στο ταψί δουλεύοντας κατά τον ίδιο τρόπο . Αν έχει περισσέψει λίγο βουτυράκι το μοιράζουμε με το πινέλο πάνω από την κάθε φωλίτσα .

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 35λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσουν οι φωλίτσες πολύ καλά .

Όταν ψηθούν περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι , βράζοντας τα υλικά του σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά . Σιροπιάζουμε τις ήδη κρύες φωλίτσες με προσοχή καθώς το σιρόπι είναι καυτό . Τις αφήνουμε να κρυώσουν και πάλι .

-Ετοιμάζουμε τότε τη σοκολατένια γέμιση : σε μπαίν μαρί ή στα μικροκύματα ζεσταίνουμε κομματιασμένη την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος . Ανακατεύουμε πολύ επίμονα με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και το τελευταίο κομματάκι κουβερτούρας και να έχουμε ένα βελούδινο μίγμα . Τότε προσθέτουμε και το βοιύτυρο και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό -Αδειάζουμε τότε κουταλιές από τη γέμιση μέσα στο κέντρο της κάθε φωλίτσας . Στολίζουμε κατά το γούστο μας και τα γλυκάκια μας είναι έτοιμα .

Καλή επιτυχία!

Δυο λόγια ακόμα :

-Ευχαριστώ τη φίλη Εύα Χωριάτη από το Ηράκλειο Κρήτης που ανακάλυψε τη συνταγή στο site "Συνταγές της παρέας" και με πρότρεψε να τη δοκιμάσω!  Πηγή : https://www.sintagespareas.gr/sintages/siropiastes-folitses-sokolatas.html

-Σαν γέμιση μπορούμε να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και να χρησιμοποιήσουμε ένα σωρό υλικά : Ανάμικτους τριμμένους ξηρούς καρπούς και κερασάκι μαρασκίνο , λίγη κρέμα πατισερί ή ακόμα και πραλίνα φουντουκιού ή πουρέ κάστανου…ή ό,τι βάλει ο νους….

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο