Λαζάνια με κιμά και ψητά λαχανικά

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Τα λαζάνια είναι ένα εξαιρετικό υλικό με το οποίο μπορούμε να κάνουμε θαύματα . Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε απίστευτα μαζί τους , φτιάχνοντας  σάλτσες , με ποικιλία υλικών και ετοιμάζοντας ένα σωρό πιάτα . Μπορούμε ακόμα να ανακυκλώσουμε φαγητά και να τα ενσωματώσουμε μαζί με λαζάνια σε ένα υπέροχο σουφλέ… εγώ σήμερα θέλησα με τη βοήθειά τους να φτιάξω κάτι που να θυμίζει σουφλέ , παστίτσιο και μουσακά…Ένωσα λοιπόν τα αγπημένα μου ζυμαρικά  με κιμά , ψητά λαχανικά και μπεσαμέλ και δημιούργησα ένα πιάτο που ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν και τόσο τα λαχανικά…δεν “ξεδιάλεξαν” ούτε ψιχουλάκι.

Υλικά :

18-20 πλάκες λαζάνια

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

500 γρ. τριφτή ντομάτα ή ντοματάκι κονκασέ

10 κ.σ. λάδι

1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ποτηράκι λευκό κρασί

Αλάτι και πιπέρι

Μπαχάρια και ένα μικρό ξυλάκι κανέλας

2 μελιτζάνες φλάσκες

2 κολοκύθια

2 πιπεριές Φλωρίνης

200 γρ. μανιτάρια λευκά

1/2 φλ.τσ. ηλιέλαιο

Αλάτι

1 δόση μπεσαμέλ (1 λίτρο γάλα)

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

lazania2maccheese10lazania3lazania4lazania5lazania6lazania7lazania8lazania9lazania10

Εκτέλεση :

Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά : Σε απλωτή κατσαρόλα σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι στο λάδι , σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά . Τον ανακατεύουμε κι αυτόν μαζί να σωταριστεί ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί . Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά , αλατοπιπερώνουμε , χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία , σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για μία περίπου ώρα . Δε θέλουμε να στεγνώσει ο κιμάς , αλλά να έχει μπόλικα υγρά για να “γίνουν” τα λαζάνια . Αν λοιπόν δούμε ότι στεγνώνει προσθέτουμε λίγο βραστό νερό . Παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά : Τα πλένουμε (τα μανιτάρια τα καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας) και τα κόβουμε όλα σε χοντρές φέτες . Αλατίζουμε , λιπαίνουμε με το ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά . Αραδιάζουμε τα λαχανικά στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 220ο για περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσουν .

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τη βασική συνταγή .
Όταν όλα τα υλικά μας είναι έτοιμα “στρώνουμε" το φαγητό σε ταψί 30x35 . Στο κάτω μέρος απλώνουμε  μια σειρά λαζάνια και από πάνω λίγο απ’ τον κιμά , λίγα από τα λαχανικά , λίγη από τη μπεσαμέλ και τριμμένη γραβιέρα . Συνεχίζουμε εναλλάσσοντας έτσι τα υλικά σε τρεις στρώσεις , φροντίζοντας να τελειώσουμε με τη μπεσαμέλ και λίγη τριμμένη γραβιέρα και πιπέρι από πάνω .
Ψήνουμε στους 200ο μέχρι να κάνει ωραία κρούστα το φαγητό και να ροδίσει!

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο