Τυρόπιτα με καλαμποκάλευρο αφράτη , χωρίς φύλλο

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Πόσο μου αρέσει να “σκαρώνω” σε χρόνο ρεκόρ ένα νόστιμο και χορταστικό κολατσιό! Η συγκεκριμένη τυρόπιτα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη συνταγή : είναι απλή , ετοιμάζεται γρήγορα , διαθέτει υλικά που δε λείπουν από το σπίτι μας , είναι πεντανόστιμη και αρέσει σε όλους ! Μου αρέσει δε , να την εμπλουτίζω με φρέσκα μυρωδικά , όπως φρέσκια ρίγανη ή θρούμπι , δεντρολίβανο , δύοσμο αλλά και με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή ακόμα και λίγες ελιές σε ροδέλες .  Ακόμα μου αρέσει να χρησιμοποιώ ποικιλία  αλευριών με αγαπημένη εκδοχή λίγο καλαμποκάλευρο που δίνει την ιδιαίτερη υφή και την ιδιαίτερη γεύση του…

Υλικά :

130 γρ. σκληρό αλεύρι

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. καλαμποκάλευρο

450 ml. γάλα

3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

350 γρ. χοντροτριμμένη φέτα (με τα χέρια)

25 γρ. νωπή μαγιά

1 τσιμπιά ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

1 χούφτα ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη (ή άλλο μυρωδικό της προτίμησής μας)

Ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Λίγο σουσάμι

tyropita kalampokaleyro2tyropita kalampokaleyro3tyropita kalampokaleyro4tyropita kalampokaleyro5tyropita kalampokaleyro6tyropita kalampokaleyro7tyropita kalampokaleyro8tyropita kalampokaleyro9tyropita kalampokaleyro10tyropita kalampokaleyro11

Εκτέλεση:

Ενώνουμε όλα τα αλεύρια μαζί σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι . Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα (να είναι χλιαρό κι όχι να κάψει) , το ρίχνουμε σε ένα μπωλ ανάμιξης και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη . Τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η μαγιά . Τότε ανακατεύοντας σταδιακά  προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα , τα χτυπημένα αυγά , τα αλεύρια , το αλατοπίπερο και τη φρέσκια ρίγανη (φυλάμε λίγη για την επιφάνεια της πίτας) και τέλος τη φέτα .

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πετύχουμε έναν ομοιόμορφο χιλό . Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι ή φόρμα ή ταρτιέρα Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μίγμα . Ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγη ακόμα ρίγανη και το σουσάμι . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η πίτα είναι ροδοψημένη και ξεκολλάει από τα τοιχώματα . Περιμένουμε να κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο